Hoe de Facebook Analytics Tool te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe de Facebook Analytics Tool te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien

6 min


131
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook heeft zijn nieuwe Analytics- tool in mei stilletjes uitgerold . De meeste bedrijven weten niet eens dat het bestaat!

Het is een krachtig platform (met een mobiele app-versie) dat wedijvert met Google Analytics en waarmee adverteerders de volledige reis van een gebruiker op verschillende Facebook-kanalen, inclusief desktop, messenger en meer, kunnen gaan begrijpen.

Hoewel Facebook Analytics enorm waardevol is, kan het een uitdaging zijn om dit op te zetten en te begrijpen.

Dus we hebben het in deze handleiding uiteengezet om Facebook Analytics te beheersen!

Als je nieuw bent bij Facebook-marketing, zou je kunnen denken dat het plaatsen van een paar leuke en goed ontworpen gesponsorde berichten je merk zal helpen met erkenning en volgers te krijgen.

Hoewel het heel belangrijk is om likes toe te voegen (en er plezier in te hebben!), Als je je advertenties publiceert zonder een plan (dat wil zeggen een campagne met duidelijke doelstellingen, zoals het genereren van websiteverkeer of het maken van conversies), dan mis je de boot!

Door uw Facebook-advertenties in te kaderen met een of meer doelen voor uw bedrijf of organisatie, kunt u het meesteuit het proces halen – van het maken van advertenties die meer gericht zijn op uw specifieke doelgroep (en) om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de resultaten .

In het bijzonder, het analyseren van uw advertenties nadat deze een tijdje zijn uitgevoerd, zal u een heel eind helpen om uw ROI te verhogen.

Veel adverteerders hebben verschillende hulpprogramma’s zoals Google Analytics gebruikt en vertrouwen op een Facebook-advertentiebeheer om beter inzicht te krijgen in de verdeling van het verkeer. De recente release van Facebook Analytics  laat alle marketeers aan het woord.

Het is een krachtige toevoeging aan het platform waarmee adverteerders hun kijkers op een gedetailleerd niveau kunnen begrijpen.

Facebook Analytics (deel 1) – instellen

Een van de fundamenten van Facebook-marketing is om de resultaten te kunnen meten en beslissingen te nemen op basis van die gegevens.

Zonder alle uitkomsten te kunnen volgen, moeten we een beroep doen op giswerk, wat resulteert in veel verspilde advertentie-uitgaven.

Heb je Facebook Ads Manager en Google Analytics ooit frustrerend gevonden, omdat ze alleen verschillende stukjes van de puzzel bevatten maar niet het volledige plaatje onthullen?

Facebook Ads Manager kan veel statistieken leveren voor elke advertentiecampagne, vooral wanneer de Facebook-pixel wordt gebruikt.

Het is echter nog steeds beperkt omdat het alleen naar acties kijkt nadat op een advertentie is geklikt of bekeken, er wordt geen rekening gehouden met organische interacties op de bedrijfspagina van Facebook.

Het kijkt ook niet naar de algemene geschiedenis van elke gebruiker; in plaats daarvan gebruikt het ‘last touch attributie’, waarbij het alleen de uitkomsten meet van de laatste advertentie waarop is geklikt of bekeken.

Marketeers hebben zich in plaats daarvan vaak tot Google Analytics gewend om de gebruikersreis in kaart te brengen, maar dit heeft ook beperkingen omdat het geen interactie heeft met de Facebook-pixel.

Voer Facebook Analytics in.

Facebook Analytics kan verschillende Facebook-pagina’s, pixels en apps samenvoegen om een ​​compleet beeld te geven van gebruikersinteracties in de tijd.

Nu kunnen we voor het eerst de resultaten van organische en betaalde marketing volgen op meerdere apparaten en sessies in wat Facebook ‘people-first analytics for an omnichannel world’ noemt.

Het beste van alles is helemaal gratis !!!

Facebook Analytics instellen

Het moeilijkste deel van het gebruik van Analytics is om het te beginnen.

Navigeer binnen Business Manager naar het menu Meet & rapport en selecteer Analytics:

Facebook-analyse instellen

Vervolgens wordt een lijst met uw bedrijfspagina’s en pixels weergegeven.

Het gebruik van slechts één pagina of pixel zal echter zeer beperkt zijn, we willen naar het gteheel kijken en de gebruikers volgen op al onze kanalen.

In plaats daarvan zou u een Event Source Group – of ESG – moeten instellen door de optie in de rechterbovenhoek te kiezen:

Facebook-analyse instellen

U kunt nu uw ESG een naam geven en de apps, pixels en pagina’s kiezen die moeten worden opgenomen:

Facebook-analyse instellen

Configureer uw opties en maak uw ESG aan:

Facebook-analyse instellen

Hoewel deze stap eenvoudig lijkt, worden de vereiste items niet weergegeven tenzij u de accounteigenaar bent van de relevante pagina’s en pixels.

Dat betekent dat agentschappen en aannemers in dit stadium een ​​extra stap moeten zetten.

Het is niet voldoende om toegang tot het advertentieaccount te hebben, binnen Business Manager is de pixel een afzonderlijk item en moet deze door de eigenaar van de pixel worden gedeeld.

Om een ​​pixel te delen, kan de accounteigenaar naar Business-instellingen gaan in Business Manager en de optie Gegevensbronnen uitvouwen:

Facebook-analyse instellen

Klik op de pixeloptie, kies de relevante pixel en deel met de persoon die Analytics instelt:

Facebook-analyse instellen

Als de benodigde items nog steeds niet worden weergegeven bij het maken van de ESG, controleer dan uw toegangsniveau . Over het algemeen is toegang op beheerdersniveau in plaats van alleen een analisteniveau nodig om een ​​ESG in te stellen.

Nadat u uw ESG hebt gemaakt, is het moeilijkste deel voorbij en nu kunnen we enkele analyses uitvoeren!

Facebook Analytics (Deel 2) – Uw dashboard gebruiken

Wanneer we inloggen op Facebook Analytics, krijgen we een dashboard aangeboden dat automatisch wordt gegenereerd met de meest relevante gegevens, waaronder Groei, Betrokkenheid, Monetisatie, Mensen en een zijbalk met Daily Insights:

Facebook Analytics Dashboard

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar in dit artikel bekijken we drie van de populairste rapporten die in Analytics kunnen worden gemaakt , te beginnen met trechters.

Facebook Analytics-rapport # 1 – trechters

Met trechters kunnen we de gebruikersreis volgen vanaf het eerste contact tot het voltooien van ons einddoel.

Begin met het selecteren van trechters in het menu aan de linkerkant , en dan krijg je een scherm zoals dit:

Facebook Analytics Dashboard

Klik op de groene knop Trechter maken om uw eerste trechter te maken.

In dit voorbeeld willen we zien of reacties op de Facebook-pagina ertoe leiden dat gebruikers naar de website gaan en uiteindelijk kopen, zodat we een eenvoudige trechter in drie fasen kunnen opzetten:

Voor dit bedrijf ging 36,9% van de mensen die opmerkingen gaven op de Facebook-pagina vervolgens naar de website en 10,5% daarvan kochten vervolgens, wat betekent dat 3,9% van de mensen die opmerkingen hadden gemaakt, besloten om van de site te kopen.

Eindelijk kunnen we de waarde van engagement op de Facebook-pagina bewijzen!

Vergeet niet om de pinoptie in de rechterbovenhoek te gebruiken om een rapport te pinnen en op te slaan op het door u gekozen dashboard:

Facebook Analytics Report # 2 – Inkomsten

Het tweede rapport dat we zullen bekijken, is een omzetrapport.

Deze is eenvoudig in te stellen.

U hoeft alleen het datumbereik te kiezen en vervolgens in het menu op de optie Revenue te klikken :

Facebook Analytics Verslag opbrengst

Als u dit rapport doorbladert, worden ook het aantal kopers en de verdeling van leeftijd en geslacht weergegeven:

Facebook Analytics

Best handig, toch?

Facebook Analytics Report # 3 – Klant Lifetime Value

Het derde – en misschien wel meest krachtige – rapport dat we zullen behandelen is de klantlevensduurwaarde .

Nogmaals, dit is eenvoudig in te stellen.

Ten eerste, kies Lifetime Value van het linker menu, dan moet je beslissen of voor alle gebruikers bevatten (iedereen die in wisselwerking met u) of betalende gebruikers (alleen degenen die een aankoop).

In dit voorbeeld zullen we kijken naar Paying Users:

Facebook Analytics-levenslange klantwaarde

Conventionele rapporten in Business Manager kijken alleen naar de kosten per conversie en omzet voor elke individuele aankoop. Door naar CLV te kijken , kunnen we zien hoeveel een klant ons in de loop van enkele maanden waard is.

Voor verschillende bedrijven hebben we een CLV 50% hoger gezien dan die van de eerste aankoop.

Hierdoor kunnen we 50% meer besteden aan de aanschaf van elke nieuwe klant, omdat we weten dat deze extra inkomsten zal genereren bij deze terugkerende klanten, waardoor we de advertentie-uitgaven en inkomsten kunnen vergroten.

Tijd om het uit te testen!

Het beste van een nieuwe tool als deze is de kans om een ​​early adopter te zijn van strategieën waar anderen nog niet aan zijn vastgehouden.

Als u de juiste Facebook-functie Analitycs gebruikt, kunt u een aanzienlijk voordeel behalen ten opzichte van uw concurrenten of andere merken door uzelf te onderscheiden op het Facebook-platform en inhoud te maken waar uw gebruikers dol op zullen zijn!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *