Hoe Instagram-videoadvertenties te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien - DeLaatbusiness

Hoe Instagram-videoadvertenties te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien

8 min


132

Tegenwoordig hebben bedrijven en adverteerders veel beschikbare opties voor hun digitale marketingmix, maar weinigen hebben een moment zoals Instagram-videoadvertenties.

Meer dan 2 miljoen adverteerders gebruiken Instagram om de 1 miljard actieve gebruikers van het sociale netwerk te bereiken op een moment dat er 80% meer tijd is besteed aan het bekijken van Instagram-video’s .

Instagram heeft zijn aanbod voor adverteerders voortdurend uitgebreid, waarbij elk type advertentieplaatsing unieke voordelen biedt.

In dit bericht vind je wat je moet weten om de juiste soort Instagram-videoadvertenties te kiezen op basis van hoe ze zijn afgestemd op je bredere campagnedoelen.

Ben je klaar om jouw Instagram-strategie voor videoadvertenties naar een hoger niveau te tillen?

Hier is een overzicht van de beschikbare formaten en hoe u ze allemaal kunt gebruiken.

Alle Instagram-videoadvertenties en hoe ze te gebruiken

# 1 – In-feed videoadvertenties

Met de look en feel van standaardberichten, passen deze Instagram-videoadvertenties binnen in de feed naadloos in de feeds van gebruikers, waardoor ze een meer natuurlijke manier bieden om uw doelgroep te bereiken.

Overstock Instagram videoadvertentie

Aangezien feeds plaatsen zijn waar de meeste gebruikers doorheen bladeren en naar inhoud kijken – niet altijd stoppen om te communiceren met of door te klikken naar websites of pagina’s te downloaden – zijn videoadvertenties in de feed de ideale plaatsingen voor het vergroten van merkbekendheid.

Veel adverteerders hebben hogere betrokkenheid en verkoopconversies gezien wanneer ze deze gebruiken als onderdeel van een gecombineerde plaatsingsstrategie (met Instagramverhalen) .

Hoe instagram In-Feed videoadvertenties te gebruiken

Maak video’s die op een natuurlijke manier overgaan in Instagram-feeds, wat betekent dat ze nooit overdreven zelfpromotie mogen zijn.

Om de betrokkenheid te vergroten, gebruikt u feedvideo’s met inhoud die de aandacht van de aandacht van de kijkers trekt en waarde toevoegt door iets dat relevant of nuttig voor hen is aan te bieden , in plaats van ze te pushen om een ​​aankoop te doen.

Maten en specificaties:

 • Verticale video
 • Resolutie: 600 x 750;
 • Beeldverhouding: 4: 5;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 60 seconden
 • Landschapsvideo
 • Resolutie: 600 x 315;
 • Beeldverhouding: 1: 91: 1;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 60 seconden
 • Vierkante video
 • Resolutie: 600 x 600;
 • Beeldverhouding: 1: 1;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 60 seconden

# 2 – Instagramverhalen

Deze Instagram-videoadvertenties op volledig scherm en een beperkt venster (die na 24 uur verdwijnen) verschijnen tussen de verhalen die bijna 400 miljoen gebruikers dagelijks bekijken van mensen die ze volgen.

Ted Baker Instagram, videoadvertentie

Instagramverhalen hebben het uiterlijk van normale berichten, maar adverteerders kunnen kiezen uit een breed scala aan functies om videoadvertenties met speciale effecten, gezichtsfilters, video-effecten en tekstoverlay te verbeteren om leuke, interessante promoties te maken.

Instagramverhalen hebben veel hogere CTR’s dan feed-advertenties, met een lager CPC-percentage dan de meeste advertentie-indelingen.

Hoe Instagram verhalen te gebruiken:

Omdat ze voor een beperkt venster van 24 uur verschijnen voordat ze verdwijnen, zijn ze een prima manier om aanbiedingen en promoties voor een beperkte tijd op de markt te brengen . Calls-to-action (CTA) komt in de vorm van een interactieve veegfunctie die het publiek rechtstreeks naar uw website of andere bestemming brengt.

Gebruik verhalen in combinatie met feed-advertenties als een een-tweetje om de belichting te maximaliseren.

Videoadvertenties worden meestal maar een paar seconden lang weergegeven, maar adverteerders kunnen video’s delen die maximaal 60 seconden duren. Gebruik de tijd die je moet inspireren.

Vergeet niet dat 64% van het gebruikersbestand van Instagram tussen 18 en 29 ligt . En volgens Eventbrite zegt 78% van de millennials dat ze liever geld aan ervaringen besteden dan dingen , dus inspiratie-gestuurde advertenties hebben een voordeel op het platform .

Maten en specificaties:

 • Resolutie: 600 x 1067;
 • Beeldverhouding: 9:16;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 15 seconden

# 3 – Instagram-canvasadvertenties

Met canvasadvertenties kun je meeslepende, snelladende video’s maken voor Instagramverhalen die zijn geoptimaliseerd voor mobiel voor een superieure kijkervaring.

Bud Light Instagram videoadvertentie

Canvasadvertenties bieden een meerlagige benadering van adverteren in de vorm van een mini-website die in de app van Instagram wordt geopend. Ze elimineren de noodzaak voor mobiele gebruikers om externe sites te bezoeken, die mogelijk langzamer laden op smartphones (een belangrijke oorzaak van het achterlaten van sites die de conversieratio negatief beïnvloeden).

Hoe  Instagram Canvas advertenties te gebruiken:

Maximaliseer de extra ruimte door een advertentieadvertentie te gebruiken met één hoofdafbeelding met drie onderliggende kaarten om meer video’s of afbeeldingen weer te geven.

Gebruik overtuigende CTA-knoppen die doorklikken naar in-app doeken op volledig scherm die een dieper bladeren aanmoedigen.

Het formaat is de perfecte plek om een ​​snelle catalogus met producten te maken, zodat consumenten meer over bepaalde artikelen kunnen leren en doorklikken naar een e-commerce website om ze te kopen.

Maten en specificaties:

 • Resolutie: 600 x 600 (vierkant)
 • Beeldverhouding: 1: 1;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 60 seconden

Instagram carrousel advertenties

Met carrousel-advertenties kunnen gebruikers door een reeks merkvideo’s (of foto’s) vegen, waardoor er meer creatieve ruimte is voor diepere verhalen over het merk en om meerdere producten te markeren .

Volvo Instagram-videoadvertentie

Deze plaatsing is perfect voor merken die een breed scala aan inhoud willen weergeven of meer inzicht willen bieden in wie ze zijn en wat ze bieden .

Carousel-advertenties ondersteunen twee tot tien afbeeldingen, met een indeling die goed werkt voor merken met visueel dynamisch aanbod, zoals eten, mode en live entertainment (of bedrijven die de kracht van ervaringsgerichte marketing willen benutten).

Hoe carrousel-advertenties op Instagram te gebruiken:

Voeg maximaal drie swipeable, interactieve video’s toe, zodat u uw content kunt verdrievoudigen voor dezelfde advertentie-uitgaven. Gebruik advertentiemateriaal dat optimaal gebruik maakt van de mogelijkheid van gebruikers om op uw gemak door uw video’s te vegen , waardoor kijkers beter worden aangesproken en ze een gevoel van controle krijgen (een groot probleem als het gaat om gebruikerservaring).

Maten en specificaties:

 • Resolutie: 600 x 600 of 1080 x 1080;
 • Beeldverhouding: 1: 1;
 • Maximale grootte en lengte: 4 GB / 60 seconden

# 4 – Instagram TV (IGTV)

Café-tv (IGTV) werd gelanceerd in de zomer van 2018 en biedt lange vorm verticale video-advertenties die wel een uur kunnen duren (Instagram-video’s werden eerder afgetopt met een tijdslimiet van één minuut).

Hoewel het nog steeds een work in progress is, toont het nieuwe platform Instagram-advertenties een hoop beloftes.

Louis Vuitton Instagram TV (IGTV) videoadvertentie

Met het doel YouTube en Snapchat Discover te betwisten, kunnen IGTV -videoadvertenties tot een uur lang duren .

Hoewel de verlengde tijdslimiet het maken van documentaires en korte films mogelijk maakt, moet de lengte van uw videoadvertenties worden bepaald door uw specifieke doelgroep en wat er ook voor nodig is om een duidelijke berichtgeving te bieden die past bij uw merkidentiteit.

Hoe IGTV te gebruiken:

Neem een ​​paar minuten de tijd om uw publiek een kijkje achter de schermen van uw merk te geven met een blik achter de schermen op uw bedrijf, stap-voor-stap tutorials en andere informatieve inhoud.

Als het gebruik van langere video’s uw doel is, zoekt u naar manieren om kijkers te trekken met tv-achtige inhoud, zoals episodische advertenties die als series met een klein scherm kunnen worden beschouwd.

Maak een groot aantal segmenten en laat kijkers precies weten wat ze van u kunnen verwachten op IGTV. Op deze manier zullen ze eerder “volg” raken om op de hoogte te blijven voor toekomstige afleveringen.

Ter inspiratie zijn twee van de beste IGTV-kanalen van het merk Food Network , dat het platform gebruikt om smaaktests, restaurantspots en recepten te delen, en Netflix , dat het nieuwe platform heeft gebruikt om kijkers toegang te geven tot interviews en videopromoties.

Maten en specificaties:

Portret – Beeldverhouding: minimaal 4: 5; maximum 9:16; Maximale grootte en lengte: 650 MB voor video’s onder de 10 minuten (3,6 GB voor maximaal 60 minuten) / 15 seconden tot 10 minuten voor kleinere accounts (tot 60 minuten voor grotere, geverifieerde makers).

Een beknopte handleiding voor het maken van uw kanaal op IGTV

 • Stap 1:

Tik op je Instagram-startfeed op het IGTV-logo in de rechterbovenhoek van je scherm.

Cognitieve Surplus Instagram-advertentie

 • Stap 2:

Tik op het tandwielpictogram aan de rechterkant van het scherm.

Introductiepagina van Instagram IGTV met Avengers Thanos

 • Stap 3:

Tik op de knop “Kanaal maken”.

IGTV Intro-pagina Dia 1

 • Stap 4:

Tik in het scherm Create Your Channel op “Next” of veeg om verder te gaan naar de volgende stap.

IGTV Intro Paginaverschuiving 2

 • Stap 5:

Tik op het scherm ‘Langere video’s delen’ op ‘Volgende’ of veeg om verder te gaan.

IGTV Intro Paginaversie 3

 • Stap 6:

Tik in het scherm Gebouwd voor Verticaal op ‘Kanaal maken’ en het is klaar.

Je kanaal wordt aangemaakt en je kunt beginnen met het uploaden van video’s wanneer je maar wilt.

3 strategieën voor het maken van effectieve Instagram-videoadvertenties

Ongeacht welke Instagram-advertentie-indeling u kiest , gebruik deze 3 beproefde methoden om u te laten profiteren van een van de krachtigste platforms in het arsenaal van een adverteerder.

Strategie # 1 – Denk als een consument en houd altijd rekening met hun behoeften

 • Zorg dat de eerste paar seconden tellen. 
  Dit is geen tijd voor trage openers. Omdat Instagram-gebruikers snel door hun feeds scrollen, moet uw advertentie gebruikers een reden geven om te stoppen. De manier om dat te doen is door de eerste paar seconden een sterke indruk te maken met actie in de vorm van beweging of een verbluffende beeldkwaliteit die de aandacht trekt.
 • Noem uw zaken vroeg. 
  Promoot uw merk altijd in de eerste paar seconden van videoadvertenties. Een Facebook-onderzoek wees uit dat Instagram-gebruikers 23% meer kans hadden om zich merken te herinneren die zichzelf noemden binnen de eerste drie seconden van videoadvertenties.
 • Biedt een oplossing. 
  Nadat u gebruikers heeft gekoppeld, kunt u problemen vaststellen (pijnpunten) en kijkers laten zien hoe uw product of service ze kan oplossen.
 • Focus op één ding tegelijk. 
  Maak elke videoadvertentie met een centraal onderwerp, doel of thema, of het nu gaat om merkbekendheid of het plaatsen van een product. In een enkele advertentie te veel aandacht besteden, zal overweldigend zijn en potentiële klanten uitschakelen.

Strategie # 2 – Focus op het stimuleren van betrokkenheid en conversies

 • Denk aan het belang van miniaturen. 
  Hoewel Facebook en YouTube adverteerders de mogelijkheid bieden om aan te passen, kunnen Instagram-advertenties alleen miniaturen bevatten die uit video’s worden gehaald. Thumbnails kunnen een verschil maken tussen een klik of een beweging, dus serieus nadenken over hoe je de thumbnail die je gebruikt in je video kunt opnemen.
 • Bijschriften toevoegen. 
  Instagram-video’s hebben standaard audio-mute, dus kijk kijkers naar binnen met een soort van dynamische teksteffecten om je punt te benadrukken en je marketingboodschap te versterken. Maar houd de tekst tot een minimum beperkt, want te veel tekst kan het scherm vervelen en concurreren met beeldmateriaal.
 • Gebruik een duidelijke en aantrekkelijke CTA. 
  Het vragen van gebruikers met een krachtige CTA die doorklikt naar uw website kan het verschil maken tussen conversies. Een eenvoudige call-to-action elimineert de noodzaak voor hen om extra inspanningen te leveren door een link in uw bio te bezoeken (velen niet). Goede voorbeelden: leer meer, neem contact met ons op, download of probeer het gratis.
 • Probeer wat humor. 
  Advertenties die emoties oproepen als geluk en gelach, worden eerder gedeeld en verloofd door Instagram-gebruikers.

Strategie # 3 – Vergeet deze DO’s en NIET’t

 • Visualiseer uw advertenties op een smartphone. 
  Houd er rekening mee dat Instagram is gebouwd als een mobiele app, dus uw advertentie moet worden gemaakt met het oog op mobiel-eerste ontwerp. Instagram-gebruikers hebben een hekel aan het draaien van hun telefoon voor een ervaring op volledig scherm, dus hou je aan het verticale, het formaat dat Verhalen tot een groot succes heeft gemaakt.
 • Houd uw advertenties kort en krachtig. 
  Hoewel IGTV het potentieel voor advertenties heeft geopend om het gevoel en de lengte van tv-shows aan te nemen, is het mobielvriendelijke ontwerp van Instagram het meest geschikt voor kortere video’s (Uit eigen onderzoek van Facebook is gebleken dat kortere commercials hogere merkherinneringsfrequenties en langere weergavetijden hadden ) .
 • Overdrijf het niet. 
  Hoewel u niet goedkoop wilt zijn met onprofessionele video’s van lage kwaliteit, kan het overkill zijn als u vertrouwt op over-the-top productiewaarden.
 • Test elke videoadvertentie. 
  Maak altijd verschillende versies van uw advertenties en test ze met A / B om te kijken welke het beste bij uw doelgroepen passen. Zorg er ook voor dat u elke advertentie beoordeelt en evalueert op kwaliteit en gebruikerservaring.

Me Undies Instagram videoadvertentie

Conclusie

Gebruik deze bewezen strategieën als een startpunt voor het plannen van uw campagnes met Instagram-videoadvertenties. Voor meer advies, bekijk dit recente bericht op Instagram video marketing en voor enkele inspiratie en bruikbare tips om te gebruiken in 2019, bekijk de beste Instagram-advertenties van 2018 .

Houd er bij een video-opname altijd goed rekening mee bij het uitvoeren van Instagram-videoadvertenties voor betrokkenheidspercentages , zodat u kunt zien welke inhoud relevant is voor uw doelgroep.

Ook een oogje houden op de click-through rates als je doel is het rijden website verkeer of online verkoop .

Als u Instagramverhalen gebruikt, gebruikt u de poll-functie om inzicht te krijgen in wat uw volgers leuk of niet leuk vinden.

En als je voor IGTV kiest , kijk je in de functie Statistieken voor kijkersloyaliteit om te zien hoe lang je aandacht van kijkers blijft trekken.

Het is ook een goed idee om aandacht te besteden aan het percentage met gemiddeld percentage bekeken , waarmee u weet hoeveel van uw video daadwerkelijk is bekeken.

Met creativiteit, een goede planning en precies de juiste uitvoering bent u goed op weg om effectieve Instagram-videoadvertenties te bouwen om u op weg te helpen naar digitaal advertentiesucces.

Wat denk je? Gebruik je video-advertenties op Instagram? Wat is je favoriete Instagram-videoadvertenties-indeling? Hoe zit het met Instagram-verhalen? Deel uw mening in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format