Hoe u een blog kunt starten die u kunt laten uitgroeien tot een bedrijf - DeLaatbusiness

Hoe u een blog kunt starten die u kunt laten uitgroeien tot een bedrijf

11 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bedrijven van allerlei soorten beginnen met bloggen als een manier om een ​​langetermijnpubliek op te bouwen.

Maar het omgekeerde gebeurt ook wanneer steeds meer bloggers bedrijven starten als een verlengstuk van hun publicatie. En het is logisch.

Een van de grootste uitdagingen waarmee nieuwe bedrijven worden geconfronteerd, is het opbouwen van een publiek voor hun producten.

Bloggers daarentegen werken vaak achterstevoren, bouwen eerst een publiek op door consequent goede content te plaatsen en vervolgens  manieren te verkennen om inkomsten te genereren met hun verkeer.

Het starten van een blog is eenvoudig als je gewoon plezier wilt hebben. Maar als je erover nadenkt om als blogger geld te verdienen, moet je strategisch zijn over hoe je het instelt voor succes.

In deze gids wordt uitgebreid ingegaan op wat u moet weten om een ​​blog te starten en uit te groeien tot een bron van verkeer en inkomsten. En hoewel het is bedoeld voor mensen die nog geen bedrijf hebben gestart, is het ook relevant voor bedrijven die willen deelnemen aan het bloggame.

Maar laten we eerst een belangrijke vraag beantwoorden die in eerste instantie vanzelfsprekend lijkt.

Wat is een blog?

hoe een blog te starten

Je bent er nu een aan het lezen.

Een blog of ‘weblog’ is een webpagina voor inhoud die u regelmatig toevoegt en bijwerkt. In tegenstelling tot andere publicaties en artikelen hebben blogs de neiging om een ​​meer persoonlijke toon aan te nemen die hen helpt om dieper in contact te komen met hun doelgroepen.

Mensen beginnen met blogs om allerlei redenen, waaronder:

 • Hun meningen, passies of glimpen delen in hun leven.
 • Anderen leren wat ze weten.
 • Een e-maillijst maken.
 • Hun persoonlijk merk ontwikkelen als een expert.
 • Producten of diensten verkopen.
 • Een combinatie van een of alle van de bovenstaande.

Om deze redenen kan bloggen ongelofelijk voldoening geven, vooral wanneer complete vreemden je inhoud gaan gebruiken, maar het is ook een verplichting.

Of u nu dagelijks, wekelijks of maandelijks publiceert, het is belangrijk om zo consistent mogelijk te zijn, niet alleen in hoe vaak u publiceert, maar ook in het soort inhoud dat u publiceert.

Bloggers zien zelden direct resultaten, dus onthoud waarom je het doet om in de beginfase gemotiveerd te blijven.

Hoe een blog te starten

Het moeilijkste aan bloggen is het vinden van de tijd en de ideeën die je nodig hebt om het consequent te doen. Beginnen is echter vrij eenvoudig.

Het starten van een blog met het potentieel om een ​​bedrijf te zijn, komt neer op de volgende stappen, die we in detail zullen onderzoeken:

 1. Overweeg de verschillende mogelijkheden om inkomsten te genereren.
 2. Kies een publiek om te dienen.
 3. Kies een blogplatform, een domeinnaam en bouw uw blog.
 4. Leg de basis voor distributie.
 5. Plan uw publicatiestrategie.

Als je je afvraagt ​​waarom we het eerst over het genereren van inkomsten hebben, is dat omdat we meer als een ondernemer dan alleen een blogger moeten denken om van dit een winstgevende onderneming te maken.

Verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen

U kunt op tal van manieren inkomsten genereren met uw blog, afhankelijk van het soort blog dat u besluit te starten. Maar mensen denken om de een of andere reden meestal eerst aan advertenties.

De waarheid is dat er betere en snellere manieren zijn om geld te verdienen met je blog die niet elke dag een enorm aantal pageviews vereist. Het is twee keer zo waar als je een loyaal publiek kunt opbouwen, niet alleen een groot publiek.

Je kunt geld verdienen met bloggen door:

 • Verkoop van fysieke producten die aansluiten bij uw publiek, of het nu T-shirts of een hete saus is.
 • Digitale producten verkopen zoals cv’s, foto’s of ontwerpen die u eenmaal hebt gemaakt en opnieuw en opnieuw verkopen.
 • Verkoopdiensten zoals schrijven , consulting en ontwerp.
 • Een boek publiceren en het verkopen als een fysiek of digitaal product.
 • Affiliate worden voor een ander merk en een commissie maken telkens wanneer u hun product verkoopt.
 • Abonnementen op platforms zoals Patreon .
 • Betaalde beoordelingen / promoties voor merken doen.

Er zijn voldoende mogelijkheden om inkomsten te genereren met je blog, maar je moet wel genieten van waar je over blogt om te slagen.

Je belangrijkste overweging – meer dan geld verdienen – is wie je publiek is en hoe je hen gaat dienen.

Een niche kiezen: wat gaat je ‘ding’ worden?

Er is geen tekort aan inhoud op internet. Het lijkt misschien moeilijk om op te vallen (het is), maar er zijn twee manieren waarop je kunt concurreren: door een specifieke doelgroep te kiezen waarop je je kunt richten en door inhoud te maken die iets heeft dat lezers elders niet gemakkelijk kunnen vinden.

U kunt dit op verschillende manieren doen:

 1. Focus op een specifieke locatie (bijv. New York).
 2. Focus op een specifiek segment binnen een grotere categorie (bijvoorbeeld niet alleen recepten, maar veganistische recepten).
 3. Lever uw inhoud in een andere stijl of stem (bijv. Humor).
 4. Concurreer met kwaliteit (bijvoorbeeld diepgaande berichten over een onderwerp dat niemand anders wil doen).

BlogTO heeft bijvoorbeeld betrekking op een breed scala aan lifestyle-onderwerpen, maar richt zich specifiek op de diverse stad Toronto.

hoe een blog te starten

Bron: BlogTO

De niche die u kiest, is belangrijk omdat het niet alleen een publiek moet zijn dat u duurzaam kunt bedienen met een gestage stroom van ideeën over inhoud, maar uiteindelijk ook zult bepalen hoe u het genereren van inkomsten later zult onderzoeken.

Bedenk wat voor soort producten of diensten je zou kunnen verkopen aan dit publiek, en of je genoeg weet of genoeg aandacht schenkt aan dat onderwerp om er vele, vele malen overheen te praten.

Zodra u ideeën voor niches heeft, gebruikt u Google om uw concurrenten op te zoeken over het onderwerp en Buzzsumo te gebruiken om een idee te krijgen van hoe goed de inhoud van dit onderwerp presteert en op welke kanalen het het beste presteert.

Een platform kiezen en je blog bouwen

Dit is waar veel mogelijke bloggers vast komen te zitten. Ze weten niet precies op welk platform ze hun tijd en geld moeten investeren.

De keuze komt meestal neer op een zelf gehost of gehost platform:

 • Zelf gehost : dit platform biedt over het algemeen meer aanpassingsmogelijkheden, maar u zult nog steeds een maandelijks bedrag moeten betalen om de site zelf te hosten en het vereist enige initiële installatie. WordPress.org is het startplatform als u de door uzelf gehoste route overweegt. Deze gids van Smashing Magazine zal je er doorheen leiden.
 • Gehost : met deze platforms kun je meteen aan de slag en sommige hebben een ingebouwd publiek. Sommige zijn gratis zoals Blogger en WordPress.com  (het gehoste alternatief voor WordPress.org) en sommige worden betaald.

Denk bij het kiezen van een platform na over de toekomst en hoe u uiteindelijk geld wilt verdienen met uw blog. Niet alle platforms zullen u alles geven wat u nodig heeft, terwijl sommige u meer zullen geven dan u ooit nodig zult hebben.

Sommige bloggers kiezen voor gratis gehoste platforms zoals Medium en Tumblr omdat ze je toegang geven tot een geëngageerde community van andere bloggers en lezers op het platform.

We zullen het later in meer detail bespreken, maar u kunt het opnieuw publiceren op deze platforms om te profiteren van hun doelgroepen. U hoeft uw hoofdblog niet te bouwen op deze gratis platforms om ze te gebruiken .

Een naam en thema kiezen voor uw blog

Nadat u uw platform heeft gekozen, moet u overwegen een domeinnaam ( yourblog.com ) en een thema (het uiterlijk en de lay-out van uw blog) te kopen.

Winkelen voor een domein is een goed moment om na te denken over wat u uw website gaat noemen . Kies iets dat pakkend, gedenkwaardig, gemakkelijk te typen is en niet al door een ander merk wordt gebruikt.

Tenzij u een persoonlijk merk of een portalsite probeert te bouwen , raad ik u aan uw naam niet als domein te gebruiken.

Je kunt nog steeds het gezicht van je blog zijn, zelfs als je naam niet in de URL voorkomt, en het is een stuk eenvoudiger om een ​​merk vast te zetten als je een creatieve naam bedenkt die de identiteit van je blog weerspiegelt.

Om meer persoonlijkheid toe te voegen, moet je een logo laten maken op Fiverr of Hatchful gebruiken, onze gratis app voor het maken van logo’s  (nu ook beschikbaar op iOS ).

Zodra dat is opgelost, moet je een thema kiezen.

Een “thema” is slechts een sjabloon voor de lay-out, het uiterlijk en de functies van uw website. Er zijn tal van gratis thema’s beschikbaar, welk platform je ook kiest.

Maar als u niet tevreden bent met die opties, overweeg dan om de eenmalige vergoeding voor een betaald thema te betalen, omdat dit een grote impact heeft op de algehele ervaring die gebruikers op uw website hebben.

hoe een blog te starten

Bron: Shopify Theme Store

Het basiswerk voor groei leggen

We praten meestal over het laten groeien van een publiek nadat we beginnen met publiceren. Maar als u het momentum snel wilt opbouwen, moet u er al over nadenken voordat u begint.

Veel bloggers worstelen met distributie, en ik denk dat er twee delen aan de reden zijn:

 1. Ze hebben geen concrete, herhaalbare distributiestrategie in hun publicatieproces.
 2. Publiceren is al een zenuwslopende ervaring en als u uw bereik vergroot, wordt het veel enger.

Het laatste is iets waar je uiteindelijk overheen kunt komen, maar het eerste vereist enige initiële gedachte en investering van tijd voordat je begint.

Laten we dus een aantal manieren bekijken waarop u groei kunt plannen en het meeste uit elke post die u maakt, kunt halen.

Begin met het verzamelen van e-mails zo snel mogelijk

Het maakt niet uit op welk platform je blogt, je moet je concentreren op het ontvangen van e-mailabonnees. Elke nieuwe abonnee is een teken dat u iets goed doet en is een potentiële herhalingslezer die u gemakkelijk kunt bereiken.

Zelfs als u van platform verandert, of als u besluit iets nieuws te beginnen, blijft uw e-maillijst bij u.

MailChimp is een eenvoudige tool voor e-mailmarketing om aan te bevelen, omdat het gratis is voor maximaal 2000 abonnees. Maar het is niet voldoende om alleen een lijst met abonnees te hebben. Je moet deze e-mails bij elke beurt vastleggen en dat doe je met aanmeldingsformulieren.

hoe een blog-e-maillijst te starten

Een goede gewoonte om erin te komen is om aanmeldingsformulieren rechtstreeks in uw inhoud in te sluiten met een call-to-action om u te abonneren, zoals die hieronder wordt weergegeven.

Met veel oplossingen voor e-mailmarketing kunt u deze formulieren eenvoudig maken en gebruiken. U kunt zelfs een koppeling genereren die verwijst naar een afzonderlijke aanmeldingspagina waarnaar u kunt linken in uw blogposts, sociale media en e-mailhandtekening.

Vergeet niet dat mensen zich niet abonneren op uw blog als u dit niet vraagt ​​en als u het hen niet gemakkelijk maakt.

Telkens wanneer u een bericht publiceert, moet u dit naar uw lijst e-mailen. Een proces dat u onderweg kunt automatiseren zodra u de boel van de dingen begrijpt.

Zoek naar kansen om te gaan na zoekmachine verkeer

Met trefwoordonderzoek kunt u een idee krijgen van hoeveel zoekvolume er is voor specifieke zoekopdrachten in uw niche. Hoe hoger het nummer, hoe meer vraag er is naar een onderwerp en hoe meer verkeer u mogelijk op lange termijn genereert.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door eenvoudig de Chrome-extensie Keywords Everywhere te installeren en te googlen vanuit het perspectief van uw publiek om interessante inhoudsideeën op te sporen. Query’s die beginnen met “hoe kan ik …” of “beste …” zijn een goede plaats om te beginnen.

hoe een blog te starten

Zelfs als u geen plek op de eerste pagina van de resultaten van de zoekmachine voor deze zoekopdrachten plaatst, heeft u een idee voor de inhoud met bewezen vraag. Maar als u hoog wilt mikken, kunt u meer te weten komen over SEO . En als u op Shopify bent, overweeg dan de gratis SEO Checker-app  voor het optimaliseren van uw berichten.

Stel uw strategie voor sociale media op

In eerste instantie lijkt het een slimme zet om op elk sociaal mediaplatform te zijn, maar dat wordt moeilijk om snel te beheren en is niet altijd effectief.

Richt je in plaats daarvan op de kanalen waar je publiek de meeste tijd doorbrengt. Afhankelijk van uw niche en uw bronnen, zal uw kanaalkeuze variëren.

Een Facebook-pagina is bijvoorbeeld een goede all-round asset voor elke blogger die bereid is te betalen om zijn content te promoten. Aan de andere kant zal een kostenbewuste voedselblogger waarschijnlijk veel meer gratis betrokkenheid op Pinterest en Instagram krijgen  dan  Twitter .

Verwaarloos ook uw persoonlijke netwerken niet – uw vrienden en familie maken een groot, vroeg publiek.

Verminder, gebruik en toon uw content opnieuw

Je kunt niet elke dag grote berichten plaatsen. Een goede blogger weet hoe hij zijn inhoud moet hergebruiken en hergebruiken om de meeste kilometers te behalen.

Dus, hier zijn enkele ideeën om in gedachten te houden als je vooruit gaat:

 • Maak ‘micro-content’ voor sociale media van bestaande berichten met tools zoals Canva .
 • Plaats een verzameling oude blogberichten met een gemeenschappelijk thema (bijvoorbeeld ‘Onze beste berichten van 2016’).
 • Blogberichten herscheppen als andere soorten inhoud , zoals infographicsof quizzen.
 • Publiceer uw inhoud regelmatig opnieuw op nieuwe platforms met een ingebouwd publiek zoals Medium , LinkedIn of Tumblr om meer vroegtijdige bekendheid te krijgen door een link naar het oorspronkelijke bericht toe te voegen aan de top ( ‘Oorspronkelijk gepubliceerd op youblog.com’ ) om uw kansen op klikken terughalen naar uw site.
 • Herhaal en publiceer af en toe oude content na een lange periode die is verstreken om de content te tonen aan lezers die deze de eerste keer hebben gemist. Dit werkt prima met seizoensgebonden inhoud (bijv. “10 Lazy Halloween Costume Ideas”)
 • Overweeg gastposten te accepteren als je eenmaal een volgende stap hebt gezet. Gastauteurs zullen deze content waarschijnlijk ook delen met hun eigen doelgroepen.
 • Voeg links toe naar verwante inhoud  binnen en aan het einde van uw berichten. (Als u Shopify gebruikt, installeert u de gratis app Verwante blogs. )

Wanneer tijd geld is en u blogt, moet u constant meer waarde uit uw inspanningen halen.

Krijg inzicht in Analytics om uw doelgroep te begrijpen

De beste kansen zijn verborgen in uw gegevens.

Afhankelijk van het platform dat u kiest, heeft u verschillende statistieken om naar te kijken, maar krijgt u op zijn minst het aantal weergaven en waar uw bezoekers vandaan komen, wat u veel kan vertellen over uw prestaties.

Maar als u de tijd neemt om Google Analytics in te stellen  op uw site (het is gratis), kunt u diepere inzichten krijgen, zoals de gemiddelde tijd die mensen hebben besteed aan het lezen van uw bericht, de kwaliteit van de lezers uit verschillende bronnen en zelfs de aantal lezers in realtime.

hoe een blog te starten

Gegevens kunnen ook worden gebruikt als hefboom voor bloggers. Het vermogen om te bewijzen hoeveel verkeer u binnenhaalt, is een enorm voordeel dat anderen waarschijnlijker maakt om met u te willen werken of toegang tot uw publiek te krijgen.

Uw publicatiestrategie plannen

Elke blogger moet een gezonde bron van ideeën bijhouden en het helpt als je van plan bent om ervoor te zorgen dat je nooit zonder raakt.

Ik raad je ten zeerste aan een inhoudskalender te maken om je ideeën bij te houden (en jezelf op schema te houden).

Je kunt een eenvoudige spreadsheet gebruiken om je inhoudskalender in te plannen, maar ik raad Trello aan omdat het gratis is en ook een goede plek is om ideeën te dumpen en te ordenen.

hoe te bloggen

Denken aan je inhoudsmix is ​​ook belangrijk om een ​​idee te krijgen van de reikwijdte van je blog en welke categorieën / tags je kunt gebruiken om alles te ordenen terwijl je in de toekomst meer inhoud toevoegt.

Een goede mix omvat:

 • Evergreen-inhoud die vragen / vragen / problemen behandelt die mensen regelmatig op Google zoeken.
 • Actuele inhoud die actuele onderwerpen en trends behandelt waar uw publiek om geeft.
 • Beheerde inhoud  met een kleinere reikwijdte en minder tijd nodig om te maken om u te helpen uw tempo te verbeteren en uw publiek bezig te houden met langere berichten.
 • Feature stukken over andere mensen of merken die het kunnen delen met hun publiek (bijv. Interviews, beoordelingen, etc.)
 • Visuele of interactieve inhoud om af en toe wat afwisseling toe te voegen aan je blog (bijv. Infographics, quizzen, memes, enz.).

Probeer uw blogposts minstens een maand van tevoren te plannen en publiceer volgens een consistent schema, zodat uw publiek een idee heeft van hoe vaak nieuwe inhoud te verwachten is.

Houd in gedachten dat je je publiek niet van de ene op de andere dag zult laten groeien. Je zult wat treffers en wat missers hebben, maar je moet blijven gaan om te blijven groeien.

Uw doelgroepactiviteiten op poten zetten

Hoe u ook kiest voor uw blog, het is uw doelgroep die uiteindelijk zijn potentieel als bedrijf bepaalt. Richt u op het vergroten van deze doelgroep terwijl u regelmatig publiceert, en u zult ook uw verkeer en bereik zien groeien.

Bloggen is niet alleen leuk en bevredigend, het is ook  een van de vele wegen naar ondernemerschap . Als je denkt dat je ondernemer bent wanneer je aan je blog begint en een hoog doel hebt als het gaat om groei, kun je een waardevol publiek opbouwen dat je bedrijf nog geruime tijd van dienst kan zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format