Hoe online foto's te verkopen: voor zowel amateur- als professionele fotografen - DeLaatbusiness

Hoe online foto’s te verkopen: voor zowel amateur- als professionele fotografen

11 min


136
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Geld verdienen als fotograaf, zoals een YouTuber of Instagrammer , draait om het benutten van diezelfde creativiteit in het hart van je werk en om het toe te passen op het in geld verdienen  van je talenten.

Het kan moeilijk lijken om het te maken wanneer iemand met de nieuwste iPhone zichzelf een ‘fotograaf’ kan noemen. Maar succes, voor de meeste makers die zich tot het ondernemerschap wenden, komt neer op drie dingen:

 1. Uw niche vinden.
 2. Een publiek opbouwen.
 3. Verschillende inkomstenstromen creëren.

In deze gids wordt een aantal dingen besproken die u moet weten over het online verkopen van foto’s met bronnen om uw op fotografie gebaseerde bedrijf te realiseren.

Hoe online foto’s te verkopen: twee essentiële stappen

1. Bepaal uw niche

Elke succesvolle fotograaf heeft een consistente stijl of thema dat door hun werk loopt. Of het nu gaat om reizen, mode, stadsgezichten, natuur, eten, enz., Consistentie is de sleutel.

Mensen volgen andere mensen online om meer te zien van wat het ook is dat hen in de eerste plaats interesseerde. Mensen ontvolgen andere mensen wanneer niet aan die verwachtingen wordt voldaan.

Het vinden van uw niche als u online foto’s wilt verkopen, is typisch iets waar u zich een weg naar voelt, omdat u ziet welke stijlen en foto’s resoneren met uw publiek. Maar u kunt ook de vraag naar bepaalde onderwerpen evalueren met behulp van trefwoordonderzoek om het zoekvolume te analyseren op termen die te maken hebben met uw foto’s.

Keywords Everywhere is een browserextensie die u het zoekvolume laat zien direct onder uw Google-zoekopdracht, waardoor u gemakkelijk gewenste onderwerpen en invalshoeken kunt vinden en ermee kunt experimenteren om te zien wat u met uw foto’s kunt doen.

Als een suggestie is alles boven 1000 gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten een aanzienlijk volume om te overwegen om te profiteren van.

Fotografen, net zoals bloggers, YouTubers en artiesten van welke aard dan ook, zouden ook moeten investeren in het opbouwen van hun doelgroepen, want dat is uiteindelijk wat hen helpt hun bedrijf op te bouwen en fotografie online te verkopen.

Of u nu freelance bent of online fotografie verkoopt als afdrukken, u zult uw netwerk moeten opbouwen en gebruiken om uw bereik en geloofwaardigheid te vergroten.

Visuele sociale platforms zoals Instagram en Tumblr met een ingebouwd publiek kunnen u helpen een breed publiek te bereiken, maar er zijn ook sites voor het delen van foto’s die u kunnen verbinden met andere fotografen, waar u een volgsysteem kunt bouwen en, afhankelijk van het platform, licenties kunt verkopen om je foto’s te gebruiken (daarover later meer).

Het koppelen van uw verschillende accounts maakt het eenvoudiger om uw foto’s te delen via verschillende platforms, wat goed is voor de zichtbaarheid van uw foto’s, vooral belangrijk als u probeert te achterhalen hoe u uw fotografie kunt verkopen. Op Instagram kunt u bijvoorbeeld naar Opties> Instellingen> Gelinkte accounts gaan om Tumblr, Facebook en meer te verbinden om op meer dan één plaats met één bericht te publiceren.

IFTTT is een gratis tool die je kan helpen om andere nuttige integraties te maken tussen apps die gewoonlijk niet integreren, zoals Instagram en Dropbox.

Op Instagram kun je ook Hashtagify gebruiken om relevante, actieve hashtags te ontdekken om de zichtbaarheid van je foto’s op het platform te vergroten om meer likes, reacties en betrokkenheid te krijgen.

2. Integreer e-commerce in uw portfolio

De meeste fotografen hebben een site met een hoofdportfolio om hun werk te laten zien en klanten door hen te laten inhuren. Maar door er e-commerce aan toe te voegen, inclusief de mogelijkheid om betalingen te accepteren, kunt u verschillende deuren openen voor het genereren van inkomsten, zoals het verkopen van cursussen, fysieke producten en services.

Matt Suess (zie onder) heeft bijvoorbeeld een winkel waar zijn werk te zien is, anderen digitale en gedrukte versies van zijn foto’s laten kopen en zijn cursussen kopen.

Bron: Matt Suess

U kunt uw portfolio of winkel bouwen op Shopify, de relevante apps installeren om het aan te passen aan uw behoeften en strategieën voor het genereren van inkomsten, en beginnen met het delen en verkopen van uw fotografie in verschillende vormen: online of zelfs offline via POS .

Bekijk enkele van de thema’s Kunst en Fotografie , of kies een gratis thema om te starten (je kunt altijd later overschakelen).

U kunt ook overwegen om apps te installeren om meer functionaliteit toe te voegen, zoals digitale downloads (gratis), een galerij op Instagram en meer.

Er zijn veel redenen waarom uw eigen e-commercesite een beste plaats kan zijn om online foto’s te verkopen, waarvan we hieronder veel meer zullen ontdekken.

Beste plaats om foto’s online te verkopen: 20 sites voor fotografie om uw fotografie in licentie te geven

Hier zijn 20 sites voor fotografie om online foto’s te verkopen:

 1. Getty Images
 2. Shutterstock
 3. iStock
 4. 500px
 5. Stocksy
 6. Kan Voorraadfoto
 7. FreeDigitalPhotos.net
 8. Adobe Stock
 9. Fotolia
 10. PhotoDune
 11. Alamy
 12. Twenty20
 13. Depositphotos
 14. Dromen tijd
 15. GL Stock Images
 16. EyeEm
 17. Afbeelding Vortex
 18. Crestock
 19. 123RF
 20. Foap

Licenties zijn een van de populairste manieren om uw foto’s online te “verkopen” aan merken, uitgevers en iedereen die er belang bij heeft uw foto’s voor hun eigen doeleinden te gebruiken.

En dat is de sleutel hier. Je moet achteruit werken en nadenken over hoe je foto’s kunnen worden gebruikt door een merk of een uitgever – veelzijdige foto’s die ideeën uitdrukken zijn vaak populair, vooral als ze over menselijke onderwerpen beschikken.

Er zijn veel fotosites om uit te kiezen, waaronder:

1. Getty Images

Aan de bovenkant van stockfotografie-sites trekt Getty Images merken en uitgevers aan die op zoek zijn naar hoogwaardige of moeilijk te vinden exclusieve afbeeldingen om te licentiëren. De normen om contribuant te worden zijn voorspelbaar hoger dan bij veel andere stockfotosites. Voor foto’s met een licentie via GettyImages.com beginnen de tarieven bij 20%.

2. Shutterstock

Shutterstock is een micro-stock-site waar foto’s goedkoper en niet-exclusief zijn, en de manier om downloads te vergroten is door een grote hoeveelheid afbeeldingen bij te dragen die kunnen worden gebruikt als visuele metaforen. Verwacht hier niet zoveel te verdienen, maar het is een goede plek als je net begint. Uitbetalingen zijn gebaseerd op uw inkomsten in de loop van de tijd en variëren van 20% tot 30%. Er is ook een partnerprogramma waarmee u extra geld kunt verdienen als u nieuwe fotografen of klanten doorverwijst.

3. iStock

iStock is de uitverkochte micro-voorraad van Getty Images. Commissie varieert van 25% tot 45%, afhankelijk van het feit of de foto’s exclusief of niet-exclusief zijn.

4. 500 px

500px is niet alleen een stockfotosite; het is een community-based platform voor fotografen. U kunt andere fotografen volgen, uw foto’s op hun markt plaatsen en deelnemen aan Photo Quest-wedstrijden voor prijzen. De community zit vol met verbluffende, creatieve foto’s met een commissieprovisie van 30% voor niet-exclusieve foto’s en 60% voor exclusieve foto’s.

5. Sarge

Stocksy is een populaire site voor stockfotografie, vooral onder uitgevers. De te accepteren normen zijn hoger, en Stocksy vereist exclusieve afbeeldingen, maar hij betaalt ook een genereuze commissie van 50-75%.

6. Kan voorraad foto

Meer dan 70.000 fotografen verkopen foto’s op Can Stock Photo. Er zijn verschillende uitbetalingsstructuren, variërend van percentages tot vaste bedragen, en ze geven u ook $ 5 voor elke 50 foto’s die uw verwijzing verkoopt. Wanneer u foto’s verkoopt op Can Stock Photo, vermelden ze ook uw foto’s te koop op Fotosearch, een agentschap voor stockfotografie.

7. FreeDigitalPhotos.net

FreeDigitalPhotos.net biedt gratis foto’s en afbeeldingen die gebruikers kunnen kopen. Wanneer de kleine versie van uw foto gratis wordt gedownload, is toeschrijving vereist. Terwijl u geen cent verdient, krijgt u krediet. Wanneer hun doelmarkt (professionals die afbeeldingen voor zakelijk gebruik nodig hebben) afbeeldingen kopen, verdienen fotografen 70% commissie.

8.  Adobe-voorraad

Adobe Stock is een beste plek om online foto’s te verkopen, want wanneer u hier een lijst met foto’s te koop aanbiedt, zijn deze ook beschikbaar op de website Fotolia. U verdient 33% commissie op de foto’s die u verkoopt via Adobe Stock.

9. Fotolia

Fotolia, dat is gekocht door Adobe Stock, heeft twee prijsmodellen voor gebruikers: Pay-as-you-go en abonnement. Foto’s verkocht aan Pay-As-You-Go-klanten verdienen 20-63% commissie, terwijl Abonnement 33% commissie genereert maar een minimale garantie heeft.

10. PhotoDune

PhotoDune, onderdeel van Envato Market, is een andere beste plek om online foto’s te verkopen. Uitbetalingsstructuren variëren. PhotoDune heeft ook een verwijzingsprogramma: ontvang een commissie van 30% van de eerste storting van uw doorverwijzing.

11. Alamy

Alamy betaalt contributors maandelijks en heeft een gevarieerde betalingsstructuur. Verkopen via www.alamy.com verdienen fotografen 50%, distributeurs verdienen 70%, nieuw gebruik verdient 50%. Betalingen worden maandelijks gestort, zolang uw Cleared Funds $ 50 of meer zijn.

12. Twenty20

Twenty20 is begonnen als een hulpmiddel voor Instagram-fotografen om hun afbeeldingen aan merken te verkopen. Nu is het een robuuste site voor stockfoto’s, waar u online foto’s kunt verkopen en contact kunt leggen met potentiële klanten. Je kunt op drie manieren geld verdienen: een foto verkopen, voor $ 2 verdienen per gelicentieerde foto, 100% geldprijzen uit foto-uitdagingen en 100% provisie van de merken die je inhuren voor geplande opnamen.

13. Depositphotos

Depositphotos heeft commissies op basis van de ervaring en status van de bijdrager op het platform, evenals de resolutie en het licentietype. Het bereik van de commissies is 34-42%.

14. Dreamstime

Dreamstime is een stockfotosite met een royale uitbetaling voor bijdragers. Ze vereisen echter meer commitment: u moet ten minste zes maanden ten minste 70% van uw portfolio op hun site hebben staan. Maar niet-exclusieve bijdragers verdienen 25-50% en exclusieve foto’s genereren een commissie van 27,5-55%. Er zijn ook veel manieren om geld te verdienen voor verwijzingen, zowel aan de zijde van de opdrachtgever als aan de koper.

15. GL Stock Images

Op GL Stock Images heeft u de keuze om uw eigen prijzen te bepalen. En u verdient een commissie van 40% op alle verkopen.

16. EyeEm

EyeEm richt zich meer op het adverteren van stockfoto’s, waardoor dit de beste plaats is om online foto’s te verkopen als u op zoek bent naar commerciële fotografie. Ze adverteren een commissie van 50% op hun site.

17. Afbeelding Vortex

Image Vortex vereist geen exclusiviteit, dus u kunt uw foto’s ook op andere sites verkopen. Commissie tarieven zijn 70%, en u bepaalt uw eigen prijzen.

18. Crestock

Crestock betaalt bijdragers 20-40% commissie tarieven op basis van het totale aantal downloads. Ze hebben ook verschillende partnerprogramma’s waarmee je geld kunt verdienen.

19. 123RF

Dit is een ander stockfotoplatform dat bijdragers betaalt op basis van het aantal downloads en aankopen. Commissies variëren van 30% tot 60%.

20. Foap

Foap biedt bijdragers vijf manieren om geld te verdienen met het online verkopen van foto’s: $ 5 voor elke verkochte foto, $ 100- $ 2.500 voor missies, $ 0,25 / foto voor albumspecifieke fotoverkoop, het insturen van foto’s aan Getty Mission (uitbetalingen variëren) en online verkopen van foto’s via partnerplatforms, zoals Adobe en Alamy.

Hoe fotoafdrukken, producten en fotoboeken te verkopen

Het zijn niet alleen merken en uitgevers die misschien je werk willen. Je fans misschien ook.

En er zijn tal van manieren waarop ze het potentieel kunnen bezitten, of het nu gaat om een ​​eenvoudige ingelijste afdruk of om een ​​kussen. Gelukkig is het verkopen van je eigen fysieke producten een stuk eenvoudiger dan je denkt.

Hoe fotografie-afdrukken en -producten te verkopen

Er zijn veel sites en hulpprogramma’s waarmee u uw foto’s kunt uploaden en uw foto’s kunt verkopen als fotoprints op papier of fysieke producten, zoals mokken, T-shirts en kalenders.

U kunt werken met een lokaal fotolaboratorium dat prints verzendt of een print-on-demand- service zoals Printful gebruiken om een ​​breed scala aan producten (afdrukken, telefoonhoesjes, kussens enzovoort) met uw foto’s te droppen .

Zorg ervoor dat u eerst monsters bestelt om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de producten overeenkomt met de kwaliteit van uw foto’s.

hoe fotografie online te verkopenAfbeelding via burst

Er zijn veel andere sites en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om foto’s en producten te verkopen.

Hoe foto’s te verkopen als fotoboeken

U kunt ook leren hoe u afbeeldingen verkoopt door fotoboeken te maken met uw foto’s en deze online te verkopen.

Fotoboeken zijn een ander fysiek op fotografie gebaseerd product dat elke salontafel kan aanvullen. Hoe nicher en consistenter uw fotografie is, des te waarschijnlijker is het dat u een schitterend fotoboek kunt samenstellen op basis van een overtuigend thema.

U kunt een service zoals Blurb , York Photo of Shutterfly gebruiken om ze op verzoek te maken, af te drukken en te verzenden.

Hoewel u niet de beste marges zult krijgen met print-on-demand-services, is het een geweldige, risicovrije manier om de vraag naar uw producten te testen voordat u besluit om vooraf te investeren.

Hoe u uw fotografie als een service kunt verkopen

Of u nu evenementen organiseert, modeshows doet of productfoto’s maakt, er is volop gelegenheid om te profiteren van de vraag naar professionele fotografie. Hier leest u hoe u uw fotografie als een service kunt verkopen:

Terwijl u uw diensten kunt aanbieden in freelance-directories zoals Fiverr  en  Upwork , of van toepassing bent als een Shopify Expert , is het verkopen van uw fotografie als een dienst voor fatsoenlijk betalen meestal lokaal netwerken omdat u in staat moet zijn te reizen om klanten persoonlijk te ontmoeten.

Hier zijn enkele tips om uw netwerk te bouwen:

 • Houd altijd visitekaartjes bij de hand – je weet maar nooit wanneer je een potentiële klant tegenkomt (gebruik onze gratis generator voor visitekaartjes om je eigen visitekaartje te maken).
 • Ruim uw LinkedIn-profiel op, presenteer uw werk en optimaliseer het voor de belangrijkste fotografieservice die u aanbiedt (bijvoorbeeld ‘Evenementenfotograaf’).
 • Woon netwerkevenementen bij waar ondernemers en organisatoren van evenementen naartoe gaan – deze mensen zullen in de toekomst onvermijdelijk behoefte hebben aan een professionele fotograaf.
 • Bouw een persoonlijk merk als fotograaf, zodat u op de eerste plaats komt wanneer iemand in uw netwerk uw camera en vaardigheden nodig heeft.

Aangezien fotografen, in tegenstelling tot andere freelancers, in strikte tijdsloten moeten werken, is het goed om een ​​boekingsplatform te hebben dat u kunt gebruiken om potentiële klanten uw planning te laten zien en te reserveren wanneer u beschikbaar bent.

Zowel Set More als Simply Book hebben gratis plattegronden en functies die goed werken voor fotografen. Of, als u Shopify gebruikt, kunt u BookThatAppinstalleren om afspraken rechtstreeks vanaf uw site te plannen.

Laten we het nu hebben over gebruiksrechten en uw werk beschermen.

De juridische grondlegger van een fotograaf voor het online verkopen van foto’s

Uitzoeken hoe je je foto’s online kunt verkopen, kan overweldigend genoeg zijn. En hoewel rechten en licenties met betrekking tot de verkoop van fotografie een vreemde taal kunnen lijken, zijn er enkele termen en concepten die u moet kennen om uzelf tegen diefstal te beschermen en inbreuk te maken op de rechten van anderen bij de verkoop van foto’s.

Dit is geenszins een uitgebreide lijst, of een substituut voor echt juridisch advies (ik ben geen advocaat), maar het moet u brede definities bieden die u helpen de wereld van gebruiksrechten te doorlopen.

Verklarende woordenlijst van wettelijke voorwaarden voor het online verkopen van foto’s

Redactioneel gebruik: toestemming om te gebruiken in blogs, kranten, tijdschriften en andere publicaties.

Commercieel gebruik: toestemming om te gebruiken in marketing en reclame om een ​​product of dienst te promoten.

Gebruik in de detailhandel: toestemming om te gebruiken bij het maken van een fysiek product dat moet worden verkocht. Dit omvat afdrukken, posters en producten met de foto (kussens, mokken, etc.). Soms besproken in dezelfde context als commercieel gebruik, maar het moet afzonderlijk worden beschouwd.

Exclusief: exclusief gebruik betekent dat degene die de licentie bij u koopt de enige is die de foto kan gebruiken.

Niet-exclusief: niet-exclusieve fotolicenties kunnen door iedereen worden gekocht en gebruikt en kosten meestal minder dan exclusieve licenties.

Openbaar domein: bevat geen beperkingen of auteursrechtclaim en kan worden gebruikt voor commerciële, redactionele en persoonlijke doeleinden. Werken die zijn gemaakt door Amerikaanse federale overheidsinstanties (zoals NASA ) vallen over het algemeen in deze categorie tenzij anders vermeld.

Creative Commons: Voorwaardelijk gebruik van uw werk is toegestaan ​​zolang het in overeenstemming is met de vermelde beperkingen. Attributie om de maker te crediteren is soms vereist. Bezoek Creative Commons om gratis een badge voor deze licentie te genereren.

Royalty-vrij: anderen kunnen een licentie kopen en de foto onbeperkt en onbeperkt onbeperkt gebruiken. Dit is het meest gebruikte type licentie en aan de goedkopere kant van het spectrum, omdat deze foto’s meestal niet-exclusief zijn.

Rechtenbeheer: een eenmalige licentie kan worden gekocht om de foto te gebruiken met beperkingen met betrekking tot distributie. Aanvullende licenties moeten aankopen zijn voor extra gebruik.

Recht op publiciteit: de onderwerpen in uw foto’s hebben recht op bepaalde rechten als het gaat om opname in uw fotografie, vooral als het gaat om commercieel gebruik wanneer u online foto’s verkoopt. Dit is een afzonderlijke zorg vanwege de auteursrechtelijke overwegingen hierboven en u moet eerst een expliciete toestemming van een onderwerp vragen om veilig te zijn.

Voor meer informatie over copyrightwetten en licenties in de VS, kun je Photo Secrets bekijken om de auteursrechtwetten te begrijpen die je werk beschermen, of kijk naar een grote stockfotosite om te zien hoe ze verschillende soorten licenties definiëren.

Wat te doen als iemand je foto’s steelt

Diefstal is gebruikelijk als het gaat om inhoud, en veel mensen doen het onbewust.

Het is gebruikelijk voor fotografen om hun afbeeldingen te watermerken voordat ze ze online verkopen om ze op zijn minst een beetje bescherming tegen diefstal te bieden. Als u uw eigen foto’s gaat verkopen of delen, kunt u uw eigen identificatiemerk in Photoshop toepassen of een watermerkgenerator gebruiken .

Een kleiner watermerk, vaak in de hoek, laat anderen nog steeds genieten van uw foto, terwijl een groter betegeld watermerk met verminderde dekking de meeste bescherming tegen diefstal biedt.

Maar wat doe je als iemand besluit je foto’s toch te stelen en te gebruiken?

Een verzoek tot staken en desisteren werkt meestal. Of u kunt de boosdoener een factuur sturen voor het gebruik van uw foto. Een combinatie van deze twee zal waarschijnlijk de meest effectieve manier zijn om de dader te overtuigen door hem de keuze te bieden om je te betalen of de foto neer te halen.

Op zijn minst zou je altijd moeten proberen anderen ertoe te brengen om je te crediteren wanneer ze je werk lenen, ook al is het alleen voor redactionele doeleinden. Houd er rekening mee dat links naar uw portalsite niet alleen goed zijn voor het genereren van verkeer naar uw andere werk, maar ook goed zijn voor zoekmachineoptimalisatie en uw positie in de zoekresultaten van Google helpen te verbeteren.

Van je passie winst maken

Of het nu gaat om fotografie, hobby of een full-time hustle, er zijn meer mogelijkheden dan ooit om foto’s online te verkopen.

Je talent en je besluit bepalen uiteindelijk je verdienvermogen, maar het inkomen dat je krijgt door te doen waar je van houdt en waar je goed in bent, is een van de beste contanten die je ooit zult verdienen.Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *