Facebook Ads prestaties: 10 dingen om te controleren om uw resultaten te verbeteren (voor altijd) - DeLaatbusiness

Facebook Ads prestaties: 10 dingen om te controleren om uw resultaten te verbeteren (voor altijd)

15 min


154
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Oeps, je hebt het opnieuw gedaan !! Je hebt weken aan een nieuwe campagne voor Facebook-advertenties gewerkt. U heeft uren besteed aan het maken van de perfecte boodschap en het vinden van de beste afbeeldingen voor uw advertentie. Je hebt opgeschept met je baas, collega’s en zelfs je familie over de geweldige prestaties van Facebook-advertenties die je zult bereiken.

Er is opwinding en verwachting wanneer uw campagne met Facebook-advertenties uiteindelijk wordt gelanceerd, maar de resultaten zijn een verrassing. Een slechte!

Bijna niemand klikt op uw advertentie. Wat heb je fout gedaan?

Waarom zijn de prestaties van uw Facebook-advertenties achter gebleven bij wat u verwachtte?

Om u te helpen terug te vechten tegen slechte advertentieprestaties, volgen hier 10 vragen die de belangrijkste aspecten van uw Facebook-advertentiecampagne bekijken, van begin tot einde, om u te helpen de oorzaak van het feit dat uw advertenties niet werken, te achterhalen .

Blijf lezen om erachter te komen hoe u problemen met de prestaties van uw Facebook-advertenties kunt oplossen en campagnes kunt maken die elke keer weer resultaat opleveren !

Hier volgt een samenvatting van de vragen die u moet stellen om de prestaties van Facebook-advertenties te verbeteren:

 1. Heeft u het juiste campagnedoel gekozen?
 2. Heb je de juiste doelgroep bereikt?
 3. Is uw advertentiecampagne relevant voor de doelgroep?
 4. Heeft u de juiste advertentieplaatsingen gekozen?
 5. Heb je het juiste biedingsbedrag en de juiste strategie ingesteld?
 6. Valt uw advertentie op, of is het gemakkelijk om te missen?
 7. Zijn er fouten in uw inhoud?
 8. Is de CTA in uw advertentie leeg?
 9. Leid je leads naar een landingspagina of je startpagina?
 10. Krijgt uw publiek ad-moeheid ?

En nu is het tijd om uw advertenties door te testen!

Prestaties testvraag Facebook-advertenties # 1: 
heeft u het juiste campagnedoel gekozen?

De eerste en belangrijkste stap bij het maken van uw advertentie is het instellen van het campagnedoel:

Facebook advertentieprestaties

Afhankelijk van uw doel voor uw advertentiecampagne, bijvoorbeeld meer verkeer, nieuwe leads of meer verkopen, stelt het instellen van een doelstelling uw campagnerichting in.

Als uw advertentie geen klikken ontvangt, is het mogelijk dat u het verkeerde doel heeft ingesteld op basis van uw doelen.

Als u het verkeerde doel kiest, doet dit uw advertentieprestaties schaden, omdat de instellingen voor de advertentiegroep binnen Advertentiebeheer zijn afgestemd op elk doel.

Met een doelstelling ‘Merkbewustzijn’ kunt u bijvoorbeeld uw advertenties weergeven in Facebookverhalen, terwijl u met het doel ‘Verkeer’ kunt kiezen waar verkeer naar toe moet worden geleid, zoals een website, app of Messenger.

De oplossing

Stel jezelf de vraag of je duidelijk bent over je doelen. Elke campagne kan slechts één doel hebben, dus als u een doel hebt gekozen dat niet wordt gesynchroniseerd met het publiek, plaatsing, enzovoort, zullen uw advertentieprestaties hieronder lijden.

Laten we zeggen dat u een nieuw merk bent met een nieuw product voor uw niche. U moet beslissen of u uw product onder de aandacht wilt brengen of aandacht wilt vragen, zodat mensen het kopen.

Met de doelen ‘Reach’ en ‘Verkeer’ wordt u voor veel mensen geplaatst, maar het verschil is dat advertenties met ‘Reach’ bedoeld zijn om mensen te vertellen wie u bent en wat uw product anders maakt. Gebruik deze doelstelling als het uw doel is om ervoor te zorgen dat mensen uw waarde begrijpen.

Het doel ‘Verkeer’ is echter bedoeld om mensen naar een pagina te leiden om iets te kopen.

Het is ook belangrijk om een ​​doel te kiezen dat overeenkomt met de intentie van de mensen die de advertentie zien.

Je wilt gezien worden door mensen die in de afwegingsfase van de koopcyclus staan , niet in de bewustwordingsfase. Dit verbetert de betrokkenheid bij uw advertentie en behaalt de resultaten die u verwacht.

Terug naar boven

Facebook Ads Performance Test Question # 2:
Heb je de juiste doelgroep bereikt?

De volgende stap bij het maken van uw advertentie is het instellen van de doelgroep die u wilt targeten.

Een andere reden waarom uw advertentieprestaties lijden, is omdat de verkeerde mensen uw advertenties zien.

Dit is een geweldig voorbeeld van een advertentie die is gericht op mensen die zich inzetten voor hun afslankreis:

Facebook advertentieprestaties

Maar als mensen die geïnteresseerd zijn in trainingstechnieken deze advertentie te zien krijgen, zal klikken op de advertentie erg laag zijn. De mensen die deze advertentie zien, zijn niet geïnteresseerd in de oplossing die wordt aangeboden.

De oplossing

Een manier om erachter te komen of targeting het probleem is, is door uw doelgroepgrootte te controleren: als uw doelgroep te breed is, is het moeilijker om ervoor te zorgen dat uw specifieke doelgroep uw advertentie te zien krijgt.

En als uw publiek te groot is en uw budget klein is, beperkt u het aantal vertoningen of mensen die uw advertentie zien. Aan de andere kant beperkt een klein publiek ook wie uw advertentie te zien krijgt.

Facebook advertentieprestaties

In dit voorbeeld zijn de doelgroepspecificaties opgegeven, maar deze zijn nog steeds redelijk breed. Als gevolg hiervan is het publiek een paar miljoen mensen.

Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat dit meer bekendheid geeft aan uw advertentie, is de waarheid dat de meerderheid van de mensen die de advertentie te zien krijgt voorbij zal scrollen omdat ze niet geïnteresseerd zijn.

Een betere benadering is om de locatie die u target, te verfijnen.

Als u bijvoorbeeld een fysieke winkel heeft, kiest u om te adverteren op locaties die zich geografisch dicht bij uw winkel bevinden. Facebook laat je kiezen om mensen te targeten die in het gebied wonen dat je hebt geselecteerd, die zich recent in het gebied bevonden of die momenteel in het gebied rondreizen.

Beperk ook de leeftijds- en geslachtsvelden, zodat uw advertenties worden weergegeven door de mensen die het meest geïnteresseerd zijn.

Gebruik tot slot de functies voor ‘Gedetailleerde targeting’ om ervoor te zorgen dat uw ideale klanten uw advertenties te zien krijgen. Klik op “Bladeren” om de demografische gegevens, interesses en gedragingen te specificeren die kenmerkend zijn voor uw doelgroep:

Facebook advertentieprestaties

In termen van de ideale doelgroepgrootte voor uw advertenties, is het een goede vuistregel om tussen 500.000 en 1 miljoen mensen te targeten.

Dit lijkt een goed evenwicht te bieden tussen advertentieweergaven en budgetverdeling.

Het helpt ook om heel duidelijk te zijn over wie je publiek is en wat hun behoeften zijn.

Stel vragen van klanten, volg hun opmerkingen op sociale media en analyseer hoe ze uw product gebruiken om klantprofielen samen te stellen . Dit zal je helpen om de juiste mensen te bereiken.

Terug naar boven

Prestaties testvraag Facebook-advertenties # 3:
is uw advertentiecampagne relevant voor de doelgroep?

Ook op het gebied van doelgroeptargeting is het uitzoeken of uw advertentie relevant is voor uw doelgroep.

Als je kledingwinkel bent, is het verkopen van truien in het voorjaar minder effectief dan ze in de winter te verkopen. Deze advertenties zijn niet relevant voor doelgroepen, dus uw advertenties krijgen geen klikken.

Advertenties schieten vaak tekort als ze niet relevant zijn voor waarnaar het publiek op zoek is.

Om te bepalen hoe relevant uw advertenties zijn, kunt u met Facebook uw Relevance Score bekijken . Deze score is een cijfer tussen 1 en 10 dat laat zien hoe relevant uw advertentie is voor de behoeften en interesses van uw doelgroep.

Facebook advertentieprestaties

Een lage score betekent dat mensen niet geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt, wat een negatief effect heeft op uw marketingbudget. U krijgt namelijk hoge kosten per klik omdat zo weinig mensen op de advertentie klikken.

De oplossing

Om uw Relevance Score te vinden, gaat u naar Ads Manager en klikt u op het tabblad “Advertenties” in het campagnedashboard:

Facebook advertentieprestaties

U kunt AdEspresso ook gebruiken om uw Relevance Score te vinden. Klik in de tool op het tabblad ‘Uw campagnes’ om uw campagnes te vinden:

Facebook advertentieprestaties

Onderaan de campagnepagina staat de Relevance Score:

Facebook advertentieprestaties

Een hogere score betekent dat er meer betrokkenheid bij uw advertentie is, wat resulteert in lagere kosten per klik. Relevantie Scores tussen vijf en acht punten geven u lage kosten per klik.

Een manier om uw score te verhogen, is om strategisch te zijn over het tijdstip waarop uw advertenties worden weergegeven. Door het juiste tijdstip te kiezen, verbetert u de kans dat uw advertenties worden gezien en dat ze worden aangeklikt door uw doelgroep.

Bekijk als uitgangspunt wanneer gebruikers het meest betrokken zijn op uw Facebook-bedrijfspagina en pas uw advertenties aan zodat ze op hetzelfde moment worden weergegeven. Dit geeft u een idee wanneer uw doelgroep online is, waardoor uw advertenties een betere kans hebben om goed te presteren.

Ga naar het tabblad “Insights” op uw Facebook-bedrijfspagina en klik op “Berichten:”

Facebook advertentieprestaties

In dit voorbeeld zijn gebruikers het meest betrokken op deze pagina tussen 18.00 en 21.00 uur – wat gebeurt wanneer advertenties goedkoper kunnen worden weergegeven . Deze gebruiker kan relevante advertenties rond dezelfde tijd van de dag weergeven.

Terug naar boven

Prestaties testvraag Facebook-advertenties # 4:
heeft u de juiste advertentieplaatsingen gekozen?

Als het gaat om de kosten van het uitvoeren van Facebook-advertenties, heeft uw keuze van advertentieplaatsing hier een enorm effect op. Als een advertentie bijvoorbeeld met de juiste plaatsing goed is uitgevoerd, levert dit mogelijk betere resultaten op – klikken, aankopen en meer – voor minder dan u zou uitgeven voor meerdere, middelmatige plaatsingen.

Facebook advertentieprestaties

Als u de verkeerde plaatsing voor uw advertenties gebruikt, worden de prestaties van advertenties beperkt, omdat advertenties niet worden weergegeven op plaatsen waar mensen de meeste tijd op Facebook doorbrengen.

Dit is natuurlijk afhankelijk van je publiek, maar in plaats van dat je overal advertenties plaatst, leer je hoe je publiek Facebook gebruikt. Voer bijvoorbeeld tests uit met verschillende posities om te zien welke het beste presteren.

De oplossing

Als u wilt weten of de reden voor de slechte prestaties van uw advertenties te maken heeft met plaatsing, gaat u naar Advertentiebeheer om de plaatsing van al uw advertenties te bekijken.

Klik op het tabblad ‘Advertenties’ op ‘Uitsplitsing’ en vervolgens op ‘Plaatsingen’ om te zien hoe elke plaatsing heeft plaatsgevonden:

Voor elke advertentie ziet u hoe statistieken, zoals het bereik, de vertoningen en de kosten per klik, worden beïnvloed door plaatsing.

Uw advertenties zullen automatisch standaard alle plaatsingen gebruiken om uw zichtbaarheid te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw budget gelijkmatig over alle opties wordt gespreid:

Facebook advertentieprestaties

Op Facebook zijn plaatsingen onder meer:

 • Voeden
 • Instant artikelen
 • In-stream video’s
 • Rechterkolom
 • Marktplaats
 • verhalen

Op Instagram:

 • Voeden
 • verhalen

Op het publieksnetwerk:

 • Native, banner en interstitial
 • In-stream video’s
 • Beloonde video’s

Op Messenger:

 • Postvak IN
 • Gesponsorde berichten

Houd er rekening mee dat u ook handmatig advertentieplaatsingen kunt kiezen. Klik op ‘Plaatsingen bewerken’ om aan te geven waar u uw advertenties wilt zien.

Facebook advertentieprestaties

Facebook advertentieprestaties

Controleer nogmaals of de gekozen plaatsingen u de gewenste belichting geven. Het heeft geen zin om plaatsingen te gebruiken waar het grootste deel van uw doelgroep uw advertenties niet te zien krijgt.

Als u de handmatige route kiest, raadt Facebook de volgende plaatsingen aan op basis van uw campagnedoelstelling:

 • Merkbekendheid:  Facebook en Instagram
 • Betrokkenheid: Facebook en Instagram
 • Videoweergaven: Facebook, Instagram en Audience Network
 • App-installaties: Facebook, Instagram, Messenger en Audience Network
 • Verkeer (voor website-klikken en app-engagement): Facebook, Messenger en Audience Network
 • Catalogusverkoop: Facebook- en publieksnetwerk
 • Conversies: Facebook, Messenger en Audience Network
Terug naar boven

Prestaties testvraag Facebook Ads # 5:
Hebt u de juiste begroting en biedstrategie ingesteld?

Bieden is een van de meer complexe onderdelen van het maken van advertenties. Dit is waar u het volgende instelt:

 • Hoeveel u uitgeeft
 • Hoe lang en wanneer uw advertenties worden weergegeven
 • Hoe u uw advertenties kunt leveren
 • Hoe u uw biedstrategie beheert
 • Hoe je in rekening wordt gebracht

Soms is het instellen van deze parameters een gokspel, maar bedenk dat het verkeerde budget en de biedstrategie de blootstelling van uw advertenties minimaliseren, evenals wie uw advertenties te zien krijgt en hoe vaak ze worden weergegeven.

Een van de redenen waarom de advertentieprestaties van Facebook laag zijn, is omdat biedingen te laag zijn of het gekozen optimalisatiedoel niet overeenkomt met uw campagnedoelstelling, hoewel Facebook wijzigingen heeft aangebracht om dit specifieke pijnpunt te vereenvoudigen .

De oplossing

Stel dat u een nieuw merk bent met als doel veel verkeer naar uw website terug te brengen. U heeft mogelijk een groter budget nodig om blootstelling te krijgen.

Als u een laag dagbudget heeft ingesteld, laten we zeggen $ 10, verhoog dit dan naar $ 20 en voer de advertentie opnieuw uit om te zien of er verkeer verandert. Beheer uw budget, maar blijf testen totdat u de juiste plek vindt: het dagbudget dat u de boost geeft voor het verkeer dat u instelt als uw marketingdoel.

Als u uw budget wilt maximaliseren zodat uw advertentie voldoende vaak wordt weergegeven voor het ideale aantal gebruikers, kiest u wat u wilt dat mensen doen, op basis van uw campagnedoelstelling. Voor ‘Verkeer’ zijn er vier optimalisatieopties:

Facebook advertentieprestaties

Als uw doel bijvoorbeeld ‘Verkeer’ is, gebruikt u de ‘Landing Page Views’ als uw optimalisatiegebeurtenis; het is de beste optie om mensen naar uw website te leiden. Het kiezen van de juiste optimalisatie is essentieel, want uw advertentie target mensen die het meest geneigd zijn op uw advertentie te klikken en uw website te bezoeken.

Terug naar boven

Prestaties testvraag Facebook Ads # 6:
Onderscheidt uw advertentie zich, of is het gemakkelijk om te missen?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op advertenties klikken, is vanwege de afbeeldingen die ze zien. Vijfenzestig procent van de Amerikaanse bevolking is visueel lerend, dus de meerderheid van de mensen ziet de afbeeldingen van uw advertentie vóór de tekst.

Als er weinig klikken zijn voor uw advertentie, vindt u de resultaten van de linkklik op het tabblad Advertenties van uw dashboard voor de Ads Manager. Dit kan te maken hebben met het feit dat uw afbeeldingen mensen niet helpen te stoppen met scrollen.

Met afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt u eenvoudig het verhaal van uw merk vertellen, een verwachting verwachten van het soort service dat gebruikers kunnen verwachten en u er betrouwbaarder laten uitzien.

Bekijk deze advertentie:

Facebook advertentieprestaties

Het beeld is van hoge kwaliteit en geeft gebruikers een goed idee van het soort vakantie dat ze in dit resort zullen ervaren – luxueus en ontspannend.

Aan de andere kant hebben slechte afbeeldingen de neiging donker en van lage kwaliteit te zijn en missen ze een wow-factor.

De oplossing

Het grootste deel van de inhoud die uw publiek gebruikt, is online. Dit betekent dat miljoenen merken strijden om de aandacht van uw publiek.

Als u enige kans wilt hebben om op te vallen, volgt u deze praktische tips bij het kiezen van afbeeldingen voor uw advertenties:

 • Zorg ervoor dat uw afbeeldingen relevant zijn voor uw doelgroep en het product waarvoor u adverteert.
 • Gebruik afbeeldingen die creatieve spanning creëren tussen de afbeelding en de tekst. Als de tekst letterlijk is, maakt u de afbeelding leuk en speels, en omgekeerd.
 • Gebruik heldere, heldere afbeeldingen die uw product in actie weergeven of gebruik maken van uw service.
 • Neem je merkkleuren op.

Maak voordat u uw advertentie uitvoert twee varianten om te testen. Houd de kopie hetzelfde voor beide advertenties, maar wijzig de afbeelding van de functie. Stel dat uw campagnedoelstelling ‘Leadgeneratie’ is – de advertentie die resulteert in de meeste nieuwe leads, is de versie waarmee u door moet gaan.

Terug naar boven

Facebook Ads Performance Test Question # 7:
Zijn er fouten in uw inhoud?

Uw Facebook-advertentietekst moet één ding bereiken: uw aanbod op de meest overtuigende manier voorstellen. Uw vaardigheid om dit door te zetten, zal bepalen hoe succesvol uw advertenties zullen zijn.

Kennelijke spelfouten en slechte grammatica maken dat uw merk minder betrouwbaar en geloofwaardig lijkt en uw conversiepercentages schaadt.

Meer redenen waarom uw advertentie lijdt:

 • De waarde van uw product is niet duidelijk.
 • Het schrijven klinkt niet natuurlijk, of het is te formeel.
 • De advertentie is moeilijk te lezen omdat er te veel tekst is.
 • De inhoud is meer op u gericht dan op de problemen die uw klanten ervaren.

De volgende advertentie is bijvoorbeeld informatief, maar er is veel tekst en deze is meer gericht op de ervaring van het merk dan op het probleem waarmee het publiek wordt geconfronteerd:

Facebook advertentieprestaties

Bron ]

De oplossing

Aangezien een slechte kopie gemakkelijk te herkennen is – lees gewoon uw advertentie voordat u op Publiceren klikt – om het probleem op te lossen, is eenvoudig. U hoeft geen professionele copywriter in te huren om een ​​exemplaar te maken waarmee uw publiek actie kan ondernemen. Volg deze praktische tips om aan de slag te gaan:

 • Gebruik een korte alinea voor uw advertentiebeschrijving. We hebben onlangs een experiment uitgevoerd waarin werd vastgesteld dat ‘midden tot lange advertentietekst de laagste CPA en het maximumaantal leads’ opleverde.
 • Gebruik zoekwoorden die gerelateerd zijn aan uw merk – en die mensen gebruiken bij hun zoekopdrachten – en profiteer ervan zodat ze opvallen.
 • Controleer uw exemplaar met een bewerkingstool zoals Grammarly. Het zal spelling- en grammaticafouten herkennen en suggesties doen om ze op te lossen.
 • Gebruik voor losse advertenties emoji’s – spaarzaam – om een ​​lichtere kant te tonen. U kent uw doelgroep het beste, dus gebruik deze tactiek alleen als uw publiek daar ontvankelijk voor is.
Facebook advertentieprestaties

Een voorbeeld van een experiment dat we hebben uitgevoerd om te laten zien hoe emoji’s effectief kunnen worden gebruikt in Facebook-advertenties.

Terug naar boven

Prestatietest Facebook-advertenties # 8:
is de CTA in uw advertentie leeg?

Met slechts een paar seconden om de aandacht van uw publiek te trekken voordat ze worden afgeleid door iets nieuws, moeten uw advertenties duidelijk maken wat u mensen wilt laten doen.

Een andere reden waarom uw advertentie niet goed presteert: het vertelt mensen niet duidelijk wat ze moeten doen.

Natuurlijk is het duidelijk dat je wilt dat mensen op de advertentie klikken, maar is het doel om ze iets te laten kopen, je in te schrijven voor je e-mailnieuwsbrief, aan te melden voor een webinar, een app te downloaden of iets anders?

Hier is een voorbeeld van een advertentie die effectief gebruikmaakt van kleur, een afbeelding van hoge kwaliteit en een eenvoudige beschrijving die zich richt op de behoeften van het publiek. Maar er ontbreekt één belangrijk element: een duidelijke CTA:

Facebook advertentieprestaties

Bron ]

De oplossing

Het kiezen van uw CTA is een van de laatste dingen die u toevoegt aan uw advertentie. Het is een kleine toevoeging, maar het verbindt uw campagne en heeft de kracht om uw advertentie te maken of te verbreken. We hebben veel experimenten uitgevoerd op de invloed van CTA’s en hebben vastgesteld dat “een sterk CTA mensen overtuigt om actie te ondernemen.”

Facebook heeft 14 CTA-knoppen om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Winkel nu
 • Kom meer te weten
 • Inschrijven
 • Boek nu
 • Download

In plaats van altijd in gebreke te blijven met een CTA zoals ‘Aanmelden’, moet u nadenken over uw doel en wat u wilt dat gebruikers doen, en vervolgens een CTA kiezen.

Als uw campagnedoelstelling bijvoorbeeld ‘Merkbewustzijn’ is, gebruikt u de CTA-knop ‘Meer informatie’.

Ga nog een stap verder en neem een ​​CTA op in de advertentieafbeelding:

Facebook advertentieprestaties

De afbeelding ‘Gratis downloaden’ in deze advertentie valt op door de contrasterende kleuren, maar het slimme aan deze benadering is de nabijheid van de werkelijke CTA-knop. De ogen van gebruikers worden naar het felle roze getrokken en onmiddellijk eronder zijn de volgende stappen duidelijk.

Wil je verder gaan? Bekijk ons ​​nieuwste experiment van $ 1.000 waarbij we echt geld hebben geïnvesteerd (zodat u dat niet hoeft te doen) om het antwoord op de vraag te testen en te vinden :  Wat is de beste CTA voor uw Facebook-advertenties?

Terug naar boven

Prestaties testvraag Facebook-advertenties # 9:
verzendt u uw leads naar de juiste pagina?

Op een gegeven moment hebt u waarschijnlijk gehoord dat het beter is om leads naar bestemmingspagina’s te leiden in plaats van naar startpagina’s. Dit onderscheid houdt rekening met waar leads zich op hun customer journey bevinden.

We kunnen ervan uitgaan dat iemand die op uw advertentie klikt geïnteresseerd is in het kopen van uw product en als zodanig verder op zoek is naar iets.

Laten we zeggen dat u een e-book heeft dat u wilt dat gebruikers downloaden. Wanneer gebruikers op de advertentie klikken, verwachten ze het e-boek te downloaden en niet via uw startpagina naar een link te zoeken.

De fix

Maak een bestemmingspagina waarmee mensen eenvoudig kunnen doen wat u vraagt. Als uw campagnedoelstelling bijvoorbeeld ‘Leadgeneratie’ is, moet uw advertentie iets van waarde bieden, zoals een downloadbare freebie, en moet de bestemmingspagina een lead-gen-formulier hebben voor gebruikers om hun informatie in te voeren.

De advertenties van Marketo maken duidelijk wat mensen kunnen krijgen en wat ze moeten doen:

Facebook advertentieprestaties

De bestemmingspagina’s voor dergelijke advertenties bevatten een leadgen-vorm en meer informatie over het product. Dit is precies wat mensen moeten zien nadat ze op de advertentie hebben geklikt:

Facebook advertentieprestaties

Bron ]

Laten we nu even kijken naar de startpagina van Marketo:

Facebook advertentieprestaties

Facebook advertentieprestaties

Facebook advertentieprestaties

Er is niets mis met hun pagina, maar als gebruikers de bovenstaande advertentie zien en naar deze pagina worden geleid, is het voor hen moeilijker om te vinden wat ze nodig hebben, zodat ze de site verlaten zonder u hun e-mailadres te geven.

Terug naar boven

Prestatietest op Facebook-advertenties – Vraag 10:
ondervindt uw publiek ad-moeheid?

Als uw advertentie sterk is begonnen, maar u een stijging in de resultaten ziet, kan dit te wijten zijn aan ad-vermoeidheid . Dit is wanneer uw doelgroep uw advertentie zo vaak heeft gezien dat deze er voorbij scrolt om deze te vermijden.

We hebben wat werk gedaan om te zien welke invloed de advertentiefrequentie heeft op de klikfrequentie, de kosten per klik en de kosten per conversie van advertentiecampagnes. Wat we hebben gevonden, is dat naarmate de advertentiefrequentie toeneemt, ook de kosten per klik toenemen:

Facebook advertentieprestaties

De oplossing

Er zijn een paar opties beschikbaar om dit probleem op te lossen:

 • Pauzeer uw advertentiecampagne een paar weken en start deze vervolgens opnieuw.
 • Maak meer dan één advertentiegroep in uw campagne om iets verschillende doelgroepen te targeten.
 • Stel toekomstige advertenties in op maximaal twee weken tegelijk.
 • Wijzig uw advertentiemateriaal en voer dezelfde advertentie opnieuw uit.

LinkedIn gebruikte de laatste optie om hun advertenties nieuw en fris te maken. Beide advertenties bieden bronnen waarmee recruiters kandidaten kunnen vinden. De enige veranderingen zijn de creatieve en sommige bewoordingen. De advertenties zijn nog steeds gericht op recruiters:

Facebook advertentieprestaties

Facebook advertentieprestaties

Om ad-moeheid op te lossen, moet u verschillende opties testen en richtlijnen opstellen voor toekomstige campagnes.

Terug naar boven

Uw prestaties op Facebook-advertenties beheren

Daar heb je het – 10 vragen om te vragen om de prestaties van je Facebook-advertentie te verbeteren. Bekijk deze vragen als een strategische checklist die bedoeld is om u te helpen uw advertenties stap voor stap te analyseren, van begin tot eind.

Terwijl u zich een weg baant door elke vraag op de lijst, kunt u bepalen welke factor of factoren schadelijk zijn voor uw Facebook-advertentieprestaties.

Bovendien kunt u met de verstrekte fixes en aanbevolen procedures snel het probleem identificeren en verschillende oplossingen proberen om de formule te vinden die voor u werkt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format