Hoe Influencers uw marketing-ROI kunnen stimuleren - DeLaatbusiness

Hoe Influencers uw marketing-ROI kunnen stimuleren

10 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vandaag is er een harde concurrentie tussen de bedrijven om doelgroepen aan te trekken en om te zetten in loyale klanten. Om nieuwe klanten te werven en de ROI-merken van hun bedrijf te vergroten, werken ze samen met influencers.

Bedrijven zijn nu geïnteresseerd om samen te werken met influencers in plaats van beroemdheden. Omdat ze zich realiseerden dat beïnvloeders authentiek zijn en de kloof tussen hun doelgroep en bedrijf kunnen overbruggen.

Dit bericht gaat dus over effectieve strategieën die influencers kunnen gebruiken om de ROI van uw merk te vermenigvuldigen.

Aan het einde van dit bericht krijg je meer informatie over hoe je influencers kunt gebruiken om je inkomsten te vergroten.

Influencer-marketing wint snel aan populariteit als een strategie om merkbekendheid en betrokkenheid van het publiek te vergroten. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Linqia, gebruikte 86% van de marketeers influencer marketing in 2017.

Dit is alleen natuurlijk gezien het feit dat influencers een loyale en betrokken fanbase hebben. Ze delen ook een vriendelijke band met hun volgersgemeenschap.

influencers marketing onderzoekMerken kunnen dit in meer dan één opzicht in hun voordeel gebruiken. Afgezien van het vergroten van de zichtbaarheid van het merk, biedt influencer marketing een enorm potentieel voor het genereren van conversies.

Dus, als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, heeft een influencer marketingcampagne de macht om een ​​aanzienlijke ROI te genereren.

Waarom Influencer Marketing gebruiken?

Influencer-marketing is heel anders dan merkcertificering door traditionele beroemdheden. Dit komt vooral door het scherpe contrast tussen influencers en bekende beroemdheden. Anders dan chagey en ontoegankelijke beroemdheden, beïnvloeden influencers op een persoonlijke manier interactie met hun volgers. Ze belonen hun volgers door hen een intieme glimp van hun leven te geven.

Puma werkte bijvoorbeeld samen met Rihanna, een Hollywood-beroemdheid, om hun AW17 Collection sneakers in Parijs te promoten. De video is erin geslaagd om meer dan 161.000 views en 2.4K-likes te ontvangen.

Aan de andere kant, Shannon is een schoonheidsbeïnvloeder die een video heeft gemaakt over unboxen en haar nieuwe make-uphaul van Sephora heeft geprobeerd. De video heeft meer dan 258K-weergaven en 12k-likes ontvangen.

Zoals u kunt zien, ziet de goedkeuring van beroemdheden er meer promotioneel en commercieel uit. Aan de andere kant is de video van de schoonheidsbeïnvloeder authentieker en minder promotioneel. Dat is waarom het meer betrokkenheid genereerde dan de goedkeuring van een beroemdheid.

Op hun beurt ervaren hun volgers deze beïnvloeders als gezagsdragers in hun niche. Ze worden waarschijnlijk beïnvloed door aanbevelingen van hun favoriete beïnvloeders. Sterker nog, 70% van de millennials beweren meer beïnvloed te zijn door bloggers dan door beroemdheden. Het is duidelijk dat beïnvloeders aankoopbeslissingen kunnen beïnvloeden op grond van hun positie.

Wanneer je content maakt in samenwerking met een influencer, helpt het je om hun fansgemeenschap te bereiken. Naast het vergaren van betere betrokkenheid, wint uw inhoud aan geloofwaardigheid en een groter bereik. Zo helpen influencer marketingcampagnes u om het lawaai te doorbreken en een blijvende impact te hebben op uw doelgroep. In feite, volgens de eerder geciteerde Linqia-studie, overtreft influencer content grotendeels het door het merk gecreëerde materiaal.

influencers marketing onderzoek

Afbeelding via Linqia

Influencer marketing heeft ook de macht om leads te genereren, conversies te genereren en een hoge ROI te genereren . Dit is grotendeels te wijten aan het vermogen van de beïnvloeders om de mening van hun publiek over uw product of dienst te vormen. Uw doelgroep zal een eerlijke getuigenis van een beïnvloeder vertrouwen op een advertentie die lof zingt over uw product of dienst.

Bijvoorbeeld, Jared Busch een tech enthousiaste YouTuber onlangs de nieuwe OnePlus 6T mobiele beoordeeld en gaf zijn eerlijke mening. Hij vertelt over de voor- en nadelen van de telefoon aan zijn YouTube-abonnees. De video is erin geslaagd om 638K-weergaven en 11K-likes te krijgen. Dit weerspiegelt dat eerlijke beoordelingen door het publiek worden gewaardeerd.

Hoe te partneren met beïnvloeders

Hoewel merken het immense bereik van influencer marketing begrijpen, slagen ze er vaak niet in om het goed te benutten. Om het maximale uit uw samenwerking met een influencer te halen , moet u een welomschreven strategie hebben. Dit omvat een reeks stappen. Deze omvatten het definiëren van uw einddoelen en het verbinden met de juiste beïnvloeders.

Stel een doelstelling in

De influencer waarmee u samenwerkt en de inhoud die u maakt, is afhankelijk van het uiteindelijke resultaat dat u wilt bereiken. Het is dus belangrijk om duidelijkheid te hebben over uw verwachtingen van de campagne.

Wilt u gesprekken over uw merk op gang brengen? Of wilt u de verkoop verbeteren en een hoge ROI genereren? Het beantwoorden van deze vragen zal het fundament van uw influencer marketingstrategie bepalen.

Als het gaat om het aanwakkeren van gesprekken en het vergroten van de verkoop via influencer marketing, is dit een van de beste voorbeelden. Bigelow Tea is een Amerikaans theemerk en hun doel voor de campagne was om de duizendjarige markt te betreden en hun omzet te vergroten. Dus werkten ze samen met lifestyle-influencers en bloggers om de voordelen van de Bigelow-theezakjes te promoten.

Een van de lifestyle-bloggers was Ashley of Cherished Bliss. Ze bedacht een origineel recept voor Bigelow Iced Tea. Het artikel is erin geslaagd om de hoogste rang in de zoekmachine van Google te krijgen in de zoekresultaten voor ‘ijslimonade drinken’. De blogpost genereerde met succes 44 miljoen impressies en verhoogde de omzet van het merk met 18,5%.

influencers marketing voorbeeld

Beeldbron – Cherished Bliss

Kies de juiste beïnvloeders

De beïnvloeder die u kiest om mee samen te werken, heeft een enorme impact op uw campagne.

Het eerste dat u moet doen, is dat ze tot dezelfde branche of niche behoren als uw merk. Dit garandeert dat uw product of dienst relevanter is voor hun volgers.

Special K werkte bijvoorbeeld samen met influencers die relevant waren voor de campagnedoelen van hun merk. Het merk wilde persoonlijke verhalen van echte en sterke vrouwen promoten. Dus besloten ze om samen te werken met vrouwen uit verschillende levenssferen, zoals sportvrouwen, huisvrouwen en ondernemers.

Een van de best presterende berichten is gemaakt door blogger en moeder Anna Saccone . De post behaalde een engagement van 15% .

Evenzo moet u evalueren of de inhoud van de beïnvloeder overeenkomt met uw algehele merkimago. Een tegenstrijdigheid in dit opzicht maakt de inhoud van de samenwerking geforceerd of nep.

Kijk ten slotte naar het algemene bereik van de beïnvloeder en de manier waarop fans omgaan met de inhoud.

Geef prioriteit aan uw inhoud

Kwaliteitsinhoud vormt de kern van elke succesvolle marketingcampagne. Influencer-marketing is geen uitzondering.

Ongeacht de populariteit van een beïnvloeder, bij gebrek aan goede inhoud, zal uw campagne geen indruk maken. Uw belangrijkste prioriteit zou moeten zijn om inhoud te creëren die interessant is en een soort van waarde aan het publiek biedt.

Het is vaak raadzaam om de influencer volledige creatieve vrijheid te geven. Ze hebben het beste idee van wat voor soort inhoud resoneert met hun volgers.

Naked Juice, een beroemd Amerikaans sapmerk, heeft met influencers samengewerkt om hun merk te promoten. Het merk gaf hun influencers creatieve vrijheid om innovatieve ideeën te bedenken om het merk te promoten. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van twee beïnvloeders om de creatieve verschillen en het belang van creatieve vrijheid beter te begrijpen.

Voorbeeld 1 – Naked Juice ging een partnerschap aan met een lifestyle blogger genaamd Kata La Vie . Ze plaatste een foto op haar Instagram waarop ze haar outfit en beautyroutine voor die dag liet zien. Op de foto plaatste ze heel slim een ​​sapfles van het merk en bestempelde deze als haar “post-gym brandstof”.

Om het relevanter te maken voor haar gebruikelijke berichten, nam ze haar outfititems voor vandaag op. Deze post is erin geslaagd om meer dan 3.500 likes te ontvangen.

Voorbeeld 2 – Naked Juice heeft ook samengewerkt met een fitness-beïnvloeder genaamd Danielle Peazer om het merk te promoten. Danielle filmde een dag in haar leven en liet zien hoe ze deze gezonde drank opneemt in haar dagelijkse routine. Ze deelde ook haar favoriete smaak met haar volgers. De post wist meer dan 23.000 likes te bemachtigen op Instagram.

Afhankelijk van uw uiteindelijke doel kunt u een van de volgende beïnvloedersstrategieën kiezen:

1. Productrecensies

Klanten vinden het moeilijk om merken te vertrouwen die hun eigen trompetten blazen. Ze vertrouwen liever op aanbevelingen van hun vrienden, familieleden, kennissen en natuurlijk hun favoriete beïnvloeders. Volgens een onderzoek van gen.video zijn influencers voor sociale media de meest effectieve en vertrouwde bron voor het stimuleren van de verkoop.

Samenwerken met een beïnvloeder om een ​​eerlijke productbeoordeling te maken en uploaden, is een geweldige manier om aankoopbeslissingen te beïnvloeden.

Laat de influencer zijn of haar ervaring delen, waarbij de voor- en nadelen van uw product worden beschreven. Een dergelijke beoordeling is waarschijnlijk betrouwbaarder dan een advertentie die laat zien hoe geweldig uw product is.

Dit is een uiterst nuttige strategie om leads te genereren en conversies te genereren.

Bijvoorbeeld, Sephora’s wordt gemeenschap genaamd “Beauty Insiders”. De leden van Beauty Insiders zijn populaire schoonheidsvloggers en bloggers. Met de intentie om hun eerlijke feedback te delen, gebruiken ze het product eerst zelf.

En dan delen ze hun eerlijke en oprechte recensies over het product met hun volgers. De klanten van Sephora waarderen deze echte feedback en hebben een groter vertrouwen in het merk. Dit leidt tot een toename van kwaliteitsleads en -conversies.

Naast recensies zijn unboxing-video’s ook een populaire manier om een ​​buzz over een nieuw product te genereren.

U kunt deze campagnes nog effectiever maken door de influencers een kortingscode of een partnerlink te laten opnemen.

Dit fungeert als een call-to-action en vraagt ​​het publiek om uw product te kopen.

Bovendien kunt u eenvoudig de ROI van uw campagne berekenen.

Huawei werkte bijvoorbeeld samen met Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy om hun limited edition smartphones te promoten.

Hilsenteger heeft een interessante unboxing-video van het product op YouTube gepubliceerd.

2. Wedstrijden en weggeefacties

Een weggevertje is een eenvoudige en effectieve strategie om de betrokkenheid van het publiek te vergroten en het bereik van de inhoud te vergroten.

Doorgaans gebruiken influencers hun sociale media-accounts om weggeefacties aan te geven, samen met de regels die moeten worden ingevoerd.

De meeste hebben een publiek nodig om:

 • Zoals een bepaald bericht.
 • Tag hun vrienden op het bericht.
 • Deel het bericht op hun social media-profielen.

Ten slotte wordt willekeurig een winnaar uit deze vermeldingen gekozen en worden de resultaten bekendgemaakt. Als gevolg hiervan krijgt de winnaar gratis toegang tot uw product of dienst.

Het kledingmerk Covington & Co. werkte bijvoorbeeld samen met een beïnvloeder, Holly Yeaton, om hun weggeefactie te promoten. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, worden de instructies heel duidelijk vermeld. Holly noemde ook de datum waarop ze de winnaar van deze weggeefactie zal verklaren. Dit heeft het merk geholpen de 16K-volgers van de influencer te bereiken en hun online bereik uit te breiden.

influencers marketing voorbeeld

Afbeelding via Instagram

Dit is een geweldige strategie om naamsbekendheid te vergroten. Het is ook handig voor het genereren van leads op de lange termijn. Het is vrij eenvoudig uit te voeren en helpt u uiteindelijk om een ​​hoge ROI te genereren.

Een nauwe bondgenoot van deze strategie is een wedstrijd voor sociale media . Het vereist dat het publiek deelneemt aan een wedstrijd of stemt in een peiling.

Net als bij een weggeefactie is dit uitermate handig om je publiek te betrekken en online gezoem over je merk te genereren.

3. Overname van sociale media

Bij een overname van sociale media moet u de controle overnemen en een beïnvloeder toestaan ​​namens u op uw sociale-mediaprofielen te posten.

Een groot voordeel van deze stap is dat uw publiek wordt geconfronteerd met een plotselinge stroom van nieuwe inhoud. Omdat influencers experts zijn in het maken van gebruikersgerichte content, kan een dergelijke overname ook de betrokkenheid van het publiek vergroten.

Bijvoorbeeld, Lil Miquela is een non-human-computer gegenereerde beïnvloeder, die over Prada’s Instagram rekening nam tijdens de Milaan Fashion Week. Deze door CGI gegenereerde influencer gaf haar 1,5 miljoen Instagram-volgers een virtuele rondleiding door de showruimte door haar ogen.

Bovendien geeft het uw inhoud geloofwaardigheid, omdat influencers worden gezien als betrouwbare bronnen van waardevolle informatie. Ook krijg je exposure tussen de trouwe sociale media van de influencer die volgt. Dit helpt bij het genereren van bewustzijn en een hoge ROI.

Het is raadzaam om samen te werken met een influencer wiens online personage synchroon loopt met de ideologie van uw merk.

Eddie Bauer, winkelketen, bijvoorbeeld, liet avonturen- en reisblogger Brooke Willson hun Instagram-pagina overnemen. Willson nam ook een weggevertje op in haar post, waardoor het publiek verslaafd bleef gedurende de hele campagne.

4. Werk samen met Bloggers

Deze strategie werkt het beste wanneer u wilt samenwerken met invloedrijke bloggers. Het verhoogt de merkblootstelling en helpt u bij het genereren van een hoge ROI.

De eerste manier is om influencers uit uw branche te vinden die bereid zijn om uw gastberichten te publiceren op hun blogs. Het helpt je merk te promoten bij de trouwe volgers van de beïnvloeders.

Oprichter van Videofruit , Bryan Harris, zag bijvoorbeeld een enorme groei in zijn websiteverkeer na het publiceren van een gastpost op OkDork. Hij zag een toename van 500% in paginabezoeken.

Een andere manier is om bloggers uit te nodigen om gastberichten op uw website bij te dragen. Zodra u hun inhoud publiceert, deelt de influencer het onder hun netwerk, waardoor uw merk beter zichtbaar wordt. Dit kan op zijn beurt leads genereren voor uw bedrijf en u helpen een hoge ROI te genereren.

Lilach Bullock is bijvoorbeeld een zeer invloedrijke digitale marketeer en ondernemer. Ze publiceerde een van haar gastberichten op mijn blog

Nadat het bericht van Lilach was gepubliceerd, heb ik haar bericht gedeeld met mijn netwerk. Dit gaf Lilach Bullock meer bekendheid en hielp haar om het merk uit te breiden .

Naast het plannen van een influencer marketingcampagne, is het belangrijk om het succes ervan in kwantitatieve termen te meten. U kunt platforms zoals Hootsuite gebruiken om uw campagnes bij te houden. Op het platform kunt u verschillende statistieken evalueren en de ROIvan influencer marketing berekenen .

Do’s en Don’ts om uw ROI voor marketing te stimuleren

 • 1. Om uw marketing-ROI te verhogen, is het belangrijk om een ​​duidelijk doel en doel voor uw marketingcampagne vast te stellen.
 • 2. Zorg ervoor dat de influencer een expert is uit uw niche of een relevante niche.
 • 3. Werk niet samen met een influencer die geen expert is in uw branche, omdat dit een negatief effect kan hebben op uw marketingcampagne.
 • 4. Geef uw influencer altijd creatieve vrijheid en moedig hem aan om innovatieve en creatieve campagne-ideeën voor uw merk te bedenken.
 • 5. Geef je producten aan influencer en vraag ze altijd om hun eerlijke en oprechte feedback te delen.
 • 6. Zorg er bij het organiseren van een weggeefactie en / of wedstrijd voor dat je de deelnamecriteria heel duidelijk vermeldt aan je volgers.
 • 7. Neem voor de overname van sociale media niet samen met een beïnvloeder wiens persoonlijkheid niet overeenstemt met uw merkidentiteit en -waarden.
 • 8. Zorg ervoor dat u een website met een hoge domeinautoriteit selecteert om uw gastpost te publiceren.

Laatste gedachten

Influencer-marketing gaat niet langer over een simpele schreeuw om uw product of dienst.

Een zorgvuldig uitgevoerde marketingstrategie voor beïnvloeders genereert leads voor uw bedrijf en stimuleert conversies. Het verhoogt de merkbekendheid en versterkt de klantloyaliteit.

Dit alles gaat een lange weg om een ​​hoge ROI te genereren.

Bedrijven worstelen om de aandacht van hun doelgroep te trekken. Ze investeren een enorme hoeveelheid geld in hun marketingcampagnes. En ze verwachten van influencers dat ze tastbare resultaten boeken.

Als de ROI van uw campagne hoog is, is dit een duidelijke indicatie dat uw merk winst maakt. Maar als de ROI van de campagne laag is, betekent dit dat u uw marketingstrategieën opnieuw moet bekijken en verbeteren. Daarom is het van cruciaal belang dat u uw ROI voor sociale media meet en evalueert.

Heb je creatieve ideeën over hoe je de ROI van je influencer marketing kunt vergroten? Deel ze met ons in de comments hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *