Facebook Video: de gids die marketeers zoeken - DeLaatbusiness

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

21 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Verplaats je, YouTube. Facebookvideo is nu het topplatform voor videoadvertenties en zorgt voor ongekende betrokkenheid.

Eigenlijk is het niet eens meer een wedstrijd.

Uit een onderzoek dat het aantal maandelijkse shares op Facebook versus YouTube-video’s vergelijkt, bleek dat  Facebook-video’s 478% beter presteerden dan YouTube , en een andere liet zien  dat Facebook-native video’s 86% meer bereik hebben !

Facebook-video’s bieden een enorme kans om uw merk voorop te stellen en centraal te stellen bij een zeer gerichte doelgroep en vergroten bereik, betrokkenheid en conversie veel verder dan andere vormen van promotie.

Dat is waarom je ze moet beheersen!

Dit is je volledige handleiding voor Facebook Video en voor het vergroten van je bereik, resultaten en inkomsten met behulp van Facebook-videoadvertenties.

Laten we het nog eens benadrukken (voor het geval je dat nog niet zou merken 🙄): Facebook richt zich agressief op een eerste video-aanpak voor het platform, waarbij uiteindelijk wordt gestreden in de ruimte voor digitale streaming televisie naast Netflix, Amazon Prime, Hulu en YouTube.

Dus slimme marketeers (zoals jij 😎) moeten zich voorbereiden op het bepalen van hun marketingstrategie voor video-inhoud en een strategie voor videoadvertenties . Maar de meeste bedrijven hebben moeite om video’s goed te integreren, optimaliseren en te gelde te maken bij hun inspanningen op het gebied van contentmarketing.

Het is niet JOUW geval, want we hebben alle informatie verzameld die je nodig hebt om meer leads en verkopen te genereren met video op Facebook.  

Inhoudsopgave

Waarom u Facebook-videoadvertenties moet gebruiken

Video’s zijn diep verankerd in de Facebook-ervaring en het sociale platform wordt steeds slimmer om marketeers uit te rusten met gegevens (zoals gebruikersprofieldetails en eerdere betrokkenheid ) om bedrijven te helpen bij het  maken van video-inhoud die hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijk is voor hun specifieke doelgroep.

Maar waarom zijn Facebook-videoadvertenties zo belangrijk voor uw marketinginspanningen? Dit zijn de Top 3-redenen.

Reden # 1: Facebook-gebruikers zijn verslaafd aan video

Naar schatting 2,27 miljard maandelijkse gebruikers werken op een actieve en terugkerende basis graag samen met Facebook. Facebook-video’s ontvangen dagelijks 8 miljard videoweergaven van 100 miljoen uur per dag bekeken.

Aan de basis ervan zijn video’s een gemakkelijke manier om emotionele betrokkenheid te krijgen, vooral op Facebook.

Dit is duidelijk uit de mate van betrokkenheid die we zien bij Facebook-videoadvertenties.

Quintly ontdekte dat Facebook-video’s veel meer interacties krijgen dan dezelfde inhoud op YouTube. Het is tenslotte het sociale netwerk. Mensen ondertekenen een intentie om deel te nemen, zelfs met marketingcontent.

En, zoals Mari Smith (de koningin van Facebook en de beste expert op het gebied van Facebook Marketing) uitlegt in dit exclusieve AdEspresso-webinar , heeft Facebook zwaar geïnvesteerd in het maken van video tot een kernonderdeel van de Facebook-ervaring door het pushen van episodische inhoud die gebruikers video na video laat bekijken.

Reden # 2: doelgroepen reageren beter op video-inhoud 

Consumenten kunnen content beter terughalen die ze in een video hebben bekeken dan wat ze hebben gelezen. Meerdere onderzoeken en onderzoeken hebben aangetoond dat de meerderheid van de mensen veel liever een video over iets zou bekijken dan erover te lezen (waaronder 59% van de leidinggevenden volgens enquêtes uit 2016).

Overweeg hoe Nike Facebook-video gebruikt om zijn publiek te betrekken.

Nike is meer dan alleen atletische kleding. Nike, dat een populaire Facebook-pagina heeft met bijna 32 miljoen likes, beweert dat zijn producten zijn gemaakt om ‘inspiratie en innovatie te brengen voor elke sporter in de wereld’.

De video’s die ze plaatsen zijn niet anders, ze inspireren en innoveren.

Ben je het er niet mee eens dat het gebruik van een van de meest populaire (en geliefde) Russische kinderliedjes ‘What Are Little Girls Made Of’ en het verfijnen van de tekst om het sterker te maken voor vrouwen een inspirerende innovatie is?

Deze video , die 1,2 miljoen views en meer dan 11.000 Facebook-aandelen trof, het jonge meisje dat zingt over top vrouwelijke atleten terwijl ze het podium een ​​voor een betreden, is niet alleen een inspiratie voor Russische kinderen geworden.

Andere videoadvertenties laten marathonlopers zien die wereldrecords breken en een jongeman die meedoet aan sportteams, variërend van basketbal tot honkbal. Elk beeld illustreert op een creatieve manier atleten die in hun individuele sport presteren en de meesten vertonen atleten van verschillende disciplines binnen dezelfde video.

Nike’s strategie voor videoadvertenties werkt omdat de video-inhoud Nike of haar producten niet openlijk promoot. In plaats daarvan lokken ze emoties uit en construeren ze een verhaal . Voor het publiek gaat het meer om de gevoelens die verband houden met de video dan om het product zelf.

Een ander geweldig voorbeeld is Red Bull.

Het energiedrankbedrijf staat bekend om iets anders dan ‘je vleugels te geven’. Red Bull is ook een veelvoorkomende sponsor van extreme sporten, zoals racen, parachutespringen, evenals zijn jaarlijkse Flugtag-evenement, een vliegshow waar deelnemers hun eigen maken vliegende machines.

Red Bull stimuleert betrokkenheid door opwindende video-inhoud te produceren die het publiek boeit.

Bijvoorbeeld: “Hangend aan” (de Facebook-video die je hierboven kunt zien), laat een deltavlieger zien die een record in Chili breekt, een andere volgt de man die onlangs uit de ruimteis gesprongen en een extra video presenteert cliffduiken vanuit een Instagram-perspectief.

Dit type inhoud dwingt mensen de content leuk te vinden of te delen, en exponentieel een groter bereik.

Reden # 3: video-inhoud genereert meer organisch verkeer

In termen van het totale aantal shares presteerden video’s 1200% beter dan tekst en statische afbeeldingen en zorgden ze in 2017 voor 135% meer organisch verkeer .

Voor marketing is dit de heilige graal. Organisch bereik en mond-tot-mondreclame zijn enkele van de meest authentieke en effectieve manieren om uw merk te promoten en dichter bij viraliteit te komen.

Terwijl mond-tot-mondreclame (WOM) en organische aandelen een exponentiële stijging kunnen genereren om merkbekendheid, leads en uiteindelijk conversie te vergroten, behoren deze tot de moeilijkste marketingresultaten omdat u alleen zoveel kunt doen om mensen te dwingen uw merk te delen met vrienden.

 Terug naar boven

Hoe u de juiste doelgroep kiest voor uw Facebook-videoadvertenties

Uw publiek is net zo belangrijk als de inhoud zelf. Zoals Mari Smith uitlegt , is het niet ongebruikelijk dat geweldige content minimale tractie ontvangt vanwege een slechte bereikstrategie.

Om uw Facebook-video’s de meeste impact te laten genereren, moet u zich specifiek richten op warme leads.

Warme leads zijn personen die al een gevestigd belang in uw product of bedrijf hebben uitgedrukt op basis van specifiek gebruikersgedrag. Ze hebben mogelijk een video bekeken die je hebt gepost, een aanmeldingsformulier gestart (maar nog niet voltooid) of een bericht op je blog gelezen.

Om deze personen te identificeren en specifiek te targeten via uw advertentiecampagnes, maakt u gebruik van aangepaste doelgroepen , een functie binnen Facebook waarmee u uw publiek kunt afstemmen op bepaalde criteria. Hier is hoe het te doen.

1. Zoek uw warme leads

Een van de beste aspecten van videoadvertenties op Facebook is de aangepaste retargeting-functie voor kijkers .

Zelfs als u specifieke demografieën of interesses target, zal niet iedereen volledig op uw advertentie letten. Sommige mensen zien het inderdaad , ze scrollen door hun nieuwsfeed en zien misschien de eerste paar seconden terwijl ze automatisch afspelen op hun telefoon of computer.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Maar sommige mensen bekijken het eigenlijk . Ze bekijken het hele ding – of klikken zelfs op uw call-to-action. Ze zijn zo geïnteresseerd in uw waardevoorstel of verslaafd aan uw inhoud dat ze naar uw site willen gaan.

Dit zijn jouw warme leads.

Als u zich aanmeldt bij Facebook Ads Manager, ziet u een overzicht van wie uw video heeft bekeken en wie uw video heeft voltooid. Om te tellen als “bekeken”, moet een klant minimaal 3 seconden van uw video zien. Om te tellen als “voltooid”, moeten ze minimaal 95% hebben gezien.

Mensen die de video’s hebben bekeken, zijn behoorlijk geïnteresseerd in uw product. Hoewel advertenties automatisch worden afgespeeld, moeten klanten wel een beetje geïnteresseerd zijn om meer dan 3 seconden te kijken. Maar klanten die je Facebook-video hebben voltooid, zijn erggeïnteresseerd. Je had veel kansen om ze te verliezen – en ze bleven bij de video! Dat maakt ze veel warmer dan mensen die er maar een deel van hebben gadegeslagen.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Door een aangepaste doelgroep van deze groepen te maken, kunt u uw volgende advertentie aan alleen deze mensen laten zien. Je krijgt meer waar voor je geld door dit evenement te promoten bij mensen die de video hebben bekeken dan mensen die er net voorbij zijn gekomen.

Neem bijvoorbeeld deze Facebook-videoadvertentie van Target. Het laat een jong meisje in een prinsessenkostuum rond het huis zien dansen, opgewonden om Halloween. Door een aangepast publiek te maken van mensen die de video hebben voltooid, heeft Target de mogelijkheid om een ​​publiek vol warme leads te creëren.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Warme leads reageren mogelijk beter op dit evenement dan wanneer Target wordt gepromoot via een andere advertentie. Klanten die de eerste video hebben bekeken, hebben mogelijk jonge kinderen of zijn geïnteresseerd in Target for Halloween-gerelateerde materialen. Dit “Spooktacular Kids Event” zal meer bij hen resoneren en heeft daarom een ​​hogere uitbetaling voor Target.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Bovendien worden video-aangepaste doelgroepen nu elke dag dynamisch bijgewerkt, in plaats van niet te worden gemaakt tot een paar dagen nadat een levenslange budgetcampagne is voltooid. U kunt eenvoudig zien wie er reageert op uw advertentie – in realtime.

2. Bouw aangepaste doelgroepen

Facebook stelt je in staat om specifieke mensen, of groepen mensen, te identificeren die je via je video wilt engageren.

Dit kan handmatig worden gedaan door een dataset met informatie zoals namen of e-mailadressen te uploaden. Het kan ook worden gedaan via een API om uw doelgroep automatisch bij te werken op basis van de natuurlijke ebben en stromen van leads via uw trechter.

U kunt uw doelgroep verder aanpassen door bepaalde leadevenementen een advertentie te laten activeren. Bijvoorbeeld, Madison Reed , een at-home haarkleur opstarten, stuurt een gerichte videoadvertentie om leads als ze eenmaal een online stijl quiz te voltooien.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Nadat u uw aangepaste doelgroepen heeft gemaakt, is uw volgende stap het identificeren van aanvullende criteria voor advertentietargeting om ervoor te zorgen dat uw inhoud interessant is voor de juiste mensen. Deze kunnen zijn:

 • Een specifieke doellocatie, die een bepaalde community of een bepaald land zou kunnen zijn.
 • Demografische informatie , zoals geslacht, leeftijdscategorie, relatie status, opleiding.
 • Facebook- voorkeuren en interesses , die gegevens uit de gebruikersprofielen combineren, evenals pagina’s en groepen die personen actief op Facebook “leuk” vinden.
 • Facebook-activiteit, zoals aankoopgeschiedenis.

 

Hoe u uw inhoud bij de juiste mensen kunt krijgen

Bij advertentietargeting gaat het niet alleen om het ontwikkelen van aangepaste doelgroepen. Je trechter, en waar leads zich in bevinden, is net zo belangrijk.

U moet ervoor zorgen dat uw inhoud op het juiste moment en op de juiste manier de juiste doelgroep bereikt . In dit opzicht is Facebook-video echt een kunstvorm.

Als u dit goed hebt gedaan, kunt u leads automatisch classificeren op basis van waar ze zich in de voorlooptijd bevinden, en kunt u video’s in een reeks plaatsen om uw campagne te spreiden over een reeks video’s om betere betrokkenheid en conversie te stimuleren.

1. Maak trechterspecifieke inhoud

Dit is het belangrijkste wat je moet doen.

U hebt waarschijnlijk Facebook-videoadvertenties gezien waarmee u kennismaakt met een product waarop u zich al drie jaar hebt geabonneerd, en met videoadvertenties die u proberen te verkopen voor services waarvan u nog nooit hebt gehoord. Beide zijn even zinloos omdat je niet de juiste doelgroep bent voor waar die inhoud zich in de trechter bevindt.

Om uit te leggen waarom deze aanpak niet effectief is, laten we een offline voorbeeld nemen.

Als u een winkel binnengaat waar u een vaste klant bent, zal de verkoper die u kent u begroeten. U hoort misschien: “Hé, we hebben meer van die biologische pannenkoekenmixen waar u van houdt!” Als u een nieuwe klant was, zou de verkoper u begroeten en vragen waar zij u mee kunnen helpen, en of ze vragen over het bedrijf.

Als u zich op koud verkeer richt, zou u hetzelfde moeten doen.

Maak eerst video’s die klanten binnen dertig seconden of minder introduceren bij uw merk en voer de campagne uit onder de merkbekendheid of videoweergaven.

Vervolgens kun je meer gedetailleerde, door CTA gestuurde video’s laten zien aan de gebruikers die de meerderheid van die video hebben bekeken. (Maak hiervoor een aangepaste doelgroep van Facebook-engagement -> videoweergaven -> weergaven van de videoadvertentie.)

facebookvideo aangepaste doelgroep retargeting

Je kunt en moet je aangepaste doelgroepen gebruiken om video’s van nieuwe producten, upselling of aanvullende services te verzenden naar klanten die al iets van je hebben gekocht.

Bijvoorbeeld, ThirdLove , een startup die de lingerie-industrie verstoort, zet doelgerichte Facebook-videoadvertenties in na het invullen van een online fit-vragenlijst. In dit geval wordt de aangepaste doelgroep gedefinieerd door of u een specifieke actie op de website van het bedrijf voltooit.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

2. Volg uw video’s om klanten door de trechter te leiden

Het is geen geheim dat meer advertenties uw advertenties effectiever maken. En hoewel het kosteneffectief is om steeds dezelfde advertenties weer te geven, leidt dit niet tot veel conversies. U moet uw advertenties rangschikken .

Sequencing-advertenties zijn een manier om klanten langzaam aan uw merk te introduceren. Het maakt een reeks verschillende advertenties die klanten door de verkooptrechter leiden.

En het is enorm effectief. Deze studie van Facebook toont aan dat de retailsite Refinery29 een veel succesvollere campagne had toen ze klanten langzaam aan hun merk introduceerden door middel van sequencing. Ze lieten alle advertenties zien aan klanten van hoge waarde. Maar ook al hadden ze een goede pool, hun advertenties waren effectiever wanneer ze gebruikmaakten van sequencing. Dit zijn de gesequenceerde advertenties van Refinery29:

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Opeenvolgende advertentie A: Introduceert klanten bij Refinery29 om hen te helpen een emotionele band met het merk op te bouwen. (Weergegeven aan klanten op dagen 1-4).

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Sequenced ad B: bouwt voort op die verbinding en suggereert hoe klanten kunnen communiceren met Refinery29. (Weergegeven aan klanten op dagen 5-8).

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Geselecteerde advertentie C: stelt sterk voor dat gebruikers op de call-to-action klikken. (Weergegeven aan klanten op dagen 9-12).

Dit is wat ze hebben gevonden:

 • Opeenvolgende advertenties resulteerden in meer click-through; 87% van de gebruikers die werden blootgesteld aan gesequentieerde advertenties hebben de bijbehorende bestemmingspagina bezocht.
 • Er was een duidelijke relatie tussen gesequenceerde advertenties en abonnementen. Abonnementen zijn met 56% gestegen in reactie op de campagne met de gesequentieerde advertenties.
 • Qua conversie werkten de advertenties het beste in combinatie met elkaar. De meeste conversies waren onder mensen die werden blootgesteld aan alle drie de delen van de campagne met gesequentieerde advertenties.

De studie van Facebook concludeerde dat sequencing werkt omdat het een verhaal vertelt – het maakt dat klanten zich emotioneel verbonden voelen met je merk voordat ze iets van hen vragen. Soms zijn er veel advertenties nodig om die verbinding te maken, vooral als u niet veel merkherkenning heeft .

 Terug naar boven

Hoe zeer succesvolle Facebook-video’s te implementeren

1. Houd video’s eenvoudig

Als het gaat om online video’s, is de aandachtsspanne kort. In het beste geval kunt u verwachten ongeveer 60 seconden aandacht van uw publiek te vangen . De introductie van automatisch afspelen betekent dat mensen een langere aandachtsspanne voor uw advertentie hebben, ongeacht de kwaliteit.

Toen automatisch afspelen van video’s begon met uitrollen, was het alleen beschikbaar voor films met een grote naam, die al video-inhoud hadden om een ​​Facebook-advertentie te maken. Shots van Mad Max en Divergent verschenen op schermen. Het was kaskraker van hoge kwaliteit. Maar de tool is niet beperkt tot productiehuizen in Hollywood.

Eén misvatting is dat videokwaliteit een enorme belemmering vormt voor het produceren van Facebook-videoadvertenties. Dit zou je niet moeten afschrikken. Integendeel, als u begrijpt wat voor soort inhoud op Facebook staat, moet u worden aangemoedigd om uw eigen inhoud te maken. De meeste content wordt samengesteld door mensen die vreselijke homevideo’s plaatsen.

Als uw advertentie iemands newsfeed is, concurreert het met de overvloed aan statusupdates van hun middelbare school kennissen en de slechte vakantiefoto’s van hun schoonzus. Uw advertentie zal zeker opvallen – zelfs als dit geen Hollywood-kwaliteit is.

2. Denk als een scenarioschrijver

Hoewel je Facebook-video je merk en product promoot, zou het voor het publiek niet zo moeten zijn. Zoals Mari in haar webinar uitlegt , zijn geweldige video-advertenties:

 • Betrek vanaf het eerste frame
 • Wees authentiek
 • Wees onderhoudend
 • Speel op emotie
 • Wees relatable
 • Wees nuttig

Chatbooks is een goed voorbeeld voor hoe een uitstekende videoadvertentie eruit ziet. Baden en fotoboeken hebben weinig met elkaar te maken, maar de advertentie is vakkundig gemaakt om je naar binnen te halen, aan het lachen te maken en je zelfs te verrassen zonder dat je openlijk probeert je te verkopen aan een product. Met bijna een half miljoen aandelen weerspiegelt de opdracht het belang van videokwaliteit.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Facebookvideo is een ongelooflijk medium voor verhalen vertellen, dus zorg ervoor dat je het gebruikt. Storytelling maakt uw bedrijf onvergetelijk en maakt u ook betrouwbaarder voor nieuwe klanten.

Met muziek, kleuren en dynamische uitdrukkingen kun je de emoties van wat je zegt echt vastleggen, maak het gemakkelijk om een ​​snelle regel marketingexemplaar in een boeiend verhaal te veranderen.

3. Plan uw videoadvertentie zonder geluid af te spelen

Dit is een grote. Omdat Facebook-videoadvertenties automatisch worden afgespeeld op Facebook en Instagram, weet je dat je video’s zonder geluid beginnen te spelen wanneer een gebruiker voorbij scrolt. Niet alleen betekent dit dat u geen geluid kunt gebruiken om aandacht te trekken, betekent dit dat de gebruikers niet goed in staat kunnen stellen om te spelen op alle – ook als ze kijken voor de volledige duur van de video.

Als het gaat om videoadvertenties op Facebook, wordt 85% zonder geluid gespeeld  volgens onderzoek van 2016 . Deze trend zal naar verwachting nog steeds het geval zijn vandaag.

En we hebben het niet “85% wordt geluidloos gespeeld, en de 15% zijn degenen waar we naar kijken.” Dit zijn de video’s die gedurende meer dan drie seconden worden bekeken (de tijd die nodig is om als een “weergave” te worden beschouwd) ” op Facebook).

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Dit betekent dat u vooruit moet plannen en weet dat uw video in zijn geheel en zonder geluid wordt afgespeeld door minstens de helft van de mensen die ernaar kijken, zelfs als ze oprecht geïnteresseerd zijn.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Gebruik tekstuele aanwijzingen en voeg onderschriften toe als er een voice-over is of iemand die in de video spreekt. Je moet ook meteen in de actie duiken, zodat je de interesse van gebruikers visueel grijpt.

4. Neem altijd een tekst-CTA op

Je wilt dat mensen handelen. U wilt dat ze een leadformulier invullen of naar uw site gaan om zich te abonneren of om te kopen. Je wilt dat ze iets doen . Ga je gang en vertel hen precies wat dat is, in de video en in de beschrijving van de video.

Onthoud dat bijna negen van de tien video’s zonder geluid worden afgespeeld. Dit betekent dat de ongelooflijke CTA aan je uiteinde niets betekent als je geen back-up hebt gemaakt van de tekst. Als je een eindscherm in je video hebt met een “Bezoek onze site voor meer informatie” of “Koop nu je tandenborstel 500!”, Kan dit je publiek naar de volgende stap van je campagne leiden, of het nu gaat om het bezoeken van een landingspagina, een abonnement nemen op uw nieuwsbrief of een aankoop doen.

Het visuele van je CTA kan, zelfs als deze in je beschrijving wordt genoemd, een verschil maken in het aantal kijkers dat daadwerkelijk converteren. Als ze aan het einde van je video zijn gekomen, zijn ze immers geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt – versla die kans niet .

 Terug naar boven

Geef je Facebook-video een duidelijk doel

De beste Facebook-video’s vervullen een specifiek doel dat het uiteindelijk waardevoller maakt voor zijn publiek. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de inhoud voor dit doel wordt geleverd. Uw video kan bijvoorbeeld promotioneel, educatief, conversationeel of ambitieus zijn. We zullen elk van deze afzonderlijk behandelen.

Purpose # 1: promotie

Als je ooit een commercial hebt gemaakt voor tv of zelfs een online videoadvertentie, heb je een waardevolle media-eigenschap in handen. Wees niet bang om promotionele video’s te delen op je Facebook-pagina!

Een promotievideo kan nieuwe kopers helpen om een ​​aankoop te doen of om oude kopers eraan te herinneren waarom ze zo veel van uw bedrijf houden.

Grote bedrijven zoals GEICO gebruiken dit soort video de hele tijd op Facebook, zoals in deze advertentie .

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Purpose # 2: Educatief

Veel B2B-producten en -services worden geleverd met een reeks instructies (zoals sommige B2C-producten). Maar het bladeren door een gebruikershandleiding is zo saai en kan ruimte laten voor gebruikersfouten als uw klant een paar regels in de gids overslaat. Video’s kunnen een aantrekkelijkere manier zijn om gebruikers te helpen ‘erachter te komen’.

Clash of Clans van Supercell produceert videozelfstudies om hun publiek op een behulpzame manier te binden en duizenden unieke likes, shares en reacties te genereren.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Zoals Mari uitlegt , weet je dat je je inhoud hebt genageld wanneer je de dialoog in je videopost kunt aanmoedigen. Het aanroepen van gesprekken tussen zeer betrokken gebruikers is veel waardevoller voor het opbouwen van uw merk dan het wanhopig genereren van meer leads.

Purpose # 3: Conversationeel

Conversatievideo’s zijn enkele van de beste soorten die op Facebook kunnen worden gedeeld, omdat ze luchtig kunnen zijn, geen superverkopen hoeven te zijn en meestal leuk zijn om te bekijken.

Deze video’s kunnen merkambassadeurs bevatten  zoals in deze Nike-video , waarin professionele baskelbalspeler Draymond Green wordt getoond. Het kan eenvoudig een werknemer, een lid van het directie-team of een klant zijn die op een gemoedelijke manier met de camera praat over bijna alles!

Praat met uw klanten over uw toekomstvisie, speciale projecten waaraan u werkt, nieuwe functies, leuke personeelsuitjes of iets anders. Het doel van je gespreksvideo’s is om je bedrijf te humaniseren en te laten zien dat je niet super zakelijk bent en geen contact hebt.

Purpose # 4: Aspirational

Aspirational-video’s zijn geweldig voor B2C-bedrijven, met name bedrijven die lifestyleproducten verkopen. Het doel van een ambitieuze video is om content te delen die mensen in je Facebook-publiek echt, echt je product wil, omdat ze jaloers zijn op anderen die het hebben. Deze GoPro-videoadvertentie is een goed voorbeeld van ambitieuze video-inhoud.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

 Terug naar boven

6 geavanceerde tips voor Facebook-videoadvertenties

Betrokken video’s zijn geweldig. Betrokken video’s met een duidelijke CTA die aansluit op een productlancering? Nog beter.

Als je een content-overachiever bent die je video’s boven en buiten wil laten uitvoeren, moet je strategisch en holistisch denken.

Zelfs als de video uw product of merk niet openlijk verkoopt, moet het doel van de video duidelijk zijn. U moet ook de videoprestaties grondig analyseren om vast te stellen wat wel en niet is gedaan om gebieden te markeren om toekomstige campagnes te verbeteren.

Geavanceerde tip # 1: maak uw video-advertenties zo kort als menselijk mogelijk is

Het is duidelijk dat de aandachtsgebieden van mensen kort zijn. Sommigen zeggen dat ze zijn gekrompen tot 8 seconden ; anderen denken dat we ruimer zijn geworden dan goudvissen .

Hoewel het huidige formaat voor videoadvertenties op Facebook en Instagram 60 seconden of minder is, is dat voor veel mensen nog steeds te lang.

Volgens Wistia stoppen mensen slechts enkele seconden met het bekijken van online video’s. Langere video’s verliezen mensen sneller, maar geen enkele video is immuun. Een groot deel van de mensen stopt normaal gezien halverwege met kijken naar je video of stopt er eerder mee.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Ongeacht hoe hoog uw kwaliteit is, mensen gaan als vliegen vallen wanneer ze beginnen met het bekijken van uw videoadvertenties.

Dus hoe breng je je boodschap over in de tijd?

Plaats eerst de goede dingen in de eerste 5-10 seconden. Zoals de grafiek hierboven laat zien, begint het aantal kijkers te dalen met elke extra seconde die daarna overgaat. Wat je ook wilt, het maximale aantal kijkers dat je wilt zien, moet helemaal aan het begin van je video beginnen.

Zorg er vervolgens voor dat de hele video specifiek blijft – dat elke opname zinvol is. Je kunt het je niet veroorloven om één frame te verspillen. Je kunt beide lessen in deze videoadvertentie van Velocity Black bekijken en de app van hun nieuwe leden adverteren.

instagram videoadvertentie - velocity black

Velocity Black haakt je direct vast – in dit geval de kijker naar ‘de rand van de ruimte’ transporteren. De beelden zijn verbluffend; de gemoedstoestand is episch. In het geval dat je in de verleiding bent om voorbij te scrollen, schakelt Velocity snel over naar zijn volgende avonturenscène, zwemmend met orka’s in Noorwegen, gevolgd door een heli-skireis over vulkanen. De scènes absorberen de kijker in het avontuur voordat je weg kunt kijken.

De hele clip klokt in ongeveer vijf seconden. Als je het opmerkt in je Instagram-feed, stop je waarschijnlijk om alles te bekijken. Ze wisten dat het moeilijk zou zijn om je aandacht te houden – en ze besloten daarmee te werken, door het bijna onmogelijk te maken om te stoppen met kijken.

 

Geavanceerde tip # 2: Denk als een stille filmkunstenaar

Wanneer je een video op Facebook tikt, wordt deze nu automatisch afgespeeld met geluid. Het was een omstreden keuze, en een die veel gebruikers heeft die hun feeds scrollen met hun telefoons of computers op mute.

Hoewel je altijd moest nadenken over hoe je video’s zonder audio werkten, is dat vandaag bijzonder relevant. In 2016 gebeurde bijna 85 procent van de videoweergaven in de stille modus en deze trend zal naar verwachting nog steeds het geval zijn vandaag.

Voor adverteerders, zonder de automatische mogelijkheid om een ​​vriendelijke stem of opvallende melodie uit te zetten, hoe zorg je ervoor dat kijkers je geluid willen inschakelen? Of, hoe maak je stille clips die nog steeds plakken?

Probeer eerst pakkende kleuren. Het is bijvoorbeeld bewezen dat rood een bepaald akkoord treft, samen met andere primaire kleuren, zoals blauw en geel. MailChimp is hier geweldig in, vaak hele shots aan het maken van deze gedurfde tinten.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

De diepgewortelde kleuren houden ons bezig boven het verhaal van de video, waardoor nieuwsgierig wordt naar welk verhaal MailChimp vertelt.

Een andere manier om uw boodschap over te brengen zonder geluid is om tekst in vetgedrukte, dynamische formulieren te gebruiken.

De recente advertentie voor de film, ik, Tonya , doet dit met flair.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

De witte, gewaagde woorden uit de AM New York- recensie vallen op in schril contrast met de zwarte achtergrond. Hun afwisselende formaten helpen om de tekst op dramatische wijze naar beneden te halen. In combinatie met actrice Margot Robbie’s angstaanjagende, vastberaden blik; de kijker kan niet anders dan de intensiteit die ze in de film brengt internaliseren, en de urgentie waarmee het jouw aandacht vraagt.

Het punt is dit: in plaats van een obstakel te zijn, kunnen sound-off video’s je voordeel opleveren. Vetgedrukte kleuren en dynamische tekst kunnen de aandacht van mensen trekken in de eerste paar seconden – en ze aansporen om het volume later te verhogen.

Geavanceerde tip # 3: ontwerp opnemen om uw advertenties er sterk geproduceerd uit te laten zien

Een beetje design gaat erg ver als het gaat om Facebook en Instagram video-advertenties. U hebt geen professionele videostudio nodig om een ​​commercial te produceren die er professioneel uitziet, gezien de verschillende eenvoudige tools voor videobewerking die er zijn. En het toevoegen van zelfs basiseffecten is een van de beste manieren om de conversies en betrokkenheid bij de video’s die je maakt te vergroten.

Bijvoorbeeld, de onderstaande video, uit het in Brooklyn gevestigde bedrijf Baked, zag op het eerste gezicht een eenvoudige foto van koffie die werd gegoten:

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Maar zoals deze GIF suggereert, eindigt de video gewoon niet.

De koffie gaat nog geruime tijd door, de slow motion brengt de hele video naar een nieuw niveau van luxe en decadentie.

Met de professioneel ogende titeldia – die ‘Slow Moving Monday’ luidt – lijkt het hele ding meer op een amateur-kortfilm dan een eenvoudig koffie-shot.

Natuurlijk licht en een gekantelde lens houden het hypnotiserend en aanlokkelijk.

Een ander, korter werk van Baked bevat een unieke kijkhoek, een aantal geometrische vormen en een andere goed getimede titeldia.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Voordat Baked contact kreeg met Facebook Creative Hub en begon met het maken van video’s zoals deze, uploadden ze dezelfde foto’s van koffie en gebak steeds opnieuw. Na de video hierboven zagen ze een stijging van 40% in Thanksgiving-taartaankopen – wat iedereen aantoont dat het een grote impact kan hebben en een groot rendement kan behalen door een beetje extra inspanningen te leveren in het ontwerp van je video.

Door DIY-ontwerptechnieken te gebruiken, kun je op een natuurlijke manier integreren in de streams van je kijkers, zodat deze in overeenstemming blijven met veel van de inhoud die ze elke dag ervaren en je merk vriendelijker en toegankelijker maken, wat resulteert in meer klanten.

Geavanceerde tip # 4: Koppel uw Instagram- of Facebook-advertentiecampagne aan een specifieke productlancering.

Het gebruik van videoadvertenties op unieke manieren kan een geweldige methode zijn om de aandacht van kijkers te trekken voordat een nieuwe productlancering wordt gestart.

Wistia gebruikte een paar speelse beelden van achter de schermen in een video om te anticiperen op hun Enterprise-plan:

Facebook Video Advertentie Voorbeeld - Wistia

Wistia’s beslissing om @jeffvincent in een pinguïnpak te gebruiken, helpt het mysterie te bouwen achter wat “morgen naar [kijkers] komt.” Degenen die Wistia op Instagram volgen, voelen zich “thuis” in dit bedrijfsgeheim.

Het vrijgeven van teasers zoals Wistia’s is een geweldige manier om van je volgers op social media het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van iets exclusiefs , wat kan helpen bij het opbouwen van klantenloyaliteit.

Het opbouwen van een vleugje mysterie, hype en / of privilege rond een nieuw product of een nieuwe dienst met creatieve videoadvertenties kan van groot belang zijn bij het verhogen van de verkoop bij de lancering.

Geavanceerde tip # 5: wees slim over hoe je A / B test

Met alle nieuwe opties voor het maken van Facebook- en Instagram-videoadvertenties, blijven gesplitste testen net zo belangrijk als altijd.

Zelfs de beste stukken kunnen saai worden als u stopt met het nauwkeurig opletten van uw statistieken.

Hier zijn drie tips om u te helpen effectieve split-tests uit te voeren.

A / B-testtip # 1: wacht een paar dagen voordat u uw resultaten evalueert.

Hoewel je misschien graag wilt zien of je ideeën (bijvoorbeeld een nieuwe videotitel of een ander kleurenschema) aanslaan, raadt Facebook aan om tussen drie en veertien dagen te wachten om beide voldoende gegevens te verzamelen en binnen de beperkingen van je budget te blijven.

Dit is natuurlijk afhankelijk van het publiek dat je test. Als u bijvoorbeeld een test uitvoert voor siteverkeer en u merkt dat mensen uw pagina doorgaans in het weekend bezoeken, wilt u waarschijnlijk een volledige zevendaagse periode afleggen.

In totaal kunnen minder dan drie dagen resulteren in een steekproef van resultaten die te weinig en / of verspreid zijn om echt iets op grotere schaal te betekenen. Meer dan 14 dagen kunnen resulteren in een lagere ROI, omdat de meeste A / B-gesplitste testwinnaars kunnen worden bepaald voordat deze periode van twee weken voorbij is.

A / B-testtip # 2: Wacht om uw resultaten te bevestigen totdat u een statistische significantie van ten minste 95% hebt.

Hoewel de ene test een hogere conversieratio kan opleveren dan een andere, is het belangrijk om te bevestigen dat deze verbetering significant is (dat wil zeggen niet tot willekeurige toeval).

Het gebruik van een A / B significante test, zoals Kissmetrics , kan waardevol zijn om uw bevindingen te verifiëren. Hier beginnen gebruikers met het invoeren van hun algemene paginabezoeken, samen met conversies.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Naast het leveren van conversiepercentages voor elke test aan haar gebruikers, bepaalt Kissmetrics de zekerheid waarmee de ene versie van de advertentie succesvoller is dan de andere.

Hier is Kissmetrics voor 99% zeker dat variant “B” gebruikers sneller zal veranderen dan variant “A”. Kissmetrics vindt dat een zekerheid onder de 95% niet significant is (dwz gebruikers moeten niet doorgaan met de campagne).

Het gebruik van een A / B-significantietest kan helpen het vertrouwen in een nieuwe campagne te vergroten en kostbare fouten te voorkomen door de verkeerde videoadvertievariatie te gebruiken.

A / B-testpunt # 3: blijf bij het testen van één variabele tegelijk.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om heel veel ideeën tegelijk te testen (bijvoorbeeld verschillende videotitels of kleurenschema’s), is het belangrijk om je voor elke test op één factor te concentreren.

Bijvoorbeeld, als uw huidige publiek mannen van in de twintig en dertig aan de oostkust van de Verenigde Staten is, maar u zou willen zien of dezelfde demografische groep zich bezighoudt met uw inhoud aan de westkust – test de nieuwe locatie maar houd het geslacht en leeftijdsbereik constant.

Hoewel multivariate tests bestaan , zijn ze gecompliceerder en hebben ze een hogere prijs. De waarde van enkele factor A / B-tests is precies begrijpen welke variabele u voor uw resultaten kunt crediteren voordat u verder gaat.

Geavanceerde tip # 6: gebruik maken van leadadvertenties op Facebook

Toenemende hoeveelheden van de videoadvertentie-inkomsten van Facebook (en advertentie-inkomsten in het algemeen) komen van mobiele gebruikers; vorig jaar maakte mobiel 87% van de inkomsten van Facebook uit . Daarom wilt u ervoor zorgen dat uw advertenties zijn geoptimaliseerd om het zo goed mogelijk te doen op mobiele apparaten. De hoofdadvertenties van Facebook zijn een geweldige manier om dit te doen.

Facebook-leadadvertenties zijn nu beschikbaar voor desktopgebruik, maar zijn ontworpen voor mobiel. Wanneer kijkers op de CTA klikken, verschijnt er een klein leadformulier met zoveel mogelijk informatie die automatisch wordt ingevuld. Dit maakt het uitzonderlijk eenvoudig voor mobiele gebruikers om u in het bijzonder hun lead-informatie te sturen, vooral als u een vrij groot leadaanbod als beloning voor hen hebt.

Facebook Video: de gids die marketeers zoeken

Bron: Facebook Business

Met leadadvertenties kunt u de belangrijkste informatie opvragen die gebruikers nodig hebben om u te helpen bij hun klanten.

Ze zijn het meest effectief wanneer het publiek je al een beetje kent, dus test verschillende aangepaste doelgroepen van niet-klanten en kijk wat het beste werkt voor jou. Dit kunnen sitebezoekers zijn die geen aankoop hebben gedaan of gebruikers die uw merkbewustzijnsvideo hebben bekeken.

Voeg een video met een krachtige CTA en een verleidelijke aanbieding aan dit advertentietype toe en u ziet nieuwe leads binnenkomen.

Terug naar boven

Inpakken

Master Facebook-video en u zult een zeer gerichte doelgroep aanspreken!

Trends op Facebook veranderen voortdurend, het kan voor adverteerders lastig zijn om bij te blijven. Maar het is duidelijk dat video er is om te blijven. Sterker nog, de volgende trend is om video naar een hoger niveau te tillen.

Carolyn Everson, Facebook’s vice-president van wereldwijde marketingoplossingen, zegt dat Facebook “synoniem is geworden met mobiel”. Ze zegt: “Ik denk dat de volgende grens synoniem wordt met mobiele video.”

Van de 8 miljard videoweergaven per dag op Facebook, is 65% mobiel. Mobiele video is in opkomst. Dit betekent dat video maken nog belangrijker is dan ooit.

Facebook verandert altijd hoe het communiceert met gebruikers en marketeers. Maar videoadvertenties gaan nergens naartoe.

Ze worden in elk geval steeds belangrijker voor Facebook- en Facebook-gebruikers.

Haal het maximale uit uw advertentiebudget en profiteer van de mobiele videotrend door vandaag uw eerste video te maken.

Voor uw gemak, hier is een samenvatting van de hoofdsecties van deze gids:

Wat denk je? Hebben we al je vragen beantwoord? Ben je klaar om Facebook-videoadvertenties toe te voegen aan je marketingstrategie? Welke van onze tips en best practices implementeert u? Deel uw gedachten en succesverhalen in de comments!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format