De 30 Instagram-statistieken die u moet kennen in 2020 - DeLaatbusiness

De 30 Instagram-statistieken die u moet kennen in 2020

10 min


111

Je weet dat Instagrammarketing echt nuttig voor bedrijven en merken moet zijn. Het is een van de absolute go-to-platforms die je  moet gebruiken .

Er zijn Instagram-advertenties, nieuwsfeed berichten en verhalen, en allemaal kunnen ze je helpen om je verschillende marketingdoelen te bereiken.

Maar heb je je ooit betrapt op de vraag  hoe nuttig Instagram eigenlijk is ?

Vooral met zoveel andere platforms die al uw tijd opnemen, is het belangrijk om het potentieel van iedereen te begrijpen en waar ze het best voor worden gebruikt.

Daar kunnen we mee helpen.

In deze post gaan we een kijkje nemen naar 30 van de belangrijkste Instagram-statistieken die je moet kennen in 2018 om je strategieën te ontwikkelen en je campagnes te maken .

Hier is de lijst met Instagram-statistieken die we hebben gegroepeerd op onderwerp.

Klik om te gaan naar wat je het meest interesseert, je kunt hier altijd terugkomen voor meer!

Inhoudsopgave

Instagramstatistieken 2018: gebruik

1. Vanaf juni 2018 zijn er bijna 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. 

1 miljard is een groot getal , en het positioneert Instagram achter Facebook ( 1,4 miljard ) maar ligt voor op de meeste andere sociale netwerksites, waaronder Twitter (die 68 miljoen heeft ) en Pinterest ( 250 miljoen ).

Dat publiek groeit gestaag en voortdurend, dus er zijn veel doelgroepen waarmee je hier contact kunt leggen.

2. Vanaf juni 2018 zijn er bijna 500 miljoen dagelijks actieve gebruikers. 

De helft van de maandelijkse actieve gebruikers op Instagram logt dagelijks in en neemt actief deel aan het platform. Voor de helft. Dat is belangrijk, vooral sine dit nummer blijft ook klimmen.

3. De Like-knop wordt gemiddeld 4,2 miljard keer per dag geraakt.

Die knop wordt 4,2 miljard keer per dag geraakt, wat betekent dat de gemiddelde gebruiker zijn feed doorneemt en dagelijks op die knop drukt. Dit toont een bereidheid om deel te nemen, die direct van merken is.

4. Sommige Instagrammers hebben hoge niveaus van besteedbaar inkomen.

Wat mij betreft, dit is de belangrijkste demografische informatie die we hebben voor Instagram: een flink deel van hen is klaar (en in staat) om hun portemonnee te openen en de creditcards uit te geven en te spenderen.

Dit is wat ze hebben gevonden:

  • 31% van de mensen die meer dan 75.000 per jaar verdienen, is op Instagram
  • 32% van de mensen die tussen de 50k-74k per jaar maken, is op Instagram
  • 32% van de mensen die 30k tot 49k per jaar brengen, is op Instagram.

Hoewel er duidelijk gebruikers op het platform zijn die mogelijk een beperkter budget hebben, is de mogelijkheid om verbinding te maken met 30% van de demografische gegevens met potentieel hogere beschikbare inkomens een enorme troef.

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018: organische marketing

Instagram is een grote engagement-krachtpatser, en dat komt deels doordat gebruikers op Instagram meer bereid zijn om met merken om te gaan dan op andere platforms.

Deze statistieken bewijzen dat.

5.  Instagram-afbeeldingen krijgen gemiddeld 23% meer betrokkenheid dan hun Facebook-tegenhangers. 

Hogere betrokkenheid is de naam van het spel, mensen, althans als het gaat om Instagram. Instagram staat bekend om zijn hoge betrokkenheid, deels dankzij beter bereik maar vooral dankzij een zeer betrokken, enthousiast publiek. Dit is een aanzienlijk aantal en het toont de waarde van het platform. Zelfs als de lijst hier eindigt en er geen statistieken meer zijn, heb je al een reden om het te gebruiken.

6.  Merken op Instagram zien regelmatig engagement van ongeveer 4% van hun totale volgers.

Dit lijkt niet veel op zichzelf. Ik snap het. Maar vergelijk het met de minder dan 0,1% die Facebook en Twitter zien, en het ziet er in vergelijking veel beter uit. Instagram is echt een engagement-krachtpatser. Onthoud dat 23%?

 7. Merken zien engagementpercentages 10 keer hoger op Instagram dan op Facebook.

Het is niet alleen dat merken engagement zien van meer van hun volgers op Instagram, ze krijgen ook 10x hogere betrokkenheidstarieven op Instagram dan Facebook over de hele linie. Dit houdt rekening met goed presterende tekstinhoud en video-inhoud en het is een krachtige herinnering dat, hoewel Facebook altijd belangrijk zal zijn, Instagram ook essentieel is.

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018:  merk- en klantrelaties

8. 70% van de gebruikers zoekt een merk op op Instagram. 

Je moet op Instagram zijn, omdat je volgers (en potentiële klanten) daar actief naar je op zoek zijn. Mensen willen zien wat je merk op Instagram doet en als je geen profiel hebt ingesteld, raak je mogelijk hun bedrijf kwijt.

 9. 80% van de gebruikers volgt minimaal één merk op Instagram.

De meeste Instagram-gebruikers volgen minstens één merk op Instagram; een enorme brok van die gebruikers volgt nog veel meer. Ik denk dat ik ongeveer 15 merken volg, ongeveer 5% van de totale accounts die ik volg. Gebruikers willen graag bijhouden wat je doet en Instagram wordt door sommigen gezien als de beste manier om dat te doen.

10. 60% van de gebruikers leert over nieuwe producten via Instagram .

Meer dan van de gebruikers van Instagram hebben nieuwe producten ontdekt terwijl ze op het platform zaten, en ze stonden open voor meer informatie en zelfs voor aankopen. Dit is precies wat u wilt horen, omdat alle merken willen weten dat een platform in de loop van de tijd kan resulteren in directe verkoop. Hier is het bewijs dat het kan.

 11. Meer dan 200 miljoen gebruikers bezoeken minstens een keer per dag een bedrijfsprofiel. 

Nogmaals, dit toont een bereidheid om betrokken te zijn bij bedrijfsprofielen op het platform, samen met het feit dat mensen nu Instagram gebruiken om mogelijk vitale informatie over een bedrijf te krijgen, zoals locatie, winkeluren, of om direct met hen te communiceren. Verwaarloos dit niet en zorg ervoor dat de bio van je profiel is geoptimaliseerd om resultaten te krijgen.

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018:  inhoud

Vraagt ​​u zich af hoe vaak u inhoud moet posten en welke soorten inhoud gebruikers willen zien? Dit zal helpen om dingen duidelijk te maken.

12. Merken plaatsen gemiddeld 27,9x per maand. 

Dit betekent dat je bijna elke dag berichten zou moeten posten  , mogelijk overslaan op de dagen die de minste bereik en betrokkenheid lijken te geven. Je moet immers consequent posten om toch relevant te blijven.

13. Posts met of met UGC hebben een 4,5% hogere conversieratio dan niet-UGC-berichten.

Door gebruikers gegenereerde inhoud moet een essentieel onderdeel zijn van uw marketingplan. Het wordt vertrouwd door andere gebruikers en nu kunnen we zien waar dat vertrouwen toe kan leiden: een hogere conversieratio. Maak campagnes die zijn ontworpen om UGC te inspireren en vraag vervolgens of u deze kunt delen. 

14-18. Afbeeldingen zijn belangrijk.

Bepaalde typen afbeeldingen krijgen meer resultaten dan andere. Als u zich afvraagt ​​waar u moet beginnen, is er een uitzonderlijke casestudy van Curalate die de algemene best practices heeft gevonden die moeten worden gevolgd. De casestudy is ouder nu, gedateerd in 2013, maar de bevindingen zijn nog steeds van toepassing en de infographic die ze hebben gemaakt,  is een kijkje waard (bekijk de fragmenten hieronder).

Houd er rekening mee dat dit praktische tips zijn en dat u niet elke afbeelding in overeenstemming met elke regel hoeft te maken  .

Hier zijn de individuele statistieken:

14. Afbeeldingen met een enkele dominante tint hadden de beste resultaten.

instagram statistieken afbeeldingen

Bron: Curalate

15. Afbeeldingen met textuur hadden een hogere mate van betrokkenheid, met 79% meer likes dan lage texture.

Instagram statistieken op afbeeldingen

Bron: Curalate

16. Afbeeldingen met meer achtergrondruimte (of “negatieve” of “witte” spatie) krijgen 29% meer likes dan degenen zonder.

Instagram statistieken op afbeeldingen

Bron: Curalate

17. Afbeeldingen met blauw als dominante kleur krijgen 24% meer likes dan afbeeldingen met rood als dominante kleur.

Instagram statistieken op afbeeldingen

Bron: Curalate

18. Lagere verzadigde afbeeldingen krijgen 18% meer likes.

Instagram statistieken op afbeeldingen

Bron: Curalate

19. Posten met locaties krijgen 79% meer betrokkenheid. 

Locatietags helpen u niet alleen om uw bedrijf op de kaart te zetten (letterlijk); het kan ook een krachtige tool voor het bouwen van overeenkomsten zijn. Het kan helpen met geotagging, het verbeteren van uw bereik, en het zorgt er ook voor dat uw bericht in de feed staat wanneer gebruikers bladeren op een bepaalde locatie op een bepaald moment op Instagram.

20. 60% van de topmerken gebruikt voor elk bericht hetzelfde filter .

Consistentie, zo blijkt, gaat niet alleen over hoe vaak je een bericht plaatst; het moet ook blijkbaar bevatten welke soorten inhoud je plaatst.

Uit een onderzoek van Simply Measured bleek dat de topmerken op Instagram, zoals MTV, Starbucks en Burberry, minstens één keer per week posten. Zestig procent van de foto’s waarop deze merken posten, heeft filters toegepast, waarbij Lo-Fi het populairst is en Valencia de meeste betrokkenheid oplevert.

Als meer dan de helft van de topmerken hetzelfde filter gebruiken voor elk bericht, overweeg dan hetzelfde te doen.

Het zorgt voor een meer onderscheidende look die de merkherkenning zal verbeteren, wat u op de lange termijn zal helpen.

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018:  Hashtags

21. 7 van de 10 hashtags op Instagram zijn hashtags met een merknaam .

Branded hashtags worden gemaakt door bedrijven om merkbekendheid te vergroten en gemakkelijk traceerbare UGC aan te moedigen. Voorbeelden zijn #loveloft en #worldsstrongestoffee. Er zijn veel merk-hashtags die er zijn, dus zorg ervoor dat die van jou er een is.

22 . 11 is het magische getal voor hashtaggebruik.

Als je deze google, zijn er veel minderheidsconflicterende gegevens, die mensen vertellen dat het hashtaggebruik ergens tussen de 8 en 14 is. Verschillende casestudy’s wijzen echter op 11 als het magische getal, waarbij de betrokkenheid toeneemt met elke hashtag terwijl je omhoog gaan naar 11 in getal, maar daarna afnemen.

23. Langere hashtags krijgen meer resultaten. 

Hashtags die gemiddeld 21-24 tekens bevatten, presteren beter dan kortere hashtags. Dit komt waarschijnlijk omdat ze specifieker zijn en daarom boeiender en zelfs potentieel succesvol in het verbinden van jou met een nichepubliek. Hashtags zoals #ilovemydog, bijvoorbeeld, krijgen nog steeds veel hits, maar je kunt een kans maken in de feed in plaats van te verdrinken in een feed als #puppylove.

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018:  verhalen

Er is geen weg omheen; je moet verhalen gebruiken. Dit is waarom.

24. Instagramverhalen halen grote advertentiebudgetten naar het platform.

Het wereldwijde marketingbureau Merkle merkte dat de advertentie-uitgaven van hun eigen klanten op Instagram in het tweede kwartaal van 2018 23 procent meer uitgeven dan Facebook, en dit dankzij de opkomst van Instagram Stories.

Jay Sethi, VP van Smirnoff in de VS, onthulde dat het merk in 2018 meer reclame op Instagram Stories publiceerde. Dit wordt gefinancierd door de toenemende groei van het budget voor sociale media, hoewel de zichtbaarheidsproblemen van Facebook een voortdurende zorg zijn.

25. Instagram (46%) en Facebookverhalen (42%) gebruikers houden van een goed giechelen .

De statistieken die VidMob deelt in zijn 2018 Amerikaanse staat van sociale video zijn echt interessant.

Ten eerste ontdekten ze dat meer dan 70% van de Instagram- en Snapchat-gebruikers elke dag Stories op beide platforms bekijken.

Toen merkte VidMob dat de helft van de consumenten van verhalen (op elk sociaal platform) een voorkeur heeft voor video’s die hen aan het lachen maken.

Ze ontdekten ook dat  1 op de 4 Gen Z en Millennials actief verhalen zoeken over producten en diensten die ze overwegen aan te schaffen .

En er is nog meer, om de studie te downloaden, kunt u hier klikken !

26. Verhaaladvertenties verhogen advertentieherinnering, aankoopintentie , berichtassociatie en CTR .

Toen de advertenties van Stories voor het eerst uitkwamen, herinner ik me dat ik dacht: “eh, hoeveel zullen ze eigenlijk werken?” Ik was eerder een Snapchat-hater, dus ik was geen fan van het verhaal. Ik ben een bekeerling.

Twee verschillende case-studies (beide hieronder gekoppeld) toonden meteen de waarde van Stories Ads, die reflecteert op de waarde van Verhalen zelf.

Dit is wat ze hebben gevonden:

  • Een DiGiorno-campagne leverde een bereik op van 20 miljoen, een 6-punts lift in aankoopintentie en een 8-punts lift in ad recall.

video-volledige breedte[/ Video-full-width]

  • Een Gap-campagne resulteerde in een 17-punts lift in ad recall, een 4-punts lift in berichtassociatie en een 73% hogere CTR dan eerdere Instagram-feedcampagnes.
Instagram-statistieken Gap-campagne herstelt zich

Bron: Instagram

27.  Er zijn dagelijks 400 miljoen gebruikers die verhalen bekijken. 

Stelt u al deze voordelen voor en past deze toe op 400 miljoen dagelijkse gebruikers.

80% van alle dagelijks actieve Instagram-gebruikers bekijkt Verhalen net zo vaak als ze hun feed controleren, dus je moet berichten posten om contact met ze te maken.

Statista heeft gegevens om het te bewijzen:

Bonus Infographic : hoe uw concurrenten Instagramverhalen gebruiken

Volgens Instagram komt 1 op 3 van de meest bekeken verhalen uit bedrijven. Het gebruik van Verhalen is dus een “Nee-Nee” -scenario, tenzij u niet achterblijft bij uw concurrentie.

Om je te helpen spionlees meer over hoe andere bedrijven verhalen gebruiken om hun merk en persoonlijkheid een stem te geven, 99firms heeft een geweldige infographic gemaakt die u hier kunt downloaden (of op de afbeelding hieronder kunt klikken).

instagramverhalen voor zakelijke infographic

Het zit vol met gegevens, tips en slimme inzichten uit 30 case-studies!

Terug naar boven 

Instagramstatistieken 2018:  Instagram-advertenties

Facebook Ads krijgt nog steeds alle aandacht, maar Instagram-plaatsingen kunnen duidelijk hun eigen (en meer) behouden.

28. 30% van de gebruikers zegt een product te hebben gekocht dat ze op Instagram hebben ontdekt. 

Een op de drie Instagram-gebruikers heeft een aankoop gedaan nadat ze een nieuw product op Instagram hebben ontdekt. En er zijn 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Je kunt daar de wiskunde over doen.

Gebruik Instagram-advertenties om hier optimaal gebruik van te maken, nieuwe gebruikers te bereiken, nieuwe volgers te krijgen en hopelijk leads te koesteren die niet klaar waren om in het begin te converteren totdat ze in de toekomst klaar zijn om te kopen.

29. Instagram-advertenties kosten meestal meer dan Facebook-advertenties … maar zijn het nog steeds waard

Veel mensen uit de weg Instagram advertenties, omdat de gemiddelde CPC  is hoger dan het is op Facebook, vrij consequent. Je moet ze nog steeds niet wegschrijven, omdat de betrokkenheid van Instagram op het dak ligt. Zolang je publiek op Instagram is, krijg je waar je voor betaalt.

Gesponsorde video’s krijgen 3 keer meer reacties dan gesponsorde foto’s.

Als u nog geen video gebruikt, moet u dit doen. Vooral als het gaat om Instagram-advertenties. Met video-advertenties die in totaal 3x meer reacties opleveren dan advertenties met afzonderlijke afbeeldingen, laat u veel op tafel liggen als u niet vertakt. Video’s worden automatisch interessant en kunnen in een kortere tijd meer informatie bevatten, dus het is geen verrassing dat ze de resultaten krijgen die we hier zien.

Terug naar boven

Laatste gedachten

Na al deze statistieken te hebben gezien, kun je de ongelooflijke marketing- en verkoopkracht van Instagram echt niet ontkennen.

Geholpen door het feit dat bedrijfsprofielen nog steeds een aanzienlijk beter bereik krijgen dan Facebook, aangezien het algoritme Pages niet actief bestraft in termen van bereik, dit is een platform dat je niet kunt veroorloven om je te laten overslaan.

Nu u weet hoe belangrijk het is, is het tijd om te leren hoe u Instagram kunt gebruiken voor uw bedrijf.

En de eerste stap die we voorstellen is onze gids voor beginners. Kun je het niet laten om op de onderstaande afbeelding te klikken? Doe Maar dan!

Handleiding voor Instagram-advertenties

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format