De 9 Social Media Analytics-tools die uw bureau nodig heeft. - DeLaatbusiness

De 9 Social Media Analytics-tools die uw bureau nodig heeft.

9 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u een snelgroeiend bureau bent, moet u uw resultaten constant verzamelen en analyseren. Dit kan een make-or-break zijn om uw momentum bij te houden, ervoor te zorgen dat u voor uw klanten levert en regelmatig nieuwe inzichten voor hen (en u) genereert.

Bijvoorbeeld: hoe weet u welke Facebook-advertentieformaten het beter doen ? Is dit alleen voor een bepaald publiek of voor iedereen? Welke sociale mediaplatforms zijn momenteel het populairst? Welke aanbevelingen moet u aan verschillende soorten klanten doen, op basis van hun grootte, branche en locatie?

social media-analyse

Je kunt je terugtrekken door je aantekeningen, je hersens verdelen, of – je kunt investeren in een aantal geavanceerde tools die je snel indelen en verdiepen in je eigen gegevens, de gegevens van je klant (als ze je die geven) en soms , zelfs gegevens uit de publieke sector.

We hebben negen van onze favoriete Social Media Analytics-hulpprogramma’s in deze post gemarkeerd om u een idee te geven van hoe krachtig deze platforms kunnen zijn om uw bedrijf te stimuleren, samen met prijspunten en tips en trucs om het meeste uit hun Kenmerken.

Afhankelijk van uw grootte en klantenbestand, zijn sommige hulpmiddelen beter geschikt voor u dan andere. AdEspresso werkt natuurlijk voor iedereen, maar dat weet u al (en als u dat niet doet, moet u hier klikken en het proberen).

Als je bijvoorbeeld een groot team (of een klein team met grote dromen) bent met een scala aan klantstrategieën op alle sociale mediaplatforms, zou Hootsuite of AgencyAnalytics je beste keuze kunnen zijn!

Als u kleiner bent en graag aan de slag wilt via een efficiënte route, kunnen Snaplytics of Minter.io, die zich uitsluitend richten op Snapchat- en Instagram-analyses, u snel op de hoogte brengen.

Met welke tool (s) u ook werkt, dit artikel zal uw onderzoek helpen ondersteunen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze (en) maakt die u zullen helpen de volgende stap te zetten in het ontwikkelen van scherpe en misschien zelfs verrassende inzichten voor u en uw klanten!

1. Hootsuite

Hootsuite heeft haar agentuurpartnerprogramma ontwikkeld tot een van de meest gevestigde services in de branche. Met ondersteuning van meer dan 30 sociale media-platforms, waaronder Facebook, Google+, LinkedIn, YouTube en nog veel meer, is Hootsuite je beste keuze als je te maken hebt met een groot bereik en een groot aantal klanten.

Het analyseplatform van Hootsuite begint met een centrale dashboardweergave voor elke vorm van sociale media die een klant heeft gekoppeld.

Hier kunt u een voorbeeld van een Twitter-dashboard bekijken:

Nadat u parameters voor datums hebt ingesteld, kunt u snel basisstatistieken zoals volgers en verkeer bekijken, samen met hun groeipercentages voor die periode.

Linksboven, schakel tussen de talloze platforms die u hebt besloten toe te voegen.

De krachtigere onderdelen zijn voor als u de gedetailleerde details wilt weten.

Bijvoorbeeld, Facebook Insights biedt uitsplitsingen van statistieken zoals volgelingen in demografie en geografie .

Voor meer visuele studenten biedt Hootsuite zowel grafische als tabellarische weergaven.

Hootsuite is geweldig voor bureaus van alle groottes , maar vooral voor de grotere omdat het toestemmingenniveaus kan beheren, zodat bepaalde werknemers alleen toegang hebben tot de accounts waaraan ze zijn gekoppeld voor meer privacy.

Agentschappen krijgen gratis Facebookpagina- en Twitter-profielrapporten. Vanaf hier variëren de prijzen van $ 19 per maand. tot $ 599 / maand.

Bureaus kunnen een goede plek vinden met een “team” gratis proefperiode van 30 dagen die 20 sociale profielen, onbeperkte postroostering en drie gebruikers omvat.

U kunt ook hun snelstartgids voor Analytics hier downloaden .

2. Snaplytics

Snaplytics is specifieker. Dit platform biedt alleen analyses voor Snapchat en Instagram . Dat gezegd zijnde – omdat het minder doet, is het expert op deze gebieden!

Voor Snapchat creëert Snaplytics een volledige bibliotheek met de historische inhoud van elke klant en zijn engagement tot nu toe.

U kunt snel de best presterende berichten vinden om patronen te vinden en vergelijkbare inhoud te maken.

Snapchat kan voor sommige klanten uitdagingen vormen met zijn ietwat onhandige interface, maar die bedrijven die wel succesvol zijn met zijn formaten hebben enorm succes gevonden.

In Q1 2018 had Snapchat 191 miljoen dagelijkse actieve gebruikers . Dit is meer dan 15% meer dan een jaar eerder. De groei en het unieke gevoel maken het een goudmijn voor diegenen die erachter komen.

Hiertoe beschikt Snaplytics over een unieke benchmarkfunctie waarmee bureaus resultaten kunnen vergelijken met de algehele branche.

In het tweede kwartaal van 2017 publiceerden ze bijvoorbeeld de belangrijkste bevindingen voor Snapchat-gebruikers:

Gegevens zoals deze, samen met hun andere kwartaalrapporten , blogs en video-inhoud, zijn enorm nuttig voor Snaplytics-gebruikers die hun ROI willen maximaliseren.

Zo kan een voltooiingspercentage van 91% bij het bekijken van verhalen bureaus ertoe aanzetten belangrijke afhaalmomenten te verspreiden tijdens een Snap – in tegenstelling tot Facebook-video’s, waar adverteerders hun boodschap in een kortere tijdspanne willen overbrengen .

Terwijl plannen en prijzen onderhandelbaar zijn met een vertegenwoordiger van Snaplytics , kunnen bureaus 14 dagen lang een live marketingcampagne op Snapchat of Instagramverhalen gratis testen .

3. Quintly

Quintly is een analysetool voor professionals die op Facebook , Twitter , YouTube , Google+ , LinkedIn en Instagram werken .

Wat cool is aan Quintly is dat het team zijn eigen (en de eerste) taal voor sociale media heeft ontwikkeld, QQL genaamd.

QQL is gebaseerd op SQL en staat voor Quintly Query Language en stelt teams in staat om eigen meetwaarden te definiëren en te schrijven op basis van verschillende gewichten en om zich aan te passen aan de KPI’s van klanten .

Bron )

Agentschappen die quintly gebruiken, kunnen een ander niveau van maatwerk brengen voor klantprojecten.

Als een klant bijvoorbeeld geïnteresseerd is in een bepaalde gegevensvisualisatie zoals een gestapelde grafiek (hierboven weergegeven), kan dit in de QQL-code worden geschreven. U kunt op deze manier meerdere accounts naast elkaar weergeven om trends beter te begrijpen en hoe concurrenten tegen elkaar opstapelen.

Hoewel het in hoofdzaak alleen is gericht op een subset van sociale mediaplatforms, maakt de technologie het een beetje duurder dan sommige andere tools , met plannen variërend van $ 129 / maand tot $ 479 / maand en meer.

4. AgencyAnalytics

Binnen zijn bereik van functies voor het volgen van engagementen (vergelijkbaar met Hootsuite), biedt AgencyAnalytics zijn klanten specifieke keyword-tracking en geavanceerde SEO-metrieken .

Dit kan een goede optie zijn voor klanten die tekst willen opstellen met betere resultaten.

Rapporten bevatten een geschiedenis met zoekwoordrangschikkingen voor meerdere zoekmachines, met name Google organic, Google local, Google mobile en zelfs Bing.

Bron )

Met AgencyAnalytics kunt u zelfs een volledig technische SEO-site-audit uitvoeren om alle on-site SEO-problemen die een afweging vormen, uit te roeien. De tool behandelt deze problemensnel in volgorde van belangrijkheid om klanten een boost te geven.

Andere rapporten omvatten PPC, sociaal, e-mail en zelfs het bijhouden van oproepen.

Prijzen variëren van $ 49 / maand (slechts vijf campagnes, 500 zoekwoordrangschikkingen en 50K site-auditpagina’s) tot $ 499 / maand (100 campagnes, 5.000 zoekwoordrangschikkingen en 500K site-controlepagina’s). Tussendoor zijn er niveaus voor bureaus van elke omvang : startups voor gevestigde ondernemingen die op schaal willen zijn.

5. Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool. Maar dit betekent niet dat het goedkoop is! Google Analytics is van oudsher een van de krachtigste tools voor teams van elke omvang.

U heeft gewoon toegang nodig tot de GA-accounts van uw klant om aan de slag te gaan.

Van daaruit geeft een rapport Sociale pagina’s u een lijst met de pagina’s op uw site die de meeste aandacht krijgen met het verkeer van sociale media.


Hier kan de klant zien dat zijn Twitter-pageviews zelfs Facebook en LinkedIn overtreffen en 58.43% van de totale pageviews genereren.

Wat cool is aan Google Analytics is dat het u kan helpen een beeld te schetsen van hoe een gebruiker met uw site omgaat.

Gemiddelde sessieduur en statistieken voor pagina’s per sessie beschrijven bijvoorbeeld hoe lang een gebruiker op de website van een klant blijft en hoe vaak hij of zij kan klikken. Dit kan een verhaal vertellen over hun niveau van interesse (of verveling) – en u kunt uw campagnes en de ontwikkeling van nieuwe sites daarop afstemmen!

Google geeft je ook een activiteitenstroom met recente acties en gesprekken op sociale netwerken die gerelateerd zijn aan jouw site en een conversierapport door sociale netwerken om echte resultaten te onthullen.

6. Minter.io

Instagram heeft zomaar één miljard maandelijkse actieve gebruikers bereikt en is dit jaar het snelst groeiende platform. (Opmerking: Verhalen zijn het meest populaire IG-formaat met tal van nieuwe creatieve opties .)

Als u een bureau bent, is het absoluut noodzakelijk om in 2018 te zorgen voor degelijke Instagram-analyses.

Minter.io zal u precies dat geven.

Voor managers is deze tool een juweeltje. Het is gemakkelijk om specifieke werknemers toe te wijzen aan Instagram-campagnes en klanten uit te nodigen voor toegang tot hun accounts – stroomlijning van communicatie en organisatie op alle fronten.


Bron )

Voor rapportage is Minter.io een van de meest efficiënte tools die we hebben gevonden.

In plaats van alleen uw analyses te bekijken en af ​​te drukken, biedt de software organisaties de mogelijkheid om direct en esthetisch aangename PDF- en PowerPoint-rapporten te genererenvia Minter.io-sjablonen.

U kunt deze rapporten zelfs wit-labelen , door automatisch uw bedrijfslogo toe te voegen om ze in merkcontent te veranderen . Plan ze in voor levering op een normale (maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse basis) zodat u niets mist met uw klanten!

Als u deze rapporten nog verder wilt aanpassen en uw eigen gegevensvisualisaties wilt maken, kunt u deze naar Excel of CSV exporteren.

Prijzen variëren van $ 9 / maand tot $ 39 / maand. Als je gewoon op Instagram naar huis wilt, is dit een veel goedkopere optie dan een volledig platform zoals Hootsuite of AgencyAnalytics dat nog steeds een hoge ROI kan leveren op basis van de enorme populariteit van Instagram dit jaar.

7. Hashtagify

Het lijkt misschien vreemd om een ​​hele tool gewijd aan hashtag-onderzoek te hebben. Is dat echt de moeite waard om in te investeren?

In feite is dat zo.

Hashtags hebben bewezen dat ze helpen uw advertenties te laten presteren en uw kosten per klik te verlagen (dat wil zeggen uw algemene advertentie goedkoper maken). Ze kunnen ook de lijm zijn die cross-platform (denk aan: Facebook, Instagram, Twitter, zelfs Pinterest) campagnes bij elkaar houdt .

Als een klant bijvoorbeeld een wedstrijd maakt zoals de #icebucketchallenge , is het gebruik van hashtags een manier om het snel stoom te laten maken.

Hashtagify helpt je hashtag-criteria op een hele reeks nieuwe manieren te begrijpen!

In dit #Tonys-voorbeeld levert de tool de algehele populariteit, wekelijkse en maandelijkse trends, gebruikte talen en nog veel meer.

U kunt deze resultaten gebruiken om te bepalen of uw hashtag-ideeën van belang zijn(misschien wilt u een spellingsvariant gebruiken?) – of, als er een bestaande campagne is waarin u geïnteresseerd bent om deel te nemen, kunt u inspiratie krijgen van de beste influencers in de ruimte .

De gegevens worden geleverd in een kleurrijke en intuïtieve indeling die zelfs nieuwe werknemers voor uw team kunnen begrijpen.

Als je gewoon hashtag-onderzoek doet, heeft Hashtagify een gratis zoekhulpmiddel , maar als je een uitgebreidere toolkit wilt, hebben ze ook plannen voor bureaus , variërend van $ 19 / maand tot $ 249 / maand.

Aangezien uw team dit waarschijnlijk als hulpmiddel voor de add-on wil gebruiken, is het misschien het verstandigst om de duurste optie te negeren.

8. Audiense

Audiense is een krachtige oplossing om uw doelgroepen beter te begrijpen – waar ze zijn gebaseerd, wat hun interesses en carrières zijn, hoe oud en nog veel meer.

Het bewustzijnsniveau van een publiek zal u helpen om betere marketingstrategieën te maken.

Bron )

U kunt Audiense zelfs gebruiken om nieuwe potentiële doelgroepen te vinden via relevante segmenten van uw bestaande community.

Als uw totale Twitter-volgers + die u volgt minder dan 5.000 zijn, kunt u zich kwalificeren voor de (gratis) analyseoplossing van Audiense.

Als je aan de criteria voldoet, biedt Audiense je een gratis Twitter-profielrapport, inclusief de demografie, interesses en de mate van invloed van je volgers.

Professionele Twitter analytics plannen beginnen bij $ 31,15 en ga helemaal tot $ 758, afhankelijk van de grootte van uw gemeenschap.

9. Klear

Klear voor merken en bureaus biedt analyse van influencers. Beïnvloeders lopen uiteen van bloggers uit de cultindustrie tot YouTube-sterren tot lokale Instagrammers met verrassend hoge volgertellingen.

Als je klanten kunt helpen relaties op te bouwen met influencers waar hun publiek al mee bezig is, kan dit een grote bijdrage leveren aan het vergroten van hun geloofwaardigheid.

Met het platform van Klear kunt u 500 miljoen profielen, 60.000 categorieën en historische gegevens van vijf jaar doorzoeken op de exacte beïnvloeders waarmee uw klanten verbinding willen maken.

Een zoekopdracht voor Instagram, Power User en Yoga kan bijvoorbeeld leiden tot de volgende resultaten:


Met deze analyse kun je de accounts controleren – tijd doorbrengen met hun berichten en zelfs contact met ze opnemen om een ​​gesprek of een interviewproces te starten.

Als u op een profiel klikt, worden de volgende analyses weergegeven:

Topposities, aantal vind-ik-leuks, weergaven, reacties, hun werkelijke bereik en demografische gegevens waarop ze klikken – al deze gegevenspunten zullen uw zelfvertrouwen vergroten bij het presenteren van nieuwe strategieën aan uw klanten.

Net als Hashtagify heeft Klear een reeks gratis hulpmiddelen die een geweldig begin kunnen zijn als je aan het experimenteren bent in de ruimte.

Als u een gevestigd merk bent dat op zoek is naar strategieën rond influencers, kunt u een demo plannen en vanaf daar een prijs bespreken.

Tijd om te testen

Er zijn meer tools beschikbaar die elke dag worden ontwikkeld. Buffer , bijvoorbeeld een van de grootste en meest gevestigde bedrijven voor beheer van sociale media, ontwikkelt stilletjes zijn eigen nieuwe analysetool. (Je kunt hier vroege toegang aanvragen .)

Hoewel de bovenstaande lijst niet volledig is, is het een selectie van onze favorieten die alle instanties in elk stadium van hun ontwikkeling in overweging moeten nemen.

Als u een grote naam of zelfs een startup-team bent, helpen deze nieuwste platforms en niche-tools u beter te begrijpen wat werkt (en wat niet) voor uw klanten. Van daaruit kunt u de beste strategieën ontwikkelen om hen te helpen slagen.

Tijd om uw portemonnee te openen (of gewoon te beginnen met een gratis proefperiode) en te analyseren!

Wat denk je? Gebruik je een van deze tools? Welke is (een of meerdere) dat uw bureau niet kan missen? En degene die je wenste dat je had? Laat een bericht achter en laat het ons weten!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format