Hoe de Facebook Pixel te beheersen als een professional - DeLaatbusiness

Hoe de Facebook Pixel te beheersen als een professional

9 min


112
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Van alle ongelooflijke hulpmiddelen die Facebook voor marketeers heeft gemaakt, is Facebook Pixel wellicht het handigst .

Met de pixel kunt u bijhouden hoe succesvol uw Facebook-advertenties zijn (en u nauwkeurigere conversiestatistieken geven) en aangepaste doelgroepen maken op basis van siteverkeer.

Dit zijn enorme, uitzonderlijk waardevolle voordelen.

Iedereen met Facebook-advertenties moet absoluut, zonder twijfel, de pixel geïnstalleerd hebben.

In deze post gaan we te gaan over alles wat u moet weten over de Facebook-Pixel , met inbegrip van wat u kunt doen met het, hoe het te installeren , een d gereedschap dat kan het proces maken een beetje makkelijker !

En als je de volgende stap wilt zetten , geven we je ook een exclusieve kans om te leren  hoe je de Facebook Pixel  GRATIS als een pro beheert !

9 redenen waarom u de Facebook-pixel nodig hebt

Simpel gezegd, als u verkeer naar uw website verzendt, is de Facebook-pixel het verschil tussen succes en mislukking.

De Facebook-pixel biedt krachtige opties voor het opbouwen en volgen van je publiek, plus een paar extra voordelen, waaronder:

 1. Volg het aantal conversies, zoals registraties of aankopen van nieuwsbrieven, de kosten per conversie (CPA) en de conversieratio (CVR).
 2. Revenue-rapportage: de meeste e-commerce-karren kunnen de werkelijke bestelwaarde doorgeven aan Facebook. Hiermee kunt u het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) meten dat vaak belangrijker is dan de kosten per verkoop.
 3. Analyseer uw verkooptrechter. Bij AdEspresso analyseren we bijvoorbeeld Leads> Trials> Aankopen als onze customer journey. In e-commerce zou je kijken naar het aantal bekeken producten en vergelijken met het aantal add-on-carts, het aantal geïnitieerde kassa’s en het aantal aankopen. Als de conversieratio lager is dan verwacht, kunt u zich in elke fase concentreren op het verfijnen van de verkooptrechter.
 4. Bouw website-aangepaste doelgroepen (WCA’s) van alle websitebezoekers voor retargeting.
 5. Maak doelgroepen van mensen die de gewenste actie hebben ondernomen (leads, aankopen, enzovoort) om uit te sluiten van retargeting. Dit bespaart u geld en voorkomt dat leads en klanten geïrriteerd raken door advertenties te zien die hen vragen actie te ondernemen die ze al hebben uitgevoerd.
 6. Maak lookalike doelgroepen in seconden, dit zijn groepen mensen met zeer vergelijkbare kenmerken als de seed-doelgroep die de pixel maakt. Deze pixelgebaseerde lookalikes worden in de loop van de tijd dynamisch bijgewerkt, zodat ze altijd relevant zijn wanneer ze in campagnes met weinig verkeer worden gebruikt.
 7. U kunt optimaliseren voor conversies. Een recent experiment met AdEspresso $ 1.000 heeftaangetoond dat het optimaliseren van klikken op links 3,4 keer meer kost per conversie dan wanneer u optimaliseert voor conversies. Met de pixel kunt u eenvoudig dezelfde resultaten behalen voor $ 1.000 die u zou krijgen door $ 3.400 aan advertenties uit te geven wanneer u de pixel niet gebruikt.
 8. Dynamische productadvertenties kunnen worden gemaakt, zodat u recente websitebezoekers kunt retarget met de exacte producten die ze hebben bekeken.
 9. De pixel is helemaal gratis!

via GIPHY

Houd er rekening mee dat de pixel niet achteraf kan werken, hij kan alleen doelgroepen maken en conversies bijhouden wanneer deze is geïnstalleerd. Daarom, zelfs als u pixel-tracking nog niet nodig hebt, installeer het dan zo snel mogelijk.

De aangepaste doelgroepen van de website zijn maximaal 180 dagen geldig, dus als u de pixel nu installeert, kan dit uw Facebook-advertenties zes maanden later nog steeds helpen.

Hoe maak je je Facebook Pixel aan

Elke pixel heeft zijn eigen unieke 15-cijferige ID, die u op elke pagina die u op uw site wilt volgen, zult installeren.

Er is een manier om uw unieke code te genereren: via Advertentiebeheer en via Business Manager.

Methode 1: Via de Ads Manager

Klik op het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek zodra u naar de Advertentiebeheerder bent genavigeerd en klik op “Alle tools” helemaal onderaan de opties.

Selecteer vervolgens ‘Pixels’.

De trackingpixel van Facebook

Dit is wat je ziet als je op de pixelpagina terechtkomt:

Wanneer u op ‘Een pixel maken’ klikt, hoeft u alleen maar de pixel een naam te geven om deze te maken.

Methode 2: via uw bedrijfsmanager

Navigeer binnen Business Manager naar de pixelsectie in het menu aan de linkerkant en maak een nieuwe pixel.

Facebook pixel installatie

Net als bij de optie voor advertentiebeheer, geeft u uw pixel een naam.

U kunt maximaal 10 pixels maken in Business Manager.

Facebook pixelcreatie

Ten slotte wilt u de pixel toewijzen aan bepaalde advertentieaccounts, zodat deze in uw advertentiecampagnes kan worden gebruikt .

Facebook pixel toewijzen aan advertentieaccount

Zodra u een van deze methoden hebt uitgevoerd, hoeft u alleen maar te beslissen hoe u deze wilt installeren.

Dat brengt ons bij onze volgende sectie …

Hoe de Facebook Pixel te installeren

Wanneer u uw pixel aanmaakt en eenmaal is het tijd om het in te stellen, zal Facebook u automatisch verschillende manieren tonen om uw pixel te installeren.

Voor deze gids gaan we u laten zien:

 • hoe de trackingpixel handmatig te installeren ,
 • de eenvoudigere manier om het te doen met AdEspresso’s eigen Pixel Caffeine ,
 • en hoe u de pixel gemakkelijk kunt installeren in Shopify-winkels .

Als u ons hebt gevonden omdat u actief op zoek bent naar hoe u de pixel installeert, leest u dit bericht in zijn geheel door voordat u begint het toe te voegen aan uw website.

We gaan u ook laten zien hoe u specifieke gebeurtenissen in de code kunt installeren, dus wacht om dat te lezen voordat u weg klikt en het installatieproces start!

Traditionele handmatige installatie

Handmatige installatie is de traditionele en meest gebruikelijke manier om trackingpixel van Facebook te installeren. Wanneer u op de Pixel-pagina in Advertentiebeheer bent, ziet u de optie ‘Pixel voltooien’ als deze nog niet is geïnstalleerd. Klik hier.

Als je dit ziet, krijg je drie verschillende opties te zien. Ga je gang en kies “Handmatig installeren”.

Op het volgende scherm zie je een enorm vak tekstcode in stap 2.

Dat is jouw pixel. Kopieer het.

U installeert het in de kop van elke afzonderlijke pagina op uw site die u wilt bijhouden.

Facebook tracking pixel installatie

Wanneer u klikt om uw site achter de schermen te openen, gaat u naar de code van elke pagina.

U installeert vervolgens de pixel in de kop:

hoe de volgpixel van Facebook te installeren

Installatie met Pixel-cafeïne

Pixel Caffeine is een ongelooflijke WordPress plug-in gemaakt door AdEspresso om Facebook Pixel en Facebook Product Catalog te beheren. 

Met slechts een paar eenvoudige klikken kunt u Facebook-pixel live op uw website plaatsen, conversies volgen en beginnen met het maken van aangepaste doelgroepen voor bijna elke gewenste parameter – ongeacht of webpagina’s zijn bezocht, producten en inhoud hebben bekeken of aangepaste en dynamische gebeurtenissen.

In tegenstelling tot alle andere professionele plug-ins die beschikbaar zijn, heeft Pixel Caffeine geen beperkingen en geen verborgen kosten of vergoedingen, dat is waarschijnlijk waarom het  meer dan 30.000 (en meer) actieve installaties heeft, en we  raden aan dat al onze klanten het op hun sites gebruiken als ze met behulp van WordPress.

pixel cafeïne

Het grootste voordeel van Pixel Caffeine is eenvoudig de aangepaste functies voor het publiek.

Met deze tool kun je lasergeoriënteerde aangepaste doelgroepen maken, zoals je niet eens zou geloven. Je kunt hier meer over lezen  of op de afbeelding hieronder klikken om een ​​video te bekijken.

De reden dat we het hier over Pixel Caffeine hebben, is echter omdat het ervoor zorgt dat de hele Facebook-pixel een horde makkelijker maakt.

Voordat u een van de functies gebruikt, maakt u verbinding via uw Facebook-account. Dit is een eenstaps proces dat Pixel Caffeine toegang geeft tot uw Facebook Ads-accounts.

Terug op het Pixel Caffeine-dashboard (in uw WordPress-plug-ins), kiest u welk Ad-account u voor deze specifieke site wilt verbinden en welke pixel-ID u wilt gebruiken.

Pixel Caffeine haalt automatisch de pixel-ID’s op die u kunt selecteren op basis van het advertentieaccount dat u kiest.

Dat is het! Zodra je op OK klikt, is je pixel geïnstalleerd.

Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, kunt u ook geavanceerde opties instellen (zoals aangepaste gebeurtenissen) en ervoor kiezen pixelvergroting met een aangepast aantal seconden uit te stellen.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat u kunt doen met Pixel-cafeïne:

 • Maak “categorie” -doelgroepen voor uw blog of website en wijs deze bezoekers vervolgens opnieuw toe met leadgeneratie- of directe verkoopcampagnes
 • Maak doelgroepen van mensen die specifieke producten hebben bekeken en target ze dynamisch met specifieke incentives of kortingsbonnen voor precies de producten die ze hebben bekeken
 • Maak doelgroepen van degenen die bepaalde formulieren indienen, klik op bepaalde knoppen of voer bepaalde acties uit tijdens het navigeren of zoeken op uw website.
 • Maak een productcatalogus met alleen producten in specifieke categorieën (bijvoorbeeld uiteindelijke verkoop, op voorraad, speciale aanbieding, enzovoort).

Meer hulp nodig? Bekijk deze tutorial dan:

Installatie van Facebook Pixel in Shopify

Heeft u een Shopify-winkel waarop u de trackingpixel wilt installeren? Dit is eigenlijk best gemakkelijk.

Zoek eerst je pixel-ID.

Dit is te vinden op de hoofdpixelpagina onder de pixelnaam.

Kopieer de pixel-ID en ga naar je Shopify-winkel.

Eens daar, navigeer naar Voorkeuren, helemaal onderaan “Verkoopkanalen”.

Als je daar bent, scroll je naar beneden tot je ‘Facebook Pixel’ ziet.

Het enige dat u hoeft te doen, is de pixel-ID die u al van Facebook hebt gekopieerd in deze box plakken:

facebook pixel voor shopify

Aaaaand en je bent klaar!

Hoe gebeurtenissen toevoegen aan uw Facebook-pixel

Na het installeren van de Facebook-pixel, wil je er “events” aan toevoegen om te bepalen wat je eigenlijk aan het volgen bent.

U plaatst bijvoorbeeld een extra codefragment aan het einde van de pixel wanneer iemand een item aan zijn winkelwagentje toevoegt.

evenementen toevoegen aan Facebook-pixel

De evenementopties die u nu beschikbaar hebt, zijn onder meer:

 • Voeg toe aan winkelmandje
 • Voeg betalingsinformatie toe
 • Toevoegen aan verlanglijst
 • Voltooi registratie
 • Contact
 • Product aanpassen
 • schenken
 • Vind locatie
 • Start de kassa
 • Lood
 • Aankoop
 • Planning
 • Zoeken
 • Start proefperiode
 • Aanvraag indienen
 • abonneren
 • Bekijk inhoud

En nu Word een Facebook Pixel Master

Wist u dat er een reeks hulpprogramma’s beschikbaar is waarmee u kunt controleren of uw pixels correct zijn ingesteld, waaronder Facebook Pixel Helper en de Pixel-sectie in Business Manager?

Heb je geavanceerde overeenkomsten ingeschakeld voor je pixel? Het is standaard uitgeschakeld, dus de meeste adverteerders gebruiken het niet … maar u kunt het binnen minder dan 60 seconden activeren.

Met geavanceerd matchen kan Facebook door gebruikers verzonden gegevens van uw website (zoals e-mailadressen en telefoonnummers) gebruiken om nauwkeurigere overeenkomsten en grotere aangepaste doelgroepen voor retargeting te geven.

Facebook-pixel Geavanceerde aanpassing

Wist u dat iedereen uw pixel-ID kan halen en overal kan installeren?

Een paar dagen geleden ontdekten we dat de AdEspresso Facebook-pixel op een website was geïnstalleerd voor mensen die op zoek waren naar “clubs, bars, seks” in Tokio. Dat betekent dat we mensen retargetten die niet geïnteresseerd waren in ons product en ons geld verspilden. Een eenvoudige, snelle audit van onze Pixel loste het probleem op.

Dit kan nu ook met uw bedrijf gebeuren. Maar weet je hoe je dit kunt stoppen?

Nu Facebook-advertenties een paar jaar oud zijn, is het belangrijk om af en toe uw bezittingen te controleren. 
Pixel-audits moeten deel uitmaken van uw routinematige Business Manager-auditing. Elke keer als ik een nieuwe klant aanneem, vind ik meestal oude werknemers nog steeds met beheerderstoegang, oude pixels op hun website en allerlei rommel die moet worden opgeruimd.

Misschien had u uw pixel bijvoorbeeld op een klantwebsite staan ​​en had u geen toegang meer tot die website, omdat u de pixel niet kunt verwijderen, maar kunt blokkeren. 
Vooral als bedrijven en met name bureaus beginnen, volgen ze niet altijd de beste werkwijze, waardoor je op een paar jaar tijd op de verkeerde plekken op pixels terecht zou kunnen komen.

Wat wil je nog meer weten over Facebook pixel? 

Controleer of uw vraag is beantwoord in onze meest recente webinar.  Hoe u de Facebook Pixel als een professional onder de knie kunt krijgen !

Ons hoofd van het onderwijs, Paul Fairbrother, heeft uitgebreid alle beschikbare opties besproken die u helpen om de Facebook-pixel in uw marketing in te stellen, te debuggen en vervolgens te gebruiken. En beantwoordde natuurlijk alle vragen van de aanwezigen.

Ben je een Pixel-groentje? Klik op de bovenstaande afbeelding, Paul heeft het hele installatie- / monitoringproces vereenvoudigd, zodat u binnen enkele minuten weer aan de slag kunt.

Als je je pixel al hebt geïnstalleerd, zullen we in het webinar enkele krachtige geavanceerde strategieën voor jou behandelen. Gewoon klik hier (of op de afbeelding) en krijg toegang tot de opname.

Conclusie

Waarom heeft digitale advertentie-uitgaven de tv-reclame voorbijgestreefd in 2017? Het komt grotendeels neer op pixels, inclusief de Facebook-pixel die kan worden gebruikt voor:

 • bijhouden hoeveel leads, registraties en verkopen u heeft ontvangen van uw advertenties
 • weten hoeveel omzet die verkopen hebben gegenereerd
 • doelgroepen maken voor retargetingcampagnes
 • het genereren van Lookalike-doelgroepen in seconden
 • Facebook laten optimaliseren voor conversies in plaats van alleen verkeer of bereik
 • Dynamische productadvertenties draaien

Als u de ROI van uw campagnes nauwkeurig wilt kunnen bijhouden en retargeting van website-bezoekers wilt gebruiken (en u zou absoluut beide willen doen),  hebt u niet veel keus:  u moet de Facebook Pixel installeren als een must-tool voor alle Facebook-marketeers.

Op het eerste gezicht lijkt de pixel complex, en Facebook maakt het gebruik van hun pixel niet gemakkelijk. Maar nu ben je helemaal klaar, met de info in deze blog en de onbetaalbare tricks die je tijdens je webinar zult leren.  Hoe je de Facebook Pixel als een professional onder de knie hebt .

Wat denk je? Hoeveel profiteer je van de trackingpixel van Facebook? Heb je Pixel Caffeine geprobeerd? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *