Hoe u een succesvolle Google-campagne met lage budgetten kunt uitvoeren

9 min


128

Gemiddeld genereren Google- adverteerders twee dollar voor elke uitgegeven dollar .

Dat betekent dat de gemiddelde adverteerder kan verwachten dat hij zijn geld verdubbelt op het platform.

En hoewel dat overtuigend is, zijn er ook gevallen van mensen die duizenden of miljoenen dollars in het proces blazen.

Als u nog niet op PPC bent gestapt op Google-advertenties, is het ongelooflijk ontmoedigend.

In wezen is het gokken. Het hoopt dat uw investering vruchten gaat afwerpen in plaats van nul dollar winst te produceren.

Maar de waarheid is:

Er is geen minimum budget op Google Ads!

U hoeft geen groot budget op Google-advertenties te riskeren om de verkoop te stimuleren. In feite kunnen campagnes met een laag budget uw resultaten domineren.

Hier leest u hoe u een succesvolle kunt uitvoeren.  

Stel uw maximale dagbudget en projectresultaten in

Voordat u onmiddellijk gaat duiken in het maken van campagnes voor uw low-budget PPC-campagne, moet u uw resultaten van tevoren projecteren om realistische verwachtingen op te bouwen.

Dit is een low-budget campagne. Hoewel ‘low-budget’ relatief is, is low budget geen melkkoe.

Als u dus $ 5.000 aan winst verwacht, leidt dit waarschijnlijk tot het annuleren of springen van het pistool op advertentie-uitgaven.

Voer om te beginnen het maximum in van uw budget dat u op één dag comfortabel besteedt:

Als je het niet zeker weet, vraag je jezelf af wat je in een maand kunt uitgeven en bereken je van daaruit.

Als u maximaal € 150 per maand kunt uitgeven, is dat ongeveer $ 5 per dag.

Voer dat in bij uw gemiddelde dagbudget.

Kijk nu eens naar veelgebruikte op gegevens gebaseerde gemiddelden op CPC om een ​​idee te krijgen van wat klikken kost en kijk of uw dagbudget gelijkloopt:

(Afbeeldingsbron)

Is uw dagbudget te klein? Denk er zo over na: sla uw bevroren eenhoorn frappuccino over voor de volgende maand en u kunt een minimum dagbudget van $ 5 betalen.

In het eerste kwartaal van 2018 waren de gemiddelde CPC’s op Google-advertenties $ 2,76.

Dat is niet slecht. En je kunt het zelfs lager krijgen. Ik zal je laten zien hoe.

Begin met een specifiek trefwoord

Low-budget campagnes op PPC zijn niet nieuw. Het zijn geen hippe of hippe groeihacks (ook kunnen we alsjeblieft stoppen met het gebruik van de term groeihack ??).

Maar de meeste mensen krijgen lage budgetcampagnes verkeerd. Ze volgen dezelfde aanpak als elke andere campagne en verwachten slechts een verkleinde versie van de resultaten.

Fout!

Wanneer u low-budget campagnes uitvoert, kunt u letterlijk niet betalen voor meerdere zoekwoorden en resultaten behalen.

als uw budget $ 5 per dag is, waarom biedt u dan op tien zoekwoorden die dat bedrag kosten voor een enkele klik?

De grootste fout die ik in jaren van PPC-werk heb gezien, is jezelf te dun verspreiden. Bieden op te veel zoekwoorden en te veel advertentiegroepen maken.

Als het gaat om low-budget campagnes, heeft u slechts één goed zoekwoord nodig.

(Meme-bron)

En dit zoekwoord zou zo specifiek mogelijk moeten zijn. U moet zich niet richten op hoofdtermen als ‘SEO’.

Iemand die “SEO” zoekt, heeft geen idee wat ze willen. Dit betekent dat ze op uw PPC-advertentie klikken, een seconde zoeken en u vervolgens in de steek laten.

Specificiteit is de sleutel van Google Ads voor zowel de advertentiepositie als de kwaliteitsscore.

Hoe specifieker u bent, hoe goedkoper uw kosten, waardoor u meer kunt produceren van minder geld.

Welk type zoekwoord heeft u nodig?

Zoek naar een middelgroot (verkeers) zoekwoord met weinig concurrentie en scout de zoekresultaten op basis van de intentie.

Intentie betekent simpelweg: wat de zoeker waarschijnlijk verwacht te bereiken met de zoekopdracht.

Als de zoekopdracht “een loodgieter bij mij in de buurt” zoekt, willen ze duidelijk een loodgieter. Maar als de zoekopdracht “de beste CRM” is, willen ze waarschijnlijk een artikel waarin verschillende CRM’s worden gerangschikt, en niet dat uw product beweert de beste te zijn.

Voor het verkennen van zoekwoorden, raad ik aan het Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google te gebruiken. Het geeft u waardevolle gegevens, zoals biedingsschattingen voor biedingen op de top- en toplocaties in relatie tot concurrenten.  

Let op : beperk jezelf tot één groot zoekwoord. Bieden op meerdere zoekwoorden die meerdere dollars per klik kosten, zal uw resultaten te dun verspreiden. Bovendien vereist dit langere insteltijden en extra unieke bestemmingspagina’s, waardoor u tijd, moeite en kosten bespaart.

Maak een enkele advertentiegroep voor zoekwoorden

Nadat u uw zoekwoord naar keuze heeft gevonden, wordt het tijd om één advertentiegroep met zoekwoorden te ontwikkelen, ook wel SKAG genoemd.

SKAG’s zijn precies wat ze klinken: advertentiegroepen in uw campagne die slechts één zoekwoord bevatten, in plaats van meerdere, zoals Google vaak suggereert.

SKAG’s zien er zo uit in uw Google-advertentiescampagne:

SKAG’s nemen uw afzonderlijke zoekwoord op en wijzigen dit met drie specifieke zoektypen:

  • Modifier voor breed zoeken : + zoekwoord
  • Zoeken op woordgroep : ‘trefwoord’
  • Exacte overeenkomst : [trefwoord]

SKAGs werken door specificiteit te produceren. Wanneer u tientallen zoekwoorden in één advertentiegroep heeft, komt u het probleem tegen dat u advertenties schrijft die niet geschikt zijn voor al deze zoekopdrachten:

(Afbeeldingsbron)

AdEspresso vond ook interessante gegevens hierover, waaruit blijkt dat het verhogen van uw kwaliteits- en relevantie-score uw CTR verhoogt en de kosten verlaagt. Leuk!

Beeldbron )

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk hoe de kwaliteitsscore wordt uitgesplitst in Google-advertenties:

“Kwaliteitsscore is een schatting van hoe relevant uw advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina’s zijn …”

Denkt u dat het mogelijk is om een ​​relevante advertentie- en bestemmingspagina-ervaring te leveren wanneer u 20 zoekwoorden target op één enkele advertentie?

Ik dacht het niet.

Hoe specifieker u bent op Google-advertenties, hoe beter uw resultaten zijn in zowel de totale prestaties als de kosten.

Clicteq bewees dit en verhoogde zijn kwaliteitsscore van vijf tot bijna acht met SKAGs. Deze toename in QS resulteerde in een daling van 37,5% van de kosten per lead en een stijging van de CTR met 28%.

Dat is het maximaliseren van een low-budget.

Voor campagnes met weinig budget moet u de hoogste klikfrequentie genereren, gecombineerd met een hoge conversieratio om goedkope kosten te hebben.

En SKAGs zijn de gemakkelijkste manier om het te doen.

Als u SKAG’s wilt instellen, maakt u één advertentiegroep in uw nieuwe campagne en gebruikt u de drie zoekwoordmodifiers die ik eerder heb genoemd voor uw geselecteerde zoekwoord:

  • Modifier voor breed zoeken : + zoekwoord
  • Zoeken op woordgroep : ‘trefwoord’
  • Exacte overeenkomst : [trefwoord]

 

Sla het op en laten we verder gaan met bieden!

Gebruik maken van ECPC Bidding

Op Google-advertenties zijn er tien verschillende typen biedingstijl om uit te kiezen.

De meeste mensen zien biedingstypes zoals ‘maximaliseer conversies’ of ‘maximaliseer klikken’ en komen er meteen naartoe.

En terecht: ze klinken als de meest effectieve keuze, vooral bij een low-budget campagne waarbij het uw doel is om kleine contanten in grote conversies te veranderen.

Maar degene waar we ons vandaag op willen focussen, wordt ECPC genoemd, ook wel Enhanced Cost Per Click genoemd.

Hoe werkt het?

ECPC is een slim biedingstype waarbij Google het leren van computers en automatisering kan implementeren om biedingen voor een bepaalde zoekopdracht namens u te verhogen of te verlagen .

Rekening houdend met zoekwoorden, trechterstadium, concurrenten en relevantie, bepaalt Google of hoger of lager moet worden geboden.

Dit betekent dat Google uw biedingen verhoogt wanneer uw advertentie de beste pasvorm heeft en afneemt wanneer uw concurrent zeker wil winnen.

Dit helpt u verspilde klikken te voorkomen waarbij een gebruiker op uw advertentie klikt, vindt dat deze niet relevant is en klikt terug naar de SERP’s voor een concurrent.

Als u die stap overslaat, bespaart u geld op klikken en maximaliseert u de inspanningen.

Een recent experiment met biedstrategieën van Google Ads plaatste “Klikken maximaliseren” in een rechtstreekse strijd met ECPC om te zien welke het beste zou presteren.

Hoewel het maximaliseren van klikken precies deed wat het moest doen (het maximaliseren van de klikken), resulteerde dit in minder conversies, een lagere klikfrequentie en een kosten per lead die $ 124,94 duurder was.

(Afbeeldingsbron)

Klikken maximaliseren was de winnaar voor vertoningen, klikken en kosten per klik, maar de totale verliezer in conversies en kosten per lead.

Het maximaliseren van klikken kan geweldig zijn om merkgerichte resultaten te produceren, maar als het gaat om echte verkopen en mensen die u betalen, is het geen partij voor ECPC.

Hoe zit het met Conversies maximaliseren? Conversies maximaliseren is een geautomatiseerd biedingstype waarbij Google probeert u de goedkoopste conversies te krijgen die mogelijk zijn en het bedrag dat u krijgt uit bieden te maximaliseren.

Klinkt geweldig, toch? Het klinkt als het perfecte type voor een low-budget campagne.

Het is een goed biedingstype, maar uit onderzoeken blijkt dat Google minstens twee wekennodig heeft om de juiste optimalisatie voor uw campagne te leren.

Als u twee weken over heeft voor uw budget en mogelijk lage prestaties, kan dit een geweldig biedingstype zijn.

Als u dat niet kunt, is ECPC een bewezen resultaatmachine.

Maak een SKAG-bestemmingspagina die converteert

Typische landingspagina’s in de meeste PPC-campagnes zijn verantwoordelijk voor het ontbreken van conversies.

Het genereren van klikken op uw advertentie is relatief eenvoudig. Vooral als je het idee van specificiteit volgt en SKAG’s maakt.

Je past je daarbij aan op specifieke voorwaarden en aanbiedingen waar je publiek direct naar op zoek is.

Maar wanneer u de conversiepercentages van de bestemmingspagina voor PPC bekijkt , ziet u een enorme onderbreking.

Hoe kunnen we zo’n grote CTR en bijna geen conversies genereren?

Bericht match.

Het matchen van berichten, zoals gedefinieerd door Unbounce is:

“Een maatstaf van hoe goed uw bestemmingspagina kopie overeenkomt met de frasering van de advertentie of link die de bezoeker daarheen bracht. Voor PPC-marketeers betekent dit dat u uw advertentiekopie koppelt aan de kop van uw bestemmingspagina. Een sterke combinatie van berichten verhoogt de conversie omdat het mensen geruststelt dat ze op de juiste plek zijn terechtgekomen. “

Meer in het bijzonder komt het matchen van berichten ook tegemoet aan de intentie.

Als uw zoekwoorddoel “de beste CRM” is en uw advertentie een vergelijking van CRM’s belooft, zoals de bedoeling van het zoekwoord zou doen vermoeden, maar uw bestemmingspagina is slechts een verkooppagina, dat is een enorme verbreking van de verbinding.

Terecht zullen gebruikers vanaf uw pagina stuiteren zonder te kopen.

Met behulp van matching van berichten kon ik de conversiepercentages voor een klant met 212,74% verhogen.

Bij het uitvoeren van PPC-advertenties hebben we SKAG-stijl bestemmingspagina’s gemaakt die zijn gericht op specifieke marktsegmenten voor de klant.

Bijvoorbeeld, direct gericht op advocaten die op zoek zijn naar verklaringen van invaliditeitsverzekeringen.

En artsen of tandartsen die een arbeidsongeschiktheidsverzekering zoeken:

Met unieke bestemmingspagina’s en specificiteit hebben we de perfecte match voor berichten verzorgd, van zoeken tot klikken en klikken op de bestemmingspagina.

Het kopiëren van de advertentietekst naar de bestemmingspagina was niet alleen hetzelfde, maar het aanbod had dezelfde opzet.

Tenzij u e-commerceproducten verkoopt op Google Shopping, zijn mensen nog niet klaar om u geld te geven.

Ze willen waarschijnlijk een raadpleging, een citaat of meer informatie. Dus vraag ze niets. In plaats daarvan bieden ze een offerte, consultatie of meer informatie in ruil voor hun contact.

Nadat u uw nieuwe landingspagina in SKAG-stijl hebt ontwikkeld, gaat u naar de advertentie die u voor uw nieuwe campagne en SKAG heeft gemaakt en plaatst u deze als de uiteindelijke URL:

Als u een verbeterde optimalisatie wilt, raad ik u aan UTM-tags op accountniveau te installeren .

Bij low-budget campagnes moet alles perfect zijn en deze kleine verschillen kunnen spanning en verloren conversies veroorzaken.

Laten we een beetje samenvatten :

  • Gebruik berichtovereenkomst door uw kopie, zoekwoorden en aanbieding hetzelfde te houden van uw advertentie naar uw bestemmingspagina.
  • Begin met een laag-risico-aanbod, spring niet meteen naar een uitverkoop (tenzij het een e-commercecampagne of lokale marketing betreft )
  • Pas de bestemmingspagina aan voor specifieke marktsegmenten die u target

 

Proficiat! Laat uw campagnes nu de komende weken draaien en voer onderweg aanpassingen uit op basis van prestaties.

Conclusie

Google-advertenties kunnen een aanzienlijk rendement op uw investering opleveren. Maar vaak vergt het een serieuze investering vooraf om dat mogelijk te maken.

Helaas worden heel wat potentiële adverteerders afgewezen van Google-advertenties, uit angst hun marketingbudget te verliezen.

Maar net als bij elke marketingtactiek zijn er geen gegarandeerde resultaten. Als je dat bent, ren dan voor je leven, want gegarandeerde resultaten zijn niet mogelijk in digitale marketing.

Gelukkig kunt u op Google-advertenties low-budgetcampagnes uitvoeren die grote resultaten opleveren.

Begin met het instellen van uw dagelijkse maximumbudget om te projecteren wat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Start vervolgens met een enkel, specifiek zoekwoord. De grootste fout die mensen maken, is zich te dun verspreiden.

Ontwikkel SKAGs en combineer deze met ECPC-biedingen voor maximale impact. Maak ten slotte een SKAG-bestemmingspagina om ervoor te zorgen dat u inspeelt op verkeer.

Met een low-budget campagne genereert u geen 10.000 leads van de ene dag op de andere. Maar ze zullen zeker goedkoop zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format