Een fabrikant of leverancier vinden voor uw productidee - DeLaatbusiness

Een fabrikant of leverancier vinden voor uw productidee

8 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je onze vorige berichten hebt gelezen over het vinden van niche-ideeën en het evalueren van producten die online worden verkocht , heb je misschien zelf ideeën verzonnen. Dit is een interessante tijd voor een ondernemer, als het momentum begint te groeien en de opwinding groeit, des te meer je nadenkt over je ideeën.

Maar steeds weer zien veel ondernemers dat ze een bakstenen muur raken en momentum verliezen als het tijd is om producten daadwerkelijk te kopen. Of het nu gaat om het produceren van uw eigen product of het vinden van leveranciers om groothandel in te kopen, ze zijn niet altijd gemakkelijk te vinden.

In dit bericht gaan we in op de basis van het vinden van een leverancier voor uw volgende project. We zullen enkele plaatsen bekijken om te zoeken, hoe je ze moet benaderen en wat je moet vragen.

Sjabloon pictogram

Shopify Academy-cursus: hoe start ik een Dropshipping-bedrijf?

Ontdek hoe gemakkelijk het is om binnen een paar minuten een bedrijf snel aan de gang te krijgen. In deze cursus leert u hoe u een product kunt vinden om te verkopen, een merk kunt opbouwen en uw eerste verkoop kunt krijgen.

Schrijf je gratis in

Inhoudsopgave

De basis: waar ben je naar op zoek?

In dit bericht, wanneer we naar leveranciers verwijzen, bedoelen we iemand die u producten en inventaris kan leveren. Dit omvat fabrikanten, groothandelaren en distributeurs.

Er zijn heel veel nuttige bronnen online die je op Google kunt vinden. Maar voordat u begint, zijn er een paar dingen die u moet weten en beslissen.

Eerst moet u bepalen naar welk type leverancier u op zoek bent. Dit zal helpen bij het bepalen van de terminologie die u in uw onderzoek moet gebruiken. Bekijk ons ​​bericht op Merk, Fabrikant, Groothandel of Dropship om u op weg te helpen. Er zijn verschillende opties, waarvan de meest voorkomende zijn:

 • Een fabrikant om uw eigen productidee te produceren.
 • Een leverancier (die ook een fabrikant kan zijn), groothandel of distributeur om reeds bestaande merken en producten te kopen.
 • Een dropshipper om producten te leveren en opdrachten van reeds bestaande merken en producten te vervullen.

Binnenlandse versus buitenlandse leveranciers

Als u op zoek bent naar leveranciers als u van plan bent om te produceren of in de groothandel, moet u beslissen of u in eigen land of uit het buitenland wilt kopen. Overseas kan verwijzen naar elke locatie in het buitenland.

Typisch, en voor het doel van deze post, zijn overzeese leveranciers gevestigd in Aziatische landen zoals China, India en Taiwan. Dat komt omdat het vaak goedkoper is om uw producten overzee te sourcen, vooral in deze landen. Maar er is veel meer aan de beslissing dan alleen de initiële investering en kosten per eenheid.

Zowel binnenlandse als buitenlandse sourcing hebben hun voor- en nadelen:

Binnenlandse inkoop

voordelen

 • Hogere productiekwaliteit en arbeidsnormen.
 • Gemakkelijkere communicatie zonder taalbarrière.
 • De aantrekkingskracht van marketing wordt gevestigd in Noord-Amerika.
 • Eenvoudiger om gerenommeerde fabrikanten te verifiëren.
 • Snellere levertijd.
 • Hoge bescherming van intellectuele eigendomsrechten.
 • Grotere betalingszekerheid en verhaal.

nadelen

 • Hogere productiekosten.
 • Minder productkeuze (er zijn veel items die gewoon niet meer in Noord-Amerika worden gemaakt).

Overzeese sourcing

voordelen

 • Lagere productiekosten.
 • Hoog aantal fabrikanten om uit te kiezen.
 • One-stop-services zoals Alibaba hebben het gemakkelijk gemaakt om door leveranciers te navigeren.

nadelen

 • Lagere ervaren kwaliteit van klanten.
 • (Gewoonlijk) lagere productie- en arbeidsnormen.
 • Weinig bescherming van intellectuele eigendom.
 • Taal-, communicatie- en tijdzonebarrières kunnen moeilijk te navigeren zijn.
 • Moeilijk / duur om fabrikant te verifiëren en ter plaatse te bezoeken.
 • Langere levertijd.
 • Culturele verschillen in bedrijfspraktijken.
 • Productimport en inklaring.
 • Minder betalingszekerheid en verhaal.
Sjabloon pictogram

Gratis Ebook: Hoe een Dropshipping-bedrijf te starten

Met de Oberlo-app kunt u duizenden producten direct van AliExpress naadloos importeren en verzenden. Leer hoe u uw eigen dropshipping-bedrijf kunt starten met ons gratis introductory ebook.

Download nu het gratis e-boek

Waar begin je met zoeken naar een fabrikant

Nu u een beter idee hebt van wat u precies zoekt, evenals de voor- en nadelen van binnenlandse versus buitenlandse inkoop, waar begint u met zoeken? Uiteraard is internet de beste plek om te beginnen, maar er zijn een paar plaatsen in het bijzonder die u kunnen helpen bij uw zoekopdracht:

directories

Enkele van de beste bronnen zijn gratis online leveranciersgidsen. Deze mappen bevatten profielen voor honderden of duizenden fabrikanten, groothandelaren en leveranciers. Hieronder hebben we een aantal van de meest populaire vermeld voor zowel binnenlandse als buitenlandse leveranciers:

Online binnenlandse telefoongidsen

Online overzeese mappen

Google

In de afgelopen paar jaar zijn we eraan gewend geraakt om gemakkelijk in Google te kunnen zoeken en te vinden wat we zoeken in de eerste paar zoekresultaten. Veel leveranciers hebben echter geen gelijke tred gehouden met het internet of de algoritmeveranderingen van Google. Hun websites zijn meestal oud, weinig informatie en niet geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Hoe vindt u leveranciers op Google? Voor misschien de allereerste keer ooit, moet u pagina twee van de zoekresultaten van Google en verder verkennen. U zult ook verschillende zoektermen willen gebruiken. Woorden als groothandel, groothandel en distributeur kunnen bijvoorbeeld door elkaar worden gebruikt, dus u moet ze allemaal zoeken.

Het kan helpen om uzelf bekend te maken met de zoeksnelkoppelingen van Google om de kwaliteit van uw zoekopdrachten, en dus de resultaten, te verbeteren.

Lokale bibliotheek

U kunt ook overwegen om naar uw plaatselijke bibliotheek te gaan. Veel bibliotheken betalen maandelijkse abonnementskosten voor online bedrijfs- en fabrikantenmappen waar u normaal geen toegang toe zou hebben, of waarvoor u zou moeten betalen, zoals de Scotts Online Business Directory . Deze mappen bevatten profielen voor veel fabrikanten, groothandelaren en distributeurs in Noord-Amerika, afhankelijk van de exacte directory.

Geef uw lokale bibliotheek vooraf een telefoongesprek en vraag of ze toegang hebben tot dit soort privé-telefoongidsen. Voor grotere bibliotheken moet u mogelijk een praatje maken met de bedrijfs- en technologieafdeling.

Verwijzingen

Sommige van de beste leads kunnen afkomstig zijn van verwijzingen. Wees niet bang om in uw professionele netwerken verbanden te leggen als ze aanbevelingen hebben of als zij iemand kennen die dat wel kan. Zoek naar personen die succes hebben gevonden in een gebied dat u wilt volgen en kijk of ze bereid zijn hun contacten te delen.

Sociale netwerken hebben het veel gemakkelijker gemaakt om het woord uit te brengen, dus zorg ervoor dat je deze kanalen gebruikt. Word lid van Facebook-groepen en andere online community’s van eigenaren van e-commercebedrijven en kijk of iemand daar een positieve beoordeling heeft.

Als u leveranciers begint te vinden, zelfs als ze niet geschikt zijn voor u, moet u hen vragen of ze u in de juiste richting kunnen wijzen. Als je in de branche zit, hebben ze waarschijnlijk geweldige contacten en verwijzen ze je graag naar een optie die misschien beter bij je past.

Andere onderzoekstips

Een andere manier om naar productleveranciers te zoeken, is door uw producten te zoeken op basis van hun NAICS-code .

NAICS is het Noord-Amerikaanse brancheclassificatiesysteem en vrijwel elke branche en elk product dat u maar kunt bedenken, is gekoppeld aan een NAICS-code. Soms kunnen fabrikanten en leveranciers hun producten vermelden volgens de NAICS-code, waardoor uw productfabrikanten en leveranciers gemakkelijker te vinden zijn, vooral als u professionele mappen gebruikt.

De NAICS-map is te vinden in uw lokale bibliotheek of online. Hier is de link voor de NAICS-code van de Verenigde Staten en de link voor de NAICS-codevan Canada .

U zult ook willen zorgen dat u uw potentiële fabrikant naar behoren onderzoekt. Als je het hebt beperkt tot een paar mogelijkheden, kun je dieper graven in je onderzoek om ervoor te zorgen dat ze geloofwaardig zijn.

Controleer het Better Business Bureau (BBB) om er zeker van te zijn dat er geen klachten zijn ingediend, blader door hun Facebook-paginabeoordelingen en gebruik die Google-zoektrucs om de bedrijfsnaam + beoordelingen in te zien om te zien of er rode vlaggen opduiken.

Een offerte aanvragen

Zodra u een geschikte leverancier hebt gevonden, is het tijd om ze te benaderen. De grootste vraag die u gaat hebben is “hoeveel?” Maar voordat u haastig de leverancier uw verzoek om een ​​offerte (vaak aangeduid als een RFQ) stuurt, plant u wat u wilt zeggen en de vragen die u moet stellen.

Het plannen van uw eerste aanvraag kan uw kansen op het ontvangen van een antwoord en de juiste informatie vergroten. Hier zijn een paar belangrijke vragen om te overwegen voor uw e-mail:

Wat is uw minimale bestelhoeveelheid?

Ook wel een MOQ genoemd, u wilt ervoor zorgen dat de minimale bestelhoeveelheid voor u beheersbaar is en dat u ze kunt betalen. Deze minimale bestelhoeveelheid kan enorm variëren, afhankelijk van het product en de leverancier, dus het is belangrijk om vooraf te vragen.

Wat is de prijs van uw sample?

U wilt waarschijnlijk dat monsters worden geïnspecteerd voordat u een volledige bestelling plaatst. Voorbeeld prijsbereiken, afhankelijk van het product en de leverancier. Sommige leveranciers die veel verzoeken ontvangen, kunnen de volledige prijs van de kleinhandel in rekening brengen, anderen bieden u monsters tegen een gereduceerd tarief en sommigen kunnen u zelfs gratis monsters sturen.

Wat is uw productieprijsstelling?

Een van de belangrijkste vragen is hoeveel uw producten zullen kosten. U zult waarschijnlijk om prijzen voor verschillende hoeveelheden willen vragen om een ​​idee te krijgen van of en hoe zij de prijzen voor bulkbestellingen verlagen.

Wat is uw doorlooptijd?

Weten hoe lang het duurt om uw bestelling te produceren, is een belangrijke overweging. Afhankelijk van uw exacte business, kan tijd cruciaal zijn.

Wat zijn uw betalingsvoorwaarden?

Veel leveranciers zullen nieuwe bedrijven nodig hebben om de volledige order vooraf te betalen. Dit is belangrijk om te weten, omdat voorraad een grote kostenpost is voor e-commerce startups. U kunt ook vragen of zij betalingsvoorwaarden voor toekomstige bestellingen bieden.

Leveranciers worden voortdurend gebombardeerd met verzoeken om een ​​e-mailaanvraag van bladerige kopers die gewoon ‘de banden schoppen’, dus het is niet ongebruikelijk dat veel leveranciers niet op elk verzoek reageren. Een gebrek aan responsiviteit van leveranciers is een veelgehoorde klacht van nieuwe e-commerce ondernemers.

Dus hoe voorkom je dat je wordt genegeerd? Er zijn een paar dingen die u moet vermijden als u voor het eerst contact opneemt met leveranciers:

 • Lange e-mails: uw eerste e-mail aan een fabrikant moet duidelijk en beknopt zijn. Vertel niet te veel over je verhaal en achtergrond. In de eerste e-mail moet puur potentieel op een hoog niveau worden beoordeeld. Concentreer u op wat leveranciers het belangrijkst vinden, zoals de details van wat u probeert te vinden.
 • Te veel vragen : Verzoeken zijn niet altijd gemakkelijk voor de leverancier om te produceren. Het is belangrijk om een ​​paar prijzen voor meerdere hoeveelheden te vragen, maar vermijd te veel of te veel offertes aan te vragen. Blijf bij het vragen naar wat je absoluut nodig hebt om fit tussen jou en de leverancier te beoordelen.
 • Te weinig vragen: als u een quote ver beneden de minimumorder van de leverancier vraagt, loopt u het risico dat u wordt geconfronteerd met stilte. Als u niet zeker weet of uw verzoek te klein is, overweeg dan om hen snel te bellen of stuur een e-mail met één vraag voordat u vraagt ​​wat hun minimale bestelling is.

Als u ten slotte contact opneemt met een leverancier uit het buitenland, moet u er rekening mee houden dat ze in veel gevallen programma’s gebruiken om uw e-mail en hun antwoord te vertalen. Als u uw e-mails kort, beknopt, goed geformatteerd en foutvrij houdt, helpt u niet alleen de fabrikant, maar krijgt u uiteindelijk ook betere antwoorden en antwoorden.

Als je je vragen stelt, kun je ze het beste nummeren. Op deze manier kunnen ze eenvoudig antwoorden op elk nummer, zodat de vragen en communicatie schoon en georganiseerd blijven.

Onderhandelen over minimale bestelhoeveelheden

Als u voor de eerste keer op zoek bent naar een leverancier, krijgt u snel informatie over minimale bestelhoeveelheden (MOQ’s). Het is niet ongebruikelijk dat een fabrikant een verplichting opeist om honderden of zelfs duizenden eenheden voor uw eerste bestelling te kopen, afhankelijk van het product en de fabrikant.

MOQ’s maken het moeilijk wanneer u beperkte middelen heeft of klein wilt beginnen en de markt wilt testen voordat u grotere aankopen doet. Het goede ding is dat MOQ’s bijna altijd bespreekbaar zijn.

Overweeg voordat u onderhandelt waarom de leverancier een minimum heeft opgelegd. Is het omdat er veel werk vooraf is? Of misschien komt het omdat ze het liefst met grotere kopers werken. Als u de redenen achter het minimum begrijpt, kunt u hun positie beter begrijpen en kunt u onderhandelen en het beste tegenaanbod voorstellen.

Nadat u de positie van uw leverancier beter begrijpt, kunt u een lagere bestelhoeveelheid aanbieden. Compromissen kunnen onder meer betekenen dat de leverancier een aanbetaling krijgt voor een grotere bestelling, maar dat hij slechts kleine hoeveelheden per keer produceert of een hogere prijs per eenheid betaalt.

Hebt u uw leveringspartner gevonden?

Sourcing van leveranciers en fabrikanten is een uniek proces en voor velen een nieuwe ervaring. Proberen om leveranciers te vinden die goed bij elkaar passen, is een kritieke beslissing voor uw nieuwe bedrijf en is niet altijd gemakkelijk te vinden.

Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken wanneer je doodloopt of stenen muren raakt, maar in de meeste gevallen kost het gewoon wat meer geduld en doorzettingsvermogen om de perfecte partner voor je nieuwe bedrijf te vinden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format