Alibaba 101: Hoe u veilig producten uit de grootste leverancierslijst ter wereld kunt vinden - DeLaatbusiness

Alibaba 101: Hoe u veilig producten uit de grootste leverancierslijst ter wereld kunt vinden

10 min


149
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Om een online bedrijf te starten , hebt u twee dingen nodig, een productidee en aanbod. Als u al uw e-commerce productidee heeft, is  de volgende stap het vinden van de perfecte leverancier. In ons wereldwijde dorp was het nog nooit zo eenvoudig om een productie- of groothandelspartner halverwege de wereld te vinden, maar het kopen van uw producten uit het buitenland kan nog steeds een ontmoedigende taak lijken voor nieuwe online ondernemers.

In de post van vandaag gaan we kijken hoe u een leverancier effectief en veilig kunt vinden voor uw productidee met behulp van de populaire bedrijvengids Alibaba . We laten u kennismaken met de voors en tegens van het buitenland en laten u zien hoe u op dit nieuwe terrein kunt navigeren, zodat u de perfecte leverancier kunt vinden voor uw productidee en aan de slag kunt met online verkopen.

Laten we er meteen in springen.

Disclaimer: Voordat u aankopen bij Alibaba doet, moet u ervoor zorgen dat u hun meest recente informatie en voorzorgsmaatregelen leest om uw aankoop te beschermen. Klik hier . 

Voordelen en nadelen van Sourcing Overseas

De meest voorkomende reden waarom veel ondernemers naar Azië kijken, en met name China voor productleveranciers, is profiteren van de lage productiekosten. De productiekosten in Azië kunnen aanzienlijk lager zijn dan in Noord-Amerika en andere delen van de wereld, zo veel dat het voor veel bedrijven moeilijk zou kunnen zijn om winstgevend te zijn als het niet om overzeese productie zou gaan.

Goedkopere productkosten zijn geweldig, maar ze zijn niet de enige reden waarom Azië een aantrekkelijke plek is om een ​​leverancier te vinden, maar er zijn ook enkele extra voordelen:

voordelen

 • Lagere productiekosten
 • Leveranciers staan ​​(over het algemeen) meer open voor samenwerking met kleinere bedrijven en het leveren van kleinere hoeveelheden
 • Hoog aantal leveranciers om uit te kiezen
 • Voor veel producten is Azië mogelijk de enige plaats waar het artikel wordt geproduceerd
 • One-stop services zoals Alibaba hebben het heel gemakkelijk gemaakt om te navigeren en te kopen bij leveranciers

Samen met de voordelen van sourcing van leveranciers in het buitenland komen ook verschillende nadelen waar je je even goed van bewust moet zijn. Enkele van de grootste nadelen zijn:

nadelen

 • Perceptie lagere kwaliteit van klanten
 • (Gewoonlijk) lagere productie- en arbeidsnormen
 • Bijna geen bescherming van intellectuele eigendom
 • Taal- en communicatiebarrière kan moeilijk te overwinnen zijn
 • Moeilijk / duur om fabrikant te verifiëren en ter plaatse te bezoeken
 • Langere levertijd
 • Culturele verschillen in bedrijfspraktijken
 • Productimport en inklaring
 • Lager niveau van betalingszekerheid en verhaal

Hulp nodig bij uw zakelijke ideeën?

Burst is een gratis stockfoto van stockfoto’s van hoge kwaliteit, mogelijk gemaakt door Shopify. Ze hebben een bibliotheek met zakelijke ideeën om u te helpen uw dropshipping-winkel te starten.

Haal zakelijke ideeën op van Burst

Wat is Alibaba?

Als u heeft besloten en vastbesloten bent om uw leverancier uit het buitenland te sourcen, is de kans groot dat u bij Alibaba koopt  . Met de cijfers is Alibaba het grootste e-commercebedrijf ter wereld (groter dan Amazon en eBay gecombineerd) en het is ook de meest uitgebreide directory die leveranciers (voornamelijk uit Azië) verbindt met kopers van over de hele wereld. Alibaba heeft letterlijk miljoenen producten van honderdduizenden leveranciers, dus er is niet veel dat u niet zult vinden in de directory. 

Sjabloon pictogram

Gratis webinar: een Dropshipping-bedrijf starten

Met de Oberlo-app kunt u duizenden producten direct van AliExpress naadloos importeren en verzenden. Leer hoe u uw eigen dropshipping-bedrijf kunt beginnen met onze gratis training.

Begin uw zoekopdracht

Kopen op Alibaba en het gebruik van de directory is redelijk eenvoudig te gebruiken en vergelijkbaar met andere markten zoals eBay. Blader door de productcategorieën of zoek naar het specifieke product waarnaar u op zoek bent. 

Er zijn twee veel voorkomende benaderingen voor het zoeken op Alibaba. U kunt naar artikelen zoeken op basis van productbeschrijvingen, bijvoorbeeld: halsbanden voor honden, waarmee u duizenden resultaten voor halsbandproducten kunt behalen. U kunt ook in het vervolgkeuzemenu “Leveranciers” selecteren in plaats van “Producten” en in plaats daarvan zoeken naar fabrikanten die gespecialiseerd zijn in dat specifieke type product.

Begin uw zoekopdracht

Waar u op moet letten op productpagina’s

Wanneer u op Alibaba begint met zoeken naar een leverancier, zijn er een paar dingen waar u naar wilt kijken en waar u op let op de productvermeldingspagina. Laten we een voorbeeld van een lijst met hondenkettingen bekijken die we op Alibaba hebben gevonden. 

Waar u op moet letten op productpagina's

Eenheid prijs

Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk naar wilt kijken, is de prijs. Voor deze aanbieding kunnen we een prijs van $ 2 tot $ 3 USD FOB zien. FOB staat voor Free On Board en betekent dat de verkoper ook de kosten in verband met het verkrijgen van het product naar de zeehaven betaalt (de goedkoopste manier om producten uit Azië te verzenden) en de koper betaalt de kosten van het daadwerkelijk transporteren van de goederen over de oceaan naar de eindbestemming.

Minimale bestelhoeveelheid (MOQ)

Vervolgens wilt u waarschijnlijk de minimale bestelhoeveelheid bekijken. De minimale bestelhoeveelheid ( MOQ ) is de kleinste bestelling die de fabrikant bereid is te accepteren. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit bijna altijd bespreekbaar is. In ons voorbeeld is de minimumorder 200 eenheden. Door dat te vermenigvuldigen met de duurdere prijs van $ 3 per stuk, kunnen we snel zien dat we een minimumorder van ongeveer $ 600 USD + verzendkosten van deze specifieke leverancier voor dit specifieke product zouden bekijken. Dit is goed om te weten voor later als het gaat om onderhandelen, omdat het u een goed startpunt geeft.

Betalingsmogelijkheden

Na het begrijpen van de prijs en MOQ, zult u waarschijnlijk willen weten hoe u de leverancier kunt betalen. Er zijn verschillende gebruikelijke betaalmethoden, die elk hun voor- en nadelen hebben voor zowel de koper als de verkoper.

Laten we een kijkje nemen naar de meest gebruikelijke betalingsopties hieronder en het bijbehorende risiconiveau voor u als koper:

1. Upfront TT (Bank Transfer)
Risiconiveau voor de koper: riskant 
Bij een bankoverschrijving ontvangt de leverancier de volledige betaling voordat de productie start. Deze betaalmethode draagt ​​een hoog risico voor de koper en wordt over het algemeen niet aanbevolen bij een onbekende leverancier. Er is weinig of geen mogelijkheid om uw geld terug te krijgen als er iets misgaat. 

2. Letter of Credit
Risk Level voor de koper: Redelijk veilig 
Een kredietbrief is redelijk veilig voor beide partijen, maar een letter of credit bevat enkele ingewikkelde procedures en wordt over het algemeen alleen aanbevolen voor grotere aankopen ($ 20.000 en hoger).

3. Western Union-
risiconiveau voor de koper: Zeer riskant 
Een risicovolle betalingsmethode voor de koper die niet wordt aanbevolen als het gaat om het betalen van leveranciers als de betaling niet door een escrow wordt beschermd. Western Union moet over het algemeen alleen worden gebruikt als het gaat om mensen die u goed kent. Er is geen verhaal mogelijk als er iets misgaat. 

4. PayPal- risiconiveau 
voor de koper: redelijk veilig 
Paypal is een populaire betaalmethode voor kopers omdat het een veel lager risico, gebruiksgemak en over het algemeen vrij goede kopersbescherming biedt. Hoewel het een populaire optie is bij kopers, is het minder populair bij leveranciers vanwege problemen bij het opnemen van geld, hoge belastingtarieven en mogelijke kosten voor minder dan eerlijke kopers.

5. Escrow-
risiconiveau voor de koper: redelijk veilig 
Bij gebruik van een Escrow-service wordt het geld van de koper in handen gehouden van een derde partij en wordt het alleen aan de leverancier betaald nadat de koper een bevredigende levering van zijn bestelling heeft bevestigd. Escrow is een redelijk veilige betaalmethode voor online kopen en verkopen, omdat Escrow zowel de koper als de leverancier beschermt.

U kunt over veelgebruikte betaalmethoden op Alibaba lezen op de  Alibaba Safe Buying-pagina . 

Over het algemeen, wanneer u net begint, wilt u waarschijnlijk met leveranciers zoeken of onderhandelen om PayPal of een soort Escrow-service te accepteren om u het hoogste niveau van bescherming te bieden. 

Koper let op

Zo goed als Alibaba is, het is ook geplaagd met een aantal problemen die je nodig hebt om jezelf bewust te maken van wanneer je onderzoek doet en contact opneemt met verschillende leveranciers.

Laten we een kijkje nemen naar drie van de grootste problemen met het sourcen van leveranciers uit Alibaba:

Tussenpersonen  – Zoals eerder vermeld, heeft Alibaba honderdduizenden ‘fabrikanten’. Veel van deze ‘fabrikanten’ zijn echter helemaal geen fabrikanten, maar tussenpersonen die zich voordoen, de prijs markeren, het niveau van miscommunicatie tussen u en de feitelijke fabrikant verhogen en weinig of geen echte waarde bieden. 

Oplichters  – Tussenpersonen zijn slecht, maar ze zullen slechts een beetje van uw geld nemen door u hogere kosten aan te rekenen, oplichters nemen al uw geld op. Hoewel Alibaba een sterke inspanning heeft geleverd om oplichters van hun platform te bestrijden en te verwijderen, zijn er nog steeds een groot aantal oneerlijke leveranciers op Alibaba waar je voorzichtig mee moet zijn. 

Kwaliteit  – Kwaliteit is een andere grote zorg bij het bestellen vanuit het buitenland. Veel producten worden geadverteerd als premium of van hoge kwaliteit,  maar het is niet ongebruikelijk om te ontdekken dat uw mening over premiumkwaliteit en de mening van de overzeese leverancier enorm verschillen.

Jezelf beschermen

Dus hoe precies beschermt u zichzelf tegen tussenpersonen, oplichting en producten van lage kwaliteit op Alibaba? Hoewel geen enkele methode perfect is, is het samen oefenen van verschillende beveiligingen de beste keuze.

Laten we een aantal dingen bekijken die u kunt doen om uw geld te beschermen wanneer u uit het buitenland komt:

1. Verifieer leveranciers – Alibaba heeft zijn eigen verificatieprogramma dat meerdere verificatieniveaus omvat. Hieronder vindt u een grafiek die de drie verschillende verificatieniveaus van Alibaba samenvat. Deze verificatiebadges verschijnen in de productvermelding en in leveranciersprofielen als ze deze hebben. Op zoek naar deze verificaties is een goede eerste stap. 

Jezelf beschermen

Klik hier voor meer informatie over het controleren van leveranciersverificatie . Klik hier voor meer informatie over het Gold-lidmaatschap van Alibaba voor leveranciers .

Naast de verificaties van Alibaba zijn er ook onafhankelijke externe diensten gevestigd in Azië die namens u fabrieken bezoeken om de kwaliteit van de leverancier en het product te verifiëren. Afhankelijk van de grootte van je bestelling, kan een paar honderd dollar extra voor extra gemoedsrust de moeite waard zijn. 

2. Stel vragen en follow-up  – Als u leveranciers gaat verkleinen, moet u een heleboel vragen stellen over hun bedrijf en hun producten. Vraag om een ​​kopie van hun bedrijfslicentiehouder, vraag om een ​​telefoonnummer en noem het in werkelijkheid. Neem een ​​Skype-vergadering met uw contactpersoon. Vraag om foto’s van de fabriek en voorbeeldproducten.

Voel je vrij om te vragen om wat je het prettigst vindt om zaken te doen met iemand van een andere wereld. Het zou niet gek voor je zijn om je fabriekscontact zelfs te vragen om een ​​foto van zichzelf te maken op de werkvloer om de krant van vandaag en een van hun producten vast te houden. 

3. Ontvang monsters  – Het moet vanzelfsprekend zijn dat voordat u aanzienlijke hoeveelheden geld in de inventaris investeert, u monsters moet nemen om de kwaliteit te controleren en te verifiëren. Neem gerust contact met hen op via een andere (fictieve) naam en e-mailadres en ontvang een extra staal zodat u de kwaliteit kunt vergelijken.

4. Te mooi om waar te zijn  – Eindelijk, als iets te mooi is om waar te zijn, is dat meestal zo. Wees moe van prijzen of beloften die niet kloppen of die ver weg zijn van andere leveranciers waarmee u contact hebt opgenomen. Wees altijd bereid om weg te lopen van een deal als iets niet goed voelt.

Contact opnemen met leveranciers

Nu u begrijpt hoe u zichzelf beter kunt beschermen bij een transactie aan de andere kant van de wereld, is het tijd om contact op te nemen met een aantal leveranciers. Wanneer u in het buitenland contact opneemt met leveranciers, is e-mail waarschijnlijk uw belangrijkste communicatiemethode. In veel gevallen zullen ze waarschijnlijk een vertaalprogramma zoals  Google Translate gebruiken  om uw e-mail en hun antwoord naar u te vertalen. Onthoud dat computervertaling nog steeds een onvolmaakte kunst is, dus verwacht een aantal fouten en mogelijke misverstanden. Om ervoor te zorgen dat de communicatie zo duidelijk mogelijk is, moet u uw e-mails kort, bondig, goed geformatteerd en spellingvrij houden. Dit zal niet alleen de fabrikant helpen, maar uiteindelijk ook betere antwoorden geven.

Tip: wanneer u uw vragen stelt en uw e-mails opmaakt naar leveranciers, kunt u uw vragen het beste nummeren zodat ze eenvoudig op elk nummer kunnen antwoorden. Dit houdt de vragen en communicatie schoon en georganiseerd.

Een offerte aanvragen

Het aanvragen van een offerte (vaak aangeduid als een RFQ , Request For Quote) is een relatief eenvoudig proces, maar een paar extra minuten nemen om uw e-mail te plannen, kan een groot verschil maken in het aantal en de kwaliteit van de antwoorden die u ontvangt.

Hier zijn een paar belangrijke vragen om te overwegen voor uw e-mail:

 • Minimale bestellingshoeveelheden (MOQ’s) – Zelfs als een aanbieding zijn MOQ vermeldt, moet u deze bij u controleren om zeker te zijn dat deze correct is. Als de MOQ’s veel hoger zijn dan wat u weet dat u zich kunt veroorloven, wilt u hen vragen of ze bereid zijn om over het minimum te onderhandelen. Geef ze een idee van wat je kunt betalen. Houd er rekening mee dat de minimale bestelhoeveelheid bijna altijd onderhandelbaar is met leveranciers in het buitenland. 
 • Prijzen voor monsters – Monsters zijn belangrijk om te inspecteren op kwaliteit. Je zult meteen willen vragen wat hun prijzen zijn voor monsters. Sommige leveranciers ontvangen veel voorbeeldverzoeken en kunnen de volledige detailhandelsprijs wijzigen, anderen bieden u tegen een gereduceerd tarief monsters aan en sommigen geven u mogelijk zelfs gratis monsters als zij menen dat u een serieuze koper bent.
 • Productieprijzen – Een van de belangrijkste vragen is hoeveel uw producten per eenheid kosten. Vele malen op Alibaba geven ze je een bereik (Voorbeeld: $ 2- $ 3 per eenheid), maar je zult willen weten hoeveel elke eenheid je precies zal kosten.
 • Productietijd – Weten hoe lang het duurt om uw bestelling te produceren, is een belangrijke overweging en afhankelijk van uw exacte bedrijf, kan tijd cruciaal zijn.
 • Betalingscondities – Veel leveranciers zullen nieuwe bedrijven nodig hebben om de volledige order vooraf te betalen. Dit is belangrijk om te weten, omdat voorraad een grote kostenpost is voor e-commerce startups. U kunt ook vragen of zij betalingsvoorwaarden voor toekomstige bestellingen bieden.

Hier is een voorbeeld van een e-mailsjabloon die u mogelijk als een richtlijn wilt beschouwen wanneer u contact opneemt met buitenlandse leveranciers van Alibaba:

Hoi,

Mijn naam is John en ik ben bij XYZ Company.

Ik ben geïnteresseerd in het plaatsen van een bestelling voor Widget A. Voordat ik het echter doe, heb ik alleen een aantal vragen:

 1. Wat is uw minimale bestelhoeveelheid?
 2. Wat zijn uw kosten per eenheid en op welke kwantumniveaus biedt u kwantumkortingen?
 3. Wat zijn uw betalingsvoorwaarden voor nieuwe klanten?

Ik wil ook een voorbeeld van Widget A bestellen voordat ik een volledige bestelling kan plaatsen. Kunt u mij de kosten voor het monster sturen, inclusief verzending naar:

John Doe 
80 Spadina Ave., Floor 4 
Toronto, ON, Canada 
M5V2J4

Dank je.

John, 
XYZ Company 
www.xyzcompany.com
416-444-4444 

Zoals je kunt zien aan de hand van het bovenstaande voorbeeld, is het kort en bondig en het doel is om ervoor te zorgen dat op een hoog niveau een overeenkomst tussen beide partijen aanwezig is.  

Onderhandelen

Als u eenmaal gesprekken bent begonnen met verschillende leveranciers en een goed beeld hebt van elk van hun prijzen, MOQ’s en betalingsvoorwaarden, kunt u beginnen met hen te onderhandelen. Zoals eerder vermeld, zijn de minimale bestelhoeveelheden bijna altijd bespreekbaar, het is gewoon een kwestie van vragen. Vergeet niet dat een goede onderhandeling beide partijen blij maakt met de uitkomst, dus duw een beetje, maar niet te hard. 

Uw opties wegen

Zodra u het heeft beperkt tot een select aantal leveranciers, wilt u al uw opties wegen. Houd er rekening mee dat u bij het afwegen van uw opties meer wilt dan alleen prijs, MOQ en betalingsvoorwaarden. Zorg ervoor dat u er rekening mee houdt hoe goed en hoe snel elke leverancier op u heeft gereageerd. Uw communicatie met uw leverancier kan in de toekomst een cruciaal onderdeel van uw bedrijf zijn, dus u wilt ervoor zorgen dat u op de juiste manier begint.

Conclusie

Sourcing van een betrouwbare leverancier voor uw product van Alibaba is misschien een nieuwe ervaring, maar ook een lonende ervaring. Met wat basiskennis en gemeenschappelijke voorzorgsmaatregelen kan het behoorlijk veilig zijn. Doe altijd je due diligence en als een deal te mooi voelt om waar te zijn, wees dan bereid en bereid om weg te lopen. Er zijn honderd andere leveranciers die u in slechts een paar klikken kunt vinden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format