Lijst met uitsluitingszoekwoorden voor Google-advertenties: hoe u dit goed kunt doen - DeLaatbusiness

Lijst met uitsluitingszoekwoorden voor Google-advertenties: hoe u dit goed kunt doen

9 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Al veel geld uitgeven aan Google-advertenties? Ik kan bijna garanderen dat je geld verspilt. Maar kijk eens hoe Carrie Albright $ 1 miljoen op haar advertentiebudget heeft bespaard . Geen grapje. Haar geheime saus? Uitsluitingszoekwoorden. Zorg dat ze goed zijn en je bespaart een bundel geld waar zelfs Geico jaloers op zou zijn. Maar ga de andere kant op, en uw bankrekening (en merk, en klanten, en alle anderen) is ernstig gewond. Ik zal het gewoon maar zeggen. Je doet ze waarschijnlijk verkeerd. En als u succesvolle Google-advertenties wilt uitvoeren , moet u stoppen met het verkeerd doen van Google. Vandaag, bij voorkeur. Daarom wil ik de vijf beste manieren delen waarop de meeste merken hun uitsluitingszoekwoorden verkeerd beheren en vervolgens laten zien hoe je die trend kunt omkeren. De eerste is er een waarvan ik echt zou willen dat ik het niet hoefde te zeggen, maar ik weet uit ervaring dat ik dat wel doe.

Fout # 1: u gebruikt helemaal geen uitsluitingszoekwoorden

Google heeft er geen problemen mee om uw geld voor u uit te geven. Als je ze laat branden, zullen ze je advertentiebudget doorbranden, ongeacht wat voor soort resultaten je krijgt. En dit is een veel voorkomend probleem. Bijna de helft van de marketeers meldt dat ten minste 30% van hun jaarlijkse budget wordt verspild aan ineffectieve campagnes en strategieën. Afbeeldingsbron En een van de grootste verspillingen zit in de advertentiemarkt . Aan de ene kant is deze trend zinvol, vooral voor nieuwkomers op Google-advertenties. Maar aan de andere kant biedt Google je een manier om dit te bestrijden, dat veel mensen (zelfs veteranen) er om de een of andere reden voor kiezen te negeren. Het doel van Google Ads is om conversies te bieden op basis van de intentie van de gebruiker . Dat betekent dat de zoekwoorden die u target, relevant genoeg moeten zijn voor uw merk, zodat het een kijker ertoe aanzet om te klikken en te converteren. Alles dat de gebruiker niet verbindt met het gewenste resultaat is niet relevant en nutteloos. Als de zoekwoorden niet relevant en nutteloos zijn, kwalificeren ze zich als uitsluitingszoekwoorden. Maar als u ze helemaal niet als uitsluitingszoekwoorden gebruikt, laat Google uw advertenties voor die zoekopdrachten zien. U krijgt klikken van lage kwaliteit, minder leads en verspilt een fortuin, terwijl uw haar nog dunner wordt door de stress. Dus als u de onnodige advertentie-uitgaven wilt verminderen , vermijd cross-campaign-zoekwoordovereenkomsten (ook wel zelfconcurrerende advertenties) en stop het gebruik van slechte advertenties in het algemeen, en begin dan met het gebruik van uitsluitingszoekwoorden. Ze zijn super eenvoudig te gebruiken. Ga naar Zoekwoorden> Uitsluitingszoekwoorden en klik vervolgens op de onmiskenbare blauwe plusknop: Vervolgens kunt u beginnen met het uploaden van uw lijst met uitsluitingszoekwoorden. Als je hulp nodig hebt om aan de slag te gaan, zijn er tal van lijsten en andere bronnen om je brainstorming te versnellen. Ze geven u algemene uitsluitingszoekwoorden om uit te kiezen en u kunt de lacunes invullen met uw eigen tests en resultaten vanaf daar.

Fout # 2: u gebruikt uitsluitingszoekwoorden op de verkeerde plaats

Oké, ik weet dat ik net zei dat je op zijn minst negatieve zoekwoorden moet gaan gebruiken. Maar wanneer u wel begint met het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden, is het belangrijk om een ​​strategie te volgen. U kunt uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan elk niveau van uw advertenties, te beginnen met het overkoepelende account en de ladder naar het niveau van de advertentiegroep te verlagen. Afbeeldingsbron Dit was nogal slim omschreven als de negatieve voedselketen voor advertenties als je een nuttige referentie nodig hebt om je te helpen begrijpen hoe dat hele proces werkt. Maar een grote fout die merken maken, gebeurt altijd wanneer ze hun volledige strategie uit het oog verliezen en beginnen met het misplaatsen van hun uitsluitingszoekwoorden. Ze voegen uitsluitingszoekwoorden op campagneniveau toe op advertentiegroepniveau (wat een verspilling van tijd is), of ze plaatsen negatieven op advertentiegroepniveau op accountniveau (wat tot verwarring leidt). Wat is de oplossing? Zoek uit wat relevant is en wat niet, dan rangschik deze trefwoorden op de juiste manier. De meest irrelevante uitschieters komen waarschijnlijk op uw accountbrede lijst terecht, terwijl relevante niveaus in het middelste bereik de campagne mogelijk maken, maar geen andere. Als u bijvoorbeeld matrassen verkoopt, kunt u nog steeds op Google zoeken naar ‘slaapstudies’. Die zoekers zullen waarschijnlijk niet converteren, omdat ze niet willen kopen. Aan de andere kant kunnen zoekopdrachten zoals ‘traagschuim’ misschien wel in uw stuurhuis zitten. Afbeeldingsbron En er zijn allerlei grijze gebieden die in de drie hier getoonde groepen passen, maar dat is aan jou om het zelf te ontdekken. Begin met het zoeken naar de kernzoekwoordtermen die expliciet bij uw producten passen en doe vervolgens verder onderzoek met Google Keyword Planner of een vergelijkbaar hulpprogramma. (Mijn favoriete vorm van zoekwoordonderzoek is om een ​​paar dollar te spenderen, te zien wat wel of niet werkt, en van daaruit verder te gaan.) In dit geval zoekt u het tegenovergestelde van wat u normaal zou bekijken. U wilt zoekopdrachten in hoog volume die niet overeenkomen met de intentie van de gebruiker. Voer een relevante zoekterm in de zoekbalk in en doorzoek vervolgens de resultaten. Toen ik bijvoorbeeld op zoek was naar ‘traagschuimmatras’, kon ik een aantal mogelijke uitschieters vinden die tot kostbare en ineffectieve klikken kunnen leiden: Hoewel het misschien gemakkelijk is om deze te sluiten, zou u dat niet moeten doen. Zelfs als ze hier of daar alleen maar tot een klik leiden, zullen ze na verloop van tijd optellen. En als je eenmaal je onderzoek hebt gedaan, vergeet dan niet om een ​​stap verder te gaan met experimenten, testen en constante waakzaamheid. Zorg er altijd voor dat de positieve sleutelwoorden die u nog hebt teruggaan om de intentie te gebruiken en laat de negatieven de rest blokkeren.

Fout # 3: u weet niet hoe negatieve zoekwoorden overeenkomen met uw werk

Negatieve zoekwoordovereenkomsten moeten niet lastig zijn, maar sommige mensen weten waarschijnlijk nog steeds niet hoe ze hun schoenen moeten strikken. Dit is wat u moet weten: uw uitsluitingszoekwoorden zullen niet het volledige scala aan relevante zoekopdrachten bevatten . Zo kunnen spelfouten, meervoudsvormen of enkelvoudige versies van uw zoektermen, op geslacht gebaseerde zoektermen en andere factoren uw advertentie nog steeds aan een minder dan optimaal publiek tonen. Elk van deze opties kan bijvoorbeeld dezelfde advertentie weergeven als u ze in Google wilt laten verschijnen:
 • Promotiecode
 • Promotie codes
 • Promotiecodes
 • Promotiecode
 • Kortingscodes
 • Kortingscode
 • couponing
 • bon
 • vouchers
Dit maakt uitsluitingszoekwoorden een beetje lastiger in hun uiteindelijke toepassing. U kunt nog steeds veel verspilling krijgen in uw advertentiebudget, simpelweg vanwege een luie Googler die tijdens de spellingklasse van de derde graad niet oplette. Of nog frustrerender: u kunt uw advertenties toch laten weergeven voor zoekopdrachten met een vergelijkbare opzet. Stel dat u zoekt naar negatieve brede wedstrijdschoenen. U moet nog steeds uitsluitingszoekwoorden invoeren met dezelfde bedoeling als ‘tennisschoenen’ en ‘loopwerk’. Afbeeldingsbron Negatieve woordgroep-overeenkomst kan dit een klein beetje groter maken, en opnieuw voor negatieve exacte overeenkomst. Maar dat betekent dat u steeds meer uitsluitingszoekwoorden moet toevoegen om een ​​kleiner publiek te bouwen. Daarom is het belangrijk om de zoektypen voor uitsluitingszoekwoorden te leren en deze op de juiste manier te gebruiken. Het lijkt op zoektypen voor zoekwoorden, omdat u exacte overeenkomsten, woordgroepovereenkomsten en brede overeenkomsten kunt opgeven. Je kunt het beste een grafiek als deze bij de hand houden: Afbeeldingsbron En volg dan de resultaten van uw advertentiecampagnes waakzaam. Vergeet niet dat een zoekwoord kan overeenkomen met honderden verschillende zoektermen, vaak op manieren die u niet verwacht. Dat betekent dat het loont om grondig te zijn aan de negatieve kant van uw zoekwoorden. Kleine wijzigingen kunnen van grote invloed zijn op welke advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten en dus op uw budget worden besteed. Afbeeldingsbron Als u uw zoektype niet in overweging neemt en vervolgens de juiste zoekwoorden, hun gebruikelijke spelfouten en eventuele variaties op hun thema blokkeert, krijgt u verspilling.

Fout # 4: U hebt hetzelfde trefwoord als een positief en negatief

Soms krijg je je draden gekruist. Er zijn tal van zeer waarschijnlijke scenario’s die kunnen resulteren in een positief en een negatief zoekwoord in dezelfde campagne of advertentiegroep. Bijvoorbeeld:
 • U voegt een negatief toe op campagneniveau wanneer u ziet dat één advertentiegroep er geen resultaten mee krijgt en dus andere advertentiegroepen blokkeert.
 • U voegt per ongeluk een uitsluitingszoekwoord toe als brede overeenkomst in plaats van exact, en blokkeert vervolgens de versies die beter kunnen worden geconverteerd.
 • Uw merk heeft een lijst met standaardnegatieven die op een uitsluitingszoekwoordenlijst voor een account worden geplaatst.
 • U voegt een gedeelde uitgesloten lijst toe aan nieuwe campagnes waarvoor die lijst niet was bedoeld.
Het is maar al te gemakkelijk om schuldig te zijn aan een van deze. Dat is goed, en Google zal u (soort van) helpen proberen om het probleem op te lossen door u een negatief rapport voor zoekwoordenconflicten te laten uitvoeren . Helaas is dit op dit moment een beetje een proces voor Google-advertenties. Begin met het maken van een kopie van de spreadsheet voor zoekwoordenconflicten die Google biedt. Vul de juiste informatie in met uw uitsluitingszoekwoorden en andere informatie uit uw advertentiesaccount. Vervolgens opent u de Scripteditor onder gereedschappen en kopieert u de code die door Google wordt verstrekt in de bovenstaande link. U moet ervoor zorgen dat u de URL van uw spreadsheet en het e-mailadres waaraan u uw rapport wilt verzenden, toevoegt. Nadat u het script hebt uitgevoerd, ontvangt u een gedetailleerd rapport rechtstreeks naar uw Postvak IN. Je kunt alle conflicten die je tegenkomt doornemen en elimineren, en je hebt dit probleem voor het moment opgelost. Zorg er gewoon voor dat deze audit een vast onderdeel van uw routine is en dat u klaar bent.

Fout # 5: u bent inconsistent in het beheren van uw lijsten met uitsluitingszoekwoorden

Als u zich zorgen maakt over het maximaliseren van uw mogelijkheid om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen, wees dat dan niet. U kunt maximaal 10.000 uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan één lijst. Niet dat je er zoveel nodig zou hebben, maar het punt is, je kunt en moet zoekwoorden royaal en vaak toevoegen. Desondanks is het niet ongebruikelijk om een ​​rapport met uitsluitingszoekwoorden te zien voor een account dat er als volgt uitziet: Afbeeldingsbron Als je nieuw bent, vraag je je waarschijnlijk af wat er mis is met die foto. Tenzij u een aantal zeer niche-campagnes uitvoert, zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Het is inconsistent. Sommige campagnes hebben bijna duizend negatieven en andere nauwelijks meer dan 100. Dat betekent dat degene die de helft van deze advertenties heeft gemaakt, niet voldoende zoekwoordonderzoek heeft gedaan. Of ze waren te lui om toe te passen wat ze universeel vonden in elke campagne. Hoe dan ook, dit is een geweldige manier om inconsistente resultaten te behalen met uw advertenties. Dus de oplossing hier is om beter onderzoek te doen voor uw uitsluitingszoekwoorden (zie hierboven) en vervolgens trefwoordenlijsten te maken die u snel en eenvoudig kunt toepassen op uw campagnes en advertentiegroepen. Het maken van lijsten met zoekwoorden met deze resultaten is vrij eenvoudig. Ga naar het gedeelte Gedeelde bibliotheek van uw dashboard met advertenties en selecteer lijsten met uitsluitingszoekwoorden. Voeg een nieuwe lijst toe om uw nieuwe lijst toe te voegen en voeg vervolgens (of kopieer / plak) uw nieuwe uitsluitingszoekwoorden toe met vermelding. Zodra u alles hebt toegevoegd, slaat u de voltooide lijst op. U kunt vervolgens naar uw afzonderlijke campagnes of advertentiegroepen gaan, het tabblad Uitsluitingszoekwoorden vinden en snel de lijst toevoegen die u zojuist hebt gemaakt: Het is veruit de snelste manier om uw campagnes consistent af te dekken met de juiste uitsluitingszoekwoorden U moet zoveel mogelijk uitsluitingszoekwoorden aan elk van uw campagnes en advertentiegroepen toevoegen.

Conclusie

Stop met het verspillen van geld. Negatieve advertenties zijn geen verspilling van tijd. Ze zijn een manier om te besparen op verspilling van advertentie-uitgaven en uw leadmagneten effectiever te maken . Als u ze helemaal niet gebruikt, kunt u maar beter al het afval van uw advertenties rechtvaardigen. En als u ze op de verkeerde plaats gebruikt, moet u zichzelf op basis van advertenties baseren, zoals de intentie van de gebruiker en de relevantie van het zoekwoord. Pas dan die kennis toe. Besteed wat tijd aan het perfectioneren van je zoektypen. Een slecht gekoppeld uitsluitingszoekwoord kan een sluisdeur van afvalstoffen openen. Blokkeer ook niet uw eigen sleutelwoorden. Conflicten kunnen tijd kosten om op te jagen, maar je kunt het onderdeel maken van een routine die leidt tot soepel zeilen. En voor de liefde van God, wees consistent. Doe het onderzoek, bouw lijsten op en wees niet lui om ze toe te voegen. Uitsluitingszoekwoorden zijn geen rocket science. Het zijn legoblokken met een open instructieboekje dat je helpt stukje bij beetje succes te maken.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *