Gids voor Facebook-advertentieplaatsingen: alles wat u moet weten - DeLaatbusiness

Gids voor Facebook-advertentieplaatsingen: alles wat u moet weten

8 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook Ads voelt als het land van onbegrensde opties. De wereld is jouw oester en zo.

Je kunt zoveel soorten advertenties maken dat het moeilijk is om ze bij te houden en je kunt zelfs mensen helemaal van Facebook afhalen.

Dit kan iets geweldigs zijn, maar het kan ook overweldigend zijn.

Wanneer ik mijn klanten help bij het beheren van hun advertentiecampagnes, is een gebied dat hen altijd stoort de plaatsingen.

“Zou ik ze allemaal allemaal moeten inschakelen?” Ik hoor veel. “Ik weet niet eens wat sommigen van hen zijn.”

In deze post gaan we alles bespreken wat je moet weten over Facebook-advertentieplaatsingen, inclusief al je verschillende opties, de voors en tegens van elk, wat ze allemaal betekenen en hoe je kunt kiezen wat goed voor je is .

Facebook-plaatsingen zijn eigenlijk een vrij eenvoudig onderdeel van het Facebook Ads-systeem, en zolang je de juiste informatie bij de hand hebt, kun je slimme, strategische beslissingen nemen zonder veel risico’s te nemen.

Dit is niet altijd waar met andere delen van het advertentiesysteem, dus beschouw dit als een gebied waar je wat meer controle hebt.

En laten we nu beginnen!

Facebook-advertentieplaatsingen: wat zijn mijn opties?

Uw Facebook-plaatsingen geven uiteraard aan waar uw advertentie daadwerkelijk wordt weergegeven en op welke platforms. Dit is op zijn beurt van invloed op verschillende andere factoren, zoals de indeling die uw advertentie op verschillende platforms kan gebruiken, hoeveel tekst u kunt hebben en zelfs advertentiekosten.

Volgens ons eigen gedetailleerde onderzoek kunnen de plaatsingen die u kiest de kosten tot ongeveer $ 0,90 beïnvloeden.

En het feit dat verschillende advertentieplaatsingen effectiever zijn dan andere, maakt de mix alleen maar gecompliceerder.

Laten we eens kijken naar elk van de advertentieplaatsingen die voor u beschikbaar zijn, de voor- en nadelen van elk ervan en hoe u kunt beslissen of ze geschikt zijn voor uw campagnes.

Facebook

Elk van de volgende plaatsingen wordt op Facebook getoond, via de desktopsite of via de app.

Niet alle plaatsingen zijn beschikbaar voor mobiel en niet alle zijn beschikbaar voor desktop.

Ze bevatten:

 • Feeds. Deze advertenties zijn degene die u waarschijnlijk het vaakst ziet en ze worden weergegeven op de desktop- of mobiele feed van een gebruiker. Ze zijn de standaard advertentie-indeling en bevatten vaak koppen, advertentietekst, een afbeelding of video (of beide) en een CTA. Gebruikers kunnen opmerkingen plaatsen, leuk vinden en deze berichten delen. Wanneer gebruikers klikken, worden ze naar een bestemmingspagina of website van uw keuze gebracht.

 • Instant artikelen.  Instant-artikelen lijken op feed-berichten, maar ze zijn ontworpen om je inhoud te laten lezen door je publiek. Wanneer gebruikers klikken, worden ze naar uw artikel gebracht. Laat uw advertenties daar verschijnen.

 • In-stream video’s.  Zie deze advertenties als een commerciële pauze. Gebruikers die bepaalde waardevolle inhoud bekijken, kunnen hun video’s onderbreken voor een korte advertentie-onderbreking, waarin ze uw video te zien krijgen. Het idee hier is dat een betrokken publiek gevangen wordt gehouden en de advertentie bekijkt, in afwachting van de video om terug te komen. Deze advertenties zijn over het algemeen relatief onpopulair bij gebruikers en er is een behoorlijke kans dat ze, als ze niet genoeg met de originele video bezig zijn, alles achterlaten.

 • Rechterkolom. Deze advertenties bestaan ​​al sinds dagen in Facebook en ze verschijnen als kleine, gemakkelijk te missen advertentiecampagnes met slechts een beetje tekst en een unieke afbeelding. Deze advertenties zijn niet zo dynamisch als u zou verwachten en ze kunnen gemiddeld meer kosten dan de aantrekkelijkere desktopfeeds.

 • Voorgestelde video’s.  Wanneer gebruikers een video bekijken, zien ze een lijst met ‘voorgestelde video’s’ die lijkt op YouTube. U kunt betalen om uw video te laten verschijnen als een van deze suggesties voor relevante video’s. Een voordeel van deze plaatsing is dat als de gebruiker klikt, zijn interesse al gewekt is.

 • Marktplaats.  U kunt nu advertenties weergeven in de Marketplace, de online storefront-meets-garage-sale van Facebook. Mensen daar zijn al op zoek om te kopen, dus dit kan een goede manier zijn om te verkopen. De plaatsing op de marktplaats is nieuw, dus we hebben er nog niet veel gegevens over, maar het is de moeite waard om te testen zolang uw targeting sterk is.

 • Stories.  Facebookverhalen zijn de geoptimaliseerde voor mobiele, full-screen afbeelding en minder dan 15 seconden videoadvertenties die aan gebruikers worden getoond terwijl ze feeds van hun verhalen bekijken. Deze campagnes hebben over het algemeen vrij hoge vroege betrokkenheid en zijn uitstekend voor naamsbekendheid.

U zult merken dat de plaatsing op de markt nieuw is (onlangs toegevoegd) en dat Verhalen nu automatisch worden ingeschakeld; voorheen kon je alleen Verhalen-advertenties uitvoeren als ze de enige plaatsing waren ingeschakeld.

Instagram

Instagram heeft twee posities voor weergave van hun advertenties: feeds en verhalen.

Dit is wat je moet weten.

 • Feeds. Deze advertenties worden weergegeven in de feed van een gebruiker en kunnen afbeeldingen, carrousel-advertenties en / of video’s bevatten. Wanneer gebruikers lang genoeg over de advertentie zweven, gaat de CTA branden en wordt hij aangemoedigd om te klikken. Deze advertenties zijn de enige manier om klikbare koppelingen (buiten postpaidposten) in feedinhoud te krijgen. Instagram-feedplaatsingen kosten meer dan gemiddeld; dat zie je in de grafiek in het eerste gedeelte. We zullen dat na een seconde herhalen.

Oké, dus laten we de kosten hier bekijken, want hoewel de meeste merken weten dat Instagram een ​​ongelofelijk hoge betrokkenheid heeft, kunnen ze ook een kleine stickerschok krijgen.

Dit is de grafiek die we eerder hadden gedeeld:

Het is gemakkelijk te zien dat Instagram de advertentieplaatsing met de hoogste kosten is, met Instagram-verhalen die op de een na hoogste positie innemen. In het vierde kwartaal van 2017 kost Instagram-verhalen ongeveer $ 0,20 meer dan rechterkolomadvertenties en $ 0,30 meer dan publieksnetwerkadvertenties, terwijl Instagram-feedposts $ 0,55 meer kosten dan Verhalen. Dit alles voor een enkele CPC.

Nog steeds geen korting op Instagram. Marketeers zouden niet blijven bieden op dit platform als het dat niet waard was, en in veel gevallen is het dat zeker wel. Zorg ervoor dat u de plaatsingen wijzigt als u merkt dat dit niet voor u werkt. (We zullen je een beetje laten zien hoe je dit moet doen.)

Publieksnetwerk

Het doelgroepnetwerk bestaat uit apps en websites die deelnemen aan het Facebook-programma en zorgt ervoor dat uw advertenties op de site worden weergegeven. De “publisher” -site wordt betaald, Facebook wordt betaald en u betaalt om uw advertentie aan relevante publieksleden te laten zien, zelfs als ze niet echt op Facebook of Instagram staan. Je kunt hiermeer over lezen .

Dit zijn de advertentieplaatsingen die onder deze categorie vallen:

 • Native, banner en interstitial. Deze advertenties worden essentieel weergegeven op verschillende locaties met andere apps en mobiele sites. Ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van een site.

 • In-stream video’s. Deze plaatsing werkt hetzelfde als in de feeds, alleen de video’s vinden plaats op Facebook. Dezelfde potentiële voordelen, dezelfde nadelen.
 • Beloonde video’s. Deze plaatsing zal niet voor iedereen zijn. Het is ontworpen voor gaming-apps met  actieve spellen om te laten zien hoe de gameplay eruitziet. Gebruikers kunnen het uittesten in de advertentie voordat ze een CTA zien om het spel te downloaden.

U kunt meer informatie vinden over het doelgroepnetwerk op de bovenstaande link, maar hier volgt de essentie: u kunt goede resultaten behalen, maar bij veel lagere CPC’s dan voor andere plaatsingen.

Betrokkenheid en klikken zijn niet altijd zo hoog op deze plaatsingen, omdat gebruikers zich op andere sites bevinden met de bedoeling ze te gebruiken in plaats van alleen op Facebook te bladeren, maar als u wat goedkope conversies in de mix gebruikt, blijven uw algehele advertentiekosten lager. We zullen dit ook een beetje later bespreken.

Boodschapper

Last but not least, we hebben de messenger-plaatsingen. Dit is wat we hebben:

 • Postvak IN. Gebruikers die door hun Postvak IN van Messenger bladeren, kunnen een volwaardige advertentie voor uw merk te zien krijgen, net als in de feed. Als gebruikers op conversatie zijn gericht, klikken ze mogelijk niet, maar omdat er over het algemeen minder overzichtelijk is, kan uw advertentie hier opvallen.

 • Stories. Verhalen hier zijn dezelfde deal als je in de andere secties hebt gezien.
 • Gesponsorde berichten. Dit is momenteel alleen beschikbaar met het doel ‘berichten’ en het moedigt gebruikers aan om u rechtstreeks een bericht te sturen. De advertentie wordt weergegeven als een bericht in hun inbox, alsof het merk contact met u heeft opgenomen. Denk aan gesponsorde inmail op LinkedIn.   Wanneer gebruikers het bericht openen, zien ze een bericht en een CTA om actie te ondernemen. Omdat je net in hun inbox landt, kunnen ze vrijwel zeker lezen. Of u actie onderneemt, is aan u (en uw copywriter ).

Deze zijn relatief nieuwer in het grote schema van Facebook Ads, dus je ziet ze niet zo vaak, ook al hebben ze geweldige toepassingen. Ik heb persoonlijk veel succes gehad met de advertenties met gesponsorde berichten, maar alleen als ik deze correct heb gebruikt en als de kopie op punt staat. F

Moet ik slechts een paar posities selecteren?

Wanneer u uw advertentiecampagnes uitvoert, merkt u dat vrijwel alle plaatsingen meteen zijn ingeschakeld.

Soms wanneer ik advertentiecampagnes voer, ga ik door en laat ik de meeste plaatsingen ingeschakeld. In andere gevallen zal ik doorgaan en slechts een paar selecteren.

Als u zich echt wilt concentreren op engagement op het platform met het oog op zichtbaar sociaal bewijs, is het bijvoorbeeld verstandig om doelgroepnetwerk- of Messenger-campagnes uit te schakelen.

En als u alleen campagnes maakt met Verhalen in gedachten, dan wil ik meestal alleen de Verhalen-plaatsing ingeschakeld hebben; deze inhoud is vaak zo anders dan wat u elders op uw feeds of op andere plaatsingen zou vermelden.

Houd er rekening mee dat sommige plaatsingen weliswaar meer kosten dan andere, maar dat u ze niet automatisch wilt verwijderen.

Instagram heeft bijvoorbeeld typisch hoge kosten; het levert ook meestal hogere resultaten op. Als u een combinatie van hoge en lage posities gebruikt, kunt u het maximale aantal leden van uw doelgroep mogelijk bereiken met uw advertentie-uitgaven. U kunt hier meer over te leren hier .

Hoe kan ik zien welke stages voor mij werken?

Het is logisch dat u tijdens het uitvoeren van uw campagnes wilt zien op welke plaatsingen u de beste resultaten behaalt, inclusief welke u meer klikken of conversies oplevert en tegen welke kosten.

Dit zal u helpen betere beslissingen te nemen (en betere biedingen in te dienen!) Vooruit.

AdEspresso heeft gedetailleerde rapportagefuncties waarmee u de advertentieprestaties kunt bekijken aan de hand van een aantal factoren, waaronder plaatsing. Dit is te vinden op het hoofdrapporteringsdashboard en u kunt ook plaatsing en apparaat bekijken.

In onze rapporten worden de CTR, CPC, klikken, vertoningen, advertentie-uitgaven, ROI en conversies voor elke plaatsing weergegeven.

U kunt eenvoudig beoordelen welke campagnes de meeste resultaten opleverden en die dit voor de beste prijs hebben gedaan. U kunt het conversietype ook wijzigen om te bepalen hoe dit van invloed is op verschillende soorten campagnes.

Zoek hier naar resultaten zoals klikken en conversies en CPC; ze zijn belangrijker dan vertoningen en totale advertentie-uitgaven bij het evalueren van welke plaatsingen u moet gebruiken.

Conclusie

Hoewel plaatsingen op Facebook-advertenties in het begin misschien wat overweldigend lijken, zijn ze gemakkelijk aan te pakken zodra u het systeem begrijpt.

Als u weet wanneer u elk van deze advertenties moet gebruiken, kunt u een combinatie van plaatsingen voor elke advertentie maken om de resultaten te maximaliseren op het niveau van de advertentiekosten waarop u wilt blijven, zodat u zoveel mogelijk gebruikers tegen een ideale prijs kunt bereiken.

Wil je meer weten over hoe je de bezorging kunt optimaliseren en rekening kunt houden met andere factoren, zoals biedingen?

Bekijk onze  Evergreen-handleiding voor Facebook-advertentieoptimalisatie  om te zien hoe dit in het schema met de grote lijnen past.

Wat denk je? Met welke Facebook-plaatsingen krijg je resultaten? Zijn er mensen die u actief probeert te vermijden? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format