Instagram Live Video-voorbeelden die u kunt gebruiken om nieuwe gebruikers aan te trekken - DeLaatbusiness

Instagram Live Video-voorbeelden die u kunt gebruiken om nieuwe gebruikers aan te trekken

10 min


146

Nieuwe functies worden vaak toegevoegd aan Instagram als een manier om gelijke tred te houden met de evoluerende behoeften van gebruikers . Alleen al dit jaar werden meer dan 20 nieuwe functies op het platform vrijgegeven. Een van de meest succesvolle functies tot nu toe is Instagram Live Video.

Meer merken wenden zich ertoe omdat ” live video aantrekkelijker is voor merkdoelgroepen : 80% kijkt liever naar live video van een merk dan naar een blog en 82% geeft de voorkeur aan live video van een merk naar sociale berichten. 

Maar voor alle voordelen van Instagram live video, is het voor zakelijke gebruikers niet meteen duidelijk hoe ze het strategisch moeten gebruiken om nieuwe gebruikers aan te trekken – niet alleen om te communiceren met volgers.

Met meer bedrijven die Instagram gebruiken om contact te maken met hun publiek, heb je frisse en slimme ideeën nodig om het spel voor te blijven.

We hebben enkele van de beste voorbeelden van hoe Instagram Live Video te gebruikengeselecteerd om gebruikers aan te trekken en ze betrokken te houden.

De functie Instagram Live Video werd in 2016 gelanceerd en laat gebruikers video’s draaien gedurende maximaal een uur, zodat hun volgers deze in de commentaren kunnen bekijken en ermee kunnen communiceren.

Met deze toegang kunnen merken hun producten beter presenteren en relaties opbouwen met hun publiek.

Inhoudsopgave

1. Interview een influencer om je volgers te vergroten

Instagram biedt enorme kansen voor influencer-marketing. Er zijn 25 miljoen actieve bedrijfsprofielen op Instagram met toegang tot miljoenen beïnvloeders – iedereen van alledaagse micro-influencers tot bekende beroemdheden. In ruil voor een post kunnen influencers gratis producten of iets tot honderdduizenden dollars ontvangen.

Hopper HQ meldde dat beroemdheden als Selena Gomez, Kim Kardashian en Cristiano Ronaldo in 2017 $ 400.000 en meer per post verdienden .

Met traditionele influencer-marketing werken merken samen met een influencer die berichten plaatst over hun product of dienst – het idee is dat de blootstelling aan duizenden of miljoenen volgers het verkeer terugbrengt naar de site van het merk.

Met de introductie van Instagram live video, heb je een nieuwe manier om samen te werken met influencers – en geld te besparen.

In plaats van een influencer te vragen om over je product te praten en het op zijn of haar account te zetten, plaats je in plaats daarvan een live chatvideo op Instagram in hun account.

Bron ]

Zoals in dit voorbeeld kun je partner zijn van influencers die resoneren met je publiek en insidertips kunnen geven, evenals inzichten in hun ervaring met je product.

Je kunt de influencer ook vragen welk probleem het product voor hen heeft opgelost en waar ze het meest van houden.

Ken uw beïnvloeder en zijn publiek goed, zodat u inhoud kunt delen die waarde biedt en volgers krijgt die graag meer over u te weten willen komen – en daarmee hun klantreis van bewustzijn naar interesse en aandacht verplaatsen .

Tip: als u het aantal kijkers dat uw videochat bekijkt wilt verhogen, haalt u uw influencer ertoe aan om uw aanstaande chat op hun pagina te promoten en moedigt u hun volgers aan om u te volgen en te bekijken.

2. Gebruik Instagram live video om productupdates en -lanceringen te plagen

Meer dan 4,5 miljard mensen wereldwijd hebben tegenwoordig dagelijks een mobiele telefoon en gebruiken die . Mensen kunnen online maaltijden bestellen, in vorm komen met een app of hun financiën regelen terwijl ze op hun telefoon zijn.

Als het op sociale media aankomt, heeft 34% van de wereldwijde gebruikers van mobiele telefoons toegang tot sociale platforms, zoals Instagram, op hun mobiele apparaten.

Omdat Instagram een ​​mobiel-eerste sociale platform is, biedt al deze gebruikers online tijd een geweldige kans om voor nieuwe gebruikers te staan.

Gebruik bijvoorbeeld live Instagramvideo om een ​​nieuwe productupdate of aankomende lancering te plagen.

Muzikant Carrie Underwood is onlangs naar Instagram gegaan om haar nieuwste album-releasenieuws met volgers te delen:

Bron ]

Het mooie van deze video is dat ze haar fans en volgers bedankt voor hun steun.

U kunt hetzelfde doen om de relatie met uw volgers te voeden en vervolgens met hen te communiceren door hun vragen te beantwoorden.

Maak voordat je je video start een bericht om je volgers te laten weten wat je van plan bent en wanneer je je wilt aanmelden om het aantal kijkers te vergroten:

IG live videoBron ]

Je kunt zelfs de post gebruiken om een ​​vraag te stellen die spreekt tot een specifiek pijnpunt dat je publiek ervaart. Wil uw publiek bijvoorbeeld een eenvoudigere manier om een ​​taak in uw app te voltooien, willen zij een betere gebruikersinterface of iets anders?

Live video op Instagram geeft ook je e-mailcampagnes of blogberichten een boost omdat je je doelgroep kunt targeten op alle plaatsen waar ze de meeste tijd doorbrengen . En met video heeft uw inhoud een hoger gevoel van urgentie – wat ertoe bijdraagt ​​dat bezoekers naar uw site profiteren van speciale aanbiedingen die beschikbaar zijn – omdat de video daarna niet wordt opgeslagen. Je Instagram-volgers moeten meteen afstemmen of de informatie missen.

Tip: deel je product geleidelijk onthullend of update met een reeks Instagram-berichten om volgers geïnteresseerd en nieuwsgierig te maken in de week voorafgaand aan de live video.

3. Toon dagelijkse handelingen om gebruikersbewustzijn te ondersteunen

Een geweldige manier om nieuwe gebruikers aan te trekken, is door hen een kijkje te nemen achter de schermen van wat er binnen uw bedrijf gebeurt. 87% van de mensen kijkt liever online achter de schermen , wat een indicatie is van hoe nuttig video is om de aandacht van mensen te trekken.

Mensen kopen omdat ze contact maken met de mensen achter het bedrijf. Uw publiek wil weten hoe de mensen zijn, wat uw bedrijfssfeer is en krijgt een exclusieve kijk op wat uw bedrijf doet draaien.

Gebruik Instagram live video om teamleden aan het werk te zien of bij een bedrijfsuitje, een rondleiding door uw kantoorruimte te geven of interviewteamleden die praten over wat ze elke dag doen en waarom ze graag voor het bedrijf werken.

Bijvoorbeeld, deze Instagram live video van de set van het tv-programma Brooklyn Nine-Nine trekt je aan door kijkers een privétour te geven. Kijkers krijgen een gedetailleerd beeld van wat ze slechts zien tijdens het bekijken van het eigenlijke tv-programma:

Bron ]

Je publiek wil meer over je weten, dus word persoonlijk – live streaming zorgt ervoor dat je leuk en casual bent – nodig ze uit en geef een insider-look die de band die ze hebben met jouw merk versterkt.

Tip: voer een normale functie uit, wekelijks, tweewekelijks of één keer per maand waarin een specifieke focus achter de schermen wordt belicht. Dit geeft volgers iets leuks om op te anticiperen, helpt hen je op een dieper niveau te leren kennen dan alleen het lezen van berichten en laat hen zien waarom ze zaken met je zouden moeten doen.

4. Deel een actueel evenement om in realtime met mensen in contact te komen

Een deel van het runnen van een succesvol bedrijf is om offline te gaan en je publiek persoonlijk te ontmoeten. Conferenties en spreekbeurten zijn de perfecte gelegenheden om dit te doen.

Gebruik je live-video op Instagram om dit soort evenementen te promoten en jezelf te laten zien. Toon bijvoorbeeld een korte video waarin je langs verkoopautomaten loopt, zittend in het publiek klaar om naar een populaire spreker te luisteren of backstage voorbereidt voordat je op het podium stapt. Als je een stand hebt ingesteld tijdens een conferentie, deel dan een video van je met een aantal van de mensen die langskomen.

Bron ]

Wat is er goed aan deze video, ook al is er een beïnvloeder die het merk promoot, laat het het product zien en biedt het een live demo. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe gebruikers aan te trekken, omdat ze een blik werpen op uw product.

Een toegevoegde bonus van het gebruik van live Instagramvideo op deze manier is dat het laat zien hoe betrokken je bent bij je publiek. Vergeet niet dat je publiek de mensen achter je merk wil zien, dus wees persoonlijk, deel interessante tips die je krijgt van het evenement of laat iemand filmen die je spreekt over een onderwerp dat belangrijk is voor je publiek.

Hoe prominenter het evenement en hoe specifieker uw gesprek is in relatie tot de behoeften van uw publiek, hoe meer aangemoedigde kijkers klanten worden.

Geef vooraf informatie over het evenement op uw pagina door en moedig mensen aan om u te komen bezoeken op het evenement. Of als ze niet aanwezig kunnen zijn, laat ze dan weten dat ze moeten afstemmen om te kijken.

Tip: laat een teamlid toezicht houden en reageren op opmerkingen tijdens de livevideo, als u spreekt, zodat kijkers zich bezighouden.

5. Voer een zelfstudie uit om vertrouwen op te bouwen

Om nieuwe gebruikers aan te trekken, moet je ze laten zien dat je hun behoeften begrijpt en de beste oplossing voor hen hebt. Dit begint met een goed begrip van hoe de hiërarchie van het merkaffiniteit werkt. Mensen bewegen zich door verschillende stadia, zoals bewustzijn, verliefdheid, trouw en evangelisatie, terwijl ze tegelijkertijd vertrouwen in je opbouwen.

Naarmate uw publiek u beter leert kennen, groeit hun vertrouwen totdat zij geloven dat uw product hen het beste van dienst is en tegemoetkomt aan hun kernwaarden.

Zelfstudies zijn een geweldige manier om uw publiek langs de hiërarchie van de merkaffiniteit te brengen, omdat deze video’s kijkers laten zien hoe uw product precies werkt en hoe het hun probleem oplost.

Laten we zeggen dat je een fitnessmerk bent; film een ​​video zoals hieronder om kijkers te laten zien hoe uw product werkt en wie het gebruikt. Het idee is om je publiek enthousiast te maken en enthousiast om je product te proberen.

Bron ]

Wanneer een nieuw product of nieuwe functie wordt uitgebracht, organiseert u een korte video-walk-through en nodigt u kijkers uit om zich daarna voor een gratis proefperiode aan te melden. Op deze manier kunnen ze up-to-date blijven met extra productupdates, speciale aanbiedingen en meer. Als uw video levert op een beloofde waarde, zal het aantal aanmeldingen en nieuwe leads dat weerspiegelen.

Tip: Houd kijkers online door te beloven aan het eind van de video willekeurig een winnaar te kiezen om iets gratis te krijgen. Als u een servicegerelateerd product hebt, kunt u ook een korting op het lidmaatschap of inschrijfgeld aanbieden.

6. Promoot een aankomend evenement om buzz te creëren en verwelkom nieuwe gebruikers

Een manier om volgers om te zetten in leads en leads naar nieuwe gebruikers is om offline evenementen te hosten. In een rapport van de Retail Technology Review wordt uitgelegd dat, hoewel de meeste shoppers producten online onderzoeken voordat ze kopen, 90% van de verkopen offline gebeurt omdat mensen een product graag voelen en aanraken voordat ze iets kopen.

Organiseer een jaarlijkse campagne om het bewustzijn te vergroten over een zaak die door uw merk wordt ondersteund en gebruik Instagram-live video om details te promoten en te delen. Elk jaar voert Fitbit een campagne genaamd Fitbit Local uit, die plaatsvindt in meerdere steden in de Verenigde Staten. Het idee is dat grote groepen mensen samenkomen en trainen. Het mooie aan dit type evenement is dat het direct gerelateerd is aan Fitbit’s kernwaarden – mensen helpen gezonder en actiever te leven – en de producten die Fitbit verkoopt.

Je kunt een influencer ook vragen om deel te nemen aan je offline evenement om meer mensen binnen te halen. Dit is wat Nike deed toen ze voetballer Neymar uitnodigden om de onthulling van hun nieuwe voetbalcleats bij te wonen:

Bron ]

Stel tijdens uw evenement informatiecabines samen met herhalingen die klaar zijn om over uw product te praten, productdemo’s uit te voeren of zelfs scherp geprijsde producten te verkopen als een manier om deelnemers te overtuigen. Je evenement hoeft niet zo groot te zijn als Nike’s of Fitbit’s; het gaat erom je publiek aan te moedigen om uit te komen en je product in het echte leven te proberen.

Gebruik uw video om te praten over wat u kunt verwachten of plan een kort sit-down-interview met mensen die vorig jaar aan het evenement deelnamen. Deze tactieken helpen om volgers te interesseren voor je merk en om de kans te vergroten dat ze nieuwe gebruikers worden.

Tip: maak een bericht over het introduceren van het evenement of de campagne en stimuleer betrokkenheid door volgers ertoe te brengen iemand te taggen waarvan zij weten dat deze het evenement leuk zullen vinden. Vraag deelnemers vervolgens om door gebruikers gegenereerde inhoud te plaatsen om te laten zien hoe goed een evenement was.

7. Productdemonstraties weergeven om mensen door de klantreis te leiden

Een populaire functie op veel productsites is de mogelijkheid om een ​​gratis demo aan te vragen. Demo’s zijn een krachtig verkooptool omdat ze uw doelgroep van dichtbij laten zien hoe uw product werkt en tegemoetkomen aan specifieke productbehoeften. Het enige nadeel is dat, afhankelijk van hoe groot uw verkoopteam is, deze aanpak tijdrovend kan zijn. Verkopers hebben meestal alleen contact met een of twee mensen tegelijk.

Een andere optie is om Instagram live video te gebruiken om meerdere mensen tegelijk te targeten. In deze live video van Kim Kardashian ziet u bijvoorbeeld dat er meer dan 41.000 mensen de tutorial bekijken:

Bron ]

Je hoeft niet samen te werken met een influencer om je demo te maken. Je kunt het zelf doen of een ander teamlid vragen om de demo uit te voeren terwijl je vertelt.

Je video moet anticiperen en zelfs een element van sociaal bewijs toevoegen. Hoe meer mensen die zijn aangemeld om je live video te bekijken, hoe meer dat zegt over hoe interessant je product in het algemeen is.

Het gebruik van live Instagramvideo voor productdemo’s werkt goed voor mensen die zich in een vroeg stadium van hun koopreis bevinden – onderzoek en overweging. Ze willen zien hoe het product werkt voordat ze zich aanmelden of geld uitgeven, dus laat ze zien wat ze gaan krijgen.

Tip: stimuleer kijkers om hun vragen in de reacties te plaatsen. Erken dat u de vraag ziet en bedank hiervoor, verwijs naar de kijker bij naam en zorg ervoor dat uw antwoord persoonlijk is en niet alleen maar probeert om iets te verkopen. Als een kijker bijvoorbeeld een specifiek pijnpunt noemt, spreek dan met de oplossing en neem aan hoe uw product erin past. Leid met de oplossing, niet met uw product.

8. Voer een wedstrijd uit die een gevoel van urgentie creëert

Je hebt misschien gemerkt dat er meer sites zijn gamified hoe ze omgaan met hun publiek. In plaats van alleen maar informatie te presenteren, gebruiken productdashboards veel afbeeldingen, GIF’s en statistieken om gebruikers te vermaken en op te leiden. Sommige merken laten gebruikers bijvoorbeeld badges of punten verdienen wanneer ze een nieuwe functie voor het eerst gebruiken of een taak voltooien. Andere dashboards volgen de voortgang van de gebruiker om ervoor te zorgen dat ze betrokken blijven bij het product.

Net zoals gamification werken wedstrijden goed omdat ze zijn ontworpen om mensen tot actie aan te zetten. Creëer een leuke Instagram-ervaring door Instagram live video te gebruiken om een ​​wedstrijd te introduceren of uit te voeren. Markeer wat deelnemers winnen, wat ze moeten doen om te winnen en hoe ze zich aanmelden.

Dit voorbeeld van een introductieaanbod op Instagram live video begint met het delen van hoe eerdere winnaars echt genoten hebben van de weggeefactie en gaat vervolgens in op de regels en wat kijkers moeten doen om zich te kwalificeren:

Bron ]

Voeg een gevoel van urgentie toe door uit te leggen dat de wedstrijd maar net zo lang duurt als de video. Houd er rekening mee dat live video’s op Instagram maximaal een uur kunnen duren, maar verdwijnen zodra je stopt met filmen. Leg dus uit dat volgers slechts 30 minuten hebben om de video te bekijken, deel te nemen aan de reacties en zich meteen aan te melden voor een kans om een ​​gratis product te winnen, scherp geprijsde services, tickets voor een evenement, gratis passen voor een evenement in de industrie, enz. een speciale link en dat ze later niet kunnen teruggaan om zich te registreren.

Deze strategie creëert een gevoel van urgentie bij volgers en helpt je om heel veel nieuwe leads te genereren in een zeer korte tijd.

Deel vooraf een bericht over de wedstrijd of weggeefactie om volgers op de hoogte te houden van de wedstrijd en om anticipatie op te bouwen.

IG live videoBron ]

Tip: om erachter te komen wat voor soort wedstrijd de meeste interesse zal wekken, kijk eens waar je publiek over praat op sociale media . Als het millennials zijn die van livemuziek houden, kun je samenwerken met een populaire lokale artiest om gratis tickets aan te bieden voor hun volgende optreden. Je krijgt leads die je kunt koesteren en waar je je merk kunt zien.

Nieuwe gebruikersacquisitie eenvoudig gemaakt

Wat u moet weten over deze ideeën, is dat u enige tijd moet nemen om verschillende combinaties te testen om te zien welke de meeste nieuwe gebruikers opleveren. Er zijn zoveel manieren om Instagram live video te gebruiken, dus experimenteer.

Op basis van de voorkeuren en interesses van uw publiek, bedenkt u meer live videoformaten op Instagram die aansluiten bij hun behoeften terwijl ze veranderen in de loop van de tijd. Houd je van vraag-en-antwoordperioden? Vind nieuwe manieren om dit te vergemakkelijken om volgers geïnteresseerd en enthousiast te houden om gebruiker te worden.

Wat belangrijk is over sociale media, is dat je het onderhoudend en boeiend houdt. Er is veel inhoud op sociale media en je publiek heeft er al veel van gezien. Wees creatief, zodat u opvalt, en uw volgers weten dat ze altijd iets nieuws en vermakelijks van u kunnen verwachten.

Tevreden klanten zullen u doorverwijzen naar anderen, wat u op zijn beurt weer helpt om meer nieuwe gebruikers aan te trekken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format