Bieden en optimaliseren van Facebook-advertenties

4 min


106

Facebook Campagnestructuur

De campagnestructuur van Facebook kent drie niveaus:

  • Campagne
  • Advertentie instellen
  • Advertentie

Een Facebook-campagne kan meerdere advertentiesets bevatten en heeft een uniek campagnedoelstelling. Uw campagne is in feite gewoon een container die u helpt uw ​​advertenties beter te organiseren. Het enige kenmerk van de campagne is het doel dat u ermee wilt bereiken. Dus als u: 1) de verkoop naar uw website wilt stimuleren en 2) het aantal likes op uw Facebook-pagina wilt verhogen, moet u twee campagnes maken, één voor elke doelstelling.

Een Facebook-advertentieset kan meerdere advertenties bevatten en heeft een unieke doelgroeptargeting, budget, planning, biedingen en plaatsing. Advertentiesets zijn ook de beste eenheden om te gebruiken voor Facebook A / B-tests. Vergeet niet om altijd alle variaties in verschillende advertentiesets te plaatsen.

De Facebook-advertentie (eigenlijk wat we tot nu toe in deze handleiding hebben gemaakt), is de kleinste eenheid van uw campagne. Advertenties kunnen verschillende URL’s, advertentieafbeeldingen en advertentieteksten hebben. Laten we het visualiseren om het “rookie-proof” te maken:

Facebook-advertenties Campagnestructuur

Terwijl u het setup-proces van de campagne doorloopt, merkt u nauwelijks eens of u de campagne, advertentiesets of advertenties bewerkt. Het is zo eenvoudig en vereenvoudigd! Terwijl u de instellingen van uw advertentieset aanpast, hebt u voldoende opties met betrekking tot de budgetten en biedingen. Vervolgens bekijken we elk van deze advertentieset-elementen afzonderlijk.

Het budget voor uw Facebook-advertentiecampagne instellen

Het kiezen van het juiste budget voor uw campagne is cruciaal voor succes. De eerste stap van het instellen van ‘Budget en schema’ is om een ​​budget toe te wijzen voor uw campagne.Facebook biedt twee budgetopties:

1. Dagbudget – Facebook besteedt dit bedrag aan het dagelijks leveren van uw advertenties tijdens uw campagne. Wanneer u uw dagbudget instelt, zegt u tegen Facebook dat u elke dag ruwweg de dagwaarde van uw dagbudget voor uw rekening neemt. 
Op sommige dagen, wanneer Facebook kansen met een groot potentieel ziet, kan deze tot 25% meer besteden dan uw dagbudget (en vervolgens de uitgaven voor de dagen met laag potentieel verlagen). Terwijl u het dagbudget selecteert, kunnen uw dagelijkse advertentie-uitgaven eruitzien als een reeks curven. 
Maak je geen zorgen, dat is volkomen normaal en betekent dat Facebook je advertentieweergave automatisch optimaliseert (wat een goede zaak is).

 

2. Levensduurbudget  – Facebook verdeelt het totale campagnebudget ongeveer gelijk verdeeld over de campagnedata. Als u een levensduurbudget instelt, vraagt ​​Facebook u om de campagnedata, zodat deze de gemiddelde uitgaven voor elke dag kan berekenen.

We raden u aan een dagbudget en een onbeperkte duur van de campagne in te stellen , zodat u de grootte van uw dagbudgetten later kunt bewerken en de campagne kunt pauzeren wanneer u maar wilt.

Belangrijk! U kunt het budgettype van een advertentieset niet wijzigen nadat de advertentieset is gemaakt.Zorg ervoor dat u de juiste selectie maakt tijdens het instellen van de campagne.

Optimalisatie van advertentieweergave

Nadat u het budget van uw advertentiecampagne heeft ingesteld, kunt u de optimalisatiemethode voor de weergave van advertenties selecteren.

De optimalisatie voor advertentieweergave vertelt Facebook wat het einddoel is waar u het meest in bent geïnteresseerd. Bijvoorbeeld: als het uw doel is verkeer naar uw website te leiden, optimaliseert u uw advertentieweergave voor linkklikken.

  • Als het uw doel is verkeer naar uw website te genereren, optimaliseert u uw advertentieweergave voor linkklikken.
  • Als u wilt dat mensen uw website converteren, kiest u de Conversies-doelstelling.
  • Als u wilt dat mensen uw app installeren, kiest u de app Install-doelstelling.

Bieden op Facebook Ads – Hoe het werkt?

Terwijl u adverteert op Facebook, concurreert u met honderdduizenden adverteerders die elk hun doelgroep willen bereiken. Bieden op Facebook-advertenties werkt op een veilingbasis. Wie wint het bod? – De adverteerder die de beste combinatie van het beste bod, de relevantiescore en ‘geschatte actieratio’s’ heeft.

Handmatig versus automatisch bieden

Als u uw eerste stappen zet in de wereld van Facebook-advertenties, raden we u aan Automatisch bieden te gebruiken. Op deze manier heeft u geen voorkennis nodig over de gemiddelde biedingen en de gemiddelde kosten per resultaat.

Gebruik handmatig bieden als u weet hoeveel de resultaten u waard zijn. Als u bijvoorbeeld uw advertentieset voor linkklikken optimaliseert, kunt u de hoogste prijs per klik instellen die u bereid bent te betalen. Als u een handmatig bod instelt, geeft Facebook u het bereik van voorgestelde biedingen weer en wordt automatisch een voorgesteld bod in het vak ingevoegd.

Wijzig altijd het vooraf ingestelde handmatige bod van Facebook in het vak Aangepast bieden. Als Facebook bijvoorbeeld voor het eerst suggereert dat u € 1.0 per klik op de link biedt en het biedingsbereik (€ 0,43 – € 0,88), kunt u € 0,60 of zelfs € 0,44 bieden.

Facebook Advertentieplanning

Facebook stelt adverteerders ook in staat aangepaste bezorgingsschema’s voor advertenties in te stellen, zodat uw advertenties mensen bereiken op de door u gekozen weekdagen, op het door u gekozen tijdstip van de dag.

We raden u aan de optie ‘Altijd advertenties gebruiken’ te gebruiken voor uw eerste advertentiecampagne. Later, zoals u kunt zien in uw advertentierapport, welke dagen en uren het beste werken, kunt u deze inzichten gebruiken om een ​​aangepast schema in te stellen.

Leveringstype Facebook-advertenties

Terwijl u een Facebook-campagne opzet, is de laatste selectie op het niveau van de advertentieset het bezorgtype. Hier kunt u kiezen tussen:

  • Standaard advertentieweergave – Facebook levert uw advertenties met de optimale snelheid tegen de laagste kosten
  • Versnelde advertentieweergave – Facebook levert uw advertenties zo snel mogelijk af, wat resulteert in hogere advertentiekosten

We raden u aan de optie Type aflevering op ‘Standaard’ te laten staan. De versnelde advertentieweergave is vooral relevant voor grote adverteerders met tijdgevoelige campagnes. Aangezien een versnelde levering optimaliseert voor snelheid, geen waarde, kunt u per resultaat een hogere prijs krijgen.

Nu u al uw campagne-elementen hebt ingesteld, zoals het campagnedoel, budgetten, advertenties, ad-kopie, URL’s, enzovoort, kunt u klikken op de knop ‘Bestelling plaatsen’ en uw Facebook-campagne publiceren.Zie je, het maken van je eerste Facebook-advertentiecampagne was niet zo angstaanjagend als je misschien had gedacht. Werkelijk! Het is eigenlijk best leuk, met alle verschillende opties die beschikbaar zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format