Facebook Ad Transparantie Tool: wat het wel en niet kan doen - DeLaatbusiness

Facebook Ad Transparantie Tool: wat het wel en niet kan doen

6 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Kort samengevat: Facebook heeft een enorme terugslag te verduren gekregen na de politieke controverse, die bijzonder hard toesloeg omdat veel gebruikers geloven dat sociale media zowel authentiek als transparant zijn (of op zijn minst zouden moeten zijn).

Facebook heeft heel snel heel veel grote veranderingen doorgevoerd op het platform om te voorkomen dat iets dergelijks in de toekomst gebeurt.

Er zijn strengere beperkingen voor retargeting, aangepaste doelgroepen en nog veel meer. Je kunt hier veel van lezen .

Er is nog een nieuwe functie die gebruikers helpt beschermen door de transparantie op het platform te vergroten: de nieuwe tool voor transparantie van Facebook-advertenties . Hiermee kunnen gebruikers alle advertenties zien die een pagina momenteel uitvoert.

In deze post gaan we bespreken hoe u toegang krijgt tot de tool, wat het betekent voor bedrijven en  wat het precies kan en niet kan doen .

Niet genoeg? Oké, we zullen u ook uitleggen waarom u andere onderzoeksinstrumenten van concurrenten (zoals onze Ads Gallery !) Zou moeten gebruiken voor de beste resultaten .

Wat is de nieuwe tool voor transparantie van Facebook-advertenties?

De Ad Transparency Tool van Facebook is een functie waarmee alle gebruikers elke afzonderlijke advertentie kunnen bekijken die op een pagina wordt uitgevoerd.

U kunt op de CTA klikken om naar de bestemmingspagina te gaan die gebruikers zien wanneer ze klikken, zodat u een volledig beeld krijgt van de advertentie die op de pagina wordt weergegeven en de doelen die ze ermee proberen te bereiken.

Idealiter stelt dit gebruikers in staat om verschillen in verschillende advertenties te herkennen, omdat u een advertentie in deze lijst kunt zien, zelfs als u zich niet in de doelgroep bevindt . Als iemand tegenstrijdige advertenties zou weergeven of advertenties met een hypothetische politieke neiging, zou je dat gemakkelijker kunnen volgen.

Merken kunnen dit uiteraard gebruiken als onderzoek door concurrenten.

Het is een enorm voordeel om alle actieve aanbiedingen en campagnes van uw concurrent te kunnen zien, en u kunt het gebruiken om uw eigen campagnes aan te passen, om nieuwe ideeën op te doen, om nieuwe strategieën of pijnpunten te ontdekken die zij misschien niet gebruiken, in plaats daarvan.

Vanuit een standpunt van een concurrentonderzoek zijn er beperkingen aan deze tool.

Hoewel het u alle huidige advertenties en de bestemmingspagina’s die aan hen zijn gekoppeld, laat zien, is dat het wel.

Het kan u niet de eerdere advertenties laten zien die een pagina heeft uitgevoerd, of het sociale bewijs van de meeste advertenties.

Hoewel sommige gebruikers betrokkenheid bij niet-gekoppelde klikadvertenties kunnen zien (dat ben ik persoonlijk niet), is dit momenteel niet mogelijk voor op links gebaseerde advertenties met CTA’s. Mogelijk is het nuttig om sommige videoweergaven, vind-ik-leuks en reacties te kunnen zien, maar als je niet volledig kunt zien welke campagnes de meeste betrokkenheid genereren, krijg je nog steeds zoveel informatie. 

Dit belemmert de gegevens die u kunt krijgen van deze advertenties, waardoor de informatie enigszins wordt aangetast . Je zou gemakkelijk een strategie kunnen uittesten die momenteel faalt voor je concurrent, per ongeluk naast je worden gesleurd.

Maar we hebben hier een oplossing voor, blijf lezen en je zult er geen spijt van krijgen!

Hoe toegang te krijgen tot de nieuwe tool voor transparantie van Facebook-advertenties

Navigeer naar de pagina waarvan u de advertenties wilt onderzoeken.

Ga naar de navigatiebalk aan de linkerkant en selecteer ‘Info en advertenties’.

U kunt alle advertenties zien die op de pagina worden weergegeven.

In ons geval hier bij AdEspresso voeren we advertenties uit in een groot aantal landen, dus als u alle advertenties die we hadden, wilde zien, moet u de advertenties van elk land afzonderlijk bekijken.

U ziet de betrokkenheid bij een van deze advertenties niet, maar u kunt erop klikken om te zien op welke bestemmingspagina gebruikers worden geplaatst wanneer ze op de advertentie klikken.

In het begin was de … Ads Gallery

Ok, de titel klinkt misschien een beetje bijbels, maar het is waar: onze Ad Gallery , het unieke archief van echte Facebook-advertenties dat alleen AdEspresso biedt , is gemaakt lang voordat Facebook dit nieuwe transparantietijdperk begon.

Het is een ongelooflijke inspirerende tool voor marketeers die vanaf dit moment 161.672 Facebook-advertentievoorbeelden  tellen in de gratis sectie (beschikbaar voor iedereen) plus  100.392  andere Facebook Ad-voorbeelden die alleen  beschikbaar zijn voor onze nieuwsbriefabonnees ( je kunt je hier aanmelden ) .

En hoe zit het met de 1.544.825 Facebook-advertenties en de 106.340 Twitter Ads gratis voor onze klanten en universiteitsabonnees ?

Moeten we ook vermelden dat u advertenties in 36 verschillende talen kunt zien (en doorzoeken) ? En dat u deze onmetelijke waarde kunt krijgen voor minder dan één koffie per dag?

Maar wat deze tool echt uniek maakt, is het feit dat de honderdduizenden voorbeelden van onze advertentiegalerij (en het aantal groeit elke dag) ook worden verzameld dankzij uw medewerking. De AdEspresso-galerij voor advertenties wordt feitelijk ingevuld door de Facebook-advertenties vast te leggen die worden weergegeven in uw newsfeed en in de newsfeed van iedereen die de extensie van de  Ads Gallery voor Chrome heeft toegevoegd .

Als u een AdEspresso-gebruiker bent, is er nog meer functionaliteit voor u.

Download onze Chrome-extensie, sluit hem aan op uw AdEspresso-account en binnen enkele uren ziet u de advertenties op het scherm van uw newsfeed-pop-up in uw eigen Ads Gallery rechtstreeks in uw AdEspresso-dashboard.

Nu u weet hoe de galerij werkt, laten we ook duidelijk maken hoe deze presteert in vergelijking met de nieuwe tool voor Facebook-advertentietransparantie.

AdEspresso Ad Gallery vs. Facebook Ad Transparency: is dit een vervanging?

Denk aan de beperkingen die we eerder bespraken? Dat u met de tool voor Facebook-advertentietransparantie  geen idee heeft hoe de advertentie presteert in de meeste campagnes en dat u geen vorige huidige advertenties kunt zien?

AdEspresso’s reclamegalerij kan beide problemen oplossen . Daarom is de nieuwe  functie voor transparantie van Facebook-advertenties geen vervanging, maar een aanvullende tool die u kunt gebruiken voor onderzoek door concurrenten.

De AdEspresso-galerij kan advertenties weergeven die in het verleden zijn uitgevoerd , zelfs als ze nu niet worden uitgevoerd. 
Dit kan u enig inzicht geven in welke campagnes uw concurrenten hebben gekozen om te blijven draaien, welke aanbiedingen ze in de loop van de tijd hebben gepresenteerd en welke advertenties misschien niet zo goed zijn omdat de strategie of pijnpunten niet worden gebruikt in de huidige advertenties.

U kunt er ook een idee van krijgen hoe eerdere advertenties hebben gepresteerd, omdat er statistieken voor sociale statistieken beschikbaar zijn voor alle campagnes. 

Dit zal uiteraard in veel gevallen nauw aan het budget zijn gekoppeld, maar een advertentie met 10.000 vind-ik-leuks zou een goede plek kunnen zijn om met uw onderzoek te beginnen.

AdEspresso Ads Gallery is ook meer genereus met betrekking tot de gegevens die u kunt trekken.

U kunt zoeken naar specifieke kwalificaties, zoals soorten advertenties (denk alleen aan carrousel of videoadvertenties) of advertenties met een bepaald zoekwoord.

Je kunt niet alleen verschillende voorbeelden zien om nieuwe ideeën op te doen, maar  je kunt dit ook heel snel doen.

Zo kunt u snel zien wat  veel van uw concurrenten doen in plaats van een groot aantal advertenties van één concurrent te moeten doorzoeken om hopelijk te vinden waarnaar u op zoek bent.

Als uw concurrenten bijvoorbeeld geen specifieke functie gebruiken (zoals carrousel-advertenties of retargeting), kunt u deze in een oogwenk ontdekken; dit zal je enorm helpen om een ​​goed idee te krijgen van hoe bedrijven in andere industrieën de verschillende functies van Facebook-aanbiedingen gebruiken en hoe je je kunt aanpassen .

Lang verhaal kort: de Facebook-tool voor advertentietransparantie is een enorme troef voor adverteerders, maar deze moet altijd worden gebruikt naast een grotere afbeeldingstool zoals AdEspresso’s advertentiegalerij, zodat u het volledige verhaal krijgt.

Conclusie

De nieuwe transparantie van Facebook-advertenties is een stap in de richting van het terugwinnen van gebruikersvertrouwen.

En het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn voor bedrijven die een oogje willen houden op wat hun concurrenten doen.

Het is echter niet het einde in alles wat met onderzoeksmethoden voor advertenties te maken heeft en kan het beste naast de Ad Gallery van AdEspresso worden gebruikt om een ​​breder beeld te krijgen van wat er met al uw concurrenten is gebeurd  , in plaats van wat er nu precies gebeurt met een.

Ok, we zijn klaar met praten! Hoe zit het met je nu wandelen?

Ben je klaar om de advertentiegalerij zelf te bekijken? U kunt  door honderdduizenden echte advertentievoorbeelden bladeren door hier te klikken .

Wat denk je? Wat vindt u van de nieuwe tool Advertentietransparantie? Gebruik je het als een gebruiker of een adverteerder? Hoe gebruik je het in combinatie met de AdEspresso-galerij? 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *