Hoe de Facebook Business Manager te gebruiken(de Gids 2019). - DeLaatbusiness

Hoe de Facebook Business Manager te gebruiken(de Gids 2019).

17 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruikt u Facebook Business Manager al? Als u geen gebruik maakt van de portal van Facebook voor bedrijfseigenaren en -bureaus, zou u dat moeten zijn!

U hebt uw redenen om uit te stellen, weten we. Misschien begin je net en wil je nog geen andere tool leren.

Of misschien bent u een gevestigde adverteerder en hebt u al veel advertentieaccounts, pagina’s en items, zonder tijd te verliezen om te leren.

Wie je ook bent, in dit artikel zullen we ons best doen om je ervan te overtuigen dat het  nu het moment is om de sprong naar Facebook Business Manager te maken .

We zullen bespreken wat is Facebook Business Manager , hoe aan de slag in het, wat de belangrijkste kenmerken zijn en hoe Facebook Business Manager zal uw bedrijf ten goede komen .

Ben je klaar om te beginnen?

Wat is Facebook Business Manager?

Laten we beginnen met hoe Facebook zichzelf definiëren BM :

Met Business Manager kunnen adverteerders hun marketinginspanningen op één plek beheren en toegang tot assets delen in hun team, partneragentschappen en leveranciers. “

Ze vereenvoudigen dit zelfs nog verder om “alles op één plek te beheren met Business Manager”

Facebook Business Manager

Historisch gezien was Facebook Advertising niet nodig voor Business Manager omdat het gemiddelde bedrijf waarschijnlijk slechts een paar advertentie-accounts en Facebook-pagina’s had en een handvol werknemers om ze te beheren.

In de loop van de tijd is het aantal beschikbare middelen toegenomen en daarom is een beheersportal nu essentieel.

Dat is eigenlijk een goede zaak op de lange termijn, omdat je ongelooflijk geavanceerde campagnes kunt uitvoeren op een doe-het-zelf, goedkoop platform. Maar dat betekent wel dat er op korte termijn een beetje leercurve is.

Als u bij uw eerste campagnes bent, kunt u hier klikken om te leren hoe u uw Facebook-advertentie-account, Facebook-pagina en Business Manager klaar krijgt om te werken. Als u klaar bent om dieper in te gaan op hoe de Facebook Business Manager werkt . blijf gewoon lezen.

 

De gids van 2019 voor Facebook Business Manager

Laten we beginnen met het  linker menu in Facebook Business Manager en de opties bekijken die beschikbaar zijn in 2019:

Linkermenu van de bedrijfsmanager van Facebook

Zoals we kunnen zien zijn er 14 soorten activa, variërend van werknemers en agentschappen tot ad-accounts, Instagram-accounts, Facebook-pagina’s, apps, pixels, productcatalogi en nog veel meer. Er zijn dan een aantal instellingen, zoals blokkeerlijsten en integraties voor leadadvertenties, samen met de verwachte items zoals betalingen voor advertentieaccounts en een hulpgids.

Het beheer van al deze op één plaats vanuit één menu is zoveel gemakkelijker dan ze uit te spreiden over verschillende portals.

Naast alle instellingen en integraties, kunnen we vervolgens kijken welke tools beschikbaar zijn in Business Manager in het menu in de rechterbovenhoek.

Dit voorbeeld van een Business Manager-accountmenu toont 26 verschillende hulpmiddelen die beschikbaar zijn:

facebook business manager account menu voorbeeld

In dit stadium zou je je misschien overweldigd voelen door de tientallen beschikbare opties, maar maak je geen zorgen, je hoeft niet alle gereedschappen tegelijk te gebruiken, sommige zullen helemaal niet worden gebruikt en andere zijn alleen toegankelijk op zeldzame gelegenheden.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat alles in slechts twee menu’s een grotere orde heeft dan dat je verschillende tools op Facebook moet zoeken.

Als u ooit vastloopt, gebruikt u gewoon de zoekbalk boven aan uw account en ziet u al uw beschikbare hulpprogramma’s, de advertentiecampagnes, advertenties en advertenties allemaal op één plek.

facebook business manager zoekvoorbeeld

Waarom Facebook Business Manager gebruiken?

We hebben zes hoofdredenen geselecteerd.

Reden # 1: de meeste adverteerders moeten het nu gebruiken

Tijdens het laatste kwartaal van 2018 begon Facebook Business Manager verplicht te maken voor alle accounts die aangepaste doelgroepen gebruikten, gemaakt op basis van e-maillijsten .

Elke adverteerder die de prestaties wil maximaliseren, moet aangepaste doelgroepen voor e-mail gebruiken, bijvoorbeeld om leads te voeden of om klanten ertoe te brengen een nieuwe aankoop te doen.

Als alternatief kunnen deze lijsten met warme doelgroepen worden uitgesloten van campagnes voor het prospecteren van koude verkeer.

Hoewel doelgroepen ook kunnen worden gemaakt op basis van pixelgebeurtenissen, duren deze doelgroepen slechts 180 dagen, terwijl een e-mailpubliek voor altijd kan worden gebruikt.

Dus als u het meeste uit uw advertenties wilt halen, moet u overschakelen naar Facebook Business Manager.

Reden # 2: het voorkomt de noodzaak van grijze sociale media-accounts

Zonder Facebook Business Manager is het moeilijk om een ​​persoonlijk Facebook-profiel te scheiden van de bedrijfsmiddelen die ze beheren.

Dit is een recent gesprek dat ik had met de eigenaar van een bureau:

Het is waarschijnlijk ook met jou gebeurd: je medewerkers willen hun persoonlijke profiel gescheiden houden en het wordt lastig om meerdere medewerkers aan elk item toe te voegen.

Dit heeft ertoe geleid dat bedrijven die geen Business Manager gebruiken “grijze accounts” creëren, waar ze een nep-persoonlijk profiel creëren met een gedeelde login voor alle personeelsleden.

Dit is strikt tegen de servicevoorwaarden van Facebook :

Facebook bedrijfsmanager - FB terms of service.png

We hebben Facebook nep-profielen uitgeschakeld waardoor bedrijven geen toegang meer hebben tot hun eigen Facebook-pagina’s en advertentieaccounts.

Gelukkig hebben ze weer toegang gekregen, maar het is een enorm risico, en een risico dat gemakkelijk kan worden vermeden door over te schakelen naar Business Manager.

Reden # 3: u krijgt betere ondersteuning van Facebook

Zoals we in het eerste gedeelte al noemden, zijn er tientallen soorten activa en hulpmiddelen die allemaal met elkaar moeten worden geïntegreerd om goed te kunnen werken.

Als je ooit een technisch probleem hebt, is het waarschijnlijk dat het eerste wat Facebook-bedrijfsondersteuning zal vragen, is of je Business Manager gebruikt.

Ze kunnen waarschijnlijk geen diepgaande hulp bieden tenzij u de door hen aanbevolen hulpmiddelen gebruikt.

Stel jezelf een vraag:

Wilt u nu naar Business Manager overschakelen wanneer u een soepele overgang kunt plannen of wilt u liever snel schakelen als u al technische problemen ondervindt?

Reden # 4: Hoe eerder u overschakelt, hoe eenvoudiger het is

Als u alleen een Facebook-pagina en een advertentieaccount hebt, is het eenvoudig om ze in Facebook Business Manager te importeren. Na verloop van tijd heeft het aantal bedrijfsmiddelen dat uw bedrijf in bezit heeft echter de gewoonte om snel uit te breiden.

Misschien zet je een Instagram-account op, maak je vervolgens een Facebook-pixel, voeg je nieuwe medewerkers toe, enzovoort.

Zelfs met slechts een paar middelen kan het ingewikkeld worden om te bepalen welke werknemer welk toegangsniveau tot welke middelen nodig heeft.

In extreme gevallen hebben we gezien dat franchisebedrijven 100 Facebook-pagina’s, 100 advertentieaccounts en honderden medewerkers proberen te verplaatsen naar Business Manager en het een complex en tijdrovend project wordt.

Als u nu overstapt, is het veel eenvoudiger dan een ingewikkelde overgang in de toekomst te maken.

Reden # 5: het is veiliger

Marketing is meestal een industrie met een hoge omzet voor het personeel en vaak zijn agentschappen betrokken voor incidentele kortetermijnprojecten. In de loop van de tijd kan dit beveiligingsrisico’s veroorzaken terwijl ex-werknemers nog steeds toegang hebben.

Door alle bedrijfsmiddelen, medewerkers en agentschappen in één portal te hebben, is het mogelijk om een ​​maandelijkse audit uit te voeren om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen de juiste toegangsniveaus hebben.

De sleutel hier is om een ​​medewerker de leiding te hebben over Facebook Business Manager en om hen een maandelijkse audit te laten plannen.

Telkens wanneer we een nieuwe klant aannemen, vinden we dat hun medewerkers- en agentlijst een voorjaarsschoonmaak nodig hebben. Het is niet genoeg om Business Manager te gebruiken, je moet dit opzettelijk een maandelijkse controle doen.

Facebook Business Manager bevat een beveiligingscentrum waar u voor alle werknemers tweefactorauthenticatie kunt aanvragen (aanbevolen) en het zal ook uw auditing ondersteunen door u te laten weten of er werknemers inactief zijn.

Facebook Business Manager Beveiliging

Reden # 6: Het is gratis

Niet alleen zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van Facebook Business Manager, maar het is nog beter dat je toegang hebt tot tools op Enterprise-niveau die nu gratis zijn voor alle Facebook-adverteerders.

Zo is er de tool Facebook Analytics, waarmee u een Event Source Group (ESG) kunt maken die bestaat uit pixels, pagina’s en apps, waarmee u verschillende gegevensbronnen kunt combineren in één analysedashboard:

Facebook Business Manager Analytics-dashboards


Aan de slag in de Facebook Business Manager

Volg gewoon de instructies in de volgende secties om uw Facebook-advertentieaccount , Facebook-pagina en Facebook Business Manager klaar te stomen om in zes eenvoudige stappen nieuwe klanten binnen te halen !

Stap 1: Maak uw Business Manager-account aan

Ga naar https://business.facebook.com/ om uw eerste zakelijke account in te stellen.

Eenmaal daar zou u een grote blauwe knop moeten zien die toepasselijk “Create Account” zegt. 😯 

Vervolgens logt u in op Facebook zoals gewoonlijk:

Maak vervolgens uw Facebook Business Manager-account door uw bedrijfsnaam in te typen. Deze naam is voor iedereen zichtbaar en mag geen speciale tekens bevatten (sorry, startup-hipsters).

Maak vervolgens uw bedrijfsprofiel door uw naam en e-mailadres in te typen.

Vrij soepel zeilen tot nu toe, toch ?!

Zodra u zich aanmeldt, wordt u rechtstreeks naar de Business Manager-app gelanceerd die er ongeveer zo uitziet:

Hier is uw dashboard, waar u alles kunt lezen over uw bedrijf.

De eerste stap die ze zullen vragen is om uw Facebook-bedrijfspagina en advertentieaccounts te maken of te ‘claimen’.

Kijk in de rechterbovenhoek voor een knop met de tekst ‘Bedrijfsinstellingen’.

Als je al een Facebook-bedrijfspagina of een advertentieaccount-instelling hebt, zou je deze nu midden op het scherm moeten zien. Zoek anders naar de tekstlink “Installatiehandleiding” in de rechterbovenhoek.

Vervolgens sturen ze u naar een startpunt om alles met betrekking tot uw Business Manager te beheren .

Hier kunt u aan de slag met advertentieaccounts, pagina’s en mensen. Ze hebben deze opties veel vereenvoudigd, dus het moet vanzelfsprekend zijn om te zien wat u vervolgens moet doen (bijvoorbeeld ‘Pagina maken’ voor nieuwe bezoekers of ‘Pagina claimen’ als u er al een hebt, enz.) ).

Eenvoudig richten, klikken en de instructies op het scherm volgen.

Stap 2: maak een Ad-account aan

Laten we nu een nieuw advertentieaccount maken in de Business Manager.

De opties voor de advertentieaccount staan ​​in de bovenste rij onder uw Business Manager-instellingen. Kijk eenvoudigweg naar de rechterkant voor de knop met de tekst ‘ Create Ad Account’ .

Vervolgens wordt u gevraagd wat basisinformatie in te vullen, zoals de naam van uw advertentieaccount, welk bedrijfsmanagerprofiel waarmee u verbinding wilt maken, de tijdzone van uw bedrijf en de valuta die u gebruikt:

Nadat u uw bedrijfsgegevens heeft ingevuld, selecteert u de mensen die u aan dit nieuwe advertentieaccount wilt toevoegen:

Hier kunt u ook standaardrollen voor elk individu selecteren. Dit betekent dat u verschillende toegangsniveaus wilt geven aan een persoon die een externe leverancier is versus uw interne marketingmanager.  

Maak je geen zorgen, je kunt dit later altijd aanpassen. In de volgende secties laten we u ook zien hoe u meer mensen (medewerkers, beheerders, adverteerders en meer) kunt toevoegen.

Nadat u de aanvankelijke gebruikers hebt geselecteerd om toe te voegen, klikt u op ‘Wijzigingen opslaan’ en wordt uw account als volgt gemaakt:

De volgende stap is het instellen van een nieuwe betaalmethode voordat u kunt beginnen met adverteren.

U zou links in het midden van de pagina moeten zien om op de betaalmethodegegevens te klikken en ze te bewerken. Of u kunt naar de rechterbovenhoek kijken om terug te gaan naar een deel van de informatie die we zojuist hebben ingesteld (zoals mensen).

Laten we nu een nieuwe betaalmethode toevoegen. Zoek naar de tekstkoppeling ‘Betaalmethoden bekijken’ zoals in de bovenstaande afbeelding. Het brengt je naar een lege pagina die bevestigt dat er momenteel geen betaalmethoden beschikbaar zijn.

Dus klik op de knop “Betaalmethode toevoegen” om te beginnen:

Nadat u de juiste gegevens hebt ingevoerd, is uw Facebook-advertentie bijna klaar om te adverteren.

Het enige dat je nu tegenhoudt is een Facebook-bedrijfspagina (als je die nog niet hebt). Dus laten we er een instellen.

Stap 3: Maak een Facebook-bedrijfspagina

Ga terug naar het gedeelte Installatiehandleiding van de Business Manager en zoek naar ‘Pagina maken’ om te beginnen met het maken van een geheel nieuwe pagina.

Eerst moet je een categorie voor je pagina kiezen:

Ga je gang en typ je paginanaam (voor het bedrijf) en selecteer een bedrijfscategorie (bijv. Een consultancybureau).

Klik op ‘Pagina maken’ om uw pagina te maken en Facebook koppelt deze automatisch ook aan uw Business Manager . (Aardige jongens.)

Vervolgens wordt u ook teruggeleid naar uw bedrijfsdashboard om een ​​van de twee volgende dingen te doen:

 1. Volg de link naar uw nieuwe pagina en begin met het bewerken ervan, merk het, enz .:
 2. Voeg op elk gewenst moment mensen toe, een nieuwe partner of verwijder de pagina

Als u op de eerste keuze klikt, kunt u de link volgen om uw nieuwe Facebook-pagina aan te passen.

Laten we een kijkje nemen naar de tweede optie.

Stap 4: Beheerders en medewerkers van Business Manager toevoegen

Het toevoegen van mensen (werknemers, partners, verkopers, etc.) aan uw nieuwe pagina of ad-account is ongelooflijk eenvoudig als u al in de Business Manager bent.

Begin door terug te gaan naar uw Installatiehandleiding en naar mensen te zoeken (onder aan de lijst):

Klik vanaf hier op “Add Admin” of “Add Employee” (of beide) om het volgende dialoogvenster te openen:

De rollen Werknemer en Beheer zullen verschillende toegangsniveaus hebben. Hoe u ze organiseert, is geheel aan uw eigen bedrijf en relatie-status (nee, niet die ene 🙄) met deze mensen.

Als u een e-mail toevoegt, doorloopt u een paar stappen om elke nieuwe persoon toe te wijzen aan een specifieke pagina- of advertentieaccount die u zojuist hebt gemaakt.

Hier kunt u ook verschillende rollen selecteren voor elke pagina in dit account.

Ga nu door en herhaal dezelfde stappen voor advertentieaccounts en productcatalogi in hetzelfde dialoogvenster.

Stap 5: vraag toegang of claim een ​​pagina- / advertentieaccount

Als u een bestaande advertentieaccount of pagina hebt die is gekoppeld aan een ander bedrijfsmanageraccount maar deze wilt overdragen, kunt u dat advertentieaccount of deze pagina claimen via deze installatiehandleiding.

Als u een bureau bent dat pagina’s en advertentieaccounts voor klanten uitvoert, kunt u bovendien toegang aanvragen om het namens hen te beheren. 
Klik op de knop ‘Claim’ in beide gevallen om het eigendom ervan te proberen.

Vervolgens moet u de ID van het advertentie-account zoeken en typen in het tekstvak:

Als u al een beheerder van de pagina bent, kunt u deze ook zoeken op de URL van de pagina om het eigendom ervan te claimen.

Vervolgens vraagt ​​u toegang tot het advertentieaccount door een van deze twee dingen te doen:

 1. Voer de account-ID in om toegang tot het advertentieaccount te vragen.
 2. Volg de instructies in vak twee hieronder om toegang tot het te vragen.

U kunt gewoon de paginanaam of URL invoeren en de beheerder van die pagina krijgt een bevestiging om u toe te voegen voor toegang.

Oké, nu moet u een pagina en een advertentieaccount hebben ontvangen, geclaimd of gemaakt. U had ook de nodige mensen aan uw bedrijf moeten toevoegen.

Ga je gang en ga door naar het volgende gedeelte wanneer je klaar bent met al deze stappen.

De basisprincipes van de Facebook Business Manager

Laten we bespreken hoe de Facebook Business Manager werkt nu u uw advertentieaccounts en de gekoppelde pagina hebt.

Meld u aan bij uw Business Manager Dashboard en zoek het menu in de linkerbovenhoek van het scherm:

Dit zal het volledige menu van items die u normaal werkt binnen de Facebook Business Manager uitbreiden , opsplitsen in kolommen op basis van uw doelstellingen (bijv. Plannen, Maken & beheren, Meten & Rapporteren, Activa, Instellingen).

Dit menu is als je ‘startpunt’ omdat je bijna alles kunt doen vanaf hier.

U kunt nieuwe advertentiecampagnes maken of beheren. U kunt nieuwe apps bewerken of toevoegen. U kunt nieuwe paginaposten maken. Al uw gegevens, analyses en conversie-informatie worden met één klik verwijderd. En u kunt zelfs doelgroepen, pixels, productcatalogi en video’s beheren.

U kunt als volgt nieuwe doelgroepen maken voor uw advertentiecampagnes.

Hoe nieuwe Facebook-doelgroepen te maken

Open het menu Business Manager en kijk onder de link ‘Activa’ voor de link ‘ Doelgroepen’ .

Hier kunnen we kiezen tussen drie nieuwe doelgroepen maken :

 1. Aangepast : u kunt contact maken met mensen die al interesse in u of uw bedrijf hebben getoond door uw website te bezoeken, contact te maken met uw Facebook-pagina en meer.
 2. Lookalike : bereik ‘vrienden van fans’ die de doorsnee zijn van mensen die je hebt opgegeven; Perfect voor het vergroten van het aantal nieuwe mensen om uw merk te promoten.
 3. Opgeslagen : dit zijn mensen die u hebt gevonden door een aangepaste combinatie van demografische informatie te maken met insluiting of uitsluiting van interesses.

Laten we eens kijken hoe we deze nu allemaal kunnen maken.

Aangepaste doelgroepen instellen

Aangepaste doelgroepen worden meestal gebruikt om contact te maken met mensen die al interesse hebben getoond in uw bedrijf, service of product.

U kunt een aangepaste doelgroep maken op basis van een contactenlijst, eerder of doorlopend websiteverkeer of het gebruik van mobiele apps.

Hier is hoe u aan de slag kunt gaan.

 • Stap # 1: Ga naar doelgroepen en selecteer ‘Een aangepast publiek maken’

 • Stap 2. Selecteer welk type aangepaste doelgroep u wilt maken uit klantbestand, websiteverkeer, app-activiteit of betrokkenheid.

Een aangepast klantbestand bestaat uit huidige / bestaande klanten. U kunt advertenties op deze klanten richten op Facebook en Instagram (en het publieksnetwerk).

Als je MailChimp hebt, heb je geluk! Er is al een bestaande integratie zodat u onmiddellijk uw account kunt koppelen. Anders moet je hoogstwaarschijnlijk een bestand met klantgegevens(zoals e-mails of telefoonnummers) uploaden die Facebook vervolgens zal gebruiken om te matchen met hun gebruikersdatabase.

Zo ziet het eruit wanneer u een klantenlijst opstelt om uw upload in te stellen:

Hier kunt u eenvoudig uw lijst kopiëren en plakken of een .CSV / TXT-bestand uploaden. Onder het gedeelte Identifiers kun je een voorbeeld markeren om je bestandsstructuur te informeren:

Upload vervolgens uw lijst of plak deze in het vak en klik op “Volgende” om uw ID’s toe te wijzen.

Hopelijk had dit automatisch velden voor je moeten in kaart brengen. Als alles goed is om te gaan, zou u een groen vinkje moeten zien om het juiste formaat aan te geven.

Klik vervolgens op “Uploaden en maken” en u bent klaar .

Als u in het hoofdmenu voor aangepaste doelgroepen op “Website-verkeer” klikt, hoeft u alleen maar een pixelcode te installeren op de webpagina’s waarop u bezoekers wilt bijhouden. Sommige inhoudbeheersystemen (CMS) zullen een bestaande integratie-instelling hebben, zodat het slechts een paar klikken kost. Anders moet je een code kopiëren en plakken om het voor elkaar te krijgen. Als je super slim bent, gebruik je Pixel Caffeine .

Vervolgens kunt u de individuele doelgroepinstellingen aanpassen op basis van uw voorkeuren.

Als je klaar bent, ben je helemaal klaar!

Lookalike Audience

Selecteer nu “Maak een Lookalike publiek” om een ​​van uw bestaande opgeslagen exemplaren te repliceren.

Om een ​​lookalike publiek te creëren, moet je een bestaande doelgroep hebben die Facebook kan gebruiken om ‘lookalike’ doelen te vinden die lijken op die die al op je lijsten staan. Dus begin met het selecteren van de individuele aangepaste doelgroep of pagina als de bron voor uw nieuwe lookalike publiek.

Vervolgens kunt u ook de locaties selecteren om te targeten en de doelgroepgroottes (die bepalen hoe specifiek of klein de targeting wordt).

Als u tevreden bent, klikt u op ‘Audience maken’ en bent u klaar.

Opgeslagen doelgroepinstellingen

Navigeer terug naar de Asset-bibliotheek en ga naar doelgroepen om een ​​bewaarde doelgroep te maken .

De derde en laatste keuze zou kunnen zijn “Een opgeslagen doelgroep maken”.

Hier kunt u vanuit het niets een publiek creëren door te kiezen welke locaties, leeftijdscategorie, demografische gegevens en interesses u wilt targeten.

Met ‘Gedetailleerde targeting’ kunt u meer informatie krijgen over demografie, interesses, behaviors en nog veel meer om uw targeting nog gedetailleerder te maken.

Deze gedetailleerde targetingopties bevatten waarden voor functie, inkomsten, interesses, hobby’s en meer.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met selecteren wat iemand doet voor de kost:

Dan kun je het publiek verder verkleinen door segmenten van mensen uit te sluiten.

U kunt bijvoorbeeld extra criteria aan de oorspronkelijke functietitel toevoegen om alleen mensen te selecteren die elk jaar een bepaald bedrag verdienen:

In dit geval willen we alleen advocaten targeten met een inkomen van minstens $ 150-249.000.

En dan kunt u nog een stap verder gaan door een extra segment uit te sluiten op basis van het type advocaat dat u wilt targeten:

Als je klaar bent, druk je op “Maak doelgroep” en je bent klaar om te beginnen.

Pixels instellen

Ga terug naar het Business Manager-dashboard en selecteer Pixels onder Asset-bibliotheek.

In de linkerbovenhoek ziet u een kleine knop met de tekst ‘Pixel instellen’. Klik en ga verder met de volgende stap.

U kunt de pixelcode op twee manieren installeren:

 1. U kunt het integreren met uw bestaande CMS of de Tag Manager gebruiken.
 2. Of u kunt uw code installeren door deze simpelweg te kopiëren en in de code van uw site te plakken.

Klik op de een of de andere om de instructies te volgen.

Hier begint het plezier: de gebeurteniscode .

Evenement wat ?!

Op een serieuze noot: Evenementen zijn acties die door klanten of gebruikers op uw website worden genomen. Dit zijn meestal ‘zachte’ doelen, of micro-conversies, die niet altijd resulteren in een macro-omzet (omzet genereren).

Met de gebeurteniscode die u installeert, kunt u deze acties volgen voor advertentiedoeleinden, bijvoorbeeld wanneer een product wordt toegevoegd aan een winkelwagentje, nieuwe paginaweergave, enzovoort. Hier is een voorbeeld van Facebook om u een idee te geven van hoe uw code eruit zal zien met gebeurtenissen.

Waar:

1 = de huidige code van uw website. Je plakt de Pixel-code tussen de twee head-tags van je webpagina’s.

2 = Uw FB-pixelbasiscode die u zojuist hebt gekopieerd en geplakt

3 = Extra, standaard gebeurteniscode .

Hier zijn de negen standaard gebeurteniscodes die u aan uw Facebook Pixel-code kunt toevoegen, afhankelijk van de pagina die u aan het aanpassen bent:

En dat is het! Ga nu aan het werk.

Productcatalogus maken in de bedrijfsmanager

Als u een productcatalogus wilt maken, gaat u naar Activa in het menu Business Manager en klikt u op ‘Productcatalogi’.

Klik in het volgende scherm op ‘Catalogi maken’ om aan de slag te gaan.

Hier geeft u uw catalogus een naam en kiest u het juiste type (bijv. Producten, hotels, vluchten, bestemmingen, enz.):

Voor dit voorbeeld hebben we ‘Producten’ gekozen. Vervolgens wordt u gevraagd een productfeed toe te voegen.

Ga je gang en voer je feednaam, valuta en uploadtype in (enkelvoudige versus terugkerende uploads):

Tik vervolgens op Volgende en maak je klaar om je bestand te uploaden.

Omdat je waarschijnlijk niet een product catalogus setup hebben of hebben een niet eerder gedaan, hier zijn enkele fundamentele richtlijnen hieronder t o help je de spreadsheet te formatteren naar behoren. Deze velden zijn verplicht voor elke productcatalogus.

Het goede nieuws is dat veel grote e-commerce platforms, zoals Magento , BigCommerce of Shopify bijvoorbeeld, zal een app, extensie, of functie te helpen ondersteunen deze productcatalogi.

Vervolgens kunt u aanvullende gedetailleerde items toevoegen voor elke verschillende productspecificatie.

Zodra u een spreadsheet heeft die er ongeveer zo uitziet zoals hieronder, kunt u doorgaan en uploaden om aan de slag te gaan.

Conclusie

De Facebook Business Manager kan ontmoedigend lijken wanneer je je voor het eerst aanmeldt.

Er is meestal een lichte leercurve voordat je het voor het eerst onder de knie hebt.

Maar het beheersen van de ins en outs van de Business Manager stelt u in staat om allerlei gesofisticeerde Facebook advertentiecampagnes te draaien.

U kunt uw pagina beter promoten, nieuwe campagnes beter targeten en daardoor sneller een hogere ROI genereren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *