De 10 beste Instagram-advertenties die het in 2020 goed hebben gedaan. - DeLaatbusiness

De 10 beste Instagram-advertenties die het in 2020 goed hebben gedaan.

12 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In de reclame zou 2018 het jaar van Instagram kunnen worden genoemd.

Het platform trof vorig jaar 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers en haalde advertenties in advertenties van $ 8 miljard, gebaseerd op eMarketer-schattingen, waardoor zijn positie als een van de krachtigste marketingkanalen in de digitale ruimte werd versterkt.

Verder zagen in 2018 merken en marketeers meer advertentie-indelingen gebruiken in het netwerk voor het delen van foto’s en video’s.

Vooroplopend was Instagram Stories – de Snapchat-achtige sectie met een reeks verticale video’s die naadloos in elkaar overvloeien en vervolgens na 24 uur verdwijnen.

Om je volgende Instagram-advertentiecampagne te inspireren en te informeren, hier is een overzicht van de beste Instagram-advertenties van 2018, inclusief hun resultaten en belangrijke tips over waarom ze werkten:

Ben je klaar om van hun succes te leren en het beter te doen?

Met de mogelijkheid om merkbekendheid te genereren, click-throughs te genereren en een bovengemiddelde ROI te behalen, is Instagram gemiddeld 23% meer betrokken dan het naamkaartjesplatform van moedermaatschappij Facebook.

En online adverteerders maakten hiervan gebruik, met gegevens van reclamebureau Merklewaaruit bleek dat de advertentie-uitgaven op Instagram vier keer sneller waren dan op Facebook.

De verzameling bevat de volgende merken:

Dus, hier gaat het!

Kloof – Pop-Culture Appeal gebruiken

De iconische Amerikaanse retailer, bekend om zijn casual kleding en accessoires, is lange tijd een favoriet geweest van millennial shoppers. Gap hoopte het te pakken met zijn campagne door een moment van popcultuur te creëren voor een jong publiek in hun eigen mobiele wereld.

Doel

Om gezelligheid te creëren rond zijn “Logo Remix” -collectie van T-shirts, sweatshirts en rugby-shirts, die een decennia lang archief van een van ‘s werelds meest erkende bedrijfslogo’s tentoonstelden.

Gap Logo Remix Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Gap creëerde visueel opvallende carrousel-advertenties op volledig scherm in Instagramverhalen met korte, verticale video’s met duidelijke merknamen en duidelijke berichten om meteen duidelijk te maken wat ze waren.

De boeiende aard en het volledige schermformaat van Instagram Stories, dat populairder is dan de nieuwsfeed, bleek het ideale platform om zijn nieuwe collectie te presenteren en kijkers het gevoel te geven dat ze onderdeel waren van de Logo Remix-lancering van het merk.

Om contact te maken met millennials , die erg worden beïnvloed door de popcultuur en naar meer muziek luisteren dan welke andere generatie dan ook, heeft het merk de ruimte van Stories volledig benut om zijn campagne te belichten met opkomende sterren in entertainment die mode vormen en sociale media-conversaties stimuleren. Ze bevatten ook ingebouwde elementen, zoals teken- en pintools , om de aandacht van consumenten te vestigen op de tijdcapsule van productlogo’s.

resultaten

Heeft de popvervulde, met dans gevulde creativiteit zijn vruchten afgeworpen? Zeker weten.

De opvallende campagne viel op door het pack, het stimuleren van klikken en het creëren van de gewilde buzz. Na de 19-daagse campagne zag Gap een 73% hogere klikfrequentie dan in de afgelopen Instagram-advertenties, samen met een advertentieherinnering van 17 punten en een stijging van 4 punten in de berichtassociatie .

Afhaalrestaurants en tips

Om contact te maken met zijn doelgroep, mengde Gap naadloos muziek, popcultuur en mode. Door populaire entertainers te tonen die ‘remixen van cultuur’ door middel van muzikale bijdragen, sloeg Gap huis mee hoe millennials grenzen overschrijden, hoe ze de status-quo afbreken en, belangrijker nog, hoe ze die missie ondersteunen en geloven dat ze deel uitmaken van het.

Door in de taal van zijn doelgroep te spreken – door hen te voorzien van inhoud waarin ze geïnteresseerd waren en waarmee ze zich wilden bezighouden – kreeg Gap zijn boodschap over , met als resultaat een positieve toename in klikken en advertentieherinnering.

Framebridge – Het zit allemaal in de lijst

Deze op Kentucky gebaseerde online specialisten op het gebied van custom-framing laten mensen hun persoonlijke verhalen vertellen door betaalbare frames te bouwen voor foto’s en kunst waar ze van houden.

Doel

Om de verkoop te stimuleren via de traditie van het cadeau geven van Vaderdag.

Framebridge Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Framebridge heeft zijn campagne gesynchroniseerd om zich aan te sluiten bij de aankomende vakantie, en vestigde zich op Instagram Stories, een medium dat het bedrijf nog nooit eerder had gebruikt.

De verticale posities op volledig scherm toonden stijlvol ingelijste foto’s van vaders met hun kinderen en bevatten een tekst-overlay met de boodschap: “Wat geeft u de man die niets wil? Echt op maat gemaakt om Vaderdag echt speciaal te maken. “

De advertenties hadden ook een ‘Nu winkelen’-CTA-knop die doorklikte naar hun online winkel.

resultaten

De e-tailer heeft het moment ingekaderd door in te spelen op populaire trends in consumentenwinkelgedrag . En binnen slechts een maand realiseerde Framebridge 2,4X meer aankopen dan via andere advertentieplaatsingen, waaronder 29% hogere verkopen dan de Instagram- feedadvertenties met een 71% lagere kosten per acquisitie (CPA).

Afhaalrestaurants en tips

Framebridge trad in de voetsporen van marketeers die hun blik voor Vaderdag op mannen richten. Maar in plaats van te focussen op de traditionele wensen en behoeften van de Amerikaanse vader, richtte het zich op moderne vaders die hun vaderschap herdefiniëren door meer tijd met hun kinderen door te brengen en het ouderschap en het gezinsleven te vieren.

Net zoals Framebridge met succes het idee verkocht dat ingelijste persoonlijke foto’s en kunst geweldige cadeaus voor familie en vrienden zijn, denk dan eens aan hoe je nieuwe of andere benaderingen kunt nemen om consumenten te bereiken , vooral in een tijd van culturele transformatie.

Een andere les is manieren vinden om vakantiegerelateerde marketingcampagnes te makenvoor de vele winkelvakanties op de nationale kalender.

2K Games – een spelplan hebben voor de juiste doelgroep

De Amerikaanse uitgever van interactieve videogames heeft twee decennia lang een reeks videogames met basketbalsimulatie gemaakt.

Het wilde zijn spel opvoeren door te begrijpen wat fans van door sporten geobsedeerde fans motiveert en niet alleen de console-gamers maar ook nieuwe gaming-klanten te bereiken.

Zoals u kunt zien, heeft de campagne alle schoten getroffen.

Doel

Om een ​​publiek te bereiken dat enthousiast zou zijn over de release van zijn NBA 2K19 20th Anniversary Edition om pre-orders te promoten .

2K Games 2K19 Instagram advertentiecampagne met Lebron James.

Implementatie

De advertentieadvertentie bevatte grof tv-beeldmateriaal met hoogtepunten van LeBron James door de jaren heen en het inspirerende thema ‘They Will Know Your Name’ – in het geval van LeBron, ‘King James’ en ‘GOAT’ (Greatest Of All Time).

Kijkers kunnen omhoog vegen op een CTA-knop ‘Meer informatie’ om het spel vooraf te bestellen op de NBA 2K-website.

resultaten

Voor het gamingbedrijf was het een slam dunk. Het bereikte een totaal van 10,7 miljoen mensen , resulterend in een 24-punts lift in ad recall , een 11-puntsverhoging van de berichtassociatie en een 7-punts stijging van de koopintentie .

Afhaalrestaurants en tips

Met het oog op het bereiken van de 2 miljard gamers in de wereld en de 385 miljoen geïnteresseerden in eSports, gebruikte 2K Games NBA superster LeBron James als zijn marketinggezicht met een ‘They Will Know Your Name’-slogan, met onmiddellijke herkenning en spelhoogtepunten om over te brengen de emotionele kracht die basketbal biedt.

Neem aanwijzingen van 2K Games en de beste marketeers, die altijd werken om connecties met consumenten te vormen en te benutten door verhalen en beelden te creëren die een emotionele slag slaan en die inhoud en ervaringen bieden die opvallen in de massa terwijl ze sociaal van ontwerp zijn.

Bovendien begrijpen ze hoe belangrijk het is om je doelgroep te kennen en in te schatten .

Opel – De kracht van gratis benutten

De Duitse autofabrikant Opel, een van de grootste autofabrikanten in Europa, was een van de eerste aanvoerders van carrouseladvertenties op Instagram en een van de eersten die met succes een efficiënte, innovatieve campagne met dat formaat hebben gemaakt.

Doel

Om voort te bouwen op zijn officiële sponsorschap van de tv-show Duitslands Next Top Model met Heidi Klum, wilde Opel zijn Opel ADAM luxe supermini promoten .

Opel ADAM Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Op elke carrouselkaart stond een van de Opel ADAM-modellen van de autofabrikant met een kleurrijke verfbeurt en een geanimeerde emoji die erover zweefde.

Aan het einde van de advertentie werd aan de kijkers gevraagd een test uit te voeren om erachter te komen welk model bij hun persoonlijkheid paste om te helpen aansluiten bij de ‘Say What You Want’-campagne van het merk.

Na het afronden van de test konden mensen deelnemen aan een wedstrijd om een ​​nieuwe Opel ADAM te winnen en zich te registreren om een ​​nieuwsbrief over de nieuwe lijn auto’s te ontvangen.

resultaten

De gok van Opel op het nieuwe advertentieformaat was geld dat goed werd uitgegeven. In slechts twee weken tijd realiseerden ze een aanzienlijke conversie- opwaardering met een 2,5X toename van registraties , terwijl ze hun kosten per registratie verlaagden .

Afhaalrestaurants en tips

Opel werkte samen met populaire influencers door advertenties te maken op Instagramverhalen om mensen aan een wedstrijd te laten deelnemen . Giveaways kunnen een dozijn tientallen zijn op sociale media, maar effectieve inspanningen op merkniveau, zoals Opel’s met een hoge ROI, zijn zeldzaam.

Goed uitgevoerd, wedstrijden en weggeefacties zijn een krachtige manier om merkbetrokkenheid op te bouwen en nieuwe leads te veroveren.

Of uw prijs nu een net nieuw product is of een groot ticketartikel, u moet er zeker van zijn om tal van inzendingen te trekken en sociaal delen te bevorderen, de kracht van gratis kan niet worden overschat . Mensen springen in de kans iets tastbaars te winnen.

Denk er eens over na: zou je het ook niet leuk vinden om iets voor niets te krijgen? 😉

Swiggy – Betrokken bij relevante  afbeeldingen

India’s grootste platform voor het bestellen en leveren van eten – wat GrubHub voor de VS is – Swiggy, die Facebook al eerder had gebruikt voor campagnes uit het verleden, dacht dat Instagram Stories het ticket zou kunnen zijn om meer gebruikers naar zijn populaire app te trekken.

Doel

Om het bereik te vergroten , verhogen de mobiele app-installaties en de uitbreiding van haar klantenbestand in het licht van de felle concurrentie.

Swiggy Instagram-advertentiecampagne.

Implementatie

Swiggy zag mogelijkheden in Instagram Stories om meer gebruikers te vinden en het bedrijf op te schalen. Dus er werden tests uitgevoerd om het potentieel van IG te meten .

Aangemoedigd door de positieve resultaten, stelde de app-ontwikkelaar een advertentie samen met aantrekkelijke beeldmateriaal van het eten , plus een bonus van 33% korting en een CTA nu installeren .

Swiggy runde vervolgens de campagne Instagramverhalen gedurende drie maanden en bereikte daarmee effectief nieuwe gebruikers in de 15 steden waar de app actief is.

resultaten

Na positieve resultaten met Instagram Stories experimenteerde Swiggy een reeks Instagram Story-advertenties die kijkers vertelden over de belangrijkste waarden van hun service terwijl aantrekkelijke slo-mo-video’s van voedsel op de achtergrond werden gespeeld.

De drie maanden durende campagne verhoogde de app-installaties met 17% en verlaagde de kosten per installatie met 30% in vergelijking met andere online advertentiecampagnes, waardoor het websiteverkeer uiteindelijk met 90% steeg in 90 dagen .

Afhaalrestaurants en tips

Swiggy profiteerde niet alleen van de groeiende wereldwijde aantrekkingskracht van voedselbezorgservices overal ter wereld (en specifiek in India), maar van het feit dat ze potentiële klanten rechtstreeks kunnen bereiken met Instagram , een zeer visueel mediumwaar mensen regelmatig foto’s van foto’s van voedsel.

En er valt nog meer te leren: succesvolle marketeers letten altijd op de steeds veranderende behoeften, wensen en gewoonten van consumenten om hun campagnestrategie te verfijnenom zich aan te passen aan veranderingen.

Lacoste – Go Bold of Go Home 

Het legendarische Franse sportkledingbedrijf, het lifestyle-merk, is vooral bekend om zijn iconische Classic Fit Polo-shirt met het onmiddellijk herkenbare groene krokodillenlogo. Maar het gebruikte een in het oog springende Instagramadvertentie om de wereld te laten zien dat het ook net zo gewaagde, modieuze items voor thuis produceert .

Doel

Om een ​​schijnwerper te schijnen op zijn minder bekende, moderne kwaliteitsgoederen van hoge kwaliteit.

Lacoste Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Door optimaal gebruik te maken van de interactiviteit van Stories , moedigden de advertenties van het merk gebruikers aan om te tikken en door kaarten te vegen om de felgekleurde bad- en beddengoedcollecties te bekijken, de productlijnen te presenteren en zijn advertentiecampagnes naar een ander niveau te tillen met een diepere productverhalenervaring .

resultaten

Lacoste raakte het merk met zijn advertenties.

De twee weken durende campagne genereerde een 2x hoger rendement op advertentie-uitgaven , een stijging van 61% in klikfrequentie (CTR) en een 32% lagere kosten per klik (CPC) in vergelijking met andere digitale advertentie-indelingen.

Afhaalrestaurants en tips

In de geest van de altijd gewaagde branding, promootte Lacoste badhanddoek- en beddengoedcollecties door de nadruk te leggen op de verscheidenheid aan levendige kleuren die ze bieden, om een ​​breed scala aan persoonlijke smaken aan te spreken en te lokken in kijkers .

Vergeet niet dat negen van de tien consumenten beslissingen nemen op basis van visuals .

De reclamecampagne laat zien hoe marketeers, vooral die in de e-commerce ruimte, een merkbeleving kunnen overbrengen en tegelijkertijd de meest aantrekkelijke functies van producten demonstreren door middel van opvallende beelden die opduiken.

Ashley HomeStore – Inspirerende shoppers om de winkel te verkennen 

Ashley HomeStore, de toonaangevende Amerikaanse meubelhandel en een van de bestverkopende meubelwinkelmerken ter wereld, was van mening dat Instagram Stories een uitstekende manier kunnen zijn om haar producten te presenteren, die zowel in de detailhandel als op haar website beschikbaar zijn.

Doel

Stimuleer meer verkeer naar zijn e-commerce website en stimuleer winkelreturn-aankopen in de winkel .

Ashley HomeStore Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Na het testen van verschillende advertentie-indelingen, richtte Ashley HomeStore zijn inspanningen op collectie-advertenties , wat een effectieve manier kan zijn om lifestyle-producten onder de aandacht te brengen .

De advertentieadvertentie bevatte een inspirerende afbeelding met drie kaarten onder het weergeven van meubelstukken met ‘Meer informatie’-CTA’s die doorklikten naar een canvas op volledig scherm met meer meubels en een huisinrichting in een op raster gebaseerde minicatalogus in de app .

Daar, de optie om ” Meer stijlen te winkelen” toegestaan ​​voor dieper browsen en shoppers kon tikken om meer te leren over items of ze rechtstreeks op de winkel website te kopen.

resultaten

Toen alles werd gezegd en gedaan, bereikte de campagne een maand lang 2,2 miljoen mensen , wat resulteerde in een toename van het aantal productweergaven met 30% bij een 46% lagere kosten per weergave en een toename van 9,7% in winkelwagentjes .

Afhaalrestaurants en tips

De retailer gebruikte de mogelijkheden van Instagram ten volle, inspireerde zijn publiek en liet ze ontdekken door tal van huishoudelijke artikelen te presenteren.

Als u een catalogus met producten hebt, kunt u Ashley’s voorbeeld volgen door de collectie-advertentie-indeling te gebruiken om het voor mobielliefhebbende consumenten gemakkelijker te maken een aantal items te ontdekken, door te bladeren en aan te schaffen .

Als een bonus helpt het ook prospects in de trechter te verplaatsen om website-bezoeken te vergroten , wat kan leiden tot meer productweergaven, toevoegingen aan winkelwagentjes en conversies.

Michael Kors – Smart Tech kan ook modieus zijn 

Het wereldwijde luxe merk voor mode en accessoires heeft altijd een beroep gedaan op modebewuste, trendgerichte consumenten. Maar nu wilde het spelen op hun technische en sociale kanten.

Doel

Om het bewustzijn te vergroten en meer klanten te bereiken om de verkoop van de stijlvolle, trendy Michael Kors Access smartwatches te vergroten .

Michael Kors Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Het merk ontwierp en lanceerde een innovatieve campagne met een video-carrouseladvertentie op Instagramverhalen die volgde op het Roemeense model Andreea Diaconu toen ze een Michael Kors Access-smartwatch gebruikte om haar drukke dag georganiseerd te houden.

resultaten

Dus, resoneerde de advertentie met zijn doelgroep? Definitief.

Na twee weken zag de campagne een 3x hogere klikfrequentie met 60% lagere kosten per klik (CPC) , een 20% hoger online rendement op advertentie-uitgaven (8% hoger offline) en een 8-punts lift in advertentie terugroepen .

Afhaalrestaurants en tips

De campagne biedt marketeers van alles, van kortingsdiensten tot luxegoederen met een leerzaam moment: ongeacht wat u verkoopt, stimuleer altijd een positieve merkbeleving door doelgerichtheid, toon en ontwerp in balans te houden met uw merk , terwijl u authentiek spreekt met uw doelgroep ‘ s wensen, behoeften, interesses en ambities.

KFC Italië – Alles nieuw oud maken

KFC is misschien een begrip, maar heeft pas onlangs een teen in de laars van Italië gedoopt. Om de nieuwe KFC-dompelemmer te lanceren, een nieuwe menuoptie in Italië, wilde de wereldwijde fastfoodgigant zijn aantrekkingskracht uiten op een bredere doelgroep.

Doel

De fast-food keten gezocht om de bewustwording van haar emmer menu-item met onderdompelden sauzen en uit te breiden buiten de populaire basis van de tieners en Millennials in Italië, waar het merk pas sinds 2014 is geweest.

KFC Italië Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Om een ​​brede Italiaanse markt te bereiken, heeft KFC Italy een videoadvertentie gemaakt met een 360-graden interactief beeld dat koppels en vrienden uit verschillende leeftijdsgroepen laat dansen op vrolijke muziek terwijl ze van het nieuwe product genieten.

De advertentie bevatte een relevante hashtag voor het merk – # DipLoveChallenge – onderaan om sociaal delen aan te moedigen .

resultaten

KFC’s Italiaanse draai aan haar marketingboodschap verhoogde de Italiaanse honger naar het kippenmerk.

Binnen 10 dagen na de start van de campagne werd de video meer dan 4 miljoen keer bekeken , wat resulteerde in een lift met 29 punten voor merkbewustzijn , een 31-punts stijging van het aantal advertentieweergaven en een 9-puntsverhoging van de voorkeur van Italiaanse vrouwen van 25 jaar en ouder. 34.

Afhaalrestaurants en tips

Bedrijven die hun merkpositie en marketingboodschappen wereldwijd willen innemen, dreigen belangrijke punten in de vertaling te verliezen .

Maar  KFC Italië gebruikte met succes subtitles en multicultureel onderlegd in zijn Instagram Ad creative om meer vooruitgang te boeken op de Italiaanse markt .

Hoewel KFC hun advertentie gebruikte om geografische, culturele en leeftijdsverschillen te overbruggen, moet u altijd nadenken over manieren om advertenties opnieuw te gebruiken, opnieuw te bewerken en opnieuw te overwegen om andere doelen te bereiken.

Neem iets dat je in het verleden hebt gemaakt, geef het een nieuwe draai en geef het een nieuw leven . Dit zal u helpen om een ​​consistente boodschap aan een nieuw publiek te bezorgen .

Bottega Veneta – Gebruik van een digitaal-fysiek tagteam

De Italiaanse luxegoederen en het high-end modemerk met een wereldwijde aanwezigheid hebben altijd gebruik gemaakt van multi-channel marketing.

Maar zou het een campagne kunnen opzetten die alleen digitaal werkt om merkbekendheid en online en offline verkopen te vergroten, luxe consumenten te bereiken die winkelen op het web, maar nog steeds kwaliteit van dichtbij en persoonlijk zien in real-world winkels?

Doel

Om de naamsbekendheid te vergroten , aantrekken van nieuwe potentiële klanten en, uiteindelijk, de omzet te verhogen conversies .

Bottega Veneta Instagram advertentiecampagne.

Implementatie

Met het oog op het behalen van resultaten tijdens de hele customer journey , creëerde het luxe merk een campagne gericht op de gehele verkooptrechter met een reeks van vier opeenvolgende advertenties in feeds en verhalen gericht op zowel mannen als vrouwen, waarbij elke carrouselfotoadvertentie een “winkel” had Nu “CTA-knop doorklikken naar de e-commercesite van het merk.

resultaten

De zeer gerichte, genderspecifieke advertenties werkten als een charme.

Na een twee weken durende campagne , het luxe merk realiseerde 2.7x meer online product uitzicht , een 68% incrementele toename van de online en brick-and-mortar sales en een 2.1x rendement op advertentie-uitgaven .

Afhaalrestaurants en tips

Door gebruik te maken van verschillende advertentie-indelingen en bezorgmethoden om in eerste instantie merkbekendheid te genereren, terwijl de doelgroep naar de trechter wordt geleid door aspirant-klanten tijdens hun verkooptraject in contact te brengen, heeft het merk een advertentie-ervaring gecreëerd om de verkoop, zowel online als offline, te stimuleren .

Voor marketeers die bedrijven met zowel web- als fysieke aanwezigheid promoten, is het vooral belangrijk om zowel fysieke als digitale marketingbenaderingen te combineren om consumenten te bereiken , die nu op eigen voorwaarden met merken en bedrijven willen communiceren.

Inpakken

Daar heb je het: 10 voorbeelden van de beste Instagram-advertenties met tactieken die je kunt toepassen op je 2019-reclamestrategie.

Deze Instagram-campagnes bewijzen dat met een goede planning bedrijven en marketeers het platform met succes kunnen gebruiken om naamsbekendheid te vergroten, webverkeer te genereren, leads te genereren, conversies te bevorderen, app-installaties aan te moedigen en de verkoop te verhogen.

Als je een beginner bent op Instagram-advertenties, zoek dan in de Instagram Ads Guide van AdEspresso , en als je meer ervaring hebt, kijk dan waarom het zinvol is om te profiteren van de groeiende invloed van Instagramverhalen .

Lees ten  slotte de nieuwste updates van Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwe functies op het steeds veranderende sociale marketingplatform.

Nu is het tijd om te stoppen met lezen en te beginnen met het plannen van uw 2019-campagne, zodat u de lijst met de beste Instagram-advertenties van volgend jaar kunt maken.

Welke van deze Instagram-advertenties heeft je geïnspireerd? Is er iets dat we hebben weggelaten? Hoe implementeer je deze tips in je volgende campagnes voor Instagram-advertenties? Laat het ons weten in de comments hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *