Hoe Google-advertenties te gebruiken in Suggesties en aanbevelingen om advertenties te maken die goed converteren. - DeLaatbusiness

Hoe Google-advertenties te gebruiken in Suggesties en aanbevelingen om advertenties te maken die goed converteren.

9 min


171
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het schrijven van de perfecte Google-advertentie kost tijd, creativiteit en ontelbare uren om te testen.

Maar u heeft die uren niet en u zou willen dat er een manier was om meerdere advertenties per advertentiegroep te testen zonder al te veel van uw waardevolle en beperkte tijd te besteden.

Welnu, dat is zo! Het wordt  Aanbevelingen genoemd en het is de functie voor Google-advertentiesuggestie  .

‘Aanbevelingen’ is de nieuwe en verbeterde versie van de functie ‘Mogelijkheden’ die alle AdWords-gebruikers onthouden.

Suggesties voor Google-advertenties helpen u om strategisch betere advertenties te maken zonder uw advertentie-uitgaven aan te zwengelen.

In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste punten voor het gebruik van suggestiesvoor Google-advertenties om uw advertentiestrategie te optimaliseren en conversies te genereren .

Suggesties voor Google-advertenties geven adverteerders meer inzicht in de prestaties van advertenties, biedstrategie, doelgroep en targeting en de algehele accountstatus. 

Met deze gepersonaliseerde aanbevelingen kunt u uw klikfrequentie (CTR) direct verbeteren.

En  als uw bedrijf een positieve relatie vindt tussen de klikfrequentie en conversie , kan investeren in kansen om klikken te verhogen ook indirect de conversie verbeteren.

Als je wilt:

 • Weet wat suggesties voor Google-advertenties zijn.
 • Identificeer de vier hoofdcategorieën van suggesties voor Google-advertenties.
 • Bepaal de mogelijkheden voor conversie voor elke categorie suggesties voor Google-advertenties.

je bent op de juiste plek. Laten we beginnen!

Wat zijn suggesties voor Google-advertenties?

Google AdWords is een onmisbaar advertentiekanaal; Google-advertenties krijgen 65% van de klikken na het zoeken op trefwoord (tegenover slechts 35% voor uw standaard zoekopdrachten met organische zoekwoorden).

Suggesties voor Google-advertenties zijn automatische aanbevelingen op maat die adverteerders helpen meer uit hun AdWords-campagnes te halen. In veel gevallen identificeren aanbevelingen mogelijkheden om de klikfrequentie (CTR) te verbeteren. In andere gevallen kan het u helpen meer van de juiste mensen te bereiken of de verkoop te verhogen.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

Machinaal leren is wat deze aanbevelingen vergemakkelijkt. Google analyseert uw advertenties om na te gaan welke het best presteren. Van daaruit maakt het variaties voor u om te proberen.

Dit proces vindt continu plaats: variaties worden getest, de resultaten worden verwerkt om de best presterende te bepalen en nieuwe variaties worden aanbevolen op basis van wat werkt.

Hierdoor evolueren uw advertenties voortdurend naar voortdurende verbetering.

Vervolgens zullen we onderzoeken hoe we deze aanbevelingen kunnen gebruiken om conversies aan te sturen.

Hoe u conversies kunt genereren met suggesties voor Google-advertenties

Adverteerders geven VEEL over conversie, zoals ze zouden moeten! Dat is tenslotte de reden waarom de meeste advertenties bestaan! Om die reden zijn de meeste suggesties voor Google-advertenties gericht op het verbeteren van de CTR.

Dat komt omdat Google weet dat de kritieke stap tussen digitale advertenties en conversie eigenlijk KLIKKEN in de advertentie is. Hogere CTR vertaalt zich meestal naar een hogere conversieratio.

Suggesties voor Google-advertenties kunnen in vier hoofdcategorieën worden ingedeeld:

 1. Advertenties en extensies
 2. Biedingen & budgetten
 3. Zoekwoorden en targeting
 4. reparaties

(Hier is de volledige lijst met Google Ad-suggesties die u kunt krijgen.)

We zullen uiteenzetten hoe elk van deze vier soorten aanbevelingen kan worden gebruikt om de conversie te stimuleren.

# 1) Advertentieversies maken en testen voor betere prestaties

Als u wilt weten welke advertenties het beste presteren, moet u verschillende varianten testen.

Daarom heeft Google suggesties voor ‘Advertenties en extensies’ gemaakt . Binnen die functie kunt u bestaande advertenties aanpassen of nieuwe maken. Als onderdeel hiervan analyseert Google ook de advertentieprestaties om daadwerkelijk exemplaarvariaties aan te bevelen.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

De tweede helft van de functie bevat het voorstellen van extensies om uw advertentie weer te geven.

Advertentie-extensies helpen u verder te gaan en gaan verder dan alleen de basisbeginselen van Google-advertenties.

Zonder extensies zijn uw advertenties eenvoudigweg opgebouwd uit drie componenten:

 1. Uw basiskop
 2. Een URL
 3. Welke kopie u ook kiest om te gebruiken

 

Een krappe advertentie kan er als volgt uitzien:

Best simpel, toch?

Met extensies kunt u meer inhoud aan uw advertentie toevoegen om meer verkeer binnen te halen door sitekoppelingen toe te voegen die specifieke pagina’s, telefoonnummers of zelfs locatie bevatten.

In het voorbeeld hierboven kunnen bijvoorbeeld Bombas extensies gebruiken om koppelingen toe te voegen voor promo-deals, technische details over hun producten en de missie van het bedrijf:

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Van de twee advertenties is de tweede variant (die met extensies) aantrekkelijker. Dat komt omdat het je aandacht trekt en je je afvraagt: wat is de technologie van deze sokken? Wat is de sociale missie van het bedrijf? Hoe kan ik gratis sokken krijgen ?! De enige manier om uw nieuwsgierigheid te verzadigen, is klikken.

Google zal uw huidige extensies bekijken en aanbevelingen doen die de prestaties van uw advertentie zullen helpen.

Suggesties kunnen het toevoegen van:

 • Oproepextensies. Geef mensen een manier om u te bereiken door uw telefoonnummer toe te voegen aan uw advertentie.
 • Prijsextensies. Geef uw prijsmenu weer zodat mensen eenvoudig kunnen zien wat u verkoopt en voor hoeveel.
 • Sitekoppelingen. U kunt sitekoppelingen toevoegen om specifieke webpagina’s in uw advertentie weer te geven, zoals hierboven geïllustreerd.
 • Extensies voor website-extensies. Hier kunt u een korte lijst maken van belangrijke details die u wilt weergeven, zoals specifieke services, merken of stijlen die u aanbiedt.

 

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

Hierboven gebruikt Tires Plus de extensie voor website-informatie om eenvoudig de beschikbare services en merken te delen voordat u op de advertentie klikt.

Wat dit betekent voor conversie:

De berichten en extensies die in uw advertentie zijn opgenomen, zijn belangrijk om goed te krijgen, omdat ze het eerste zijn dat mensen te zien krijgen en daarom het maken of breken van de vraag of iemand klikt. Het is belangrijk dat uw advertenties aantrekkelijk zijn.

U kunt aanbevelingen voor advertenties en extensies gebruiken om de conversie te verbeteren door:

 • Wrijving verlagen. Als u bijvoorbeeld een telefoonnummer toevoegt, kunnen mensen gemakkelijk contact met u opnemen zodra ze uw advertentie te zien krijgen.
 • CTR verhogen. U maakt uw advertentie informatiever en boeiender door links toe te voegen die van belang zijn, en ook te werken met specifieke advertentievarianten waarvan is bewezen dat ze beter presteren.
 • Markeer de geboden services. U kunt de onderstaande interface gebruiken om prijzen en menu-items toe te voegen aan uw advertentie. Op deze manier kunnen mensen ervoor zorgen dat uw bedrijf is waarnaar ze op zoek zijn. Als ze op uw advertentie klikken, zullen ze waarschijnlijk sneller converteren.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

# 2) Breid het bereik van uw advertentie uit

Om u te helpen uw bereik te optimaliseren, bevatten suggesties voor Google-advertenties een categorie voor ‘Trefwoorden en targeting’.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

Zoekwoorden zijn de zoektermen die mensen naar uw advertentie leiden. Jij kan:

 • Geef zoekwoorden op. Dit zijn termen waarmee uw advertentie wordt weergegeven in Google Zoeken. Hoe beter u krijgt om relevante zoekwoorden aan uw advertentie te koppelen, hoe beter uw advertenties presteren.
 • Selecteer ‘uitsluitingszoekwoorden’. Deze hebben precies het tegenovergestelde doel: uw advertentie wordt NIET weergegeven als resultaat van deze zoektermen. Uitsluitingszoekwoorden zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat uw advertentie niet wordt weergegeven bij irrelevante zoekopdrachten.
 • Verwijder zoekwoorden die overbodig zijn. Zoekwoorden worden overbodig geacht als ze zich binnen dezelfde advertentiegroep bevinden (advertentiegroepen zijn meerdere advertenties met hetzelfde onderwerp als zoekwoorden), biedstrategie of zoektype. Om uw bereik te vergroten, moeten uw zoekwoorden relevant en toch divers zijn.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

 • Verwijder zoekwoorden die niet goed presteren. Het heeft geen zin om zoekwoorden te behouden die niet goed presteren. Als een jaar is verstreken sinds een zoekwoord vertoningen heeft gegenereerd, markeert Google deze zoekwoorden en raadt u aan deze te verwijderen. Eentje bij de hand, dit is een goede huishouding en houdt je account schoon. Aan de andere kant helpt het u bij het identificeren van zoekwoorden die niet veel nut dienen.

Targeting is het andere onderdeel van deze categorie suggesties voor Google-advertenties.

Publiekssuggesties kunnen zijn:

 • Doelgroepen specificeren. Als u uw advertenties voor de juiste mensen wilt weergeven, moet u uw doelgroepen opgeven. Google biedt u de mogelijkheid om doelgroepen te selecteren op basis van koopgedrag , zoekactiviteit (bijvoorbeeld als ze op zoek zijn naar een vergelijkbaar product of dezelfde service) of mensen die uw website al hebben bekeken (dit is opnieuw marketing ).
 • Dynamische tekst toevoegen voor meer gepersonaliseerde advertenties . Met deze functie wordt de tekst van uw advertenties automatisch bijgewerkt op basis van bepaalde parameters zoals het tijdstip van de dag, specifieke zoekwoorden of zelfs het apparaat waarop iemand de advertentie bekijkt.

Wat dit betekent voor conversie:

Bereik is belangrijk voor het aansturen van conversies. Meer bereik indirect betekent meer conversie. Maar u kunt niet alleen het totale bereik vergroten en het een dag noemen. U moet een targetingstrategie ontwikkelen waarmee uw advertentie wordt weergegeven aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt.

Om de conversie te verbeteren, kunt u:

 • Krijg meer specifiek over uw doelgroep . Hoe beter u krijgt om uw advertentie voor de juiste ogen te plaatsen, hoe groter de kans die u heeft voor conversie. Doe dit door doelgroepen te maken die aansluiten bij de interesses en gewoonten van uw doelgroep en / of met een strategie voor heroriëntatie.
 • Concentreer u op de zoekwoorden die overeenkomen met waar uw doelgroep naar zoekt. Uw advertentie moet voor zoveel mogelijk relevante zoekwoorden worden weergegeven. Doe dit met advertentiegroepen en zoekwoorden met bewezen prestaties.
 • Bouw een Smart Display-campagne. Smart Display- campagnes maken uw advertentie modulair. U plugt alle afzonderlijke componenten van uw advertentie in (uw kop, logo’s of andere afbeeldingen, extensies) en Google bepaalt de optimale manier om uw advertentie weer te geven. Slimme schermen blijken de conversie met 20% te verhogen (zonder dat u meer geld hoeft uit te geven!)

# 3) Bied slimmer

U moet beslissen over zoekwoorden waarop u kunt bieden. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert voor een zoekwoord waarop u wilt bieden, voert Google enkele berekeningen uit. Eerst worden alle advertenties afgerond die het meest relevant zijn voor dat zoekwoord. Vervolgens wordt bepaald welke van die advertenties het hoogste bod heeft.

De advertentie met het meest relevante en hoogste bod wint de ‘advertentieveiling’.

U kunt uw biedstrategie optimaliseren met de derde categorie met suggesties voor Google-advertenties, ‘Biedingen & Begrotingen’. Dit kan het verschil maken of uw advertenties worden weergegeven voor relevante zoekopdrachten op trefwoord.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

Biedingssuggesties kunnen zijn:

 • Uw budget voor advertentie-uitgaven bijwerken. U kunt uw advertentie-uitgaven hoger of lager maken (terwijl u nog steeds een succesvolle campagne uitvoert! ). Google houdt rekening met wijzigingen in het budget en zoekt tegelijk naar manieren om uw campagnedoelen te behalen (bijvoorbeeld conversie, CTR of kosten per acquisitie).
 • Begrotingsbudgetten opnieuw toewijzen. Als een van uw advertenties niet al het budget gebruikt terwijl een ander constant meer uitgavenruimte nodig heeft, kunt u automatisch budgetten opnieuw toewijzen om ervoor te zorgen dat elke advertentie krijgt wat deze moet doen.
 • Biedingen aanpassen op basis van gebruikersapparaat. Misschien vindt u dat advertenties die op de desktop worden weergegeven, beter presteren dan advertenties die op mobiel worden weergegeven . U kunt het budget dienovereenkomstig instellen om uw maximumbiedingen hoger te maken voor advertenties die door desktopgebruikers worden bekeken.


Wat dit betekent voor conversie:

Bieden is de tweede kerncomponent van het weergeven van uw advertentie (de andere component is relevant). Je moet dit deel van de vergelijking goed krijgen, anders zullen je kansen op bekering dramatisch dalen.

Gelukkig kan de suggestie van Google Ads je helpen om conversie te stimuleren door je de mogelijkheid te geven om:

 • Bied voor meer klikken. Als u opgeeft dat uw doel klikken is, gebruikt Google uw maximumbodinstellingen om automatisch manieren te vinden om meer algemene klikken te genereren. Houd er rekening mee dat een toenemende CTR indirect de conversie kan verhogen.
 • Bied voor meer conversie. Als u meer een soort persoon bent van ‘conversie of snelweg’, kunt u uw doel instellen op conversie. Dit zorgt ervoor dat Google budget toewijst aan de manier om conversies te verbeteren.
 • Bied uw concurrentie uit. U kunt ervoor kiezen uw advertentie-uitgaven te verhogen om uw concurrenten te overtreffen om op hetzelfde of een vergelijkbaar zoekwoord te bieden. Dit is een groot deel van de manier waarop Google bepaalt welke advertenties worden weergegeven en in welke volgorde. Door dit te doen, ondersteunt dit conversie omdat het het algemene bereik van uw advertentie in relevante zoekopdrachten vergroot.
 • Haal uw advertentie naar voren en naar het midden. De bovenkant van de zoekpagina is het belangrijkste advertentie onroerend goed; de vier beste advertenties ontvangen 95% van de klikken . Advertenties op de eerste positie hebben een gemiddelde CTR van bijna 8% , vergeleken met de gemiddelde CTR van 2%. U kunt suggesties voor Google-advertenties volgen om een ​​biedstrategie te maken waarmee uw advertentie boven aan de zoekresultaten wordt weergegeven, of op zijn minst op de eerste pagina.

 

# 4) Houd de gezondheid van uw account bij

‘Reparaties’ is de vierde en laatste categorie suggesties voor Google-advertenties. Ze houden uw account in goede staat door problemen, zoals verbroken links, aan te geven of u te laten weten of uw advertentie is afgekeurd.

Google-advertentiesuggesties gebruiken om de conversie te verbeteren

Bron

Afkeuring van advertenties kan optreden als een advertentie ongepaste inhoud of plagiaat bevat, of als ongegronde, ingrijpende uitspraken worden gedaan als ‘wij zijn het beste croissantbedrijf ter wereld’!

Google doet dit om de kwaliteit van geplaatste advertenties hoog te houden. Als je je zorgen maakt over het goedkeuren van je berichten, kun je het goedkeuringsproces van Google doorlopen.

Wat dit betekent voor conversie:

Het is een goede gewoonte om uw advertenties te controleren op verbroken links en goedkeuring. Als u echter werkt met een grotere multi-channel advertentiecampagne, kan dit gemakkelijker gezegd dan gedaan worden.

De categorie Repair van Google Ads-suggesties is handig voor het intern controleren van uw AdWords-account om te zorgen dat het goed wordt beheerd en soepel wordt uitgevoerd.

 • Blijf op de hoogte van problemen met uw account. Als uw advertenties worden geweigerd, moet u dit weten. Eén, om een ​​nieuwe te maken, en twee, om ervoor te zorgen dat je weet wat niet werkt om je te helpen betere advertenties te maken in de toekomst.
 • Houd de wrijving laag. Als links in uw advertentie worden verbroken, creëert u wrijving in het pad naar conversie. Als u weet of links niet werken, kunt u een naadloze ervaring creëren.


Moet ik Google-advertentiesuggesties gebruiken?

Ja!

Suggesties voor Google Ads zijn een herinnering dat advertentieprestaties niet noodzakelijkerwijs meer geld uitgeven; de sleutel tot conversie is het opbouwen van een slimmere advertentiestrategie.

Het feit is dat er geen enkele winnende advertentie is. Evenmin is er één budgetstrategie om voor altijd aan vast te houden. Uw benadering van reclame moet vloeiend zijn en toch berekend. Handmatig doen zou tijdrovend en onnodig zijn als er een manier is om automatisch verbeteringen te identificeren en te implementeren met suggesties voor Google-advertenties.

Maak met suggesties voor Google-advertenties slimmer, niet moeilijker.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *