Hoe u uw Facebook Advertising-account instelt - DeLaatbusiness

Hoe u uw Facebook Advertising-account instelt

6 min


102
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat is Facebook Business Manager?

Business Manager is een hulpmiddel dat is ontworpen voor het beheren van uw Facebook-pagina’s en advertentieaccounts. 
Door Business Manager te gebruiken, kunt u:

 • Beheer de toegang tot uw Facebook-pagina’s en advertentieaccounts – bekijk wie toegang heeft tot uw pagina’s en advertentieaccounts en verwijder of wijzig hun rechten.
 • Werk met bureaus – u kunt uw Business Manager-account ook delen met bureaus, zodat ze u kunnen helpen bij het beheren van uw advertentiecampagnes.

U kunt meerdere advertentieaccounts en gebruikers hebben die allemaal worden gecombineerd in uw Business Manager-account.

Beeldbron )

Hier is een kort overzicht van de twee rollen die beschikbaar zijn in Facebook Business Manager: Admin en Employee:

Er is een andere set rollen voor Facebook-advertentie-accounts die u ook in de Business Manager kunt beheren en bewerken.

Om te kunnen adverteren op Facebook, hebt u een Business Manager-account nodig dat ten minste één Facebook-pagina beheert.

Om een ​​Facebook-pagina toe te voegen:
 1. Ga naar Business Manager-instellingen .
 2. Selecteer onder het tabblad People and Assets ‘Pages’
 3. Klik op “Nieuwe pagina toevoegen”
 4. Selecteer een van de 3 opties: “Een pagina claimen”, “Toegang tot een pagina aanvragen” of “Een nieuwe pagina maken”
 5. Als u ervoor kiest om toegang aan te vragen of een pagina te claimen, voert u de Facebook-paginanaam of URL in
Om een ​​advertentieaccount toe te voegen aan uw Business Manager:
 1. Open uw Business Manager-instellingen .
 2. Klik op het tabblad People and Assets op “Ad Accounts”
 3. Selecteer aan de rechterkant van de pagina ‘Nieuwe Ad-accounts toevoegen’
 4. Kies een van de 3 opties: “Claim Ad Account”, “Verzoek toegang tot een Ad Account” of “Maak een nieuwe Ad Account”
 5. Als u ervoor kiest om toegang aan te vragen of een advertentieaccount te claimen, voert u de ID van het advertentie-account in. ( Ontdek waar u de account-ID kunt vinden )

Voordat u met adverteren kunt beginnen, moet u Facebook aanvullende accountgegevens geven en uw creditcardgegevens invoeren.

 

Uw Ad Account-gegevens instellen

Zoals je je misschien kunt voorstellen, laat Facebook je niet beginnen met uitgeven, tenzij je een geldige betaalmethode hebt ingevoerd en wat bedrijfsinformatie hebt gedeeld.Navigeer door uw Business Manager-menu om “Instellingen voor accountinstellingen” te zoeken en klik op.

Vul alle lege velden in door de naam, het adres en andere relevante informatie van uw bedrijf in te voeren.

U kunt uw factuurgegevens invoeren op het tabblad ‘Betalingen’ door op ‘Betalingsmethode toevoegen’ te klikken.

Als u een bedrijf in de EU bent, wordt u ook gevraagd uw btw-nummer in te voeren. Met Facebook kun je ook je factureringsvaluta en je tijdzone kiezen. Wees uiterst voorzichtig met deze informatie aangezien u deze niet kunt wijzigen nadat u uw account hebt gemaakt.

Nadat u de gegevens van uw advertentieaccount hebt ingevuld, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ en gaat u verder naar de pagina ‘Facturering en betaalmethoden’.

 

Uw facturerings- en betalingsinformatie instellen

Oké, laten we uw eerste creditcard toevoegen aan uw Facebook-advertentieaccount.Om dat te doen, moet u navigeren naar de “Facturatie- en betalingsmethoden” in het Business Manager-menu.

Je komt terecht op de pagina Facturering waar je kunt:

 • Voeg nieuwe betaalmethoden toe
 • Bewerk uw huidige betaalmethoden
 • Stel de bestedingslimiet van uw account in

Om een ​​nieuwe betaalmethode toe te voegen:

 • Klik op de groene knop ‘Betaalmethode toevoegen’
 • Kies de methode die u wilt toevoegen
 • Vul uw gegevens in
 • Klik op “Doorgaan”

Facebook accepteert meerdere betalingsopties, waaronder creditcards en PayPal-betalingen.

Als u extra hulp nodig heeft, volgt hier de handleiding van Facebook waarin wordt uitgelegd hoe uw advertentiefacturering en betalingen werken.

Tip: voeg meerdere betalingsopties toe

Naarmate u meer en meer gaat adverteren, raden we u aan ook een secundaire betaalmethode toe te voegen. Als uw primaire kaart vervalt, de maandelijkse limiet bereikt of om welke reden dan ook wordt geblokkeerd, wordt uw advertentie niet gestopt bij potentiële klanten.

Als de facturering van uw primaire kaart mislukt, worden al uw campagnes onmiddellijk gepauzeerd totdat u het openstaande saldo betaalt. U moet ze ook handmatig één voor één opnieuw opstarten. Dit is een vervelende taak als u meerdere campagnes uitvoert. Als u een secundaire betaalmethode hebt ingesteld, begint Facebook met het factureren van uw secundaire methode en blijft alles goed werken.

Uw betalingsopties bewerken

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw Facebook-advertentiebetalingen, kunt u dit op dezelfde pagina doen door op ‘Betaalmethoden bewerken’ te klikken.

Als u meerdere betalingsopties hebt ingevoerd, kunt u kiezen welke de primaire is.

Houd er rekening mee dat u uw primaire bron niet kunt verwijderen, dus u moet een andere optie als primaire bron gebruiken voordat u uw huidige primaire betaalmethode verwijdert.

Hoe en wanneer wordt u gefactureerd?

U kunt een rekening van Facebook bij twee gelegenheden verwachten:

 • Aan het einde van elke maand
 • Wanneer u uw factureringsdrempel bereikt (als u via automatische incasso betaalt voor Facebook-advertenties)

De drempelwaarde voor facturering betekent dat uw primaire betaalmethode telkens in rekening wordt gebracht als u een bepaalde drempelwaarde voor facturering bereikt. De som van de drempel varieert op basis van uw factureringsgeschiedenis.

Deze drempel zal vrij laag zijn wanneer je voor het eerst begint met adverteren (meestal $ 25), en je wordt gefactureerd elke keer dat je $ 25 besteedt aan Facebook-advertenties. Terwijl u blijft uitgeven en uw betalingen correct worden verwerkt, wordt uw drempelwaarde automatisch verhoogd naar $ 50, $ 250, $ 500 en ten slotte $ 750.

Deze drempels hebben geen directe invloed op uw advertentiecampagnes; ze hebben alleen invloed op hoe vaak u in rekening wordt gebracht. Het grote voordeel van een hoge drempel is dat u te maken krijgt met minder facturen. Als u uw drempelwaarde wilt wijzigen of problemen met de facturering wilt hebben, kunt u contact opnemen met Facebook-ondersteuning.

De uitgavenlimiet voor het account instellen

Als u er zeker van wilt zijn dat uw advertentiecampagnes uw maandelijkse advertentiebudgetten niet overschrijden, kunt u de bestedingen van uw Facebook-advertentieaccount beperken.

Dit is ook handig wanneer u met bureaus werkt, wanneer u zeker wilt weten dat uw consultant / bureau niet meer kan uitgeven dan gepland.

Het instellen van de limiet is heel eenvoudig. Klik gewoon op “Limiet voor het besteden van een account instellen” en stel het bedrag in.

Stel het niet te laag in of je zult het heel vaak moeten updaten. Houd er rekening mee dat elke keer dat de limiet wordt bereikt, al uw accounts minstens 15 minuten worden onderbroken.

Tot slot kunt u erop vertrouwen dat de bestedingslimiet voor uw account geen invloed heeft op het tempo van uw advertentieweergave.

 

Facebook Ad Account Limits

Of je het nu leuk vindt of niet, je Facebook Advertising-account heeft een aantal limieten. Ze zouden je niet vaak lastig vallen, maar het is beter om ze vanaf het begin te leren kennen.Dit zijn de limieten van Facebook Power Editor:

 • Een gebruiker kan maximaal 25 advertentieaccounts beheren.
 • Een advertentieaccount kan maximaal 25 gebruikers per account bevatten.
 • Een standaard advertentieaccount kan maximaal 5.000 advertenties bevatten die niet worden verwijderd.
 • Een standaard advertentieaccount kan maximaal 1000 sets bevatten die niet worden verwijderd.
 • Een standaard advertentieaccount kan maximaal 1000 campagnes bevatten die niet worden verwijderd.
 • Een advertentieaccount kan maximaal 50 advertenties bevatten die niet per advertentieverzameling worden verwijderd.

Deze limieten zijn alleen van toepassing op niet-verwijderde advertenties en campagnes. Wanneer u een van deze limieten bereikt, hoeft u alleen maar oude campagnes en hun advertenties te verwijderen.

 

Controleer uw meldingsinstellingen

Het spreekt voor zich dat u op de hoogte wilt worden gehouden van belangrijke updates die plaatsvinden in uw advertentieaccount.Facebook-meldingen zijn een goede manier om contact te houden met uw campagnes. Ze kunnen je inbox echter ook erg snel overspoelen, dus je wilt misschien de frequentie van e-mailmeldingen die je van Facebook ontvangt, wijzigen.

Om uw meldingsinstellingen te bewerken:
 • Ga naar de pagina Instellingen advertentie-account (dit is dezelfde pagina waarop u de informatie van uw advertentie-account instelt).
 • Selecteer “Meldingen” in het menu aan de linkerkant.
 • Voeg vinkjes voor de meldingen toe of verwijder deze, afhankelijk van wat u wilt ontvangen.

Stel uw meldingen zo in dat u de belangrijkste meldingen ontvangt via e-mail en anderen als Facebook-meldingen (die in het bovenste menu van uw Business Manager verschijnen, zoals in de afbeelding hierboven).

 

Controleer de rollen van uw advertentieaccounts

Als u nieuwe gebruikers en beheerders aan uw Facebook-advertentieaccount wilt toevoegen, gaat u naar het menutabblad “Accountrollen”

Hier kunt u nieuwe gebruikers toevoegen (nodig uw teamleden uit) en de bestaande gebruikersrechten bewerken

Zodra u het accountbeheer hebt voltooid en uw teamleden hebt uitgenodigd, bent u er helemaal klaar voor.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *