Hoe u uw Instagram-account kunt optimaliseren voor het kopen op instagram. - DeLaatbusiness

Hoe u uw Instagram-account kunt optimaliseren voor het kopen op instagram.

8 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wie heeft een fysieke winkel nodig wanneer Instagram meer functies blijft ontwikkelen om rechtstreeks op zijn platform te winkelen?

Ten eerste waren het snelle links naar doorklik naar de website van een merk om te browsen.

Vervolgens voegde Instagram direct bruikbare tags toe aan berichten!

In mei volgde het bedrijf in het geheim een native payment-optie .

In plaats van dat gebruikers voor het afrekenen naar een externe site kunnen gaan, maakt Instagram voor een paar geselecteerde accounts het nu mogelijk transacties rechtstreeks op zijn platform te laten plaatsvinden.

In deze post beschrijven we de nieuwste Instagram-winkelmogelijkheden voor merken , en laten we je zien hoe je er gebruik van kunt maken!

De groei van Instagram lijkt niet te stoppen.

Winkelmogelijkheden zijn enkele van de nieuwste trends op het snelstgroeiende sociale mediaplatform in 2018 .

Instagram is nu de op twee na grootste speler voor sociale media in de game (achter Facebook en YouTube).

Meer dan 30% van alle internetgebruikers wereldwijd tussen de 30 en 49 jaar maakt gebruik van Instagram.

Ten eerste: als u een website heeft, koppel deze dan.

Hoewel bijna 50% van de bedrijven met Instagram-accounts geen zelfstandige websites hebben, maakt u toch deel uit van de andere helft – het is nog steeds een goed moment om verkeer naar uw online winkel te leiden op de ‘ouderwetse’ manier.

Voeg een ‘Nu kopen’-CTA toe door eerst een doel voor uw advertentie te kiezen, zoals merkbekendheid, bereik of verkeer. 

Het is bewezen dat effectieve CTA’s de conversies verhogen. Alleen omdat Instagram nieuwe en glimmende functies zoals shoppable-tags introduceert, betekent dit nog niet dat je deze beproefde tactiek volledig moet afschaffen.

Een ‘Nu kopen’-CTA zou nauw aansluiten bij’ conversies ‘. Het wordt weergegeven in uw gesponsorde bericht als banner onder uw oorspronkelijke afbeelding:

U kunt kijkers en volgers ook naar uw website leiden om hun winkelervaring te starten met verschillende andere CTA’s zoals ‘Meer informatie’ of ‘Abonneren’.

Maar het is altijd leuk om te experimenteren met de nieuwste IG-functies. En erover spreken welke …

Wat zijn Instagram-winkeltabels precies?

Shoppable tags lijkt misschien nog een ding om te leren op Instagram. En dat zijn ze – maar ze zijn ook enorm waardevol als je ze correct leert gebruiken!

Instagram heeft deze functie in 2016 voor een paar geselecteerde accounts uitgerold en heeft de service sindsdien snel uitgebreid.

Shoppable tags (of product tags) zijn als het taggen van een persoon in een bericht, aldus Facebook . Zodra u bent ingesteld voor productlabels, kunt u met één muisklik nieuwe items markeren die kijkers kunnen kopen.

Wanneer iemand boven een post zweeft met een winkelbaar label, verschijnen er kleine witte stippen op de producten die te koop zijn:

Als u op de afbeelding tikt, ziet u een korte beschrijving van het product (en) en de kosten (s).

Ten slotte ziet u een zwarte pijl die gebruikers rechtstreeks naar de website van het bedrijf brengt, waar ze meer informatie kunnen vinden en de aankoop kunnen voltooien.

De voordelen van shoppable-tags zijn:

 • Klanten hebben een eenvoudige en efficiënte in-app-ervaring (van ontdekking tot afrekenen).
 • Marketeers kunnen beginnen met het consolideren (of verwijderen van) andere winkelfuncties (zoals CTA’s).
 • Voor early adopters biedt deze snelle methode een concurrentievoordeel.

Overweeg dit: 80% van de merken en retailers zeggen dat geweldige visuele inhoud hen helpt nieuwe producten te ontdekken.

Wat meer is – 88% zegt dat het hen meer op een merk vertrouwt.

Gecombineerd met de nieuwe shoppingoptie met één muisklik kunnen creatieve en goed uitgevoerde afbeeldingen uw kijkers verrassen en klanten maken.

Hoe voeg ik Instagram Shoppable-tags toe?

U kunt in een paar eenvoudige stappen etikettentoetsen toevoegen.

Zorg er eerst voor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app hebt en dat je account is goedgekeurd voor winkelen (dwz een zakelijk account).

Om een ​​gewoon profiel om te zetten in een bedrijfsprofiel:

 1. Ga naar je instellingen.
 2. Tik op Aanmelden voor een bedrijfsprofiel.
 3. Tik op Bestaande account converteren (of maak een nieuwe account aan).
 4. Zorg ervoor dat uw account privé is.
 5. Navigeer naar de pagina Uw bedrijfsprofiel opstellen, bekijk uw contactgegevens en u bent klaar.

Nadat u uw zakelijke account heeft ingesteld en akkoord gaat met de overeenkomst met Facebook van Facebook , wordt u gevraagd een betalingsmethode toe te voegen.

“Uitchecken op Facebook”, “Uitchecken op een andere website” of “Bericht om te kopen” zijn drie standaardopties – of u kunt het uitbouwen door verbinding te maken met een bestaand Shopify- of BigCommerce-account.

Overweeg of je je Instagram-account kunt afstemmen op het uiterlijk van je bestemmingspagina om betalingen voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen .

Dan is het tijd om het te verbinden met uw Facebook-catalogus .

Klik in de instellingen van uw bedrijfsmanager op Gegevensbronnen en vervolgens Catalogi in uw account:

Bron )

Ga vervolgens in Catalogusbeheer naar het tabblad Producten , waar u productsets kunt maken, filters kunt toevoegen en inzichten kunt krijgen over hoe uw voorraad in de loop van de tijd is verlopen.

Bron )

Ten slotte zal Facebook je account beoordelen (wat meestal een paar dagen duurt).

Wanneer je bent goedgekeurd, ontvang je een melding om productlabels in te schakelen in je Instagram-instellingen.

Hoe succesvolle merken gebruik maken van Shoppable Tags

Topmerken hebben op verschillende manieren gebruik gemaakt van de tags van de winkel.

Hoewel de pictogrammen nog niet veel vernieuwingen bevatten (zoals verschillende kleuren, plaatsingen, lettertypen, enz.), Hebben verschillende bedrijven de weg geëffend door hun winkelposten uniek te maken op andere manieren.

Terwijl bijvoorbeeld veel merken ervoor kiezen hun producten vooraan en centraal te plaatsen, is de aanpak van Madewell subtieler .

Hier is de focus van de post de actie van het model – niet de oorbellen te koop.

Deze tactiek is een “twist” (in eigen woorden van Madewell).

Tip van Pro: als u het pictogram niet kunt inschakelen, moet u creatief zijn met de visuele inhoud eromheen.

Gebruik tools voor fotobewerking, zoals de Nik Collection van Google en GIMP om dat extra voordeel aan je afbeelding toe te voegen en indruk te maken op je volgers. Wees creatief in hoe u op een verrukkelijke en naadloze manier communiceert hoe uw product past in het leven van uw potentiële klanten.

Je kunt het je veroorloven subtiel te zijn. Alle winkelposten hebben een kleine draagtas in de linkerbenedenhoek die voor de kijker bevestigt dat er ten minste één ding in de post te koop is.

Key Stats

 • 500 miljoen Instagram-accounts zijn dagelijks actief. ( Bron )
 • Er zijn meer dan 8 miljoen zakelijke accounts op Instagram. ( Bron )
 • 80% van de gebruikers volgt een bedrijf op Instagram. ( Bron )

Sinds de introductie in de VS in 2016 werden Instagram-winkeltags geïmplementeerd in onlinewinkels in 44 landen.

Het Braziliaanse streetwearmerk Storvo sprong snel aan boord:

Braziliaanse bedrijven hebben een enorm voordeel door early adopters te zijn van winkelfuncties, aangezien Brazilië de op een na grootste markt van Instagram is , wereldwijd .

Hoewel veel prachtige Braziliaanse modeaccounts al opvallen, is er nog steeds ruimte voor merken in andere sectoren om erkenning te krijgen en hun verkopen op Instagram te vergroten. Kanttekening: als u overweegt uw campagnebudget te optimaliseren , is de gemiddelde CPC in Brazilië historisch gezien lager dan die in de VS.

Key Stats

 • De gemiddelde Instagram CPC per land in Q4 2017 was ongeveer $ 2,40. ( Bron )
 • Een van de duurste CPC-landen in het vierde kwartaal van 2017 was Vietnam met $ 3,73. ( Bron )
 • Het minst dure CPC-land in het vierde kwartaal van 2017 was Liechtenstein voor $ 1,37. ( Bron )

Instagram is een meeslepend platform, dat mede verantwoordelijk is voor de stijging van de top van sociale-mediakaarten; re: engagement .

Als je een marketeer bent, speel dan naar de visuele en mobiele sterke punten van Instagram . Dit is een perfecte locatie voor advertenties met ingrijpende en dynamische scènes uit de natuur.

Pro-tip: gebruik in een winkelpaal dramatische landschappen om kijkers van de kaart te vegen.

Net als bij Madewell is de focus van Backcountry’s advertentie (hierboven) niet de kampeerspullen. Het is de achtergrond, die je naar binnen lokt en je laat verkennen.

In mei heeft Instagram een nieuwe functie vrijgegeven waarmee marketeers organische posts kunnen hergebruiken in advertenties met de Power Editor of Ads Manager. 
Voor outdoormerken is dit een geweldige kans om de ongelooflijke reisfoto’s van je volgers te bekijken en te overwegen om ze als door gebruikers gegenereerde inhoud aan te vragen .

Hoe Instagram Shoppable Tags in verhalen te gebruiken

Zoals we eerder hebben vermeld, blijven winkelmogelijkheden alleen maar uitbreiden.

Medio juni stond Instagram gebruikers toe om direct bruikbare tags toe te voegen aan Verhalen . Dit heeft het potentieel om een ​​enorme coup te zijn voor marketeers .

In Gap’s Stories laten ze hun huidige inventaris zien om volgers bij de kassa te krijgen.

De toevoeging van shopping-tags maakt het voor klanten gemakkelijker om te profiteren van een scène waarmee ze zich identificeren of waarvan ze deel willen uitmaken.

In plaats van alleen maar te kijken en geïnspireerd te raken, kunnen ze ook daadwerkelijk deelnemen door wat ze te koop aanbieden te kopen en de scène voor zichzelf opnieuw te creëren. Als je meerdere producten in een enkel frame hebt, zoals Gap dat doet met zijn volledig denim uiterlijk, zorg er dan voor dat je je labels zodanig rangschikt dat ze elkaar niet overlappen en dat kijkers de volledige set kunnen zien.

Key Stats

Het toevoegen van winkeltags aan Verhalen betekent niet dat u andere waardevolle functies moet inkorten.

Teva rijdt bijvoorbeeld nog steeds thuis met slimme hashtags onder elk frame.

In plaats van afbreuk te doen aan de tags, verhogen 📷 credits en ✌️emoji’s het gevoel van avontuur en reislust in de post en haken de kijker nog meer op.

Andere ideeën voor hashtags waarvan is aangetoond dat ze meer betrokkenheid genereren, zijn onder meer dagen van de week en gebeurtenis-hashtags.

Vergeet niet om ze altijd kort te houden en geen verborgen betekenissen over het hoofd te zien (zoals #NowThatChersDead ).

Key Stats

 • Met bijna 450 miljoen berichten is #TBT (Throwback Thursday) een van de meest gebruikte hashtags op Instagram , het is een geweldig idee voor ” nostalgiemarketing . 
 • Instagram-  berichten met 9 hashtags ontvangen de meeste betrokkenheid .

Als u probeert uw product te beschrijven in de kleine hoeveelheid ruimte die de tags bieden, zorg er dan voor dat u de belangrijkste informatie vooraan krijgt.

Aangezien u meestal ongeveer 4-5 woorden aan ruimte krijgt, bepaalt u wat belangrijk is: grootte? ontwerper? voor wie is het product het beste?

Hieronder zet Bonobos het neer op de essentie.

Het merk bevat een korte beschrijving, inclusief een kwalificatie die het een duidelijke voorsprong geeft (“Riviera” of “Banzai”) en de maat. Vanaf daar kan alle andere tekst verdwijnen en nieuwsgierige kijkers ertoe aanzetten om te klikken om meer te leren.

Zorg ervoor dat uw beursgenoteerde prijzen onder de beschrijving redelijk zijn voor uw doelgroep – om ze niet volledig van de advertentie af te zetten.

Om hier grip op te krijgen, doe je industrieonderzoek met tools zoals BuzzSumo.

Wat is dat over native betalingen?

Terwijl Instagram-winkeltags nog steeds een derde partij nodig hebben om betalingen te voltooien, geeft Instagram langzaam en in het geheim een ​​native betaaloptie vrij voor sommige gebruikers.

Het wordt getest door een groep accounts, grotendeels restaurants en salons die afhankelijk zijn van boekingen. Als dit lukt, kan dit betekenen dat de hele transactie direct op het Instagram-platform zou plaatsvinden – niet heen en weer schakelen tussen PayPal of een andere website.

Tot nu toe gebruiken inheemse betalingen hetzelfde systeem als Facebook-betalingen , waaronder het uploaden van creditcards en het naleven van hun strikte servicevoorwaarden en aanwijzingen voor klachten en geschillen van klanten.

Het is bewezen dat eenvoudigere betalingsprocessen het transactievolume vergroten, zodat early adopters van native betalingen op Instagram grote resultaten kunnen zien! Blijf op de hoogte van de nieuwste updates hierover.

Shop tot je erbij neervalt!

Instagram heeft onlangs een miljard gebruikers geraakt .

Als u de schakelaar omschakelt voor producten die u kunt kopen, maakt u het voor dit snelgroeiende universum gemakkelijker om niet alleen uw berichten leuk te vinden, te reageren en te delen, maar ook direct financiële waarde te leveren aan uw merk.

Experimenteer met de nieuwe functies en stijltips (vooral voor video-inhoud ) hierboven om niet alleen de betrokkenheid na het evenement te vergroten, maar ook om de inkomsten direct te vergroten.

Wat denk je? Gebruik je al Instagram-tags voor Instagram? Bent u van plan om binnenkort een aantal van deze functies te gebruiken? Laten we uw Instagram-winkelstrategie bespreken in de onderstaande opmerkingen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format