Automatische post-promotie: de boost-knop op Facebook. - DeLaatbusiness

Automatische post-promotie: de boost-knop op Facebook.

12 min


111
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoeveel berichten heb je vandaag op Facebook verbeterd? Je nieuwste, epische bloginhoud, die onweerstaanbare teaser voor je aanstaande webinar, een grappige video-tutorial … wat nog meer?

Het is gemakkelijk, toch? Gewoon een klik op die magische “Boost Post” -knop en voilà, je bericht staat live op Facebook! Niet alleen voor uw volgers en fans, maar voor al uw publiek.

Nooit meer gestructureerde Facebook-advertenties maken, worstelen met de 20% -regel of de kopie-lengte die altijd te kort is om uw inhoud te laten schijnen zoals het hoort.!

Wat als er een manier was om je post-booststrategie een boost te geven? Om te stoppen met raden welke post de aandacht van je publiek waard is, en welke niet? Om precies te beheren wat u wilt stimuleren, wanneer, aan wie, voor hoe lang?

In dit bericht laten we je zien hoe je je berichten op Facebook kunt verbeteren en hoe je je hele bedrijf kunt stimuleren met Automatic Post Promotion.

En we laten u ook de resultaten zien van een $ 600-experiment dat we hebben uitgevoerd om de vraag te beantwoorden: Facebook-advertenties versus boosted berichten, wat werkt het beste?

Facebook-berichten zijn een van de kerncomponenten van de Facebook-newsfeed, zowel voor persoonlijke profielen als voor bedrijven.

In de loop van de tijd hebben steeds meer bedrijven zich aangesloten bij Facebook en zijn vaker begonnen met het plaatsen van berichten. Deze toename van de concurrentie heeft geleid tot een afname van het organische bereik.

Oh ok, geen big deal! 🙂

Voeg toe aan de mix Facebook veranderde het algoritme begin 2018 om interacties met vrienden en familie over bedrijven te bevorderen en dat  organische bereik voor merken is nu op een historisch dieptepunt .

Hoewel reguliere posting nog steeds een goede strategie is, omdat elke post een beetje organisch bereik krijgt, wordt Facebook meer een “pay to play” -platform voor bedrijven die maximale zichtbaarheid willen krijgen voor belangrijke berichten .

Gelukkig kunnen berichten gemakkelijk worden opgepept, met behulp van de knop Boost op een bericht, de interface van Ads Manager of speciale hulpprogramma ‘s van derden , zoals AdEspresso.

Wanneer u betaalt om een ​​bericht te vergroten, vergroot dit niet alleen het bereik, maar heeft het ook het belangrijkste voordeel ten opzichte van organische berichten dat het voor elk publiek kan worden weergegeven, niet alleen voor uw paginaventilators.

Met budgetten vanaf slechts $ 1 per dag is boosting toegankelijk voor bedrijven van elke omvang.

Laten we kijken hoe het werkt.

Kan elke post worden gestimuleerd?

Wanneer u iets publiceert op uw persoonlijke profiel of op een bedrijfspagina, zijn er communautaire normen die moeten worden nageleefd.

facebook community-standaarden

Deze regels hebben betrekking op voor de hand liggende dingen, zoals illegale activiteiten, bedreigend gedrag en haatdragende taal, maar over het algemeen zolang de communautaire normen worden opgevolgd, is Facebook redelijk liberaal over wat het toestaat om te worden gepost.

Het beleid is veel beperkter voor advertenties en dit kan sommige mensen vangen omdat wat is toegestaan ​​in een organische post anders is dan wat is toegestaan ​​in een gepromote post.

Aangezien gesponsorde berichten aan iedereen kunnen worden getoond in plaats van alleen gebruikers die op je pagina letten, is Facebook conservatiever met wat het toestaat.

Een organische post kan bijvoorbeeld scheldwoorden gebruiken, maar godslastering in een ondersteunde post resulteert in afkeuring van de advertentiecampagne.

Zorg ervoor dat u het volledige advertentiebeleid raadpleegt voordat u berichten promoot.

Een bericht stimuleren en een advertentie maken: welke wijzigingen?

Hoewel er nu een breed scala aan berichttypen is voor een bedrijfspagina, is het meest populaire postformaat heel eenvoudig, het heeft een afbeelding of video en wat tekst, misschien met een link naar een website in de tekst:

Facebook boost post

Deze berichten kunnen binnen enkele seconden door elk bedrijf worden ingesteld en zijn bekend bij zowel zakelijke gebruikers als klanten.

Ze verschijnen op de Facebook-pagina voor het bedrijf, maar de meeste gebruikers zien het bericht nog steeds wanneer ze in hun newsfeed verschijnen, organisch of wanneer geboost.

Vergelijk dit met een zelfstandige Facebook-advertentie met zes hoofdelementen:

Facebook advertenties dark post

Advertenties worden vaak ‘donkere berichten’ genoemd omdat ze niet op de bedrijfspagina verschijnen. Ze worden alleen gezien als een gebruiker door zijn newsfeed scrolt.

Zoals we kunnen zien, zijn ze complexer om te maken, deels vanwege het aantal betrokken creatieve elementen, maar ook omdat ze een speciale tool voor het maken van advertenties vereisen, zoals Facebook’s eigen Ads Manager of een platform van derden zoals AdEspresso , ze kunnen niet rechtstreeks op een Facebook-pagina gemaakt.

Laat de complexiteit u echter niet afschrikken, meer controle over het ontwerp kan goede resultaten opleveren, vooral omdat u een aantal verschillende advertentievarianten kunt splitsen .

In één campagne kunt u bijvoorbeeld drie afbeeldingen, drie koppen en drie advertentieteksten testen, waarmee u negen verschillende combinaties kunt gebruiken in plaats van alleen een bericht van één pagina.

Boost of niet stimuleren?

Hoewel we hebben vermeld waarom een ​​bericht niet inhoudelijk kan worden verbeterd, zijn er ook enkele meer technische beperkingen aan wat wel en niet kan worden gestimuleerd.

Elk bericht heeft een specifieke knop om je de status van dat bericht te laten weten. Laten we ze afbreken!

Wanneer u de knop Facebook Boost Post kunt gebruiken

Facebook boost beschikbaar

Wanneer u de Facebook Boost-berichtknop niet kunt gebruiken

Facebook-advertenties stimuleren niet beschikbaar

Al met al komen de meeste van bovenstaande in aanmerking om te worden verwijderd, met uitzondering van Niet versterkt, Boosten en Boost niet beschikbaar – omdat deze niet live zijn en advertenties weergeven.

Hoe kun je een Facebook-bericht versterken?

Nu we het verschil hebben geleerd tussen een gebevolgeerde post en een Facebook-advertentie, en wat wel en niet kan worden verbeterd, zijn we klaar om het leuke gedeelte te bereiken – de post zelf verbeteren!

Het proces kan op 3 plaatsen worden gestart – op uw Facebook-pagina of vanuit Advertentiebeheer. We zullen eerst het Facebook-pagina-proces behandelen.

Oh goed, we zeiden 3 plaatsen … Dat komt omdat je je berichten ook via AdEspresso kunt verbeteren (#TheSmartMarketerChoice)!

Een bericht stimuleren via je Facebook-pagina

Ga om te beginnen naar uw Facebook-pagina en zoek uw bericht.

U ziet een van de knoppen die we hierboven aan de rechterkant van uw bericht hebben vermeld.

boost facebookpagina

Zodra u op Boost Post klikt, ziet u de volgende stappen om de installatie te voltooien.

Hier kunt u uw targetingopties zoals leeftijd, demografie, locatie en budget bewerken.

Facebook boost na stap 2

Zodra u in al uw configuraties hebt toegevoegd (en uw optionele CTA hebt toegevoegd), kunt u de knop Boost en voila selecteren – uw bericht wordt verzonden via het goedkeuringsproces van Facebook en uiteindelijk live.

Voors:

Heel eenvoudig om te navigeren en om snel een boost in te stellen. Kortom, het is de gemakkelijkste soort van advertentie om uit te voeren.

nadelen:

Niet erg aanpasbaar – iedereen die een meer geavanceerde doelgroepinstelling of objectieve selectie nodig heeft, zou dit via Ads Manager moeten instellen. U kunt ook geen specifieke plaatsingen kiezen.

Een bericht stimuleren via Ads Manager

De route van de Advertentiemanager is wat langer, maar biedt wel de mogelijkheid om verschillende doelen te gebruiken en gedetailleerdere doelgroepconfiguraties te gebruiken, zoals aangepaste doelgroepen. Als uw doelgroep een beetje genuanceerder is, is dit de beste optie voor u.

Begin door naar Advertentiebeheer te gaan en uw doel te kiezen. In dit geval gebruiken we Betrokkenheid.

Op de volgende pagina kunt u beginnen met het toevoegen van uw doelgroepdetails in het budgetgedeelte.

U zult hier meer opties opmerken, zoals de bovengenoemde aangepaste doelgroepen, plaatsing, biedstrategie en planning.

Facebook-advertenties manager boost post

De postselectie gebeurt op de volgende pagina.

Selecteer vanaf hier de optie Bestaande post gebruiken in plaats van Advertentie maken.

U kunt vervolgens uw pagina en het bericht dat u wilt gebruiken kiezen.

Bovendien kunt u ervoor kiezen om een ​​call-to-action of posttracking toe te voegen.

Facebook post boost

Klik nu op Bevestigen en uw post zal gaandeweg de prachtige wereld van de nieuwsfeed van uw doelgroep bereiken (na goedkeuring natuurlijk).

Voors:

Geavanceerde instellingsopties kunnen hier worden gebruikt, zoals aangepast gebruik van de doelgroep, volgen van posts en selectie van plaatsen.

nadelen:

Voor beginners kunnen de opties en lay-out van de creatie moeilijk te interpreteren en te navigeren zijn. Deze methode kost ook meer tijd om op te zetten dan de vorige methode.

Misschien denk je dat dat niet teveel werk was, toch?

Het stimuleren van een bericht kan vaak ‘gemakkelijker’ zijn dan het maken van een nieuwe post, maar als je de hele tijd nadenkt om elke dag berichten een voor een te verbeteren, begint de tijd snel op te lopen.

Voor diegene die op zoek zijn naar een gemakkelijkere manier om dit proces te volgen, voor iedereen die met meerdere klanten en pagina’s werkt, of gewoon voor degenen onder u die moe zijn om elke afzonderlijke post één voor één te promoten, is er een derde weg om uw berichten (en uw bedrijf) een boost te geven :  de automatische postaanbieding van AdEspresso .

Degenen die het gebruiken noemen het de “volgende generatie” van de knop Bost Post, hier is hoe het werkt.

Een post versterken via AdEspresso

Als u bereid bent om kostbare tijd van uw werkweek af te halen, kunt u dit hele proces met AdEspresso automatiseren.

Met Automatic Page Post Promotion kunt u Facebook-campagnes maken die berichten stimuleren op basis van de parameters die u instelt.

Om dit te doen, logt u gewoon in op AdEspresso en selecteert u Pagina / Plaats bericht in het gedeelte Wat u wilt bevorderen.

adespresso boost post

In stap 2 heb je twee keuzes – je kunt een specifiek bericht (dat is precies wat we hierboven net hebben afgedekt met Facebook via Advertentiebeheer) of je kunt de geautomatiseerde optie gebruiken (wat we nu behandelen).

facebook advertenties automatische post promotie adespresso stap 2

Deze volgende stap is waar de echte magie gebeurt. In plaats van een specifiek bericht te kiezen, gaan we Facebook vertellen om elke post die voldoet aan de specifieke criteria die we hebben gesteld, te verbeteren.

Dit wordt dan uitgevoerd voor de duur die u selecteert en u kunt al uw statistieken binnen AdEspresso bekijken.

Wilt u alleen videoboodschappen met een link naar uw site verbeteren? Controleren. ☑️

Wilt u ervoor zorgen dat uw berichten meer dan 20 shares hebben en een specifieke hashtag gebruiken? Controleren. ☑️

Wil je alles een kleine boost geven aan een hyperspecifiek publiek zonder ooit een vinger op te tillen? Controleer, controleer, controleer. ☑️☑️☑️

Met deze functie is het potentieel om gesegmenteerde berichten naar een specifiek publiek uit te voeren vrijwel onbeperkt.

Als u op zoek bent naar stap-voor-stap-installatie-instructies, kunt u onze zelfstudievideo bekijken:

Welke inzichten kun je krijgen van gestimuleerde berichten?

Voor het meten van je resultaten raadt Facebook hun eigen Insights-tool aan.

Hiermee kun je informatie zien zoals:

 • Het aantal bereikte personen
 • Het aantal afspraken
 • Een uitsplitsing van betrokkenheidsstatistieken door genomen acties (ex, opmerkingen, gedeelde mappen, videoweergaven)
 • Demografische onderverdelingen naar leeftijd, geslacht en locatie
 • Totale uitgaven

Metrics in de Insights-tool van Facebook

Als u Insights wilt vinden, navigeert u naar uw pagina en selecteert u het tabblad Insights in de linkerbovenhoek van het scherm.

facebook i9nsights

Selecteer hier de optie Verzenden aan de linkerkant van de pagina.

post bedrijfsleider

Nu je op de Insights-pagina staat, kun je de status van je berichten bekijken door de kolommen naast de titel van het bericht te bekijken.

facebook inzichten

U kunt snel organische vs betaalde statistieken en engagementen zoals reacties, opmerkingen en shares bekijken.

Als u een meer diepgaande weergave wilt, klikt u gewoon op de naam van het bericht en ziet u een meer gedetailleerde pop-up.

Nog niet overtuigd? Blijf dan lezen!

Hieronder deelt onze Top Facebook-advertentiespecialist Paul Fairbrother zijn top 3 favoriete strategische gebruik van AdEspresso’s Automatic Post Promotion-tool om uw ROI voor advertenties te verhogen.

En … er is meer!

3 strategieën voor het stimuleren van uw Facebook-berichten met automatische post-promotie

Nu u weet hoe u een campagne voor automatische post-promotie kunt maken, laten we u eens kijken hoe we deze campagnes goed kunnen gebruiken:

1) Geef elke post een kleine boost

Voor elke tien stukjes inhoud die we plaatsen, is de kans groot dat slechts één daarvan echt zal resoneren met het publiek en veel betrokkenheid zal krijgen.

Een paar jaar geleden was het organische bereik op Facebook hoog genoeg, zodat we eenmaal per week of eenmaal per maand onze pagina-statistieken konden bekijken en de winnende berichten konden kiezen om op te nemen in onze hoofdadvertentiecampagnes.

Nu we een organisch bereik hebben dat zo laag is, moeten we elke post een kleine boost geven zodat ze genoeg exposure krijgen, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen over welke posts het grootste deel van het advertentiebudget moeten krijgen.

Een eenvoudige campagne voor automatische post-promotie van $ 10 per dag om alle nieuwe berichten te stimuleren, werkt hier goed voor:

Facebook boost post strategie

Hierna kunnen we naar het tabblad Insights gaan en de beste berichten kiezen.

Facebook-advertenties plaatsen prestaties

Pro-tip: gebruik het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek om ‘reacties, reacties en shares’ te wijzigen in ‘betrokkenheidstarief’ om u een eenvoudig overzicht te geven van welke berichten het meest interessant zijn.

Facebook-inzichten plaatsen prestaties per betrokkenheidspercentage

En voila!

2) Boost verschillende soorten content op verschillende doelgroepen met behulp van hashtags

Heeft uw bedrijf verschillende klantenavatars die mogelijk geïnteresseerd zijn in verschillende soorten berichten?

Bij AdEspresso ligt onze focus vooral op Facebook-advertenties, maar we integreren Google AdWords, dus we produceren hier ook artikelen over. Om relevante inhoud aan de juiste doelgroep te tonen, kunnen we berichten filteren met behulp van trefwoorden.

Met een normaal zoekwoord bestaat het risico dat we het onbedoeld in de verkeerde post opnemen, dus om dit te voorkomen gebruiken we specifieke hashtags als onze sleutelwoorden.

Je hebt misschien #AdWords opgemerkt in ons recente bericht over AdWords en #AdEspresso op onze berichten over Facebook-advertenties, deze zijn puur bedoeld om de juiste APP-campagne te activeren.

Hier is hoe de #AdWords-boost is ingesteld.

Laten we beginnen met het bericht op onze Facebook-pagina :

adespresso bericht adwords

Houd hieronder rekening met het gebruik van AdWords-specifieke interesses voor targeting op doelgroepen.

adespresso post adwords boost instellen

Hierna volgen hoe we het stimuleren van berichten over het onderwerp Facebook-advertenties instellen:

het stimuleren van posts topic Facebook advertising

Deze campagne maakt gebruik van sociale media-interesses om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in Facebook-advertenties.

Facebook vergroot het gebruik van sociale media-interesses om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in Facebook-advertenties

3) De “Stick or Twist” -strategie

In het kaartspel Pontoon is er de mogelijkheid om “vast te houden” aan je huidige kaarten of te “draaien” en nieuwe toe te voegen.

Evenzo kunnen we deze strategie toepassen om berichten te stimuleren en automatische berichtbevordering gebruiken om te beslissen of we een huidige groep berichten willen behouden of nieuwe, mogelijk beter presterende berichten willen toevoegen aan de mix.

Door deze exacte strategie te gebruiken, verminderden we de kosten per lead voor AdEspresso met 44% en verkortten we de tijd die nodig was om onze advertentieaccount maximaal twee minuten per dag te beheren!

Het is een heel eenvoudige strategie om in te stellen en we doorlopen het exacte proces in deze korte video:

Video speler

00:00
04:06

U bent nu klaar om te beginnen met klikken op die knop Boost-posten of om AdEspresso Automatic Post Promotion te proberen! Maar we beloofden meer , en we houden ons aan het woord!

Weet je wat het motto van AdEspresso (en de baas) zegt?

Neem nooit iets aan. Test altijd alles. “

En we zouden toevoegen …

Geloof niet alles wat je leest. Tenzij het wordt ondersteund door ‘wetenschappelijke’ gegevens.

Daarom hebben we een experiment uitgevoerd en $ 600 van ons eigen geld uitgegeven om de vraag te beantwoorden:

Zijn Facebook Boosted Posts waard? ” 

Het antwoord is gratis voor jou!

Facebook-advertenties versus versterkte berichten – het $ 600-experiment

Een veelgestelde vraag die we bij AdEspresso gesteld worden, is of we een post willen promoten of een afzonderlijke advertentiecampagne willen starten?

Om de beste optie te vinden, hebben we een experiment uitgevoerd met $ 600 aan echte advertentie-uitgaven.

De campagne is ontworpen om verkeer naar een bestemmingspagina voor een  eBook over Facebook Custom Audiences te verzenden en we hebben het aantal downloads gemeten met behulp van de Lead Facebook Pixel-gebeurtenis .

Dit is het bericht dat op onze Facebook-pagina verscheen:

Facebook-advertenties versus versterkt post-experiment adespresso 1

En hier is de donkere post (houd er rekening mee dat de donkere post een afzonderlijke kop en linkbeschrijving onder de advertentietekst bevat):

Facebook-advertenties versus een voorbeeld van een post-experiment met donkere post

We hebben geprobeerd de twee postsoorten zo veel mogelijk op elkaar te laten lijken, maar vanwege de verschillende manieren waarop ze worden gemaakt, is er enige variatie.

Dit is de opzet van het experiment:

 • Beide campagnes werden uitgevoerd naar een in de VS gevestigde kijkende doelgroep van 1% van de huidige AdEspresso-klanten van 18-65 jaar
 • Qua plaatsing hebben we de mobiele newsfeed gebruikt
 • We hebben huidige klanten en websitebezoekers uitgesloten (omdat ze afzonderlijke retargetingcampagnes worden getoond).

Na $ 300 aan advertentie-uitgaven voor elke campagne in de loop van 7 dagen waarvan er één de winnaar was?

Laten wij het uitzoeken:

Facebook-advertenties versus winnaar van het gewonnen edespresso-experiment

De donkere post had de beste klikfrequentie, de kosten per klik, de kosten per duizend vertoningen, de relevantiescore en vooral de kosten per lead.

Op basis van de meeste statistieken, met name kosten per lead, was dit de best presterende advertentie.

Hoewel merk op dat:

De paginapost had een hogere conversieratio (95% vergeleken met 53%).

Dus de paginapost trekt goede kliks aan.

Er zijn drie belangrijke overwegingen die de bovenstaande gegevens niet dekken:

Facebook-advertenties versus versterkte berichten: Experiment Takeaways

 1. De paginapost kreeg veel extra organisch bereik. 
  Dit verdubbelde bijna het aantal bereikte mensen (4.505 organisch en 4.837 betaald).
  Uiteraard is dit afhankelijk van het volgen van uw pagina, AdEspresso heeft meer dan 106.000 volgers en pagina-fans. Vergelijk dit met de donkere post die slechts 4 mensen organisch bereikte.
 2. Een paginapost geeft veel extra gratis betrokkenheid. 
  En dit moet niet over het hoofd worden gezien.
  De paginapost kreeg 34 reacties, 9 aandelen en 3 reacties en de donkere post kreeg slechts 7 reacties, 1 aandeel en geen reacties.
 3. Met een donkere post is het mogelijk om meerdere elementen van de advertentie te A / B. 
  Zoals we ontdekten in een recent experiment van $ 1.000 met het splitsen van tests, kan een deel van de advertentie de CPA met een factor 2,4 verlagen.
  Met paginaposten is het veel moeilijker om de test te splitsen zonder de nieuwsfeed te vullen met vergelijkbare berichten.

Dus voor pure, op prestaties gebaseerde marketing, waar u op zoek bent naar leads of aankopen, kan een dark-post het goed doen.

Het extra bereik en de vind-ik-leuks, reacties en shares (voor slechts een kleine toename in CPA) maken de pagina een zeer nuttig advertentietype.

Dat is alles Mensen!

Veel bedrijven willen betrokkenheid met leads en sales, vooral als ze offline in winkels verkopen of een trechter bouwen om prospects te koesteren via verschillende contactmomenten.

De beste aanpak is om een ​​donkere postcampagne uit te voeren en de advertentietest te splitsen om de CPA zo veel mogelijk te beperken. Verander dit vervolgens in een paginapost waar veel extra likes, reacties, shares en organisch bereik beschikbaar zijn om met de leads of sales samen te gaan.

Wat voor u het beste werkt, is afhankelijk van uw bedrijfsdoelstellingen.

dos-donts

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *