Businessplan sjabloon: een ondernemingsplan maken

5 min


106

De eenvoudigste manier om het schrijven van een bedrijfsplan te vereenvoudigen , is om te beginnen met een businessplansjabloon.

U investeert nu al tijd en energie in het plannen van uw bedrijf; het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden als het aankomt op het indelen van uw plan. In plaats daarvan kunt u, om een ​​compleet en effectief plan op te bouwen, steunen op beproefde structuren die zijn gemaakt door ondernemers die u zijn voorgegaan.

Businessplannen worden vaak gebruikt om financiering te verkrijgen, maar veel bedrijven vinden het schrijven van een plan waardevol, zelfs als ze nooit met een investeerder werken. Daarom hebben we een gratis businessplansjabloon samengesteld om u op weg te helpen.

Download de sjabloon

Waarom zou u een businessplan schrijven?

Het is verleidelijk om direct naar de executie te duiken als je enthousiast bent over een nieuw bedrijf of bijproject, maar als je de tijd neemt om een ​​bedrijfsplan te schrijven en je gedachten op papier te zetten, kun je een aantal gunstige dingen doen:

 • Evalueer uw zakelijke ideeën. Of u nu een zakelijk idee hebt of veel , met een bedrijfsplan kunt u een idee concreter maken, zodat u kunt zien of ze echt levensvatbaar zijn.
 • Plan voor je volgende fase. Of u nu een nieuw bedrijf wilt starten of een bestaand bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, een bedrijfsplan kan u helpen te begrijpen wat er moet gebeuren en lacunes identificeren.
 • Verduidelijk strategie, doelen en tactieken. Het schrijven van een ondernemingsplan kan je de volgende acties laten zien die kunnen worden ondernomen om een ​​groot abstract idee aan te nemen. Het kan u ook helpen uw strategie te verfijnen en duidelijke tactieken te vinden die dit ondersteunen.
 • Bereik het nodige werk. Zonder een concreet plan zijn kostenoverschrijdingen en vertragingen alles behalve zeker. Een businessplan kan u helpen de volledige hoeveelheid werk te zien en uw investering van tijd en geld dienovereenkomstig aan te passen.
 • Partners inhuren en bouwen. Wanneer u een buy-in nodig hebt van potentiële werknemers en partners, vooral in de beginfasen van uw bedrijf, is een duidelijk geschreven bedrijfsplan een van de beste tools tot uw beschikking. Een bedrijfsplan biedt een verfijnde kijk op uw doelen voor het bedrijf en laat partners zelf beoordelen of zij het eens zijn met uw visie.
 • Beveiligde fondsen. Het veiligstellen van financiering voor uw bedrijf, of dit nu van investeerders of een bank is, is een van de meest voorkomende redenen om een ​​bedrijfsplan te maken.

Waarom een ​​businessplansjabloon gebruiken?

Een bedrijfsplan kan net zo informeel of formeel zijn als uw situatie vereist, maar zelfs als u fan bent van de ‘back-of-the-soap’-benadering van plannen, zijn er enkele belangrijke voordelen om uw plan te starten vanuit een bestaande schets of sjabloon.

 • Geen verlamming van de blanco pagina’s. Een lege pagina kan intimiderend zijn voor zelfs de meest ervaren schrijvers. Het gebruik van een vastgesteld raamwerk en richtlijnen kan u helpen voorbij te gaan aan de traagheid van het starten van uw bedrijfsplan, en het staat u toe om het werk van het bouwen van een nieuw overzicht over te slaan. U kunt een sjabloon altijd aanpassen aan uw behoeften.
 • Leidraad voor wat u in elke sectie moet opnemen. Als u nog nooit een businessclass hebt doorgemaakt, hebt u misschien nog nooit eerder een SWOT-analyse of een balans gemaakt. Sjablonen die richtlijnen bieden – in duidelijke taal – over het invullen van elke sectie kunnen u helpen bij het navigeren door soms ontmoedigend zakelijk jargon en een compleet en effectief plan maken.
 • Wetende dat je elke sectie hebt overwogen. In sommige gevallen hoeft u niet elk gedeelte van een businessplansjabloon in te vullen, maar de initiële structuur geeft aan dat u een sectie weglaat in plaats van te vergeten deze in de eerste plaats op te nemen.

Wie moet deze sjabloon voor het businessplan gebruiken?

Deze sjabloon is ontworpen om ervoor te zorgen dat u alle belangrijke aspecten van het starten van een nieuwe onderneming doorneemt of een bestaande groeit. Het is bedoeld om nieuwe ondernemers te helpen de volledige reikwijdte van het leiden van een bedrijf in overweging te nemen en functionele gebieden te identificeren waar ze mogelijk niet over hebben nagedacht of waar ze hun vaardigheden tijdens hun groei mogelijk moeten verhogen.

Dat gezegd hebbende, kan het niet de specifieke details of structuur bevatten die de voorkeur heeft van een potentiële investeerder of geldschieter. Als het uw doel met een bedrijfsplan is om financiering te verkrijgen, raadpleegt u uw doelorganisaties – meestal banken of investeerders – om te zien of ze een sjabloon hebben die u kunt volgen om uw slaagkansen te maximaliseren.

Krijg uw gratis businessplansjabloon

Secties opgenomen in dit businessplansjabloon

Deze gratis businessplansjabloon bevat de volgende secties:

 • Managementsamenvatting. Een samenvatting van één pagina van uw hele plan, meestal geschreven nadat de rest van het plan is voltooid.
 • Bedrijfsoverzicht. Een overzicht kan veel potentiële subsecties bevatten, van de basis (uw type bedrijfsstructuur) tot de betekenisvolle (de visie en missie van uw bedrijf).
 • Marktanalyse. Alles van geschatte marktomvang tot een beoordeling van de concurrentie in uw branche.
 • Producten en diensten. Wat u verkoopt en de belangrijkste kenmerken van uw producten of services.
 • Marketingplan. Hoe u van plan bent om het woord te geven over uw bedrijf en welke strategische beslissingen u heeft genomen over zaken als uw prijsstrategie.
 • Logistiek en operationeel plan. Alles wat er moet gebeuren om van uw grondstoffen producten te maken en ze in handen te krijgen van uw klanten.
 • Financieel plan. Het is belangrijk om een ​​blik te werpen op uw huidige of geplande financiën. Dit gedeelte bevat drie sjablonen: een resultatenrekening, een balans en een kasstroomoverzicht .

In onze businessplansjabloon bevat elke sectie een overzicht van de belangrijkste informatie die moet worden besproken en richtlijnen voor het benaderen van het schrijven en onderzoeken van elk afzonderlijk.

Hoe u uw businessplan schrijft met behulp van deze gratis sjabloon

Er zijn een aantal strategische richtlijnen op hoog niveau die verder gaan dan het advies in deze gratis businessplansjabloon, die u kunnen helpen bij het schrijven van een effectief, volledig plan, terwijl u tegelijkertijd het drukke werk minimaliseert.

 • Ken je publiek. Als u een bedrijfsplan voor uzelf opstelt om duidelijkheid te krijgen over uw ideeën en uw branche als geheel, hoeft u misschien niet hetzelfde detailniveau in te voeren als u zou willen met een bedrijfsplan dat u naar potentiële klanten wilt sturen. investeerders. Als u weet wie uw plan zal lezen, kunt u bepalen hoeveel tijd u eraan besteedt.
 • Ken je doelen. Als u de doelen van uw plan begrijpt, kunt u de juiste scope instellen. Als het uw doel is om het plan te gebruiken als een routekaart voor groei, kunt u er meer tijd in investeren dan wanneer het uw doel is om het competitieve landschap van een nieuwe industrie te begrijpen.
 • Voer het stap voor stap uit. Het schrijven van een 10- tot 15-pagina’s tellend document kan ontmoedigend zijn, dus probeer een sectie tegelijk aan te pakken. Selecteer een aantal secties waarvan u denkt dat u er het volste vertrouwen in hebt en begin daar – u kunt beginnen met de volgende secties zodra die voltooid zijn. Noteer bulletpoint-notities in elke sectie voordat je begint met schrijven om je gedachten te ordenen en het schrijfproces te stroomlijnen.

Zodra je het strategische werk hebt gedaan, is het tijd om het in actie te brengen en je plan te schrijven. Download de sjabloon voor het businessplanen bekijk onze handleiding over het schrijven van een bedrijfsplan voor aanvullende informatie.

Maximaliseer uw inspanningen met een businessplansjabloon

Hoewel zelfs het best ontworpen plan zijn eerste contact met de realiteit mogelijk niet zal overleven, is de handeling van de planning nog steeds van onschatbare waarde voor uw bedrijf. Om ervoor te zorgen dat uw inspanningen zijn gericht op de meest waardevolle delen van de planning, zoals het verduidelijken van uw doelen, het opstellen van een strategie en het begrijpen van de markt en het concurrentielandschap, kunt u een businessplansjabloon gebruiken om de structuur en indeling voor u te beheren.

 Zelfs als je uiteindelijk secties weglaat, bespaar je jezelf tijd en energie door te beginnen met een reeds aanwezig raamwerk.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format