De 45 Facebook-statistieken die elke marketeer moet kennen om te winnen in 2019

18 min


136

Je weet dat Facebook marketing belangrijk is. Maar weet u waarom, of welke elementen van Facebook-marketing zijn het meest waardevol voor u?

Als dat niet zo is, is dat goed. Marketing verandert snel, en Facebook zelfs nog meer.

Het is moeilijk om alle veranderingen bij te houden (vandaar dat we onze Facebook-updatesmaandelijks vernieuwd hebben), en het kan nog moeilijker zijn om te weten wat ze allemaal betekenen.

Daar kunnen we mee helpen.

Gelukkig zijn er een massa casestudy’s en worden er regelmatig veel gegevens vrijgegeven over Facebook, gebruikersgedrag en de impact ervan op marketeers en bedrijven.

We hebben het zware werk gedaan en de statistieken geselecteerd die u moet kennen om uw 2019-marketingstrategie te plannen en het succes te behalen dat u verdient met uw Facebook-advertenties.

Vorig jaar hebben we een nuttige lijst samengesteld met  22 van de grootste Facebook marketingstatistieken in 2017 .

In deze update gaan we naar  23 van de belangrijkste statistieken in 2018 , die u moet kennen om uw strategieën in 2019 te plannen. 

Ze zijn gegroepeerd in 5 hoofdcategorieën:

Inhoudsopgave

Facebook Demographics & Gebruik

Begrijpen wie Facebook gebruikt en hoe een belangrijke rol zal spelen bij het beslissen welke strategieën u moet gebruiken.

Hier zijn de grote demografische statistieken om te bekijken.

1. Er zijn 1,49 miljard dagelijkse actieve gebruikers op Facebook , vanaf september 2018.

Facebook ziet nog steeds een consistente groei in gebruik, wat betekent dat er een enorme kans is om in contact te komen met een groot deel van uw doelgroep.

2. Facebook-gebruikers bezoeken gemiddeld acht keer per dag de site of app .

Zelfs als dit betekent dat ze gewoon de app openen en snel scrollen, heb je acht kansen per dag om hun aandacht te trekken en ze te betrekken, of je nu contact zoekt via organische of betaalde marketing. Denk eens aan het aantal dingen dat je acht keer per dag doet, en je hebt de moeite om hier een grote lijst te maken.

3. Mensen brengen gemiddeld 35 minuten per dag op Facebook door.

Omdat mensen zo lang op het platform zitten, is dit meer dan alleen maar actief bladeren bij het inloggen. Mensen zijn boeiend, houden contact en maken verbindingen. We zullen kijken hoe ze dat straks precies aan het doen zijn.

4. Facebook heeft meer dan 150 miljoen dagelijkse kijkers op verhalen.

Hoewel dit dagelijks slechts een klein deel van het totale aantal gebruikers op Facebook lijkt, is dit nog steeds een enorm percentage, vooral gezien het feit dat de functie Verhalen groeit. Ik raad altijd aan dat mijn klanten Verhalen gebruiken, alleen omdat het je helpt organisch bereik te bestrijden en de kans vergroot dat betrokken publieksleden je inhoud regelmatig te zien krijgen.

Terug naar boven

Facebook General Marketing Statistics

We weten dat er een enorme kans voor het verbinden met ons publiek, dus laten we nu eens een kijkje nemen op een aantal algemene marketing statistieken die showcase sommige koopgedrag, marketeer gedrag , en meer .

5. 39% van de gebruikers zal een Facebookpagina volgen om een ​​speciale aanbieding te ontvangen.

De meeste mensen zullen specifieke acties ondernemen omdat het hen op de een of andere manier ten goede komt, en het blijkt dat het krijgen van iets dat op een pagina lijkt geen uitzondering is. Als je een grote groei in volgers wilt stimuleren, probeer dan wedstrijden uit te voeren, een sweepstake te organiseren of een officiële Facebook-aanbieding te maken om nog een aantal likes te rijden.

Als je volgers echt wilt laten groeien, moet je ervoor zorgen dat je het bericht een boost geeft of het in een betaalde advertentie omzet voor maximale zichtbaarheid.

6. 57% van de consumenten zegt dat sociale media hun boodschappen beïnvloeden.

Van die 57% zei maar liefst 44% dat Facebook het meest invloedrijk was. 
Dit komt grotendeels door het feit dat we social media anders gebruiken dan vroeger. Veel gebruikers gebruiken de site als een zoekmachine en een onderzoekstool en de mogelijkheid om snel een groot aantal sociale bewijzen en recensies te zien nadat een merk is ontdekt (door middel van zoekopdrachten of advertenties) is een enorme troef.

7. Facebook heeft in totaal 80 miljoen pagina’s voor KMO’s .

Als u de statistieken van vorig jaar gaat bekijken, ziet u dat dit een grote toename is; vorig jaar waren er slechts 60 miljoen. Dit betekent helaas dat de concurrentie feller is en dat meer bedrijven massaal naar het platform trekken. Dat gezegd hebbende, veel kleine en middelgrote bedrijven (en zelfs grotere) falen om hun publiek naar behoren te betrekken; als je dit kunt doen, ben je klaar om te gaan.

8. Het gemiddelde organische bereik voor een Facebook-bericht is 6,4% van de totale likes van de pagina .

De sleutelzin is hier ‘gemiddeld’, omdat merken met een consistent lagere inhoud en minder activiteiten op het platform hun bereik nog lager zullen zien. Toch is het goed om een ​​solide nummer als leidraad te hebben en te weten wat je kunt verwachten. 6,4% van je totale aantal pagina-achtige pagina’s is veel lager dan we zouden willen, maar het is ook beter dan het nummer van 2% dat rondzwemt.

9. 200 miljoen mensen hebben zich bij Facebookgroepen aangesloten waarvan ze waarde ontlenen.

Facebook Groups was het grote in 2018. Er duiken meer groepen op en we krijgen snel nieuwe functies (inclusief de optie om betaalde groepen te maken en enkele uitstekende groepsinzichten). Als uw bedrijf in staat is om een ​​merkgroep te creëren die waarde en gemeenschapszin biedt aan uw klanten, heeft u een betere kans om op te komen in hun feed en een relatie met hen op te bouwen op sociaal gebied.

10. 78% van de Amerikaanse consumenten zegt producten op Facebook te hebben ontdekt.

Dat is een enorme percentage, en het laat zien dat mensen  zijn bereid om voor alle producten en diensten die voor hen nuttig en aankoop zou zijn om te komen. Ze moeten alleen de advertentietekst zien die aantrekkelijk en direct relevant voor hen is en mogelijk moeten advertenties van een bedrijf een paar keer worden weergegeven voordat ze worden geconverteerd.

Terug naar boven

Facebook en mobiele statistieken

De hele wereld gaat mobiel, en Facebook is geen uitzondering. Laten we een paar statistieken bekijken die reflecteren op wat dit betekent voor marketeers.

11. 47% van de Facebook-gebruikers maakt uitsluitend gebruik van de mobiele app.

Bijna de helft van alle gebruikers gebruikt alleen de mobiele app om toegang tot het platform te krijgen, wat betekent dat al uw inhoud mobiel geoptimaliseerd moet zijn. Kijk naar het maken van meer verticale video’s en houd lange berichten gemakkelijk verteerbaar met korte zinnen en paragrafen. En zorg er natuurlijk altijd voor dat alle bestemmingspagina’s waarnaar u mensen stuurt, altijd mobiel beschikbaar zijn.

12. 88% van de Facebook-gebruikers hebben regelmatig toegang tot de site via mobiel .

Hoewel slechts 47% van de gebruikers de app exclusief gebruikt, gebruikt de meerderheid van de gebruikers ten minste soms mobiele apparaten. Zie het bovenstaande voor waarom dit zo belangrijk is.

13. 96% van de Facebook-bezoeken wordt gedaan op smartphones ; slechts 31,8% gebeurt op desktop.

Het feit dat zo’n klein percentage Facebook-bezoeken op desktop gebeurt, is aanzienlijk. Dat gezegd hebbende, soms zullen gebruiksperioden op langere duur op de desktop plaatsvinden, maar je moet er klaar voor zijn om gebruikers vast te leggen, ongeacht welk platform ze gebruiken.

Terug naar boven

Facebook advertenties Statistieken

U wist dat we geen post op Facebookstatistieken konden hebben zonder een sectie op Facebook-advertenties op te nemen!

Hier vindt u een aantal van de nieuwste onderzoeken over hoe gebruikers omgaan met onze advertenties en de impact die u daarvan zou kunnen verwachten.

14. 26% van Facebook-gebruikers die klikten op advertenties meldden dat ze aankopen deden in één enquête.

Dat is iets meer dan een op de vier klanten die op uw advertentie klikken. Dit is een relatief hoge klik-to-conversieratio in vergelijking met sommige andere platforms, en het laat zien dat er een ongelooflijk verkooppotentieel is als je in contact kunt komen met de juiste doelgroep.

15. De gemiddelde klikfrequentie (CTR) in alle sectoren is 0,9%.

Hoewel de conversieratio aan de hoge kant lijkt te zijn, is dat gedeeltelijk omdat de CTR gemiddeld zo laag is. 
Voordat u zich echter neerslachtig voelt, moet u nadenken over hoeveel advertenties u voorbij scrolt en over hoeveel u klikt en converteert. Het is misschien niet veel, maar dan zou je een trouwe klant kunnen worden van een nieuw merk waar je van houdt. 
Nogmaals, de sleutel zal gericht zijn op de juiste doelgroep en dan alleen het getallenspel spelen.

16. Maar liefst 93% van de adverteerders van sociale media gebruiken Facebook-advertenties.

Dit laat zien hoe effectief het advertentieplatform kan zijn. 
De overgrote meerderheid van de adverteerders zou niet zo religieus bij Facebook komen als ze niet zouden werken of als ze ‘te duur’ zouden zijn. 
Als je niet de gewenste resultaten krijgt, overweeg dan om de AdEspresso-coachingaanroepen te bekijken, zodat je op schema en zie ook succes.

17.  Volgens één casestudy is de meest effectieve lengte voor Facebook-advertentietitels vier woorden en linkbeschrijvingen van vijftien woorden.

Ik wil hier iets markeren. Dit is een recente case study en ik denk dat dit een uitstekende plaats is om voor de meeste bedrijven te beginnen. Dat gezegd hebbende, moet je dit niet religieus volgen, en in plaats daarvan het gebruiken als een richtlijn om te beginnen met testen. 
Uw advertentietekst zal zeer subjectief zijn op basis van wat u verkoopt en met wie u verkoopt. Sarah Sal van AdEspresso heeft uitvoerig geschreven over hoe verhalen vertellen in een kopie in een lange vorm uitstekende resultaten kan opleveren die het goed doen, en ik probeer altijd verschillende stijlen en lengtes van advertentietekst te testen wanneer we met nieuwe klanten werken.

18. De gemiddelde kosten per advertentie stegen in het Q2 van 2018 met 17%.

Dit is een sprong, vooral omdat sommige kleine bedrijven het advertentiesysteem een ​​beetje aan de dure kant vinden. Dit is niet verrassend, want hoewel er nieuwe plaatsingen zijn ontstaan ​​(zie Verhalen-advertenties op Facebook en nu de nieuwe marktplaats-advertenties), is er zoveel concurrentie. Gelukkig verwachten experts niet dat dit soort groei zal doorgaan, maar voor nu is het wat we hebben.

19. Hoewel de advertentiekosten stegen, zijn de advertentievertoningen ook met 21% toegenomen .

Hier is de zilveren voering. De advertentiekosten zijn gestegen, maar meer mensen zien (en worden hopelijk beïnvloed door) onze advertentiecampagnes. Dit spreekt het potentieel van Facebook Ads aan en is een goede herinnering om steeds verschillende strategieën, kopieën en aanbiedingen te blijven testen om te zien wat werkt.

Terug naar boven

Facebook Video Marketing Statistieken

Facebook video marketing is ongelooflijk belangrijk. Dit is gemakkelijk te zien aan de hand van deze nieuwe statistieken en een paar van onze post in 2017. Dit zijn de grootste updates die u moet weten.

20. Een op de vijf Facebook-video ‘s is een live-uitzending.

Facebook live is blijven groeien in populariteit en het is nog steeds een van de meest aantrekkelijke strategieën die je op Facebook kunt gebruiken. Levens krijgen meer betrokkenheid dan andere video-inhoud gemiddeld, hoewel het meeste ervan meestal tijdens de live-uitzending komt. 
Voor het beste resultaat moet je ervoor zorgen dat je tijdens piekuren live gaat wanneer je kijkers weten dat je er bent .

21. 80% van de gebruikers is geërgerd wanneer video’s het geluid automatisch afspelen.

Dit valt samen met de onderstaande statistiek die aantoont dat 85% van de video’s zonder geluid wordt afgespeeld . 
Mensen kunnen een klein beetje actie ondernemen om hun blik te vangen, maar het hebben van harde geluiden begint te spelen wanneer ze niet kiezen om de video te bekijken, is een ander verhaal, vooral als ze ergens publiek zijn. Niemand wil een commerciële start van een tampon opblazen als ze in de metro zijn.

22. Bijschrift video-advertenties verhogen de kijktijd met gemiddeld 12%.

Voeg ondertitels toe aan je video’s. Ze verhogen de weergavetijd door ervoor te zorgen dat mensen kunnen begrijpen waar je over praat, zelfs als ze geen geluid kunnen of willen inschakelen, en ze kunnen helpen gebruikers te bereiken voordat ze besluiten om het geluid af te spelen of zelfs beginnen te kijken .

23. Bijna de helft van de waarde van videoadvertenties wordt door gebruikers binnen de eerste drie seconden bereikt .

Je hebt drie seconden om hun aandacht te trekken, want het blijkt dat de grootste impact die je hebt, ook in diezelfde drie seconden kan worden gemaakt. 
Profiteer daar echt van, leg uit waarom klanten het belangrijk vinden en hoe u van tevoren waarde kunt bieden. Dit zal een verschil maken en uw advertentie aanzienlijk effectiever maken.

Terug naar boven

Aaaaaaaand dat is het voor 2018! 

Heb je nog steeds behoefte aan iets meer kennis van Facebook?

Laten we kijken naar  22 Facebook-statistieken van 2017 en wat ze betekenen voor marketeersdie door Brad Smith zijn samengesteld.

De meerderheid van deze statisten is nog steeds relevant en toont allemaal het belang van verschillende aspecten van Facebookmarketing aan.


22 Facebook-statistieken die u moet kennen in 2017

Deze statistieken bevatten alles wat u moet weten voordat u uw volgende campagne start, van doelgroepdemografie tot Relevance Score tot advertentiebetrokkenheid.

Benieuwd om ze allemaal te zien? Daar zijn ze:

 1. Begin 2017 hadden meer dan 65 miljoen lokale bedrijven een Facebook-pagina.
 2. 79% van de online volwassenen gebruikt Facebook.
 3. 42% van de consumenten volgt geen merken op sociale media.
 4. 42,2% van de mensen vinden het leuk of volgen een pagina zodat ze een exclusieve aanbieding kunnen krijgen.
 5. Elke Facebook-gebruiker heeft meer dan 1500 verhalen die strijden om een ​​plek in hun nieuwsfeed op elk gewenst moment.
 6. Er zijn echter slechts zo’n 300 van die verhalen gekozen om in de newsfeed te verschijnen.
 7. 40,5% van de mensen zegt dat ze de voorkeur geven aan advertenties die rechtstreeks verband houden met hun interesses.
 8. Advertenties met een relevantie Score van 3 kosten ongeveer 73% meer dan die met een score van 8.
 9. Ze zijn 167% duurder dan advertenties met een score van 10.
 10. Advertenties met een score van 8 hebben een 77% hogere CTR dan die met een score van 3.
 11. Advertenties met een score van 10 hebben een 158% hogere CTR dan die met een score van 3
 12. 34,7% van de mensen die een merk op Facebook niet meer volgen, doen dit vanwege onpersoonlijke of oninteressante berichten.
 13. 57,5% van de mensen die een merk niet meer volgen, doet dit vanwege een overmatig aantal promotieberichten.
 14. Kortere Facebook-berichten krijgen 23% meer interactie dan langere berichten.
 15. Posts met foto’s ontvangen 179% meer engagementen dan andere berichten.
 16. Video’s zijn het meest gedeelde berichttype, met 89,5 gemiddelde Facebook-shares
 17. Het gemiddelde aantal video’s gepost door een pagina was 24 per maand.
 18. De gemiddelde lengte van een Facebook-video was 3 minuten en 48 seconden.
 19. De gemiddelde persoon heeft alleen gedurende 10 seconden een Facebook-video bekeken.
 20. 85% van de Facebook-video’s wordt bekeken terwijl het geluid is uitgeschakeld.
 21. Mensen hebben 1,5 keer sneller de kans om video op een smartphone te bekijken in plaats van op een bureaublad.
 22. Vierkante video neemt 78% meer ruimte in een mobiele newsfeed dan landschapsvideo.

Je kunt direct naar degene springen die je nieuwsgierigheid pakt of blijft lezen! We hebben er nog één te verslaan en nog eens 21 Facebook-stats te gaan.

Facebook-gebruikers: wie staat er op jouw pagina?

Wie is precies op Facebook om mee te beginnen?

Het eenvoudige antwoord is vrijwel iedereen. Hier zijn een paar Facebook-gebruikersstatistieken die u kunnen verrassen.

 79% van de online volwassenen gebruikt Facebook

Voor elke vijf volwassenen die internet gebruiken, gebruiken vier van hen het om Facebook te controleren. Dit zou u een goed idee moeten geven van hoeveel mensen op Facebook zijn. In een recente studie gaat het Pew Research Center een beetje verder:

Beeldbron )

Dat is dus het grondige antwoord op onze prelim-vraag.

Maar natuurlijk houden al deze mensen niet specifiek van uw bedrijfspagina. Wat meer met hen te maken heeft dan jij.

42% van de consumenten volgt geen merken op sociale media.

Sommige mensen zijn gewoon niet erg liberaal met hun voorkeuren. Velen van ons stemmen berichten uit van merken die we niet herkennen.

Maar dat betekent niet dat je het kunt opgeven. We zullen meer vertellen over hoe we deze groep later kunnen bereiken.

Laten we eerst eens onderzoeken waarom uw trouwe fans op de eerste plaats op Like hebben geklikt.

42,2% van de mensen vinden het leuk of volgen een pagina zodat ze een exclusieve aanbieding kunnen krijgen.

Ze zeggen het omdat het waar is.

Het aanbieden van prikkels aan klanten, zoals speciale aanbiedingen voor Facebook-fans of toegang tot online wedstrijden, vergroot je aantal likes.

Maar dat is niet de enige manier om nieuwe gezichten naar uw pagina te trekken. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt proberen.

Heeft u ooit een winnende post neergezet die echt met mensen sprak?

Heeft u ooit het gevoel gehad dat een klein deel van uzelf verging toen die post verder naar beneden ging vanwege nieuwe berichten die de toppositie innamen?

Maak je klaar voor een goede ouderwetse opstanding.

Probeer je leukste bericht bovenaan je Facebook-pagina te zetten, zodat nieuwe bezoekers het altijd zullen zien.

Op de Facebook-pagina van Hubspot werd een leuke video vastgemaakt die de aandacht van een bezoeker trekt:

Je hele doel met nieuwe bezoekers is om er iets uit te halen.

U heeft een klik, opmerking, like of weergave nodig. (Omdat je dat kunt gebruiken om ze later opnieuw te targeten .)

Inhoud vastzetten is letterlijk het laagste hangende fruit dat je je kunt voorstellen.

En hoe langer de post aan de bovenkant van de pagina wordt vastgezet, hoe meer die getallen zullen groeien.

Sociaal bewijs op zijn best doen.

Door pinnen in te stellen, kun je nieuwelingen meteen laten meekijken met je crème van het gewas. Maar hoe teken je die nieuwelingen in de eerste plaats?

Als een vlinder aan een vlam of een verblindend licht? (Behalve, zonder de hele knal, zap, dood, deel.)

Zoals de cijfers al zeiden, aarzelen veel mensen om helemaal van een merk te houden.

U kunt dit bestrijden door uw beste advertenties uit te voeren voor de mensen die ze het meest nodig hebben. Of hebben ze waarschijnlijk het meest nodig. Lookalike doelgroepen .

Dit zijn op maat gemaakte Facebook-doelgroepen die bestaan ​​uit mensen die belangrijke eigenschappen delen met uw huidige fanbase. Het enige grote verschil is dat ze nog een duik moeten nemen.

Met opzienbarende doelgroepen richt u zich niet op randoms die nog nooit van u hebben gehoord. U richt zich alleen op klanten die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw product.

Je kunt deze mensen meteen opvallen door te erkennen dat ze misschien geen idee hebben wie je bent. Nog.

Modebedrijf Tobi doet dit goed:

Beeldbron )

(Ja, ik ben in de mode-game. Beoordeel me niet.)

Deze advertentie geeft nog een ander groot voordeel van het uiterlijk van doelgroepen: je kunt ze gebruiken om alleen exclusives aan te bieden aan de moeilijk bereikbare leads die je probeert aan te maken.

Facebook Demographics: wie vindt uw advertenties relevant?

Misschien wist je dat niet:

Elke Facebook-gebruiker heeft meer dan 1500 verhalen die strijden om een ​​plek in hun nieuwsfeed op elk gewenst moment.

Dat is veel. Rechts? Te veel zelfs.

Daarom…

Slechts ongeveer 300 van die verhalen zijn gekozen om in de newsfeed te verschijnen .

Die 300 zijn de ‘relevante’ berichten, volgens het Facebook-algoritme.

Maar dat woord “relevant” … wat betekent het precies op Facebook-woord?

Veel dingen. Om te beginnen betekent dit dat een advertentie of bericht is gekoppeld aan iemands interesses.

Waarom is dat belangrijk?

40,5% van de mensen zegt dat ze de voorkeur geven aan advertenties die rechtstreeks verband houden met hun interesses .

Dat is meer dan het dubbele van het bedrag dat de voorkeur zou geven aan niet-gerelateerde advertenties.

afbeeldingsbron )

Wanneer mensen advertenties zien die aanspreken op wat ze belangrijk vinden, gaan ze ermee aan de slag.

En betrokkenheid is belangrijk op Facebook .

Het verhoogt de Relevance Score van uw advertentie, om te beginnen.

Een hogere Relevance Score betekent dat u minder betaalt voor betrokkenheid bij uw advertentie.

Maar hoeveel minder? Maak je klaar voor een data-dump:

Advertenties met een relevantie Score van 3 kosten ongeveer 73% meer dan die met een score van 8

(Veel te veel.)

Ze zijn 167% duurder dan advertenties met een score van 10

(Vermenigvuldig dat met uw kosten per lead.)

Advertenties met een score van 8 hebben een 77% hogere CTR dan die met een score van 3

(Warmer worden.)

Advertenties met een score van 10 hebben een 158% hogere CTR dan die met een score van 3

Zoals u kunt zien in de bovenstaande grafiek, kan zelfs één extra punt de CTR aanzienlijk verhogen.

Dus hoe verhoog je je Relevance Score ?

Ten eerste, kijken wat je Relevantie Score is in de eerste plaats . Het kan 10 zijn, voor zover je weet.

Het kan ook minder dan 10 zijn. Een stuk minder. (Het is waarschijnlijk veel minder dan 10.)

En als het lager is dan je had gehoopt, is je volgende stap om te vragen waarom.

Ga er niet vanuit dat de Relevance Score een directe weerspiegeling is van uw advertentietekst. Zelfs de best geschreven advertentie kan een lage score krijgen als deze wordt uitgevoerd voor een te breed publiek.

Bijlage A: deze advertentie.

Toen we deze advertentie voor een breed publiek leidden, gaf Facebook er een totaal van 2,9 punten voor.

Weinig wisten de mensen bij Facebook dat we ze aan het testen waren.

En de test ging door toen we het publiek kleiner maakten. De advertentie is nu alleen weergegeven voor gebruikers die de site in de afgelopen 90 dagen hebben bezocht.

En de resultaten waren dramatisch .

Het aangepaste Facebook-publiek verhoogde de relevantie van de advertentie over de hele linie.

Een van de redenen waarom Facebook-aangepaste doelgroepen zo goed werken, is omdat ze u toestaan ​​uw advertenties specifieker te maken.

Mensen willen niet behandeld worden als een naam op een gigantische lijst. Door uw doelgroepen te verfijnen, kunt u specifieke dingen in uw advertentie zeggen die alleen van toepassing zijn op een kleine groep.

Je moet gokken om te segmenteren .

Het resultaat: een advertentie die spreekt tot een persoon en niet de hele wereld.

Hier is een voorbeeld van Best Buy :

Beeldbron )

Deze advertentie retargets klanten die hun winkelwagentje hebben verlaten. Het geeft ze de laatste duw die ze nodig hebben om te converteren. Het is niet generiek. En dat is wat het effectief maakt.

Geweldige tactiek, maar helaas zijn niet al uw advertenties retargeting-advertenties zoals deze. In deze gevallen is het handig om buyer persona’s te hebben.

Goede koperpersonas. Gedetailleerde koperpersona’s .

Probeer deze zeer gedetailleerde sjabloon in Blogger Sidekick in te vullen om te zien of uw buyer-persona heeft wat nodig is:

Beeldbron )

Ken uw klanten beter dan uzelf. Verander stukjes basisinformatie in een gids over het gevoel en het denkproces van die klant tijdens de reis van de koper.

Die gevoelens kunnen heel verschillend zijn voor je verschillende persona’s. Gebruik dat in uw voordeel.

Door aan die unieke gevoelens in elke advertentie te spelen, kunt u een campagne maken die relevant is van begin tot einde.

Facebook-advertenties: wat maakt een advertentie interessant?

Er zijn twee kanten aan elke Like-knop.

Wanneer iemand de eerste keer op de Like-knop klikt, betekent dat Like.

Maar wanneer ze een tweede keer klikken, betekent dat In tegenstelling.

Verwart mij ook.

Klanten overtuigen om uw pagina leuk te vinden, is een dag één ding. Het overtuigen van hen om niet anders te zijn dan uw pagina is iets om de dag.

34,7% van de mensen die een merk op Facebook niet meer volgen, doen dit vanwege onpersoonlijke of oninteressante berichten

(Toon wat sass, mensen.)

57,5% van de mensen die een merk niet meer volgen, doet dit vanwege een overmatig aantal promotieberichten

Daarom is het jouw taak om elke post en elke advertentie zo interessant mogelijk te maken.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Een klein beetje. Niet iedereen zal dezelfde berichten interessant vinden.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele trucjes die je nooit zullen teleurstellen. Dat is de reden waarom er cliche-uitspraken als “less is more” bestaan.

Daarover gesproken:

 Kortere Facebook-berichten krijgen 23% meer interactie dan langere berichten .

Als interactie meet hoe interessant een bericht is, zijn de resultaten unaniem. Langere berichten zijn gewoon niet zo interessant als kortere berichten.

TrackSocial heeft dit in een recente studie gekwantificeerd. De onderstaande grafiek illustreert hun bevindingen.

Beeldbron )

Let op het verschil van 1500+ punten in de reactiescore tussen “kleine” berichten (0 tot 70 tekens) en “grote” berichten (231 tekens of meer).

70 tekens kunnen een beetje licht lijken. Maar met de juiste woorden kunt u alle belangrijke informatie in uw inhoud bewaren terwijl u de helft van de tekens snijdt.

Begin met het bewerken van onnodige woorden. Wijzig bijvoorbeeld “u kunt uw aanvraag online indienen” om “online te solliciteren”. Overal kunt u een woord knippen, knippen.

(Maak kennis met de conclusie : de belangrijkste les die je nooit hebt geleerd.)

Ondertussen kun je je berichten ook interessanter maken door berichten te plaatsen over dingen waar mensen al in geïnteresseerd zijn.

Maak inhoud die betrekking heeft op uw bedrijf en een trending topic .

Er is geen duidelijk verband tussen uw bedrijf en elk trending-onderwerp, maar profiteer van de gelegenheid voordat deze wegglipt.

Bijvoorbeeld, Target geen specifieke post voor elk afzonderlijk product dat ze verkopen. Ze markeren echter producten waarvan ze weten dat mensen erom geven, zoals het nieuwe album van Taylor Swift:

(Ja, ik ben ook een Swiftie. Stop met haten.)

Het kan lastig zijn om erachter te komen wat je moet plaatsen. Maar gelukkig is het niet lastig om erachter te komen of je hebt gefaald of niet. Als iets de verloving niet krijgt, verplaats die strategie dan naar de prullenbak en schakel deze uit met een paar trefzekere manieren om je berichten interessant te maken .

De kans is groot dat je sommige ervan al kent. U weet bijvoorbeeld foto’s te plaatsen wanneer u kunt.

Posts met foto’s ontvangen 179% meer engagementen dan andere berichten.

Video’s regeren echter nog steeds opperbest.

Facebook-video’s: hoe populair zijn ze?

Laat nummers praten.

Video’s zijn het meest gedeelde berichttype, met 89,5 gemiddelde Facebook-shares.

Natuurlijk zijn video’s gecompliceerd. Ze verdienen hun eigen subset van statistieken.

Die subset wordt u aangeboden door Business 2 Community. Ze analyseerden 500 pagina’s die Facebook-video’s in de eerste drie maanden van 2017 plaatsten .

Dit is wat ze hebben gevonden:

Het gemiddelde aantal video’s gepost door een pagina was 24 per maand.

De gemiddelde lengte van een Facebook-video was 3 minuten en 48 seconden.

De gemiddelde persoon heeft alleen gedurende 10 seconden een Facebook-video bekeken .

Dus Facebookers missen een groot deel van deze video’s.

De lengte. En qua geluid.

85% van de Facebook-video’s wordt bekeken terwijl het geluid is uitgeschakeld.

Consumenten bekijken je video tijdens colleges en kantoorvergaderingen. Het geluid aanzetten zou gewoon grof zijn. 
En zeer opvallend.

Desktops zijn ook vaak opvallend, daarom kijken zovelen van ons Facebook-video’s op onze telefoons:

Mensen hebben 1,5 keer sneller de kans om video op een smartphone te bekijken in plaats van op een bureaublad.

In het licht van die laatste handvol statistieken bekijk je deze praktische tips om je volgende videopost leuker te maken.

Eerste dingen eerst: optimaliseren voor mobiel.

Het Jane Goodall Institute voerde onlangs een test uit op hun Facebook-pagina om erachter te komen welk mobiel video-formaat de meeste betrokkenheid wekte. Ze creëerden dezelfde video in zowel vierkante als in landschapseigenschappen en testten ze vervolgens met elkaar.

De vierkante video won deze ronde. Door wat we graag ‘een aardverschuiving’ noemen.

Het ontving twee keer zoveel en drie keer de aandelen als de landschapsvideo.

Vierkante video neemt 78% meer ruimte in een mobiele newsfeed dan landschapsvideo.

Hier is een opvallende vierkante video van New Scientist :

Zorg ervoor dat je video voldoende ruimte heeft om in de newsfeed te schijnen door deze in een vierkant formaat te plaatsen.

Nu je het format hebt behandeld, is het tijd om over de tijd te praten.

Je wilt niet dat je fans het beste deel van je video missen. En waarschijnlijk wel, als ze met meer dan drie minuten gaan scrollen.

Net zoals tekstberichten het best kort gehouden kunnen worden, is het scheren van je video essentieel om je hele boodschap over te brengen.

Pak echter niet te veel dingen tegelijk aan. Richt u op één verhaal per video om ervoor te zorgen dat uw kijkers het daadwerkelijk bekijken totdat de aftiteling begint.

Toms heeft dit concept onder de knie. Af en toe plaatst hun pagina een video “We Are What We Do”. Deze video’s bevatten korte verhalen over één persoon die betrekking heeft op het bedrijf:

Meestal zijn ze kort. Zoals in, 15 seconden lang.

Een van de manieren waarop Toms de video’s zo kort houdt, is door het absolute minimum aan info in de video op te nemen. Vervolgens linken ze naar verklarende pagina’s in het tekstgedeelte van het bericht:

Merk op dat ze ook een citaat in dit gebied bevatten, in plaats van alleen de quote in de video op te nemen. Op deze manier zorgt Toms ervoor dat zelfs de mensen die zonder geluid hebben gekeken het citaat zullen zien.

Je kunt er ook voor kiezen ondertitels in je video op te nemen.

Het kan lastig zijn om het juiste lettertype, de tekengrootte en de letterkleur te vinden om ervoor te zorgen dat uw ondertitels leesbaar zijn. Een manier om dit te omzeilen is om een ​​ruimte te laten voor ondertitels onderaan het scherm, zoals deze CollegeHumor- video doet:

Als gevolg hiervan zijn de ondertitels goed zichtbaar en is de boodschap van de video duidelijk.

Zelfs voor die kijkers die vastzaten in een saaie vergadering.

Conclusie

Facebook is essentieel voor marketeers en bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren.

Zelfs als het organische bereik afneemt, bieden zowel organische marketing als on-platform adverteren een enorm potentieel om u op zinvolle manieren te helpen effectief verbinding te maken met uw doelgroep.

Gebruikers blijven regelmatig en enthousiast met het platform communiceren en gebruiken het steeds vaker om een ​​community te vinden in plaats van alleen updates te ontvangen.

Als je dat in gedachten houdt, kun je je aanpassen aan het platform terwijl het zich ontwikkelt en de resultaten blijven zien , hoe hevig de concurrentie ook wordt.

Wat denk je? Heeft een van deze statistieken je verrast? Welke statistieken zijn het meest van invloed op uw campagnes? Deel onze gedachten en vragen in de comments hieronder! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format