Hoe start je een online eten/food business: de ultieme gids - DeLaatbusiness

Hoe start je een online eten/food business: de ultieme gids

17 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Toen Bob McClure zijn familie- augurkbedrijf wilde nivelleren , vond hij gedeelde commerciële ruimte in een tofu-fabriek. De gezonde bacteriën in de lucht – veroorzaakt door het fermentatieproces van de tofu – begonnen hun eerste portie augurken te fermenteren en alles moest worden afgedankt.

In elk nieuw bedrijf zijn er harde lessen te trekken, elke branche met zijn eigen unieke complicaties en juridische overwegingen. De levensmiddelenindustrie wel? Het is in zijn eigen competitie. Er is een woud van informatie (en desinformatie), meer risico op juridische implicaties en een volatiele toeleveringsketen die kan worden beïnvloed door alles van weer tot, goed, gezonde bacteriën in de lucht.

Als je passie sieraden is, en je bent je woonkamer geborduurde armbanden online aan het verkopen , dan is de toegangsdrempel redelijk laag. En je product zal waarschijnlijk niemand ziek maken. Bij voedsel is veiligheid echter altijd een zorg. Nationale en regionale overheidsorganisaties houden de levensmiddelenindustrie nauwlettend in het oog en houden toezicht op de openbare veiligheid, maar het is de verantwoordelijkheid van de producent en de handelaar om zich aan de regels te houden en obsessief te zijn met betrekking tot kwaliteit.

Als dat niet afschrikwekkend genoeg is, betekent het runnen van een voedingsbedrijf ook een delicate inventarisdans om bederf en verspilling te voorkomen, wat een nieuw bedrijf veel geld kan kosten.

Heb ik je al laten schrikken?

Maak je geen zorgen – ik waadde door de informatie en raadpleegde een paar experts, zodat je dat niet hoeft te doen. In dit bericht behandel ik de basis van het starten van een levensmiddelenbedrijf, van productie tot etikettering, en uiteindelijk hoe ik online voedsel kan verkopen .

Eten om te maken en verkopen: het vinden van uw niche

Foto: gastronomisch lollymerk , Lollyphile

In veel gevallen worden zakelijke ideeën geboren uit passies of hobby’s. Als je jam voor vrienden en familie maakt, het kweken van je eigen aardbeien in de achtertuin, is dat een goede plek om te beginnen. U kent het proces al en hebt ervaring opgedaan met het honen en testen van de recepten.

Bob McClure en zijn broer Joe groeiden op met het maken van augurken met hun oma, Lala, en het was haar familierecept dat uiteindelijk het bedrijf inspireerde. Ze waren respectievelijk acteur en psychologie-majoor. Ze wisten niet wat het eerste was over zaken of productie, maar het beproefde recept was hun basis.

Als u al een idee hebt, zoals in elke branche, test u de levensvatbaarheid ervan. Is er een markt voor dit product? Als het een verzadigde markt is, hoe kan uw product verschillen? Is er een onontgonnen nichepubliek ? Overweeg ook of de jouwe een product is dat gemakkelijk online en verzonden kan worden – denk aan legaliteit (bijvoorbeeld met drank), kwetsbaarheid en houdbaarheid (vereist het koeling?).

Voedseltrends

Als je echter nog geen productidee hebt , kijk dan naar de huidige voedingstrends voor ideeën. Eater.com’s AZ-lijst met voedselprognoses voor 2017 bevat gezonde chips, kombucha en flexitarian-dieting. Maak een back-up van de claims met uw eigen speurtochten: kijk naar het zoekvolume, Google Trends en bekijk de concurrentie.

Toen de McClures besloten om een ​​premium gebeitst product aan te bieden, hadden ze heel weinig concurrentie. 10 jaar later, pickling goed in zijn hoogtijdagen hipster, verwelkomt Bob zijn concurrenten.

“Ja, er is concurrentie, maar het is de juiste vorm van concurrentie als het bewustzijn naar hooggespecialiseerde kwaliteitsgedreven ondernemersproducten brengt. Hoe meer ik ervoor kan zorgen dat consumenten op die categorie letten, in plaats van op prijs gebaseerde ingrediënten van slechte kwaliteit, hoe beter voor mijn bedrijf. Het helpt onze hele categorie te verbeteren. “- Bob

Food Business Ideas

Klopt uw ​​idee in een bestaande nichecategorie? verkennen:

 • Aangepast, nieuw
 • Gastronomische, ambachtelijke, kleine partij
 • Dieetbeperkingen: allergeenvrij, glutenvrij, notenvrij, etc.
 • Gecertificeerd biologisch, natuurlijk, fair trade
 • Ethisch en religieus: veganistisch, vegetarisch, koosjer, halal

Jodi’s bedrijf, JK Gourmet, is ontworpen om haar te helpen bij het behandelen van colitis ulcerosa en haar publiek is dat mensen alleen al in Amerika lijden aan colitis en andere vormen van IBD-1,6 miljoen mensen. Ze produceert gezonde snackopties zonder de ingrediënten die haar meestal in gang zetten.

“We hebben onze niche uitgehouwen met graanvrije producten, waardoor we ook glutenvrij zijn. We richten ons ook op de behoeften van de groeiende paleogemeenschap en omdat we altijd het gebruik van geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen hebben uitgeschakeld, doen we een beroep op een groter publiek dan ooit tevoren. “- Jodi

Hoe online voedsel te verkopen

Kijk naar eenvoudige eerste levensmiddelenbedrijven die lage opstartkosten, minimale uitrusting en minder scheepvaartuitdagingen en wettelijke beperkingen vereisen. Overwegen:

 • Snoep
 • Verpakte snacks
 • Ingeblikte en gepekelde producten
 • Gedroogde kruiden
 • Gebakken ingrediëntenpakketten
 • zaden
 • Grondstoffen (meel, enz.)
 • Curated resale
 • Koffie en thee

Geproduceerd versus samengesteld

Veel van deze post is van toepassing op bedrijven die hun eigen voedsel produceren, of het nu via een externe fabrikant, een thuisbedrijf of een grootschalige commerciële faciliteit is.

Als u op zoek bent naar het samenstellen van bestaande voedingsmiddelen, kunt u in het geval van een online gourmetmarktplaats doorgaan met prijzen. Mogelijk vindt u dit ook interessant: Lokaal herdefiniëren: producenten met kleine batches werken samen om de levensmiddelenindustrie te verstoren , ons profiel van Shopify-verkoper, veel keukens.

Sourcing Ingredients

Voedingsadvocaat, Glenford Jameson, benadrukt het belang van je huiswerk bij het inkopen van je ingrediënten. “Traceer de supply chain”, zegt hij, zodat uw claims over verpakkingen overeenkomen met wat er in zit, en u werkt met betrouwbare bedrijven.

Nuttige middelen:

Als u van plan bent een product te produceren dat als biologisch wordt geëtiketteerd, moet u er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw leverancier van onbewerkte ingrediënten over de juiste certificering beschikt , voordat claims op uw verpakking worden ingediend.

“We werken met distributeurs van rauwe noten en zaden en gedroogd fruit. Soms betrekken we onze eigen ingrediënten als we een nieuw product hebben dat we naar buiten willen brengen en we kunnen niemand vinden in onze groep leveranciers die het ingrediënt in kwestie draagt. Soms doen onze leveranciers suggesties op basis van iets nieuws dat op de markt komt. Het is een samenwerkingsverband. “- Jodi

💡 TIPS:

 • Wanneer u net begint en kleine partijen produceert, kan het kosteneffectief zijn om naar ingrediënten te zoeken bij winkels in consumentenmagazijnenzoals Costco of Sam’s Club.
 • Maak verbindingen : in bepaalde industrieën kunnen leveranciers vinden op mond-tot-mondreclame en persoonlijke introducties. De oprichters van Soul Chocolates hebben zich in de industrie genesteld om contacten te leggen met regionale cacaoboeren.
 • Als alternatief, voor grondstoffen zoals cacao en koffiebonen, zoek een distributeur of makelaar die rechtstreeks met boeren werkt.
 • Team-up : netwerk met andere kleine-batchproducenten om bulkgroothandelsingrediënten samen te kopen

Soms doen onze leveranciers suggesties op basis van iets nieuws dat op de markt komt. Het is een samenwerkingsverband.

Jodi Bager

Voedselproductie: commerciële keukens, thuisgebaseerde bedrijven en productiefaciliteiten

Foto:  Kitchen Co-op

Terwijl Pickle van McClure begon als een familietraditie in hun eigen keuken, verbeterden ze voortdurend hun opgravingen en uiteindelijk landden ze in de 20.000 vierkante voet fabrieksruimte waar ze vandaag de dag opereren.

“Toen we voor het eerst begonnen, hebben we het letterlijk op dezelfde manier gemaakt als toen we kinderen waren. We huurden een keuken met een grotere kachel en we zouden vers product gaan kopen, het terugbrengen, onze vrienden bellen en zeggen: “Hé, ik zal pizza en bier voor je kopen als je in het weekend pickles met me komt maken.” “- Bob

Toen we voor het eerst begonnen, hebben we het letterlijk op dezelfde manier gemaakt als toen we kinderen waren.

Bob McClure

Terwijl u uw bedrijf lanceert, hebt u verschillende opties voor productie:

Eigen bedrijf: sommige voedingsmiddelen kunnen legaal worden geproduceerd en verkocht vanuit uw keuken, maar kijk goed naar de regelgeving rondom het product dat u kiest. In de VS vereist de FDA dat u uw thuisbedrijf als een faciliteit registreert

Gedeelde commerciële keukens: veel faciliteiten bieden gedeelde of co-opkeukenruimte die u per uur of maandelijks kunt huren, afhankelijk van uw productiebehoeften. De voordelen zijn lagere kosten en papierwerk (de faciliteiten zijn al geregistreerd als commerciële ruimte). Er zijn verschillende regiospecifieke mappen voor gedeelde keukenruimte:

Foto: Soul Chicks keukenruimte, door Matthew Wiebe

Stel uw eigen commerciële faciliteit samen: zorg ervoor dat u contact opneemt met uw lokale voedselagentschap om ervoor te zorgen dat uw faciliteit correct is geregistreerd en voldoet aan de code.

“We zijn klein begonnen in onze thuiskeuken en zijn daarna van daaruit gegroeid. We zijn pas verhuisd toen we uit hun voegen barstten en wisten dat we genoeg business hadden om de verhuizing te ondersteunen. We zochten co-packers – een ander bedrijf om onze producten voor ons te maken – maar omdat het mandaat voor onze producten zo specifiek is (geen granen, geen gluten, pinda-vrij, zuivelvrij, koosjer), waren er te veel problemen met kruisbesmetting met alle andere faciliteiten die we hebben ontmoet. Uiteindelijk moesten we het allemaal zelf produceren en nu doen we wat co-packing en private label voor andere bedrijven. “- Jodi

Werk met een bestaande fabrikant: deze optie is geweldig voor hands-off ondernemers die meer geïnteresseerd zijn in het bedrijf dan de productie. Het is ook een geweldige optie voor nieuwkomers in de industrie, omdat fabrikanten al vertrouwd moeten zijn met voedselveiligheid en -voorschriften. Zoek een voedingsfabrikant via een productiemap zoals Maker’s Row .

“We werkten samen met iemand die een USDA-faciliteit had laten inspecteren, zodat we sneller door de VS konden vliegen zonder problemen met de voedselveiligheid. Het is echt indrukwekkend hoeveel toewijding er gaat zitten in het runnen van een door USDA geïnspecteerde faciliteit en het is echt niet iets dat de meeste mensen direct uit de poort kunnen doen. “-Daniel

Het is echt indrukwekkend hoeveel zorgvuldigheid er wordt besteed aan het runnen van een door USDA geïnspecteerde faciliteit.

Daniel Patricio

Verpakking, branding en etikettering

Foto:  Shape Magazine

E-commerce is vooral een uitdaging voor voedsel, omdat de belangrijkste beslissingszin-smaak-in het duister tast. Omdat klanten uw product niet kunnen proeven, is branding vooral belangrijk. Pakketontwerp, fotografie, uw website, productpagina en pakketkopie, u moet het woord nemen om het verhaal te vertellen en klanten helpen zich voor te stellen hoe het kan smaken.

Omdat verpakking uiterst belangrijk is in deze branche, kunt u overwegen een ontwerper in te huren om te helpen met uw merkbehoeften.

“Voordat je het product proeft, moet het iets zijn dat je aantrekt, aantrekkelijk moet zijn en vertrouwd moet zijn, dus kozen we onze naam en identiteit, alles van het label, het uiterlijk, het gevoel , de tekst, om iets te zijn dat met de hand gemaakt familie, maar toch stedelijk is.Het belangrijkst, we wilden dat je het product in de pot zag, het is niet bedekt door een label. “- Bob

Foto’s via:  Grant Burke , Jayce-o-Yesta

Het belangrijkste was dat we wilden dat u het product in de pot zag. Het is niet bedekt door een label.

Bob McClure

Afgezien van de visuele aantrekkingskracht van uw verpakking, heeft elk land zijn eigen etiketteringsvereisten, waaronder houdbaarheidsdata, voedingsinformatie, allergeenwaarschuwingen en het land van herkomst. Als u van plan bent om uw product over de grens te verzenden, vooral naar winkeliers, moet u de regels van het land van bestemming controleren op het gebied van labelen.

Middelen:

Voedselprijzen

In mijn interviews met verkopers in het afgelopen jaar is één ding duidelijk, ongeacht het product: prijzen zijn moeilijk. Uiteindelijk is er geen magische prijsformule die voor iedereen werkt. Ken uw kosten, en blijf aanpassen totdat u het goed hebt.

“De grootste uitdaging is omgaan met de prijs bij klein beginnen. Het belangrijkste om te onthouden is als je een kwaliteitsproduct hebt dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk mensen de beste manier zijn om te groeien. Dit betekent dat u op korte termijn geen winst meer maakt en zoveel mogelijk mensen krijgt om uw product te proberen. Overuren die kostenbesparingen zal komen, en je wilt dat niet te vroeg doen. “- Daniel

Foto:  Bull & Cleaver

Met McClure’s zegt Bob dat ze zich aan hun prijzen houden. Als u gelooft in de waarde van uw product, prijs het dienovereenkomstig.

“We zijn niet het goedkoopste product dat er is, dus moeten we concurreren op iets dat echt uniek is, anders word je gewoon een van de andere grondstoffen waarmee je concurreert en dan is het een race naar de bodem.” – Bob

Middelen:

Aanvullende lezing:

Vervaldatums en inventaris

Het merk van JK Gourmet is gebouwd op natuurlijke ingrediënten en heeft daarom geen conserveringsmiddelen. De houdbaarheid van de meeste van haar producten is slechts 5-6 maanden en daarom houdt Jodi de voorraad nauwlettend in de gaten en keert deze elke 1-2 weken om.

Terwijl Pickles van McClure een langere houdbaarheid van een jaar hebben, wil Bob er zeker van zijn dat klanten zijn product zo vers mogelijk krijgen. Om die reden vervalst de voorraadstrategie van het bedrijf omdat er te weinig van het product wordt geproduceerd in plaats van te veel.

“Het is een jongleeract en we worden altijd beter met het voorspellen van onze behoeften en ervoor zorgen dat alle zakelijke kansen die we hebben op één lijn worden gebracht, vooral wanneer een nieuw product wordt gelanceerd. Dat is de kunst, we moeten zoveel maken om een ​​productierun te rechtvaardigen, terwijl ik ervoor moet zorgen dat er een verkoopkanaal of verkooppunt is en er voldoende vraag achter zit om het echt te laten werken. “- Bob

💡 TIPS:

 • Onderzoek de tools die beschikbaar zijn in de Shopify App Store -ze zullen integreren met uw winkel
 • Gebruik batchnummering of barcodes om de inventaris georganiseerd te houden
 • Leid uw team op voor uw voorraadbeheerpraktijken

“Communiceer met iedereen die uw inventaris raakt over het belang van het draaien van uw voorraad.” – Casandra

Casandra Campbell, Liberty Village Brewing Co.

Over-communiceren met iedereen die uw inventaris raakt over het belang van het roteren van uw voorraad.

Casandra Campbell

Groei en productontwikkeling

Pickles van McClure vonden succes door in te werken op hun product van naamgenoot, te perfectioneren en te herhalen op het recept van hun grootmoeder. Uitbreiding van hun aanbod was in eerste instantie in reactie op overweldigende feedback van klanten .

“We begonnen met de augurken en maakten heel snel een bloody mary mixer. We hadden zoveel mensen die tegen ons zeiden: ‘Hé, je pikante augurk maakt de beste bloederige marys.’ En dat is wanneer dat gloeilamp moment gebeurt, en je zegt: ‘Deze klanten zeggen dat ze twee van onze artikelen zouden kopen in plaats van één!’ Veel van onze productideeën komen van de klanten. “- Bob

Veel van onze productideeën komen van de klanten.

Bob McClure

Gevaren met een laag risico kwamen daarna – beproefde pekelaroma’s, toegepast op andere producten zoals chips. Sinds de begintijd is de productontwikkeling echter geavanceerder geworden en vertrouwt het gezin op gegevens om hun volgende zet te informeren.

“Nu krijgen we veel gegevens en analyseren we wat de markt echt drijft, waar de consument naar op zoek is. Voordat we toegang tot gegevens hadden, was het veel mond-tot-mondreclame. “- Bob

Hoewel ze het nog steeds leuk vinden om met klanten om te gaan en hun ideeën te horen, waarschuwt Bob om ze met een korrel zout te nemen.

“Niet alle ideeën zijn als gouden ideeën. Klanten praten graag met je over hun ideeën en je moet dat nemen en verfijnen en ervoor zorgen dat er voldoende kritieke massa achterblijft voordat je dit in een productlancering introduceert. “- Bob

Wat kun je nog meer verkopen?

Liberty Village Brewing verkoopt geen bier rechtstreeks aan zijn klanten via hun online winkel, vanwege de alcoholwetgeving in Ontario. Hun website dient echter als branding- en marketingtool, helpt klanten bij het vinden van retail- en restaurantpartners en verkoopt items die gerelateerd zijn aan hun product.

ideeën:

 • Branded merch
 • Aanvullende voedingsproducten
 • Keuken- en serveertools
 • Receptenboeken
Liberty Village Brewing Co. Store

De kleine lettertjes: eten en de wet

Mits u uw huiswerk maakt, de juiste licenties verkrijgt en alles nauwgezet volgt, is de kans op legaal warm water laag. Als je dat doet – en dit is het enge deel – kunnen de gevolgen ernstig zijn.

“U als voedselproducent wordt blootgesteld aan zowel civielrechtelijke aansprakelijkheid – wordt vervolgd door een privé-partij, of het nu een winkel is die u verkoopt, of een restaurant, of een individuele, en ook wettelijke aansprakelijkheid. De wettelijke aansprakelijkheid vloeit voornamelijk voort uit de Food and Drug Act (in Canada), evenals uit verschillende andere federale en provinciale statuten. De Food and Drug Act is een serieus stuk wetgeving. De overheid kan je in de gevangenis gooien, of al je producten nemen en ze vernietigen, of je buitensluiten, of je een grote boete geven. Op dit moment zijn er in Ontario mensen die onderzoek doen naar strafrechtelijke fraude met betrekking tot de vraag of kip organisch of antibioticavrij verkeerd gelabeld was. “- Glenford

Als uw product gecompliceerd is of valt onder een bepaald aantal categorieën waarvoor extra licenties vereist zijn (bijvoorbeeld vlees, vis en sommige landbouwproducten), kunt u een advocaat met ervaring in de levensmiddelenindustrie raadplegen.

“Kleine bedrijven houden er niet vaak van op te starten met een advocaat, omdat we duur zijn en we ons erg bewust zijn van risico’s, wat leidt tot beleid en processen. Het laatste dat ze willen is dezelfde starheid die ze probeerden achter te laten toen ze besloten om hun eigen optreden te starten. “- Glenford

Glenford zegt echter: ‘met dien verstande dat er een breed, belangrijk regelgevingskader en wettelijke aansprakelijkheid bestaat’, zijn er enkele praktische tips als u ervoor kiest om zelf de juridische stappen te doorlopen.

💡 TIPS:

 • Zorg dat mensen niet ziek worden. “Als je eten gaat verkopen, leer dan omgaan met eten en leer hoe je het opslaat. Get getraind. “- Glenford
 • Volg de supply chain. “Als je een voedingsproduct maakt en dingen van internet koopt, is het echt belangrijk om die supply chain te traceren. Stel vragen aan uw leveranciers, bekijk ze, ontvang verwijzingen. “- Glenford
 • Werk met een lab om uw producten te testen. “Labs helpen u elementen te traceren waarvan u misschien niet wist dat ze bestonden en die met name verband houden met allergieën. Mensen zijn nu overal allergisch voor, dus het is erg belangrijk dat die kernallergieën worden geïdentificeerd. Ook kun je merken dat er dingen in je eten zitten waarvan je dacht dat ze er niet waren, die kunnen veranderen hoe stabiel ze zijn. “- Glenford
 • Houd grondige gegevens bij. “We volgen alles dat in en uit de faciliteit komt; op die manier, als er ooit een recall op onze grondstoffen plaatsvindt, zijn we voorbereid. “- Jodi
 • Maak vrienden met de voedselinspecteur. “Neem contact op met de volksgezondheid, met diegene die uw pand certificeert omdat ze vaak zijn ingesteld om uw vriend te zijn. Dit zijn redelijk aanspreekbare mensen en ze zullen problemen kunnen identificeren – dit is wat ze doen voor de kost. Ze bieden je echt een aantal mooie salie en eerlijk gezegd gratis advies over hoe je ervoor kunt zorgen dat je een goed en redelijk product maakt. “- Glenford
 • ” Krijg een aansprakelijkheidsverzekering die betrekking heeft op mensen die uw product eten en ziek worden, evenals het per ongeluk inbranden van de ruimte die u gebruikt.” – Casandra

Stel vragen aan uw leveranciers, bekijk ze, ontvang verwijzingen.

Glenford Jameson

Ethiek en transparantie

Naast legaliteit kunnen slechte beslissingen over ethiek en transparantie een merk verpesten. Dit geldt voor elk bedrijf, maar de complexiteit van voedsel kan uw bedrijf extra kwetsbaar maken.

“Mijn beste klanten stellen zich meestal ethische vragen over hun acties, hun leveranciers, hoe ze omgaan met hun klanten, hun werknemers en hoe ze de wereld beïnvloeden. 

Wanneer zij op die manier problemen benaderen, zijn zij doorgaans beter in staat om het respect en de goede wil van de gemeenschap waarin zij actief zijn, alsook van hun klanten te behouden. Respect en goede wil zijn moeilijk te verdienen en ze zijn vrij gemakkelijk te verliezen. Ook al heeft dat op zich niets met de wet te maken, het is wel een heel belangrijke MO “- Glenford

Respect en goede wil zijn moeilijk te verdienen en ze zijn vrij gemakkelijk te verliezen.

Glenford Jameson

Verzenden

We hebben veel tijd besteed aan het bouwen van bronnen om e-commerceondernemers te helpen bij het stroomlijnen van hun verzendprocessen . Het is tenslotte een van de meest voorkomende pijnpunten bij onze verkopers.

En, geen verrassing, het verzenden van voedsel brengt extra uitdagingen met zich mee, vooral bij verzending buiten het land.

“Wanneer u voedsel exporteert, zijn er een aantal voedingsmiddelen waarvan de export wordt gereguleerd door de goederenwetgeving – Meat Inspection Act, Canada Agricultural Products Act, Fish Inspection Act, bijvoorbeeld. Die hebben hun eigen regels. Anders val je terug op de Food and Drug Act en voltooi je een fabrikantverklaring voor de export van voedselproducten die in Canada zijn vervaardigd. In wezen zweer je een beëdigde verklaring met een notaris die het land beschrijft waarnaar het wordt gestuurd, het bepaalt dat het in Canada is gemaakt, dat soort dingen. “- Glenford

Houd er rekening mee dat u ook rekening moet houden met de mogelijke beperkingen voor uw product in het land van bestemming. Technisch gezien worden producten die zich in de verzendstroom bevinden, het probleem van de koper, maar de slechte klantenservice kan slecht zijn voor het bedrijfsleven. Beperk de uiteindelijke frustratie van de klant door uzelf te verdiepen in de wetten waarin u verzendt.

Als alternatief kunt u, om bureaucratie te voorkomen, overwegen om met een extern magazijn te werken als u over de grens veel zaken doet.

“We vonden de kosten van verzending van individuele bestellingen naar de VS onbetaalbaar. Daarom verzenden wij bulkbestellingen naar de VS waar ze worden opgeslagen en rechtstreeks naar Amerikaanse klanten worden verzonden. “- Jodi

Producten waarvoor koeling nodig is, zijn niet ideaal voor grensoverschrijdende verzending, maar Vegan Supply in Vancouver verzendt met succes hun koude producten nationaal in heel Canada, met behulp van cold packs en versnelde verzending .

Je winkel maken

Laten we eerst uw winkel opzetten. Met shopify kun je je eigen winkel beginnen.

Zoals ik al zei bij branding, is de look en feel van uw website belangrijk om de klant te helpen een voedingsproduct te kopen zonder het eerst te proeven .

Fotografie is daarom enorm belangrijk . U kunt ervoor kiezen om uw fotoshoots zelf te maken of een professional inhuren die ervaring heeft met het op de juiste manier stylen en aansteken van voedsel. Schiet productverpakkingen en close-updetails van het product om textuur en levensechte kleuren weer te geven, maar experimenteer ook met lifestyle-fotografie die ideeën voor het serveren en koppelen suggereert.

Fotografie en styling door The Fresh Exchange

Gebruik productpaginabeheer om de smaak en textuur van uw product in detail te beschrijven en ingrediënten en allergie-informatie volledig te vermelden. Om de productpagina overzichtelijk te houden, kunt u tijd investeren in een uitgebreide pagina met veelgestelde vragen om aanvullende vragen over ingrediënten, voedingsinformatie en productiemethoden te beantwoorden.

Zelfs als uw website niet het grootste deel van uw verkopen levert, is het belangrijk om het te koesteren als een hulpmiddel om contact te leggen met klanten en uw verhaal te vertellen .

“Ook al zijn we in 5000 winkels over de hele wereld, toch hebben we nog steeds een geweldige, kerngroep mensen die naar onze website komen, elk jaar kopen, graag zien wat we doen, verbonden raken met ons merk, ons verhaal. Ze besteden echt hun tijd aan investeren in wat we doen en vooral, waarom we doen wat we doen. “- Bob

Themasuggesties voor voedselwinkels:

Retail en groothandel

McClure’s activiteiten groeiden aanvankelijk door middel van retail-partnerschappen, en het succes met dat kanaal was afhankelijk van het feit dat ze echt onderdeel van het bedrijf werden en ze uitnodigden om zich om hun missie te bekommeren.

“Sommige van onze partners in de detailhandel nemen een meer familiale samenwerking aan waarbij we een zeer directe interactie hebben en we zullen met hen samenwerken om menupairings of specifieke evenementen te doen die zich richten op onze producten en hun producten.” – Bob

hoe online voedsel te verkopen

Winkeliers zoeken en pitchen

“We doen wat we kunnen, of het nu gaat om een ​​restaurantpartner, een snackpartner of een kleinhandelaar, om echt ons verhaal te benadrukken omdat we vinden dat het uniek is.” – Bob

Marketing en inhoud

Marketing van uw online winkel is een ander onderwerp dat we uitvoerig behandeld hebben in deze blog, en voor eten gelden dezelfde regels. Als er geen smaaktests zijn, is het erg belangrijk om uw klanten met uw verhaal te verbinden.

” Sociale media vormen een zeer groot deel van ons merk. Dat is waar hun kernconsument naar toe gaat, daar ligt de meest vocale actie bij hun consument en dat nemen we heel serieus. We willen betrokken zijn bij onze kerngemeenschap omdat zij de influencers zijn en mond-tot-mondreclame uw merk buitengewoon ver kan brengen, zoals we hebben gezien. “- Bob

McClure besteedt een aanzienlijk deel van hun site aan community-extra content, recepten (door haarzelf en door klanten gegenereerd) en prominente sociale calls-to-action.

Mond-tot-mondreclame kan uw merk extreem, extreem ver voeren.

Bob McClure

Het merk van specerijen, Green Mountain Mustard , neemt de receptinhoud een stap verder en gebruikt het om hun e-maillijst te laten groeien :

Hoewel uw bedrijfsplan mogelijk geen ruimte biedt voor een fysieke retailstrategie , is het toch belangrijk om uw product naar de straat te brengen en naar de mond van uw potentiële klanten:

 • Genereer buzz lokaal door deel te nemen aan boerenmarkten
 • Voer een pop-up uit
 • Partnerschap met restaurants of andere complementaire merken tijdens een proeverij
 • Organiseer een privédiner voor beïnvloeders
 • Nodig klanten regelmatig uit in uw proces
 • Start uw merk bij een consumentenvoedings- en -drankexpo

De lengte van dit bericht kan een beetje te maken hebben met mijn onvermogen om mezelf te bewerken, maar dit, vrienden, is een heel groot onderwerp om te bespreken. Bedankt dat je daar bent gebleven! Het is een uitdagende industrie, maar een die je succes kan brengen als je gepassioneerd bent en bereid bent om door de legalese te waden.

McClure heeft nu tien jaar in dienst en heeft nu 31 mensen in dienst die hun product wereldwijd bij consumenten en bij meer dan 5.000 retailpartners leveren. Hoewel Bob me vertelt dat hij niet met zekerheid kan zeggen dat hij er alles achter heeft, is de reis een lonende reis geweest.

“Ik denk dat er in ondernemerschap altijd een aantal uitdagingen zijn en dat ze niet verdwijnen. Hoe succesvol je bent, hangt af van hoe je op welk moment met die uitdagingen omgaat. Sommigen van hen zijn groot genoeg om je te breken, maar hoe je ze als een leerervaring in de toekomst gebruikt, is wat echt zorgt voor een geweldig doorlopend succesverhaal. Als we niet leren van wat we doen als ondernemers, groeien we niet echt. “- Bob

Als we niet leren van wat we doen als ondernemers, groeien we niet echt.

Bob McClure

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format