Facebook Marketing: een overzicht van het heden en de toekomst

8 min


119

Facebook marketing is het centrale deel van social media marketing van vele merken.

Dat betekent simpel gezegd dat Facebook-marketing een centraal onderdeel is van de marketingperiode van de meeste merken.

Of je nu in een B2B- of B2C-sector bent en ongeacht hoe groot je bedrijf is, je hebt Facebook-marketing nodig.

Maar Facebook marketing verandert veel. Het is bijna onherkenbaar vanaf het moment dat het de universitaire campussen in 2004 overviel, met meer dan 1,47 miljard dagelijkse gebruikers.

Om het in perspectief te plaatsen, leven ongeveer 1,42 miljoen mensen op Hawaii; Facebook heeft meer gebruikers dan verschillende staten hebben woningen.

In plaats van te worden geïntimideerd door de veranderingen op Facebook, is het het beste om ze te omarmen en aan te passen.

In dit bericht bespreken we alles wat u moet weten over Facebookmarketing nu en wat u in de toekomst kunt verwachten.

Laten we persoonlijk beginnen

Ik herinner me nog dat toen Facebook  iets werd . Daar was ik en weigerde een Facebook  en een Myspace te maken.

Ik heb het niet begrepen; waarom een ​​heel ander profiel maken, vooral als ze zo op elkaar leken? Ze hadden dezelfde info, je kon op de muren van mensen schrijven, en allemaal zonder die wreedheid die kwam bij het kiezen van je beste vrienden.

Ik was er echter van overtuigd, omdat ik op de middelbare school zat en #FOMO was .

Destijds bestond Pages niet. In plaats daarvan waren er “fanpagina’s” die je leuk vond. Iedereen zou deze pagina’s kunnen starten, ongeacht of deze bij het bedrijf waren aangesloten of niet.

Ik herinner me dat ik “Reeses Pieces”, Reeses Cups, Oviedo High School Substitute Teachers en een beroemde fluitspeler “leuk” vond. Op deze pagina’s konden geïnteresseerde gebruikers regelmatig statusupdates bekijken.

We weten allemaal dat de rest geschiedenis is. Facebook is veranderd in iets heel anders dan wat Myspace ooit was. Het is nu een centraal onderdeel van online marketing.

In deze post gaan we een kijkje nemen naar het heden en de toekomst van Facebook Marketing, waardoor je inzicht krijgt in hoe je het nu zou moeten gebruiken en wat je kunt verwachten (en hoe je het kunt aanpassen!) Vooruit.

Facebook Marketing: hoe het er nu uitziet

Facebook heeft grote stappen genomen sinds de tijd dat het gewoon een andere Myspace-concurrent was, en het is een veel effectievere marketingtool geworden dan alle andere sociale mediasites die er voor kwamen … en dat is zelfs als je Facebook-advertenties helemaal uitsluit (wat in het belang is van dit bericht, wij zijn).

Oorspronkelijk probeerde Facebook-marketing zoveel mogelijk likes te krijgen, zodat je content naar je publiek kon uitzenden. Er bestond immers niet zoiets als een complex algoritme dat op afstand werd weggesneden.

n facebook giphy

De focus ligt nu meer op het opbouwen van relaties met doelgroepen, omdat het tellen van grote volgers er helemaal niet toe doet als je betrokkenheid op het toilet ligt, en relaties er toch meer toe doen dan berichten naar je publiek te schreeuwen.

Er zijn vandaag vijf trends in het Facebook-gebruik die Facebook-marketing hebben gedefinieerd zoals die momenteel bestaat, en dat ook zullen blijven doen.

Laten we ze eens bekijken.

Facebook Marketing Trend # 1: personalisatie

Als gebruiker weet u zeker dat u de video’s “We zijn al 8 jaar vrienden bent!” Ziet die uitzonderlijk persoonlijk zijn.

Je hebt waarschijnlijk ook opgemerkt dat je feed het vaakst inhoud laat zien van de mensen en merken waarmee je het meest te maken hebt.

Dit zijn beide voorbeelden van hoe personalisatie Facebook  en Facebook-marketing aangrijpt.

Facebook marketing

Merken moeten hiermee rekening houden bij het maken van strategieën en inhoud voor Facebook.

Het maakt niet uit of  u een eindeloze stroom promoties wilt plaatsen voor uw producten en diensten, of zelfs uw blog; er is een goede kans dat dit niet is wat uw publiek wil zien, wat u betrokkenheid zal kosten.

Zoek in plaats daarvan naar de verschillende soorten inhoud waarop uw specifieke doelgroep het meest reageert en maak daar een mix van.

Facebook Marketing Trend # 2 : Communicatie

Sommige gebruikers vertrouwen op Messenger van Facebook als primaire communicatiemethode met vrienden en bedrijven waarmee ze willen praten.

Sommige vrienden, ik sms; sommigen, inclusief mijn vriend en twee van mijn beste vrienden, chat ik bijna uitsluitend met Messenger.

Ik ben niet alleen; dit is een groeiende trend en veel klanten maken vaker een merk op Facebook in plaats van te bellen of zelfs e-mailen. Het is onmiddellijk en het zorgt ervoor dat mensen onmiddellijk reageren als ze willen en verwachten, of ze nu winkelen en een vraag moeten beantwoorden of een probleem hebben dat moet worden opgelost.

toekomst van Facebookmarketing

Merken kunnen dit in hun voordeel gebruiken door klaar te staan ​​om inkomende berichten zo snel mogelijk aan te pakken.

Dit verhoogt uw reactievermogen, dat openbaar is op Facebook, en houdt ook uw klanten tevreden.

Dit is een belangrijk onderdeel van marketing omdat het helpt je reputatie op te bouwen, vooral op Facebook.

Facebook Marketing Trend # 3 : dynamische marketing

Facebook heeft veel vooruitgang geboekt om het platform zo interactief en dynamisch mogelijk te maken voor gebruikers.

Enkele populaire voorbeelden zijn:

 • Diverse reactieknoppen die verder gaan dan eenvoudige likes

Facebook marketing

 • Enquêtes, vooral in groepen

 • Live video, waar gebruikers in realtime commentaar kunnen geven om te communiceren met het merk dat de video host

 • 360 ° -video, waarmee kijkers kunnen communiceren om een ​​volledige scène te bekijken

Als u het meeste uit Facebookmarketing wilt halen, moet u daarvoor dynamische marketingstrategieën en -functies gebruiken.

Dit is waar gebruikers het meest mee kunnen communiceren en die het leuk vinden om te zien. Dit helpt u niet alleen om resultaten te krijgen op de individuele post, maar ook om uw bereik in het algoritme te verbeteren.

Vergeet niet om het te mixen, gebruik deze functies wanneer mogelijk en om heel veel native video aan Facebook toe te voegen  .

Facebook Marketing Trend # 3 : community-building

Relatieopbouw staat nu centraal in de marketing van Facebook, dus het creëren van een community op het platform is de beste manier om te gaan.

Je zult dit het vaakst zien gebeuren in de vorm van merkgerelateerde groepen, die zijn ontworpen om de relaties tussen het merk en de leden en de leden in het algemeen te versterken.

Het doel is om een ​​community te maken die zo waardevol is dat deze een resource wordt, waardoor gebruikers die persoonlijke ervaring hebben die hen in de buurt houdt en loyaal blijft aan uw merk.

Wil je leren hoe je een sterke, bloeiende community op Facebook kunt bouwen? We behandelen dat en meer in onze post op Facebook Groups .

Facebook Marketing Trend # 5 : Omni-Channel Selling

Wist je dat je producten en diensten rechtstreeks van Facebook kunt verkopen?

Omdat je dat kunt, niet alleen op één, maar op twee verschillende manieren.

De eerste is via Facebook Shops , waarmee je virtuele etalages in Facebook-tabbladen kunt maken.

Gebruikers kunnen rechtstreeks aankopen bij uw virtuele storefront, of u kunt ze naar uw site sturen om te kopen. Je kunt beide diensten en producten via de winkel verkopen.

Facebook marketing

U kunt ook verkopen via Messenger-chatbots , bezuinigen op de kosten van de klantenservice en een andere methode bieden om de verkoop te stimuleren.

Deze chatbots kunnen een beetje duur en / of tijdrovend zijn om in te stellen, maar eenmaal goed geprogrammeerd, heb je niet alleen een robot-klantenservice, maar ook een verkoopmedewerker.

Winkels zoals DSW hebben chatbots die klanten suggesties geven voor schoenen op basis van hun stijl en vervolgens kunnen klanten in-app kopen.

En als ze geen schoenen voelen, kunnen ze in plaats daarvan een pizza bestellen bij de chatbot van Dominos.

Omni-channel verkopen is iets dat we over de hele linie meer zien (niet alleen op Facebook), dus het zou iets om over na te denken moeten zijn om dit hier te omarmen als het ideaal is voor uw bedrijf.

Merk hier op dat ik zeg “overweeg”. Ik wil erop wijzen dat daadwerkelijke verkoop door verkoop op Facebook misschien  niet  ideaal is voor alle bedrijven.

Het hebben van een winkel op Facebook kan u klikken kosten naar uw eigen site, waar u loodmagneten en pop-ups en kortingen hebt om klanten beter te verleiden, en u een betere retargeting te ontzeggen.

En chatbots  zijn niet  de juiste keuze voor alle bedrijven.

Dat is goed, en houd best practices in de gaten om te zien welke nieuwe opties voor u beschikbaar worden. U kunt nog steeds omnichannel-verkopen integreren door aanbiedingen te plaatsen en leads te koesteren op Facebook Marketing met  aanbiedingen , prijsvragen en meer.

De toekomst van Facebook Marketing

Om de paar maanden duikt een artikel op waarin wordt verklaard dat Facebook DEAD is. Dood, dood, dood. Soms zeggen ze dit over de advertentieszijde van het platform, maar ze verwijzen meestal naar de marketing.

Ik weet niet zeker of we ooit een punt zullen bereiken in onze levens waarin Facebookmarketing dood is, althans niet met enkele grote veranderingen en wendingen.

Het aantal gebruikers blijft toenemen en de activiteitsniveaus zijn nog steeds hoog. Facebook is ook niet zelfgenoegzaam, dus blijven ze nieuwe functies uitpompen, zodat ze mee evolueren met de wensen en behoeften van de gebruiker.

Vooruitkijkend, zou ik geld neerleggen dat al die grote subkoppen belangrijk blijven en de toekomst van Facebook-marketing bepalen.

Meer personalisatie, meer community-gericht, meer transparantie en meer interactiviteit zal de manier zijn waarop Facebook gaat, omdat dit is wat het publiek van vandaag (en van morgen) wil.

Naast het feit dat deze trends zich blijven voortzetten, zijn er momenteel aanwijzingen dat we in de toekomst enkele van de volgende dingen zullen zien:

 • Meer augmented reality (AR) en virtual reality (VR) op Facebook. 
  Facebook heeft al een eigen virtual reality-platform dat beschikbaar is voor gebruikers met VR-headsets, en steeds meer merken gebruiken hun eigen mobiele apps of sitefuncties om potentiële klanten AR te laten gebruiken om te zien hoe producten voor hen zouden werken. Aangezien deze technologie meer beschikbaar wordt voor consumenten en bedrijven, zal deze trend toenemen, dus wees er maar op voorbereid.
 • Consumenten en merken zullen verbinding maken op Messenger van Facebook. 
  Gebruikers zullen het gebruik van Social Media-berichtenapps (inclusief en met name Facebook’s Messenger-app) vergroten om merken te bereiken. Marketing zal waarschijnlijk een grotere rol spelen in Messenger dan nu, en klantenservice op Messenger blijft belangrijk.
 • Een verhoogde omnichannel-verkoop kan een prioriteit worden. 
  Merken kunnen al op verschillende manieren op Facebook worden verkocht, zoals we hierboven hebben besproken; dat kan steeds vaker voorkomen, vooral als ze meer van de gemakkelijk betaalopties gaan overnemen of als meer merken beginnen met het gebruik van de functies.
 • Verhoogd gebruik als een zoekmachine. 
  Veel gebruikers gebruiken Facebook al om lokale bedrijven op te zoeken. met Facebook’s recente lokale functie, moedigen ze gebruikers aan om deze functie meer te gebruiken. Facebook heeft ook Wit.ai gekocht , dat zal helpen met spraakherkenning. Dit kan worden gebruikt om mogelijk spraakzoekopdrachten te vergroten, meer met Google te concurreren of zelfs met tools als Alexa, dus houd dit in de gaten om te zien hoe het zich ontwikkelt.

Conclusie

Facebook is veel veranderd, en zoals onze meest recente updates over de nieuwste functies en updates laten zien, blijft het bijna dagelijks veranderen.

Door uw marketingstrategieën aan te passen aan wijzigingen in het algoritme, te optimaliseren voor nieuwe functies en best practices toe te voegen, blijft u uw concurrenten verslaan.

Welke veranderingen er ook komen op het platform, de trends op het gebied van personalisatie, verbinding en community-building zijn er om te blijven.

Dat is de richting waarin Facebook marketing zich heeft geconcentreerd en zal blijven intrekken, omdat dit meer waarde oplevert voor zijn gebruikers.

Door je te richten op het opbouwen van relaties en je publiek te geven wat je wilt, kom je onderweg niet te veel verkeersdrempels tegen met je Facebook-marketing.

Wat denk je? Hoe denk je dat Facebook-marketing vooruit zal gaan veranderen? Heeft u plannen om u aan te passen voor uw bedrijf? Zet je gedachten en vragen in de comments hieronder! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format