Levenslessen van 9 inspirerende ondernemers van meer dan 50 - DeLaatbusiness

Levenslessen van 9 inspirerende ondernemers van meer dan 50

13 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Elke week brengen we je de verhalen van mensen over de hele wereld.Winkeliers van alle geledingen van de wereld, op elke leeftijd, verkopen alles van gourmet jam tot lippenstift en gitaren . Het unieke karakter van de bedrijven die op Shopify draaien en de diversiteit van de mensen die ze runnen, is echt inspirerend.

Daarom zijn we onvermoeibaar over onze boodschap: iedereen – ja, eigenlijk iedereen – kan een bedrijf starten.

Onlangs spraken we met een paar slimme jonge mensen die de ondernemende bug vroegtijdig hebben opgepakt en bedrijven hebben gelanceerd voordat ze zelfs naar de middelbare school gingen. Ze deelden hun unieke perspectieven en advies voor de Gen Z-set.

Nu richten we onze lens op een andere groep. We zien een trend in ondernemerschap bij gepensioneerden die hun nieuwe vrije tijd willen besteden aan een hobbybedrijf of hun pensioendromen willen financieren.

De gegevens ondersteunen het : het hoogste percentage van het ondernemerschap in de VS was 55 tot 64 jaar oud en 55-plussers hebben twee keer zoveel kans om succesvolle nieuwe bedrijven te lanceren als bedrijven in de leeftijdsgroep 20-34 jaar.

We spraken met negen winkeleigenaars over de voordelen en uitdagingen voor het runnen van een bedrijf na 50. De consensus? Jarenlange ervaring – zowel leven als werk – creëren een goede basis voor ondernemerschap.

Hier zijn hun verhalen en hun advies voor anderen die in hun voetsporen willen treden:

1. Mommy Choi

Eigenaar en chef-kok, Mommy Sauce

Ondernemers boven de 50

Mommy Sauce werd geboren uit een liefde voor koken en familie. Aangemoedigd door haar zoon, een gerenommeerde chef-kok, bouwde mama een eigen zaak en verkocht haar geheime sausrecepten aan de wereld. Ze begon haar bedrijf in 2015, toen ze 71 was.

Als je een droom hebt, begin nu. Wakker worden en werken.

Haar leeftijd, zegt ze, is een voordeel in haar bedrijf:

“Ik ben nu 73 jaar oud. Een goede zaak van deze leeftijd is dat ik over het algemeen minder stress heb. Ik word wakker met de mentaliteit om hard te werken en ‘s nachts gemakkelijk te slapen. Het is nu veel gemakkelijker dan toen ik jonger was. Toen ik mijn restaurant Silver Garden had, had ik een gezin om te ondersteunen, en dat was veel moeilijker voor mij. Ik ben nu op een leeftijd waar ik me geen zorgen hoef te maken over het betalen van de rekeningen of het besparen van geld of het ondersteunen van een gezin. Mijn kinderen ondersteunen zichzelf. Mijn vrienden steunen me. Ik heb meer zelfvertrouwen en ben duidelijker over mijn dromen en doelen. Ik doe waar ik echt van hou. “

Welk advies heb je voor andere mensen die na 50 of na hun pensioen een bedrijf willen starten?

“Denk niet te lang na over een idee en laat het zitten. De tijd vliegt. Als je een droom hebt, begin nu. Wakker worden en werken. Je hebt minder te verliezen als je ouder bent. Je kinderen zijn volwassen. Je zou minder zorgen moeten hebben. Heb een droom die je gelukkig zal maken voor de rest van je leven, leef niet om gewoon te overleven. “

2. Kathy Dannel Vitcak

CEO en oprichter van The Blissful Dog Inc.

Ondernemers boven de 50

Kathy begon The Blissful Dog in 2003 en 7 jaar later, in plaats van met pensioen, werd het haar full-time baan. Haar vlaggenschipproduct, een zalf voor droge hondenneuzen, kwam naar haar toe tijdens een hondenshow toen ze sheaboter op haar eigen honden depte en haar ongelooflijke helende kracht realiseerde. Ze begon haar formules te delen met vrienden en via een primitieve online winkel.

Nu is het merk uitgebreid tot 2500 SKUS en worden haar producten verkocht via haar Shopify-winkel en via partners in tientallen landen.

“Na jaren na het huilen van hete tranen van frustratie op mijn toetsenbord met WordPress-gebaseerde winkelwagentjes, ontdekte ik Shopify eind 2015, schakelde over en de liefdesrelatie begon. Nu heb ik elk op Shopify TheBlissfulDog.com , TheBlissfulDogWholesale.com en TheBlissfulHorses.com. “

Kathy is geboren voor ondernemerschap – ze houdt van werken en bezig blijven – maar ze vond het pas later in het leven.

“Pensionering, wat is dat? Ik heb het gegoogeld en dat zal waarschijnlijk niet voor mij zijn. Ik laat het je weten. We betalen onze boerderij actief sneller af en weren wat we kunnen voor die mythische pensioentijd. “

Pensionering, wat is dat? Ik heb het gegoogeld en dat zal waarschijnlijk niet voor mij zijn.

Voordat ze The Blissful Dog startte, kaatste ze rond in veel verschillende gebieden, van mode tot grafisch ontwerp tot de nachtclubindustrie. “Het was de jaren 80 in Dallas,” zegt ze, “Vraag het niet.”

Ze vond haar weg naar de huisdierenindustrie in management bij twee grote ketens, voordat ze haar eigen huisdiervriendelijke vissersdorp opende. De som van haar ervaringen, zegt ze, heeft haar geholpen te slagen;

“Mijn ervaring met grafisch ontwerpen en het bouwen van websites is van onschatbare waarde geweest. De Shopify-thema’s en -experts zijn geweldig en weten hoe de thema’s te tweaken en ze eruit te laten zien als ik wil een enorme stimulans is geweest. Tientallen jaren waarin ik verschillende aspecten van bedrijven beheerst, geeft me ook een solide basis voor klantenservice. “

Welke wijsheid moet ze delen met aspirant-ondernemers op elke leeftijd?

“Allereerst veel plezier! Mijn enige kwalificatie zou zijn om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk behoefte is aan de producten of diensten die u in gedachten hebt. OK, ik heb een tweede kwalificatie: bootstrap zoveel als je kunt. Maak nooit schulden als dat al mogelijk is en maak het op korte termijn (minder dan zes maanden). “

Favoriete bedrijfstools en bronnen: Shopify nieuwsbrieven en blog , Shopify productrecensies , ShipStation , SEO Manager , EasySlide , Crush Pics , eClincher , Planoly , Adobe CC Photoshop, InDesign

3. Colleen en Jim Seiler

Mede-oprichters, Kushley

Ondernemers boven de 50

Oprichters van Kushley Colleen en Jim hadden meer dan 25 jaar ervaring in de geurbestrijdingsindustrie en verkochten en verkopen producten aan vele industrieën. In 2011, toen een vriend de diagnose kanker kreeg, kreeg ze medicinale cannabis voorgeschreven om haar symptomen te verzachten. Ze wilde de geur van de rook maskeren en kwam naar Colleen en Jim voor hulp.

Het resultaat was Kushley, een lijn van biologische consumentenproducten om rookgeur te elimineren.

In 2013, in het geheugen van hun vriend, stelde het paar (beide meer dan 50) hun pensioenplannen uit en startte het bedrijf. Ze groeiden Kushley door “op de stoep te slaan”, zegt Colleen, en introduceerde het merk op beurzen en conferenties.

Colleen mijmert vaak: “Had ik maar met dit bedrijf in de twintig zijn begonnen …” dat technologie op haar leeftijd een uitdaging noemde:

“Ik zou graag willen geloven dat ik een beetje wijsheid heb vergaard uit de vele jaren van het leven en de zakelijke ervaring. Maar ik geloof niet dat dit me een groter voordeel geeft ten opzichte van de vele jonge ondernemers die ik de eer heb gegeven om in deze branche te ontmoeten, te leren van en samen te werken. Het energieniveau is zeker niet meer wat het vroeger was, en het technologische aspect van vandaag is wat de grootste uitdaging is gebleken en soms behoorlijk overweldigend, vooral met e-commerce. “

Zorg ervoor dat het op deze leeftijd een passie is. Dit is een tijd om te genieten van wat je op het punt staat te beginnen.

De oplossing? Ze leunt op haar gemeenschap. 

“Ik ben nog steeds bezig met het leren van deze nieuwe reis, maar het beste advies dat ik kan geven, is ervoor zorgen dat het op deze leeftijd een passie is. Dit is een tijd om te genieten van wat je op het punt staat te beginnen. Het is ook een tijd om de jonge geesten die rijk zijn in de technologie van vandaag en morgen te omarmen en te huren. “ Favoriete zakelijke hulpmiddelen en middelen: Facebook , Instagram , Statcounter , Wordtracker- blogs, Shopify-blog

4. Renee Brown

Vicevoorzitter, Weaver’s Coffee & Tea

ondernemers boven de 50

Renee, samen met haar echtgenoot en partners, leiden een warm drank-imperium gevestigd in San Rafael, Californië. Weaver’s Coffee & Tea, opgericht in 2007 onder Wild Card Roasters (midden in de financiële crisis), verkoopt nu thee en handgebrande, biologische fairtradekoffie aan klanten over de hele wereld. Ze hebben ook twee drukke Bay Area-cafés.

Renee is van start gegaan om in 2015 activiteiten uit te voeren en heeft sinds het ontstaan ​​van het bedrijf verkoop, marketing, PR, sociale media, productontwikkeling en bedrijfsontwikkeling met elkaar in de markt gezet.

Haar wonderbaarlijk cv combineerde in de loop der jaren om haar de vaardigheden te geven die ze nodig had om een ​​succesvol bedrijf te runnen:

“Ik ben Double Majored in Economics and Political Science, met een concentratie in het Frans, wat me een goede basis gaf voor ondernemerschap. Ik moest naar de rechtenacademie, maar ik trok me op het laatste moment terug en ging naar zee. Ik bemande gedurende drie jaar op privéjachten. Het was de langzaamste duurste manier om de wereld te zien. Reizen opende mijn ogen voor verschillende culturen en gaf me uiteindelijk ideeën over het starten van mijn eigen bedrijf. “

Voor Renee is het runnen van een bedrijf in haar vijftiger jaren soms een voordeel:

“Leeftijd stelt je in staat om op de leukste manier tegen mensen te zeggen:” Nee, dat gaat niet werken voor mij. “

Maar ze merkt dat ze ook vecht tegen stereotypen:

“Er zijn bepaalde vooroordelen die mensen hebben als ze een vrouw van vijftig zien werken. Ze gaan ervan uit dat ik een Barista of een boekhouder ben. We zijn actief in de koffiebranderij en thee-blending, met een solide e-commercebedrijf, honderden wholesale-accounts en twee zeer drukke winkelcafés in de Bay Area. Er is nog steeds een vooropgezet idee dat een man het bedrijf runt en ze verwachten nooit dat ik het ben. ‘

Er zijn bepaalde vooroordelen die mensen hebben als ze een vrouw van vijftig zien werken. Ze gaan ervan uit dat ik een Barista of een boekhouder ben.

Welke wijsheid moet ze delen met aspirant-ondernemers op elke leeftijd?

“Doe iets waar je van houdt, heb passie en toewijding, maar vooral doorzettingsvermogen. Huur langzaam en vuur snel. Zakelijk gaat over mensen, en verkoop en marketing. Als je de juiste mensen hebt en uitstekende sales en marketing, dan zul je succesvol zijn. “

Favoriete zakelijke bronnen: de Shopify-blog , Harvard Business Review , ondernemer , Forbes , Bloomberg , Reuters , Financial Times , Wall Street Journal

5. Rebecca en Steve Wilson

Eigenaar / Managing Partner, YourBagTag.com

Ondernemers boven de 50

Rebecca begon haar bedrijf in 2006 toen een vriendin haar kwam vragen: kon ze een betere bagagelabel maken? Het antwoord was ja. Samen met haar man bouwde ze haar op maat gemaakte bag tag-bedrijf, dat zich uitbreidde tot tags voor scuba-uitrusting en watersport, en dat nu in meer dan 300 winkels voor duikwinkels verkoopt. In 2015 verhuisden ze het bedrijf naar Shopify.

Toen ze begonnen met respectievelijk 46 en 51, stichtten Rebecca en Steve nog steeds zonen en werkten ze op dat moment, maar ze zijn van plan om het bedrijf in hun pensioen te laten werken.

“Het bedrijf heeft substantieel bijgedragen aan onze twee zonen door middel van de universiteit en heeft bijgedragen aan onze pensioensparen nu ze hun bachelordiploma hebben afgerond.”

Rebecca zegt dat het runnen van het bedrijf op haar leeftijd zijn ups en downs heeft:

“Mijn man Steve heeft het grote voordeel gehad dat hij in de digitale wereld werkte sinds voordat internet zelfs maar een commerciële onderneming was. Het voordeel van jonger beginnen is dat men een langere baan heeft waarin men risico’s kan nemen. Als je 25 bent, als je all-in gaat en faalt, heb je tientallen jaren om het opnieuw te proberen. Wanneer je in de 50 of 60 bent, kan dat een ander verhaal zijn. Ik ben veel risicomijters geworden in mijn volwassenheid en dat hoeft niet per se goed te zijn. “

Welke wijsheid moet ze delen met aspirant-ondernemers van meer dan 50 jaar?

“Zoek die niche waar je echt hartstochtelijk over bent en wees niet bang om er achteraan te gaan. Je stopt niet met dromen bij 50. Blijf een levenslange leerling. De meeste van onze vrienden zijn begin dertig en ze helpen ons denken relevant te houden. Vind een ondernemersmeeting of mastermind-groep en wees actief in de gesprekken. Sta open voor het feit dat je denken wordt uitgedaagd door mensen die jonger zijn dan jij. ‘

Zoek die niche waar je echt hartstochtelijk over bent en wees niet bang om er achteraan te gaan. Je stopt niet met dromen op 50.

Favoriete bedrijfsbronnen: Product Customizer door ShopStorm, Aantal Breaks van Bold, MailChimp , het Shopify-blog , de MailChimp What’s in Store e-mailnieuwsbrief, boeken van Chip en Dan Heath (“Made to Stick”, “Switch”, “Decisive”), podcasts ( Masters of Scale , The Unpodcast , How I Built This , Indie Brand Builder en de Shopify Podcast )

6. Jaswant Kular

Medeoprichter en chef-kok, Jaswant’s Kitchen

Ondernemers boven de 50

Jaswant wilde een gemakkelijke manier om haar dochters de kunst van het traditionele Indiase koken te leren. Ze zocht naar producten en ontdekte dat er veel vullers, kunstmatige ingrediënten en veel vet in zaten. Op haar 60e begon ze met het bereiden van kruidenmixen voor vrienden, familie en klanten van haar voedingsbedrijf. Aangespoord door de positieve reactie exposeerde ze op een voedselfestival waar ze volledig uitverkocht was.

Het bedrijf, geleid door Jaswant en haar drie dochters, verhuisde in 2013 naar Shopify en zijn producten zijn nu verkrijgbaar in meer dan 100 winkels.

Tijdens het opgroeien van haar familie, registreerde Jaswant vele uren in de keuken, wat haar hielp haar recepten te verfijnen, maar het was pure levenservaring die ze op haar succes als ondernemer onderschreef:

“Ik droeg veel hoeden in mijn leven voordat ik met dit bedrijf begon, zoals universitair docent, huisvrouw, moeder tot vier kinderen, bedrijfsleider, makelaar, vrijwilliger, community educator en voedingsdeskundige. Ik heb veel levenssituaties behandeld die mijn capaciteiten testten om geduldig te blijven, lange uren te werken, multitasken, nieuwe vaardigheden te leren, moeilijke mensen te behandelen en gezond, gelukkig en gezond te blijven. Als ik terugdenk, voel ik me heel gelukkig met mijn reis en het eindresultaat. Ik geloof dat ik dit nooit had kunnen doen toen ik jonger was. Ik was toen zelf niet eens goed. Ik wist niet wat de wereld om me heen nodig had of dat ik er op een grote manier deel van kon uitmaken. Ik moest de ervaring van al die jaren hebben om te komen waar ik nu ben. “

Ik geloof echt dat die leeftijd slechts een getal is. Als iemand lichamelijk en geestelijk gezond is, mag je leeftijd geen belemmering vormen om iets nieuws te beginnen.

Welke wijsheid moet ze delen met aspirant-ondernemers van meer dan 50 jaar?

“Mijn advies aan andere mensen in de vijftig is om niet bang te zijn. Je staat op het punt de beste tijd van je leven te hebben. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het zorgen voor jonge kinderen, het is eindelijk jouw beurt om je leven te leven zoals jij dat wilt. Het is veel werk, maar de beloning is ook zo veel groter. “

Favoriete bedrijfstools en middelen: Shopify, Retail Store Locator

7. Rob Urry

Medeoprichter en CEO, Kogalla

Ondernemers boven de 50

Nadat hij in 2012 met pensioen ging, kocht Rob een 5-wielige aanhangwagen van 40 voet en begon hij te reizen door zijn thuisstaat Utah en daarbuiten. Tijdens het uitrusten van de aanhangwagen met noodzakelijke verlichting-koplampen, lantaarns, zaklantaarns, was hij teleurgesteld over wat er op de markt was. Hij besloot om zijn eigen te ontwerpen.

Twee jaar later verscheen hij uit zijn pensionering om Kogalla te starten met een partner, die high-performance verlichtingsproducten ontwerpt voor avontuur en reizen.

“Ik begon het bedrijf op 52-jarige leeftijd. Toen de romantiek van het pensioen afliep, merkte ik dat ik iets moest maken en bouwen, dus ik sprong terug in de zakenwereld. Ik had altijd al een eigen bedrijf willen beginnen, maar ik kon me gewoon moeilijk losmaken van de gouden handboeien. “

Nadat de romantiek van het pensioen weg was, merkte ik dat ik iets moest creëren en bouwen.

Voordat hij zelfstandig verder ging, was Rob president van Harman Music Group. Zijn uitgebreide zakelijke ervaring was van onschatbare waarde bij het starten van zijn eigen onderneming, maar de leeftijd, zegt hij, heeft ook zijn nadelen:

“Vanuit een productontwerp, documentbeheer, leverancier sourcing en merkperspectief, is eerdere ervaring erg waardevol. We hebben een solide product van hoge kwaliteit kunnen maken tegen concurrerende kosten. Vanuit een markteconomisch perspectief hebben we een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld besteed aan het niet-leren van onze oude bedrijfsmodellen en het opnieuw leren van online verkoop- en sociale-mediastrategieën. De Shopify-blog was in dit opzicht een zeer nuttige gids. “

Welke wijsheid moet hij delen met aspirant-ondernemers van meer dan 50 jaar?

“Mijn advies is dat als je niet meteen wilt beginnen met social media, SEO, e-mail en mobiel-eerste responsieve webdesign, je een partner moet aannemen die dat wel doet.”

Als u niet meteen wilt beginnen met sociale media, SEO, e-mail en mobiel-eerste responsieve webdesign, moet u een partner aannemen die dat wel doet.

8. Linda Bee

Eigenaar / oprichter, Divaland Lights

Ondernemers boven de 50

Terwijl Divaland Lights een relatieve nieuwkomer is bij Shopify, leidt Linda het bedrijf al drie jaar. Het bedrijf bloeide op persoonlijke verkoop in een boetiek en op markten, maar de overstap naar e-commerce is een poging om uit te breiden naar internationale klanten.

Ik denk dat leeftijd een aanwinst is als het gaat om ondernemerschap.

Divaland Lights is de creatie van kunstenaar David Mizrahi en Linda verzorgt groei, marketing en verkoop. In tegenstelling tot veel van onze andere afgebeelde winkeleigenaren, is Linda het grootste deel van haar leven ondernemer geweest.

“Ik denk dat leeftijd een aanwinst is als het gaat om ondernemerschap”, zegt Linda, en ze biedt een aantal van haar eigen zuurverdiende adviezen aan andere ondernemers:

“Als de motivatie er is, pak het en ren. Als je jezelf moet duwen en je geniet er niet van, stap dan terug. Als je een einddoel voor ogen hebt, zal de motivatie zelden afnemen; blijf er gewoon op focussen en neem een ​​dag tegelijk. Ik heb altijd 2 uur per dag geïnvesteerd in onderzoek en leren. Het andere wat ik zou willen voorstellen is dat zodra je begint te worden gebombardeerd met informatie (die het gevolg zal zijn van het onderzoek dat je doet als je dat formulier invult om meer te weten), geen aankoopbeslissingen hoeft te nemen, omdat die aanbiedingen onvermijdelijk weer rondkomen voor de helft van de prijs, of er is iemand die bereid is om hun expertise (op automatisering) te verkopen tegen de helft van de prijs van hun concurrenten. “

Favoriete bedrijfstools en bronnen: Loyalty Lion , Xero

9. Carole Baskin

Oprichter en CEO, Big Cat Rescue

De primaire bezigheid van Carole – een non-profitorganisatie gericht op het beëindigen van het misbruik van wilde katten gefokt en getogen in kooien – werd opgericht in 1992. De non-profitwinkel van de organisatie verhuisde enkele jaren geleden naar Shopify en juist dit jaar, op 55, Carole opende een tweede winstgevende winkel om wetgevend werk te ondersteunen om exotische katten te beschermen. “Non-profits zijn in die arena sterk beperkt,” zegt ze, “maar het is het belangrijkste element van verandering.”

Het bedrijf is geen pensioneringsproject of zelfs Carole’s full-time baan. Ze is een vastgoedinvesteerder sinds ze 19 was (en nog steeds is).

“Ik ben dol op dropshipping en Shopify zo veel dat ik op zoek ben naar manieren om een ​​onroerendgoedbedrijf van 6 miljoen dollar om te zetten in online verkoop. Ik wil mijn leven leiden van een strand. ‘

Carole zegt dat haar leeftijd een voordeel is omdat ze in de loop van de tijd heeft geleerd wat echt belangrijk is:

“Ik denk dat het succes van seriële ondernemers komt van proberen en falen. Elke keer dat je slaagt, leer je een beetje. Elke keer dat je faalt, leer je veel! Beide dingen gebeuren in de loop van de tijd, dus ik geloof dat die leeftijd helpt, maar het is belangrijk om te proberen, snel te falen als je dat wilt, en verder te gaan. Naarmate ik ouder word, ben ik minder geïnteresseerd in het verdienen van geld en ben ik meer geïnteresseerd in het verschil maken. Het resultaat is dat ik meer geld verdien, gemakkelijker en echt kan genieten van het feit dat het zo’n groot verschil maakt. “

Elke keer dat je slaagt, leer je een beetje. Elke keer dat je faalt, leer je veel!

En wat heeft zij te zeggen tegen meer dan 50 aspirant-ondernemers?

“Doe het! De kinderen zijn uit het nest. Je hebt uitgezocht wat wel en niet belangrijk is. Nu is het tijd om echt in te graven en de wereld te veranderen. “

Favoriete bedrijfstools en bronnen: CustomCat , Printful , Amazon / Shopify-integratie , vetgedrukte apps , podcasts ( online marketing gemakkelijk gemaakt met Amy Porterfield , SEO 101 , The Amazing Seller en meer)

Ben je na je 50ste begonnen met een bedrijf? Vertel ons uw verhaal en deel uw advies in de onderstaande opmerkingen.

“Iedereen heeft iets waar ze een passie voor hebben. Het kan diep in ons worden begraven. We moeten het in onszelf vinden, vrede sluiten met onze angsten en het universum zich laten ontplooien. “- Jaswant Kular, Jaswant’s Kitchen


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format