Google AdWords-audit: de 7-stapscontrole van uw accountbehoeften - DeLaatbusiness

Google AdWords-audit: de 7-stapscontrole van uw accountbehoeften

11 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google AdWords is een van de meest gecompliceerde platforms in de marketingruimte. Met talloze tools, rapporten en manieren om geld uit te geven, moet je je eigen goed verdiepen.

En wanneer echte euro’s en de winst van uw bedrijf op het spel staan, kunnen zelfs kleine fouten tot aanzienlijke gevolgen leiden. Potentieel failliet is mogelijk wanneer uw marketingbudget in slechts enkele dagen of weken opgeslurpt worden wanneer je uw account niet goed bijhoudt.

adwords-audit

Maar dit zal u niet gebeuren als u goed voor de ‘gezondheid’ van uw AdWords-account zorgt door regelmatig audits uit te voeren.

Een goede AdWords-audit is niet alleen gericht op het vinden van zwakke punten of op tekortkomingen. Het helpt u bij het afstemmen van uw AdWords-account om meer inkomsten en winst te genereren met minder geld en veel minder tijd .

U kunt als volgt uw AdWords-account controleren voor betere prestaties in slechts enkele eenvoudige stappen.

Wat is een AdWords-audit en waarom heeft uw account dit nodig?

AdWords-accountaudits zijn een noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat uw account jarenlang probleemloos blijft werken.

Als er één hoofdzonde is van AdWords , dan is dat om je account te verwaarlozen.

AdWords-accountcontroles worden alleen uitgevoerd via uw account of een klantaccount om te zien hoe alles is gestructureerd en hoe het kan worden verbeterd. Audits kunnen aantonen waar advertentie-uitgaven worden verspild en of nieuwe ideeën voor campagnes kunnen worden gegenereerd.

Maar dat is niet alles.

Audits zijn geweldig om uw accountconfiguratie schoon en gemakkelijk te navigeren te houden , waardoor u uiteindelijk de hoeveelheid tijd die u eraan besteed dagelijks vermindert. Hoe beter je structuur, hoe sneller het is om de geplande klus te klaren zonder je haar uit te trekken.

Dus, hoe weet u wanneer uw AdWords-account een audit nodig heeft?

Hier zijn enkele goede redenen om te controleren:

 • U heeft zojuist een nieuwe klant gerelgd of zijn account is overgenomen en moet de huidige instellingen controleren op fouten en nieuwe kansen.
 • Uw huidige AdWords-prestaties zijn sub-par: u wilt deze verbeteren en uw tijd en geld effectiever maken.
 • U hebt het nog nooit (of eerder) of recent een gedaan: routine-audits moeten deel uitmaken van uw strategie om de prestaties voortdurend te verbeteren.

Iedereen kan profiteren van routinematige audits op zijn account.

Hier is een checklist in zeven stappen om uw account beter dan ooit te laten functioneren.

AdWords-audit 1: begin met de basisbeginselen

Een van de meest kritieke elementen van een succesvol AdWords-account is het bijhouden van conversies .

Toch is uit een recente studie gebleken dat slechts 29% van de AdWords-accounts conversies nauwkeurig bijhouden. Dit betekent dat 71% van de accounts hun conversies niet correct heeft ingesteld of zelfs helemaal niet heeft ingesteld.

Dit basisprincipe is de sleutel tot succes op AdWords. Anders heb je geen idee of je inspanningen werken.

Zonder conversietracking is het onmogelijk om te weten of mensen conversies uitvoeren en tegen welke kosten. Je verspilt in essentie geld en leert niets terug.

U zou bijna geen conversies van uw geld kunnen genereren en u zou geen idee hebben waarom dit gebeurt. Of erger nog, uw conversietracking kan verkeerd zijn en meer dan 100% succespercentages vertonen, waardoor u denkt dat uw strategie werkt, zelfs als dit niet het geval is:

AdWords-audit - CONVERSIES

Omdat ik in PPC met klanten uit meerdere sectoren werkte, heb ik tags voor het bijhouden van conversies op bestemmingspagina’s en startpagina’s geplaatst. Dit betekent dat elke keer dat iemand op uw advertentie klikt, er een conversie wordt geregistreerd. Maar dat is duidelijk geen conversie.

En het is niet hun schuld. De meeste kleine bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om dure webontwikkelaars of sitemanagers aan te nemen. En velen weten niet hoe ze codes voor het bijhouden van conversies moeten plaatsen, laat staan waar ze moeten worden geplaatst.

Wanneer u uw volgende AdWords-audit uitvoert, volgt u deze stappen om uw conversies bij te houden en te testen of het werkt.

Log eerst in op uw AdWords-dashboard en ga naar het gedeelte ‘Conversies’:

Voorbeeld van adwords-auditconversiesStel uw nieuwe script voor het bijhouden van conversies in op basis van uw campagnedoelen:

adwords-audit - website-trackingIs het bijvoorbeeld uw doel om mensen terug te brengen naar uw website om iets te kopen of een formulier in te vullen?

Als dat het geval is, wilt u het bijhouden van conversies instellen op uw website.

Nadat u uw tag heeft gemaakt, moet u de tag aan uw website toevoegen.

AdWords biedt drie opties:

adwords audit - tag

Als u geen webmaster heeft en niet zelf weet hoe u de tag moet installeren, kunt u Google Tag Manager gebruiken om het proces voor u te automatiseren.

adwords audit - tags instellenDe sleutel hier is waar u de code voor het bijhouden van conversies plaatst .

De moeilijkheid die de meeste mensen hebben, is niet om de tag te plaatsen, maar om hem correct te plaatsen.

Als u op zoek bent naar mensen die een product willen kopen of een formulier op uw website willen invullen, moet het traceerscript op de pagina worden geplaatst waarop mensen terechtkomen nadat ze een formulier hebben gekocht of een formulier hebben ingevuld , niet het formulier of de productpagina zelf.

Deze pagina’s worden vaak ‘bedankt’-pagina’s genoemd die alleen toegankelijk zijn voor mensen die uw formulieren hebben gekocht of ingevuld. Dit betekent dat elke keer dat iemand op die pagina terechtkomt, geregistreerd wordt als conversie.

Plaats altijd uw codes op een bedankpagina om te zorgen voor een goede tracking.

Nadat u uw conversies heeft voltooid, vinkt u de volgende twee ‘basisprincipes’ in uw lijst aan:

 1. Google Analytics koppelen
 2. Analyse van uw huidige targeting-instellingen

Als u Google Analytics wilt linken, gaat u naar ‘Gelinkte accounts’ in uw toolbox:

adwords audit - analyse

Klik vanaf hier op ‘Details’ en volg het koppelingsproces om uw accounts te verbinden:

adwords-audit - verbind account

Door Google Analytics te koppelen, worden al uw AdWords-gegevens in GA overgebracht, zodat u aangepaste rapporten kunt uitvoeren en uw PPC-gegevens kunt vergelijken met organisch, direct en verwijzingsverkeer.

Ga ten slotte naar elke afzonderlijke campagne en klik op het tabblad ‘Instellingen’:

adwords audit - gids

In deze sectie analyseert u de huidige targetingmaatregelen voor elke campagne in relatie tot campagnedoelen:

adwords audit - analyse

Controleer in het bijzonder uw:

 • Locaties : zorg ervoor dat u de juiste locaties target
 • Netwerken : gebruikt u het juiste netwerk voor deze campagne? Zoeken? Toon? Boodschappen doen?
 • Planning : is dit een campagne van beperkte duur? Als dit niet het geval is, gebruik dan geen begin- en einddatums.
 • Apparaattargeting: target u alleen mobiele apparaten ? Alleen desktop? Selecteer de juiste apparaten voor uw campagnedoelen.

AdWords Audit # 1 – Actie-items: 

 • Controleer of conversies correct worden bijgehouden op de juiste pagina’s
 • Koppel uw Google Analytics-account
 • Controleer uw instellingen voor elke campagne voordat u live gaat

AdWords-audit 2: controleer uw advertentiegroep structuur

Advertentiegroepstructuur is een van de gemakkelijkste manieren om uw account te vereenvoudigen en het gebruik ervan te vereenvoudigen. Slecht geconstrueerde advertentiegroepen zijn moeilijk te navigeren en bij te werken.

Stel uzelf de volgende vragen bij het beoordelen van uw advertentiegroepen:

 • Hoeveel zoekwoorden heeft u momenteel in elke advertentiegroep?
 • Hoe vergelijkbaar zijn die zoekwoorden? Zijn dit verschillende producten of diensten of locaties?
 • Kunt u uw advertentiegroepen verfijnen en zoekwoorden verdelen in verschillende advertentiegroepen?
 • Kunt u afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden gebruiken ?

De richtlijnen van Google voor advertentiegroepen zijn als volgt :

Voor een goede accountorganisatie moet u zeer specifieke advertentiegroepen maken. Als u bijvoorbeeld gastronomisch voedsel verkoopt, maakt u verschillende advertentiegroepen voor verschillende voedingsmiddelen die u aanbiedt. “

Als u momenteel meer dan tien zoekwoorden in één advertentiegroep heeft, kunt u overwegen ze in vijf of minder te splitsen.

Specificiteit is van cruciaal belang voor AdWords en het vereenvoudigen van uw advertentiegroepen kan de kwaliteitsscores drastisch verbeteren.  Volgens een CXL-studie steeg hun CTR met 28,1% met een kwaliteitsscore, met een stijging van 5,56 tot 7,95 met specifieke advertentiegroepen.

In een oude campagne splitsen we bijvoorbeeld elke advertentiegroep in afzonderlijke advertentiegroepen met zoekwoorden , waardoor de structuur van de account en specifieke advertenties die de CTR en conversieratio’s zouden verbeteren, zouden toenemen:

adwords-audit - voorbeeld

Deze vereenvoudigde accountstructuur vertelt u precies wat u in elke advertentiegroep krijgt zonder dat u 10-20 verschillende zoekwoorden hoeft te klikken en te bekijken.

Zoek naar manieren om de grootte van uw advertentiegroep te verkleinen. Maak nieuwe advertentiegroepen en scheid verschillende zoekwoorden.

AdWords Audit # 2 – Actie-items: 

 • Beperk advertentiegroepen tot vijf of minder gerelateerde zoekwoorden
 • Creëer SKAG’s als je kunt voor de beste prestaties

AdWords-audititem # 3: controleer hoeveel advertenties u in elke advertentiegroep heeft

Advertenties zijn vervelend om te schrijven. We zijn er allemaal geweest: worstelen om onze inhoud te blokkeren in minuscule tekenlimieten. Het is niet leuk en het kan tijdrovend zijn wanneer u meerdere campagnes met tientallen advertentiegroepen uitvoert.

Maar het schrijven van advertenties is een groot deel van het succes of falen van AdWords.

Het is normaal dat accounts slechts één advertentie hebben. Maar volgens Google is de standaard voor de beste prestaties 3-5 per advertentiegroep .

Wanneer u huidige advertenties voor uw advertentiegroepen analyseert, schrijft u minimaal drie advertenties per advertentiegroep , volgens een formule die u snel kunt schalen en herhalen voor elke afzonderlijke advertentiegroep:

adwords-audit - trefwoorden

AdWords Audit # 3 – Actie-items: 

 • □ 3-5 advertenties per advertentiegroep
 • Advertenties gericht op voordelen met een duidelijke CTA en zoekwoorden voor relevantie

AdWords-audit # 4: beperk de verspillende advertentie door negatieve zoekwoorden

Uit een recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde verspilde advertentie-uitgaven voor accounts met conversietracking 61% waren .

Het gemiddelde AdWords-account verspilt 76% van zijn budget met de verkeerde zoektermen. “

Zelfs de accounts die zijn opgesteld, verspillen tonnen geld. Uit dezelfde studie bleek ook dat verspilling van advertentie-uitgaven ook uw kosten per conversie verhoogt:

Voor elke toename van 10% in verspilling van advertentie-uitgaven stijgen uw kosten per conversie met 44-72%. “

De meeste accounts verspillen veel geld aan AdWords. Conversies kunnen in de meeste gevallen 44-72% goedkoper zijn.

De beste manier om verspilling van advertentie-uitgaven te verminderen, is door de tool voor uitsluitingszoekwoorden te gebruiken in uw rapport met zoektermen:

adwords-audit

Blader door uw rapport met zoektermen en vind zoekwoorden die worden weergegeven waarvoor u niet wilt betalen.

Vaak ziet u concurrenten, ‘gratis’ of andere termen die worden weergegeven als gevolg van het gebruik van brede zoekwoorden in uw campagnes. Dit kan resulteren in tonnen rommel waarvoor u betaalt en die waarschijnlijk nooit zal worden omgezet. Je zou honderden dollars kunnen uitgeven aan klikken voor termen die je niet wilt.

Een andere fantastische manier om verspilling van advertentie-uitgaven te verminderen, is door clicktracking-programma’s of click-fraud-software te implementeren .

adwords-audit - locatiegegevens

Waarom? Omdat 40% van het internetverkeer bots zijn en helaas vaak kwaadwillig door andere concurrenten worden gebruikt.

Dit type software kan u helpen specifieke IP’s, apparaat-ID’s bij te houden, u fraudemeldingen en meer te sturen, zodat u ze kunt blokkeren en de klikkosten kunt verminderen die uw budget laten zinken.

AdWords Audit # 4 – Actie-items: 

 • Gebruik de tool voor uitsluitingszoekwoorden om slechte zoekwoorden te filteren die niet worden geconverteerd
 • Kom elke week terug en herhaal het proces
 • Implementeer click fraud software om rampen te voorkomen

AdWords-audit 5: beoordeling van de relevantie van de advertentie-extensie

De meeste mensen zien advertentie-extensies en gooien 5-6, in de hoop op enorme conversieverhogingen en CTR-boosts. Google bevestigt zelfs dat advertentie-extensies de gemiddelde CTR van een bepaalde advertentie met 10-15% kunnen verbeteren .

Ze noemen ze zelfs een ‘zeer effectieve manier om de CTR te verbeteren’.  Hoewel het waar is dat ze uw CTR kunnen verbeteren, doet het toevoegen ervan niets.

Als u bijvoorbeeld niet kunt toestaan ​​dat een medewerker de hele dag een telefoon beantwoordt, mag u geen advertentie-extensie voor telefoongesprekken gebruiken. Je betaalt alleen voor oproepen die onbeantwoord blijven.

De meeste mensen gaan mis met advertentie-extensies omdat ze zoveel waarde beloven. Dit leidt vaak tot misbruik of overmatig gebruik van advertentie-extensies in de hoop op enorme CTR-verhogingen.

Gebruik altijd relevante extensies voor uw doel of passend bij uw call-to-action. Relevantie staat centraal. Als u telefoontjes wilt, gebruikt u oproepextensies. Als u websiteverkeer wilt, gebruikt u sitelinkextensies enzovoort.

Bekijk bijvoorbeeld dit voorbeeld hieronder:

adwords audit - relevantie

De volledige CTA en de waarde van de advertentie zijn gericht op het genereren van telefoongesprekken, maar er zijn geen oproepextensies of telefoonnummers !!!

AdWords Audit # 5 – Actie-items: 

 • Beperk advertentie-extensies tot 1-3 soorten per advertentie: te veel mensen zullen afleiden van de primaire waarde van uw advertentie.
 • Beoordeel het gebruik van uw huidige advertentie-extensie voor elke campagne.

AdWords-audit  6: heeft u voor elke campagne unieke bestemmingspagina’s?

Kwaliteitsscores zijn een belangrijke factor in het succes van het AdWords-account. En audits zijn een uitstekende manier om mogelijke manieren te ontdekken waarop uw kwaliteitsscore kan verbeteren.

Een van de meest voorkomende noemers voor scores van lage kwaliteit zijn bestemmingspagina’s.

Omdat het een topfactor is voor kwaliteitsscores , kunnen specifieke en unieke landingspagina’s een groot verschil maken in uw succes:

(Afbeeldingsbron)

Elke advertentiegroep moet een eigen bestemmingspagina hebben en gebruikers nooit naar een algemene startpagina leiden.

Als u bijvoorbeeld een advertentiegroep draait op ‘kettingen van zilveren vrouwen’, moet u die klik naar een bestemmingspagina van al uw zilveren kettingen voor vrouwen richten. Het mag niet naar uw e-commerce homepage of generieke winkellinks worden geleid.

Geef de zoeker wat ze verwachten en u verhoogt de conversies drastisch. Dit is match van berichten, een fundamenteel aspect van elke succesvolle campagne.

Het afstemmen van berichten heeft de mogelijkheid om conversies met 200% + te verbeteren.

Bij het matchen van berichten wordt dezelfde informatie overgenomen die u belooft van advertenties op de bestemmingspagina. Wanneer ik zoek naar kettingen voor vrouwen, moet ik advertenties zien die mijn zoekactie naar zoekwoorden bevatten:

adwords-audit

Dit vertelt me ​​dat deze verkopers hebben wat ik wil. Dus ik klik, met recht een pagina met kettingen voor vrouwen verwacht, toch? Rechts.

In plaats van me naar hun startpagina of ‘sieraden’ te leiden, stuurden ze me rechtstreeks naar de sectie ketting.

Bovendien geven unieke bestemmingspagina’s u toegang tot het nieuwe rapport met bestemmingspagina’s van AdWords:

adwords audit - rapport over de bestemmingspagina

Hier kunt u de prestaties van elke pagina meten en zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.

AdWords Audit # 6 – Actie-items: 

 • Analyseer de uiteindelijke URL van elke advertentie om gebruikers naar de juiste locatie te leiden:

adwords audit - url analyse

 • Maak unieke bestemmingspagina’s voor verschillende advertentiegroepen en verschillende zoekwoorden
 • Gebruik berichtovereenkomst om conversies te verbeteren

AdWords-audit # 7: genereert u nieuwe ideeën met zoektermen?

Zoals u waarschijnlijk wel heeft gemerkt, zijn de meeste van deze controlestappen gericht op het oplossen van veelvoorkomende problemen die uw account kunnen doen zinken en uw budget leeg kunnen maken.

Maar deze laatste stap is erop gericht potentiële grote winsten voor uw account te onthullen en nog beter te verbeteren.

Het rapport met zoektermen is een verborgen goudmijn in AdWords. Hier ziet u alle zoekacties op basis van zoekwoorden die in uw advertentie worden weergegeven. En vaker wel dan niet vindt u tientallen zoekwoorden waar u zelfs niet op biedt. Dit betekent dat u de verkoop al aan het genereren bent, zonder dat u zelfs specifieke advertenties heeft die op die specifieke zoektermen zijn gericht.

Stelt u zich eens de verhogingen in CTR en conversies voor die u zou krijgen door deze optimaal te optimaliseren zoals de rest van uw advertentiegroepen!

Bovendien elimineert dit de noodzaak van urenlang zoekwoordonderzoek op voorwaarden waarop u nooit hebt geboden. Dat betekent minder risico en minder tijd aan zoeken.

Zoektermen zijn beproefde termen waarvan u al mensen heeft geconverteerd, waardoor u geen raad weet.

Zoek het rapport met zoekresultaten op in het gedeelte ‘Zoekwoorden’ van uw dashboard:

adwords-audit - zoektermen

Hier kunt u de gegevens filteren en sorteren op statistieken zoals conversies, klikfrequenties en klikken.

Hierop staan ​​populaire zoektermen waarvoor u verkeer en conversies ontvangt.

U zult waarschijnlijk termen opmerken waarop u al biedt, maar u moet ook merken dat u dat niet doet, waardoor u nieuwe campagne-ideeën krijgt waarop u kunt inspelen.

AdWords Audit # 7 – Actie-items: 

 • Gebruik het rapport met zoektermen om nieuwe campagne-ideeën te vinden
 • Filteren op conversiestatistieken
 • Kam elke week door het rapport om nieuwe voorwaarden te scouten

Conclusie

AdWords-audits zijn een uitstekende manier om de prestaties van uw account te verbeteren en de kosten te verlagen.

Of u nu een account van een nieuwe klant overneemt of uw eigen account wilt verbeteren, audits zijn een cruciale stap in het bepalen van wat moet worden verbeterd.

Gebruik deze uit zeven stappen bestaande audit om snel wijzigingen in uw account aan te brengen.

Herhaal het auditproces om de paar weken of elke maand om de grootste beloningen te ontvangen.

Audits zijn saai en kunnen vervelend lijken, maar ze produceren op de lange termijn grote winsten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format