Facebook Ads Frequentie: 3 technieken om het te bestrijden in 2018

11 min


123

Wat doe je als je campagnes voor Facebook-advertenties niet werken? Laten we raden. U controleert de kosten per conversie (CPA) of kosten per klik. En je denkt dat je klaar bent.

Wat doe je als je nog steeds niet de gewenste resultaten krijgt? U gaat terug naar het dashboard en kijkt opnieuw naar de CPC of CPA. Dan denk je dat je bent vervloekt, of iemand boycot je.

Wat als we je vertelden dat er hier een stille maar dodelijke vijand is, verborgen in het zicht van je analyses? Het is jouw Facebook-advertenties Frequentie.

Frequentie van Facebook-advertenties wordt vaak over het hoofd gezien, maar zoals onze gegevens duidelijk laten zien, zou dit heel goed de reden kunnen zijn waarom uw campagnes minder goed gaan presteren.

Als je denkt dat het native frequentiealgoritme van Facebook meer dan voldoende is om je gemoedsrust te geven, laten we je zien dat het soms gewoon niet genoeg is.

En dat zijn precies de momenten waarop de frequentie van Facebook-advertenties uw advertentie-inspanningen schaadt.

Met deze drie strategieën kunt u rustig uitrusten, wetende dat uw frequentie nooit te hoog zal zijn en uw publiek een verfrissende mix van advertenties te zien krijgt in hun newsfeed.

Laten we een stap terug doen naar u om de CPA of CPC van uw Facebook-advertenties te controleren.

We geven je de schuld niet; dat zijn de statistieken die we elke dag controleren en die we belangrijk vinden.

Maar…

Inhoudsopgave

CPC, CPA & Beyond

Dit is het probleem:

CPA en CPC vertellen u alleen HOE uw campagne het doet, maar niets over WAAROM het goed(of slecht) gaat.

Dus, als het gaat om het optimaliseren van uw campagnes, zijn CPA en CPC niet genoeg.

Natuurlijk kunt u alle advertenties afschaffen die veel kosten. Dat werkt, maar niet op de lange termijn.

Vroeg of laat zult u in feite al uw advertenties moeten onderbreken en helemaal opnieuw beginnen, zonder enig idee van wat er met de vorige gebeurd is en zonder informatie om u met de nieuwe campagne te begeleiden.

Als u echt wilt begrijpen waarom uw advertenties niet zo goed presteren als u wilt, moet u meer statistieken analyseren.

Om er maar een paar te noemen: het klikfrequentie, de conversieratio en de frequentie .

Dit laatste is waarschijnlijk het meest genegeerd van de drie. En we zijn hier om het te repareren!

Hoewel we het woord frequent als iets positiefs beschouwen, heeft Facebook-advertenties dat woord niet dezelfde connotatie.

Als klanten hebben de meesten van ons hetzelfde probleem ondervonden toen we een website bezochten en vervolgens gedurende 90 of zelfs 180 opeenvolgende dagen dezelfde advertentie te zien kregen. 

Erger nog, nadat u iets van de website heeft gekocht, krijgt u nog steeds een retargeting met een advertentie om datzelfde product te kopen.

Vervelend, toch? In ons geval is het zowel vervelend voor de klant als  duur voor het bedrijf.

In deze handleiding zullen we niet alleen de ware betekenis van de Facebook-advertenties Frequentie afbreken, maar we zullen u ook (met getallen) laten zien hoe het stille maar dodelijke effect ervan uw Facebook-advertentiecampagnes schaadt.

Niet genoeg? We zullen je ook drie exclusieve, beproefde strategieën geven die je in 2018 kunt gebruiken om de frequentie van Facebook-advertenties te bestrijden en Facebook-reclamemoeheid te verminderen.

Klaar? Daar gaan we!

Wat is de frequentie van Facebook-advertenties eigenlijk?

De frequentie, zoals gedefinieerd door Facebook, is het gemiddelde aantal keren dat uw advertentie aan elke persoon is weergegeven. 

Aangezien uw campagne meer geld uitgeeft en meer vertoningen genereert, neemt uw frequentie toe – dat is slechts basiskennis.

Laten we de wiskunde doen:

Vertoningen : aantal keren dat uw advertenties werden weergegeven

Bereik :  # unieke gebruikers die uw advertenties hebben bereikt

Frequentie :  aantal keren dat uw advertentie aan elke persoon is weergegeven (gemiddeld)

Frequentie = vertoningen / bereik

Hier is een voorbeeld:

frequentie voorbeeld

De advertenties van deze campagne werden 16.190 keer bekeken door 12.586 unieke gebruikers. 16.190 / 12.586 = 1.29

Ad Frequentie is natuurlijk geen exacte statistiek en daarom heeft Facebook het over een ‘ gemiddeld aantal ‘.

Er is bijvoorbeeld geen garantie dat iedereen die uw advertenties bereikt, ze exact 2 keer heeft gezien. Eén gebruiker kan uw advertentie drie keer en één keer hebben gezien.

Gelukkig hoef je niet precies zo te zijn. Zodra de aantallen groot genoeg zijn, zijn deze variaties niet relevant.

Ok, dus dat is de theorie, maar waarom doet dit er überhaupt toe voor de optimalisatie van uw campagnes?

Waarom frequentie van Facebook-advertenties belangrijk is

Om twee redenen is de ene zeer wetenschappelijk, de andere strikt praktisch:

1) Bannerblindheid

We hebben veel uitgelegd over bannerblindheid en hoe we de advertentie-CTR van Facebook kunnen laten vervallen en we hebben je schaamteloos laten zien dat het een grote rol speelde in niet één maar twee van de   zes ergste fouten die we met Facebook Advertising hebben gemaakt .

Massimo Chieruzzi, een ondernemer, inkomende marketeer, geek, blogger, journalist en Facebook Ads Top expert die ook toevallig de maker van  AdEspresso is  (samen met Armando Biondi en Carlo Forgheri), verklaart:

Naar mijn mening is bannerblindheid een van de belangrijkste concepten die u moet begrijpen bij het adverteren.

Niet alleen op Facebook, overal.

Massimo Chieruzzi

De gemiddelde internetgebruiker wordt blootgesteld aan 1.707 banners per maand volgens Comscore . Dat is veel reclame!

En wat nog erger is, is dat de hersenen na een tijdje een soort zelfverdedigingsmechanisme ontwikkelen: het filtert banners volledig uit de inhoud die wordt bekeken.

De wetenschappelijke gegevens worden bevestigd door Infolinks-onderzoek ( en grote infographic ), waaruit bleek dat slechts 2,8% van de deelnemers vond dat advertenties op websites relevant zijn.

Zodra het brein begint te begrijpen dat er banners zijn in een specifieke positie van een website of een ontwerp als een banner identificeert, filtert het het uit, alsof het het nooit heeft gezien. Ouch! Dat is duidelijk slecht voor onze klikfrequentie.

Naarmate uw frequentie stijgt, wordt uw publiek meer en meer blootgesteld aan uw ontwerp en zorgt Banner Blindness voor minder effectiviteit van uw campagne, verlaagt u uw Click-Through-tarief en verhoogt u uw CPC en CPA.

2) U irriteert alleen gebruikers

De tweede reden waarom je om frequentie moet geven, is minder wetenschappelijk en veel praktischer.

Denk er over na. Zodra je een advertentie 5, 6 of 10 keer hebt gezien, heb je er interesse in en je hebt erop geklikt, of je interesseert zich niet voor het geadverteerde product en je zult echt geïrriteerd raken als je de advertentie ziet elke dag in je Facebook-tijdlijn.

Het resultaat is natuurlijk een afname in prestaties die snel kan veranderen in een afkeer van uw merk.

Toen we veel campagnes analyseerden, zagen we dat naarmate de frequentie steeg, er boze reacties in de advertenties met boze gebruikers verschenen die vroegen of ze stopten, zo niet regelrecht de adverteerder beledigend.

Je wilt hier niet komen!

Laten we sommige gegevens analyseren!

Als je dit blog volgt, weet je dat we van gegevens houden! Het internet staat vol met saaie artikelen over Social Media-onderwerpen, meestal geschreven door zelfverklaarde Social Media Goeroes die vaak nog nooit een campagne in hun leven hebben gemaakt.

Wanneer we over iets schrijven, bieden we u waardevolle inzichten die zijn gebaseerd op gegevens en gezien het feit dat duizenden marketeers wereldwijd bijna 300 miljoen dollar aan advertentie-uitgaven per maand beheren via Facebook Advertising via AdEspresso, zijn wij perfect positie om het te doen!

We hebben een steekproef van 500 campagnes geanalyseerd om te zoeken naar een verband tussen de prestaties van de campagne en de frequentie .

De resultaten zijn verbluffend.

Facebook-onderzoek naar advertentiefrequenties

Zoals u kunt zien, is de frequentie verhoogd, hoe meer de klikfrequentie daalde en de gemiddelde kosten per klik toenamen.

FrequentieCTR-afnameCPC verhogen
1 00
2-8,91% + 49,82%
3 -16,92%+ 62,20%
4-23,34%+ 68.02%
5-29,72%+ 98,51%
6-41,19%+ 127,32%
7-41,38%+ 127,26%
8-48,97%+ 138,31%
9-49,87% + 161,15%

Nummers liegen niet, met een frequentie van 9 nemen de gemiddelde kosten per klik toe met 161% in vergelijking met het begin van de campagne .

Daarom moet u uw campagnes constant controleren om te begrijpen hoe de frequentie hen beïnvloedt!

Dit roept dan de vraag op die mij elke dag wordt gesteld:

Wat is de maximale frequentie die je zou moeten hebben? 

Er is geen eenduidig ​​antwoord. Het hangt echt af van uw branche en uw marges.

Bij AdEspresso beginnen we met het aanbrengen van wijzigingen in onze campagnes wanneer de frequentie bijna 5 is.

Er zijn echter enkele industrieën waar de marges erg goed zijn en het verstandig zou kunnen zijn eerst een hogere frequentie te bereiken.

We zouden zeggen dat je in geen geval moet proberen nooit hoger dan 10 te gaan.

Hoe vecht je tegen Facebook Ads Frequency?

Gezien het feit dat het niet uitmaakt wat je doet, omdat je campagnes steeds geld uitgeven, zal je frequentie toenemen , er zijn een paar tactieken die van pas zullen komen.

  • Zoek de juiste balans tussen uw budget en de doelgroepgrootte van uw campagne

Als u een dagbudget van $ 10 heeft, duurt het even voordat de frequentie een probleem wordt, zelfs bij een kleine doelgroep. Als u een budget heeft van duizenden dollars per dag, moet u een veel groter publiek targeten: honderdduizenden mensen.

  • Reageer snel

Wanneer de frequentie van uw campagne boven de 5 komt, begint u deze van dichtbij te volgen. Als de prestaties te laag worden, hebt u twee opties: vernieuw het ontwerp van uw advertenties, probeer misschien een ander waardevoorstel om bannerblindheid te bestrijden. Of stop de campagne en richt een heel ander publiek. Binnen een maand kunt u opnieuw proberen de oorspronkelijke doelgroep te targeten en moeten de resultaten beter zijn. Als u AdEspressogebruikt, informeren wij u wanneer u actie wilt ondernemen!

frequentie adespresso

  • Sluit mensen uit die al zijn geconverteerd als gevolg van uw targeting

Er is één ding dat erger is dan het weergeven van advertenties aan iemand die niet geïnteresseerd is: advertenties weergeven aan iemand nadat hij uw product al heeft gekocht. 
Je zult niet alleen een gebruiker overstuur maken, je zult een klant kwaad maken! Als u Custom Audiences gebruikt, worden bestaande klanten uitgesloten van uw targeting (tenzij u iets nieuws wilt verkopen!).

Is de frequency cap van Facebook niet genoeg?

Een weinig bekend feit is dat Facebook zijn eigen ingebouwde frequency cap heeft om dit probleem aan te pakken.

U kunt dit in hun ondersteunende documenten vermelden .

Hoewel deze ingebouwde dop een goed begin is, kan onze campagne nog steeds zeer snel een hoge frequentie bereiken, vooral bij een kleiner publiek.

Laten we het in een realistische context plaatsen.

Laten we zeggen dat we 2 kamers hebben – kamer A met 10 personen en kamer B met 1.000. Als we om de zes uur willekeurig een groep van 3 uit elke kamer selecteren, kunnen we er zeker van zijn dat we iedereen in zaal A zullen bereiken, waarbij dezelfde namen telkens opnieuw worden gekozen. Hoewel we alleen elke zes uur namen tekenen, belet dit niet dat dezelfde persoon steeds opnieuw wordt geselecteerd.

Kamer B, aan de andere kant, zou een ander verhaal zijn. Natuurlijk hebben we enkele namen herhaald, maar we hebben een veel hogere groep mensen die nog nooit eerder zijn geplukt.

Deze situatie is precies die van onze doelgroepgrootte en onze advertenties worden aan die doelgroep aangeboden. Met dit in gedachten weten we dat we drastische maatregelen moeten nemen.

Als u ervoor wilt zorgen dat u uw frequentie laag houdt, moet u deze 3 strategieën nu implementeren.

Hoe Facebook advertenties frequentie te bestrijden in 2018 Strategie # 1:
Gebruik Evergreen Retargeting technieken

Een frequent frequentieprobleem doet zich voor met retargeting-campagnes – het is heel normaal dat adverteerders al hun warme doelgroepen in dezelfde campagne plaatsen met dezelfde advertenties, steeds weer opnieuw.

Gelukkig kunnen we een groenblijvende retargeting-techniek gebruiken om dit probleem te voorkomen. Als u niet bekend bent met de term ‘groenblijvend’, betekent dit iets nieuws en nieuw voor de ogen van het publiek – dat is ons doel hier.

Het belangrijkste voordeel van deze instelling is dat de doelgroep dynamisch een reeks verschillende campagnes bijwerkt en doorloopt, zodat deze na verloop van tijd nieuwe advertenties te zien krijgen.

Niet alleen dat, maar u kunt deze reeks zelfs maanden of zelfs jaren laten staan, met een paar kleine onderhoudstouches van tijd tot tijd.

Hier is hoe het te doen in slechts 2 stappen!

Stap 1 – Maak je publiek 

Het eerste wat we moeten doen, is ons publiek oprichten in de segmenten die zojuist genoemd zijn. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van of u werkt met leadgeneratie of eCommerce-doelen, maar het voorbeeld dat ik u laat zien is bij mensen die uw website binnen een bepaald tijdsbestek hebben bezocht.

Om te beginnen, moeten we 3 aangepaste doelgroepen maken.

  • Bezoekers van de website van 1-4 dagen
  • Bezoekers van een website van 1 tot 8 dagen
  • Bezoekers van 1-12 dagen

Weet je niet zeker hoe je deze doelgroepen moet maken? U kunt verwijzen naar onze gids hier .

Stap 2 – Maak uw campagnes 

De volgende stap is het opzetten van onze drie campagnes die onze advertenties voor deze doelgroepen zullen bevatten.

In elke campagne sluit u de andere doelgroepsegmenten uit van de targeting.

Ons uiteindelijke doel is hier om ervoor te zorgen dat mensen verschillende advertenties te zien krijgen, maar maak niet de fout om exact dezelfde aanbieding in elke campagne te plaatsen.

Probeer uw reeks op smaak te brengen met verschillende op waarde gebaseerde aanbiedingen zoals gratis verzending, kortingsbonnen / kortingen of zelfs een gratis artikel met een aankoop of abonnement.

Met deze configuratie kunnen we ervoor zorgen dat de tijd die is verstreken sinds onze gebruikers onze website hebben bezocht, toeneemt en dat ze een nieuwe campagne binnengaan en daardoor nieuwe advertenties te zien krijgen.

Als u een stapsgewijze handleiding wilt over het maken van deze reeks en enkele echte casestudy’s, kunt u ons onderstaande webinar bekijken.

(NB: AdEspresso-klanten hebben de mogelijkheid om live deel te nemen aan al onze maandelijkse webinars en de opnames op aanvraag te bekijken via de AdEspresso University – voor slechts $ 19 per maand !)

Hoe Facebook Ads Frequency Strategy # 2 te bestrijden: 
automatische promotie naar de redding

Ben je afhankelijk van het stimuleren van dezelfde oude berichten in plaats van ze om te wisselen om dingen vers te houden? Misschien heeft u niet de tijd om uw advertenties te blijven draaien als de frequentie te hoog wordt?

Dit kan worden opgelost met een ‘Stel het in en vergeet het maar’ campagne voor automatische post-promotie.

Met Automatic Post Promotion kunnen we een campagne instellen om berichten te verhogen naar hyperspecifieke doelgroepen door postlink, sociaal bewijs of zelfs #hashtags te gebruiken.

Om aan de slag te gaan, logt u in op AdEspresso en selecteert u Pagina / Plaats bericht in het gedeelte Wat u wilt bevorderen.

Bij de volgende stap kunnen we kiezen uit 2 verschillende manieren om berichten te verbeteren – maar wat we willen voor dit voorbeeld is de optie ‘automatisch de nieuwste berichten promoten’.

U kunt nu precies bepalen welke criteria u wilt gebruiken om het bericht te activeren voor de doelgroep die u in de volgende stap opgeeft.

Er zijn verschillende ideeën die u hiervoor kunt gebruiken, zoals:

  • Alleen de best presterende inhoud stimuleren (met likes / comments / shares)
  • Het stimuleren van specifieke inhoud voor unieke doelgroepen (met behulp van hashtags)
  • Het stimuleren van inhoud van uw blog in een specifieke taal voor mensen die dezelfde taal spreken (met behulp van tekstindicatoren voor links)

Als u op zoek bent naar een handleiding voor All Things Boosted, bekijk dan ons laatste berichtmet gedetailleerde instructies voor het instellen en 3 booststrategieën die op elk bedrijfsmodel kunnen worden toegepast.

Hoe Facebook-advertenties te bestrijden Frequentiestrategie # 3:
gebruik aangepaste regels

De laatste strategie is het frontaal aanpakken van de frequentie met optimalisatieregels.

Facebook doet ons een plezier door de natuurlijke frequency cap in het algoritme op te nemen, maar we kunnen een stapje verder gaan en voorkomen dat advertenties over onze favoriete frequentielimiet gaan.

Hiervoor gebruiken we de optimalisatieregels in AdEspresso.

De eerste stap is om te beslissen wat uw ideale frequentie is.

We raden aan dat zodra een advertentie een frequentie van zes of hoger heeft, de kans bestaat dat u admoeheid begint te vertonen en dat u best actie kunt ondernemen. Onze regel is om elke advertentie met een frequentie van meer dan zes te onderbreken.

Ga om te beginnen naar het tabblad Hulpprogramma’s en kies Optimalisatieregels boven aan het menu.

Nu kunnen we onze regels maken!

We gaan de frequentie van de advertentie zelf beperken, dus we kunnen een regel instellen die zegt dat als een advertentie een frequentie heeft die groter is dan 5, we deze zullen onderbreken.

De setup ziet er als volgt uit:

Dat is het! Nu onze frequentie 6 of hoger wordt, zal deze worden gepauzeerd.

Ik heb deze regel ingesteld om elke dag te controleren of er advertenties zijn die voldoen aan de frequentiecriteria, maar u kunt dit ook zo nodig wijzigen.

Afgezien van de gevechtsfrequentie, zijn er talloze andere manieren om deze regels te gebruiken – we kunnen het budget van advertenties die goed presteren verbeteren, het budget verlagen van diegenen die dat niet doen, en zelfs pauzeren of andere campagnes starten!

Als u op zoek bent naar meer geavanceerde regels, dan kun je onze gids gelezen om regels automatisering hier .

Een laatste stukje vriendelijk advies

Als je ons tot nu toe hebt gevolgd, zijn we ervan overtuigd dat je nooit zult nalaten om je Facebook-advertenties opnieuw te controleren! Een pluim voor jou!

Houd er echter rekening mee dat  Ad Frequency niet alleen verantwoordelijk is voor alle prestatieproblemen die uw Facebook-advertenties kunnen hebben .

Als je al je volgende advertentiecampagnes wilt beveiligen en andere vijand wilt opzoeken en isoleren die jouw reclame-inspanningen in gevaar zou kunnen brengen, bekijk dan de Update van 2018 van onze  eenvoudige handleiding voor het begrijpen van Facebook-advertentiegegevens  en download  de Evergreen-gids naar Facebook Advertentieoptimalisatie. 

Wilt u uw digitale advertenties naar een hoger niveau tillen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een melding wanneer de volgende post uitkomt!

Is er een ander probleem met Facebook, Instagram of Google Ads waar we je mee kunnen helpen? 

Krijg ons deskundig advies ! Laat ons u helpen de resultaten te behalen die uw bedrijf verdient

Heeft u meer vragen? Wilt u uw ervaring met Facebook advertenties Frequentie delen en hoe gaat u ermee om? Of bedank ons ​​gewoon voor de gouden info in dit bericht? Gebruik de opmerkingen hieronder 😉


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format