De beste tijden om content op Instagram te plaatsen - DeLaatbusiness

De beste tijden om content op Instagram te plaatsen

9 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je onze blog volgt, heb je waarschijnlijk een bericht of twee gezien over de beste tijden om op Facebook te posten .

Dit is een vrij algemene vraag, en het is een marketeer die probeert te antwoorden door middel van meerdere algoritmewijzigingen en het verschuivende gebruik van de sociale media-site voor jaren.

Veel van de tijd zullen we Facebook als de gouden standaard beschouwen; als we deze gewoon kunnen kraken, zal het net als de heilige graal zijn voor al onze marketing op sociale media.

beste tijden om op instagram te posten

Jammer genoeg, terwijl je weet wat de beste tijden zijn om op Facebook te plaatsen, is het belangrijk dat dit niet betekent dat je op sociale media marketing magisch hebt opgelost als je het doorhebt.

In plaats daarvan zul je waarschijnlijk merken dat de beste tijden om op Facebook te posten  niet hetzelfde zijn als de beste tijden om op Instagram te posten.

Er kan wat overlapping zijn, maar de twee platforms zijn heel verschillend en moeten dienovereenkomstig worden benaderd.

Dus wat zijn de beste tijden om op Instagram te plaatsen?

En maakt het nu zelfs uit dat het algoritme de inhoud van gebruikers toont op basis van waargenomen interesse niveau in plaats van tijd gepost? (Spoiler alert: ja).

In deze post gaan we al deze vragen beantwoorden en laten we u zien hoe u het beste uit deze beste tijden haalt.

De beste tijden om te posten op Instagram

De exacte tijd voor uw bedrijf is uniek voor uw individuele bedrijf, ongeacht wat de gegevens zeggen. U wilt dit zelf testen om te kijken wanneer uw publiek daadwerkelijk online is. Als je bijvoorbeeld op professionele professionals richt, hebben ze heel andere uren dan studenten die tot 3 uur ‘s nachts opblijven.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele algemene beste tijden om op Instagram te plaatsen die je als richtlijnen kunt gebruiken om uit te testen. En als het op gegevens aankomt, hebben we dit gevonden:

 • Om internationale doelgroepen te targeten, vallen de beste tijden om op Instagram te posten  rond 2 uur ‘s ochtends en 5 uur’ s middags EST, en  dat is wanneer de meeste mensen op de app online zijn.
 • Volgens dezelfde studie waren 9 AM en 6 PM EST de twee slechtste tijden om te plaatsen voor engagement.
 • Als u lokale doelgroepen wilt targeten, kunt u ze vóór het werk plaatsen (tussen 7-9 uur in uw tijdzone) of erna (vanaf 17.00 uur). Zo kunt u gebruikers vangen terwijl zij onderweg zijn naar het werk en zich voor de dag gaan settelen.
 • Een andere studie van CoSchedule zegt dat de beste tijd om te posten is op dinsdag om 14.00 uur, niet in overeenstemming met de bovenstaande bevindingen.

Het is vrij eenvoudig om te zien waar sommige informatie verwarrend begint te worden. Er is veel tegenstrijdig advies en als je dieper in het onderzoek graaft, vind je daar alleen meer van in plaats van minder.

Er is echter één ding dat de meeste studies overeenkomen: weekdagen zijn vaak de beste dagen om te posten .

Na het plaatsen van meer dan 1.000 foto’s en video’s gedurende de dag en nacht, vond het sociale team van Hootsuite dat …

De beste tijd om berichten op Instagram te plaatsen is van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur.

Afhankelijk van uw bedrijf, kunnen  maandag en donderdag  de top zijn, gevolgd door woensdagen. Zondagen zijn verschrikkelijk .

Hoewel ik persoonlijk heb vastgesteld dat vrijdag weinig betrokkenheid heeft, ben ik het in grote lijnen eens met deze beoordeling vanuit mijn eigen ervaring.

Donderdagen krijgen altijd om enigerlei reden een uitzonderlijke verloving zolang de post goed is, en zondag is een zware strijd tenzij je een specifieke verjaardatum hebt waarop je wilt posten. 

Is timing echt belangrijk?

In de afgelopen paar jaar veranderde Instagram naar een op relevantie gebaseerd algoritme in plaats van een puur chronologische algoritme.

Gebruikers zien nu inhoud gebaseerd op verschillende factoren die bijdragen aan hoeveel Instagram denkt dat ze willen zien in plaats van een feed van de meest recente tot de minst recente berichten in de juiste volgorde.

Maar hier is het ding.

Timing doet er nog steeds toe.

Het maakt eigenlijk heel wat uit.

Een aantal maanden geleden heeft Instagram eigenlijk gedeeld hoe hun algoritme werkt.

Er zijn drie belangrijke factoren die van invloed zijn op de prioriteit van content en op wat gebruikers zien.

Zij zijn:

 1. Relevantie
   Gebruikers krijgen inhoud te zien die lijkt op de inhoud waarmee ze in het verleden hebben gewerkt.
 2. Relaties
   Gebruikers die vaker communiceren met uw specifieke profiel, zullen uw content naar alle waarschijnlijkheid zien groeien.
 3. Recentheid
   Yep, dit is waarom timing zo belangrijk is. Meer recente inhoud  krijgt voorrang, vooral als deze goed presteert.

Tijdigheid zelf is om verschillende redenen van belang.

De eerste is duidelijk: als uw inhoud onlangs rond een piekplaatsingstijd is geplaatst, kunt u een voorsprong krijgen. Dat is een plus.

Maar posten op piekmomenten kan u ook helpen grotere treffers te krijgen aan het begin van zijn levensduur. Die stroomstoten geven je een momentum dat nodig is om de post de hele dag op de top van de feed te houden.

En, nog beter, dit betekent dat er meer gebruikers interactie mee hebben, dus het is een spiraalvormig effect en ze zullen ook sneller uw volgende bericht zien.

Ik heb dit zelf vaker getest dan ik kan tellen, alleen om het zeker te weten.

Berichten die om 2 uur ‘s nachts opstaan, raken bijna niet verloofd (permanent), zelfs als ze sterk zijn, terwijl berichten die in piektijden worden gepost, het sterkst zijn betrokken. Ze zullen nog steeds een aantal dagen likes en reacties ontvangen.

Timing is ook belangrijk voor verhalen, die enorm populair zijn en een hoop betrokkenheid en inzichten krijgen.

Wanneer je verhalen recent zijn, worden ze boven aan de feeds van gebruikers weergegeven. En geloof me, je staat liever aan het begin wanneer gebruikers geïnteresseerd zijn dan aan het einde, dat ze misschien niet eens bereiken.

Hoewel we de beste algemene tijden hebben geschetst om op Instagram te plaatsen, is het belangrijk om je posting-tijden speciaal voor je volgers aan te passen.

Laten we eens kijken hoe dat te doen.

Hoe u uw persoonlijke beste tijden kunt vinden om op Instagram te plaatsen

Echt, het vinden van de beste dagen en tijden om op Instagram te posten, is afhankelijk van je serieuze testen. Er is echter één grote snelkoppeling die u kunt en moet gebruiken om u op weg te helpen.

Alle bedrijven moeten hun Instagram-profielen instellen als een zakelijk account. Dit geeft je toegang tot hun ongelooflijke Analytics-functie Insights. Deze Insights geven je informatie over alles, van welke posts het goed gaat tot algemene (anonieme) informatie over je volgers … inclusief hoe laat ze online zijn.

Als je naar het gedeelte Volgers van Instagram’s Insights gaat en op ‘Meer informatie’ klikt, zie je een volledige pagina met informatie over je volgers.

Blader langs geslacht, leeftijd en toplocaties en je ziet een visuele grafiek met de dagen en tijden dat je Instagram-volgers het meest actief zijn .

Dit zal je piektijden snel laten zien.

Ik heb veel geluk gehad met het plaatsen van inhoud  vlak voor de piekmomentijden en vervolgens die initiële piek de berichten laten dragen.

Test deze strategie en kijk of dit voor u werkt; volg de betrokkenheid van het ene bericht naar het andere en besteed veel aandacht aan het afstemmen van uw boekingsschema.

Hoe haal je het beste uit je beste tijden

Wilt u ervoor zorgen dat u nooit een van deze gouden kansen mist? De oplossing is om planningssoftware zoals Hootsuite te gebruiken.

Met Hootsuite kun je van tevoren berichten inplannen, zodat je al je Instagram-content vroeg kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over online zijn op wat je ideale posting-tijd blijkt te zijn.

Aangezien het leven druk wordt en je niet wilt wachten op je telefoon om je post online te krijgen om precies 10:13 in de ochtend, kan dit een enorm voordeel zijn.

Als je eenmaal je ideale Instagram-posting-tijden hebt bereikt, kun je ook proberen je Instagram-advertenties alleen tijdens piekuren uit te voeren als je een beperkt budget hebt.

Houd er rekening mee dat als u deze advertenties tijdens hoge wedstrijduren uitvoert, dit mogelijk de CPC verhoogt .

Toch kan het splits testen waard zijn, vooral als je piektijden niet typisch samenvallen met andere.

Wat als ik een gevarieerd publiek heb?

Lang geleden zijn de dagen dat bedrijven beperkt zijn tot alleen lokale doelgroepen die in de buurt van hen wonen. Nu zijn er steeds meer merken die een publiek hebben dat zich uitstrekt over meerdere tijdzones, zo niet continenten.

Dus als je een publiek hebt helemaal uit het VK tot Alaska, hoe zou je dan de piektijden moeten vinden?

In het geval dat uw doelgroep meer dan één of twee aangrenzende tijdzones beslaat, kunnen uw analyses een beetje warrig worden. Er is een goede kans dat u niet de verschillende piektijden zult zien zoals u zou doen met meer gelokaliseerde doelgroepen; er zal geen dramatische opkomst en neergang zijn. Het ziet er misschien een beetje als volgt uit:

Er zijn verschillende dingen die u in dit geval kunt doen en ik raad aan om ze allemaal te testen om te zien wat voor u werkt. Opties zijn onder meer:

 • Verspreid je berichten om verschillende doelgroepen te bereiken. Als een deel van je publiek om 8 uur ‘s ochtends online is en je hebt theorieën dat doelgroepen in een andere demografische of tijdzone om 10 uur’ s avonds online zijn, kun je het beste op beide momenten posten. Plaats elke keer originele inhoud, maar je kunt inhoudstrategieën en zelfs tekst overlappen met nieuwe afbeeldingen. De aanvankelijk hoge betrokkenheid bij elk van deze kan doorgaan naar gebruikers in de andere tijdzone, maar dit geeft u de beste gok om met iedereen te verbinden. Na verloop van tijd volgt u hun betrokkenheid en ziet u wat uw resultaten oplevert.
 • Pas uw timing aan uw meest waardevolle publiek aan.  Verwacht u dat uw meest waardevolle, winstgevende klanten online op een bepaald moment online zijn? Kies verzendtijden om ze zo effectief mogelijk te bereiken en vergroot de kans op daadwerkelijke verkopen en conversies. Dit is met name handig als je genoeg volgers hebt om de functie ‘Meer weergeven’ in Verhalen te gebruiken.
 • Richt uw strategie op uw meest betrokken doelgroepen.  Als je berichten op bepaalde uren een hogere betrokkenheid krijgen en fatsoenlijke vertoningen, zorg er dan voor dat je berichten plaatst. Zoals we eerder hebben besproken, zullen die hoge betrokkenheidspercentages de levensduur van je bericht vergroten, dus het is absoluut noodzakelijk om je erop te concentreren, zelfs als dit niet het meest waardevolle publiek is.

Terwijl u tests uitvoert, houdt u zowel de betrokkenheid als de indrukken in de gaten en hoe ze op elkaar inwerken. Veel indrukken zijn goed, maar de betrokkenheid is ook essentieel. Houd er rekening mee dat berichten met een hogere betrokkenheid (betrokkenheid / vertoningen) beter presteren en uw bereik op de lange termijn helpen. Houd  daarom rekening met verzendtijden die u de best mogelijke combinatie bieden.

Wat kan ik anders doen om het bereik te vergroten?

Piek-posting-tijden zijn slechts één manier om uw algehele bereik te vergroten, en als u hier bent om meer te weten te komen over de beste tijden om op Instagram te posten, is de kans groot dat u ook op zoek bent naar andere strategieën voor bereikvorming. Tijdigheid is per slot van rekening maar één factor in het algoritme.

Hier zijn nog enkele strategieën die u kunt gebruiken om meer vertoningen (en hopelijk meer resultaten) te krijgen op Instagram:

 • Gebruik de juiste hashtags.  Hashtags kunnen veel voor je bereik op Instagram doen, vooral nu gebruikers hashtags kunnen volgen die hen interesseren. Voeg naast hashtag voor uw merk hashtags toe aan uw inhoud, zodat u voor uw doelgroep staat.

 • Focus op engagement-bouwtechnieken . Vraag gebruikers naar hun mening. Moedig gebruikers aan om een ​​vriend in een opmerking te taggen voor een kans om een ​​prijs te winnen. Reageer op alle opmerkingen om uw sociale bewijs nog indrukwekkender te maken en de reacties te behouden. Dit alles zal helpen om uw bericht bovenaan de feed te houden.

 • Deel meer verhalen.  Zolang een gebruiker lang genoeg naar hun verhalenstroom kijkt, wordt uw bericht weergegeven. En er is minder concurrentie in Verhalen, in veel gevallen, dan het voer op regelmatige basis. Gebruik dus meer verhalen om uw bereik te vergroten en uw boodschap vaker aan uw doelgroep te laten zien.

 • Houd uw analyses in het algemeen in de gaten.  U krijgt beter bereik als u hogere betrokkenheidstarieven krijgt. En hoe kun je dat beter doen dan je best presterende inhoud te identificeren en te zien wat je ervan kunt leren? Bekijk uw analyses met behulp van Instagram-analyses of tools van derde partijen zoals Hootsuite om trends in hoogpresterende  inhoud te bekijken in termen van posttype (video, meerdere afbeeldingen, etc.), onderwerp en zelfs beschrijvingslengte. Zie wat werkt, en doe meer van dat.

Laatste gedachten

Het identificeren van de beste tijden om te posten op Instagram en het gebruik van planningssoftware om elke hit te raken, kan je helpen een indrukwekkende groei in je Instagram-engagement te zien .

Hoewel het algoritme de prioriteit van de volgorde waarin berichten zijn weergegeven, heeft gewijzigd, kan het uploaden van uw bericht tijdens piekmomenten ervoor zorgen dat het de vroege tractie krijgt die het nodig heeft om hoog te scoren binnen het algoritme, dus deze beste tijden moeten niet worden genegeerd.

Vergeet niet om analytics-software te gebruiken om de tijd te bepalen om te posten voor uw publiek om het meeste uit uw Instagram-marketing te halen.

Wat denk je? Wat zijn de beste tijden om op Instagram te plaatsen voor uw bedrijf? Plan je van tevoren berichten? Hoe heb je de optimale plaatsingstijd gevonden? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format