Instagram Likes kopen beschadigt je merk. Hier is waarom - DeLaatbusiness

Instagram Likes kopen beschadigt je merk. Hier is waarom

21 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagram vind-ik-leuks, weergaven, volgingen, opmerkingen, regrams. Noem maar op; ze zijn allemaal te koop op de niet-zo-ondergrondse zwarte sociale markt voor sociale media.

Omdat Instagram uitgegroeid is tot de belangrijkste marketing- en reclamevoorzieningen, zijn meer merken geneigd om die likes te kopen om te concurreren met rivalen die grote volgers hebben.

Maar het kunstmatig opblazen van uw engagement-nummers is niet alleen een verspilling van tijd en geld ; het kan ook uw bedrijf schaden .

Hoe? Door het systeem te gamen kan je betrokkenheid daadwerkelijk verminderen en je reputatie vernietigen door een spamachtige aanwezigheid te creëren die een slechte indruk maakt van mogelijke volgers en potentiële klanten.

Als u van plan bent om te kopen Instagram voorkeuren en volgelingen aan uw publiek voor de gek houden als onderdeel van uw Instagram-strategie , is het tijd om die aanpak te heroverwegen .

In dit bericht laten we je zien – met een exclusief experiment – waarom je NOOIT Instagram-volgers zou moeten kopen , en we stellen een paar beproefde tactieken voor om je merk op de authentieke manier te bouwen , zodat je NIET in de verleiding komt om TE KOPEN Instagram houdt van !

Inhoudsopgave

Waarom merken Instagram-likes kopen

Wie zei: “Geld kan je vrienden niet kopen” is de laatste tijd duidelijk niet op sociale media geweest.

Type gewoon “Buy Instagram likes” in Fiverr of voer een eenvoudige Google-zoekopdracht uit voor “Instagram likes”.

Je zult honderden resultaten voor verschillende diensten zien die veelbelovende likes net zo goedkoop als gratis of -on gemiddeld-$ 0,01 elk (meestal in een pakket van 100 likes voor $ 1) beloven.

instagram houdt van google search screenshot

Waarom? De reden is simpel: betrokkenheid is belangrijk en likes zijn cruciaal voor Instagram-succes.

Onder het nieuwe algoritme van Instagram is betrokkenheid de belangrijkste statistiek die wordt gebruikt om de populariteit van een bericht te bepalen .

Dat betekent dat hoe meer likes en reacties je posts krijgen, hoe meer mensen ze zullen zien.

Dit komt omdat Instagram beslist wat hij bovenaan de feeds moet plaatsen op basis van de eerdere betrokkenheid van gebruikers (wat inzicht geeft in hun interesses).

Net zoals het kopen van volgers op Instagram, wordt het kopen van likes ook door velen gezien als de ideale oplossing voor degenen die niet over de tijd en knowhow beschikken om hun aanwezigheid op te bouwen.

Veel merken die hun berichten door een groter publiek willen laten zien, gebruiken deze snelkoppeling dan ook om een ​​snelle boost in engagement te krijgen en zien het als een risico dat het waard is om te nemen.

Geef het de schuld van de kracht die je graag hebt op Instagram.

Maar het feit is dat Instagram-bots een ernstig risico voor je account kunnen vormen.

Stel dat u Instagram-marketing voor een aanstormend kledingmerk verwerkt en besluit een video van een model met een stijlvolle outfit op Instagram te plaatsen met de hashtag #outfitinspiration om een ​​modebewust publiek te targeten met de hoop om gebruikersbetrokkenheid te krijgen.

Als uw bericht toevallig een aantal likes krijgt, verhoogt dit de kans om te concurreren met andere posts die soortgelijke hashtags gebruiken. En als je geluk hebt, kan die post worden gekozen om te verschijnen in de sectie Verkennen van Instagram .

Het tabblad Ontdekken, te vinden door op het vergrootglaspictogram in het onderste navigatiemenu te klikken, is een verzameling berichten over verschillende onderwerpen die je leuk vond – en berichten die je leuk vindt door accounts waarmee je regelmatig communiceert.

Sinds Explore gebruikers berichten laat zien die hun volgers leuk vinden in elk onderwerpkanaal, is dit een effectieve manier voor bedrijven om een ​​nieuw publiek te bereiken.

Maar toch is de realiteit: als je likes op Instagram koopt, kun je uiteindelijk je eigen marketingstrategie saboteren.

via GIPHY

Waarom je nooit Instagram-likes zou moeten kopen

We begrijpen het. Op het eerste gezicht lijkt een heleboel likes (zelfs als ze worden gekocht) waardevol te zijn, maar het werkt alleen als je ze via organische tactieken hebt verdiend.

Dat komt omdat hoewel het verschijnen van meer betrokkenheid en populariteit in de vorm van likes, op de korte termijn voordelen kan hebben – zoals indruk maken op echte gebruikers en sommige ervan hen laten volgen – zouden nep-likes toekomstige organische of betaalde campagnes kunnen ondermijnen.

Hier is hoe :

 • Het maakt je er schaduwachtig uitzien:

Als uw echte volgers ontdekken dat veel van uw likes nep zijn, schakelt u bestaande of potentiële klanten uit, die zullen vermijden om zaken met u te doen. 
Denk er eens over: als u uw merk niet genoeg vertrouwt om echte mensen aan te trekken, waarom zouden ze dan?

 • Instagram zal je straffen:

Als Instagram ontdekt dat je likes hebt gekocht, worden deze uit je berichten verwijderd. 
En als je een recidivist bent, kun je ervoor zorgen dat je Instagram-account volledig wordt geblokkeerd of verbannen, waardoor je gebruikersnaam ook permanent wordt geblokkeerd, wat betekent dat je je account niet opnieuw kunt maken. 
In de meest ernstige gevallen kan Instagram je IP-adres beperken tot toegang tot de Instagram-app en -website.

 • Fake houdt niet gelijk aan echte zaken:

Het maakt niet uit hoeveel likes je posts hebben, betaalde engagement resulteert nooit in echte business. 
In het beste geval doen ze weinig meer dan je merk populairder laten lijken dan het in werkelijkheid is. 
In tegenstelling tot echte mensen, kunnen likes van valse volgers (bots of regels programmacode) nooit kopen wat je verkoopt, of merkadvocaten worden.

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat je nooit likes zou moeten kopen, of niet denken dat je gepakt wordt? Blijf lezen.

In november 2018 is Instagram begonnen met het verwijderen van ‘niet-authentieke’ vind-ik-leuks, volgers en reacties van accounts die apps van derden gebruiken om hun populariteit te vergroten.

In de voetsporen van soortgelijke hardhandig optreden op Facebook en Twitter die tientallen miljoenen valse accounts opschoonde, verbood het foto- en video-uitwisselingsplatform betaalde likes en volgers, en begon met het gebruik van kunstmatige intelligentie-tools om nep-interacties te volgen in een poging om herstel van het vertrouwen tussen gebruikers en adverteerders.

Het machine-leren van Instagram is redelijk goed, dus denk twee keer na over het nemen van het risico.

Bovendien kunnen je volgers (en concurrenten) je vertellen dat je Instagram-likes hebt gekocht.

Hier is hoe:

 • Als je likes-to-volgers-verhouding op een bericht te hoog lijkt of als je een onevenredig aantal vind-ik-leuk-reacties hebt, is het een potentiële rode vlag die je leuk vindt, omdat het gemakkelijker en goedkoper is om nep-likes te kopen dan nepvolgers of -commentaren .
 • Als de accounts die uw berichten leuk vonden profielen bevatten die weinig activiteit vertonen in de vorm van berichten, een paar eigen volgers hebben, een profielfoto missen of in de loop van de tijd niet zijn bijgewerkt, kunnen het accounts zijn die speciaal zijn gemaakt voor merken die kopen houdt.
 • Als diensten voor gelijk kopen je account volgen, is het een dode give-away die je leuk vindt, omdat deze operaties openlijk en op grote schaal reclame maken voor het feit dat ze Instagram-likes verkopen (zelfs in hun Instagram-profiel).

Koop geen Instagram-likes. Doe deze dingen in plaats daarvan.

Instagram leidt sociale media als een plek waar mensen merken aanspreken.

Een studie van Forrester toonde aan dat Instagram bovenaan staat op het gebied van merkbetrokkenheid . De interacties van Instagram-gebruikers met bedrijven op het platform zijn tien keer hoger dan die van Facebook, 54 keer zo hoog als Pinterest, en 84 keer minder dan Twitter.

Uit het interne onderzoek van Instagram blijkt dat ongeveer de helft van alle Instagram-gebruikers ten minste één merk op het platform volgen en ongeveer 60 procent van de gebruikers zegt dat ze daar over nieuwe producten of diensten hebben gehoord.

In plaats van te vertrouwen op een goedkope gimmick om je Instagrambetrokkenheid te vergroten, maak je een lange termijn Instagram-strategie om je merk op een authentieke manier organisch te bouwen.

Hier is hoe het te doen.

1. Maak boeiende inhoud

Instagram is een visueel platform en visuele inhoud heeft de neiging om beter te presteren dan tekst en andere vormen van inhoud.

Werk dus hard aan het creëren van esthetisch aangename inhoud die:

 • informeert
 • onderwijst
 • inspireert
 • entertaint

Betrekken van inhoud op Instagram voor het kopen van likes-artikel

Wat betekent dit precies?

Dit is wat u moet opnemen in elk van de vier verschillende soorten inhoud die we net noemden:

 • Content die Informeert moet: Vertel uw publiek over iets dat ze niet wisten

 • Nieuws – De nieuwste lokale, nationale of internationale gebeurtenissen in uw vakgebied, branche of sector
 • Onderzoek en analyse – Onderzoek op een speciaal gebied dat een bepaald onderwerp of gebied onderzoekt
 • Gedeelde inhoud: interessante artikelen, verhalen en andere relevante inhoud van overal op internet
 • Inhoud die moet worden opgeleid: leer uw doelgroep hoe u iets specifieks moet doen

 • Handleidingen – Stap-voor-stap handleidingen over hoe iets te bereiken
 • Tutorials – Lesmateriaal in de vorm van een reeks foto’s of instructievideo’s
 • Recensies – Overzichten van producten of services om u te helpen bij aankoopbeslissingen
 • Content die inspireert, moet: je publiek aansporen en verbeteren, ze vullen met een emotionele geest

 • Inspirerende beelden – mode, eten, huizen, tuinen en reisfoto’s / video’s
 • Persoonlijke verhalen – Anekdotes over iemands leven om gevoelens van empathie te creëren
 • Adviezen – Sterke, tot nadenken stemmende perspectieven op een bepaald onderwerp
 • Inhoud die entertaint moet: Laat je publiek zijn tijd op een emotioneel bevredigende manier doorgeven

 • Entertainment Nieuws – Foto’s met beroemdheden, verhalen, roddels en andere inhoud
 • Mentale tests – Quizzen, trivia en hersenkrakers
 • Humor – De monotonie doorbreken met grappige dingen (we zullen dit later meer bespreken)

2. Foto’s optimaliseren

Omdat je weet dat je regelmatig boeiende inhoud moet posten en dat foto’s meer vind-ik-leuks dan video’s krijgen, zijn hier een paar manieren om het meeste uit je fotopagina’s te halen:

 • Zet je beste gezicht naar voren.

Mensen zijn sociale wezens en gezichten stellen ons in staat om emotionele verbindingen met anderen te leggen. Het is dus geen verrassing dat foto’s met gezichten 38% meer likes en 32% meer reacties ontvangen dan foto’s zonder gezichten.

Instagram-beeldpost met een hman-gezicht voor leuk koop-artikel op AdEspresso.

 • Maak ondertitels harder werken met vermeldingen.

Het noemen van de handvatten van andere Instagram-gebruikers werpt zijn vruchten af ​​door u te helpen nieuwe verbindingen te leggen. Ook is gebleken dat berichten die de gebruikershandvatten van anderen in onderschriften vermelden, 56% meer betrokkenheid opleveren , volgens een Simply Measured-studie.

 • Tag je locatie.

Nadat je de best mogelijke afbeelding hebt gepost (waarschijnlijk een afbeelding van iemands gezicht) en een boeiend onderschrift met relevante hashtags hebt geschreven, voeg dan een locatietag toe, omdat uit onderzoek uit dezelfde studie blijkt dat berichten met getagde locaties 79% krijgen hogere betrokkenheid dan die zonder.

3. Gebruik strategisch Hashtags

Hashtags behoren tot de beste tools voor het organisch verhogen van de zichtbaarheid en het stimuleren van betrokkenheid van uw Instagram-berichten. Gebruik ze royaal maar verstandig.

Hoewel elke Instagram-post maximaal 30 hashtags toestaat, zijn er minder misschien beter, omdat het gebruik van hashtags ervoor kan zorgen dat lezers in de war raken of als spam worden gezien.

In plaats van algemene hashtags te gebruiken met hoge concurrentie (zoals #travel of #MondayMotivation), is het beter om te kiezen voor meer specifieke hashtags (denk aan #NYCtravels of #YogaQuotesoftheDay) De reden is dat hoe smaller de reikwijdte van de hashtag is, des te meer betrokken gebruikers zijn.

Instagram-advertentie strategisch gebruiken met hashtags voor buy likes-artikel over AdEspresso.

Bij het zoeken naar hashtags op Instagram, heb je ongetwijfeld het raster van “Topberichten” gezien die bovenaan de resultatenpagina verschijnen.

Deze negen chronologische berichten, die voortdurend worden bijgewerkt, zijn gekoppeld aan trending hashtags die “u enkele van de meest populaire berichten laten zien die zijn getagd met die hashtag”, aldus Instagram.

De top bereiken Berichten van een hashtag kunnen resulteren in heel veel belichting. Dus hoe krijg je je berichten daar te landen? Het algoritme van Instagram houdt rekening met een aantal zaken, zoals het niveau van betrokkenheid (vind-ik-leuks en opmerkingen) dat een bericht ontvangt, hoe snel het bericht wordt gebruikt door gebruikers en de populariteit van de hashtag die wordt gebruikt.

4. Betrek gebruikers dagelijks

Bedenk dat een van de basisregels van sociale media is dat engagement betrokkenheid stimuleert.

Vertaling: hoe meer u met andere Instagram-gebruikers omgaat, hoe meer u uw belichting en zichtbaarheid vergroot, en dus uw kansen om opgemerkt te worden.

Dat betekent dat je elke dag enige tijd moet nemen om met gebruikers in contact te komen.

Begin door te reageren op elke opmerking achtergelaten op je berichten – tenzij je al een enorme aanhang hebt die het moeilijk maakt om te doen (als je overweegt om likes te kopen, doe je dat waarschijnlijk niet).

Instagram-bericht waarin gebruikersbetrokkenheid wordt getoond voor koop-achtige artikelen over AdEspresso

Vind en becommentarieer de inhoud die andere gebruikers plaatsen, vooral die van accounts die vergelijkbaar zijn met de uwe, die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan uw branche of niche of individuele gebruikers die geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten.

Maar om succes te hebben, is het belangrijk om de juiste accounts voor interactie te targeten.

4 manieren om accounts te vinden om mee samen te werken:

Zoek naar gebruikers in uw ruimte door bepaalde woorden of zinsdelen te zoeken .

Voer ze gewoon in het zoekveld in, selecteer vervolgens de optie ‘Mensen’ en de resultaten bevatten trefwoorden die in accountbios verschijnen. Zorg ervoor dat u trefwoorden invoert die zo specifiek mogelijk zijn om ervoor te zorgen dat u de meest relevante resultaten behaalt.

Zoeken naar hashtags die relevant zijn voor uw branche om verwante accounts en inhoud te ontdekken .

De moeite die het kost om hashtags te onderzoeken, heeft als bijkomend voordeel dat je een lijst met gerelateerde tags krijgt om je zoekacties nog dieper te maken.

Houd de aanbevelingen van Instagram in de gaten die van belang kunnen zijn voor jou of relevante categorieën “voor jou”.

Deze verschijnen aan de bovenkant van het scherm wanneer u op het pictogram van het vergrootglas tikt in de Instagram-app of het veld gebruiken om naar termen op het web te zoeken.

Richt de volgers van de competitie op betrokkenheid door naar de profielen van concurrenten te gaan en op ‘Volgers’ te tikken.

Bekijk ook de accounts van gebruikers die opmerkingen plaatsen en van berichten van concurrenten houden. Ga dan beginnen met het leuk vinden en reageren op hun berichten (op een echte, zinvolle manier, natuurlijk). Sommige zullen je gaan volgen en je inhoud aanspreken.

5. Voeg een CTA toe met elke bericht

Call-to-action (CTA’s) moet niet worden beperkt tot Instagram-advertenties en -profielen. De ondertiteling van je bericht moet betrokkenheid uitnodigen door je volgers en doelgroep te vragen of te promoten om actie te ondernemen en contact met je op te nemen.

Een van de beste manieren om betrokkenheid te krijgen, is door simpelweg een vraag te stellen of uit te nodigen om te delen of te discussiëren. Overweeg dingen als:

 • Welke vind je leuk?
 • Wat is je favoriete _____ ?
 • Waar denk je over _____ ?
 • Zou je liever _____ of _____ willen ?
 • Met wie zou je willen _____ ?
 • Tag iemand die van ______ houdt .
 • Tag een vriend die van _____ houdt .

Instagram post met Tag Your Friends CTA voor buy likes Instagram article.

Andere effectieve CTA’s zijn onder meer mensen vragen om op de link in uw bio te klikken voor meer informatie, om een ​​item te downloaden of om zich ergens voor aan te melden.

Meer engagement vertaalt zich in meer vind-ik-leuks en reacties, en mensen zullen meer tijd besteden aan het bekijken van je berichten, wat je ook zou kunnen helpen om in Top Posts te komen.

6. Host een weggeefactie of wedstrijd

Als af en toe een kortetermijnstrategie, het weggeven van je producten of diensten (of iets anders dat je doelgroep leuk zou vinden) door middel van een giveaway of wedstrijd op Instagram, is een geweldige manier om likes te krijgen, volgers te krijgen, reacties te verhogen en misschien zelfs nieuwe te trekken klanten.

Om je inspanningen te vergroten, kun je samenwerken met een gerelateerd merk of beïnvloeder. Hiermee kun je je Instagram-weggeefactie voor beide doelgroepen promoten en het bereik uitbreiden.

Instagrambericht over het promoten van weggevertjes voor het kopen van een leuk artikel op AdEspreso

Begin met het zoeken naar potentiële partners (zorg ervoor dat je controleert of ze echte volgers en engagement hebben) en plan dan een weggevertje waar Instagram-gebruikers merchandise kunnen winnen als ze jou en je partner volgen en hun vrienden taggen in de opmerkingen van de na het aankondigen van de weggeefactie – wat zal helpen om het woord over de gebeurtenis te verspreiden terwijl betrokkenheid wordt gestimuleerd.

Probeer een unieke weggeef-draai te bedenken.

Frontier Airlines heeft besloten om twee retourtickets naar Jamaica weg te geven met een verblijf van zeven nachten in een all-inclusive resort. Om binnen te komen, moesten gebruikers Frontier volgen op Instagram, een video maken van hen, een verrassende familie of een vriend, en hun inzending delen met een merkhashtag, terwijl ze het bedrijf labelden.

7. gebruik humor

Informatie overload maakt het gemakkelijk om berichten te verliezen in een zee van inhoud. Door een beetje humor in je Instagram-berichten te injecteren, kun je de aandacht van gebruikers vasthouden en opvallen door feedruis.

Volgens een BuzzSumo-onderzoek werd lachen gerekend tot de op één na populairste emotie die door de inhoud werd opgeroepen .

Naast het oproepen van een feel-good antwoord, humor humaniseert je merk, terwijl het vertrouwen wekt, omdat het de neiging heeft om eerlijk te zijn.

Dus als het goed wordt gedaan, zal het opnemen van humor in je Instagram-strategie je helpen om een ​​emotionele band te vormen met je publiek en een beetje plezier te brengen in hun dagelijks leven.

Humoristische Instagram-post voor leuk vind-artikel op AdEspresso

Om de uitstap van uw merk in humor onvergetelijk en authentiek te maken, bedenkt u manieren om regelmatig plezier te weven in uw berichten om uw volgers te vermaken en likes en andere betrokkenheid te vergroten.

Drie geweldige manieren om humor te gebruiken zijn:

 • Grappige afbeeldingen plaatsen.

Zoek en plaats hilarische foto’s en video’s die mensen aan het lachen maken.

 • Creatief gebruik van woordspelingen.

Kom met geestige woordspelingen met betrekking tot uw branche of specifieke producten of diensten.

 • Het opduiken.

Lenen of spelen op lijnen uit een populaire film of songtekst uit hitsingang ( referenties van populaire cultuur resoneren vaak met gebruikers  ).

Natuurlijk gaat humor gepaard met zijn risico’s, dus het is het beste om controversiële onderwerpen, ongepaste en ongevoelige opmerkingen en gemene grappen te vermijden.

Conclusie

Hoewel het aan de oppervlakte verleidelijk kan klinken, is de waarheid dat je door Instagram likes te kopen je meer kwaad dan goed doet , en dat het je in de toekomst kostbare zaken en partnerschappen kan kosten – en de Servicevoorwaarden van Instagram schendt, waardoor je het  risico lopen dat uw Instagram-account wordt afgesloten .

Dingen op de juiste manier doen, vergt veel meer inspanning en biedt geen onmiddellijke voldoening. Maar niet alleen zult u zien dat uw legitieme opvolging groeit, maar u zult ook vertrouwen opbouwen in het proces.

In plaats van te proberen je populariteit te betalen, volg je de praktische tips die we je gaven in deze post en deze andere geteste en bewezen  Instagram marketing- en reclamestrategieën .

U bent goed op weg om meer likes en reacties te ontvangen om uw engagement-cijfers te vergroten en uw merk in te stellen voor succes op lange termijn.

Voor meer inzicht in waarom het niet een goed idee is om likes en volgers op Instagram te kopen (en voor degenen onder u die alleen op getallen vertrouwen), blijf lezen, in de post hieronder presenteren we de resultaten van een experiment om de waarheid over de oefening.

Denk aan het oude gezegde: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk!

Wat denk je? Heb je toegegeven aan de verleiding om Instagram likes te kopen? Hoe was je ervaring? Deel jouw gedachte in de comments hieronder!


Instagram volgers kopen? Ons experiment onthult de waarheid …

Laten we het kopen van volgers op Instagram heel verleidelijk vinden.

Wanneer elke blogger en moeder-en-popwinkel meer volgers dan jij lijken te hebben, met honderden mensen die hun opmerkingen en betrokkenheidskansen door het dak blazen, hoe moet je dan concurreren?

Omdat Instagram een ​​van de top nieuwe verkoopplatforms voor e-commerce wordt, is de verleiding om volgers te kopen nog nooit zo sterk geweest.

Ontvang meer volgers, en zelfs als ze ‘nep’ zijn, denken ze – echte mensen zullen het merken en beginnen met winkelen in je winkel.

Het kopen van volgers op Instagram zou een manier kunnen zijn om dit nieuwe en ongelooflijk krachtige kanaal te laten groeien.

Maar bevat deze theorie water? We hebben een experiment opgezet om erachter te komen.

Wat is de deal met het kopen van volgers?

Het kopen van volgers valt over het algemeen in twee categorieën:

 • Een bedrijf maakt een aantal valse pagina’s en vervolgens “volgen” ze jou.

Het slechte nieuws is dat Instagram erom bekend staat om nepaccounts te hacken, en het enige dat het doet is het opblazen van uw volgers. We hebben deze tactiek niet getest, want de ‘volgers’ zijn shell-accounts, ze zullen duidelijk geen omzet of betrokkenheid genereren voor uw bedrijf. Het is ook een gemakkelijke manier om gebotst te worden .

 • Een bedrijf gebruikt een bot die automatisch accounts volgt / leuk vindt en vervolgens niet meer volgt .

Binnen deze cyclus zullen mensen zien dat uw account hen heeft gevolgd, uw pagina heeft bekeken en u een follow-up heeft gegeven. Deze techniek werkt omdat de gebruikelijke Instagram-etiquette wordt afgespeeld – volg mij en ik volg je terug – maar hier wordt het andere account na een paar dagen niet meer opgevolgd Je kunt kiezen hoe snel je wilt dat de bot werkt, maar het is over het algemeen sneller dan wat je gekke toegewijde stagiair kan doen op een paar energiedrankjes.

Volgens de gegevens van 2016, is het kopen van volgers op Instagram in bulk (direct) gemiddeld op $ 2,95 voor 100 volgers tot $ 250 voor 50.000 volgers.

Als alternatief, botsautomatisering waarbij bots commentaar willen geven en volgen op basis van hashtags of geolocatie, zijn vergoedingen variërend van $ 2,99 per dag tot $ 99,99 gedurende 30 dagen.

We besloten om samen te gaan met de laatste van de twee opties omdat het waarschijnlijker was om daadwerkelijk te werken als een methode om de sociale mediasterkte van je merk te vergroten, aangezien onze volgers niet alleen een hoop lege accounts zouden zijn.

De (experimentele) wet vaststellen

Het experiment zou betrekkelijk eenvoudig zijn.

We hadden al een echt Instagram-account bij een winkel – Not Your Girl Shop -bijgevoegd.

We hadden kennis genomen van onze Instagram-resultaten (behaalde volgelingen, betrokkenheid bij onze berichten, enz.) En we hadden ook een verscheidenheid aan statistieken over hoe goed we die mensen hebben geconverteerd naar bezoekers aan klanten op Shopify.

Daarna zouden we het opvoeren. We zouden betalen voor een bot om het werk van het krijgen van volgers voor ons te doen – op supersnelheid.

We vergelijken de resultaten van onze bot-volgende fase met onze natuurlijke resultaten en krijgen eindelijk een aantal antwoorden over het wel of niet kopen van volgers.

We gaan meten:

 • Volger Count
 • Verloving
 • verkoop

Het experiment uitvoeren

Stap 1: onze Instagram-account maken

We wisten dat het experiment een goede Instagram gekoppeld zou moeten hebben. We volgden ons eigen advies voor het opzetten van een goed Instagram-account en maakten de Not Your Girl Instagram, waarbij we foto’s inplannen die de esthetiek raken waar we voor gingen. Not Your Girl is samengesteld om een ​​beroep te doen op edgy, mode-gerichte millennials.

Alle afbeeldingen zijn van hoge kwaliteit en we hebben regelmatig, maar niet overdreven, ongeveer één keer per dag gepost. De Instagram is gekoppeld aan een online winkel waar je een aantal merkproducten van Niet Je Meisje en een paar andere items kunt kopen.

We gebruikten ook een stapel hashtags op elke post om het organische aspect van onze groei te helpen. We hebben gedurende het hele experiment dezelfde hashtags gebruikt om alles behalve onze volgersaanpak tactiek consistent te houden.

Stap 2: Aanleren van Instagram-volgers – De echte manier

Buiten het gebruik van hashtags om ons potentiële publiek aan te boren, volgden we vrijwel alle praktische tips om volgers op de gebruikelijke manier te bereiken. We keken naar accounts die een vergelijkbare esthetiek hadden als Not Your Girl en gingen in op hun volgers. We hebben toen een aantal van hun volgers gevolgd en een aantal van hun berichten leuk gevonden.

Die gebruikers zagen toen dat we met hen bezig waren en volgden ons hopelijk terug.

We gingen niet in op en becommentariëren posts of DM geen van de mensen die we volgden, omdat we dat niet consistent hadden kunnen houden met onze bot.

Stap 3: Aanleren van Instagram-volgers – De Bot-weg

We zijn tijdelijk gestopt met het verzamelen van nieuwe volgers en posten voordat we overstapten naar het kopen van volgers. Dit gaf ons een mooie schone pauze toen we teruggingen om naar onze resultaten te kijken – er is geen enkele overlap tussen onze botresultaten en onze menselijke resultaten.

Er zijn veel bots en services die je kunt gebruiken om volgers op Instagram te kopen. Dit soort services is er in overvloed en lijkt vaak behoorlijk nep. We gebruikten Boostgram , dat beweert u te helpen uw account volledig te automatiseren en u “echte volgers, likes en reacties” te geven.

Het is vrij eenvoudig in te stellen: je koppelt je Instagram-account aan Boostgram in hun dashboard, kiest een aantal snelle instellingen, zoals hoe snel je wilt dat de bot wordt uitgevoerd, en je begint volgers te “genereren”.

Het productieproces is vrijwel hetzelfde als wat u zelf zou doen (vinden, volgen, niet volgen) maar veel sneller . Met Boostgram richtten we ons op mensen die vier populaire winkels volgden met hetzelfde doelpubliek als Not Your Girl.

Er zijn nog een paar targetingopties op Boostgram (geslacht, locatie), maar we hebben onze targeting op slechts die vier winkels gericht.

Na het instellen van onze account op Boostgram, waren we bijna klaar om te gaan. De maandelijkse kosten voor Boostgram zijn $ 99 en hoger, dus we moesten zorgen dat we de rekening betaalden, en toen lieten we Boostgram lopen en wachtten tot de bot zijn ding deed.

Bot of niet? De resultaten van ons experiment

Onze reguliere volgersacquisitie liep van 2 juli tot 13 augustus en de botvolger-acquisitie liep van 23 november tot 19 december. In die tijd won de reguliere methode 401 volgers en behaalde de bot 111.

Volgers Resultaten

Omdat de normale methode langer duurt, is het logisch dat hij meer volgers krijgt. De reguliere methode kreeg echter gemiddeld 9,3 volgers per dag, terwijl de bot-methode een gemiddelde van 4,1 kreeg.

Het is de moeite waard om op te merken dat we aan het begin van de not your girl Instagram drie dagen van +20 volgerswinst hadden. Hoewel dit de normale methode een beetje scheef trekt, is de standaardmethode duidelijk beter dan de bot als het gaat om het verkrijgen van volgers, hoewel de bot ‘sneller werkte’ dan een mens. Het is echter vermeldenswaard dat er tijd isbespaard met de bot.

Engagement-resultaten

Als je naar de grijze balken hierboven kijkt, is het wederom duidelijk dat de standaard methode de bot-methode verslaat.

De gemiddelde vind-ik-leuks per dag voor de bot kraken niet 100, maar de gewone methode verzamelt meer dan 200 vind-ik-leuks per dag, dat is het dubbele aantal likes.

Reacties zijn een vergelijkbaar verhaal.

Voor de normale methode hebben we de eerste dag afgesneden omdat de eerste dag een uitbijter was en scheef onze grafiek. Daarom begint deze op 3 juli in plaats van de 2e dag.

De normale methode duwde tien  reacties / dag, en de bot-methode zweefde rond vieropmerkingen / dag, dus wederom gaf de gewone methode ongeveer tweemaal de resultaten als de bot-methode .

Betrokkenheidspercentage is zo belangrijk bij het gebruik van Instagram: het betrokkenheidpercentage per volgers  is  4,21% , berekend met 1,5 + mil-interacties via 160 Instagram-berichten. Dit is 58 keer hoger dan Facebook of Twitter. En nu Facebook nu zijn algoritme gebruikt in de feeds van onze Instagram, is betrokkenheid nu belangrijker dan ooit.

Hoewel ja, het kopen van volledig “valse” accounts is niet wat hier gebeurt (de bot volgt echte mensen), onze betrokkenheid neemt nog steeds scherp af via een dergelijke geautomatiseerde tool.

Het is altijd de moeite waard om je Instagram betrokkenheid te bekijken.

Om dit te doen, combineer het aantal vind-ik-leuks en reacties op een bericht en deel door hoeveel volgers je hebt:

Instagram-betrokkenheid-calculator

Verkoopresultaten

Hoewel we met geen van beide campagnes het deeg in beslag hadden genomen, was er een duidelijk verschil in het aantal klanten dat onze website bezocht op onze Instagram toen we de bot gebruikten en toen dat niet het geval was.

De normale methode bedroeg gemiddeld 15 tot 20 bezoeken per dag aan onze online winkel.

Ondertussen was de bot gemiddeld vijf tot tien bezoekers per dag. Nogmaals, regulier deed het beter dan de bot .

En de trend gaat gewoon door.

De reguliere methode dreef geïnteresseerde klanten in feite naar onze winkel-degenen die artikelen in hun winkelwagentje stopten en kochten. De bot had ondertussen maar één persoon een artikel in hun winkelwagentje laten zetten.

Wat dit laat zien, is dat de mensen die onze Instagram volgden en onze winkel bezochten tijdens de reguliere methode, mensen waren die echt geïnteresseerd waren in ons product, wat precies is wat je wilt wanneer je een volgersbasis bouwt op sociale media.

Alle aankopen tijdens het experiment zijn gedaan tijdens ons normale tijdschema voor de methode.

Met de normale methode hebben we gedurende de hele maand van het experiment consistente verkopen ontvangen. Echter, de bot was opnieuw teleurgesteld.

 “Er was gedurende deze tijd geen verkoop”, is iets dat je nooit als een bedrijf en een enorme fout voor de bot wilt zien.

We kunnen ook zeggen dat het hebben van meer volgers niet noodzakelijkerwijs betekent dat je meer volgers krijgt, althans niet als het verschil een paar honderd mensen is.

Hoewel sociaal bewijs een krachtige marketingmacht kan zijn , hebben we meer volgers gekregen die onze Instagram startten vanaf nul met de reguliere methode dan we begonnen met 1.000 met de bot-methode.

Misschien zou er een verschil in volgerverhoging zijn als Niet Je Meisje plotseling 100.000 volgers had, maar in de snelheid waarmee onze bot ging, zou het decennia hebben geduurd om ons daar te krijgen.

Dit is de afhaalmaaltijd: wanneer je een nieuw sociale media-account voor je bedrijf begint, bouw dan sociaal bewijs door klanten te betrekken en authentiek contact te leggen met mensen die je volgen.

Je kunt je weg naar een bedrijf niet vinden

Het automatisch volgen en waarderen van accounts was de belichaming van een snelle oplossing. Het gaf ons volgers, opmerkingen en “betrokkenheid” – maar alleen op ijdelheidsniveau. Het kostte geen werk; we hebben gewoon op een knop gedrukt en het begon te gebeuren.

Maar was het het waard?

We hebben geen merchandise verkocht tijdens de periode van het kopen van volgers op Instagram (via de bot).

We gingen niet uit met potentiële fans van de winkel en probeerden hen zover te krijgen dat ze ons volgden – we vertrouwden op de bot om ons klanten te brengen.

En onze Shopify-statistieken vertellen een duister verhaal over hoezeer deze volgers onze zaken hebben gedaan.

Ze deden het niet.

Waarom faalde de Bot?

Waarom de bot slechter presteerde dan de reguliere methode, kan te maken hebben met een aantal dingen.

 • De bot kan niet onderscheiden wie je zou kunnen volgen. 
  Als het bijvoorbeeld de volgers van Forever 21 is binnengegaan, kan het niet zeggen welke volgers bots zijn, merkambassadeurs zijn, inactieve accounts, enz. Die je niet zullen volgen.
 • Mensen kunnen zien dat we een bot hebben gebruikt en daardoor zijn afgeschrikt. 
  Ze hadden misschien rond de Not Your Girl Instagram gepoogd en een hoge volgers voor de volgende verhouding ontdekt, of de bot had graag snel achter elkaar drie foto’s gevonden, waardoor een Instagram-gebruiker werd afgestoten dat we er niet echt mee bezig waren.
 • Onze targeting klopte niet helemaal. 
  Misschien wilden volgers van Instagram van H & M ons niet volgen of onze kleding kopen.
 • Het ontslaat te snel. 
  Als iemand zijn Instagram niet elke dag checkt, zouden ze de bot gemist hebben gevolgd en niet meer volgen.

Elleboogvet maakt het verschil

Ga op Instagram. Plaats elke dag. Volg volgers. Uitbetalen – zo werkt het bouwen van een bedrijf op sociale media, toch?

Karen Horiuchi van Glambot is het daar niet mee eens .

Hoewel een indrukwekkend vervolg op Instagram leuk is om te hebben en de indruk wekt van succes, is wat echt van belang is geld op de bank.

Een e-commerce startup moet zich concentreren op omzet door conversie. Overleef eerst, dan later pronken . “

Karen Horiuchi – CEO, Founder bij Glambot

Pronk met later? Dat lijkt te gemakkelijk voor iemand die al op social media is geslaagd om te zeggen!

Maar het is waar.

Het bouwen van een merk op sociale media gaat niet over het krijgen van meer volgers dan alle anderen, het gaat over het betreden van een nichemarkt en het opbouwen van verbindingen met echte mensen die je product waarderen en – het belangrijkste – bereid zijn er geld aan uit te geven .

Hoewel er veel is dat technologie kan doen, kan een robot tot nu toe die goede plek nog steeds niet vinden zonder hulp van mensen.

Interactie met organische volgers is ook de beste manier om meer te weten te komen over je publiek.

Of het nu gaat om de opmerkingen op uw foto’s of het bezoeken van hun Instagram-pagina’s, het leren van waar uw volgers oprecht in geïnteresseerd zijn, kan u helpen uw niche in de markt verder te definiëren .

Het creëren van een rijke, geëngageerde volgersbasis vergt hard werk, dat zich loont in echte dollars en centen als je het de tijd geeft die het nodig heeft.

Ook al lijkt het misschien intimiderend om een ​​plan op te stellen om je volgersaantal op Instagram te verhogen, een beetje strategische planning en wat elleboogvet zal je de volgers – en klanten – van je dromen sneller brengen dan een bot ooit zou kunnen.

Wat denk je? Hoe laat je je volgers groeien op Instagram? Heb je ooit geprobeerd een bot te gebruiken? Werkte het voor jou? Deel uw verhaal met ons!

Instagram-advertenties-kosten-17

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *