Google AdWords en Mobile-First Index: wat u moet weten voor mobiel PPC-succes

9 min


134

Als u op de hoogte blijft van alles wat Google en Google AdWords te bieden hebben, heeft u misschien wel eens gehoord van de mobiel-first index.

Het is gemakkelijk om het te negeren als je alleen geïnteresseerd bent in PPC-succes, maar dat is een grote fout.

In feite heeft de mobiel-first index een directe impact op adverteerders die Google AdWords gebruiken.

google-mobiel voor het eerst

Hoe? Waarom?

Hier is alles wat u moet weten over de mobiel-eerste index, hoe deze uw advertentie-inspanningen zal beïnvloeden en wat u kunt doen om voortdurend te slagen.

Wat is de Mobile-First-index?

Terug in november 2016 kregen we voor het eerst het bericht van Google dat ze een nieuwe manier aan het testen waren om sites te indexeren in hun zoekmachine om eerst mobiel te worden.

Natuurlijk stuurde dit zo ongeveer elke marketeer in een neerwaartse spiraal, zich afvragend welke enorme veranderingen er de komende jaren zouden verschijnen. En terecht.

Tot dan toe was desktop de dominante kracht van online verkeer. Mobiel groeide, maar jaren en jaren was het secundair aan desktop-optimalisatie. Natuurlijk kun je toen mobiele campagnes uitvoeren, maar ze waren gewoon niet zo populair.

Wat is nu precies de index van de mobiel eerste?

In essentie, in elementaire termen:

Google indexeert nu eerst uw mobiele site, voordat uw desktopsite wordt geïndexeerd wanneer u beslist wat u wilt rangschikken op zoekresultaten.

Ze doen dit om een ​​eenvoudige reden:

Mobiel verkeer is nu populairder dan desktopverkeer:

In het Google-rapport zeiden ze:

Tegenwoordig zoeken de meeste mensen op Google met een mobiel apparaat. Onze classificatiesystemen kijken echter nog steeds typisch naar de desktopversie van de inhoud van een pagina om de relevantie ervan voor de gebruiker te evalueren. Dit kan problemen veroorzaken wanneer de mobiele pagina minder inhoud heeft dan de desktoppagina omdat onze algoritmen niet de daadwerkelijke pagina evalueren die wordt gezien door een mobiele zoeker. “

In feite kregen gebruikers slechte ervaringen met mobiel omdat hun algoritmen desktopsites analyseerden die mogelijk niet waren geoptimaliseerd voor mobiel browsen.

Dus ondanks dat de inhoud goed was, zou de mobiele ervaring verschrikkelijk kunnen zijn, afhankelijk van waar je naar zocht en op welke sites je hebt geklikt.

Onlangs in 2018 kondigde Google aan dat de mobiel-eerste index was begonnen met de uitrol ervan naar belangrijke websites (en degenen die erop waren voorbereid).

google-mobiel voor het eerst

Een belangrijke afleiding van de rapporten van Google is dat mobielvriendelijke en mobielgevoelige sites cruciaal zijn voor succes met de mobiel-eerste index.

Dus ik weet wat je misschien denkt:

Wat heeft dit te maken met AdWords en PPC-marketing?

Hier is hoe.

Waarom en hoe beïnvloedt Mobile-First Indexing de PPC-reclame?

Deze update van het kernalgoritme van Google zou moeten dienen als een wake-up-oproep voor de pay-per-klik-community.

De meeste mensen zoeken nu naar informatie, producten en diensten op mobiele apparaten. Maar toch lopen de meesten van ons nog steeds advertenties met desktopprioriteit naar op het bureaublad gerichte sites, waardoor mobiel op een laag pitje staat.

Als het meeste verkeer afkomstig is van mobiele zoekopdrachten, focus je je optimalisatie op je desktop, ben je jezelf zowel organisch als in betaalde zoekresultaten.

Deze update is een vermomde zegen, waardoor we adverteerders kunnen realiseren dat mobiel de toekomst is en dat we gisteren geoptimaliseerde sites nodig hadden.

Zie het als volgt:

Een gebruiker voert zijn zoekopdracht uit op Google. Ze willen een nieuw product vinden. Ze klikken dus op het eerste advertentieresultaat, dat uw advertentie is.
Uw advertentie is fantastisch en zorgt voor een klik.
Maar omdat desktop uw primaire site is en mobiel slechts een bijzaak is, hebben ze een verwarrende navigatie, trage laadtijden vanwege opgeblazen paginaformaten en pagina-elementen die niet op de juiste manier op mobiele apparaten worden geschaald.

Waarom? Omdat je mobiel niet als zijn eigen entiteit behandelt, ondanks dat mobiel browsen helemaal anders is dan browsen op een pc.

U hebt bijvoorbeeld minder ruimte om mee te werken, wat betekent dat navigatie en pagina-elementen moeten veranderen. Mensen die mobiel gebruiken, willen geen lange formulieren invullen, dus die zullen ook niet werken.

Het feit is dat mobiel heel anders is en dat het simpelweg denken dat uw desktopsite mobiele gebruikers kan omzetten gevaarlijk is voor uw bedrijfsresultaten.

Hier volgen enkele manieren waarop u zich kunt voorbereiden op de mobiel-eerste index en mobiele advertenties op AdWords kunt verbeteren.

Zet inspanning in een mobielspecifiek ontwerp

Om te voldoen aan de mobiel-eerste index en uw site voor te bereiden voor het vergroten van mobiel verkeer, moet u eerst beginnen met het implementeren van een mobielvriendelijk of responsief ontwerp.

Dit betekent dat uw inhoud op uw desktopsite automatisch moet worden bijgewerkt en reflecteren op mobiele apparaten, evenals pagina- en navigatie-elementen die op kleinere apparaten krimpen en passen.

Afhankelijk van welk sitebeheersysteem u gebruikt, zoals WordPress, kunt u plug-ins gebruiken om geoptimaliseerde en vriendelijke mobiele sites te maken :

Dit is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om uw desktopsite om te zetten in een mobielvriendelijke site.

Hoewel het een belangrijke en noodzakelijke stap in de goede richting is, moet u niet proberen uw desktopsite voor mobiel te emuleren. Schermafmetingen en -snelheid zijn zo verschillend dat dit uw verkooppotentieel kan schaden met PPC-advertenties.

Omdat u betaalt voor elke klik, is het van het grootste belang dat u mobiel de koninklijke behandeling geeft:

Investeer in mobielspecifiek ontwerp. Een ontwerp dat vanaf de basis is opgebouwd, specifiek voor mobiele gebruikers in gedachten, in plaats van dat een desktopsite is verkleind om op een iPhone-scherm te passen.

HubSpot heeft dit recentelijk getest met hun loodmagneten. Met behulp van een mobielvriendelijk ontwerp werd hun desktopinhoud dynamisch bijgewerkt naar mobiel:

google-mobiel voor het eerst

Maar dat leidde alleen maar tot lange, opgeblazen pagina’s die te veel schermruimte in beslag namen en tijd hadden om te lezen voor een klein apparaatje.

In plaats van vast te houden aan een mobielvriendelijk ontwerp, begonnen ze de lay-out op mobiel aan te pakken als een afzonderlijke entiteit, waardoor alles werd verkleind en vereenvoudigd om de UX beter te maken:

google-mobiel voor het eerst

Ze verkleinden de formaatformaten tot een enkele pagina. Ze verkleinde menu’s om een platte site-architectuur te hebben, een winnend element van mobielgericht ontwerp.

De resultaten? Een afname van 27% van bouncepercentages en torenhoge conversies.

Het is gemakkelijk om een ​​schakelaar om te draaien en een mobielvriendelijke site te hebben die uw desktopsite op een gemakkelijker te gebruiken manier weerspiegelt.

Maar in dit geval is gemakkelijker niet beter wanneer uw winst per klik in het spel is. Het geven van subparame ervaringen is een trefzekere manier om geld te verspillen aan AdWords.

Met groeiend mobiel verkeer en het belang dat wordt gehecht aan mobiele optimalisatie, is gericht en mobiel-specifiek ontwerp de sleutel.

Richt u op het verbeteren van uw sitesnelheid

Als het gaat om succes op AdWords, is een belangrijke factor uw bestemmingspagina. Het is niet alleen een belangrijk onderdeel van uw kwaliteitsscore , maar het bepaalt ook of mensen worden geconverteerd. Of die klik die u zojuist hebt betaald wel of niet direct van uw bankrekening komt zonder rendement.

Mensen laten klikken is slechts de eerste stap. Het is gemakkelijk in vergelijking met het krijgen van iemand om daadwerkelijk te converteren op wat je te bieden hebt. Heb je een slechte bestemmingspagina? U kunt hogere kosten per klik en slechtere conversies verwachten.

Dat betekent dat uw acquisitiekosten voor elke gebruiker die u aanschaft hoog zijn. En op mobiele apparaten worden bestemmingspagina’s nog moeilijker.

Elke seconde “extra” die uw pagina laadt kan resulteren in exponentieel stijgende bouncepercentages:

Dat betekent dat klikken konden worden betaald en gekocht, maar dat u er niets voor te zien zou hebben. Mensen willen niet wachten, vooral op mobiele apparaten.

Maar…

Omdat de meeste merken hun mobiele site alleen op desktopcomputer optimaliseren, zijn hun sites extreem traag:

Volgens Google zijn de gemiddelde snelheden voor mobiele sites in elke afzonderlijke branche minstens 2,5 keer langzamer dan die van de beste praktijken . En zoals u hierboven hebt gezien, kan zelfs een paar seconden boven drie het bouncepercentage 100% + stijgen.

Snelheid is de naam van het spel op mobiele sites, maar het is vaak niet mogelijk als je eenvoudig een mobielvriendelijke versie aanbiedt.

Blijf in plaats daarvan uw inspanningen voortzetten op het ontwerp van mobiele apparaten.
Verlicht pagina’s door afbeeldingen te comprimeren.
Verwijder grote elementen zoals schuifregelaars of uitgebreide formulieren.
Condenseer pagina’s en elimineer tekst die niet cruciaal is.

Dit alles doen zal resulteren in verhoogde snelheid en minder verspild geld. Bovendien helpt het ook uw organische resultaten op hetzelfde moment.

Nu, Hammer Home mobiele advertenties op AdWords.

Google AdWords heeft meerdere geweldige opties om uitsluitend op mobiel te adverteren.
U kunt bijvoorbeeld alleen bellen-advertenties uitvoeren op mobiele apparaten met een click-to-call-optie.
Deze zijn geweldig voor het genereren van snelle oproepen naar uw bedrijf.

google-mobiel voor het eerst

U kunt zelfs  mobiel-gebaseerde Gmail-advertentiecampagnes uitvoeren met prachtige lay-outs die gebruik maken van afbeeldingen en koppelingen in plaats van grote bestemmingspagina’s met veel tekst (dat de meeste mensen op mobiel toch doorschijnen ).

Dit is een geweldige optie om merkbekendheid te vergroten en gebruikers terug te brengen naar uw geoptimaliseerde mobiele site waar ze de geweldige ervaring die ze hebben gevonden met uw Gmail-advertentie kunnen voortzetten.

De opties zijn bijna eindeloos over wat u kunt doen met mobiele advertenties.

Wanneer u uw volgende campagne maakt, moet u uw targetinginstellingen aanpassen en campagnes voor mobiel maken.

In uw dashboard kunt u naar de sectie met campagne-instellingen van een bepaalde campagne navigeren:

google-mobiel voor het eerst

Breid hier uw “Aanvullende instellingen” uit en zoek het tabblad “Apparaten”:

google-mobiel voor het eerst

Nu kunt u de specifieke apparaten die u wilt targeten aanpassen door ‘Specifieke targeting voor apparaten instellen’ te selecteren.

google-mobiel voor het eerst

Schakel de apparaten uit die u wilt targeten. In dit geval is mobiel (of zowel mobiel als tablet) wat u wilt kiezen.

Als u nog specifieker wilt worden, kunt u sorteren op besturingssystemen of apparaatmodellen, afhankelijk van het type campagne dat u wilt uitvoeren.

Dit is een uitstekende optie voor display-campagnes, maar hoe zit het met het zoeknetwerk?

Als u een campagne in het zoeknetwerk uitvoert, wordt het een beetje ingewikkelder.

Die mooie apparaatselectie-instelling is niet voor jou beschikbaar. En gewoon navigeren naar het tabblad Apparaten op uw dashboard geeft u ook geen opties.

google-mobiel voor het eerst

Wat doe je dan?

U stelt enkele nieuwe bodaanpassingen in! Omdat er momenteel geen optie is om computers en tablets te verwijderen van uw targeting, is bieden de beste keuze.

Als u wilt dat dit een campagne voor echte mobiele apparaten is, selecteert u zowel computers als tablets.
Verlaag hun biedingen met 100%:

google-mobiel voor het eerst

Als u bijvoorbeeld voor elk van deze $ 10 had geboden, zouden ze op nul zijn ingesteld, waardoor mobiel de enige focus van uw biedingen en klikken is.

Hoewel het niet perfect is, is het een gemakkelijke manier om niet-mobiel verkeer uit uw campagne te elimineren om het te specialiseren.

Als u wilt, kunt u altijd ook een tweede identieke campagne maken die is bedoeld voor alleen desktopverkeer.

Op deze manier kunt u profiteren van zowel desktop- als mobiele bezoeken terwijl u mobiel zijn eigen specifieke ervaring biedt.

Win-win!

DJ Khaled-GIF

(Gif-bron)

Vervolgens kunt u beginnen met het instellen van advertentie-extensies die zijn afgestemd op mobiele apparaten.
Bijvoorbeeld telefoonextensies waarmee uw bedrijfsnummer naast uw website wordt weergegeven, zodat gebruikers kunnen bellen of klikken naar uw bestemmingspagina.

Een van mijn favoriete extensies voor targeting op mobiele apparaten zijn sitelinks:

google-mobiel voor het eerst

Sitelink-extensies zijn een uitstekende manier om relevantere links te bieden op basis van uw advertentietekst.

Dit werkt goed op mobiele apparaten, omdat gebruikers hiermee onmiddellijk naar de pagina kunnen navigeren die ze het interessantst vinden, in plaats van hen te dwingen slechte navigatieaanwijzingen op uw mobiele website zelf te gebruiken.

Dit betekent dat ze minder gefrustreerd raken over je UX en stuiteren.

Voeg 2-3 relevante sitelinks toe voor elke advertentie en koppel ze aan de producten waarvoor u adverteert.

Leun achterover, ontspan en pas uw campagnes aan zodra de resultaten binnenkomen.

Conclusie

Nu het nieuws van de mobiel-eerst index van Google is uitgerold, is het nu het moment om te investeren in uw mobiele optimalisatie.

Laat het in plaats daarvan dienen als een wake-up call dat mobiel verkeer toeneemt en dat de eisen van consumenten verschuiven naar betere mobiele sites.

Als uw mobiele site traag is en een slechte interface heeft, kunt u zowel slechte organische resultaten als verspild geld verwachten voor klikken die niet worden geconverteerd.

De mobiel-eerste index laat zien dat gebruikers en Google zich zorgen maken over de websitebeleving, niet alleen de inhoud.

Zelfs als uw aanbod goud is, kan een slechte ervaring u veel plezier bezorgen.

  1. Begin door ervoor te zorgen dat uw mobiele site reageert.
  2. Doe meer inspanningen in een mobielspecifiek ontwerp dat goed werkt op mobiele apparaten en niet alleen is geoptimaliseerd vanaf uw desktoppagina.
  3. Verbeter de snelheid van uw site door grote afbeeldingsbestanden te verkleinen en grote pagina-elementen te verwijderen die onvoldoende waarde toevoegen.
  4. Ten slotte start u meer mobiele getargete advertenties op AdWords.

Richt uw campagnes op mobiele gebruikers en profiteer van het groeiende mobiele verkeer met een perfect geoptimaliseerde mobiele site.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format