Hoe Instagram te gebruiken voor vastgoed leads - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe Instagram te gebruiken voor vastgoed leads

13 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruikt u Instagram om gekwalificeerde vastgoed leads aan te trekken ?

Of vertrouwt u alleen maar op Facebook en de website van uw bureau om al het zware werk voor u te doen?

Instagram voor onroerend goed

Denk aan je onroerend goed Instagram-account als een portfolio en een leadgenerator in één.

Deze gids gaat helemaal over het gebruik van Instagram voor uw onroerend goed bedrijf als een professional.

Instagram kan een krachtige manier zijn om uw betrokkenheid te vergroten dankzij de zeer visuele aard van het platform en de gebruiksvriendelijkheid.

Thuiskopers, verkopers en andere makelaars in onroerend goed kunnen de typen vermeldingen bekijken die u vertegenwoordigt, zien in welke gebieden u zich specialiseert en blijven op de hoogte van al uw aankomende evenementen, allemaal vanuit hun sociale feed.

In deze gids leer je:

 • Waarom elke makelaar zijn Instagram-aanwezigheid moet verhogen
 • Hoe te beginnen op Instagram voor onroerend goed
 • Wat De beste inhoud is die makelaars gebruiken om leads te genereren op Instagram
 • Advertentietips voor meer geavanceerde gebruikers
Instagram onroerend goed voorbeelden

(Bron: Anne Jones, Realtor @tacomajones )

Laten we beginnen met het beantwoorden waarom dit alles de moeite waard is.

Inhoudsopgave

10 redenen waarom elke makelaar een  Instagram-account nodig heeft

Wist je dat Instagram meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers heeft en meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers telt?

En dat met ingang van februari 2017 , meer dan 120 miljoen Instagrammers interactie hadden met een bedrijf – hetzij door een website te bezoeken, een routebeschrijving te krijgen of te bellen, e-mailen of een bedrijf een bericht te sturen.

Naast het krankzinnige bereik dat je berichten kunnen bereiken, zorgt Instagram voor een geweldig social-mediaplatform voor makelaars omdat:

 1. Het is een gratis vorm van reclame waar iedereen al bekend mee is

  Jij en iedereen, van je nichtje tot je gepensioneerde buurman, staan ​​op Instagram omdat het een leuke, mooie, gemakkelijke manier is om contact te houden.

 2. Het is zeer visueel en pronkt met uw aanbiedingen

  Instagram is een natuurlijke oplossing voor makelaars om geweldige afbeeldingen van hun eigendommen, video-walkthroughs en andere weetjes die kopers willen weten te plaatsen.

 3. U hoeft niet te concurreren met Zillow, Realtor.com of Trulia

  Genoeg gezegd.

 4. U ziet precies wie uw berichten leuk vindt, zodat u rechtstreeks contact kunt opnemen met potentiële leads en uw bestaande klantenbestand

  Makelaars zien gemiddeld 10 keer meer engagement van hun Instagram-posts dan van Facebook.

 5. De Instagram-menigte heeft meer geld

  Volgens Statista verdienen Instagram-gebruikers hogere salarissen dan die op Facebook en Twitter, zodat ze mogelijk meer gekwalificeerde kopers zijn

 6. Hashtags zijn de nieuwe SEO

  Je kunt hoger scoren op een Instagram-zoekopdracht met de juiste hashtags dan dat je misschien een ranking maakt met je traditionele SEO-benadering op pagina’s met zoekresultaten.

 7. Hoe meer je plaatst, hoe meer betrokkenheid en verkeer je scoort

  Dankzij de algoritmen van Instagram zullen uw recente berichten met de meeste vind-ik-leuks bovenaan de feeds van uw gebruikers terechtkomen, zodat uw berichten waarschijnlijk vaker worden bekeken en gebruikt.

 8. Het is gratis eventmarketing

  Gebruik het voor al uw happy hour-feesten, opendeurdagen en andere bijeenkomsten waar bewustzijn cruciaal is voor het bijwonen.

 9. Het is een goudmijn voor verwijzingen

  Cliënten willen u bijhouden en verwijzen naar uw netwerk van vrienden, familie en collega’s. Uw klanten kunnen hun Instagram-vrienden taggen in uw aanbiedingen om het werk te verspreiden onder degenen die uw account niet volgen.

 10. Je kunt er als een professional uitzien zonder enige ervaring

  Voeg foto’s van hoge kwaliteit toe aan uw vermeldingen, bewerk ze onderweg in de app vanaf uw telefoon of tablet, of meld u aan en werk vanaf uw bureaublad. Plaats uw foto’s bij uw publiek overal waar u een internetverbinding hebt.

Bron Giphy

Nu dat je begrijpt waarom je een actief Instagram voor Real Estates-account nodig hebt, laten we het hebben over hoe je het kunt laten gebeuren.

Aan de slag op Instagram voor onroerend goed

Volg deze 6 stappen en uw onroerendgoedbedrijf zal vanmiddag op het pad naar de grootsheid van Instagram zijn:

# 1. Stel een paar doelen in

Wat wil je bereiken met je Instagram-account? Ben je op zoek naar meer leads of gebruik je je account voornamelijk als portfoliostuk voor andere agenten om uit te checken?

Als u precies bepaalt wat u wilt doen, kunt u een stappenplan maken met stappen om uw doelen te bereiken.

Denk dus aan de soorten leads die u wilt bereiken, zoals:

 • Lokale huiseigenaars die hun huizen willen verkopen of verhuren
 • Potentiële klanten die aanbiedingen in uw regio willen kopen of huren
 • Voormalige klanten die uw diensten willen doorverwijzen naar hun contacten
 • Makelaars uit verschillende locaties die een verwijzer bij u in de buurt willen hebben
 • Kopers uit andere landen die willen verhuizen of een tweede huis kopen

Als je een idee hebt met wie je wilt werken, wil je eerst nadenken over je perfecte voorbeeld.

# 2. Vind uw #DreamLead met Instagram voor onroerend goed

Wanneer u weet welk type lead u wilt targeten, is het gemakkelijker om inhoud te plaatsen waarvan u denkt dat ze erin geïnteresseerd zijn.

Je zou bijvoorbeeld niet focussen op het creëren van inhoud over strandhuizen als je ideale leider iemand is die geïnteresseerd is in een hoog stadscentrum.

Denk dus aan algemene en specifieke kenmerken van uw ideale Instagram-lead, zoals hun:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Inkomen bereik
 • Burgerlijke staat
 • Familie dynamisch (hebben ze kinderen? Huisdieren?)

Om dit verder te verfijnen, probeer je te kijken of je doelgroep demografisch overlapt met die van Instagram.

Wist je bijvoorbeeld dat hoewel meer dan 30% van de totale bevolking van de VS Instagram gebruikt, meer dan 80% van de Instagram-gebruikers jonger is dan 34 jaar ? Of dat meer dan de helft van millennials hun Instagram dagelijks controleert?

Ok, nu denk je misschien dat millennials niet een geweldige doelgroep zijn, aangezien meer dan 32% bij hun ouders woont . Uit een onderzoek van de National Association of Homebuilders bleek echter dat meer dan 90% van de millennials een eigen huis wilt hebben.

Zodra je erachter bent wie je ideale lead is, heb je een beter vermogen om op het juiste moment contact te maken met de juiste prospect (meer hierover verderop).

Op dit moment vraag je je waarschijnlijk af hoe je leads van onroerend goed kunt genereren op Instagram.

Het begint allemaal met het optimaliseren van uw  onroerend goed-Instagram-pagina.

# 3. Optimaliseer uw Instagram-pagina voor bedrijven

Als je nog geen account hebt, moet je dit instellen op de Instagram-website of de app downloaden op je telefoon of mobiele apparaat via de Apple App Store, Google Play of de Windows Store. Vergeet niet dat je je ook voor Instagram kunt aanmelden met dezelfde Facebook-pagina die je gebruikt voor je onroerendgoedbedrijf.

Als je een persoonlijk Instagram-account hebt, houd deze dan zo zoals die is. We bedoelen dat je het persoonlijk moet houden!

Uw onroerend goed Instagram-account mag niet worden gebruikt voor alles wat u op uw persoonlijke account deelt, zoals foto’s van u met uw vrienden, op vakantie met uw significante andere, enz.  Uw zakelijke Instagram zal er professioneel uit moeten zien.

Een ander voordeel van het gebruik van een bedrijfsprofiel is dat u toegang krijgt tot Instagram Insights, een waardevolle set gegevens die u kunt gebruiken voor uw specifieke doelgroepen, zoals bezoekersverkeer, klikken en demografische gegevens van gebruikers.

U kunt Instagram Insights gebruiken om ervoor te zorgen dat de doelgroep die u met uw inhoud aantrekt, overeenkomt met het doelprofiel dat u heeft gemaakt voor uw ideale lead.
Daarnaast kunt u de gegevens gebruiken om te achterhalen op welke dagen en tijden uw volgers waarschijnlijk online zijn, zodat u kunt bepalen wanneer u toekomstige berichten wilt inplannen, zodat u op het juiste moment contact kunt maken met leads.

Bovendien kunt u relevante gegevens opvragen om te bepalen welke posts het beste presteren (in termen van betrokkenheidsstatistieken en acties), zodat u kunt achterhalen welke typen berichten u in de toekomst moet maken.

Pro-tip: kies een gedenkwaardige gebruikersnaam met zoekwoorden die aan uw bedrijf zijn gekoppeld, maar houd deze kort . U wilt geen al te lange of ingewikkelde gebruikersnaam die mensen moeilijk kunnen vinden.

Blijf bij uw makelaar of bedrijfsnaam en denk na over het toevoegen van zoekwoorden die uw specialiteit voor de Instagram-zoekmachine vertegenwoordigen om u te vinden.

Je bio helpt je ook om gevonden te worden.

# 4. Creëer een boeiende bio

Op je Instagram-bio maak je je eerste indruk, dus het moet aantrekkelijk zijn, en mensen aanmoedigen om contact met je op te nemen en je berichten te volgen.

Hier is een tekstvoorbeeld ter inspiratie

Ik ben Jane en ik help kopers bij het vinden van de beste eengezinswoningen in de Shady Tree-ontwikkeling
Als je er klaar voor bent om te zien waarom het leven beter is in een huis in Shady Tree, bel of sms me dan naar: 555-555-5555! “

Schrijf een korte maar killer bio over je professionele leven , inclusief:

 • Hoe je het leuk vindt om te helpen [insert doelgroep]
 • Uw niche (bijv. Berghutten, specifieke zones van het schooldistrict, enz.)
 • Je locatie of buurt
 • Contactgegevens van uw bedrijf
 • Link naar uw onroerend goed website of blog

Kijk naar het onderstaande voorbeeld:

En vergeet niet dat niets uw boodschap meer verbindt met uw bedrijf dan je foto.

# 5. Voeg een professionele foto toe

Als u de betrouwbaarheid wilt weergeven aan volgers die u nog niet hebben mogen ontmoeten, voegt u een foto toe die u op uw website of visitekaartjes zou gebruiken.

Dit helpt ook bij het persoonlijk ontmoeten van cliënten terwijl het een gezicht verbindt met uw e-mails / directe berichten.

Bekijk de volgende afbeelding en vergelijk deze met de bovenstaande schermafbeelding:

De bovenstaande afbeelding is meer dan duizend woorden waard. Of slechts één hashtag … #EpicFail!

Nu denk je misschien dat je klaar bent om foto’s te plaatsen, maar er is nog een stap die je eerst moet nemen.

# 6. Bepaal uw branding

Net zoals je website, visitekaartjes en bedrijfslogo, wil je tijd doorbrengen met het branden van je onroerend goed-Instagram-pagina.

U wilt vriendelijk, bekwaam, professioneel, verbonden en gedenkwaardig overkomen.

Kies dus een bepaald filter, blijf bij één kleurenpalet of trouw een specifieke stijl om uw merk te versterken en maak het authentiek tot wat uw naam vertegenwoordigt.

Makelaar Jade Mills is bijvoorbeeld gespecialiseerd in de luxe thuismarkt. Wanneer u door haar feed bladert, ziet u hoe Jade verbluffende eigenschappen weergeeft om haar imago als een luxe makelaar in te vullen.

Het zijn echter niet alleen haar aanbiedingen die helpen bij haar imago van luxe.

Je zult in haar persoonlijke foto’s en video’s zien dat Jade elegantie uitstraalt, waardoor het imago van high-living van haar merk verder wordt versterkt

Laten we samenvatten: nu zou je moeten hebben:

 • Je doelen gesteld
 • De ideale lead geidentifeceerd
 • Uw instagram pagina voor bedrijven geoptimaliseerd.
 • Een kickass Bio gemaakt
 • Je beste foto geuploadt.
 • Je branding bepaalt.

Hoe u uw Instagram voor onroerend goed account kunt laten groeien

U gebruikt Instagram om bezoekers en volgers aan te moedigen om naar uw website te gaan of een contactformulier in te vullen.

De truc om je berichten gezien en betrokken te houden, hangt af van hoe goed je foto’s en tekst een beroep doen op de interesses van je doelgroep.

U kunt altijd zorgen dat u dat doet door deze tips te volgen:

1- Maak een inhoudskalender

Net als bij je onroerendgoedblog, verzin je een lijst met minstens vijf verschillende categorieën waarvan je denkt dat je publiek het leuk vindt om berichten over te zien (als ze betrekking hebben op je bedrijf, natuurlijk).

Je gebruikt deze categorieën vervolgens om gewone posts te maken die in die categorieën vallen.

Dus, bijvoorbeeld, als uw niche het perfecte Florida vakantiehuis voor een New Jersey gezin van vier is, wilt u berichten maken over gezinsvriendelijke activiteiten om op het strand te doen tijdens de wintermaanden en hen het droomhuis laten zien. ze zullen het doen.

En als uw niche luxe appartementen zijn voor investeringsbankiers, CEO’s en leidinggevenden, wilt u zich waarschijnlijk richten op berichten over eigendommen en lifestyleberichten over het leven in de binnenstad, restaurants en bars die in de buurt opduiken, en andere nieuwe ontwikkelingen.

Wat je ook deelt, het moet er altijd aantrekkelijk uitzien.

2 – Upload altijd de afbeeldingen en video’s met de hoogste kwaliteit

Bedenk eens wat je wilt dat een koper van een miljoen dollar ziet wanneer ze voor de allereerste keer op je Instagram-account klikken.

De beste visuals voor Instagram hebben de neiging om:

 • Perfect geschikt voor de vierkante lay-out
 • Harmoniseren met het kleurenschema van uw merk
 • Stemmen af op de afbeelding/logo van uw merk
 • Vertegenwoordig lijsten waar u trots op bent

Kijk naar de foto’s in deze feed, ze hebben allemaal een vergelijkbare stijl – goed verlicht, schoon en modern

Wanneer uw foto en tekst zijn uitgewerkt, moet u een paar hashtags toevoegen voordat u deze post.

3 – Maak gebruik van Hashtags

Hashtags worden niet alleen gebruikt om meer likes op Instagram te krijgen, maar ze zijn ook een krachtige manier om contact te maken met mensen die zoeken naar inhoud die je al deelt.

Makelaars die hashtags gebruiken, zien effectief meer dan 12% meer betrokkenheid dan diegenen die ze overslaan .

Overweeg deze populaire hashtags voor onroerend goed:

 • # [jouw gebied / stad] : om verbinding te maken met gebruikers die zoeken naar waar u huiseigenaren en potentiële kopers helpt.
 • #vastgoed, #ontroerend goed en # [bedrijfsnaam] : om mensen te helpen bij het vinden van u of uw makelaarskantoor.
 • # [HomeStyle], #Bungalow, #Beachfront, #Victorian, #Modern, etc. om kopers met een specifieke huisstijl aan te trekken, in gedachten dat je een aanbieding doet.
 • #OpenHouse, #HuisHunting, #DreamHome, #StarterHome, #Flip, #Investment, #LuxuryLiving, #MillionDollarListing : deze hashtags verbinden ook specifieke kopers met specifieke eigenschappen en gebeurtenissen.
 • #DIY , #CurbAppeal en #UpdatedCharm : voor vóór-en-afters van eigenschappen waar u een deel van bent geweest.

Je kunt ook je eigen hashtags maken. Maar vergeet niet dat Instagram slechts maximaal 30 hashtags per titel of opmerking toestaat.

4 – Plan je verkooptrechter

Je hebt een verkooptrechter voor al je andere leads, dus je Instagram-campagnes mogen niet anders zijn.

De inhoud van de trechter moet een breed publiek aantrekken in uw doelgroep en moet zich richten op het vergroten van uw merkbekendheid.

U wilt dat zoveel mogelijk mensen uit uw target-demografie contact maken met deze inhoud en u gaan volgen.

Inhoud hier omvat meestal wedstrijden en weggeefacties . Een pluim voor Tiffany Alexy, de CEO van Alexy Realty Group, voor deze perfecte post:

En iedereen maakt verbinding met een goede inspirerende quote of spreuk – bonuspunten als deze woorden ook het bedrijfsleven stimuleren!

Bekijk de beste reacties op de quote-post van deze makelaar:

U kunt professionele berichten ontwerpen en uw tekst plaatsen op afbeeldingen van uw actieve lijsten met tools als Canva, Venngage of Pagemodo. (Voor extra hulpmiddelen, bekijk dit bericht dat meer  dan 45 hulpmiddelen bespreekt  die kunnen worden gebruikt om verbluffende visuals te maken ).

Midden van de inhoud van de trechter zou nieuwe volgers moeten worden opgehaald en dichterbij moeten komen om u hun contactgegevens te geven .

Instagram-verhalen zijn geweldig om uw volgers een kijkje achter de schermen te geven bij open huizen en panden die nog niet op de MLS zijn geslagen.

Deze inside scoop zal je publiek aanspreken en hen blijven interesseren voor meer.

Naast het tonen van aanbiedingen in uw regio, zou u ook moeten overwegen lokale edelstenen uit de buurt te zien. Functies met berichten over kleine bedrijven, plaatsen om te verblijven voor stellen en gezinnen, en evenementen en activiteiten in de stad te markeren.

De bodemtrechterinhoud zou moeten tonen waarom u de beste keus bent .

Wanneer uw volgers de bodem van uw trechter bereiken, zoeken ze naar redenen om met u mee te gaan in plaats van contact op te nemen met een andere agent in uw regio.

Instagram is een ideale manier om bezoekers te laten zien dat u de lokale expert bent; je kent alle heetste aanbiedingen en je bent de beste persoon om iemand te helpen zijn vastgoeddoelen te bereiken.

Makelaar Tim Miller heeft uitstekend werk gedaan door zijn Instagram-feed te mixen met lokale spots, eerdere klanten te laten zien die hij heeft geholpen, nieuwe aanbiedingen te plaatsen en mensen te laten weten dat ze zich vrij kunnen voelen om contact met hem op te nemen voor hulp bij onroerend goed.

Een huis kopen of verkopen is een van de meest angstaanjagende inspanningen die iemand in zijn leven zal moeten doen. Denk dus aan de kwaliteiten waar u naar op zoek bent als u iemand deze taak toevertrouwt.

Hier wil je statistieken over je succes toevoegen, zoals:

 • Foto’s van huizen die net zijn verkocht
 • Succesverhalen en getuigenissen van klanten
 • Vóór en na afbeeldingen om ook uw klanten te prijzen voor hun harde werk

Instagram-advertenties zijn ook een geweldige manier om gerichte leads te maken om de bodem van je trechter te vullen.

Uw advertenties zijn de beste manier om verkeer van uw Instagram-pagina naar uw website te leiden.

Hier kun je e-mailadressen vastleggen en contactinformatie van potentiële klanten waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn.

3 tips om uw Instagram-advertenties te stimuleren voor vastgoedresultaten

Zoals je kunt zien, is Instagram de beste gratis advertentie die een makelaar zal vinden .

Maar makelaars kunnen hun Instagram-accounts ook optimaliseren door betaalde advertenties te gebruiken .

# 1 Gebruik de Instagram Carrousel-advertentie

Wanneer u kiest voor een carrouseladvertentie op Instagram , kan die ene advertentie overal twee tot tien afbeeldingen of video’s bevatten waar uw gebruikers doorheen kunnen vegen.

Met carrousel-advertenties kunt u meerdere kamers van een vermelding verkennen, over het terrein lopen en dieper ingaan op het verhaal van die woning voor potentiële kopers.

Elke kaart kan zijn unieke afbeelding, kop, beschrijving, call-to-action en URL hebben.

Instagram carrousel Advertentie voor onroerend goed

Boven en onder twee voorbeelden van het opzetten van een carrouseladvertentie.

Voorbeeld van een carrouseladvertentie op Instagram

Als je weet hoe je Facebook-advertenties kunt maken, kun je ze zonder problemen op Instagram maken.

Koppel uw Instagram-account rechtstreeks aan uw Facebook-pagina en maak een Instagram-advertentiecampagne . Vervolgens kiest u een doel voor uw advertentie, zoals het genereren van leads, en geeft u deze een naam. Ten slotte wilt u parameters instellen voor uw doelgroep, wanneer / waar uw advertenties worden geplaatst en uw budget.

Je kunt ook experimenteren met het nieuwe Collection-formaat.

Gebruik een bestaande post als uw advertentie of maak een nieuwe aan en u bent een stap dichter bij het verzamelen van contactgegevens van elke gebruiker die erop klikt.

Je kunt deze volledige stapsgewijze zelfstudie ook bekijken  op Facebook of deze video bekijkenals je meer hulp nodig hebt en ook onze uitgebreide gids voor Instagram-advertenties bekijkt .

# 2 – Geo Target uw campagnes

Omdat Instagram gebruikmaakt van het advertentiesysteem van Facebook, kun je je ideale lead specificeren op basis van locatie (stad, postcode, staat, etc.), leeftijd, geslacht, demografie (zoals onderwijs en werk), online surfgedrag, interesses en meer.

U kunt zelfs gebruikers targeten die verbonden of interactief met u en andere makelaars zoals u online zijn.

Hoewel het misschien duurder is, zijn de resultaten van het per locatie targeten van uw advertenties verregaand voor lokale bedrijven.

instagram advertenties geolocatie

U kunt locaties richten op uw advertenties op basis van:

 • Gebruikers op een specifieke locatie
 • Aanhangers die bij u in de buurt wonen
 • Bezoekers die onlangs hebben gepingd op jouw locatie
 • Mensen die door je buurt reizen

U kunt zelfs specifieke plaatsen uitsluiten van uw advertentietargeting als u bereid bent om u te richten op verkopen in een bepaald gebied (zoals een schooldistrictzone of militaire basis).

Over details gesproken …

# 3 – Probeer gedetailleerde targeting

Als u het bereik van uw advertentie verder wilt verfijnen, klikt u op Gedetailleerde targeting om uw advertentie bijvoorbeeld te plaatsen voor bezoekers die waarschijnlijk verhuizen, nieuwe huizenkopers kopen of huizen zoeken.

Deze tweaks zullen je Instagram-spel naar een hoger niveau tillen.

Conclusie

Nu ben je klaar om te beginnen met het aantrekken van onroerendgoed leads op Instagram!

Hoewel er misschien een beetje een leercurve is om te concurreren met de beste makelaars op Instagram in jouw regio, kost het slechts een beetje oefening om een account te krijgen met de meeste volgers en likes te worden.

 • Begin vandaag met het maken van een Instagram zakelijke account voor uw onroerend goed bedrijf.
 • Besteed dan tijd aan het bepalen van uw ideale lead en de branding waarvoor u bekend wilt staan.
 • Verzin een reeks doelen en een inhoudskalender met berichten voor de volgende maand.
 • Als je een idee hebt van waar je volgers naar op zoek zijn, moet je geen tijd meer verspillen.
 • Maak uw lead-carrousel-advertenties en …
 • Voer je beste Instagram-advertentiecampagne ooit uit.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *