Alles wat u moet weten over plaatsing op Facebook-advertenties om conversies te verbeteren - DeLaatbusiness

Alles wat u moet weten over plaatsing op Facebook-advertenties om conversies te verbeteren

14 min


147
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook heeft gemiddeld 1,49 miljard dagelijkse actieve gebruikers – van consumenten tot bedrijven tot C-level executives – waardoor er een potentiële goudmijn wordt gepromoot waar marketeers bijna elke doelgroep kunnen bereiken.

Dus hoe maak je het meeste uit je Facebook-advertentiedollars? Door ervoor te zorgen dat uw advertenties zijn geoptimaliseerd voor conversies.

Als het gaat om het optimaliseren van Facebook-advertenties, zorgen verschillende dingen ervoor dat advertenties effectief zijn, inclusief gepaste targeting, boeiende kopieën en boeiende visuals. Maar een van de belangrijkste dingen wordt vaak over het hoofd gezien: plaatsing.

Wanneer u uw advertenties plaatst, kunnen de klikfrequenties (CTR’s) zelfs met wel 400% of meer worden gewijzigd en, volgens ons onderzoek, de kosten voor het uitvoeren van uw advertenties meer dan verdubbelen !

En omdat hogere klikfrequenties gekoppeld zijn aan hogere succespercentages, kan het potentiële verschil in conversies groot zijn voor verschillende Facebook-advertentieplaatsingen .

Hier volgt een overzicht van Facebook-advertentieplaatsingen, hun voor- en nadelen en hoe deze van invloed zijn op conversies, samen met casestudy’s van merken die met succes verschillende posities in hun voordeel hebben gebruikt (en hoe u dat ook kunt doen).

Advertentieplaatsing op Facebook: wat zijn uw keuzes?

Nieuwsfeedadvertenties

Facebook Nieuws-feedadvertenties

Een zeer gewilde advertentieplaatsing omdat ze gemakkelijk de aandacht trekken door het grootste stuk onroerend goed op Facebook te bezetten; uw advertenties worden weergegeven in de nieuwsfeed van uw doelgebruikers terwijl ze op Facebook bladeren op desktopcomputers, laptops en Macs.

Takeaways:

Nieuwsfeed-advertenties hebben als bijkomend voordeel dat ze meer conversievriendelijke desktopgebruikers bereiken die vaker volgen dan hun mobiele tegenhangers. Feedadvertenties hebben een hogere klikfrequentie en lagere kosten per conversie dan rechterkolomadvertenties, en ze zijn beter voor het lokken van mensen die nog niet bekend zijn met uw merk of bedrijf.

Right Column Ads

Positie plaatsing Facebook-koliek advertenties

Sinds ontwerpwijzigingen die het Facebook-platform verlieten met veel minder rechterkolomadvertenties dan nieuwsfeedadvertenties, zien minder mensen in het algemeen rechterkolomadvertenties, maar krijgen ze tot drie keer meer betrokkenheid wanneer ze worden gebruikt in combinatie met nieuwsfeed-advertenties.

Het probleem met rechterkolomadvertenties is echter dat ze vaak duurder zijn dan advertenties met nieuwsfeeds. Het zijn ook kleine plaatsingen die niet opvallen en geen CTA-knoppen kunnen bevatten.

Takeaways:

Advertenties met rechterkolom worden in het algemeen lager geconverteerd. Als u echter niet voor de eerste keer mensen wilt converteren, kunnen ze een zeer kosteneffectieve methode zijn om een ​​doelgroep te bereiken , omdat doelen u niet eerst hoeven te leren kennen: ze hoeven alleen uw logo te zien op een afbeelding die ze associëren met uw merk en ze klikken weg. Stel dat u mensen heeft geïdentificeerd die in het verleden met u hebben gereageerd , retarget hen eenvoudig met advertenties (of voer ze uit voor de aangepaste doelgroep die u al kent) . Dit is de reden waarom retargeting een tactiek is die door negen van de tien Amerikaanse marketeers wordt gebruikt.

Mobiele feeds

Mobiele feeds zijn standaard nieuwsfeed-advertenties die alleen op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets worden weergegeven.

Mobiele nieuwsfeed-advertenties hebben hoge relatieve CTR’s die relevant zijn voor desktop, maar CPC’s zijn lager. En deze mobiele advertenties kunnen een zeer effectieve manier zijn om bewustzijn te creëren en conversies onderweg aan te moedigen, ondanks het feit dat mobiele nieuwsfeedadvertenties doorgaans lagere conversieratio’s hebben dan hun desktop-tegenhangers.

Takeaways:

Mobiele nieuwsfeed-advertenties zijn een veelgebruikte advertentieplaatsing vanwege de aanhoudende toename van mobiele apparaten, en veel adverteerders vinden hun advertenties op mobiele nieuwsfeeds effectiever dan desktop, vooral als ze zijn geoptimaliseerd voor een specifiek publiek. Deze plaatsingen zijn ideaal als u betrokkenheid wilt stimuleren, “likes” wilt krijgen of mobiele app-installaties wilt stimuleren of e-commerce-producten wilt verkopen(veel Facebook-gebruikers die producten ontdekken terwijl ze onderweg zijn, kopen wanneer ze terugkeren naar hun desktops).

Instant artikelen

Facebook Instant artikelen plaatsing advertenties

Instant-artikelen worden gepresenteerd in een groot, alleen-mobiel formaat (in essentie een hele webpagina) met snelladende artikelen met afbeeldingen en video.

Ondanks over het algemeen lage conversiepercentages, kunnen deze plaatsingen handig zijn, omdat ze direct worden weergegeven in mobiele nieuwsfeeds, zodat inhoud kan worden weergegeven zonder gebruikers naar een externe website of app te halen.

Takeaways:

Instant Articles zijn goede remarketingtools die minder duur zijn dan de meeste andere plaatsingen en die de mogelijkheid bieden om betaalbaar een extra touchpoint toe te voegen aan gebruikers in de Facebook-verkooptrechter . Advertenties die in Instant-artikelen worden weergegeven, laden 10 keer sneller dan reguliere webadvertenties, waardoor marketeers de mogelijkheid hebben meer te verdienen met vertoningen en klikken. Ze laten ook media zoals YouTube-video’s, tweets en afbeeldingen toe om ingebed te worden terwijl ze een meeslepende ervaring op volledig scherm bieden die gebruikers de mogelijkheid geeft om in contact te komen met likes, opmerkingen en andere emoties die zijn toegestaan ​​met standaard Facebook-berichten.

In-stream video’s

Facebook In-stream videoadvertentieplaatsing

InStream-video’s zijn advertenties voor alleen mobiel die tussen twee andere video’s worden weergegeven.

Deze InStream-videoadvertenties zijn beschikbaar voor desktop en mobiel en zijn pre-roll-, midroll- en postroll-videoplaatsingen die kunnen worden weergegeven op sites van derden en in apps die zijn gekoppeld aan het doelgroepnetwerk van Facebook, waardoor meer bereik wordt bereikt dan alleen adverteren op de site van Facebook.

De nadelen zijn over het algemeen lage conversieratio’s en kleine voorraad vergeleken met andere plaatsingen.

Takeaways:

Meestal gebruikt om 5-15 seconden mid-roll videoadvertenties te leveren aan gebruikers die video’s op het sociale netwerk bekijken, meer dan 70% van deze plaatsingen worden volgens Facebook bekeken . Het platform zegt ook dat in-stream video’s 10% meer incrementeel bereik hebben dan mobiele nieuwsfeed alleen. Ze bieden ook lagere kosten per vertoning en zijn het beste (hoewel met een iets hoger budget) voor het lokken van mensen die nog niet van je merk hebben gehoord.

Voorgestelde video’s

Voorgestelde videoadvertenties op Facebook plaatsen

Voorgestelde video’s zijn video’s die alleen voor mobiel zijn en die worden weergegeven in een feed met voorgestelde video’s.

Voorgestelde video’s worden automatisch afgespeeld nadat gebruikers een video van hun keuze hebben bekeken, waardoor ze ideale mediums zijn voor het vergroten van de merkbekendheid door meer kansen te bieden om video’s voor gebruikers te plaatsen.

Omdat ze alleen plaatsingen op mobiele apparaten zijn, zijn de getargete gebruikers van deze advertenties meestal onderweg (vertaling: minder aandacht en follow-up, wat leidt tot lagere conversiepercentages).

Takeaways:

Door doelgroepen te bereiken door videoadvertenties tussen voorgestelde video’s in te voegen, kunnen deze plaatsingen een effectieve manier zijn om uw merkbekendheid, postbetrokkenheid, mobiele-app-installaties en videoweergaven te vergroten. Waarom? Omdat ze zich richten op doelgroepen door videoadvertenties in te voegen tussen voorgestelde video’s (wat in theorie betekent dat ze nog steeds aandacht besteden aan hun schermen).

Marktplaatsadvertenties

Plaatsing op Facebook Marketplace-advertenties

Marketplace-advertenties zijn standaard Facebook-advertenties op de Marketplace in de Facebook-app.

Posities op deze intent-gebaseerde ad platform zijn meer betaalbaar dan Google en zijn een geweldige manier om mensen die zich richten actief op zoek naar iets in plaats van zich te richten mensen die misschien een interesse in iets te hebben.

Het negatieve is dat Facebook Marketplace nog niet zoveel geïnteresseerde gebruikers oplevert als gevestigde concurrenten zoals Amazon en eBay, wat minder vertoningen betekent.

Takeaways:

Plaatsingen hier profiteren van het richten van gebruikers met koopintentie – die daadwerkelijk iets willen kopen – in plaats van degenen die gewoon een algemeen belang hebben in een product of dienst. Met Marketplace kunnen marketeers mensen bereiken waar ze winkelen, met advertenties die naast elkaar worden weergegeven met producten en services. Aangezien de meeste producten die in Marketplace worden vermeld lokaal worden gekocht en verkocht, is dit een ideale advertentieplaatsing voor lokaal gerichte services en fysieke bedrijven, met name alles wat te maken heeft met huis en tuin, meubels, voertuigen en huurwoningen.

Case study: Hoe Sephora Rocked It met nieuwsfeed videoadvertentie

Sephora Facebook advertentiecampagne

resultaten:

Het wereldwijde merk voor luxe schoonheid heeft met succes videoadvertenties voor nieuwsfeeds gebruikt om een ​​32% hoger rendement op advertentie-uitgaven, 41% hogere CTR en 30% meer bereik te behalen.

Waarom het werkte:

Sephora besloot om tabbladen te gebruiken om visueel aantrekkelijke videoadvertenties te maken op desktop- en mobiele nieuwsfeeds die opvielen door de concurrentie. Het advertentieblok is ideaal voor e-commercesites en merken met catalogi. Het maakt gebruik van algoritmen die zijn ingesteld om de meest relevante producten aan de juiste mensen te tonen. De plaatsing in de collectie-advertentie-indeling toonde een boeiende video met vier productafbeeldingen eronder. Door op de video te tikken, opende een doek op volledig scherm met meerdere tabbladen met verschillende groepen relevante producten in de catalogus. Tikken op individuele producten bracht mensen naar de detailpagina van dat product op Sephora’s website voor meer informatie en / of om een ​​aankoop te doen. Sephora toonde met succes meerdere producten en promoties om een ​​breed scala aan potentiële kopers te bereiken met gerichte interesses in schoonheidsproducten, make-up trends,

Instagram advertentieplaatsingen: wat zijn uw keuzes?

Feed-advertenties

Instagram nieuwe plaatsing van feeds

Feedadvertenties zijn plaatsingen op mobiele apparaten die eruit zien als standaard Instagram-berichten.

Instagram zorgt voor meer gekwalificeerd verkeer, vooral voor adverteerders met visueel aantrekkelijke producten. En feeds zijn een populaire manier om merkbekendheid te genereren en doorklikmogelijkheden te krijgen van het enorme publiek van Instagram, dat nu 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers overtreft die actief betrokken zijn bij meer dan Facebook-gebruikers.

De enige echte minpunten aan Instagram zijn dat hun feed minder geavanceerde advertentiefuncties biedt dan Facebook, en de jongere, technischer onderlegde gebruikersbasis van de site betekent minder mogelijkheden om een ​​oudere doelgroep te bereiken.

Takeaways:

Instagram-feedadvertenties bieden een niet-intrusieve manier om uw doelgroep te bereiken, omdat uw advertentie eruit ziet als een normale Instagram-post, maar deze wordt weergegeven in feeds van getargete doelgroepsegmenten en bevat een aanpasbare CTA-knop. Deze plaatsingen leveren ook de beste resultaten op het gebied van kosten, ROI en engagement-merken. De gemiddelde betrokkenheidspercentages zijn 10x hoger op Instagram dan op Facebook.

Instagram verhalen

EENInstagramverhalen zijn mobiele advertenties die verschijnen tussen gebruikersverhalen die na 24 uur verdwijnen.

Met een hoog besteedbaar inkomen hebben Instagram-gebruikers de neiging om meer (hogere gemiddelde bestelwaarde) uit te geven aan eCommerce dan Facebook-gebruikers. Verhalen zijn een bijzonder effectieve manier om mensen die je al leuk vonden op Facebook opnieuw te betitelen, gebruikmakend van hun bestaande interesse met zeer relevante berichten en meerdere opties voor CTA-knoppen.

Nadelen zijn onder meer CPC’s die doorgaans hoger zijn dan andere plaatsingen en CTR’s die lager zijn.

Takeaways:

Met een derde van de Instagram-gebruikers die elke dag naar Verhalen kijken en 20% van de verhalen die door bedrijven worden gepost en die resulteren in een directe interactie met gebruikers, is aangetoond dat deze plaatsingen vooral effectief zijn voor het promoten van fitness, mode, detailhandel, technologie, auto’s, reizen en eten en drinken. Instagram-verhalen zijn vindbaar, wat betekent dat mensen geen volgers hoeven te zijn om je berichten te zien, en hashtags kunnen worden toegevoegd om de kans te vergroten dat je advertentie wordt gevonden. En als je meer dan 10.000 volgers hebt, is er een ‘veeg voor je Instagramverhalen’ om een ​​uitgaande link op te nemen naar je website, productpagina, blog of elders.

Casestudy: Instagram + Facebook + Tv = de winnende formule van Stouffer

Stouffer's Instagram-advertentiecampagne

resultaten:

Het consumentenvoedingsbedrijf zette Instagram-advertenties (naast Facebook) in om het bereik op beide platforms te vergroten met 4,6 x, waardoor de aankoopintentie met 14 punten steeg en de merkbekendheid met 13 punten steeg.

Waarom het werkte:

Door zijn visuals en berichten consistent te laten aansluiten bij zijn tv-uitzending, creëerde Stouffer korte videoadvertenties (15 seconden of minder) gericht op een brede demografie van Amerikaanse mannen en vrouwen van 25-49 jaar, evenals mensen met interesse in eten, boodschappen doen , gezondheid en fitness die door de ‘Fit Kitchen Bowls’ van het merk eerder werden aangetrokken.

Publieksnetwerk: wat zijn uw keuzes?

Native Ads, Banner Ads, Interstitial Ads

Plaatsing van netwerkadvertenties voor Facebook

Native-, banner- en interstitial-advertenties zijn standaardadvertenties voor standaardplaatsingen die worden uitgevoerd op sites buiten het Facebook-platform.

Ze geven je de mogelijkheid om je bereik buiten Facebook serieus te versterken, waardoor je merk contact kan maken met doelgroepen via advertenties met premium publishers op mobiele apps, websites, Instant Articles en video’s.

Conversieratio’s zijn lager vanwege het genereren van ongeschikt verkeer, wat leidt tot hogere CPA’s.

Takeaways:

Deze plaatsingen bieden lage kosten per klik (CPC), kosten per lead (CPL) en kosten per mille (CPM), of per duizend vertoningen, ten opzichte van andere plaatsingen. Met deze plaatsingen kunt u betaalbaar doelgroepen over het hele web bereiken, tot 16% procent meer mensen bereiken dan alleen op Facebook of Instagram , met advertenties in verschillende indelingen.

In-stream video’s

Plaatsing van InStream-video's op Facebook

InStream-plaatsingen zijn midroll-videoadvertenties die tussen twee andere video’s worden weergegeven.

Door gebruik te maken van de immer groeiende populariteit van online video, kunt u metInStream- video’s een effectief formaat toevoegen aan uw digitale reclamestrategie die superieure prestaties biedt op het gebied van merkbekendheid en recall.

De keerzijde is dat veel gebruikers geïrriteerd zijn door in-stream video’s, niet de volledige video bekijken of adblockers gebruiken om ze helemaal te stoppen.

Takeaways:

In-stream videokijkers zijn meestal een vast publiek, omdat ze al betrokken zijn en investeren in wat ze bekijken. Op de juiste manier uitgevoerd – met kwaliteitsadvertenties die relevant en geoptimaliseerd zijn – bieden deze plaatsingen de mogelijkheid om naamsbekendheid te vergroten, bereik te vergroten en betrokkenheid te vergroten (vanwege minder concurrentie) . En merken hebben nu de mogelijkheid om In-Stream Reserve te gebruiken, premium plaatsing in video’s van hoogwaardige uitgevers die worden afgeleverd bij door Nielsen geverifieerde doelgroepen.

Beloonde video’s

Plaatsing op Facebook met beloningsvideoadvertenties

Beloonde video’s zijn advertentieschermen op volledig scherm, alleen voor mobiele apparaten, opt-in-advertenties met CTA’s die door gamers worden beloond voor het kijken.

Met beloonde video’s kunnen adverteerders doelgerichte spelers de mogelijkheid bieden om een ​​video op volledig scherm te bekijken in ruil voor een beloning in welk spel ze ook spelen.

Maar deze getargete advertenties hebben meestal de neiging om minder gebruikers te engageren, verkeer van lage kwaliteit en een lagere lifetime value.

Takeaways:

Beloonde video’s overtreffen alle andere in-game advertentie-indelingen, met hogere voltooiingspercentages, betere doelgroeptargeting en meer kijkerstevredenheid. Hun doelgroeptargeting is beter omdat gebruikers ervoor hebben gekozen om advertenties te bekijken en vaker advertenties zullen bekijken (aangezien er geen beloning is als video’s worden overgeslagen of afgebroken). Bovendien zien degenen die deze plaatsingen bekijken, de adverteerder meer positief tegemoet, gezien de opt-in en niet-intrusieve aard van advertenties.

Casestudy: Hoe PeopleFun beloonde video’s heeft gebruikt om gamingenthousiasten te verleiden

PeopleFun Facebook-advertentiecampagne

resultaten:

Al snel na het activeren van advertenties, begon het netwerk tot 40% van hun beloonde video te verwerken. Uiteindelijk bereikte de ontwerper van mobiele games zijn doel om 98% van hun advertentieverzoeken te vullen met kwaliteitsplaatsingen die concurrerende kosten per miljoen opleverden, waardoor 50% hogere CPM’s werden gerealiseerd.

Waarom het werkte:

Om uit de valkuil te geraken dat zijn spelers (gebruikers) dezelfde video’s van meerdere bronnen zien, wat leidde tot lagere CPM’s, gebruikte PeopleFun Facebook Audience Network-plaatsingen om zijn gaminggebruikers toegang te geven tot een breder scala aan video’s, wat uiteindelijk de inkomsten dreef en duwde gebruikersretentie omhoog. En aangezien het bedrijf al gebruikmaakte van Audience Network-banners en -interstitials, konden ze eenvoudig video’s met beloningen implementeren om gameliefhebbers te verleiden. Om tegen te gaan dat informele woordspelletjes een laag percentage betaalde gamers hebben, gebruikte PeopleFun opt-in beloonde video’s om extra inkomsten te genereren en stimuleerde niet-spenders om virtuele munten te verdienen die ze konden gebruiken om hints voor uitdagingsniveaus te kopen om het spel te behouden vooruit gaan.

Plaatsingen Facebook-advertenties voor advertenties: wat zijn uw keuzes?

Thuisadvertenties

Plaatsing van Facebook-huisadvertenties

Messenger Home-advertenties zijn standaardplaatsingen die worden weergegeven in Facebook Messenger. Ze bieden u de mogelijkheid om klanten direct te bereiken en hebben een trackrecord van het verhogen van zowel conversies als responspercentages.

Via Home-advertenties kunt u klanten bereiken zonder een harde verkoop te veroorzaken en koude, niet-merkbewuste gebruikers af te schrikken.

Ze hebben een prijs: sommige gebruikers zeggen dat Messenger Home-advertenties hun gebruikerservaring onderbreken.

Takeaways:

Met thuisadvertenties kunt u bestemmingen voor uw CTA’s kiezen , waaronder website-URL’s, links naar apps of zelfs bestemmingen binnen Facebook Messenger; ze geven je ook de kracht om deel te nemen aan directe gesprekken die zinvolle relaties opbouwen en relevante retargeting uitvoeren.

Gesponsorde berichten

Facebook Gesponsorde berichten Advertentieplaatsing

Gesponsorde berichten zijn zeer getargete advertenties die rechtstreeks worden verzonden naar de mensen die zich via Messenger met uw bedrijf hebben beziggehouden. Dat is waarom ze een geweldige manier zijn om Facebook-gebruikers die al interactie hebben gehad met je merk, opnieuw te targeten.

Met tweederde van de schermruimte vinden sommige gebruikers gesponsorde berichten te groot en opdringerig.

Takeaways:

Met gesponsorde berichten kunt u aangepaste berichten rechtstreeks naar de inbox van een gebruiker sturen, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om engagementen en acties te stimuleren terwijl u een gebruiker op het platform houdt en stuitering vermindert. Het grote voordeel van gesponsorde advertenties is een krachtig: de mogelijkheid om altijd en overal reclameboodschappen te verzenden, zelfs buiten het gebruikelijke 24-uursvenster nadat een gebruiker zich met uw chatbot heeft beziggehouden.

Click-to-Messenger-advertenties

Plaatsing via Facebook Click-to-Messenger advertenties

In tegenstelling tot de vorige twee opties, verschijnen deze advertenties in de reguliere Facebook Newsfeed of op Instagram. Ze geven echter een CTA-bericht weer met het label “Bericht verzenden” dat een Messenger-chat met de adverteerder opent wanneer erop wordt geklikt.

Deze plaatsingen worden rechtstreeks weergegeven op het startdashboard van uw berichten-app en laten u echte, organische gesprekken met uw klanten en prospects genereren. Deze plaatsingen zijn niet alleen gemakkelijk in te stellen, ze verschijnen ook in de reguliere Facebook-nieuwsfeed of op Instagram (in tegenstelling tot de vorige twee opties). Ze tonen een CTA-bericht met het label ‘Bericht verzenden’ dat een Messenger-chat met de adverteerder opent wanneer erop wordt geklikt.

Net als bij alle gerelateerde plaatsingen vertrouwen click-to-Messenger-advertenties op chatbots, wat een afknapper is voor consumenten die persoonlijke communicatie prefereren.

Takeaways:

Het voordeel van deze plaatsingen is de mogelijkheid om op een persoonlijkere manier rechtstreeks met gebruikers te communiceren, zodat ze meer dan alleen een nummer lijken te zijn. Na het maken van het eerste contact, krijgt u de mogelijkheid om de klantenservice voor elke afzonderlijke gebruiker aan te passen. Click-to-Messenger-advertenties kunnen de kosten per lead (CPL) aanzienlijk verlagen, potentiële klanten naar een boeiende, mobielvriendelijke conversietrechter leiden en van elke interactie een contact met een naam maken.

Casestudy: LEGO ‘Messenger Bot, uw virtuele persoonlijke speelgoedklant

Lego Facebook advertentiecampagne

resultaten:

‘S Werelds grootste speelgoedfabrikant zag een 3,4x hoger rendement op advertentie-uitgaven (vergeleken met advertenties die gelinkt waren aan de LEGO-website), 71% lagere kosten per aanschaf en 1,9x hogere waarde.

Waarom het werkte:

Met het doel de klantervaring als virtuele, persoonlijke speelgoedshoppers te verbeteren, presenteerde LEGO advertenties aan mensen van boven de 25 in de VS, het VK, Frankrijk en Duitsland, gericht op mensen met interesse in het LEGO-merk, speelgoed en winkelen, evenals potentiële klanten die bezocht de LEGO-website in de afgelopen 14 dagen, maar heeft de vorige week geen aankoop gedaan. LEGO’S vriendelijke Messenger-bot benadrukte het idee dat LEGO-speelgoed creativiteit en een gevoel van plezier en ontdekking bij kinderen kan ontsluiten. De verwelkomende woorden van de campagne toonden de kleurrijke speelgoed- en bloksets in de enorme catalogus van de toymaker.

Hoe u de beste Facebook-advertentieplaatsing kiest voor uw doelen

Wanneer u besluit waar u advertenties wilt plaatsen op basis van het doel van uw campagne, houdt u dan rekening met deze algemene vuistregels, maar onthoud altijd dat ze niet in steen en perk staan.

 • Bewustzijn:
  voor naamsbekendheid kan elke plaatsing effectief zijn. Over het algemeen is frequentie de naam van het spel. Duw gewoon advertenties naar uw gewenste doelgroep en houd bij hoe ze reageren.
 • Bereik:
  als uw doel uw bereik vergroot, gebruikt u zoveel verschillende posities als u wilt, waarbij u zeker bent dat u frequency caps inschakelt (u verspilt dus niet uw budget dat dezelfde mensen overspoelt).
 • Verkeer:
  verkeerscampagnes werken meestal goed met alle plaatsingen, met uitzondering van het Audience Network, zolang u werkt om de prestaties te analyseren om plaatsingen op basis van het inhoudstype te optimaliseren.
 • Betrokkenheid:
  overweeg automatische plaatsingen om betrokkenheid te vergroten en vertrouwen te genereren, langetermijnrelaties op te bouwen en vervolgens advertenties in de loop van de tijd te optimaliseren.
 • Leadgeneratie:
  naast het publieksnetwerk (in de meeste situaties) kan elke plaatsing effectief zijn om gebruikers informatie te laten verzenden, via een Facebook-leadadvertentie of een website-bestemmingspagina. Maar nieuwsfeeds zullen waarschijnlijk de beste kosten per lead (CPL) opleveren.
 • Conversies:
  hoewel vrijwel elke plaatsing buiten het publieksnetwerk conversies kan stimuleren, bieden rechterkolomadvertenties meestal minder dure conversies.

 • Installaties voor mobiele apps: als u zich richt op mobiele-app-installaties, is het een goed idee om deze plaatsingen voor mobiele apparaten te behandelen als lagere trechterconversies en verschillende plaatsingsopties uit te proberen. Een waarschuwing: vergeet het Audience Network, tenzij u zeker weet dat de app relevant is voor uw doelgroep.
 • Videoweergaven:
  als u foto’s maakt voor videoweergaven, kunnen alle posities effectief zijn, behalve voor Messenger, dus overweeg om met automatische plaatsingen te gaan.
 • Directe berichtcontacten (DM):
  plaatsingen in Messenger zijn de enige beschikbare optie om de interacties tussen berichten te vergroten, en het is erg effectief.
 • Verkoop via e-commerce:
  automatische plaatsingen zijn een goed idee, maar houd ze goed in de gaten om CPA’s onder controle te houden.
 • Brick-and-mortar-bezoeken:
  als u een winkel promoot, stelt u automatische plaatsingen in en evalueert u regelmatig de resultaten door prijzig geplaatste plaatsingen te verwijderen.

Last Wise Words: vergeet niet om A / B-tests uit te voeren

Om het maximale uit uw advertenties te halen, kunt u de splitstestfunctie van Facebook gebruiken om onafhankelijk maximaal vijf plaatsingsvarianten tegelijk te testen zonder dat de doelgroep overlapt om te zien welke advertenties de hoogste klik- en succespercentages hebben.

Voor meer informatie over split testen, inclusief stap-voor-stap instructies, bekijk AdEspresso’s handleiding voor A / B-testen van Facebook-advertenties .

Gebruik testen als een startpunt om te bepalen welke advertenties resoneren met uw doelgroep en om de beste resultaten te leveren voor uw merk of bedrijf.

Houd er rekening mee dat hoewel sommige posities op het eerste gezicht beter lijken te zijn dan andere, er niet één advertentiepositie is die het beste is voor elke situatie.

Elke Facebook-advertentieplaatsing heeft verschillende voordelen en nadelen die moeten worden overwogen op basis van uw algehele digitale marketingdoelen.

Een goed doordachte plaatsingsstrategie kan net zo belangrijk zijn als, of zelfs meer dan, andere optimalisatietactieken voor Facebook. En met een zorgvuldige planning en wat ouderwetse trial-and-error, kunt u goed op weg zijn naar succes op Facebook-advertenties.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format