Bestemmingspagina's (landingspagina's): wat we hebben geleerd van het analyseren van meer dan 750.000 Facebook-advertenties - DeLaatbusiness

Bestemmingspagina’s (landingspagina’s): wat we hebben geleerd van het analyseren van meer dan 750.000 Facebook-advertenties

8 min


180
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Landingspagina’s zijn een toegangspoort tot uw succes. Ze introduceren bezoekers van uw bedrijf, uw site, uw product of dienst en de voordelen die u biedt.

De taak van uw advertentie is eenvoudig: het moet in het oog springen, uw aanbod communiceren, beloven het af te leveren, het vertrouwen van gebruikers winnen en genoeg intrigeren om te klikken.

De echte conversie vindt plaats op uw bestemmingspagina. Het verzenden van gebruikers naar een verkeerde plaats kan het aantal conversies verminderen.

Best practices voor bestemmingspagina's

We hebben meer dan 750.000 advertenties geanalyseerd in onze Ads Gallery , op zoek naar inzicht in welke soorten headlines het meest effectief zijn, welke soorten afbeeldingen het meest worden gebruikt en meer.

Tijdens dit proces ontdekten we dat de manier waarop bedrijven bestemmingspagina’s gebruiken de afgelopen drie jaar aanzienlijk is gewijzigd.

Wat we hebben ontdekt, zal je misschien verrassen.

Een bestemmingspagina waarnaar u Facebook-gebruikers stuurt, is soms belangrijker dan de advertentie zelf.

Met de juiste advertentie, bericht en call-to-action (CTA) verhoogt u niet alleen de klikfrequenties en -conversies, maar ook de tijd die mensen besteden aan het verkennen van uw site.

Afhankelijk van uw advertentiecampagne – of dit nu is om merkbekendheid, verkeer of betrokkenheid te vergroten – werken uw bestemmingspagina’s en advertenties samen om het belangrijkste bericht te versterken.

Maar wat werkt nu? Wat doen andere marketeers? En wat moet u doen met uw bestemmingspagina’s om ze in een krachtige “converterende machine” te veranderen?

De enige manier om te weten was om te onderzoeken! Dus hebben we 752626 echte Facebook- (en Instagram) advertenties bekeken om de echte antwoorden voor jou te vinden!

Inhoudsopgave

Landingspagina’s Ontdekking # 1:
koppelingen naar interne Facebook-pagina’s zijn toegenomen

Uit de gegevens blijkt dat de meeste Facebook-advertenties de afgelopen drie jaar zijn gekoppeld aan externe bestemmingspagina’s van websites.

Dus ongeacht het type advertenties dat wordt gebruikt – afbeelding, video of iets anders – veel van deze omleidingen leiden naar een externe bestemmingspagina van het bedrijf die leads vraagt ​​om een ​​actie te voltooien – bijvoorbeeld een leadformulier verzenden of iets kopen.

Het is echter vermeldenswaard dat in dezelfde periode (2015/2018) de advertenties die zijn gekoppeld aan interne Facebook-pagina’s aanzienlijk zijn toegenomen.

bestemmingspagina 2018 data-analyse

Wat interessant is aan deze groei, is dat hoewel het aantal bedrijven met Facebook-pagina’s niet noodzakelijkerwijs in hetzelfde tempo is gegroeid als de advertenties die ernaar linken, meer bedrijven ervoor kozen om naar hun pagina te linken in plaats van naar een externe bestemmingspagina.

Er zijn drie mogelijke redenen voor deze gestage toename:

  1. Bedrijven weten waar hun klanten online tijd doorbrengen en richten hen daar op.
  2. Facebook’s meest recente verbeteringen aan bedrijfspagina’s zorgen voor meer flexibiliteit op het platform dan ooit tevoren.
  3. Het kost adverteerders minder om leads op Facebook te houden.

Laten we elk van deze factoren eens nader bekijken om te begrijpen hoe ze de interne koppeling beïnvloeden.

Bedrijven kennen hun klanten goed

Naarmate klanten via sociale media meer met bedrijven communiceren, krijgen bedrijven meer inzicht in de voorkeuren van gebruikers.

Met een beetje analyse kunnen bedrijven bijvoorbeeld zien waar hun webverkeer vandaan komt en waar hun klanten het meest betrokken zijn. Als hun doelgroepen en klanten tijd op Facebook doorbrengen, is het logisch om met hen in contact te komen op de plek waar ze de meeste tijd doorbrengen.

Het is gemakkelijker om leads te krijgen om een ​​actie te voltooien, zoals het invullen van een formulier, als ze op Facebook staan ​​of het platform moeten verlaten om hetzelfde te doen.

Er is een kans dat het vragen om het platform te verlaten ertoe leidt dat ze niet onmiddellijk actie ondernemen.

Of ze nu door gebeurtenissen browsen of door hun nieuwsfeed scrollen, hen vragen het platform te verlaten hindert deze stroom.

Facebook geeft bedrijven meer opties

Facebook brengt constant verbeteringen uit in een poging om de gebruikerservaring te optimaliseren. Dat geldt ook voor Facebook Ads, en de inspanning is in dit geval om de ROI te optimaliseren van bedrijven die het platform gebruiken om klanten te verkopen, promoten en contact met hen te leggen.

Met verbeteringen zoals de introductie van leadadvertenties is het niet nodig dat bedrijven leads en klanten omleiden naar externe sites.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een advertentiecampagne met leadgeneratie uitvoeren om leads binnen het platform vast te leggen. Op die manier hoeven ze geen leads te vragen om het platform te verlaten om informatie op een andere site in te dienen.

Facebook-advertenties leiden tot generatie

Wat ook zo goed is aan deze aanpak, is dat Facebook al informatie voor de eindgebruiker heeft, dus leads hoeven niet handmatig een formulier in te vullen. Ze klikken gewoon op de CTA, indienen en ze zijn klaar.

Hoe gemakkelijker u het voor gebruikers maakt om de gewenste actie te voltooien, hoe groter de kans dat de leads doorgaan en het doen.

Wist je dat…

In  AdEspresso kunt u uw leadgeneratiecampagne maken met behulp van uw leadformulier en enkele experimenten instellen om u later te helpen optimaliseren?

Dit maakt het hele proces van het maken van campagnes eenvoudiger en stelt u in staat uw gegevens nog waardevoller te maken.

Als u meer wilt weten, bekijk dan ons Facebook-experiment van $ 2000: bestemmingspagina’s en leadadvertenties

Interne links zijn minder duur

Facebook wil dat gebruikers meer tijd op het platform doorbrengen. Dat betekent bedrijven een manier bieden om te besparen op advertentiekosten  .

Facebook-advertenties kunnen optellen, vooral in het beginstadium, wanneer je nog steeds probeert te achterhalen welke combinatie van doelgroepkenmerken, advertentiedoelen, enzovoort, de beste resultaten oplevert.

Voeg daarbij de kosten van het maken van aangepaste externe bestemmingspagina’s voor elke campagne die u uitvoert en de kosten beginnen te stijgen.

U kunt in plaats daarvan een bedrijfspagina gratis op Facebook maken en uw advertenties hieraan koppelen. 

Dit geeft u meer flexibiliteit om nieuwe advertentiestrategieën te testen of de bestaande te verfijnen omdat uw enige uitgave de advertentie zelf is.

Het hebben van een geverifieerde pagina kan natuurlijk een groot voordeel zijn! Klik hier om stap voor stap te leren hoe u uw Facebook-pagina kunt verifiëren .

Bestemmingspagina’s ontdekking # 2:
koppelingen leiden naar algemene externe bestemmingspagina’s.

De algemene consensus was dat advertenties moesten worden geleid tot specifieke bestemmingspagina’s om conversies te maximaliseren.

Dus gekoppelde productadvertenties leiden rechtstreeks naar overeenkomstige productpagina’s, evenement-advertenties gekoppeld aan evenementpagina’s, enzovoort.

Uit onze gegevens blijkt dat deze trend is verschoven, zodat nu meer links leiden naar algemene externe bestemmingspagina’s.

Facebook-advertenties bestemmingspagina's

Een voorbeeld van hoe advertenties en bestemmingspagina’s werden gebruikt ( Afbeeldingsbron )

Een paar jaar snel vooruit en je zult zien dat advertenties zelf algemener zijn geworden.

In plaats van specifieke productadvertenties die leiden naar bepaalde productpagina’s, zien we meer algemene merkadvertenties die linken naar pagina’s met een reeks informatie.

Externe bestemmingspagina’s kunnen bijvoorbeeld een sectie bevatten die de voordelen van het product benadrukt, een gedeelte met een video van klanten die het product gebruiken en een optie om een ​​productdemo aan te vragen.

Anders dan eerder is er geen rechte lijn van advertentie naar bestemmingspagina. Leads hebben meer kansen om het merk in het algemeen te verkennen en te leren kennen, voordat ze een toezegging doen en iets kopen.

Wat de technische kant betreft, betekent deze verschuiving dat queryreeksen op pagina’s zijn weggevallen.

Queryreeksen zijn de “?” Die u soms in URL’s ziet. Wanneer een lead op een advertentie klikt, wordt de queryreeks aan het einde van de URL omgeleid naar specifieke productpagina’s.

Met minder specifieke advertenties en bestemmingspagina’s is er minder behoefte aan queryreeksen.

bestemmingspagina's en queryreeksen

In de bovenstaande tabel ziet u een drastische verlaging van koppelingen naar pagina’s met queryreeksen in vergelijking met alle andere bestemmingspagina’s.

Deze gegevens controleren of meer Facebook-advertenties zijn gekoppeld aan meer algemene bestemmingspagina’s.

Bestemmingspagina’s Discovery # 3:  
gekoppelde advertenties leiden naar externe bestemmingspagina’s; Andere advertentietypen Link naar Facebook-pagina’s

Met zoveel advertentietypen waaruit u kunt kiezen, kunt u gemakkelijk aannemen dat u alleen een indeling selecteert die overeenkomt met uw doelen voor de campagne en vervolgens een link naar uw bestemmingspagina maakt om de campagne te voltooien. Hoewel dit denken niet verkeerd is, laten onze gegevens zien dat er een opkomende trend is op basis van waar verschillende soorten advertenties naar verwijzen.

We hebben geconstateerd dat gekoppelde advertenties over het algemeen leiden naar externe bestemmingspagina’s.

Deze pagina’s geven mensen een kans om meer te leren over het product en het bedrijf voordat ze een aankoop doen. Deze benadering maakt het gemakkelijk voor leads om te verifiëren – voordat ze een of andere actie ondernemen – dat het product of de dienst inderdaad aan hun behoeften zal voldoen.

Facebook-advertenties bestemmingspagina'sBron ]

We hebben vastgesteld dat video-, evenement- en fotoadvertenties meestal verwijzen naar interne Facebook-advertenties.

Laten we naar Event-advertenties kijken als voorbeeld.

Met de evenementenfunctie van Facebook kunnen gebruikers gemakkelijk door lokale evenementen scrollen totdat ze iets vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.

Als u Evenementenadvertenties gebruikt, is het logisch dat de advertentie linkt naar een interne Facebook-pagina . U kunt een evenement maken en promoten en ervoor zorgen dat mensen zich aanmelden op Facebook. Dit houdt rekening met de gebruikerservaring en maakt het voor hen zo gemakkelijk mogelijk om de call-to-action te volgen.

Vergeet niet dat Facebook, omdat het zo veel functies op het platform biedt voor bedrijven om met hun publiek te communiceren, zinvol is om leads op Facebook te houden in plaats van ze naar een externe pagina te leiden.

Houd er ook rekening mee dat de advertentie die u kiest, sterk afhankelijk is van het doel van uw advertentiecampagne.

Stel dat u een nieuw product heeft en het verkeer naar uw site wilt verdrijven om een ​​nieuw publiek vertrouwd te maken met wat u te bieden heeft. Kies een linkadvertentie.

Op die manier wekt u hun interesse op met een afbeelding van hoge kwaliteit die verwijst naar uw website, waar zij meer te weten kunnen komen over u, uw product en de voordelen ervan.

Bestemmingspagina’s ontdekking # 4:
linkbestemming en CTA-type zijn gecorreleerd

Het maakt niet uit hoe uniek en revolutionair uw advertenties zijn: als er geen verband is tussen uw CTA en de vereiste actie, krijgen uw advertenties niet zoveel mogelijk doorklikmogelijkheden.

Waarom? Omdat het verwarrend is voor leads.

Als u iets verkoopt, maar de CTA van uw advertentie ‘Contact’ is, weten leads niet wat u wilt dat ze doen. Wil je dat ze iets kopen of je een willekeurige e-mail sturen?

Ons onderzoek toont aan dat succesvolle advertenties een duidelijke link hebben tussen de CTA en de linkbestemming.

  • “Nu winkelen” CTA’s linken meestal naar externe pagina’s .
  • “Watch More” CTA’s linken meestal naar interne pagina’s .
  • Meer informatie CTA’s linken meestal naar een interne of externe bestemmingspagina .

Dit onderscheid is belangrijk omdat de correlatie de kansen versterkt dat leads de gewenste actie op de ‘juiste plaats’ doorlopen en voltooien.

Dit houdt in dat als u een eCommerce-winkel heeft en een Facebook-advertentie met een CTA-winkel draait, het zinvol is om naar een externe pagina te linken, zodat mensen uw galerij met producten kunnen doorzoeken.

Als je video’s van je product hebt gemaakt, is een andere optie (die onze resultaten laten zien dat het vrij goed werkt) om de CTA “Nu kijken” te gebruiken en naar een interne pagina te linken.

Wanneer leads de advertentie te zien krijgen, is het duidelijk dat je wilt dat ze je video bekijken en met groeiende Facebook-video’s kun je mensen op je interne bedrijfspagina houden in plaats van leads naar een site zoals YouTube te sturen om de video te bekijken.

Bovendien biedt Facebook meer dan 30 unieke CTA’s om uit te kiezen. Dus, afhankelijk van de focus van uw advertentie, hebt u veel opties.

Uw bestemmingspagina’s moeten worden gerepareerd? 
Klik hier voor de volledige gids om bestemmingspagina’s te maken die worden geconverteerd

De stukken samenvoegen

Zoals u kunt zien, verandert de manier waarop bedrijven adverteren op sociale media, AdEspresso’s exclusieve  analyse van meer dan 150.000 Facebook-advertenties bewijst het.

Deze verschuiving heeft geleid tot een nieuwe norm, waardoor het voor mensen op Facebook gemakkelijker werd om zaken met bedrijven te doen.

Neem voordat u uw volgende campagne start een minuut de tijd om deze bevindingen te overwegen.

  • Heeft u een bedrijfspagina?

Maak gebruik van de vele nieuwe functies die voor u beschikbaar zijn. Dit is vooral handig als je net begint.

  • Heeft u een nieuw productaanbod waar u maximale exposure voor wilt krijgen?

Koppel vervolgens terug naar uw externe bestemmingspagina. Zorg ervoor dat je veel relevante informatie opneemt om niet alleen de aandacht van je publiek te trekken, maar laat ze ook enthousiast zijn om actie te ondernemen.

Facebook-advertenties zijn zodanig geëvolueerd dat er veel opties voor u beschikbaar zijn.

Wat belangrijk is, is dat u experimenteert om te bevestigen wat voor uw merk werkt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format