Instagram Video Marketing: alles wat u moet weten - DeLaatbusiness

Instagram Video Marketing: alles wat u moet weten

6 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Toen Instagram werd uitgerold, draaide het allemaal om de foto’s. Nu is het juister om te zeggen dat het allemaal om het visuele gaat. Foto’s zijn natuurlijk nog steeds een belangrijk onderdeel van het platform, maar de video behoudt ook zijn eigen stijl.

Video’s kunnen worden gedeeld in de newsfeed, in verhalen en kunnen worden gebruikt om advertentiecampagnes met een hoog conversiepunt te maken en elk van deze opties heeft verschillende overwegingen waarmee u rekening moet houden.

Als je er klaar voor bent om je impact te maximaliseren met Instagram video marketing, dan is dit de post voor jou.

We gaan best practices, de beste strategieën en de beste content bekijken die we kunnen gebruiken op elk type Instagram-bericht, zodat je elke keer de beste resultaten krijgt.

Soorten Instagram-video’s die resultaten opleveren

Het is gemakkelijk om te denken “Ik zou meer video moeten gebruiken”, maar het is vaak een ander ding om echt te weten waar je video’s gaat maken. Het beslissen over de soorten video’s die je wilt gebruiken, wordt een belangrijke eerste stap.

De lucht is hier echt de limiet, maar dit zijn enkele van de marketingvideo’s die betrouwbaar op Instagram goed presteren:

Branding video’s

Deze richten zich meestal op merkbekendheid en merkvertelling. Ze zijn ontworpen om aan een koud publiek te worden getoond, en ze hebben vaak een unique selling proposition (USP) en noemen kenmerken van het product of de service die het uniek of waardevol maken. Dit is echter nog meer een introductie dan een harde verkoop.

Je kunt hier ook achter de schermen inhoud opnemen.

Productvideo’s 

Uw productvideo’s kunnen verschillende vormen aannemen, maar ze zijn altijd gericht op slechts één of twee producten en leggen uit waarom dit in uw leven nodig is.

Instructievideo’s

Deze video’s overlappen vaak sommige met productvideo’s, maar ze zijn meer gericht op het gebruik en het maximale uit het product halen in plaats van alleen de functies te vermelden. Voorbeelden hiervan zijn het laten zien hoe eenvoudig het is om een ​​specifiek type stroomgenerator te onderhouden, of 6 recepten die je in deze blinder kunt maken. Deze video’s tonen waarde.

Educatieve video’s

Soms is een uitstekende strategie om uitgaande marketing te gebruiken om uw inkomende marketing te versterken . Je leert mensen letterlijk over de branche en misschien zelfs helemaal niet over je product of video. Hier ligt de nadruk op het opbouwen van relaties en het vestigen van geloofwaardigheid.

Live video’s

Wanneer je live gaat, merken mensen op. Gebruik deze mogelijkheid om deel te nemen aan Q & As, tutorials te laten zien en vragen van gebruikers te beantwoorden.

UGC-inhoud

Dit kunnen video’s zijn die uw klanten hebben gemaakt en gedeeld, of het kunnen video’s zijn die u hebt gemaakt en die op de een of andere manier UGC kenmerken die uw klanten hebben gedeeld. Dit kan de vorm aannemen van het compileren van foto’s die ze hebben geüpload of beoordelingen die ze hebben gepost.

In-Feed Instagram-videoposten

De basis

 • Video’s kunnen maximaal 60 seconden duren
 • Video’s worden automatisch automatisch afgespeeld zonder geluid
 • U kunt video in berichten met meerdere afbeeldingen gebruiken
 • Beeldverhoudingen van 1: 1 of 1,9: 1

Hoe ze het beste te gebruiken

Alle soorten inhoud werken echt goed in feedberichten, met name alle videotypen die hierboven zijn besproken.

Denk er bij het gebruik van in-feed voor video-marketing aan dat, terwijl u productvideo’s kunt delen die promotioneel zijn, de grootste nadruk moet liggen op algemene relatieopbouw waar mogelijk. Mensen ontvangen al een stroom hoogwaardige afbeeldingen van u in hun e-mail; dit is jouw kans om achter de schermen inhoud te tonen om klanten echt te helpen je te leren kennen. Dit zal de rapportage en merkloyaliteit aanzienlijk verhogen, en ook de kans vergroten dat ze kopen als ze dat nog niet hebben gedaan.

Hoewel je momenteel geen producten kunt taggen in video’s zoals je kunt in afbeeldingen, testenze momenteel de mogelijkheid om individuen te taggen in video-inhoud , dus producten kunnen de volgende zijn. Wanneer dat het geval is, kunnen organische video’s op Instagram worden gebruikt om de conversies op het platform te vergroten.

Wat er ook gebeurt, zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk merk-opbouwende inhoud deelt, zelfs als je promotionele inhoud gebruikt.

Beste praktijken

 • Reageer zo veel mogelijk op alle opmerkingen. Dit verhoogt uw algehele betrokkenheid, die u in het algoritme helpt. Het geeft je ook veel sociaal bewijs.
 • Onthoud dat doelgroepgerichte inhoud belangrijk is. Je doelen zijn belangrijk, maar als je publiek er niet bij is, heeft het geen zin.
 • Video’s mogen slechts zo lang zijn als nodig zijn om uw punt over te brengen en om effectief te zijn; langer en loop je het risico de aandacht van kijkers te verliezen.

Instagramverhalen video’s

Dit gedeelte gaat zich richten op organische Instagramverhalen, maar de informatie kan ook eenvoudig worden toegepast op Verhalenadvertenties.

De basis

 • Verhalen moeten 15 seconden of minder zijn.
 • Verhalen zijn mobiele georiënteerde inhoud op volledig scherm.
 • Je moet absoluut stickers, emoji’s en andere draw-on-mogelijkheden gebruiken om je inhoud te laten opvallen.

Hoe ze het beste te gebruiken

Met Instagram-verhalen kun je organisch bereik bestrijden, omdat ze niet worden beïnvloed door het algoritme (althans nog niet). Ze zijn ook een bijzonder populaire functie op het platform, met 400 van de 500 Instagram-gebruikers die dagelijks met deze functie bezig zijn.

Verhalen zijn ongelooflijk boeiend, zelfs als er geen traditionele reacties of sociaal bewijs zijn op de meerderheid van hen. Gebruikers kijken ernaar, dus dit is je kans om eigenzinnige, niet-super-bewerkte inhoud te maken die “the real you” laat zien. Veel merken gebruiken Verhalen voor inhoud achter de schermen en om UGC te delen, met meer menselijke en onbewerkte reacties kant van hun merk. Verhalen zijn uitstekende hulpmiddelen voor merkbewustmakingscampagnes.

Als je toevallig meer dan 10.000 volgers in je account hebt, krijg je ook die handige linkbijlage in Verhalen. Gebruikers kunnen CTA’s zien zoals ‘omhoog vegen om meer te leren’ en je kunt het verkeer ook echt offsite verzenden. Als je dit vermogen hebt, gebruik het dan.

Beste praktijken

 • Gebruik die stickers. Gif en stickers kunnen in het algemeen een leuke gloed toevoegen aan je verhalen, of je nu een feestelijke kerstman voor de feestdagen gebruikt of een “geluid aan” gif gebruikt om de kans te vergroten dat gebruikers hun geluid daadwerkelijk inschakelen om te horen wat je zegt .
 • Gebruik ook verlovingsstickers. Hashtag-stickers, vermeld stickers, poll-stickers en meer. Gebruik ze allemaal om betrokkenheid te stimuleren of verkeer te genereren waar u maar wilt. Dit zal de effectiviteit van je Verhalen vergroten en je nieuwe manieren bieden om je doelen te optimaliseren. U kunt hier meer over te leren hier .
 • Vertel verhalen. Splits een enkele video op in meerdere chunks en gebruik deze om een ​​samenhangend verhaal te vertellen in kleine, verteerbare brokken. Gebruik verteltactieken om gebruikers te laten investeren in uw inhoud en meer te willen zien.
 • Maak ze indrukwekkender met Hoogtepunten.  Met de hoogtepunten van Instagram kun je eerdere verhalen toevoegen aan verschillende “hoogtepunten” die op je startpagina verschijnen. Je kunt ze in categorieën onderverdelen en ze gebruiken om de levensduur van je verhalen voor onbepaalde tijd te verlengen terwijl je ze op je profiel weergeeft, waardoor ze meer impact hebben.

Instagram-videoadvertenties

Voor ons doel hier gaan we het hebben over videoadvertenties en hebben we uitsluitend betrekking op video-advertenties voor in-feed. Voor best practices van Verhalenadvertenties, bekijk de Verhalen hierboven. Instagram-videoadvertenties van beide typen kunnen worden gemaakt via de zelfbedieningspagina van Facebook. Een hulpprogramma voor advertenties maken.

De basis

 • Video’s kunnen maximaal 60 seconden duren
 • Video’s worden automatisch automatisch afgespeeld zonder geluid
 • U kunt video in berichten met meerdere afbeeldingen gebruiken
 • Beeldverhoudingen van 1: 1 of 1,9: 1

Hoe ze het beste te gebruiken

Er is veel dat u kunt doen met strategieën voor videoadvertenties, maar de volgende zijn enkele van de meest betrouwbare tactieken die er zijn:

 • Richt een koud publiek of een vergelijkbaar publiek op waardevolle doelgroepen met inleidende merkvideo’s, die gebruikers introduceren bij uw merk en product. Als ze een bepaald percentage van de video bekijken, geeft u ze een leadadvertentie of conversie-advertentie weer met een meer agressieve verkoopvideo.
 • Productvideo’s van nieuwe producten of services gebruiken voor bestaande klanten.
 • Overweeg de focusgerichte berichten te gebruiken om Instagram-video’s met al veel sociaal bewijs te verbeteren en uw advertentie weer te geven aan nieuwe doelgroepen, gebruik daar dan van om de kans op conversies te vergroten.
 • Vergeet niet dat u altijd Instagram-videoadvertenties kunt gebruiken om gebruikers naar nuttige inhoud op uw site te sturen, waardoor uw strategie voor inbound content-marketing wordt versterkt met uitgaande technieken.

Andere dingen die u moet weten

 • Instagram-advertenties kosten meestal meer dan hun Facebook-tegenhangers . Wees hierop voorbereid, want de advertentiekosten kunnen hier hoger zijn.
 • U moet uw advertentiecampagnes aanpassen, zelfs als ze nu werken. Frequentie neemt toe en ad-moeheid is een legitiem probleem. Wees hiervan bewust en heb meer inhoud in de vleugels wanneer dat nodig is.
 • Copywriting is hier nog steeds van belang. Gebruik het bijschrift om uit te leggen waarom gebruikers moeten kijken en onthoud dat video’s automatisch worden afgespeeld zonder geluid.

Conclusie

Instagram is een belangrijk marketingplatform, waarbij gebruikers actief betrokken zijn bij merken en graag producten ontdekken en kopen die ze tegenkomen in hun feeds en verhalen.

Om echt optimaal gebruik te kunnen maken van video-marketing, is een samenhangende integratie van alle drie de typen inhoud nodig: organische feedvideo’s, Verhalenvideo’s en videoadvertenties.

Dit zal u helpen om zoveel mogelijk voordelen te behalen, zoals:

 • U kunt advertenties en hashtags gebruiken voor organische berichten om uw bereik te vergroten en in contact te komen met nieuwe doelgroepen.
 • Bouw relaties met organische video-inhoud na het weergeven van een videoadvertentie die is ontworpen om nieuwe klanten aan uw merk te introduceren.
 • Gebruik Shopping op Instagram organische posts en verhalen om de verkoop te stimuleren van gebruikers die je al vertrouwen en je volgen.
 • Gebruik advertenties waarin UGC uw feed beheert voor gebruikers die u opnieuw target nadat ze naar uw site hebben gekeken maar deze niet hebben gekocht, waardoor de kans groter wordt dat ze dit nu doen.

Voor de beste resultaten raad ik altijd aan om een ​​algemene sociale-mediakalender te plannen, minstens een maand van tevoren, met een week eerder met meer strijken.

Plan uit welke strategieën u wilt gebruiken en probeer een naadloze campagne te maken voor alle drie de opties op het platform.

Wat denk je? Is Instagram-videomarketing een centraal onderdeel van uw campagnes? Zo niet, wat houdt u tegen? Welke strategieën hebben tot nu toe het beste voor u gewerkt? Deel je mening in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format