Hoe een bedrijf te starten voordat je afstudeert (10 Kidpreneurs om u te inspireren) - DeLaatbusiness

Hoe een bedrijf te starten voordat je afstudeert (10 Kidpreneurs om u te inspireren)

9 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een 12-jarige pitch zijn bedrijf op Shark Tank. Ik bekijk het nu op YouTube. Toen hij driemaal zo oud was als zijn hand halverwege een zak Cheetos, besef ik: ik ben een underachiever.

Heb je ooit gewenst dat je het ruimte-tijd continuüm zou kunnen doorbreken en wijsheid van de toekomst aan je tiener zelf zou kunnen geven? Welke levenslessen, op de harde manier geleerd, zou je meegeven? 

Mijn eerste bedrijf was een stand van Kool-Aid. Het is een vrij onopvallende start voor een ondernemer, maar de eenvoudige goederen voor gelduitwisseling (suikerwater, 25 cent) was genoeg om mijn innerlijke #girlboss wakker te maken. Het duurde echter tot na de universiteit dat ik een echte steek kreeg.

Terwijl ik overdag een ‘carrière’ vasthield, kneep ik ‘s nachts licht in een naaimachine (ik heb nu een bril nodig, maar ik dwaal af) en heb ik mijn handgemaakte producten via plaatselijke en online markten verkocht. 

Ik ben geboren met een ingebakken ondernemer, maar heb die tijdens mijn prime verspild: ik zal nooit de energie, tijd en middelen hebben die ik als tiener had. Achteraf, toch? In dit bericht zal ik al het advies delen dat ik mijn tienerzelf zou geven als ik ooit mijn Marty McFly-moment zou krijgen. “Start een bedrijf!” Ik schreeuwde en schudde mijn eigen schouders. 

Maar wat zou ik anders zeggen? Ik heb een paar knappe jonge mensengeraadpleegd om me te helpen. Deze geweldige kinderen, zowel huidige als voormalige, delen hun verhalen en advies voor Generation Z. 

Dit is wat ik wou dat ik 20 jaar geleden had geweten:

1. Je zult nooit zoveel tijd hebben. Gebruik het wijselijk, sprinkhaan.

Terwijl een typische full-time werkweek 40 uur is (tenzij je Tim Ferriss bent ), is de waarheid dat velen van ons meerdere banen hebben, of werk mee naar huis nemen (het is momenteel 10:25 PM, voor de goede orde). 8 uur slaap is een luxe. Ik verlang naar de dagen van vrije periodes, een stoptijd van 3:30 PM, en vrije zomers. Je hebt meer tijd in je jeugd dan je denkt.

1. Je zult nooit zoveel tijd hebben. Gebruik het wijselijk, sprinkhaan.Kidpreneur: LeiLei 
Founder, ontworpen door Lei

LeiLei begon met het ontwerpen van sieraden op de leeftijd van 13. Drie jaar later werd haar hobby de basis voor haar bedrijf. Voor LeiLei was het investeren van tijd in haar bedrijf lonend omdat het gebaseerd was op een passie. 

“Ik was 16 toen ik begon. Toen ik op de middelbare school zat, was het vrij eenvoudig om alles in balans te houden. Toen ik naar de universiteit ging, behandelde ik het alsof het een andere deeltijdbaan of werkstudie was. Ik zet een paar uur per week apart en voer bestellingen uit. Dit werd een stuk lastiger in de finale en het kerstinkopenseizoen. Ik zou willen multitasken door tegelijkertijd juwelen te studeren en te maken. Ik werk aan de meer tijdrovende aspecten (nieuwe producten, fotografie, website-ontwerp, enz.) Tijdens pauzes. “ – LeiLei 

2. Profiteer van gratis middelen – uw school heeft er een schat aan.

Hier is een dosis realiteit: na de middelbare school gaat je opleiding je kosten. Eigenlijk is dat ook het geval voor al het andere. Dit is jouw gratis rit, zoon. Je bent verplicht om meer te betalen voor vrijwel alles, van buspassen tot entertainment. Veel scholen beginnen de behoefte aan praktische zakelijke vaardigheden aan te pakken en bieden keuzelessen aan als onderdeel van het curriculum. Labs, studio’s en technische apparatuur staan ​​ook tot uw beschikking.

2. Profiteer van gratis middelen - uw school heeft er een schat aan.Kidpreneur: Sydney 
Founder, Poketti LLC

We hebben Sydney voor het eerst ontdekt toen ze een van de jongste concurrenten werd in de Shopify Build A Business Competition . Samen met haar zus Toni richtte ze Poketti op met vaardigheden die ze had geleerd in een klasse van ondernemerschap van de 7e rang. Sydney heeft haar eerstejaars schoolvaardigheden verbeterd voor haar eerste jaar op de middelbare school en blijft haar uitvinding-dierlijke kussens verkopen met zakken voor het vasthouden van mobiele telefoons of tandenfeeën in haar Shopify-winkel. 

Bonusles: de meisjes reageerden op mijn e-mail terwijl ze in de rij waren voor een ritje naar Disneyland – een herinnering dat het belangrijk is om de tijd te nemen om alleen maar een kind te zijn.

“De sleutel tot het benutten van de vele mogelijkheden die Poketti ons biedt, is om voorbereid, optimistisch en zelfverzekerd te zijn in onszelf en ons bedrijf.” – Sydney en Toni

3. Gebruik je ingebouwde publiek om je voordeel te doen.

Je zult nooit in je volwassen leven zo’n vast publiek hebben tot je beschikking. Klasgenoten worden de beste springplank voor het testen van een product en het ingebouwde netwerk van een school maakt krachtige mond-tot-mondreclame gemakkelijk.

3. Gebruik je ingebouwde publiek om je voordeel te doen.Kidpreneur: Lucja 
Partner, Clicks Charms 

Geïnspireerd door Lucja’s enthousiasme voor het verkopen van charmes aan haar vrienden op school, begon Clicks Charms, een familiebedrijf, als een juwelenbedrijf, maar groeide uit tot een direct verkoopplatform voor kinderen, gericht op het aanleren van waardevolle zakelijke vaardigheden. 

“Weten hoe je een bedrijf moet starten en runnen is zeer empowerend en geeft kinderen de tools om succesvolle, verantwoordelijke en geëngageerde volwassenen te zijn. Bijna elk kindbedrijf kan succesvol zijn met passie, een geweldige houding, organisatie en discipline. “ – Andrea, Stepmom

4. Maak fouten. De val is veel moeilijker als je een hypotheek hebt.

Het starten van een bedrijf op elke leeftijd brengt risico’s met zich mee, vooral wanneer het levensonderhoud van uw gezin er afhankelijk van is. Sla nu op terwijl je uitgaven laag zijn, en het dak boven je hoofd wordt gegarandeerd door het inkomen van iemand anders.

4. Maak fouten. De val is veel moeilijker als je een hypotheek hebt.
Foto: Enna Chiang

Kidpreneur: Nick 
Co-founder, Bone Broths

Nick en zijn broer Justin mishandelden net zo veel gezonde traktaties als welk kind dan ook, maar hun moeder slaagde er toch in om goede eetgewoonten aan te wakkeren. Het duo begon zijn eigen bedrijf toen ze de immuunversterkende voordelen van bottenbouillon ontdekten – een levensmiddel dat ook de gezondheid van de gewrichten verbetert, maar schijnbaar onmogelijk te vinden was. 

“Bij het starten van een bedrijf is er veel dat je niet weet, en de enige manier om je leercurve te versnellen is door veel dingen te proberen. Proberen en falen is niet iets om te vermijden. Mis snel en leer sneller. “ – Nick 

Proberen en falen is niet iets om te vermijden. Misluk snel en leer sneller.

5. Krijg een onderwijs-leven vaardigheden zijn student-schuldenvrij.

Mijn eerste baan schrappen uit de universiteit werd volledig toegeschreven aan mijn buitenschoolse werk via de studentenvereniging. Hoewel het niet mijn eigen bedrijf was, bood het een gelegenheid om te leren over zakelijke en overheidsvaardigheden die niet op de kunstacademie worden onderwezen.

Begrijp me niet verkeerd: formeel onderwijs heeft immense waarde, maar het zal je geen volwassene maken. “Ik denk dat het werken met een bedrijf voor uw kinderen een geweldige kans is om discussies te voeren over zaken (winst / verlies, risico / beloning, enz.)”, Zegt Doug Tetzner, wiens kidpreneur-zonen een bedrijf runnen op Shopify.

(Voormalig) Kidpreneur: Tucker 
Product Manager, Shopify

Tucker Schreiber is een Doogie Howser voor de millennial-set. Zijn naam is misschien een vertrouwd voor sommige lezers, omdat hij op deze blog regelmatig content bijdroeg voordat hij naar het productteam ging. Hoewel hij niet langer een kind is, is het de ervaring die hij opdeed uit zijn jeugd in ondernemerschap, waardoor hij twee bureaus naast hem neerzet.

Hij had verschillende bedrijven onder zijn riem voordat hij een schaarse tienersnor kon laten groeien. In zijn functie spreekt hij als eerste persoon, adviseert hij op basis van zijn eigen ervaringen. Je kunt geen straat smarts kopen. 

“In staat zijn om te bewijzen dat je de ups en downs hebt doorgemaakt van het bouwen van een bedrijf en zelf geld verdienen, is ongelooflijk waardevol, en in sommige gevallen belangrijker dan een stuk papier van de universiteit dat zegt dat je voor 4 jaar naar school ging jaar. “ – Tucker 

6. Maak gebruik van de volwassen status van uw ouders.

Je bent jong. Je energie is grenzeloos, en dat geldt ook voor de mogelijkheden. Je kunt alles doen, toch? Dat is, in de meeste gevallen, met de goedkeuring van je ouders. Als een minderjarige, kan het starten van een bedrijf een beetje lastig zijn vanuit een juridisch oogpunt. Op veel plaatsen ben je niet oud genoeg om een ​​juridisch bindende overeenkomst aan te gaan, of houd je een creditcard bij in je eigen naam. 

In Canada en de VS kunnen minderjarigen (in de meeste gevallen minder dan 18 jaar) geen contracten ondertekenen. Maar uw ouders kunnen het voor u doen. De Amerikaanse Small Business Administration adviseert dat ouders advies inwinnen bij een accountant en een advocaat.

6. Maak gebruik van de volwassen status van uw ouders.
Foto’s: Annabella Charles

Kidpreneur: Mo 
Founder, Mo’s Bows

Moziah, die op Memphis was gebaseerd, startte zijn handgemaakte bowtie-bedrijf toen hij nog maar 9 was. Sindsdien heeft de dappere kidpreneur een deal gesloten op Shark Tank en blijft een succesvolle e-commerce winkel draaien op Shopify. Met de hulp van zijn moeder natuurlijk. Ze is een medewerker van het bedrijf, net als zijn grootmoeder. 

Zijn advies voor andere jonge mensen?

“Zoek uit wat je leuk vindt en ontdek hoe je er geld mee kunt verdienen, laat je passie dan gewoon doorgaan met je bedrijf.”

Laat uw passie uw bedrijf drijven.

7. Doe waar je van houdt: maak van een hobby een bedrijf.

Hobby’s zijn natuurlijk ideale zakelijke ideeën voor het publiek van jongeren. En eerlijk gezegd, voor iedereen. Verander een liefde voor dieren in een lokaal hondenwandelbedrijf of een affiniteit voor naaien in een online kledingwinkel. Leer zakelijke en levensvaardigheden terwijl je doet wat je al doet in je vrije tijd. Extra geld verdienen voor collegegeld is jus.

7. Doe waar je van houdt - maak van een hobby een bedrijf.
Kidpreneur: Maya 
CEO, Maya’s ideeën

Super-kid Maya heeft meer titels dan Holyfield. Ze is een filantroop, ontwerper, activist en inspirerende spreker die ook kan coderen, schrijven en tekenen. Bovendien is ze de CEO van Maya’s Idea’s, een bedrijf dat ze begon op 8-jarige leeftijd. Ze verscheept haar eigen milieuvriendelijke ontwerpen over de hele wereld en trok zelfs de aandacht van het tijdschrift Entrepreneur . Maya’s ideeën is ontstaan ​​uit de passie van de oprichter voor technologie en het milieu. 

Hoe beginnen startende ondernemers aan hun start, volgens Maya?

“Allereerst is het belangrijk om te weten wat je ideeën zijn. Start een ideeënboek, een dagboek waarin u al uw ideeën voor uw bedrijf kunt opschrijven. Of het een kleine gedachte is die je in je hoofd kruist of het volgende grote idee, het is belangrijk om het opgeschreven te hebben. Zelfs als het niet belangrijk lijkt, kan het in de toekomst heel nuttig zijn. “- Maya

8. Geef terug.

Houd je goede karmaniveaus hoog. ‘Filantroop’ en ‘mentor’ zijn machtige indrukwekkende woorden om toe te voegen aan je universiteitsapplicatie of LinkedIn-profiel. Doneer een deel van de winst aan een goede zaak, of gebruik wat je als kind hebt geleerd om medestudenten te helpen. 

8. Geef terug.
Kidpreneur: Esma 
Founder, Stargaze Jewelry

Stargaze Jewelry was een fel licht in de Build A Business Competition 2015  . Esma begon een bedrijf geïnspireerd door haar liefde voor sprankelende dingen en bouwde het op via haar invloedrijke Instagram-account. Samen met andere jonge ondernemers lanceerde ze ook Ivory Ella – een e-commerce bedrijf dat 10% van de nettowinsten schenkt aan Save The Elephants . 

Welk advies geeft ze aan andere jonge aspirant-ondernemers?

“Er zullen enkele obstakels zijn die je proberen te stoppen, mensen die aan je twijfelen, maar zolang je doorgaat met doen wat je begon en waar je van houdt, zul je altijd ver komen en het zal het allemaal waard zijn aan het einde.” – Esma 

Zolang je doorgaat met doen waar je aan begonnen bent en van houdt, zul je altijd ver komen.

9. Weet dat je het waard bent.

Kijk rond bij je concurrenten. Wat vragen ze aan voor hetzelfde product of dezelfde service? Als het aanbod dat u aanbiedt van vergelijkbare waarde is, prijs het dienovereenkomstig. Laat een ouder of mentor je helpen met prijzen, of raadpleeg online bronnen . 

(Voormalig) Kidpreneur: Carson 
Front End Developer, Shopify

Carson leidde verschillende kinderactiviteiten van zijn thuiscomputer en gebruikt veel van zijn autodidactische vaardigheden in zijn huidige functie bij Shopify. 

“Aanvankelijk voelde ik me schuldig omdat ik geld van mensen had gekregen om iets te doen dat ik graag deed. Het duurde lang om te beseffen dat ze het werk dat ik aan het doen was meer waardeerden dan het geld dat ze kwijtscholden. “ – Carson 

10. Denk groter.

Steek uw hand op als uw eerste baan bestond uit het verwerken van vleeswaren. Denk buiten de ingesloten bevroren pasteitjes en overweeg de alternatieven: heb je een geweldig idee voor een product om te verkopen? Zou u een waardevolle dienst in uw buurt kunnen aanbieden?

10. Denk groter.
Foto: Danielle Levitt, via New York Magazine

Kidpreneur: Erin 
CEO, Shop Jeen

Koop Jeen hoofd honcho, Erin Yogasundram vertelde aan New York Magazine dat ze de salarissen van haar stagiairs opruimde en besefte dat ze het beter kon doen. Ze richtte Shop Jeen vijf jaar geleden op vanuit haar slaapzaal op de universiteit, en gebruikte de winst van het doorverkopen van een royaal gemarkeerde Céline-tas via een online marktplaats.

Haar eerste kennismaking met het ondernemerschap begon echter op 11-jarige leeftijd, toen ze handtekeningen van MTV-gastkunstenaars omdraaide, met een gemiddelde van $ 500 per week.

“Ik vraag mezelf af:” Wat zou (WWE) Vince McMahon doen? ” Hij heeft mensen moeten afleggen, hij heeft te maken gehad met rechtszaken van artiesten. Hij heeft 600 werknemers, 100 onafhankelijke contractanten en moet vijf verschillende live-evenementen per week organiseren. Als hij dat aankan, kan ik dit aan. “ – Erin, via The Cut

Onze kidpreneur-consultants hadden de juiste mix van gumption, passie en ondersteuning om succesvolle bedrijven op te bouwen terwijl ze zich voorbereidden op examens en senior prom. Tijdreizen opzij, het kan voor mij te laat zijn. Maar er is nog steeds tijd, jonge buck-word geïnspireerd door je leeftijdsgenoten en zet je kind aan het werk. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format