Instagram Sponsored Posts: Alles wat u moet weten - DeLaatbusiness

Instagram Sponsored Posts: Alles wat u moet weten

6 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagram heeft 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers. 500 miljoen van die gebruikers maken dagelijks gebruik van het platform.

En ze zijn niet alleen bezig met hun allerbeste vrienden.

Ze spelen ook 10x meer in op merken dan op Facebook.

Omdat 60% van de gebruikers nieuwe producten ontdekt op Instagram en meer dan 200 miljoen een bedrijfsprofiel bezoeken, minstens één keer per dag, is dit een platform waarop je je echt moet concentreren.

In deze post gaan we precies in op het gebruik van door Instagram gesponsorde berichten voor uw bedrijf , inclusief zelfstudies over hoe u ze kunt maken,  wanneer u ze moet gebruiken en hoe ze verschillen van andere soorten Instagram-advertenties.

Zoals te verwachten, is Instagram een uitstekend platform voor naamsbekendheid , en het krijgen van meer volgers betekent dat je meer betrokkenheid , meer verkeer kunt krijgen en yep, je raadt het al, meer omzet.

Het gebruiken van allerlei strategieën om meer bereik te krijgen, kan je helpen meer van die resultaten te krijgen, en de gesponsorde posts van Instagram zijn een fantastische manier om meer bereik te krijgen, je volgers op te bouwen en merkbekendheid te creëren.

Wat zijn Instagram Sponsored Posts?

Door Instagram gesponsorde berichten (die soms worden gebruikt om te verwijzen naar “gepromoveerde” berichten) zijn organische berichten op het platform die u vervolgens betaalt om te promoten.

Wanneer u dit doet, maakt u niet een volledig nieuwe advertentie met dezelfde advertentie, maar heeft u juist die exacte post-engagement en alles om aan meer gebruikers te worden getoond.

Ze zien er precies hetzelfde uit als andere soorten Instagram-advertenties.

Net als de rest van je Instagram-advertentie-opties kun je nog steeds een aantal targetingcriteriakiezen .

Als u de echte gesponsorde berichten gebruikt die in de app plaatsvinden , kunt u een bericht stimuleren en targetingcriteria selecteren voor leeftijd, locatie en interesses . Dit is iets beperkter, maar het is ook vereenvoudigd.

Deze berichten verschijnen alleen op Instagram, maar u kunt het verkeer naar uw site genereren en de URL van uw keuze toevoegen, samen met een actieknop.

Als je engagementgerichte gesponsorde berichten gebruikt terwijl je de tool Ads Manager gebruikt , kun je een eerdere Instagram-post uit je profiel kiezen en vervolgens alle targeting- en plaatsingsopties gebruiken die beschikbaar zijn voor typische Facebook- en Instagram-advertenties.

In dit geval wordt alle betrokkenheid die u in- en uitstapt op Instagram, overgezet naar de organische post wanneer de campagne wordt uitgevoerd.

Het is een vrij zoete deal; iemand reageert op een Facebook-advertentie en die opmerkingwordt verzameld op de organische Instagram-post om meer UGC te verzamelen .

Welke moet u kiezen?

Beide opties kunnen goed zijn.

 • Gepromote posts stellen je in staat om links en actieknoppen te hebben, en is een vereenvoudigde versie van de create-an-ads tool voor alles dat overweldigd wordt. Dat gezegd hebbende, hun targeting is beperkter en u beschikt niet over retargetingmogelijkheden, dus het is beter geschikt voor merken met een groot, algemeen publiek (inclusief lokale merken) dan die met super niche targetingbehoeften.
 • Gesponsorde berichten via het advertentiesysteem  geven u meer bereik, bereik op verschillende platforms als u dat wilt en targetingmogelijkheden en u kunt nog steeds een actieele knop en een URL toevoegen. Het creatieproces neemt een klein beetje meer tijd in beslag en wordt niet gedaan binnen de app, maar alle voordelen en rede suggereren dat gesponsorde berichten voor de meeste bedrijven de beste keuze zijn. 
  Als extra bonus met gesponsorde berichten ziet u mogelijk ook een algemene daling van de CPC-kosten als u meerdere plaatsingstypen gebruikt .

Hoe verschillen ze van andere soorten Instagram-advertenties?

Zowel de gepromote posts als de gesponsorde posts over meerdere platformen richten zich op het promoten van reeds bestaande posts zoals ze nu bestaan ​​(UGC en al).

Andere soorten Instagram-advertenties gaan echter andere specifieke acties prioriteren. Merk bewustzijn. Leadgeneratie . Verkeer en conversies.

En het belangrijkste is dat ze deze doelen zullen optimaliseren met  nieuwe  creatieven.

Zelfs als u exact dezelfde afbeelding en tekst gebruikt in andere soorten Instagram-advertenties als in een bestaande post, gebruikt u niet echt de bestaande post.

Dit betekent dat er betrokkenheid wordt geboren en vervolgens sterven aan die advertentie, en dat u niet kunt profiteren van de betrokkenheid die u al hebt.

Gesponsorde berichten op Instagram

Er is nog een grote verandering met andere soorten Instagram-advertenties.

Het doel dat u kiest – betrokkenheid, verkeer, leadgeneratie, enz. – kan van invloed zijn op wie uw advertentie ziet.

Facebook en Instagram laten uw advertenties zien aan mensen die waarschijnlijk de gewenste actie ondernemen, dus het gebruik van gesponsorde berichten is niet echt een permanente kaart zonder uitvalbasis om alleen maar meer betrokkenheid te krijgen en tegelijk leads te krijgen advertentie ook.

Hoe Instagram Sponsored Posts maken in Ads Manager

Het creëren van gesponsorde berichten in de Ads Manager is ongelooflijk eenvoudig.

Ga eerst naar Facebook Maak een advertentiepagina en kies vervolgens “Betrokkenheid” als uw doel.

Gesponsorde berichten op Instagram

Vervolgens kies je je targeting.

Je kunt hier strategisch zijn, het uiterlijk van doelgroepen richten op waardevolle doelgroepenof je specifiek richten op nichetargeting als je bericht een beroep doet op bepaalde specifieke groepen mensen. Als u wilt, kunt u uw doelgroepen ook breed en algemeen houden.

Dat is de schoonheid van engagement-posten – ze kunnen het goed doen met elk publiek zolang de post relevant voor hen is.

Nu kiest u uw plaatsingen en vervolgens uw budget.

Als het om plaatsingen gaat, moet u er rekening mee houden dat als u betrokkenheid wilt verzamelen of het in uw voordeel wilt gebruiken, u platforms wilt kiezen waarop mensen die vind-ik-leuks, reacties en shares daadwerkelijk kunnen bekijken .

Advertenties in de zijkolom geven u dat bijvoorbeeld niet.

Dan is het tijd voor de creatieven.

Gelukkig voor jou zijn gesponsorde posts op Instagram de meest eenvoudige creaties om te maken, omdat je alleen maar een advertentie kiest die je al hebt gemaakt.

Zorg ervoor dat je de Instagram-versie van je bericht kiest als je een Facebook-lookalike hebt , en actieknoppen toevoegt als je dat wilt.

Beoordeel uw advertentie als laatste en verzend deze.

Wanneer Instagram-gesponsorde berichten maken

Soms zal je beste gok voor het behalen van resultaten het traditionele advertentiesysteem in al zijn glorie gebruiken om je te richten op het genereren van conversies of lokaal winkelverkeer, of iets anders waarvan je kunt dromen.

Er zijn bepaalde gevallen echter, wanneer gesponsorde berichten kan echt schitteren.

Enkele van de beste use cases voor gesponsorde verhalen zijn:

 • Wanneer u Shoppable Instagram-berichten wilt promoten.

  Winkelen op Instagram laat bedrijven producten taggen in hun afbeeldingen en wanneer gebruikers klikken, zien ze productdetails en kunnen ze opnieuw klikken om naar de productpagina te gaan en deze onmiddellijk te kopen. 
  Ze werken alleen op mobiel en Instagram, dus gebruik gepromote berichten of gesponsorde berichten met alleen-Instagram-plaatsingen om meer weergaven (en hopelijk verkoop) voor die inhoud te krijgen.

 • Wanneer u uw bestaande UGC wilt gebruiken.

  Als je berichten hebt die het heel goed doen, gebruik je ze om meer resultaten te krijgen in een gesponsorde campagne. 
  Ik gebruik deze strategie de hele tijd, omdat:
  1) het waarschijnlijk goed zal presteren met andere doelgroepen
  2) de reeds opgebouwde UGC zal in uw voordeel werken. 
  Mensen vrij veel hebben  #FOMO om te stoppen als ze zien dat lange lijsten van reacties, omdat ze willen weten wat er gezegd wordt en dat alles.

 • Wanneer u meer UGC wilt verzamelen.

  Het is geweldig om door gebruikers gegenereerde inhoud op uw advertenties te hebben, maar ze op uw organische berichten plaatsen is nog beter. Wanneer gebruikers bananen zien, hoge betrokkenheid, zullen ze dit merken. 
  Het creëren van gesponsorde berichten om meer UGC te vangen op de originele organische post is een solide strategie hiervoor, en het omvat geen enkele schetsmatige bots of onethische praktijken.

 • Wanneer u alleen meer zichtbaarheid en merkbekendheid wilt.

  Als u geen e-commercebedrijf bent en u moet alleen algemene bekendheid krijgen met uw bedrijf en producten, kunt u gesponsorde berichten gebruiken om de zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten en om die relaties te voeden 
  We hebben grote stijgingen gezien in volgers, betrokkenheid en mensen die de winkels binnenstapten en zeiden “hey ik zag jou op Instagram”.

Conclusie

Wanneer ze op het juiste moment en voor de juiste use-cases worden gebruikt, kunnen door Instagram gesponsorde posts een enorme troef voor merken zijn.

Het is meestal het voordeligst voor de meerderheid van de merken om een ​​combinatie van traditionele, link / verkeer / verkoopgerichte Instagramadvertenties en door Instagram gesponsorde berichten te gebruiken voor verschillende doeleinden en om op een zeer effectieve manier een gevarieerde reeks doelen te bereiken.

Gesponsorde berichten zijn ideaal om het momentum van organische berichten te stimuleren, terwijl advertenties geweldig zijn om in het algemeen meer specifieke acties te genereren.

Wees niet bang om beide te testen en kijk wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Er is een goede kans dat u verschillen in CPC en CPM tussen de twee ziet, dus houd hier rekening mee bij het uitvoeren van uw tests om te zien hoe uw publiek reageert.

Wat denk je? Welke gebruikt u liever – gesponsorde posts van Instagram of Instagram-advertenties? Wanneer gebruik je gesponsorde berichten? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *