Geheimen die de pro’s gebruik om goede facebook ad designs te maken.

19 min


125

Het is niet gemakkelijk om te weten hoe u precies aan de slag wilt gaan als het gaat om Facebook-advertentieontwerp.

Er is zoveel om rekening mee te houden en het is geen verrassing dat zowel merken als marketeers zich gestrest voelen wanneer het tijd is om naar de tekentafel te gaan.

Maar dit is niet jouw zaak. Of het zal niet meer zijn!

Ons doel is ervoor te zorgen dat Adespresso-klanten (en bloglezers) altijd de best presterende Facebook Ads-campagnes uitvoeren die mogelijk zijn.

Facebook advertentieontwerp

Om dit te doen, investeren we ons geld en de denkkracht van onze experts om te experimenteren en uit te zoeken wat echt werkt en wat niet werkt.

Na bijna 300 miljoen dollar aan advertentie-uitgaven  wereldwijd in Facebook-advertenties te hebben beheerd ( en veel van ons eigen geld te verspillen om elke denkbare fout te maken ), leren we nog steeds nieuwe, verrassende dingen met elke nieuwe campagne die we maken.

In deze post delen we met u wat we hebben ontdekt in 10 jaar hard werken:

De  22 geheimen van het Facebook-advertentieontwerp die uw campagnes een boost zullen geven.

We hebben de originele versie van deze post in 2015 geschreven om te praten over ontwerpgeheimen die de professionals (inclusief ons!) Gebruikten om het soort hoog-converterende advertenties te maken dat uw bedrijf radicaal verandert . In die tijd vonden we 9 gouden regels om te volgen.

Minder dan twee jaar later hebben we de post bijgewerkt met  nieuwe en bijgewerkte best practices om het perfecte Facebook-advertentieontwerp te maken, zeven tips & tricks die alle veranderingen weerspiegelden die het Facebook Ads-platform tot dan toe had gezien .

In de 2018 editie van dit bericht, gaan we kijken naar  wat er veranderd is in Facebook Ad  ontwerp na de laatste grote veranderingen het platform geïmplementeerd.

We hebben ontwerptips toegevoegd die elementen van copywriting , visuele componenten , plaatsingen en strategieën overspannen en geven u in totaal 22 geheimen van Facebook-advertentieontwerp waarmee uw campagnes nieuw leven kunnen worden ingeblazen.

Als je wilt, kun je hier klikken en direct naar de inhoud van 2018 gaan!

Maar als u het hele ontwerp wilt … blijf lezen!

16 Evergreen Secrets to Great Facebook Ad Design maken

Facebook Advertising kan moeilijk zijn. En het wordt elke dag moeilijker.

Naarmate meer adverteerders het potentieel realiseren en aan boord springen, kan de toegenomen concurrentie een winnende Facebook-advertentie snel veranderen in een geldverspiller.

Uiteindelijk komt het succes van een Facebook-advertentie echter neer op slechts twee cruciale elementen :

 1. Geweldig design
  (AKA trekt gebruikers onder de aandacht terwijl ze het verlangen naar uw product creëren).
 2. Lasergerichte gerichtheid
  (AKA geeft uw advertentie alleen weer aan een publiek van potentiële klanten).

Dit zijn de 16 meest effectieve ‘klassieke’ tips die we hebben geleerd over het maken van geweldig Facebook-advertentieontwerp dat gebruikers zal opwinden en verleiden om uw product te kopen!

1) Test altijd meerdere ontwerpen

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Neem nooit iets aan. Test altijd alles . Ongeacht uw deskundigheidsniveau of hoe lang u op Facebook adverteert, test altijd zowel het ontwerp van uw advertentie als de targeting ervan.

Elke keer dat u een nieuwe campagne maakt, neemt u de tijd om minstens 4 verschillende Facebook-advertentieontwerpen te maken en deze vervolgens te testen. U kunt bijvoorbeeld twee verschillende afbeeldingen testen met twee verschillende kopieerteksten (2 afbeeldingen x 2 teksten = 4 variaties).

Zoals je misschien al geraden hebt, hier bij AdEspresso, houden we van illustraties. Elke post heeft een uniek ontwerp en we gebruiken ze ook voor reclame, maar we hebben ontdekt dat die strategie enigszins uitdraaide. Hoewel illustraties behoorlijk goed presteren en geweldige branding zijn, presteert een advertentie met een afbeelding van een persoon veel beter:

Facebook Ad Design Vrouw
Kosten per download: $ 1,68
Facebook advertentieontwerp illustratie
Kosten per download: $ 3,13

Moet je zien! De advertentie waarmee een persoon bijna 2 keer beter presteerde dan onze geliefde mascotte.

Dus onthoud: test alles, zelfs de gekste ideeën . Meng het vervolgens om dingen nieuw te houden: varieer zowel tekst als afbeeldingen om vermoeidheid bij het adverteren te verminderen en voorkom hoge advertentiefrequentie , die de effectiviteit van advertenties kan verminderen.

2) Creëer Koperspersona’s

De meeste bedrijven hebben verschillende soorten klanten met verschillende behoeften. Door Buyer Personas te maken, verbetert u niet alleen uw Facebook-advertentieontwerpen, maar bedient u uw klanten ook beter.

Geef voor elk potentieel klanttype een persona op . Man of vrouw? Beroep en functie? Wat is het grootste probleem dat zij / hij hoopt op te lossen door je product te gebruiken?

Nadat u uw buyer persona’s heeft gemaakt, ontwerpt u een Facebook-advertentie (gekoppeld aan lasergerichte targeting) voor elke persoon, rechtstreeks gericht op hun pijnpunten. Hier is een voorbeeld van twee mogelijke AdEspresso-advertenties, één gericht op Startups en één gericht op Media Agencies:

facebook reclamebureauFacebook advertentie opstarten

Zeer verschillende waardeproposities! Voor Startups benadrukken we hun wens om zo snel mogelijk te groeien. Voor agentschappen richten we ons op het sneller en met betere resultaten beheren van Facebook-advertenties.

3) Voeg sociale bewijzen toe

Weet jij wat de meest invloedrijke emotie in een aankoopbeslissing is? Angst .

Facebook-advertentieontwerp sociaal bewijsMensen verzetten zich tegen het kopen van je product omdat ze bang zijn om geld te verliezen en bang zijn om de verkeerde keuze te maken. Dit is de reden waarom gratis producten zo effectief zijn. En het gaat niet alleen om het geld. Gratis = Geen risico = Geen angst.

Natuurlijk, ik suggereer niet dat je je product gratis weg moet geven (hoewel dat soms wel zou moeten). Ik stel alleen voor dat je de angsten van klanten moet aanpakken door sociale proefjes toe te voegen aan je Facebook-advertentieontwerpen.

Een groot sociaal bewijs dat angst vermindert, zijn getuigenissen van beroemde mensen. Met een VIP-goedkeuring, geeft uw product u onmiddellijk geloofwaardigheid en neemt het een niveau van angst weg. Het kan natuurlijk ook duur zijn.

Als u geen testimonials heeft, kunt u nog steeds gebruikmaken van uw grote gebruikersbestand . Bekijk deze advertentie van Dropbox. Ondanks dat het bekend is, laat Dropbox nog steeds zien dat er meer dan 100.000 bedrijven op vertrouwen! Dat is een getuigenis op zich.

Kun je je voorstellen hoe gebruikers reageren? 100.000 bedrijven ?! Wauw! Als iedereen en hun zus Dropbox gebruiken, moet er een reden zijn. Het moet een geweldig product zijn en dus heb ik geen angst om aan boord te springen. Hoe kunnen al die mensen het bij het verkeerde eind hebben?

4) Gebruik call-to-actions

Advertentieontwerp CTAHet toevoegen van een call-to-action aan uw Facebook-advertenties kan uw klikfrequentie niet vergroten of uw advertentie aantrekkelijker maken, maar het zal waarschijnlijk uw algehele succespercentage verbeteren en uw kosten per conversie verlagen.

Waarom? Omdat een goede call-to-action wrijving vermindert . Als een gebruiker op uw advertentie klikt en op uw bestemmingspagina arriveert, hoeft hij geen tijd te verspillen met zoeken naar wat hij vervolgens moet doen. Hij zal het al weten en snel doorgaan om de gewenste actie uit te voeren.

Hij weet het omdat u hem in uw advertentie hebt gevraagd met een call-to-action zoals ‘Download ons e-boek …’, ‘Abonneer u op onze nieuwsbrief voor een kans om te winnen …’ ‘Neem de enquête en ontvang $ 10 korting … ,” enz.

Dit is trouwens een bericht dat we onlangs publiceerden over geavanceerde call-to-action-strategieën op Facebook .

5) Kies afbeeldingen die opvalt

Als adverteren een oorlog is, is Newsfeed uw slagveld. En het is een erg drukke.

rode randAls u wilt dat uw advertenties worden aangeklikt, moet u de aandacht van de gebruikers trekken zodat ze uw advertentie kunnen lezen. Dit komt neer op de afbeelding van uw advertentie . De juiste afbeelding kan onmiddellijk het oog aantrekken en u een klik opleveren.

Selecteer daarom zorgvuldig een afbeelding die zich onderscheidt van de massa. U kunt ook proberen om wat visueel contrast toe te voegen, zoals de advertentie hier. Eerlijk gezegd hou ik niet van deze tactiek omdat het een beetje plakkerig / spammy lijkt en daarom slechte branding is. Het werkt echter wel.

Een betere strategie is om Instagram-achtige filters op je foto’s te gebruiken . Wees creatief maar onthoud dat, terwijl de afbeelding moet opvallen, deze niet aanstootgevend of te sterk hoeft te zijn. Dat zou tegen de regels van Facebook zijn en uw advertentie zal worden afgewezen .

6) Adres The Logical & Emotional

We denken dat we intelligente dieren zijn die altijd rationeel handelen, maar dat is maar gedeeltelijk waar. Onze emotionele kant heeft veel te zeggen als het gaat om kopen .

Een eenvoudige lijst van producteigenschappen kan het rationele zelf bij sommige gebruikers overtuigen, maar heeft helemaal geen effect op hun emotionele zelf. Ons emotionele zelf geeft niet om functies, dat deel van ons wil voordelen .

Niemand wil miljonair worden om geld te hebben. Ze willen de weldadige levensstijl die hoort bij het rijk zijn. Op dezelfde manier koopt u geen product voor zijn functies. Je koopt het om een ​​probleem op te lossen en daardoor je leven te verbeteren .

Raak in uw ontwerpen voor Facebook-advertenties daarom zowel de rationele als de emotionele kant van uw gebruikers aan. Hier is een geweldig voorbeeld:

Voorbeelden van voordelen van Facebook-advertenties

7) Wees consistent

Net als call-to-actions zal consistentie de wrijving verminderen en uw gebruikers helpen de gewenste actie uit te voeren . Als iemand op uw advertenties klikt, komt dit omdat ze de afbeelding, uw bericht en wat u aanbiedt, leuk vinden.

Nadat ze zijn geklikt, moeten ze op een bestemmingspagina terechtkomen die de inhoud van de advertentie versterkt . Gebruik dezelfde afbeeldingen en tekst, ga gewoon dieper in op een beschrijving van uw product en waarom ze het moeten kopen.

Mensen beslissen binnen een paar seconden of ze een website leuk vinden. Als je ze niet meteen haakt, raak je ze kwijt. Stel je voor wat er zou gebeuren als je na het klikken op een advertentie voor rode sportschoenen op Facebook terecht bent gekomen op een generieke pagina met honderden sportschoenen zonder rode. Je zou meteen vertrekken, toch?

Dit is een cruciaal iets dat zo veel adverteerders over het hoofd zien! Nadat ik meer dan een half uur lang een goed voorbeeld had gezocht, gaf ik het op en vond snel een typische fout:

slechte consistentie

Moet je zien; Ik klik op een zeer specifieke advertentie met een roze schoen … en op de bestemmingspagina is er geen spoor van. En geen melding gemaakt van de beloofde 55% korting.

8) Kies de juiste plaatsing

Juiste plaatsing van uw Facebook-advertenties is van cruciaal belang en idealiter wilt u uw ontwerp voor elke plaatsing optimaliseren.

 • Desktop-nieuwsfeed : ideaal voor betrokkenheid en het genereren van verkoop en leads. Ondersteunt langere kopieer- en koppelingsbeschrijving.
 • Desktop Right Column : minder effectief maar goedkoper. Afbeeldingen zijn kleiner en tekst minder leesbaar. Werkt goed voor retargeting-gebruikers die uw merk al kennen. Gebruik een afbeelding die ze herkennen om hun aandacht te trekken.
 • Mobile Newsfeed : ideaal voor engagement en mobiele-app-installaties. Zoals we in een recent bericht zagen, hebben mobiele gebruikers de neiging veel op “Vind ik leuk” te klikken . De kopie is korter, dus wees voorzichtig. Hoewel de conversieratio’s op mobiele apparaten vaak misleidend zijn, is mobiel een geweldige manier om te ontdekken. Gebruikers zullen uw product op hun telefoon ontdekken … en het de volgende dag op hun bureaublad kopen.

Bekijk deze advertentie hieronder. Het was in mijn rechterkolom, maar het was duidelijk bedoeld voor de nieuwsfeed. De tekst is simpelweg te klein en daarom onleesbaar. De kopie heeft hetzelfde probleem. Het is gewoon te lang en ik weet niet eens waar de advertentie over gaat!

facebook-ad-bad-rechtse kolomfacebook-ad-bad-rechts-kolom2

9) Toonbaarheid van de geloofwaardigheid

Vertrouwen en geloofwaardigheid zijn fundamenteel. Zonder hen zul je een gebruiker nooit overtuigen om je product te kopen, zijn e-mailadres bekend te maken of een relatie aan te gaan.

Hoewel dit gezond verstand zou moeten zijn, zie ik de hele tijd advertenties die niet geloofwaardig lijken en dus meteen springen, schakel me uit als spam . Punt 6 hierboven beschrijft hoe u een beroep doet op de emotionele kant van uw gebruikers door de voordelen van uw product te benadrukken, maar dit betekent niet dat u overdreven moet beloven of, erger nog, volledig moet liegen.

Een cursus voor zelfverbetering kan je carrière zeker helpen. Een service als AirBnB kan u helpen extra geld te verdienen met een ongebruikte slaapkamer. Maar zou u adverteren met een foto van iemand die in een Ferrari rijdt of plezier beleeft aan een jacht? Dat zou een veel te groot bereik zijn, toch?

Bekijk deze twee advertenties:

betrouwbare Facebook-advertentie

Ik kan gemakkelijk geloven dat een nieuwe start-up me $ 100 per maand kan garanderen – of zelfs tot $ 1.000 per maand. Maar wanneer we in heel grote aantallen terechtkomen, kan dit leiden tot twijfels over de geloofwaardigheid van uw merk of bedrijf.

Het ” Swipe File ” van $ 25 miljoen impliceert bijvoorbeeld dat het bestand dat u ontvangt de moeite waard is, of zal zijn, tot 25 miljoen dollar.

Hoewel het bedrijf dat dit adverteert misschien wel zo’n hoog bedrag heeft verdiend met dit bestand, kunnen sommigen het dollarbedrag als overdreven beschouwen gezien de anonimiteit en beknoptheid van de claim.

10) Overweeg de psychologie van kleur

Als je niet de psychologische krachten gebruikt die verschillende kleuren kunnen hebben, mis je een vitale creatieve kracht die elke beste Facebook-advertentiespro gebruikt.

90% van alle snelle oordelen die we maken over producten kan worden teruggevoerd naar kleur, volgens een studie in Management Decision . Hier volgen enkele van de belangrijkste door wetenschap ondersteunde trends in hoe mensen kleuren waarnemen die u in gedachten moet houden:

 • Oudere mensen houden van blauw, paars en groen, terwijl jongere mensen meer van geel, rood en oranje zijn. Naarmate we ouder worden, neigen onze voorkeuren naar de donkere en koelere kleuren met kortere golflengte dan de opwindende kleuren met lange golflengte.
 • De meeste mensen houden niet van de kleur oranje . Paars, geel en bruin trekken achter oranje aan als de minst geliefde kleuren, blijkt uit onderzoek van Joe Hallock waarin kleurenvoorkeuren werden vergeleken bij 232 mensen uit 22 landen.
 • Het komt neer op geschiktheid en pasvorm, geen zilveren kogel. De waarheid is dat als je een waardeloos product hebt, je de dingen niet zult omdraaien door er een blauw logo op te gooien. Het grootste deel van onze neiging om bepaalde kleuren in marketing te waarderen, lijkt in feite te maken te hebben met hoe goed die kleur past bij het product waarnaar we kijken.

Wanneer u uw advertentiemateriaal ontwerpt en een kleur kiest om te gebruiken, bedenk dan welke markt u verkoopt, wat ze leuk vinden, wat ze verwachten, en dan zult u in de goede richting gaan denken. Voor een voorbeeld van hoe dit in de echte wereld werkt, hebben we dat klassieke beeld van verschillende merken geordend op kleur en enkele verbindingen getekend:

1400099240-psychologie-color-marketing-branding-color-emotie-gids-1

De gasbedrijven hier – BP, Shell, Gulf, ExxonMobil – kunnen een identiek product voor consumenten produceren. Maar deze bedrijven, onderdeel van de legendarische Seven Sisters of petroleum production, onderscheiden zich enorm in het brein van consumenten dankzij hun ongelooflijk onderscheidende kleuren. Als je vandaag een oliemaatschappij zou moeten starten, zou ik kunnen zeggen: “Ga grijs!” Wees de appel van gas!

Dezelfde soort kleurenpsychologie is te zien in de techbedrijven op de kaart (in blauw weergegeven). Apple staat voor neutrale, kalme, ontwerpgevoeligheid. Facebook staat voor vertrouwen en betrouwbaarheid. Yahoo staat voor wijsheid … althans, dat deden ze, op een gegeven moment – Yahoo wilde alle informatie van het internet organiseren op één homepage, en ze deden het redelijk goed.

Neem deze grafiek niet als gospel – “Mijn product is opwindend, dus ik moet rood gebruiken in mijn Facebook-advertenties” – maar bekijk wat uw concurrenten doen. Kijk naar wat werkt. Subtiele kleurveranderingen kunnen van invloed zijn op hoe we advertenties zien , dus neem rustig de tijd en neem beslissingen.

11) Gebruik locatiespecifieke beeldvorming

Een van de geweldige dingen over Facebook-advertenties is dat het zo eenvoudig is om meerdere campagnes op te zetten die allemaal op verschillende geografische regio’s zijn gericht. Maar u profiteert niet volledig van de kracht van Facebook-advertenties, tenzij u de inhoud van uw advertenties ook aanpast aan de geografische regio die u target.

Kisi, een startup zonder sleutel waarmee kantoren de toegang van werknemers tot gebouwen op afstand kunnen regelen, is overal in de Verenigde Staten beschikbaar. Maar als u in New York City bent, ziet u geen generieke Kisi-advertentie op uw newsfeed. U krijgt een gerichte advertentie te zien die er als volgt uitziet:

screenshot-2016/09/09-at-10-16-50-am

Als je in New York City bent, is het allesbehalve gegarandeerd dat een advertentie met een ‘NYC’ eroverheen gaat, je aandacht beter zal trekken dan een advertentie die overal kan worden getoond. Dit is iets dat vreemd genoeg ontbreekt in de Facebook-advertenties van de meeste mensen, maar het is iets dat traditionele adverteerders zeker hebben opgemerkt om deze Haagen-Dazs-advertentie van de BART in San Francisco te bekijken:

screenshot-2016/09/09-at-10-23-09-am

Kronkelend of niet, deze advertentie kreeg de aandacht van de technische wereld. Als u het geld wilt uitgeven om klanten te targeten in dure stedelijke gebieden zoals New York City en San Francisco, is het de moeite waard om op die specificiteit in te spelen om een ​​meer persoonlijke, gerichte boodschap in uw advertenties naar huis te sturen.

12) Maak gebruik van de “Kracht van Gratis”

We zijn altijd op zoek naar gratis . Het is een van die trigger-woorden die zowat alles eromheen aantrekkelijker maakt, gratis bier, gratis geld, gratis eten, noem maar op. We houden van gratis.

Wanneer het in advertenties wordt gebruikt, kan het een ongelooflijk effectieve techniek zijn. Het onderscheidt u duidelijk van de meeste advertenties in de nieuwsfeeds van mensen – die mensen vragen om geld te betalen voor producten – maar profiteren van de psychologie van gratis betekent niet dat u uw product gratis moet weggeven.

U kunt bijvoorbeeld gratis deel uitmaken van een speciale aanbieding die bij uw product hoort:

beeld

Of u kunt gewoon gratis gebruiken als apparaat voor leadgeneratie. Contentmarketing is een krachtige manier om uw bedrijf te laten groeien, maar u kunt geen geweldige magneet voor leadgeneratie hebben, tenzij mensen het daadwerkelijk lezen en er waarde uit halen. Nuttige informatie gratis weggeven is de eenvoudigste en meest effectieve manier om uw inhoud te verspreiden en mensen te laten zien dat u een betrouwbare bron van informatie bent.

beeld-1

13) Gebruik klanttestimonials

We houden allemaal van het gevoel deel uit te maken van iets. Als je andere mensen ziet praten over hoeveel ze van een foto van een kat op Facebook houden, dan heb je zin om te gaan en uit te drukken hoe jij je ook voelt. Als je iets ziet waar je woedend op bent, doe je mee door de relevante statussen te waarderen en enkele woorden te plaatsen om aan te geven dat je het ermee eens bent.

Wanneer u testimonials van klanten ziet, licht datzelfde deel van uw brein op als om te zeggen: “Koop dit product. Word lid van de club. “

beeld-2

Gebruik uw klanten om uw Facebook-advertenties aantrekkelijk te maken. Niemand kan een betere verkoopvertegenwoordiger zijn als u mensen ertoe probeert te krijgen op uw advertenties te klikken in hun nieuwsfeed omdat Facebook al zo’n enorm sociaal medium is. En zoals we eerder hebben vermeld, de beste verkopen komen niet van directe verkoop, maar van aanbevelingen .

beeld-3

14) Interesses interpenecteren

Targeting van intersecties van interesses is een van de krachtigste technieken om mensen ertoe te brengen niet meer te scrollen en uw advertentie te bekijken. Dit is hoe het werkt:

 • Kies twee brede ideeën – ze hoeven niet sterk gerelateerd te zijn, en het is misschien beter als ze dat niet zijn – en vul ze in bij uw campagnemanager wanneer u uw advertentie opzet
 • Selecteer de optie ‘al deze’ interesses: u wilt alleen dat uw advertentie wordt weergegeven aan mensen die van beide interesses houden die u kruist
 • Ontwerp uw advertentie rond het kruispunt

We deden dit eerder, gericht op die mensen die fan waren van college football en ook van taco’s . In dit voorbeeld van Dr. Pepper kun je zien wat je zou kunnen doen als je fans van college football en Dr. Pepper zou richten:

beeld-4

Of misschien ben je Toyota die zich richt op mensen die op outdoor avonturen gaan:

image-5Interesse-kruisingen zijn krachtig om dezelfde reden dat gelokaliseerde advertenties krachtig zijn. Wanneer u mensen een advertentie laat zien die aanvoelt alsof het om hen gaat , is de kans veel groter dat ze stoppen, klikken en delen omdat ze een persoonlijke band met het kanaal voelen. Het rendement is, als je het goed doet, geweldig. Kijk maar eens hoe veel beter we het hadden toen we voetbalfans en taco-fans targetten:

screenshot-2016/09/09-at-10-54-58-am

15) Gezichten in afbeeldingen opnemen

Volgens een studie uit 2005 van Caltech is er zelfs een specifieke groep cellen in onze hersenen die alleen vuren als we een gezicht zien. En dan is er nog het bekende psychologische effect pareidolia dat ervoor zorgt dat mensen gezichten zoeken in alledaagse objecten zoals kachels en toiletten. De afhaalmomenten hier zijn dat mensen graag gezichten zien. Het is een fenomeen dat diep geworteld is in onze hersenen, een overblijfsel van onze oermensen – dus gebruik het in uw Facebook-advertenties!

beeld-6

Ooit afgevraagd waarom de mascottes op graangewasdozen altijd schattige dieren zijn of cartoonmensen die naar je staren? Welnu, volgens een laboratorium van Cornell dat het gedrag van consumenten bestudeert , is de reden dat het effectief is.

Wanneer het Trix-konijn elke keer dat we als kinderen naar de supermarkt gaan, een blik werpt in onze jonge, beïnvloedbare ogen, beginnen we geleidelijk aan een voorkeur voor Trix te ontwikkelen. Wij humaniseren het product en raken gehecht.

Laat uw klanten zich op dezelfde manier voelen en leg gezichten in uw Facebook-advertenties.

16) Creëer urgentie

Er is niets dat we meer haten dan dat we veel verliezen omdat we net een beetje laat waren. Het gaat om het principe van het verlies aversie: we slecht voelen als we missen op het krijgen van iets , maar we voelen nog erger over het verliezen . En wanneer we een dringende gelegenheid zien ontstaan, willen we niet dat het door onze vingers glijdt.

Een van de grootste problemen bij het adverteren van vandaag is dat urgentie bij mensen moeilijk te activeren kan zijn. Omdat we in minder dan 5 uur artikelen kunnen ontvangen van Amazon en vrijwel elk ander e-commerceplatform enkele verzendingsopties van 1-2 dagen biedt, hebben mensen het gevoel dat ze waarschijnlijk kunnen krijgen wat ze willen wanneer ze maar willen.

Schaarste en urgentie induceren kan betekenen dat je de aandacht van je publiek grijpt met een opvallende deal die ze gewoon niet kunnen laten schieten. U wilt een diep gevoel van FOMO-angst creëren om te missen, zoals in deze advertentie van Watch Junction een hete deal promoot voor 60% korting.

beeld-7

Er zijn veel verschillende urgentieopwekkende frases die copywriters in hun koppen en advertentieteksten gebruiken om opwinding te creëren.

Probeer enkele van de volgende woorden met de volgende speciale aanbieding die u op Facebook zet:

 • Beperkte tijd!
 • Enkel en alleen!
 • Vandaag!
 • Haast je!
 • Handel nu!
 • Stormloop!
 • Laatste kans!

Facebook Ad Design Secrets voor 2018

Alle bovenstaande tips behoorden tot onze oorspronkelijke post (en zijn bijgewerkt naar aanleiding van eventuele noodzakelijke wijzigingen op basis van Facebook-updates sinds). Ze zijn allemaal nog steeds rechtstreeks van toepassing op het ontwerpen van nieuwe advertentiecampagnes, dus schrijf ze niet af; elk exemplaar is waardevol en we hebben ze zelfs opnieuw behandeld in recente berichten en webinars.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele grote veranderingen doorgevoerd in het platform, waardoor we meer opties hebben voor hoe we het advertentieplatform gebruiken en de soorten campagnes die we kunnen maken. Laten we nog een paar ontwerptips bekijken die nu belangrijker zijn in 2018 of die nu beschikbaar zijn op basis van deze nieuwe updates.

17. Gebruik meerdere advertentie-indelingen

Er zijn nu zoveel meer advertentie-indelingen dan vroeger, wat misschien overweldigender is, maar het betekent ook dat er meer ontwerpopties zijn, zodat we echt creatief kunnen worden. Carrousel-advertenties, collectie-advertenties (die winkelen en productgericht zijn), canvasadvertenties en zelfs verhaaladvertenties zijn allemaal spannende opties die dingen divers houden en u kunnen helpen om de interesse van gebruikers te trekken.

Opvallen in de newsfeed (of de Story-feed of de rechterkolom) is cruciaal voor het verkrijgen van resultaten en wanneer u deze verschillende indelingen en plaatsingen correct gebruikt, kunt u uw gewenste effect op een krachtige manier leveren. Stel je voor dat je de opwinding wilt laten zien van een aankomende evenement dat je host en gebruik maakt van Canvas-advertenties om video’s, aankondigingen en lijsten met verschillende sprekers te delen, eindigend met een CTA om je nu te registreren.

Als u dingen wilt uitwisselen maar niet zeker weet waar u moet beginnen, zijn carrousel-advertenties meestal een veilige gok. Ze hebben een hoger dan gemiddelde CTR en betrokkenheidspercentages, wat automatisch een voordeel is, en ze geven u meer ruimte om ofwel waarde te tonen of een verhaal te vertellen.

18. Automatiseer de ontwerpen

Soms zijn de beste ontwerpen voor Facebook-advertenties die uw leven een beetje gemakkelijker maken. Met de dynamische advertenties van Facebook kunt u sjablonen maken en productcatalogi uploaden, die dan automatisch een enorm aantal advertenties genereren die automatisch het juiste product koppelen aan de beschrijving, prijs en andere relevante informatie.

Het concept is eenvoudig, maar het is zo effectief. En aangezien deze advertenties vaak worden weergegeven tijdens retargetingcampagnes voor gebruikers die onlangs de specifieke productpagina’s hebben bekeken, is de kans op CTR en conversie groter. Dit is een geweldige manier om veel producten in realtime op de markt te brengen zonder daarvoor handmatig een advertentie te hoeven maken. Bedrijven met grote productcatalogi moeten deze functie in hun voordeel gebruiken en interessante sjablonen en beschrijvingen maken om ze zo effectief mogelijk te maken.

Wilt u meer weten over dynamische advertenties? Kijk hoe u ze hier instelt.

19. Voeg video toe

Ik heb het idee dat video marketing is wat kaas is voor pasta; je kunt nooit echt teveel hebben. Videomarketing is zo belangrijk, en als het op Facebook Ads aankomt, zijn video’s een bijzonder sterke ontwerpkeuze.

Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste houden gebruikers van video en reageren ze er goed op. Dit geeft je de kans om meer informatie over te dragen aan gebruikers in een kortere ruimte dan een tekstadvertentie ooit zou toestaan, compleet met achtergrondthema-muziek om het effect te vergroten waar je voor gaat . Video’s vallen ook op in de feed en geven je automatisch een voorsprong wanneer gebruikers niet meer hoeven te scrollen, wat een groot voordeel is.

Video’s zijn ook natuurlijke vaten voor het vertellen van verhalen, en laten je echt op jouw punt ingaan op een manier die jouw merk en product zal helpen opvallen.

Idealiter moeten uw marketingvideo’s voor uw advertentiecampagnes aan de volgende criteria voldoen voor de beste resultaten:

 • Gebruik ondertitels of vertrouw helemaal niet op voice-vertelling, aangezien 85% van de video ‘s zonder geluid op Facebook wordt bekeken
 • Gebruik de kop van de advertentie om gebruikers te verleiden om te kijken, maar houd deze kort.
 • Houd de video zelf zo kort mogelijk, want zelfs aantrekkelijke video’s raken klanten snel kwijt. Het onder de 30 seconden houden is ideaal, en minder dan 15 seconden (indien mogelijk) is nog beter.

20. Bied waarde

Wanneer u uw advertenties zodanig ontwerpt dat ze onmiddellijk de waarde van niet alleen de aanbieding zelf, maar ook uw merk en / of product aantonen, heeft u een goede reputatie. Waarde gaat immers gebruikers uitleggen waarom ze moeten kopen en sluit vaak aan bij de logische oproepen die we hierboven hebben besproken. Het verklaart ook waarom zij uw producten moeten kiezen voor die van een concurrent, en waarom zij er in hun leven behoefte aan hebben.

Er zijn verschillende manieren om uw advertentie op een manier te ontwerpen die waarde laat zien. Dit bevat:

 • Toon het product in gebruik in de visuele component, met een enkele afbeelding of een video die laat zien hoe gemakkelijk het is om te gebruiken of wat voor soort resultaten u kunt krijgen.
 • Leg de voordelen en waardeproposities duidelijk in de tekst en de koppen uit, rekening houdend met uw specifieke doelgroep.
 • Wees creatief en gebruik videozelfstudies of carrousel-advertenties om meer voordelen te bieden of meer informatie over de waarde van een product.

21. Ga verticaal

We leven in een steeds mobieler wordende wereld, waar gebruikers op verhoogde niveaus op hun mobiele apparaten zijn en langzaam verschuiven naar het achterlaten van desktops. Dit is niet alleen belangrijk om te begrijpen voor welk type inhoud je moet maken, maar ook om het letterlijk te ontwerpen.

Op dit moment moet je behoorlijk groot worden of naar huis gaan door meer verticale inhoud (met name verticale video) op te nemen in je advertentiecampagnes. Houd er rekening mee dat niet al uw campagnes moeten worden geoptimaliseerd voor verticaal, maar dat u moet overwegen alle videoadvertenties voor het verticale formaat te optimaliseren en Facebook- en Instagram-verhaaladvertenties uit te proberen. Gebruikers die klikken om een ​​video te bekijken en zich realiseren dat ze hun telefoon opzij moeten zetten, kunnen bijvoorbeeld gewoon worden uitgeschakeld door de ervaring dat ze de advertentie zullen laten staan ​​waar ze anders misschien zijn gebleven.

22. Vertel een verhaal

Storytelling is een uitzonderlijk krachtige tool voor marketeers en het opnemen van korte verhalen in uw Facebook-advertenties levert uitzonderlijke resultaten op. Verhalen kunnen vaak helpen bij het samenvoegen van emotionele en logische oproepen, die we eerder hebben besproken, terwijl gebruikers er iets gedenkwaardigs aan hebben gegeven.

U kunt advertenties met één afbeelding gebruiken om een ​​verhaal te vertellen door een scène met een afbeelding in te stellen en het effect te verbeteren met uw beschrijvingen. In het onderstaande voorbeeld gebruikt Plated bijvoorbeeld een video waarin een gezin samen kookt en lacht om echt een scène in te stellen en die emotionele verbinding tot stand te brengen. Carrousel-advertenties zijn een andere goede optie voor het vertellen van verhalen, omdat elke afbeelding en elke videodia een andere scène kunnen instellen, en video-advertenties zijn voor dit doel niet verbazingwekkend effectief.

Als het gaat om verhalen vertellen, houd het dan simpel en ga voor een enkel effect. Je wilt niet proberen mensen gelukkig en bang te maken en een gevoel van avontuur te voelen; in plaats daarvan, kies er gewoon een, anders raakt alles een beetje warrig en zullen gebruikers in verwarring weg scrollen.

Het hangt nu van jou af…

Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan het maken van sterke, goed presterende Facebook-campagnes.

De targeting, de kopie, de aanbieding, de biedingen en zelfs de plaatsingen moeten allemaal gelijk hebben. Zelfs als ze dat zijn, kan uw advertentie echter nog steeds tekortschieten als ze sterke, motiverende, samenhangende ontwerpen missen.

Samen zijn deze 22 tips de meest effectieve manieren om killer-Facebook-advertenties te ontwerpen die we de afgelopen tien jaar hebben geleerd.

Vergeet niet om uw specifieke doelgroep en doelen in gedachten te houden bij het ontwerpen van uw Facebook-advertenties en om deze verschillende ontwerpstrategieën en tips grondig te testen om te zien waar uw doelgroep het meest op reageert.

Wat denk je? Welke van deze ontwerpgeheimen op Facebook-advertenties heb je op de proef gesteld? Welke strategieën hebben het beste voor u gewerkt? Hebben we een van je favorieten gemist? Laat het ons weten in de comments hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format