De beginnershandleiding voor Facebook-doelgroepen en -targeting - DeLaatbusiness

De beginnershandleiding voor Facebook-doelgroepen en -targeting

7 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoe Facebook-doelgroepen te maken

Als u uw Facebook-doelgroepen wilt maken en beheren, moet u de Audience Manager-tool gebruiken.  U vindt deze tool in de Business Manager door op het menu rechtsboven te klikken en ‘Doelgroepen’ te selecteren. Op de pagina Doelgroepen kunt u al uw opgeslagen Facebook-doelgroepen zien en nieuwe doelgroepen maken. Als u het brede scala aan targetingopties van Facebook-advertenties wilt begrijpen, gaan we uit van de basis. Facebook heeft drie primaire doelgroeptypen:
 • Opgeslagen doelgroepen
 • Aangepaste doelgroepen
 • Lookalike Audiences
Elk van deze doelgroeptypen biedt u tal van extra opties voor het maken van de perfecte doelgroep voor uw Facebook-campagnes.  

Facebook opgeslagen doelgroepen

Opgeslagen doelgroepen zijn de doelgroepen die u kunt definiëren door de interesses van mensen te kiezen: locatie, leeftijd, geslacht, gebruikte apparaten, inkomensniveau, enzovoort. U kunt Opgeslagen doelgroepen maken, zowel in de fase voor het instellen van de campagne of in de Audience Manager. 

Op locatie gebaseerde targeting

Met Facebook kun je mensen op specifieke locaties targeten, waaronder:
 • land
 • Provincie / Regio
 • counties
 • DMA (Designated Market Area)
 • stad
 • Postcode
 • Specifieke adresradius
Typ gewoon in de regio’s die u wilt targeten. U heeft ook een andere laag met targeting op locatie, waardoor u nog specifieker kunt zijn: Iedereen op deze locatie (de standaardoptieoptie) – De laatste bijgewerkte locatie van een echte Facebook-gebruiker Mensen die op deze locatie wonen – Locatie wordt bepaald door de locatie op het Facebook-profiel van een gebruiker en bevestigd door hun IP-adres. Mensen onlangs op deze locatie : gevolgd door het gebruik van mobiele apparaten in het geografische gebied dat u wilt targeten. Mensen die naar deze locatie reizen : gebruikers die dit geografische gebied hadden als een recente locatie die ten minste 100 mijl verwijderd is van hun thuislocatie.

Op demografie gebaseerde targeting

Terwijl u op het tabblad Demografie klikt, krijgt u tal van targetingonderwerpen om uw doelgroep te verfijnen op basis van vele opties. De basis 3 zijn: Leeftijd  – Als u een doelgroep target met een bepaald leeftijdscategorie, kunt u deze eenvoudig bereiken door Facebook te vertellen wie uw ideale klanten zijn. Geslacht – u kunt ook selecteren om een ​​bepaald geslacht te targeten. Taal : als u in een bepaalde taal adverteert, kunt u zich wellicht richten op de mensen die uw advertenties kunnen begrijpen. Maar je kunt veel gedetailleerder worden. U kunt mensen bijvoorbeeld richten op hun politieke opvattingen, levensgebeurtenissen, functietitels, etniciteit, enzovoort.

Op interesses gebaseerde targeting

Belangen zijn een van de beste (en gemakkelijkste) opties voor targeting op Facebook, omdat ze u in staat stellen mensen te targeten die specifiek geïnteresseerd zijn in een onderwerp dat gerelateerd is aan uw product . U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die geïnteresseerd zijn in uw concurrenten of uw bredere marktsegment, of tijdschriften en blogs die uw markt bestrijken. Om te targeten op basis van interesses, kunt u bladeren door het menu met honderden interesses of gewoon één interesse typen, zodat Facebook u andere gerelateerde onderwerpen zal voorstellen. De interesses zijn gebaseerd op de likes en interesses van Facebook-gebruikers, apps die ze gebruiken, pagina’s die ze leuk vinden en meer. Als u meer dan één interesse toevoegt, worden mensen getarget met ten minste één ervan, zodat u uw bereik breder maakt.

Gedragsgebaseerde targeting

In tegenstelling tot nauwkeurige interesses, stelt Gedrag u in staat om mensen te targeten op koopgeschiedenis, evenementen die zij leuk vinden, persoonlijke verjaardagen, etc. Deze gegevens worden verzameld door Facebook en analyseren veel factoren en ook met behulp van externe gegevenssets. Ze zijn niet altijd nuttig, maar als ze werken, werken ze geweldig! U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die op dit moment op reis zijn of hun volgende reis plannen … onbetaalbaar als u zich op de markt van evenementen of evenementen boekt. Bekijk ze en kijk of ze voor uw bedrijf kunnen werken. Bekijk deze handleiding om de gedragsgerichte targeting onder de knie te krijgen en meer te weten te komen over alle mogelijkheden: bereik uw 100% perfecte doelgroep met targeting op gedrag op Facebook .

Facebook aangepaste doelgroepen

Aangepaste doelgroepen op Facebook zijn waarschijnlijk de doelgroepen met de hoogste waarde, omdat ze bezoekers van andere websites en mensen die zich bezighouden met uw inhoud of app, opnieuw targeten. Er zijn meerdere manieren om een ​​aangepaste doelgroep te maken en we gaan ze elk kort behandelen.

Aangepaste doelgroepen maken van klantbestanden

Dit eerste type Facebook Custom Audience is gebaseerd op uw bestaande klantbestanden – de lijsten met e-mailaccounts, telefoonnummers of app-ID’s. Het publiek van het klantenbestand is een geweldige manier om uw nieuwsbriefabonnees of app-gebruikers te targeten. Ga als volgt te werk om een ​​Facebook-aangepast publiek te maken:
 1. Maak een Facebook-aangepast publiek
 2. Selecteer de optie “Klantbestand”
 3. Selecteer of u een klantenbestand wilt toevoegen of contactpersonen wilt importeren vanuit MailChimp.
 4. Importeer uw klantgegevens om een ​​nieuwe aangepaste doelgroep te maken
 5. Selecteer de ID’s
 6. Upload een klantenbestand
 7. Geef je Custom Audience een naam
Uw klantbestanden kunnen 15 verschillende ID’s bevatten, waarvan de meest populaire zijn:
 • E-mail
 • Telefoonnummer
 • Mobiele adverteerder-ID
Als u de gegevens in uw klantenbestanden moet opschonen vóór het importeren, kan deze  Facebook-gids  u helpen.

Aangepaste doelgroepen maken op basis van websiteverkeer

Met webgebaseerde Facebook-doelgroepen op de website kunt u remarketingcampagnes maken voor mensen die zich hebben ingezet voor uw website. Dit zijn waardevolle doelgroepen omdat de gebruikers die uw advertenties zien, er al interesse in hebben getoond. Belangrijk! Als u doelgroepen wilt maken op basis van uw websiteverkeer, moet u Facebook Pixel eerst installeren. Bekijk de Pixel-installatie-instructies door Facebook . Als u uw website heeft gebouwd op WordPress, kunt u dit type aangepaste doelgroepen ook maken met de Pixel Caffeine-plug-in . Zodra u de Facebook Pixel hebt geïnstalleerd, kunt u eenvoudigweg naar Audience Manager gaan en een aangepast publiek maken op basis van websiteverkeer uit het verleden. U kunt uit meerdere opties kiezen:
 • Target iedereen die uw website heeft bezocht
 • Target mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht
 • Mensen targeten die specifieke webpagina’s hebben bezocht, maar geen anderen
 • Richt mensen die een bepaalde tijd uw website niet hebben bezocht
 • Andere aangepaste combinaties

Aangepaste doelgroepen maken op basis van app-activiteit

Als u de mensen wilt bereiken die zich bezighouden met uw iOS- of Android-app, kunt u een Facebook-doelgroep instellen om dat te doen. Als u mensen wilt targeten op basis van de app-activiteit, moet u eerst uw app registreren en app-evenementen instellen . Als u een aangepast publiek op Facebook wilt maken op basis van app-activiteit, target u mensen die specifieke acties (evenementen) hebben uitgevoerd in uw app. U kunt ook het tijdsbestek voor doelgerichte evenementen selecteren. U kunt bijvoorbeeld een aankoopevenement selecteren en ‘In de laatste 90 dagen’ opgeven om mensen te bereiken die in de afgelopen 90 dagen een in-app-aankoopevenement hebben voltooid. Hier is de officiële gids van Facebook om u te helpen aangepaste doelgroepen te maken op basis van app-activiteit.

Aangepaste doelgroepen maken op basis van betrokkenheid

Wist je dat je ook de gebruikers kunt targeten die zich bezighouden met je inhoud op Facebook, bijvoorbeeld je video’s bekijken of een pagina-bericht leuk vonden? De nieuwste toevoeging aan aangepaste doelgroepen is de mogelijkheid om mensen te targeten die een van de volgende dingen hebben gedaan:
 • Je Facebook-pagina bezocht
 • Betrokken met uw Facebook Page berichten of advertenties
 • Klikken op call-to-action-knoppen
 • Stuurde een bericht naar uw pagina
 • Bewaarde je pagina of berichten
Dit geeft u de perfecte mogelijkheid om doelgroepen met een hoog potentieel te bereiken die geïnteresseerd zijn in meer informatie over uw merk of product. Als u meer wilt weten over aangepaste doelgroepen, hoe u ze kunt maken en hoe u er het beste uit kunt halen, bekijk dan deze handleiding: Facebook-advertentie Aangepaste doelgroepen: alles wat u moet weten

Facebook Lookalike Audiences

Met Facebook Lookalike Audiences kunt u mensen bereiken die lijken op uw bestaande klantendatabase, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk ook worden omgezet.Als u een uiterlijk publiek wilt maken, moet u eerst een aangepast publiek maken om Facebook te laten weten welk type gebruikers u wilt bereiken. Selecteer vervolgens de “Lookalike Audience” in het menu voor het maken van de doelgroep en selecteer een doelland en een percentage (1% -10%) van de Facebook-gebruikers van het getargete land. Het percentage geeft de mensen aan die het meest lijken op uw geselecteerde aangepaste doelgroepen. Met Lookalike Audiences kunt u het bereik van uw advertentiecampagne vergroten, zodat u zich alleen richt op mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw aanbieding.

Hoe je je publiek kunt verfijnen

Soms kan een Facebook-doelgroep miljoenen gebruikers bevatten. Tenzij u honderdduizenden dollars aan advertentiebudgetten om de hoek hebt staan, moet u uw doelgroepen kleiner en preciezer houden.Wanneer u Opgeslagen doelgroepen maakt, kunt u uw doelgroep verfijnen met de EN / OF-targetingopties. De OR-targeting betekent dat wanneer u nieuwe targetingopties toevoegt onder dezelfde targetcategorie, uw doelgroep groter wordt. De AND-targeting betekent dat een persoon die zich in uw doelgroep bevindt, in meerdere categorieën moet vallen. Dit zal helpen om uw publieksgrootte te verkleinen en niche-doelgroepen te creëren. Zoals je misschien hebt gemerkt uit de afbeelding hierboven, kun je ook EXCLUDEEREN mensen die overeenkomen met specifieke interesses of demografische gegevens. U kunt ook specifieke aangepaste doelgroepen UITSLUITEN van de algemene doelgroep. U kunt bijvoorbeeld eerdere converters uitsluiten om te voorkomen dat uw advertenties mensen bereiken die al klant zijn.

Bonustip

Als sommige Lookalike-doelgroepen of aangepaste doelgroepen te groot zijn (honderdduizenden mensen), beperk ze dan met op interesses gebaseerde targeting door een Saved Audience te maken.Dit is hoe het werkt:
 • Maak een Facebook Saved Audience
 • Selecteer een aangepast publiek of een uiterlijk publiek
 • Targeting- of demografische targetingopties toevoegen
Oké, nu je een behoorlijk overzicht hebt van Facebook-doelgroeptypen, gaan we verder met hoofdstuk 7 en praten we over de advertentiebiedingen en campagne-optimalisatie.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *