Hoe u uw eerste, succesvolle Facebook-advertenties maakt en kopieert - DeLaatbusiness

Hoe u uw eerste, succesvolle Facebook-advertenties maakt en kopieert

4 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoe u uw Facebook-advertenties instelt

In de fase voor het maken van de campagne kunt u kiezen uit verschillende typen advertentiemateriaal, afhankelijk van uw campagnedoelstelling.

Met Facebook kun je tot 6 verschillende beeldadvertenties selecteren en testen om de best presterende optie te vinden. We raden u aan om altijd een aantal advertentie-elementen te testen en uw Facebook-advertentieontwerp is een geweldige plek om te beginnen.

Om advertentie-afbeeldingen te selecteren, hebt u drie opties:

  • Upload een foto vanaf uw computer
  • Blader door uw bibliotheek om een ​​foto opnieuw te gebruiken die u eerder had geüpload
  • Zoek afbeeldingen in de gratis stockfoto-database

Dankzij een partnerschap tussen Facebook en de beeldbank Shutterstock, kunt u gratis toegang krijgen tot miljoenen stockfoto’s! Het is erg belangrijk om de afbeeldingen van uw advertenties regelmatig te vernieuwen, zodat gebruikers ze steeds als fris en aantrekkelijk zien. Het is erg handig om nieuwe afbeeldingen meteen gratis te vinden en te gebruiken (en je zult veel geld besparen).

Houd er echter rekening mee dat deze gratis afbeeldingen beschikbaar zijn voor alle Facebook-adverteerders, wat betekent dat de meeste van deze afbeeldingen in duizenden advertentiecampagnes worden gebruikt. Gebruik indien mogelijk altijd originele afbeeldingen voor uw advertentie.

Best practices voor Facebook-advertenties

Om u te helpen winnende advertenties te maken die u klikken op een lage CPC opleveren, hebben we een lijst gemaakt met onze favoriete hacks voor Facebook-advertentieontwerp.

Om mooie Facebook-advertentieontwerpen te maken, moet je:
  • Houd uw advertenties kleurrijk, zodat ze meteen de aandacht trekken
  • Plaats uw belangrijkste waardevoorstel in de advertentieafbeelding, zodat mensen deze goed kunnen lezen zodra ze uw advertentie zien
  • Maak advertenties die contrasteren met de newsfeed
  • Gebruik de juiste afbeeldingsgrootte (1200 x 628 pixels), zodat uw advertenties op elk scherm er goed uitzien

Als u meer wilt weten over Facebook-advertenties, raden we u aan deze handleidingen te lezen:

De advertentietekst

Uw advertentietekst is het tweede belangrijkste onderdeel van uw Facebook-advertenties, direct na de advertentieafbeelding. De advertentietekst moet eerst de interesse van een adverteerder in de ogen krijgen en hem dan overtuigen om actie te ondernemen, bijvoorbeeld om een ​​aankoop te doen.

Uw Facebook-advertenties hebben meerdere velden waar u tekst kunt plaatsen:

  • De hoofdadvertentietekst – maximaal 90 tekens (maximaal 500 voor nieuwsfeedadvertenties met AdEspresso)
  • Titel – maximaal 25 tekens
  • Linkbeschrijving – maximaal 90 tekens

Het is een goed idee om verschillende koppen en beschrijvingen klaar te hebben voordat u begint met het maken van uw advertentie. Dit maakt het gemakkelijker voor u om iets te vinden dat u leuk vindt in plaats van het ter plekke te verzinnen.

Zoals je ziet, heb je wat meer opties beschikbaar voor nieuwsfeed en mobiele advertenties in vergelijking met de klassieke rechterkolomadvertenties. Allereerst kunt u een knop “Oproep tot actie” kiezen die wordt aangeboden door Facebook. Het is bewezen dat deze knoppen echt effectief zijn om de klikfrequentie te verhogen. Als ze bij uw product passen, raden wij u aan ze te gebruiken.

Vergeet niet dat u uw advertentiekopie kort en extreem duidelijk moet houden. Hier is het doel niet om te verkopen. Het gaat erom gebruikers te overtuigen om op de advertentie te klikken om meer te ontdekken. Probeer pakkend te zijn en leg duidelijk aan gebruikers uit waarom ze moeten klikken. Het aanbieden van kortingen en freebies helpt meestal. Zorg er echter voor dat u niet te veel goedkope klikken ontvangt die niet worden omgezet.

Wil je meer weten? Dit zijn geweldige bronnen om dieper in de geheimen van Facebook-advertentiekopie te graven:

Hoe u uw Facebook Ad Copy instelt

Het instellen van uw advertentie-exemplaar is super eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is tekst in de juiste velden invoeren.U ziet ook een voorbeeld van uw advertentiecampagne. Als u meerdere advertentie-afbeeldingen test of wilt zien hoe uw advertentie eruitziet op verschillende schermen (Desktop versus mobiel), kunt u dit doen door andere weergaven te selecteren in de twee menu’s die in de onderstaande afbeelding zijn gemarkeerd.

Je hebt drie keuzes als het gaat om je Facebook-advertenties: de nieuwsfeed, mobiele en rechterkolom.

Veel marketeers gaan ervan uit dat advertenties in een rechterkolom verspilling van geld zijn, omdat ze niet zo goed presteren als advertenties voor nieuwsfeeds. Advertenties aan de rechterkant zijn echter relatief goedkoop en u zult nooit weten welk advertentietype het beste is voor uw campagne zonder te testen . Probeer ze eens.

Een ander ding om in gedachten te houden is mobiele targeting. Sommige adverteerders maken de fout om gebruikers die op mobiele advertenties klikken naar niet-mobiel geoptimaliseerde sites te sturen. Gebruik alleen mobiele advertenties als uw site mobielvriendelijk is, anders verspilt u veel geld omdat Facebook-mobiel veel klikken genereert.

Een doel verwijderen is vrij eenvoudig. Wanneer u een advertentie maakt, heeft u drie tabbladen om een ​​voorbeeld ervan te bekijken in de drie beschikbare posities. Aan het einde van het tabblad van elke plaatsing hebt u de link ‘Verwijderen’. Klik er gewoon op om een ​​plaatsing uit te schakelen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format