De 16 beste video bewerkings apps die u in 2020 moet gebruiken - DeLaatbusiness

De 16 beste video bewerkings apps die u in 2020 moet gebruiken

14 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Sociale video’s zijn overtuigend en resoneren met gebruikers; dit is goed nieuws.

Veel merken worstelen echter nog steeds met het maken van professionele video’s van hoge kwaliteit die ze op sociale media kunnen delen als een sterke vertegenwoordiging van hun merk.

Maar met de ongelooflijke technologie die vandaag beschikbaar is, hebben we meer middelen dan ooit tevoren om deze taak beter beheersbaar te maken.

beste videobewerkings-apps

We hebben dit bericht voor het eerst geschreven in 2016; het omvatte slechts vijf apps voor videobewerking. We hebben het vorig jaar geüpdatet door zes nieuwe (toen) apps toe te voegen. Maar sindsdien is er veel veranderd en verbeterd, waaronder enkele van de apps waar we in eerste instantie over hadden geschreven!

In deze update gaan we kijken naar 16 van de beste video-apps en software voor 2018 die al uw videobewerkingsbehoeften zal dekken, samen met enkele beste sociale videopraktijken.

Sociale video is nog nooit zo essentieel geweest voor online marketing.

Het is automatisch boeiender en dynamischer dan platte tekstberichten of zelfs berichten met afbeeldingen, wat betekent dat het de aandacht van een gebruiker moeiteloos kan vasthouden.

Video’s kunnen ook meer overtuigende marketingtools zijn.

Dit wordt ondersteund door statistieken, die aantonen dat:

 • 65% van de senior marketing executives  gelooft dat visuele assets (inclusief video) essentieel zijn voor de manier waarop hun merkverhaal wordt gecommuniceerd
 • Klanten zouden  4x meer geneigd  zijn om een ​​video over een product te bekijken in plaats van erover te lezen
 • Mobiele sociale videoweergaven zijn elk jaar omhooggeschoten; tegen 2020 wordt verwacht dat  75% van het mobiele verkeer  videoweergaven zal zijn
 • Kijkers zullen ongeveer 95% van een bericht verkopen   na het bekijken via video, in tegenstelling tot slechts 10% bij het lezen van hetzelfde bericht in tekstvorm.

De apps en hulpmiddelen voor videobewerking in deze lijst bieden een breed scala aan verschillende functies.

Sommige zijn uitstekende video-editors, terwijl anderen unieke eigenaardigheden hebben, zoals de mogelijkheid om geweldige time-lapse-video’s te maken of te spelen met de op 50’s geïnspireerde komische rollen.

We hebben zowel mobiele apps als professionele editors van professionele kwaliteit en verschillende prijsklassen geselecteerd (van gratis tot een paar honderd dollar).

Tussen deze 16 tools kun je elke video maken waarvan je ooit hebt gedroomd, zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt.

1. FilmoraGo

Filmora staat bekend om zijn ongelooflijke videobewerkingssoftware, dus het is geen verrassing dat hun videobewerkingsapp  FilmoraGo  die hoge standaard handhaaft.

beste videobewerkings-apps

Met deze app kunt u een videoclip inkorten, ondertiteling en tekst maken, de inhoud versnellen, filters toevoegen en overlays toevoegen.

img_2483

U kunt muziek toevoegen aan de video, die op de achtergrond wordt afgespeeld. U kunt ook verschillende thema’s toevoegen, zoals een Charlie Chaplin-thema, dat relevante visuele effecten en in sommige gevallen muziek toevoegt.

img_2485

FilmoraGo is gratis, maar heeft in-app-aankopen waaruit je kunt kiezen. Het is beschikbaar voor zowel iOS als Android en het is eenvoudig een van de beste videobewerkings-apps die er zijn.

2. Magisto

Magisto  is een eenvoudig te gebruiken bewerk-app. Hun doel is om afbeeldingen en video’s in een paar seconden om te zetten in verhalen. Met deze app kun je je video’s verbeteren met een paar keer klikken.

img_2486

Zodra je een afbeelding of video hebt gekozen, selecteer je een “bewerkingsstijl”, met opties zoals onroerend goed, herinneringen, verhalen vertellen, dansen en nog veel meer.

img_2487

Elke video bevat muzieksuggesties, maar u kunt uw eigen muziek uit uw bibliotheek toevoegen of muziek downloaden voor commercieel gebruik. Het combineert deze functies met je video om je te helpen het gewenste effect te bereiken en je video een extra tintje te geven.

img_2488

Magisto is gratis voor zowel iOS- als Android-gebruikers, hoewel ze een bedrijfsplan hebben waarmee je filmscènes opnieuw kunt ordenen.

3. Adobe Premiere Clip

Adobe Premiere Clip  is een van onze beste video-apps die afkomstig is van een bewerkingsprogramma voor grote namen.

In tegenstelling tot de volledige desktopversie heeft deze app meer vereenvoudigde functies. Het volbrengt nog steeds zijn missie om gebruikers te helpen video’s te maken, bewerken en delen.

img_2495

Ze hebben twee bewerkingsstijlen waaruit u kunt kiezen wanneer u aan de slag gaat.

Hun automatische bewerkingsoptie genereert snel een clip op basis van je geüploade video, waarin je het tempo van de video, de muziek en de volgorde van clips aanpast.

Met hun freeform-bewerking kunt u de videoclip inkorten, deze rijgen en handmatig bewerken.

img_2496

Net als andere tools in deze lijst, kun je de muziek van je keuze uit je bibliotheek toevoegen en kun je de video delen met de app-community als je dat wilt.

img_2497

Adobe Premiere Clip is een gratis app en ik denk dat het effectief is zonder een upgrade naar een van de betaalde abonnementen te hoeven doen als u op zoek bent naar een app waarmee u gemakkelijk en snel kunt bewerken.

4. Overvideo

Overvideo  is de enige app voor videobewerking in deze lijst die alleen voor iOS-apparaten is, dus Android-gebruikers willen deze misschien overslaan.

img_2499

Als je ondertitels aan je video wilt toevoegen (maar dit niet op elk sociaal platform afzonderlijk wilt doen), is deze app mijn beste aanbeveling.

U kunt overal tekst aan een video toevoegen en bepalen hoe lang deze op het scherm wordt weergegeven.

img_2502

Deze tool heeft ook enkele geweldige aanvullende functies, zoals de mogelijkheid om muziek toe te voegen en de tekst en dekking van het tekstblok aan te passen.

img_2503

Met de betaalde versie van deze app kun je je video een beetje grondiger bewerken, inclusief bijsnijden en bijsnijden van clips.

5. LapseIt

LapseIt  is een eenvoudige maar uitstekende bewerkings-app waar ik van houd.

Timelapse-video’s kunnen heel goed presteren op sociale media; ze grijpen je snel in de ogen en ze zijn effectief in het tonen van iets dat ruimte neemt over een langere periode van tijd.

img_2491

Met LapseIt kun je een nieuwe video maken via de app of een bestaande video uit je galerij kiezen.

Ze hebben een aantal verbazingwekkende bewerkingsopties, waaronder een uitzonderlijk gebruiksvriendelijk clip-trimsysteem.

Je kunt muziek- en filtereffecten toevoegen en je kunt ook kiezen hoe snel je video wilt laten vorderen.

img_2490

Als je tevreden bent met je video, kun je deze rechtstreeks uploaden naar sociale-mediasites, waaronder YouTube.

De eenvoudige LapseIt-app is gratis voor zowel iOS als Android, maar hun pro-versie is slechts $ 2,99. Deze versie wordt geleverd met extra functies waarmee je video’s met een hogere resolutie kunt maken.

img_2492

6. Quik

Quik is een ongelooflijke video-editing software gemaakt door GoPro, en maakt het gemakkelijk om sociale video’s te maken in een paar minuten of minder.

Je kunt met een paar klikken afbeeldingen (maximaal 200), video’s en muziek aan je video toevoegen.

Het heeft zelfs enkele geweldige functies die je niet kunt zien in andere apps voor videobewerking, zoals de mogelijkheid om muziek automatisch te synchroniseren.

Quick analyseert ook automatisch de afbeeldingen en video’s die je hebt geüpload om de beste momenten te selecteren, maar je kunt er ook voor kiezen ze handmatig te kiezen.

videobewerkingssoftware

U kunt tekst (met lettertypen van uw keuze), emoji’s en diatitels toevoegen.

Dit is gemakkelijk een van de beste apps voor mobiel bewerken als het gaat om het gemak van het bijsnijden en opnieuw ordenen van clips van afbeeldingen en video’s.

Het is de enige mobiele app die ik altijd gebruik om de daadwerkelijke video-inhoud te bewerken.

beste videobewerkings-apps 2017

Quik heeft ook uitstekende opties voor sociaal delen, samen met de mogelijkheid om uw video te delen met tekst of e-mail. Het is momenteel beschikbaar voor  desktop ,  iOS en  Android .

7.   Vizmato

Als je op zoek bent naar een snelle tool voor het bewerken van video’s, is  Vizmato  een goede keuze. Hiermee kunt u video’s in-app opnemen in HD vanaf een van de camera’s aan de achterzijde of aan de voorkant, of video’s uit de bibliotheek van uw telefoon gebruiken.

Met Vizmato kun je thema’s, filters en visuele effecten toevoegen aan je video’s om ze interessant, spannend en divers te maken.

Sommige van deze effecten zijn met name handig voor het maken van  Instagram-verhalen , vooral omdat je alle bewerkingen van de video moet laten uitvoeren voordat je deze uploadt naar het advertentiesysteem van Facebook.

Software voor videobewerking

Net als andere tools in deze lijst, heeft Vizmato sociale media delen met één druk op verschillende platforms, waaronder Vizmato’s eigen videoportaalportaal om uw inhoud extra zichtbaarheid te geven.

beste tools voor videobewerking 2017

Vizmato start als een gratis app voor videobewerking, maar upgraden levert extra functies op. Een abonnement van een maand is $ .99 (USD) en een jaarabonnement is $ 9.99. Het is momenteel beschikbaar voor  iOS  en  binnenkort beschikbaar voor Android .

8. Leuke CUT

Ik heb  Cute CUT gebruikt  toen ik snel Instagram-verhaaladvertenties moest maken (maar zorg ervoor dat je de portretweergave kiest).

Hiermee kunt u rechtstreeks naar de video gaan en kunt u tekeningen, vormen en tekst toevoegen aan alleen de specifieke segmenten van de video die u wilt. Dit is buitengewoon nuttig.

beste videobewerkings-apps

Hoewel het functies heeft waarmee je fragmenten kunt knippen of opnieuw rangschikken, heb ik ontdekt dat Quik’s een beetje intuïtiever en gebruiksvriendelijker zijn.

Cute CUT heeft uitstekende tekenfuncties, met name de pro-versie, waarvoor ik het zou aanbevelen.

gratis videobewerkingsapp

Cute CUT heeft een Base-app (wat een gratis app voor videobewerking is) en een Pro-app, die slechts $ 5,99 kost. Als dit een app is die u vaak gebruikt, gaat u voor de Pro-versie. Het is  beschikbaar voor iOS  en  Android .

9. In-Shot-app

De In-Shot-app is nog zo’n geweldige, gebruiksvriendelijke videobewerkings-app die je onderweg kunt gebruiken.

Je kunt video’s uploaden en vervolgens muziek-, voice-oververtellingen, tekst- en emoji-overlays toevoegen en ze allemaal op het juiste moment en voor de exact gewenste lengte laten verschijnen.

Nog een voordeel van het gebruik van deze? Er is een behoorlijke bibliotheek van royaltyvrije muziek die artiesten hebben gedoneerd, die je kunt gebruiken in je marketingcontent zonder een cent te betalen of je zorgen te maken over auteursrechten.

De leercurve staat niet hoog op deze tool, wat prettig is als je op zoek bent naar iets om de inhoud heel snel rond te krijgen, maar dit betekent ook dat de functionaliteit niet zo hoog is als andere tools op deze lijst.

Dus, als je op zoek bent naar iets heel eenvoudigs en snels te zeggen, help dan video’s te maken voor Instagramverhalen, dit kan een goede zijn. Anders zou ik andere tools op deze lijst aanraden.

10. PowerDirector video-app

Deze GooglePlay-video-app kan  veel doen , en het kan dit terwijl het een fantastische kwaliteit levert: inclusief 4k-video’s met hardware-ondersteuning.

Dit is iets dat niet veel andere apps kunnen doen, dus dat is een groot voordeel.

Als u wilt dat uw inhoud op YouTube wordt weergegeven op een mooie tv met groot scherm, biedt de mogelijkheid om uw video’s in 4k weer te geven, ze niet alleen leuker om te bekijken, maar uw merk ziet er ook uitzonderlijk uit en hoog gekwalificeerd.

PowerDirector heeft uitstekende voice-over-mogelijkheden die erg gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor beginners. Ook vermeldenswaard is hun chroma key, die kleureffecten over een hele video laag kan brengen om snel de kleureffecten en het gevoel van de video zelf te veranderen.

Hun chroma key werkt beter dan andere “filters” op vergelijkbare apps, die soms niet vertalen naar de hoge HD-pixelatie waardoor je video’s er echt fantastisch uitzien.

PowerDirector beschikt ook over een fantastisch blauw scherm en groene schermmogelijkheden, zodat je jezelf ergens kunt plaatsen en iets uitzonderlijks kunt doen met je video-inhoud.

Andere coole functies zijn onder meer:

 • Videocollages
 • Stem / geluidseffecten
 • Geavanceerde achtergrondbewerking

11. KineMaster

Bij KineMaster draait alles om precisiewerken, en u kunt video’s trimmen op een specifieke manier , frame-voor-frame, en ze dan onmiddellijk bekijken om te zien hoe ze eruit zien.

Deze app geeft je ook veel meer flexibiliteit met gelaagdheid dan sommige van de andere opties hier.

Je kunt laag op laag tekst, afbeeldingen, afbeeldingen en zelfs handschrift toevoegen bovenop je video’s om precies het gewenste effect te krijgen waar je voor gaat.

Dit maakt ontwerp op de lange termijn een stuk eenvoudiger als u meer betrokken video’s met meerdere teksten of afbeeldingen maakt.

Er is ook ondersteuning voor green-screens, wat buitengewoon is.

Behalve dat u de kleur, helderheid en videoclips en hun snelheid zorgvuldig kunt aanpassen, kunt u ook de audio in uw video’s in deze app nauwkeurig afstemmen.

U kunt de audio zelfs afzonderlijk van de video zelf bewerken, zodat u meer controle hebt en dingen een beetje gemakkelijker kunt maken.

Deze app is beschikbaar in zowel de Apple Store als op Google Play.  De Pro-editie van de app is $ 39,99, en zeker de moeite waard.

12. LumaFusion

Ik besteedde veel tijd aan het schrijven van communities en merkte dat sommige vrienden van mijn journalisten steeds weer iets noemden dat “LumaFusion” heette . Toen ik ernaar vroeg, vertelden ze me dat dit hun go-to-choice was voor videobewerking terwijl ze onderweg waren, vooral wanneer ze zich op een plek bevonden waar ze hun laptops niet konden meenemen.

Deze multi-track mobiele videobewerkingsapp is buitengewoon en krachtig.

Het heeft functies voor ongedaan maken / opnieuw uitvoeren (wat niet alle andere apps doen) en omvat de basisbegrippen zoals het trimmen van clips, het dupliceren van inhoud, het toevoegen van overgangen en meer.

Je kunt ook verschillende afbeeldingen en videoclips op elkaar stapelen en interessantere en dynamischere video’s maken.

Ik vind het leuk dat deze app ook verschillende UI-opmaaksjablonen heeft die je kunt gebruiken om sneller prachtige, professionele kwaliteitsvideo’s te maken.

Ik ben ook een fan van de audiofuncties die bij LumaFusion horen. Mijn favoriet is wellicht de mogelijkheid om de audioniveaus aan te passen terwijl je er echt naar luistert, waardoor het gemakkelijker wordt om het veel sneller recht te zetten.

Hun royaltyvrije audiobibliotheek doet ook geen pijn en bespaart u veel tijd en moeite (en mogelijk rechtszaken) terwijl u uw video kunt verbeteren met muziek.

Op dit moment is LumaFusion alleen beschikbaar voor iOS, hoewel je nooit weet of dat zal veranderen. Het kost $ 19,99 (de prijs meer dan waard) en kan hier worden gedownload .

Beste Desktop Video Editing-software

Met de toegenomen nadruk op – en noodzaak tot – video in marketing, is het hebben van betrouwbare, hoogwaardige videobewerkingsgereedschappen een noodzaak.

Hoewel het bovenstaande u moet behandelen voor sociale berichten, zijn er een paar bewerkingstools die ik ook wilde opnemen.

Met de volgende hulpmiddelen kunnen zelfs amateurs zoals ik video’s van professionele kwaliteit verzamelen voor uw sociale media, productpagina’s en bestemmingspagina’s, zodat u uw merk op de manier kunt weergeven die het verdient.

Het zijn allemaal desktop-apps voor volledige potentiële functionaliteit en precisie, en hoewel ze meer kosten dan een mobiele app, zijn ze allemaal elke cent waard.

13. Shakr

Hoewel sommige video’s, zoals uitlegvideo’s, het best werken wanneer ze worden gemaakt door een ontwerper die bezig is met aangepaste animatie, hebben de meeste video’s die merken gebruiken op sociale media en hun bestemmingspagina’s slechts een beetje hulp nodig om het van een “Ik nam dit op mijn iPhone te maken “Kijk naar iets dat er professioneel uitziet.

Shakr  is de tool die ik aanbeveel voor deze merken.

Shakr heeft een enorme bibliotheek met video-ontwerpsjablonen die bedrijven kunnen gebruiken om snel prachtige, hoogwaardige marketingvideo’s samen  te stellen .

Sommige van deze sjablonen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals  Facebook-videoadvertenties  of die gericht zijn op restaurants.

Van deze ontwerpen is bewezen dat ze hoge conversiepercentages bieden en volledig aanpasbaar zijn; u kunt uw eigen afbeeldingen, videoclips en tekst toevoegen.

Met een abonnement kunt u zelfs hun commercieel gelicenseerde muziek gebruiken voor uw video’s en krijgt u toegang tot een bibliotheek met stockfoto’s. Prijzen beginnen bij $ 79 per maand.

14. Camtasia

Voor een korte periode werd ik ingehuurd om video’s te bewerken en samen te stellen voor een marketingbedrijf. Ik heb de hele tijd Camtasia  gebruikt  en ik heb het een paar weken geleden net gebruikt bij het opnemen van een trainingsvideo voor een nieuwe medewerker.

Als je de technische kant van een video die je al hebt wilt opnemen of zwaar wilt bewerken, zou dit mijn keuze zijn.

U kunt video’s opnemen met behulp van de schermopname of de camera van uw computer en u kunt videobestanden bewerken die u al hebt gemaakt.

Camtasia heeft uitstekende videobewerkingsmogelijkheden, waaronder:

 • Hoogwaardige bewerking en nabestelling van clips
 • De mogelijkheid om audio van video te verwijderen en ze afzonderlijk te bewerken, of om een ​​andere voice-oververtelling toe te voegen
 • Rijke animatiefuncties

Camtasia kost $ 199 voor lifetime-toegang (hoewel je in de toekomst mogelijk moet betalen voor upgrades wanneer ze worden vrijgegeven als je dat wilt). Het is beschikbaar voor zowel Windows- als Apple-apparaten en het is ongelooflijk gebruiksvriendelijk voor beide.

Bonus use-case: ik gebruik ook Camtasia om clientoproepen op te nemen die via mijn computer gebeuren als de TapeACall van mijn telefoon niet werkt. Graag gedaan.

15. Premiere Elements 15

Voor diegenen die liever foto’s bewerken met Adobe en die digitaal en artistiek getalenteerd zijn, kan  Premiere Elements 15  uw favoriete videobewerkingshulpprogramma zijn.

Het heeft betere functies voor visuele bewerking (in tegenstelling tot clipbewerking).

Je kunt, volgens een van hun video’s, letterlijk “een frons op de kop zetten” met hun videobewerkingsfuncties die zijn ontworpen om gelaatstrekken aan te passen.

Sommige van hun unieke kenmerken (afgezien van de aanpasser van gezichtskenmerken) omvatten:

 • Shake-reductie, wat kan helpen om een ​​video-opname met een trillende hand minder opvallend te maken
 • Dynamische, dramatische effecten, inclusief teksteffecten
 • Effecten die daadwerkelijk in de video worden verplaatst (bijvoorbeeld: als je een gedachte-bubbel had, zou deze het onderwerp kunnen volgen terwijl ze bewegen)

professionele videobewerkingssoftware

Premiere Elements 15 biedt ongelofelijke bewerkingsfuncties waarmee u elk aspect van uw video kunt bewerken. Het is momenteel te koop voor slechts $ 89,99, dus ik zou nu beginnen met uw gratis proefperiode en investeren als u denkt dat dit de juiste oplossing voor u is.

16. Final Cut Pro X

Final Cut Pro X heeft enkele waanzinnig gave functies, en als u op zoek bent naar een alles-in, alles-in-wat-zou-eventueel-nodig videobewerkingsgereedschap, dan is dit de juiste keuze.

Het is alleen beschikbaar voor Apple, maar als je een Mac hebt, moet je deze controleren.

Het kan natuurlijk alles aanpakken wat je zou verwachten, zoals het trimmen van videoclips, het aanpassen van audio, het toevoegen van voice-overs en het bewerken of creëren van effecten – alles waar de andere tools in deze lijst mee kunnen helpen, en dat doet het probleemloos.

Dit omvat geavanceerde kleuraanpassing en de mogelijkheid om gesloten bijschriften te maken en deze met gemak toe te voegen aan uw video.

Wat deze tool echt uniek maakt, zijn de opvallende kenmerken, waaronder:

 • 360-graden videobewerking waarmee u de horizon kunt rechttrekken, camera-rigs kunt verwijderen en meer
 • Multi-cam bewerking, waarmee u tot 64 verschillende hoeken van video kunt synchroniseren met frame-afmetingen en framesnelheden.
 • Studio-kwaliteit 2D- en 3D-titels, die kunnen worden toegevoegd aan alle video’s (inclusief 360-graden video’s)
 • VR-headset afspelen, zodat u uw 360 ° -video’s in realtime kunt bekijken vanaf uw VR-headset
 • Mogelijkheid om HDR-video (hoog dynamisch bereik) te bewerken

Er is een gratis proefversie van 30 dagen beschikbaar voor Final Cut Pro X, en het kost $ 299,99 als u ervoor kiest om te kopen zodra de testperiode voorbij is.

Laatste gedachten: Best practices voor sociale video’s

Met de apps en tools voor videobewerking die hierboven zijn besproken, kunnen merken van elke omvang sociale video’s maken waarop hun kijkers reageren.

Ongeacht welke tools u gebruikt en welke video’s u maakt, er zijn enkele  praktische tips die betere resultaten kunnen opleveren . Waaronder:

 • Hou het kort. 
  Hoewel er uitzonderingen zijn, heeft de kortste weg de voorkeur voor de meeste sociale video’s. Sommige platforms zoals Twitter hebben strikte tijdslimieten, dus houd daar rekening mee.
 • Altijd een CTA hebben. 
  Elke video die je maakt, is gemaakt om iets te bereiken  . Voeg aan het eind van elke video een CTA toe (bonuspunten als het klikbaar is!) Om gebruikers aan te moedigen om de gewenste actie te ondernemen.
 • Ondertitels toevoegen. 
  Sommige platforms zijn zwaar op autoplay-video’s, die zonder geluid beginnen, dus ondertitels toevoegen kan hun aandacht trekken. Ondertitels zijn ook nodig voor gebruikers die mogelijk gehoorproblemen hebben, of voor mensen die kijken in een omgeving waar ze de video niet met geluid kunnen afspelen.
 • Blijf bij één bericht. 
  Als je je punt wilt overbrengen, blijf je bij een enkele, beknopte, eenvoudige boodschap. Je wilt dat er  één  verhaal is, één emotionele impact en één afhaalmaaltijd. Het belangrijkste is dat er maar één CTA moet zijn.

Wat denk je? Heb je een van onze beste videobewerkings-apps gebruikt? Heb ik je favoriet gemist? Deel uw mening en ervaringen in de reacties hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *