Advertentie teksten: wat we hebben geleerd van het analyseren van meer dan 750.000 Facebook-advertenties

9 min


161

Hoeveel tijd besteedt u aan het maken van de perfecte advertentietekst voor uw Facebook-advertenties? Je richt je waarschijnlijk meer op video’s en afbeeldingen, toch?

Je bent niet alleen daar buiten!

Veel marketeers lijken te vergeten dat elk woord dat u kiest voor uw advertentie-exemplaar belangrijk is voor het succes van uw Facebook advertentiecampagnes !

Strategyzer verhoogde hun ROI met 1866% voornamelijk door het verbeteren van hun Facebook-advertentietekst ! Dat is een enorme verbetering, we zijn het er allemaal mee eens!

Om u te helpen bij het schrijven van de beste advertentietekst die resultaten oplevert, voerden we een sentimentanalyse uit op onze galerij met meer dan 750.000 echte Facebookadvertentievoorbeelden uit elke branche.

Lees verder om te ontdekken hoe topmarketeers hun Facebook-advertentietekst aanpassen en onze tips gebruiken om uw resultaten te verbeteren!

Eerste dingen eerst: wat is een sentimentanalyse?

Het is het proces waarbij Machine Learning en AI worden gebruikt om te begrijpen of een deel van de inhoud positief, negatief of neutraal is.

Hier is Techopedia-definitie :

Sentimentanalyse is een soort datamining die de gevoelens of reacties van het grote publiek op bepaalde producten, mensen of ideeën meet. Natuurlijke taalverwerking (NLP), computerlinguïstiek en tekstanalyse worden gebruikt om subjectieve informatie uit feeds van sociale media (zoals tweets en statusupdates), blogberichten, recensies, nieuwsartikelen en advertenties op sociale media te extraheren en te analyseren. “

Sentimentanalyse (of opiniemining, zoals u het liever noemt) wordt door marketeers gebruikt om de publieke opinie over een bepaald onderwerp beter te begrijpen en bij te houden:

  • Merkontvangst en populariteit
  • Waarneming en anticipatie van nieuwe producten
  • Reputatie van het bedrijf
  • Vlam / rant detectie

definitie van advertentie-kopie-sentimentanalyse

Finn Årup Nielsen, de hoofd data scientist van de afdeling Informatica en Mathematical Modelling aan de Technische Universiteit van Denemarken, creëerde een lijst met Engelse woorden beoordeeld voor “sentiment” met waarden tussen een bovenste negatieve minus vijf (-5) en een bovenste positieve plus vijf (+5). Je kunt de hele AFINN-database hier downloaden .

Klinkt dit ingewikkeld? U hoeft zich geen zorgen te maken.

Drie jaar geleden ontdekten we bij de eerste analyse van onze database 752,626 Facebook-advertenties dat de meeste advertenties neutraal zijn, ofwel omdat de woorden niet in de valentie-database zijn genoteerd (deze bevat slechts ongeveer 2000 woorden in de Engelse taal), of omdat positieve en negatieve woorden in de advertentie hebben elkaar geannuleerd.

We hebben een nieuwe analyse voor u uitgevoerd in 2018 en hebben de onderstaande bevindingen onderbroken.

Inhoudsopgave

Facebook Ad Copy in 2018: The Good, The Bad, and the Alternatives Explored!

Toen we ons advertentievoorbeeld groeven , dachten we dat de advertentietekst veel sterke woorden zou bevatten, zoals ‘uitstekend’ (+ 5) of ‘slecht’ (-3). Hoe anders zouden marketeers opvallen met woorden over drukke feeds?

Ondanks wat we dachten, bleek dat de meeste woorden die marketeers gebruikten, relatief neutraal waren, zoals ‘gratis’ (+ 1).

Hieronder ziet u het aantal advertenties dat extreem positief of negatief was.

SentimentscoreHet is duidelijk dat de meeste van hen scheidden naar 0 (bevatten niet zoveel sterk negatieve of positieve woorden).

Voor de analyse hebben we elke advertentie gescoord met behulp van de valentie-database , een opslagplaats van sentimentscores voor duizenden veelvoorkomende woorden. We hebben de totale sentimentscore van elke advertentie berekend door de afzonderlijke scores van de woorden bij elkaar op te tellen.

Zoals u hierboven kunt zien, overtreft het aantal positieve advertenties de negatieve met een grote marge.

Positieve advertenties bevatten woorden als ‘fun’ (+4) en ‘enjoy’ (+2), zoals in deze advertentie van Emirates.

Facebook-advertentietekst op Emirates-advertentie
Negatieve advertenties bevatten woorden als ‘misdaad’ (-3) en ‘fout’ (-4), zoals in deze advertentie van Offbeat.

Facebook-advertentiekopie op Offbeat-advertentieHieronder graven we in welke soorten woorden marketeers vandaag gebruiken in elk van de kopie-elementen waaruit een Facebook-advertentie bestaat:

Headlines: cijfers en vragen vervangen sterke woorden

De kop is het belangrijkste element van de Facebook-advertentietekst. Kijkers lezen dit meteen nadat ze naar de afbeelding hebben gekeken. Het is vaak vetgedrukt en de tekst is groter dan die van de hoofdadvertentietekst en de linkbeschrijving.

Als je de aandacht kunt trekken met de koptekst, is een groot deel van de klus al gedaan.

Historisch gezien zijn positieve koppen gebruikt om mensen te inspireren om actie te ondernemen. In deze advertentie moedigt de EU Business School mensen aan “Start je weg naar succes”.

Kopie van een Facebook-advertentie op EU Business School Ad

Dankzij het woord ‘succes’ is de sentimentscore van deze kop +1.

Hoewel specifieke advertenties deze tactiek nog steeds op een algemeen niveau gebruiken, kwamen we erachter dat het aantal positieve (maar ook negatieve) krantenkoppen achteruit gaat.

Headline Sentiment Analysis
Van 2015 tot 2018 daalde het percentage positieve koppen van 24,72% naar 21,83%. Het percentage negatieve koppen daalde ook van 5,48% naar 3,65%.

Marketeers wenden zich tot andere tactieken .

Adverteerders passen nieuwe manieren toe om hun koppen te gebruiken om de aandacht van hun doelgroep te trekken.

Gebruik nummers om waarde te tonen

De advertentiekop van de Points Guy: ‘7 kaarten met bonussen van 100.000 punten voor aanmelden’ is een goed voorbeeld van een aantal volwaardige advertentiekop.

Facebookadvertentiekopie op The Points Guy AdDeze kop zal zeker de aandacht trekken van mensen die geïnteresseerd zijn in een creditcard. De advertentie gebruikt “7” om een ​​duidelijke organisatie van de beschikbare opties weer te geven en “100.000” om de waarde van de creditcard verder te benadrukken.

Nummers zijn hersensuikergoed. Onze hersenen houden van dingen wanneer ze georganiseerd en concreet zijn. Als marketeers nummers gebruiken die verwijzen naar geld, trekken grote getallen natuurlijk de aandacht. Sterker nog, een studie van Conductor bracht aan het licht dat meer mensen de voorkeur geven aan koppen die getallen bevatten.

The Conductor Study on HeadlinesHoewel deze studie verwijst naar blogberichten, geldt dezelfde logica ook voor de advertentiekop.

Afhaalmaaltijden: vervang woorden met cijfers waar relevant in uw krantenkoppen.Als je het over geld hebt, gebruik je getallen met veel nullen om de aandacht van kijkers te trekken.

Gebruik een eenvoudige ja / nee-vraag om nieuwsgierigheid te wekken

De advertentiekop van Music Discovery is een korte en eenvoudige vraag: “REM-fan?”

Facebook-advertentiekopie op muziekdetectieadvertentieDit is een goed voorbeeld waaruit blijkt dat je geen sterke positieve of negatieve woorden in je Facebook-advertentietekst hoeft te hebben om nieuwsgierig te worden.

Vragen zorgen ervoor dat mensen op een dieper niveau met een stukje inhoud bezig zijn. Sommige copywriters zijn tegen het gebruik van ‘ja’ of ‘geen vragen’ omdat ze denken dat kijkers de advertentie misschien niet gebruiken als hun antwoord ‘nee’ is.

Maar als het op Facebook-advertenties aankomt, kost elke klik geld, en wil je niet echt de aandacht trekken van mensen die niet geïnteresseerd zijn in wat je promoot. In het bovenstaande voorbeeld is Music Discovery alleen geïnteresseerd in REM-fans. Dus het stellen van vragen is een prima manier om de kwaliteit van leads in een vroeg stadium te verbeteren.

Afhaalmaaltijd: gebruik Ja / Nee-vragen in uw advertentiekoppen als u een bepaald nichepubliek target. 

Advertentietekst: Uberspecifieke tekst vervangt met suiker beklede tekst

De advertentietekst speelt een belangrijke rol bij het overtuigen van advertentiekijkers om actie te ondernemen. De meeste mensen lezen advertentietekst nadat ze zijn verkocht aan de afbeelding en de kop. De advertentietekst wordt gebruikt om kijkers meer informatie te geven over de waarde die ze krijgen zodra ze klikken.

Veel adverteerders gebruiken sterke positieve of negatieve woorden om emoties aan te wakkeren . Zodra je mensen emotioneel betrokken hebt, positief of negatief, is de kans groot dat ze op de advertentie klikken.

Deze Facebook-advertentietekst van Raritan Family Health gebruikt veel negatieve woorden om mensen bewust te maken van depressie en zelfmoord.

Facebook-advertentiekopie op Raritan Family Healthcare-advertentieZe gebruikten woorden als ‘slechter’ (-3), ‘verlies’ (- 3) en ‘zelfmoord’ (-2), waarmee de sentimentscore van deze advertentietekst wordt verhoogd naar -8.

Nogmaals, hoewel deze tactiek niet helemaal achterhaald is, zoals in krantenkoppen, hebben we geconstateerd dat het gebruik van een sterke positieve en negatieve advertentietekst achteruitgaat:

Tekstsentimentanalyse op Facebook-advertentietekst
Eigenlijk is de afname van positieve tekst bijzonder ingrijpend geweest. Het is gedoopt van 32,98% tot 23,18% in 2018.

Hier volgen andere tactieken die adverteerders gebruiken om hun advertentietekst overtuigender te maken.

Wees Uber-specifiek

De advertentietekst van TheMoveChannel.com is perfect als het gaat om het illustreren van waarde voor kijkers.

Facebook-advertentie kopiëren in The Move Channel-advertentie
Zelfs mensen die niet eerder aan beleggen denken, zijn vast geïnteresseerd als ze lezen: “Krijg een gegarandeerd jaarlijks inkomen van 8% gedurende 5 jaar, plus een terugkoopoptie van 115%.”

Het tonen van inkomsten is een nette kleine hack die we eerder hebben besproken, in dit geval brengt specifiek zijn de dingen naar een heel nieuw niveau. Het maakt de kopie erg overtuigend . Veel beleggers zullen verder onderzoeken om te zien hoe het werkt.

Afhalen: als u de advertentieviewer probeert te overtuigen van de voordelen van uw service of product, moet u zo specifiek mogelijk zijn. Hiermee onderscheid je advertentie zich van de rest.

Wees conversatie en vertel een verhaal

In zijn advertentie vertelt Jared Goetz hoe hij met een nieuwe Shopify-winkel begon die binnen een paar maanden de op een na snelst groeiende winkel werd.

Facebook-advertentiekopie op Jared Goetz-advertentie
Hij gebruikt een zeer gemoedelijke toon, waardoor zijn advertentie veel persoonlijker aanvoelt.

In je Facebook-nieuwsfeed zijn er berichten van merken en berichten van je vrienden. Er is een grof verschil in de toon van beide soorten berichten.

Door een vriendelijke en gemoedelijke toon te gebruiken, voelt de advertentie van Jared meer als een Facebook-statusupdate dan een advertentie. Als je dat combineert met de kracht van verhalen in je advertentie, kun je betere resultaten behalen. Dat komt omdat mensen zijn bedraad om zich aangetrokken te voelen tot verhalen.

Afhalen: mensen negeren gemerkte berichten, maar houden van persoonlijke verhalen. Behandel uw advertentie als een kans om geweldige persoonlijke verhalen te vertellen.   

Link Omschrijving: Sterke woorden zijn niet langer een must om effectief te zijn

De linkbeschrijving heeft de kleinste lettergrootte en vereist niet veel aandacht in vergelijking met andere elementen in de Facebook-advertentietekst. Maar in de buurt van de CTA-knop en de websitelink lezen de meeste mensen het nog steeds voordat ze op de advertentie klikken.

Veel adverteerders proberen sterke positieve of negatieve woorden te gebruiken om advertentiekijkers die laatste push te geven.

Deze advertentie van Plated gebruikt positieve woorden om kijkers een hemels beeld te geven van hoe het zou zijn als ze het product van Plated zouden proberen.

Facebook-advertentiekopie op vergulde advertentie
Ze gebruikten woorden als ‘spannend’ (+ 3) en ‘nieuw’ (+1), waarmee de sentimentscore wordt verhoogd naar +4 (dat is behoorlijk hoog!).

Maar net als koppen en de advertentietekst, raken sentiments-geladen linkbeschrijvingen uit de mode.

Van 2015 tot 2018 is het percentage positieve linkbeschrijvingen verlaagd van 33,64% naar 29,41%. Het percentage negatieve koppen is ook gedaald van 4,71% naar 4,18%.

Link Beschrijving Sentimentanalyse

Dus welke andere hacks gebruiken adverteerders in plaats van sterke negatieve of positieve beschrijvingen?

Werk aan je functies

Quip gebruikt de koppelingsbeschrijving om alle in-app-functies, zoals documenten, spreadsheets, takenlijsten en chat weer te geven.

Facebook-advertentiekopie op Quip AdDit duwt advertentiekijkers om de app te verkennen. Hoewel Quip de andere elementen van zijn Facebook-advertentiekopie heeft gebruikt om verwachtingen in te stellen, gebruikt het dit gedeelte om uit te vinden wat zich in de app bevindt.

De 1-2-3-4-formule van Copyblogger voor overtuigende kopij vertelt hoe belangrijk het is mensen te vertellen waar ze aan toe zijn wanneer ze uw product of dienst proberen. Dit is waar de extra ruimte in de linkbeschrijving van pas kan komen.

Afhalen: transparant zijn over wat gebruikers krijgen, kan hen ertoe aanzetten om te converteren. Dit werkt vooral als je veel functies hebt om te pronken.

FOMO induceren

Deze advertentie wordt gebruikt om mensen ertoe aan te zetten Walmart’s app voor bezorging van boodschappen te proberen. De linkbeschrijving van de advertentie gebruikt de angst om te missen (FOMO) om mensen ertoe te bewegen de service te proberen.

Facebook Ad-kopie op Walmart-advertentie
Ten eerste biedt Walmart een promocode voor een korting van $ 10. Tegen het einde van de beschrijving zien de lezers het bericht “Aanbieding verloopt op 18-12-14.” FOMO moedigt mensen aan om actie te ondernemen tegen deze ongelooflijke aanbieding.

FOMO is een copywriting-techniek die al eeuwen met succes wordt gebruikt! Een studie over millennials kwam erachter dat 69% van hen bang is om evenementen te missen die hun familie en vrienden zullen bijwonen. Een afzonderlijke studie illustreert dat 56% mensen bang zijn om belangrijke statusupdates of berichten op sociale media te missen. Dat klopt: FOMO in sociale media is echt. Profiteer hier van om de conversies te verbeteren.

Afhalen: FOMO is een fantastische manier om mensen aan te zetten tot actie als je iets te verkopen hebt. Het creëert een gevoel van schaarste en urgentie.

Waarom is er een achteruitgang in positieve en negatieve Facebook Ad Copy?

De statistieken maken duidelijk dat het gebruik van zowel positieve als negatieve woorden in Facebook-advertentiekopie afneemt.

Facebook Ad Copy Sentiment Analysis
Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat Facebook in de loop van de jaren strenger wordt als het gaat om de kwaliteit van de advertenties. Ze hebben heel wat maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat clickbait-inhoud en nep-nieuws niet in advertenties worden weergegeven. Ze gaan zelfs zover dat ze de kwaliteit controleren van e-commercegoederen die via advertenties worden verkocht.

Dit hardhandig optreden had kunnen leiden tot minder woorden waardoor advertenties op clickbait lijken.

Dit waren de beste positieve en negatieve woorden die werden gebruikt bij het kopiëren van Facebook-advertenties in 2015 en in 2018 tot nu toe:

Facebook-advertentie kopiëren Vergelijking van sentimentanalyse 2015 en 2018Zoals u kunt zien, zijn de meeste woorden hetzelfde gebleven.

Dit maakt duidelijk dat het verval van positieve of negatieve woorden niet kan worden toegeschreven aan een paar specifieke woorden die minder worden gebruikt.

Het is een algemene trend waarbij alle woorden minder worden gebruikt.

Inpakken

We raden aan dat u spaarzaam met positieve en negatieve woorden omgaat en dat u zich concentreert op de andere tactieken die we hebben besproken.

Voor de krantenkoppen:

  • Gebruik getallen om de waarde te tonen.
  • Gebruik vragen om nieuwsgierigheid op te wekken.

Voor de advertentietekst:

  • Wees uber-specifiek.
  • Wees gemotiveerd en vertel een verhaal.

Voor de linkbeschrijving:

  • Werk aan de functies.
  • FOMO induceren (angst om te missen).

Vergeet niet dat elke online advertentie met een slechte advertentietekst een bruidstaart is zonder ijsvorming.

Zorg ervoor dat uw advertenties de juiste ingrediënten hebben om een ​​showstopper te zijn (en ook een klantmagneet!)


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format