De ultieme gids om resultaten te behalen met Social Proof Marketing (sociaal bewijs) - DeLaatbusiness

De ultieme gids om resultaten te behalen met Social Proof Marketing (sociaal bewijs)

24 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Sociaal bewijs speelt een belangrijke rol bij de aankoopbeslissingen van uw klanten.

Klanten boeken hotels op basis van de beoordelingen die ze lezen, ze proberen nieuwe restaurants op basis van het aantal mensen dat ze binnen bekijken en ze kopen producten op basis van de getuigenissen die ze hebben gelezen.

Zelfs als mensen onder de indruk zijn van uw producten en diensten, kijken ze bijna altijd naar de acties van anderen om hun besluitvormingsproces te begeleiden.

Als marketeer, wanneer u begrijpt hoe social proof werkt en weet hoe u dit in uw campagnes kunt verwerken, kunt u klanten beter inspireren om actie te ondernemen.

In deze gids gaan we een duik nemen in de manier waarop sociaal bewijs werkt en u alles bieden wat u nodig hebt om winnende campagnes te maken . gebruik van sociaal bewijs in uw advertenties .

Laten we beginnen!

Vraag je je weleens af waarom klanten je concurrenten over jou uitkiezen?

Heb je het gevoel dat je alles “goed” doet – het verkeer, de inhoud, de gebruikerservaring … maar kopen ze toch liever van iemand anders?

De reden is simpel: sociaal bewijs.

Inhoudsopgave

Wat u moet weten over Social Proof Marketing

Sinds dit bericht voor het eerst werd gepubliceerd, zijn er in 2016 nogal wat dingen veranderd in het sociale media-universum.

Daarom hebben we besloten om het uit te breiden en op te frissen, om nog meer achtergrond en tactiek toe te voegen om het effect van sociaal bewijs in uw marketing te maximaliseren.

Als je het wilt weten:

 1. Wat sociaal bewijs is en waarom uw bedrijf het nodig heeft
 2. Hoe u sociaal bewijs gebruikt om het vertrouwen in uw merk te versterken
 3. De psychologie achter waarom we ons conformeren en hoe we het kunnen gebruiken om klanten te overtuigen om bij u te kopen
 4. Het ‘wetenschappelijke’ effect dat socialproof marketing heeft op uw verkopen en conversies (ja, we hebben een experiment uitgevoerd om u echte gegevens te geven.) 😎
 5. Hoe sociaal bewijs te faken om geloofwaardigheid te bouwen als je een nieuw merk bent
 6. De vier belangrijkste soorten sociaal bewijs, waar ze te gebruiken zijn en hoe ze kopers beïnvloeden
 7. Hoe bedrijven sociaal bewijs gebruiken (met voorbeelden van echte advertenties)
 8. Waar u aan moet denken bij het plannen en uitvoeren van social-proof marketingcampagnes

neem dan de tijd, pak wat koffie en blijf lezen!

Meer in het bijzonder geven we in deze update meer informatie over het creëren van geloofwaardigheid met sociaal bewijs wanneer u net begint en bieden we veel voorbeelden van wat bedrijven doen om klanten te overtuigen deze te kiezen in de competitie.

Wie moet sociaal bewijs gebruiken bij zijn marketing

Elke digitale marketeer die geweldige resultaten wil behalen, natuurlijk!

In het bijzonder is deze gids bedoeld voor:

Eigenaren van e-commerce en SaaS-producten

Als uw online verkopen lager zijn dan verwacht, helpt sociale zekerheid u vertrouwen op te bouwen in uw winkel, producten en services. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe ucampagnes kunt maken die meer van uw doelgroep kunnen omzetten en kopen.

Adverteerders

Als elke advertentie die u uitvoert, gebruikers niet overtuigt om uw product te kopen, laat deze gids u zien hoe u de aandacht van uw potentiële klanten trekt en hen overtuigt om uw merk te kiezen voor de concurrentie.

Agencies

Als u de effectiviteit van klantcampagnes wilt verbeteren, laat deze gids u zien hoe u de campagneprestaties kunt verbeteren door sociaal bewijs in de marketingstrategieën van uw klanten op te nemen.

Klaar? Maar voordat je diggin in …

De gratis handleiding voor het beheersen van sociaal bewijs

Wilt u nog meer waardevolle inzichten in hoe sociaal bewijs werkt, de verschillende soorten bewijs die u kunt gebruiken en hoe u campagnes plant die worden opgemerkt? 
Met onze gratis gids leert u de geheimen van het opbouwen van vertrouwen, valideert u de aankoopbeslissing en vereenvoudigt u het besluitvormingsproces om eindelijk de klanten te krijgen die u verdient!

In dit 100% gratis eBook vind je:

 • Hoe Social Proof werkt – Overzicht
 • De meest voorkomende soorten sociaal bewijs
 • Case-studies in het echte leven, bestemmingspagina’s en advertenties
 • Gebruik van aanbevelingen van vrienden, klanten en beïnvloeders
 • Veelvoorkomende sociale foutmeldingen die u zich niet kunt veroorloven
 • Betrokkenheid en advertentieanalyse op basis van echte gegevens

En veel veel meer.

We laten u niet alleen zien hoe u sociaal bewijs moet gebruiken – we geven u een complete gids over het beheersen ervan. Opzetbaar advies, voorbeelden uit de praktijk en diepgaande casestudy’s …

Download de gids gratis
en leer hoe je de kunst (en wetenschap) van social-proofmarketing onder de knie hebt!

En nu, laten we ingaan, voor echt!

Wat is Social Proof Marketing?

Sociaal bewijs is het idee dat klanten hun aankoopbeslissingen nemen op basis van wat andere mensen te zeggen hebben.

Als gevolg hiervan ziet u websites waarop het aantal klanten wordt weergegeven dat producten heeft gekocht:

sociaal bewijs

Of u ziet beoordelingen en beoordelingen die afzonderlijke producten hebben ontvangen:

sociaal bewijs
Je hebt misschien zelfs gemerkt dat softwarebedrijven het aantal actieve gebruikers of aanmeldingen die ze hebben laten zien:

sociaal bewijs
Er zijn ook bedrijven die hun publiek aanmoedigen om zich aan te melden voor hun e-maillijstdoor het aantal abonnees te tonen dat al op de lijst staat:

sociaal bewijsAl deze tactieken beïnvloeden het gedrag van kopers omdat ze laten zien dat veel andere mensen het product gebruiken.

Door het aantal huidige klanten, abonnees, reviewers en meer weer te geven, maken bedrijven het klanten gemakkelijker om te zien wat andere mensen denken.

Bedrijven kunnen zo een niveau van vertrouwen opbouwen bij nieuwe klanten en hun eigen geloofwaardigheid als merk versterken.

De psychologie achter sociaal bewijs

Mensen zijn roedeldieren. Diep van binnen zijn we beïnvloed door de meningen, keuzes en acties van de mensen om ons heen. De kern van sociaal bewijs is een verlangen om niet “op te vallen” of tegen de norm in te gaan, en om zich aan te passen aan het gedrag om ons heen. Deze schijf is zo sterk dat deze zelfs kan indruisen tegen wat we weten dat juist is.

Ben je ooit in een gesprek geweest waarin jij de enige was die het niet eens was met een punt dat werd gemaakt? Heb je het gezegd? Zo niet, dan is dit een voorbeeld van conformering om bij de mensen om ons heen te passen.

Dit idee werd getest door Friedrich Nietzsche, een Duitse filosoof die het idee van “Herd Morality.” Besprak. Het is het idee dat mensen af ​​en toe hun mening en gebrek aan het levenopzij zetten door groepsinstincten . Wanneer we naar voorbeelden uit de echte wereld kijken, is het gemakkelijk in te zien waarom dit denken logisch is.

We gaan er simpelweg van uit dat als de meerderheid van de mensen iets doet, iets heeft gedaan of ergens in geloven, er een goede reden is waarom.

En dus … we voldoen.

Uw bedrijf heeft Social Proof Marketing nodig om te gedijen

Sociaal bewijs maakt deel uit van bijna elke succesvolle marketingcampagne.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een campagne die sociaal bewijs gebruikte om op de radar van potentiële klanten te komen en ze vervolgens te converteren.

De Toolkit van Genius Blogger is een combopakket voor bloggers die eenmaal per jaar worden aangeboden tegen een sterk gereduceerde prijs. Wanneer elk product in de bundel afzonderlijk wordt gekocht, kunnen klanten verwachten dat ze ergens in de buurt van $ 5800 uitgeven. In plaats daarvan biedt de Toolkit van Genius Blogger het publiek de kans om al deze producten in één keer te kopen – met een korting van 98% – voor slechts $ 97.

sociaal bewijsDe korting is slechts een week geldig en in die tijd wordt sociaal bewijs op veel verschillende manieren gebruikt om mensen te laten kopen.

sociaal bewijs

Bijvoorbeeld, liepen ze een e-mail campagne om mensen over de voordelen van de bundel herinneren (boven), met inbegrip van case studies uit het verleden klanten (zie hieronder):

sociaal bewijs

Op de website van het bedrijf waren er callouts die benadrukten hoeveel tevreden klanten er zijn geweest:

sociaal bewijsEn getuigenissen van nog meer klanten:

sociaal bewijs
Helemaal onder aan de landing pag e, was er een duidelijke oproep tot actie.

sociaal bewijsTegen de tijd dat mensen dit punt bereiken, hebben ze gezien en gehoord over de voordelen, de productgarantie en de ervaringen van andere mensen. Op dit punt zijn ze klaar om te kopen.

Als u deze resultaten in uw volgende campagne wilt repliceren, gebruikt u sociaal bewijs bij elk contactpunt van de klant – zoals e-mail of uw bestemmingspagina.

3 dingen sociaal bewijs kan doen voor uw bedrijf

De strategie om sociaal bewijs op te nemen tijdens een marketingcampagne heeft ervoor gezorgd dat veel startups en kleine merken in populariteit zijn gegroeid en een bloeiende omzet ervaren.

In het bijzonder tonen verschillende case-studies aan dat Social Proof van groot belang is om:

 • Vertrouwen op te bouwen
 • Voeg geloofwaardigheid toe
 • Valideren en vereenvoudigen de aankoopbeslissing van uw klanten

Laten we eens kijken hoe deze factoren werken.

# 1. Sociaal bewijs bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op

Mensen vertrouwen andere consumenten meer dan dat zij marketeers vertrouwen.

Welke argumenten u ook gaat gebruiken op uw bestemmingspagina, website of advertenties, uw potentiële klanten zullen uw andere klanten nog steeds meer geloven dan u. Bijvoorbeeld, prospects geloven eerder een testimonial van een klant of een productbeoordeling dan uw gepolijste marketingexemplaar.

Als u ooit een nieuw product of een bedrijf heeft gelanceerd, weet u hoe moeilijk het is om anderen te overtuigen om uw product te proberen of uw dienst te boeken zonder enig bewijs van hoe het anderen heeft geholpen. Vooruitzichten weten niet of uw product werkt, of het aan hun behoeften voldoet of zelfs aan de kwaliteit ervan.

Sociaal bewijs, zoals beoordelingen, getuigenissen of zelfs het aantal verkopen tot nu toe, toont aan dat andere mensen de sprong hebben gemaakt en u hebben gekozen om een ​​probleem op te lossen.

# 2. Sociaal bewijs helpt om het aankoopbesluit te valideren

Sociaal bewijs maakt duidelijk dat het kopen van een bepaald product klanten zal helpen de eigenschappen te evenaren die ze bewonderen in hun idolen.

Denk na over hoe populair Beats-koptelefoons zijn: Apple kocht het merk in 2015 voor meer dan $ 3 miljard . Beroemdheden dragen ze overal en meer klanten kopen ze in de hoop hetzelfde soort prestige te creëren waarvan zij geloven dat beroemdheden het bezitten.

# 3. Sociaal bewijs vereenvoudigt de besluitvorming

Mensen zijn niet altijd de beste in het nemen van beslissingen . We hebben zoveel opties om uit te kiezen dat we lijden aan een besluitvormingsverlamming. Sociaal bewijs biedt een veilige weg van de minste weerstand die we kunnen volgen zonder erover na te denken.

Als een voorbeeld, zag een hotel een piek van 33% in hergebruikte handdoeken nadat het management begon met het achterlaten van informatiekaarten in de kamers. Op de kaarten staat eenvoudig ” 75% van de klanten die in deze kamer verbleven, hergebruikt hun handdoeken. 

Hier is een goed overzicht van hoe deze strategie werkte (kijk rond het teken van 9:00 minuten).

In een ander voorbeeld gericht op restaurants, bewees een onderzoek door Duke University dat het beschrijven van een bepaald gerecht als het meest populaire op het menu zijn verkoop met 13-20% verhoogt.

In een ander voorbeeld zag Opower, een Greentech-bedrijf, een respons van 80% op e-mails en 500 miljoen kilowattuur bespaard nadat het begon te delen hoe het elektriciteitsverbruik van een huis zich verhoudt tot hun buren.

AdEspresso’s Social Proof Marketing Experiment

Om de impact van sociaal bewijs voor bedrijven te testen, hebben we twee advertentiecampagnes uitgevoerd:

 • Iemand heeft mensen uitgenodigd om deel te nemen aan onze nieuwsbrief.
 • Men vroeg mensen om een ​​eBoek te downloaden.

In beide campagnes hebben we drie verschillende advertenties gebruikt :

 • Een daarvan omvatte een afgerond getal als een manier om sociaal bewijs te tonen.
 • Eén toonde een exact aantal.
 • De laatste advertentie bevatte helemaal geen sociaal bewijs.

Dit is de advertentie voor beide campagnes.

sociaal bewijs

De nieuwsbrief-campagne met “afgerond” Social Proof-nummer (community van meer dan 35.000 marketeers).

sociaal bewijs

De nieuwsbrief-campagne met “exact” sociaal bewijsnummer (gemeenschap van 37, 238 marketeers)

sociaal bewijs

De nieuwsbrief-campagne zonder sociaal bewijs

De campagne ‘eBook-download’:

sociaal bewijs

De eBook-downloadcampagne met “afgerond” Social Proof-nummer (15.000+ downloads in 2 maanden)

sociaal bewijs

De eBook-downloadcampagne met “exact” Social Proof-nummer (17,348+ downloads in 2 maanden)

sociaal bewijs

De eBook-downloadcampagne zonder sociaal bewijs 

We hebben een gemiddelde van $ 100 uitgegeven voor elke advertentie en we hebben vastgesteld dat advertenties met sociaal bewijs een lagere prijs per lead genereren dan de advertentie zonder enig sociaal bewijs.

De campagne “Nieuwsbrief” – kosten per lead:
 • Advertentie met exact sociaal bewijs: $ 1,97
 • Advertentie met 35.000+: $ 2.20
 • Advertentie zonder sociaal bewijs: $ 2,48
De campagne “eBoek downloaden” – kosten per lead:
 • Advertentie met meer dan 15.000: $ 1,57
 • Advertentie met exact sociaal bewijs: $ 1,74
 • Advertentie zonder sociaal bewijs: $ 2,06

Dacht dat de gegevens niet overtuigend zijn over de vraag of afgerond sociaal bewijs of een exact aantal het beste werkt, de resultaten geven nog steeds een interessant perspectief op het effect van het opnemen van sociaal bewijs in marketingcampagnes.

Hoe om sociale bewijzen te faken om geloofwaardigheid te bouwen

Op het eerste gezicht lijkt het alsof sociaal bewijs alleen werkt voor grotere, bekende merken. Immers, mensen vasthouden aan wat ze kennen – ook al is het niet erg goed.

Maakt Goodyear bijvoorbeeld de beste banden? Waarschijnlijk niet. Verkoopt Starbucks de beste koffie? Niet aannemelijk.

Deze merken zijn vaste waarden geworden in de hoofden van consumenten, omdat deze producten herkenbaar zijn en werken, zelfs als ze niet de beste zijn die er zijn.

Wat betekent dit voor uw nieuwe product of dienst? Het betekent dat het bouwen van een bedrijf op basis van sociaal bewijs een beetje moeilijker is. Niemand let op je of weet wie je bent.

Het goede nieuws is dat er nog steeds hoop is.

Sociaal bewijs kan u helpen mensen van mening te doen veranderen en ervoor kiezen om uw product te kopen.

Hier zijn vijf manieren om sociaal bewijs te faken, uw geloofwaardigheid te vergroten en op te vallen terwijl u uw merk laat groeien:

1. Meeliften met derden en gecertificeerd worden

We leven in een digitaal tijdperk waarin bedrijven online toegang hebben tot enorme hoeveelheden informatie. Als gevolg hiervan lijkt het erop dat certificatie niet veel betekent voor zinvolle voordelen. Maar hier is het ding: hoewel certificering geen duidelijke impact op u heeft, zien potentiële klanten het als een indicatie van hoe goed u bent in de branche.

Bijvoorbeeld, Google Analytics Academy biedt vier gangen voor marketeers om uit te kiezen:

sociaal bewijsDit soort certificeringen van gerenommeerde derde partijen bouwen uw geloofwaardigheid op– zelfs als het verkrijgen van een certificaat u niets kost.

Google Analytics-certificering toont aan uw doelgroep dat u het een en ander weet over de technische kant van zakendoen:

sociaal bewijs

Bron ]

Wanneer u certificeringen zoals deze op uw website plaatst, ziet u er in de ogen van de mensen die u online vinden voor u legitiemer en ervarener uit. Bovendien zou uw persoonlijke certificering kunnen afwentelen op uw hele merk, wat een bonus is.

Een andere geloofwaardige site zoals HubSpot, die bekend staat om zijn brede scala aan marketing- en verkoophulpmiddelen, biedt een lange lijst met certificeringen waaruit u kunt kiezen:

sociaal bewijsBron ]

Een certificering, zoals die hieronder voor het leren van de Inbound Methodology – een type marketing dat is ontwikkeld door HubSpot – laat zien dat je in staat bent om via complexe marketingstrategieën te werken:

sociaal bewijs

Bron ]

Certificeringen zijn natuurlijk slechts de eerste stap. Ze zijn een bouwsteen.

Doe je huiswerk, want de goeden kunnen deuren openen om met mensen aan de top van hun spel te werken, zoals Michael Aagaard bij Unbounce.

sociaal bewijs

Terwijl u groeit en een naam voor uzelf maakt, wordt u een van de weinige geselecteerde merken waar grotere, geloofwaardige organisaties mee willen werken en waar klanten naar toe trekken.

2. Word een partnerbedrijf

Een stap omhoog van een individuele certificering wordt een partnerbedrijf.

U bent uw merk aan het afstemmen op een merk dat groter is en verder gaat dan u bent.

Het goede nieuws is dat veel grote bedrijven partnerprogramma’s bieden. HubSpot biedt bijvoorbeeld drie partnerprogramma’s om uit te kiezen:

sociaal bewijsMensen zoeken bedrijven zoals HubSpot op voor hulp bij het oplossen van een probleem. Wanneer HubSpot hun partnerbedrijven doorverwijst, krijgt u direct toegang tot een nieuw netwerk en ziet u betrouwbaarder en geloofwaardiger over naar potentiële klanten.

Houd er rekening mee dat de meeste partnerprogramma’s lagen hebben waarmee u naar boven kunt gaan. Door naar de top te gaan, kom je bij andere bedrijven die extra aandacht en exposure krijgen. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat ze worden vermeld in de nieuwsbrieven en marketingcampagnes van de partners, dat ze ondersteuning krijgen van hun experts en dat ze op hun website worden vermeld.

Beste van alles? Veel van de partners waarmee u afstemt, kunnen u zaken doen.

HubSpot krijgt bijvoorbeeld 4,5 miljoen bezoeken aan zijn blog per maand. Dat betekent dat ze veel zoekverkeer naar de site krijgen. Dus HubSpot geeft terug door nieuwe bezoekers te helpen bij het vinden van HubSpot-partners die aan hun behoeften voldoen.

3. Schrijf inhoud voor uw niche

Wanneer u probeert een publiek op te bouwen en uw geloofwaardigheid te vestigen, is er waarschijnlijk van u gezegd dat u moet spreken op conferenties en geïnterviewd moet worden!

Dit is geen slecht advies, maar het probleem is dat mensen niet willen horen van sprekers die ze niet kennen. Een betere aanpak is om uit te gaan en in plaats daarvan bekende mensen te interviewen.

Heeft u een blog als onderdeel van uw bedrijf? Als je dat doet, is dit een uitgelezen mogelijkheid om het beste in het bedrijf te interviewen.

Hier is een voorbeeld van Aaron en Shopify , waarin leiders worden geïnterviewd over e-commerce. Merk op dat hij ze niet alleen benadrukt , hij promoot ze ook.

sociaal bewijs

Je hebt niet altijd de grote merknamen nodig. Wat belangrijk is in een interview, is het verhaal. Dus, vindt een interessant verhaal, zelfs als niemand heeft gehoord van het bedrijf, en benadrukken hun les.

Het herkennen van een goed verhaal is de sleutel om uw merk en uw inhoud voor uw doelgroep te krijgen. De meeste grote sites zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en opwindende inhoud en zijn bereid nieuwe aanvragers te accepteren als u de goederen kunt brengen.

Doorzoek blogs in uw niche om een ​​link naar een bijdrager te vinden en begin met delen.

4. Krijg een vermelding op grote sites en sociale media

De snelste manier om met grote namen te werken, is door met grote namen te werken. Succes geeft succes.

Vaak zullen grote merken de bedrijven waarmee ze werken noemen:

sociaal bewijsEr zijn geen trucs of snelkoppelingen om dit punt te bereiken. Je hebt een geweldig product of een geweldige service nodig om opgemerkt te worden. Meer klanten zullen je vinden en vertrouwen dat je het merk bent dat ze nodig hebben in hun leven.

U kunt hiermee zelfs een stap verder gaan en getuigenissen van klanten op uw site opnemen. Dus wanneer klanten u vinden, hebben zij een referentiepunt op basis van hoe anderen u zien.

sociaal bewijs

Hier bij AdEspresso laten we zien wie onze producten gebruikt (hierboven) en we delen testimonials van klanten (hieronder):

sociaal bewijsIedereen moet ergens beginnen. Doe wat je kunt om een ​​paar vroege overwinningen op zak te krijgen – zoals gratis diensten aanbieden aan nieuwe klanten in de vorm van een proefperiode van veertien dagen in ruil voor belangrijke plaatsingen.

5. Toon de nummers

Om mensen echt te overtuigen dat u het juiste merk voor hen bent, neemt u het aantal gebruikers, verkopen, recensies en meer dat u heeft verzameld en plaatst u ze voorop en centraal. Slack deelt dit soort informatie op hun website:

sociaal bewijsHubSpot bevat hun aantal partners, hun websiteverkeer, bezoekers van evenementen en volgers:

sociaal bewijsEn Piktochart biedt het aantal gebruikers, gecreëerde inhoud en beschikbare sjablonen:

sociaal bewijsHet tonen van de cijfers is belangrijk, omdat u hiermee sterkere, doelgerichte campagnes zoals deze kunt uitvoeren:

sociaal bewijs

Bron ]

De grafiek in deze advertentie toont de gestage groei van SumoMe, wat het succes van klanten die de tool gebruiken impliceert.

Vijf manieren om sociaal bewijs te vragen (en het te krijgen)

Een vraag die u zichzelf waarschijnlijk stelt, is: “Hoe krijg ik gegevens over sociale gegevens die ik kan gebruiken in campagnes of op mijn website?”

Het goede nieuws is dat, tenzij je begint, je waarschijnlijk al toegang hebt tot veel informatie die je nodig hebt.

U heeft bijvoorbeeld gegevens zoals verkoopstatistieken en volgertellingen die u in uw campagnes kunt gebruiken.

Voor andere soorten gegevens, zoals productaanbevelingen, hebt u een meer tactische aanpak nodig. Gebruik bijvoorbeeld technologie om sociaal delen in te schakelen of inhoud doorsturen aan te moedigen.

Hier zijn meer voorbeelden om u op weg te helpen:

1. Verzend verzoeken om beoordelingen na aankopen door klanten

Verstuur automatisch een aanvraag via e-mail nadat klanten iets hebben gekocht van uw website. Dit kan deel uitmaken van de bevestigingsmail voor de aankoop of afzonderlijk worden verzonden.

Om mensen te motiveren om een ​​recensie te schrijven, voegt u een kortingscode toe die klanten bij hun volgende aankoop kunnen gebruiken.

sociaal bewijs

2. E-mail klanten die vragen om een ​​testimonial

Maak e-mailmarketingcampagnes die e- mailautomatiseringssoftware zoals MailChimp of ActiveCampaign gebruiken om het hele proces te beheren. Stel simpelweg een workflow op die nieuwe klanten voedt en verzendt elke klant een e-mail waarin om een ​​beoordeling wordt gevraagd.

sociaal bewijs

3. Gebruik LinkedIn-aanbevelingen om autoriteit op te bouwen

Stuur B2B-klanten een LinkedIn-aanbevelingsverzoek en vraag toestemming om de aanbeveling op andere plaatsen te gebruiken, zoals uw website.

sociaal bewijs

Het vragen om een ​​aanbeveling op LinkedIn heeft te maken met gewicht omdat de ontvangers snel kunnen zien wie je bent versus dat ze een e-mail ontvangen zonder veel achtergrondinformatie over jou.

4. Optimaliseer uw website om het indienen van beoordelingen te vereenvoudigen

In plaats van klanten te vragen een beoordeling per e-mail in te dienen, voegt u een link toe in hun bevestigings-e-mail die hen doorverwijst naar een pagina op uw website.

Op deze manier kunnen ze snel en eenvoudig een beoordeling indienen.

sociaal bewijsBron ]

5. Case-studies maken op basis van klantervaringen

Gebruik casestudy’s om de ervaringen van bepaalde klanten te belichten.

sociaal bewijsBron ]

Casestudy’s, zoals de enige VoiceSage die hierboven is gemaakt, wijzen op een probleem dat hun klanten ondervonden, de aangeboden oplossing en de resultaten – met veel details inbegrepen.

Onder aan de pagina is er een oproep tot actie om nieuwe klanten aan te moedigen aan de slag te gaan. Gebruik dit als een kans om meer te weten te komen over de ervaringen van uw klanten, zodat u nieuwe casestudy’s kunt maken om te delen.

sociaal bewijs

Als u een krachtige casestudy wilt schrijven, moet u rekening houden met de meest relevante informatie die uw klanten delen. Markeer bijvoorbeeld hoe de ervaringen van uw klanten zijn verbeterd.

Enkele vragen die u moet stellen bij het interviewen voor een case study zijn:

 • Met welke doelen hoopte u dat uw product of dienst u zou helpen bereiken?
 • Wat was het directe probleem dat je probeerde op te lossen?
 • Welke andere oplossingen hebt u overwogen?
 • Welke uitkomsten heb je gezien als resultaat van de oplossing? Was er bijvoorbeeld een toename in verkeer of aanmeldingen of was hun merkbekendheid en merkherkenning groter?
 • Kunt u enkele statistieken delen die inzicht geven in de resultaten?

Op basis van deze informatie zou je in staat moeten zijn om een ​​casestudy te schrijven die zich richt op de klant en zijn verhaal, en die je helpt om sociaal bewijs te ontwikkelen.

Waar sociaal bewijs wordt getoond om opgemerkt te worden

Niet alle sociale bewijzen worden op dezelfde manier gecreëerd. De typen typen sociale typen die in de ene situatie werken, werken mogelijk niet in een andere situatie. Maar gebruik als algemene vuistregel sociale bewijzen binnen meerdere contactpunten van klanten om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Om te beslissen op welke aanrakingspunten u moet focussen, zijn er drie factoren waarmee u rekening moet houden:

 1. Het type sociaal bewijs dat je gaat gebruiken
 2. De inhoud die u opneemt
 3. Waar je de inhoud gaat plaatsen

We zullen de verschillende soorten sociaal bewijs en inhoud binnenkort verkennen, maar laten we eerst eens kijken naar plaatsen waar sociaal bewijs kan worden gebruikt:

 • Bestemmingspagina’s – maak secties die getuigenissen en beoordelingen van klanten markeren
 • E-mails – deel succesverhalen van klanten als onderdeel van marketingcampagnes
 • E-mailhandtekeningen – voeg een link toe naar casestudy’s die beschikbaar zijn op uw website
 • Webpagina’s – maak pagina’s die zijn toegewijd aan sociaal bewijs, zoals achter de schermen met klanten die uw product gebruiken
 • Social media – deel door gebruikers gegenereerde inhoud of vraag klanten om beoordelingen op uw bedrijfspagina’s te plaatsen
 • Blogberichten – vermeld het aantal sociale shares bij elke gepubliceerde blogpost
 • Advertenties – inclusief successtatistieken zoals het aantal klanten dat wordt bediend of opmerkingen van tevreden klanten
 • Promotie- en verkoopmateriaal – voeg getuigenissen van klanten en relevante statistieken toe
 • Zoek vermeldingen – claim uw bedrijf in Google Mijn Bedrijf zodat beoordelingen worden weergegeven in Google Zoeken
 • Webinars – wanneer u een programma, service of product verkoopt, kunt u getuigenissen van klanten in het verleden opnemen
 • In-app-scoreborden en dashboards – gamify je app en laat zien hoe andere gebruikers zich tegen elkaar opstapelen

Laten we nu kijken naar hoe sommige van deze plaatsingen werken en welke typen inhoud moeten worden gebruikt.

Hoe sociaal bewijs te gebruiken in uw e-mailmarketing

Het gebruik van sociaal bewijs in e-mails is lastig. Vaak gaan e-mails ongeopend, en als ze worden geopend, zijn er geen garantie-lezers die actie ondernemen.

Om er zeker van te zijn dat uw e-maillijst binnen uw e-mailcampagne sociale bewijzen ziet en beantwoordt, zijn hier enkele tactieken om te proberen:

1. Voeg beoordelingen toe

TripAdvisor bevat hotelbeoordelingen in hun e-mailcampagnes om het voor reizigers eenvoudig te maken om hotels te vergelijken voordat ze boeken:

sociaal bewijs

Bron ]

2. Markeer uw inhoud

Wanneer u nieuwe inhoud naar uw lijst stuurt, neemt u de huidige statistieken voor delen op om aan te geven hoe goed deze presteert. GrowthHackers omvat het aantal upvotes en opmerkingen dat artikelen ontvangen wanneer ze e-mails naar abonnees verzenden:

sociaal bewijs

3. Maak gebruik van mediaberichten

Oribe-aandelen waarbij hun producten zijn vermeld op populaire mediasites:

sociaal bewijs

Bron ]

Sociaal bewijs op Twitter en Instagram

Laten we nu eens kijken naar hoe merken sociaal bewijs weergeven in hun Twitter- en Instagram-advertenties.

De voorbeelden die we gebruiken, zijn afkomstig uit twee van onze eBoeken:

Gezien de karakterlimieten van sociale media, moeten merken de ruimte verstandig gebruiken. Hier is hoe het te doen:

1. Gebruik nummers

Gebruik gegevens om de punten die u maakt te valideren om mensen te overtuigen van de waarde die u biedt:

sociaal bewijs

sociaal bewijs

sociaal bewijs

sociaal bewijs

2. Schrijf korte getuigenissen

sociaal bewijs

Social Proof Marketing voorbeelden

Nu u begrijpt waarom sociaal bewijs zo belangrijk is en u strategieën hebt om campagnes te maken om uw publiek aan te moedigen om actie te ondernemen, laten we eens kijken naar de verschillende soorten sociaal bewijs en voorbeelden van hoe ze werken.

1. Deskundig sociaal bewijs

Dit type sociaal bewijs vertrouwt op een geloofwaardige bron – zoals een beroemdheid, een beïnvloeder of een herkenbare persoon waarmee uw doelgroep zich identificeert – die uw product of dienst zullen onderschrijven.

Hier zijn voorbeelden van sociaal bewijs van experts in actie:

Type 1: Getuigenissen van Industry Influencers

De startpagina van Copyblogger bevat testimonials van mensen die door hun publiek als influencers worden beschouwd – experts uit de branche wier mening mensen vertrouwen – en die hoogstwaarschijnlijk opkijken naar:

sociaal bewijsType # 2: Aanbevelingen voor beroemdheden

Met een budget dat groot genoeg is, kun je grote campagnes uitvoeren zoals Capital One met actrice Jennifer Garner:

Of Wix met komiek Jay Pharoah:

Of je kunt beroemdheden laten tweeten of je product promoten bij hun volgers:

sociaal bewijsBron ]

Onthoud dat beroemdheidsgoedkeuringen, zoals die hierboven met Kylie Jenner, duizenden dollars kunnen kosten.

Aanbevelingen van beroemdheden als de Kardashian-familie kunnen overal tussen de $ 150.000 en $ 500.000 kosten. Zorg ervoor dat de ROI de moeite waard is voordat u deze route aflegt.

Goedkeuring door beroemdheden kan je veel verkeer opleveren, maar als het niet goed wordt gedaan, kunnen ze een averechts effect hebben. In 2017 liet Pepsi Kendall Jenner zien in een van hun advertenties. Helaas kreeg de advertentie een aanzienlijke terugslag als deze cultureel ongevoelig werd geacht .

Waar deskundige sociale bewijzen gebruiken:

Deskundig sociaal bewijs werkt het beste wanneer het wordt gebruikt om een ​​merk of product te promoten bij grote aantallen potentiële kopers.

Online advertenties

Partner met beroemdheden die uw product onderschrijven en het ook daadwerkelijk gebruiken. Gebruik beroemdheden met een sterke connectie met je niche. Richard Branson is bijvoorbeeld een bekende investeerder en filantroop, dus een partnerschap met een geldtransferservice impliceert dat klanten die de service gebruiken, een financieel gezonde beslissing nemen, zoals Richard Branson dat zou doen.

sociaal bewijs

Sociale media

Het inhuren van beroemdheden om te tweeten over een product hangt af van hoeveel u bereid bent te betalen voor de toegevoegde exposure. Basketbalspeler LeBron James rekent naar verluidt $ 139.000 per tweet en Kevin Durant, meer dan $ 66.000 .

sociaal bewijs

Bron ]

2. Sociaal gebruikersbewijs

Beoordelingen, testimonials en casestudy’s zijn bewezen manieren om vertrouwen op te bouwen met mensen. Waarom? Studies tonen aan dat mensen de meningen van anderen onderzoeken als ze alles wat ze kunnen over een product op zichzelf hebben geleerd en hun aankoop moeten rechtvaardigen.

Meer dan 75% van de klanten leest recensies, getuigenissen en casestudy’s en 88% van de mensen vertrouwt op beoordelingen en persoonlijke aanbevelingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe bedrijven gebruik maken van social-proof voor gebruikers in hun marketingcampagnes.

Type #: beoordelingen

Online beoordelingen spelen een cruciale rol in het koopproces van vandaag. In het verleden was het aankoopproces eenvoudig en zag het er ongeveer zo uit:

sociaal bewijsVergelijk dit met het verwarde proces dat de meeste kopers vandaag doormaken. Zodra een probleem is vastgesteld, hebben klanten een aantal onderzoeksmogelijkheden – zoals aanbevelingen, sociale media en recensies om door te lezen – voordat ze besluiten te kopen.

sociaal bewijs
Online reviews spelen een grote rol bij het helpen van klanten bij het kiezen van wat ze willen kopen, en er is onderzoek om deze verschuiving te ondersteunen: New York University en TrustYou deed een onderzoek waaruit bleek dat 95% van de mensen beoordelingen leest voordat ze hun vakantie boeken.

Uit een recent onderzoek van GetApp blijkt dat het beoordelingsgedeelte het meeste vertrouwen heeft opgebouwd:

sociaal bewijs

Bron ]

Waar beoordelingen gebruiken:

Recensies opnemen in advertenties om hun impact op gebruikers te vergroten:

sociaal bewijs

Beoordelingen kunnen ook worden weergegeven in de zoekresultaten van Google, waardoor de kans groter wordt dat een bezoeker doorklikt naar uw website en iets koopt:

sociaal bewijs
Zet ze op uw website:

sociaal bewijs

sociaal bewijs

Type # 2: Testimonials

Getuigenissen helpen om vertrouwen op te bouwen en de scepsis van een prospect over uw product te overwinnen.

Ze kunnen je ook positioneren als een ” veilige keuze ” omdat ze bewijzen dat je al iemand anders hebt geholpen.

Voeg een toegewijd testimonialgedeelte toe op uw startpagina, zoals FreshBooks dat doet in het onderstaande voorbeeld, om snel mensen te laten zien wat klanten van uw product vinden:

sociaal bewijsFreshBooks gebruikt testimonials om twee doelen te bereiken:

 • Creëer een centraal punt op de startpagina waar de klant naar kijkt. Als ze snel de voordelen van het product kunnen zien, is de kans groter dat ze iets kopen
 • Gebruik testimonials om het algemene verkoopdoel van het publiek te overbruggen. Roman Mars wijst er bijvoorbeeld op hoe eenvoudig het is om uitgaven bij te houden.

Een andere aanpak is om je testimonials samen te voegen met de rest van de kopie om je belangrijkste functies te ondersteunen – zoals in dit voorbeeld van HookFeed:

sociaal bewijsOf u kunt getuigenissen opnemen in de kop van een bestemmingspagina om onmiddellijke impact te bereiken:

sociaal bewijs

Waar testimonials te gebruiken:

U moet testimonials gebruiken op uw website:

sociaal bewijsEn in advertenties:

sociaal bewijs

Type # 3: Case-studies

Testimonials bieden een momentopname van de ervaringen van klanten met uw product of dienst.

Casestudies bieden daarentegen een dieper inzicht in het verhaal van een klant: van het probleem dat zij hebben ondervonden en de reden waarom zij uw oplossing zochten, tot hoe u hen hebt geholpen om het op te lossen.

Casestudy’s zijn een geweldige manier om mensen te overtuigen die het einde van de koopcyclus naderen en die prospects de specifieke informatie en gegevens bieden die ze nodig hebben om een ​​beslissing te nemen.

Uw case-study’s hoeven ook geen lange pagina’s met tekst te zijn. Als u een beroep op uw publiek wilt doen, denkt u buiten de doos.

Help Scout biedt bijvoorbeeld video-casestudy’s van klanten rechtstreeks op de startpagina:

sociaal bewijsIntercom combineert anderzijds casestudy’s met testimonials om op doelgerichte browsers en prospects te richten die beschikbare oplossingen al vergelijken om te kopen.

sociaal bewijs

Waar case-studies gebruiken:

Plaats casestudy’s op uw website en vraag prospects om ze te downloaden:

sociaal bewijsHiermee kunt u prospecten targeten in de afwegingsfase van de koopcyclus, omdat de informatie die zij nodig hebben, gemakkelijk toegankelijk is. Ze hoeven er niet naar op zoek te gaan.

Promoot uw casestudy’s in online advertenties:

sociaal bewijs

3. “Wijsheid van menigten” sociaal bewijs

Wanneer potentiële klanten zien dat andere mensen profiteren van het gebruik van een product, willen ze hetzelfde ervaren. Bedrijven gebruiken dit fenomeen – bekend als de Fear of Missing Out of FOMO – om meer mensen te verleiden om van hen te kopen.

Amazon en vele andere winkels laten een lijst zien van klanten die dit item hebben gekocht.

sociaal bewijsiTunes toont albums die andere luisteraars hebben gekocht:

sociaal bewijsSommige merken benadrukken hun best verkopende producten:

sociaal bewijsSommige bedrijven gebruiken zelfs het aantal klanten en verkopen die ze hebben gemaakt als een vorm van sociaal bewijs:

sociaal bewijsWaar te gebruiken “Wijsheid van menigten” Sociaal bewijs:

Op aanmeldingsformulieren voor e-mail:

sociaal bewijsOp productbeoordelingspagina’s:

sociaal bewijsIn blogberichten met het aantal sociale shares:

4. “Wijsheid van vrienden” Sociaal bewijs

De meerderheid van de mensen vertrouwt aanbevelingen van de mensen die ze kennen .

Bijvoorbeeld, volgens Nielsen , 92% van de mensen zeggen dat ze volledig vertrouwen aanbevelingen van vrienden en familieleden.

Uit een gezamenlijk onderzoeksproject van Ogilvy, Google en TNS bleek dat mond-tot-mondreclame de meeste invloed heeft – voor 74% van de klanten.

En een onderzoek door BabyCenter ontdekte dat moeders 67% meer vertrouwen op de wijsheid van vrienden dan op enig ander kanaal.

En dus is het verleiden van mensen om uw producten aan te bevelen een andere manier om hun waarde te benadrukken.

Dit sociale bewijs werkt echter anders dan de andere typen in deze lijst. In plaats van bewijs op uw site te tonen, moet u strategieën gebruiken die klanten aanmoedigen om te delen wat u met andere mensen aanbiedt.

Hoe dit werkt:

Moedig uw klanten aan om de ervaring met hun aankoop op sociale media te delen. Maak het gemakkelijk voor hen door sociale delenknoppen toe te voegen aan de aankoopbevestigingspagina of de bevestigingsmail.

Bied kortingen aan klanten die berichten plaatsen en delen over hun ervaring op sociale media en u taggen. U kunt ook incentives aanbieden aan klanten die uw promoties doorsturen naar hun vrienden en familie.

sociaal bewijs

Bron ]

Waar te gebruiken “Wijsheid van vrienden” Social Proof:

Nadat u iets heeft gekocht, neemt u een optie op waarmee klanten hun recente aankoop met vrienden op sociale media kunnen delen:

sociaal bewijsMoedig klanten aan om een ​​verwijzing te delen in ruil voor meer toegang tot uw product:

sociaal bewijs

Nu is het jouw beurt

Nu bent u klaar om campagnes te maken die bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.

Experimenteer door sociaal bewijs op verschillende plaatsen te plaatsen – zoals e-mails, sociale media en uw website – om klanten eraan te herinneren dat u niet alleen de beste optie voor hen bent, maar ook dat andere klanten het ermee eens zijn.

Hoe meer klanten hieraan kunnen herinneren, op de plaatsen waar ze de meeste tijd doorbrengen, hoe groter de kans dat uw bedrijf groeit.

Omdat mensen verwijzen naar de acties van mensen om hen heen, helpt sociale zekerheid mensen aankoopbeslissingen sneller te nemen. Het enige dat u nog moet doen, is om te beginnen.

Veel succes!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *