LinkedIn-advertenties: zo krijg je resultaten - DeLaatbusiness

LinkedIn-advertenties: zo krijg je resultaten

31 min


102
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
LinkedIn-advertenties worden vaak genegeerd ten gunste van Facebook-advertenties, gepromote pinnen en zelfs Twitter-advertenties. Dankzij enkele ongelooflijke updates heeft LinkedIn zich het afgelopen jaar aan hun advertentiesplatform gemaakt, dat is bijna aan het veranderen. LinkedIn heeft enkele van de technieken voor de verspreiding van inhoud overgenomen die Twitter zo waardevol maken en ze zijn begonnen met het kopiëren van enkele van de unieke targetingopties voor Facebook, zodat je geautomatiseerde retargeting-advertenties kunt richten op laserlassen. Het eindresultaat is dat LinkedIn eindelijk zijn plaats heeft ingenomen in de toolbelt van een marketeer. We hebben alles verzameld wat je moet weten om LinkedIn-advertenties onder de knie te krijgen in dit bericht. En we hebben zojuist 7 LinkedIn Ads-strategieën toegevoegd die u NU moet gebruiken! Blijf gewoon lezen! Als je een B2B-marketeer bent, weet je al dat LinkedIn-advertenties een onmisbaar hulpmiddel zijn geworden voor zowel het zoeken naar nieuwe leads, het koesteren van degenen die je al hebt en het converteren van degenen die klaar zijn om de volgende stap te zetten. Dus je wilt waarschijnlijk gewoon focussen op wat nieuw is op LinkedIn-advertenties , en wil alles weten over  lead-advertenties, native video van LinkedIn , de nieuwe  doelgroepfuncties en meer. Dit is precies wat u zult vinden als u gewoon blijft lezen.

De complete gids voor LinkedIn-marketing.

U denkt dat u helemaal up-to-date bent en gewoon nieuwe slimme ideeën nodig hebt om de concurrentie te verslaan en uw Linkedin-reclamestrategie te verbeteren? Dan is het gedeelte waar je naartoe wilt springen:

Nieuwe slimme strategieën om resultaten te krijgen met LinkedIn-advertenties.

Heb je het eerste deel nog niet gelezen en wil je wat basisinformatie over LinkedIn Ads opfrissen ? Deze staat onderaan het bericht, klik gewoon op de titel hieronder:

LinkedIn-advertenties: Aan de slag (stapsgewijze zelfstudie inbegrepen) .

Nu dat u weet waar u heen moet gaan, laten we meteen weten hoe u alle krachtige functies kunt gebruiken die LinkedIn-advertenties u nu bieden !

Hoe LinkedIn lead-advertenties te maken en gebruiken

De hoofdadvertenties van Facebook zijn een van mijn favoriete functies die het systeem te bieden heeft, en ik was erg verheugd om te zien dat LinkedIn een eigen versie van leadadvertenties had, compleet met in-app-leadformulieren. De leadgen-formulieren van LinkedIn vullen zelfs automatisch de informatie in die ze voor de gebruikers hebben, waardoor het voor gebruikers bijzonder gemakkelijk is om de formulieren in te vullen en in te dienen. Ga naar je campagnebeheerder om lead gen-advertenties op LinkedIn te maken  . Van daar klikt u op ‘Campagne maken’ in de rechterbovenhoek. Kies in het volgende scherm ‘Gesponsorde inhoud’. Dit is het enige advertentietype waarmee u leadadvertenties kunt maken. LinkedIn lead gen-advertentiesNadat u uw campagne een naam heeft gegeven, selecteert u ‘Verzamel leads met LinkedIn Gen Forms’. Vervolgens wordt u gevraagd de inhoud te selecteren die u wilt promoten. Zodra u dit doet, ziet u de optie om een ​​nieuw leadformulier te kiezen of te maken. linkedin lead advertenties Op het eerste scherm kunt u de kop en beschrijving aanpassen, zodat gebruikers precies weten waar ze hun formulier naartoe willen sturen. U moet ook een koppeling of tekst voor een privacybeleid invoeren om het formulier te maken. LinkedIn lead gen-advertenties Vervolgens kunt u maximaal 7 velden met aangevraagde informatie toevoegen. Voornaam, achternaam en e-mailadres worden vooraf gecontroleerd. U kunt ook informatie opvragen zoals functietitel, bedrijfsnaam, diploma, telefoonnummer en postcode. LinkedIn lead-advertenties Zodra u dit doet, wordt u gevraagd een bedankbericht te maken voor gebruikers die geconverteerd hebben; laat ze weten dat je binnenkort zult volgen. Voeg de link toe aan uw website en pas de CTA aan die hen daar leidt. LinkedIn lead gen-advertenties Vanaf hier maakt u de rest van de campagne als een normale gesponsorde inhoudsadvertentie. U kiest uw doelgroep, planning en budget voordat u de advertentie indient. Zodra uw campagnes zijn uitgevoerd, kunt u uw leads rechtstreeks downloaden van uw campagnebeheerder of deze naar  bepaalde CRM-tools sturen  met marketingintegratie en automatisering.

Demografie van de website: LinkedIn’s nieuwe Analytics

Nu kunnen bedrijfspagina’s op LinkedIn eigenlijk informatie krijgen over de soorten gebruikers die hun site bezoeken. Yep, je leest het goed: hun eigenlijke site, niet alleen hun LinkedIn-pagina. Hoewel Google Analytics hier een deel van behandelt, richt LinkedIn zich op de professionele aspecten van uw bezoekers. U kunt uitsplitsingen bekijken van categorieën zoals functietitel, bedrijf, locatie en branche waartoe uw sitebezoekers behoren. Dit wordt de demografie van de website genoemd. Dit is buitengewoon krachtige informatie. Als u merkt dat besluitvormers of leidinggevenden naar uw site komen maar niet converteren, kunt u zich afvragen waarom. Als freelance schrijver kan ik ook een blik werpen op de sectoren waar mensen naar toe komen: vraag ik evenveel mensen in de verschillende niches die ik target? Dankzij LinkedIn kan ik hier een uitstekend inzicht in krijgen. Demografische gegevens van de website zijn toegankelijk via uw campagnebeheerder. Om ze te gebruiken, moet u  uw Insight-tag instellen, die veel op Facebooks tracking-trackingpixel lijkt. U kunt hier  zien hoe u dit moet doen.

LinkedIn-overeenkomende doelgroepen: hoe ze te gebruiken

Op LinkedIn afgestemde doelgroepen zijn een uitstekende functie waarmee u drie unieke doelgroepen kunt targeten op basis van hun interactie met u. Waaronder:
 • Accounttargeting, waar u een CSV-lijst met bedrijfsnamen kunt uploaden, zodat u zich kunt richten op beslissers en beïnvloeders
 • Retargeting van websites, waarmee u gebruikers kunt targeten die uw site hebben bezocht
 • Contact Targeting, waarmee u een CSV-lijst met e-mailadressen van gebruikers waarmee u al bent verbonden, kunt uploaden, net zoals Facebook’s traditionele aangepaste doelgroepoptie
Net als de aangepaste doelgroepen van Facebook kunt u met de overeenkomende doelgroepen van LinkedIn zeer specifieke typen gebruikers targeten (of, in het geval van contacttargeting, zeer specifieke gebruikers) voor betere resultaten. U weet welk type relatie gebruikers hebben met uw bedrijf voordat u de advertentie zelfs uitvoert, zodat u meer gerichte, relevante berichten kunt maken. Ze stellen je ook in staat om je te richten op “warme” doelgroepen die al ontvankelijker zijn om te horen wat je te zeggen hebt. Tot nu toe heeft  LinkedIn de volgende resultaten gerapporteerd  met gematchte doelgroepen:
 • 32% meer conversiepercentages na de klik en 4,7% minder conversies per klik na conversie via accounttargeting
 • 30% hogere CTR en 14% lagere kosten per conversie na de klik van advertenties voor website-terugzetting
 • 37% meer CTR met advertenties voor contacttargeting

Hoe combineer je doelgroepen

U maakt gematchte doelgroepen vanuit uw campagnebeheerder. Als u de muisaanwijzer over ‘Accountactiva’ beweegt, ziet u een vervolgkeuzemenu. ‘Overeenkomende doelgroepen’ vindt u onder het tabblad ‘Publiek’. LinkedIn-overeenkomende doelgroepen

Een websitepubliek maken

Als u een websitepubliek wilt maken, kiest u ‘Een doelgroep maken’ op het tabblad ‘Doelgroepen’. Zodra dit is geopend, kunt u een doelgroep maken die interactie heeft gehad met uw site. Wanneer u een URL invoert, kunt u een publiek maken van degenen met wie u contact hebt gehad:
 • die exacte pagina
 • een pagina die de URL bevat
 • een pagina die begint met die URL
U kunt ook meerdere URL’s toevoegen, zodat u gebruikers kunt targeten die specifieke pagina’s hebben bezocht. U kunt bijvoorbeeld gebruikers targeten die verschillende servicepagina’s hebben bezocht voor meer relevante advertentietekst.

Hoe een account te maken / contact met doelgroepen

U kunt doelgroepen voor doelgroepen en doelgroepen van contactpersonen uploaden op het tabblad ‘Geüploade lijstdoelgroepen’. U ziet de optie “Verbinden met gegevensintegratie”, waarmee u een lijst rechtstreeks vanuit uw CRM-software kunt uploaden. Het duurt 48 uur voordat de lijsten zijn geüpload. LinkedIn-overeenkomende doelgroepen U kunt lijsten ook handmatig uploaden. Zorg ervoor dat u het juiste type doelgroep selecteert dat u wilt maken bij het uploaden van de lijsten.

Hoe de native video van LinkedIn te gebruiken

Video heeft de marketingwereld stormenderhand veroverd, dus video’s op LinkedIn krijgen is heel belangrijk, vooral als je bedenkt dat meer gebruikers ( waaronder 59% van de leidinggevenden!)  Liever een video over een product of bedrijf bekijken in plaats van erover te lezen. Dankzij de nieuwe inherente videofuncties van LinkedIn kunt u met de in-app-camera daadwerkelijk video’s maken en deze rechtstreeks uploaden naar uw tijdlijn om te delen met uw connecties en volgers. Het gebruik van het native videoplatform op LinkedIn heeft vergelijkbare voordelen als het gebruik van native platforms op andere sociale mediasites ; één marketeer meldde  aanzienlijk meer betrokkenheid en bereik, met 20.000 views in slechts een paar dagen. LinkedIn native video Met de nieuwe update (waarop sommige gebruikers nog steeds wachten) kun je video’s uploaden, video’s maken in de app en meerdere stilstaande afbeeldingen uploaden in één bericht. Video’s moeten korter zijn dan 10 minuten, maar langer dan 3 seconden, met een bestandsgrootte van minder dan 5 GB. Als je video’s naar je tijdlijn kunt uploaden, zie je het symbool van de videorecorder naast het camerasymbool op je mobiele apparaat wanneer je updates deelt. Een belangrijk ding om hier in gedachten te houden (dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar moet blijkbaar toch gezegd worden: LinkedIn is een professionele netwerksite. Dit is een site waar u uw bedrijf op de juiste manier moet vertegenwoordigen. Veel van de inhoud die goed werkt op Snapchat, bijvoorbeeld, heeft geen plaats op LinkedIn. Mogelijk moet u inhoud maken die specifiek voor dit platform is bedoeld. Dit zijn allemaal enkele grote toevoegingen aan zowel LinkedIn- als LinkedIn-advertenties en we denken dat dit het platform nog waardevoller zal maken dan het nu is. Test enkele leadadvertenties als je dat nog niet hebt gedaan en begin met de native video.  Terug naar boven  

Aan de slag met de LinkedIn Campaign Manager

Campaign Manager van LinkedIn is  op verschillende manieren vergelijkbaar met de Business Manager van Facebook (behalve zonder veel van de extra opties en complexiteit). Hier kunt u uw advertentiecampagnes beheren, pagina- of accountgegevens bewerken, feedback over analyses krijgen en meer.

De visuele vernieuwing van Campaign Manager met de nieuw ontworpen look en flow (bron LinkedIn)

Nadat u zich hebt aangemeld, vragen ze u om te selecteren welke pagina u wilt beheren of waarvoor u wilt adverteren. Selecteer het en je zou iets moeten zien dat er zo uitziet: Hierboven ziet u een korte momentopname van de prestaties van advertentiecampagnes in de loop van de tijd. In de rechterbovenhoek kunt u een nieuwe campagne activeren door eenvoudig op de  knop ‘Campagne maken’ te klikken. Aan de onderkant van de pagina ziet u actieve campagnes en krijgt u snel een dashboard met een momentopname van hun statistieken, zoals prestaties, leads, conversies, enzovoort. Er is een koppeling Hulpprogramma’s in de uiterste hoek rechtsboven (door uw accountprofiel). Hier vind je enkele meer op Facebook geïnspireerde opties, waaronder het bijhouden van conversies, gematchte doelgroepen en leadformulieren. In de nieuwe versie zijn sleutelgereedschappen verplaatst naar “accountactiva” in de navigatie bovenaan om u te helpen uw Insight-tag, API-sleutels, targeting, conversies en meer te beheren, inclusief functies zoals  Matched Audience s  en  Lead Gen Forms . Laten we eerst eens een duik nemen in de tool voor het bijhouden van conversies. Als u op die tekstkoppeling klikt, komt u op een pagina zoals hieronder. Hierin wordt u gevraagd de website te selecteren waarop u conversies wilt bijhouden: Vervolgens bieden ze een trackingscript dat lijkt op de meeste andere apps die u al kent. U kent de drill hier: Kopieer / plak die sucker op uw site voor de afsluitende body-tag (</ body>). Als je geen technische kennis hebt (of geen toegang hebt), kun je dit ook e-mailen naar iemand die rechtstreeks vanuit dit scherm is (en komt). Vervolgens moeten we een conversieactie toewijzen. Gaat iemand bijvoorbeeld opt-in? Voeg een product toe aan winkelwagen? Eigenlijk, doorgaan met de aankoop? Dit proces is bijna hetzelfde als het maken van een doel in Google Analytics. Afhankelijk van uw conversieactie kunt u de bedank- of bevestigingspagina gebruiken om nieuwe unieke bezoeken terug te traceren naar uw advertentiecampagnes.  Als u klaar bent, klikt u op “Finish” om de nieuwe conversieactie te bevestigen. Laten we nu naar overeenkomende doelgroepen springen. Ga terug naar het Tools-menu en klik op de link: Het brengt je naar dit dashboard dat je twee Matched Audience-keuzes geeft (websiteverkeerspubliek en geüploade lijstdoelgroepen). Kunnen we even eerlijk tegen elkaar zijn? LinkedIn-advertenties waren vroeger … nou, wees  lastig . Eerlijk gezegd waren er enkele  legitieme problemen met het platform .  Hun ‘firmografische’ op interesses gebaseerde targeting was redelijk omdat u ervoor kon kiezen advertenties aan mensen weer te geven op basis van functietitels, enzovoort.  Maar zoals we allemaal weten, komt de heilige graal voor sociale advertenties neer op doelgroeptargeting (of beter gezegd  retargeting op maat) doelgroepen ). Gelukkig heeft LinkedIn deze nieuwe overeenkomende doelgroepen onlangs onthuld   als het antwoord. Uw eerste optie voor overeenkomende doelgroepen is nu dus gebaseerd op het targeten van eerdere bezoekers van de website. U kunt alle websitebezoekers retargeten of diegenen targeten die bepaalde pagina-URL’s raken (net als in Facebook). Laten we bijvoorbeeld stellen dat u zich alleen op blogpostbezoekers wilt richten. U kunt dat nu snel doen als uw blog een submap “/ blog /” in het URL-pad heeft. Hetzelfde geldt als u specifieke blogpostcategorieën heeft. Unbounce gebruikt bijvoorbeeld de categorie vóór de berichttitel in hun URL: Dus nu kun je het volgende droppen: “https://unbounce.com/ppc/” in de Matched Audience-optie om alle PPC-blogpostlezers retarget met PPC-gerelateerde advertenties. Nadat u uw nieuwe websitepubliek heeft geselecteerd, moet u uw insight-tag installeren om die weergaven bij te houden. Nogmaals, je moet deze slechte jongen op je site kopiëren en plakken voor de afsluitende body-tag. En dan begin je de lijst te zien vullen met die bezoekers om te retarget: Makkelijk, toch ?! De volgende is uw lijstoptie voor het uploaden van specifieke contacten. Om aan de slag te gaan, klikt u op ‘ Verbinding maken met gegevensintegratie ‘ of ‘ Een lijst uploaden ‘. De data-integratiefunctie werkt momenteel met ‘big boy’, marketing automation automatiseringstools  Marketo ,  Oracle Eloqua ,  LiveRamp en Acxiom (via API-sleutels). Dit is vergelijkbaar met de AdEspresso-gegevenssynchronisatiefunctie  waarmee u specifieke advertenties kunt targeten met aangepaste berichten die zijn gekoppeld aan de  leadstatusvan een persoon of interacties met uw andere campagnes in verschillende kanalen. Dan kunt u uw advertenties combineren met  marketingautomatisering , webinars ,  sms en zelfs  direct mail  voor allerlei omnichannel marketingplezier. Anders is de functie “Upload een lijst” precies zoals het klinkt. Je hebt hier twee opties: De eerste is matching op basis van een lijst met accounts. In dit geval kunt u specifieke advertenties sturen naar werknemers van bedrijven die u wilt targeten met  accountgebaseerde marketing . Als u bijvoorbeeld een Facebook-bedrijf voor advertentiesoftware bent (toeval) en u uw product wilt richten op geïnteresseerde gebruikers, kunt u zich richten op accounts in de marketingruimte die uw service nodig hebben. Maak eenvoudig een spreadsheet met de juiste “bestandsrichtlijnen” en klik op Uploaden . U kunt ook de tweede optie selecteren om een ​​lijst met e-mails van een ander platform te uploaden. U kunt dus vanaf elk platform een ​​CSV-bestand van abonnees, leads en klanten exporteren en binnen enkele minuten nieuwe advertenties tegen hen weergeven. Net als Facebook probeert LinkedIn die e-mails te vergelijken met gebruikersaccounts in hun systeem.

De laatste optie in het gedeelte Hulpmiddelen is de leidende formulieren van Linkedin:

Eenmaal hier gaat u naar de knop ‘Een nieuwe formuliersjabloon maken’ helemaal rechts om aan de slag te gaan. Nu kun je letterlijk een opt-in-formulier maken , vergelijkbaar met Facebook’s eigen  leadadvertenties : Hier kunt u de kop van uw aanbieding, details en de link naar het privacybeleid instellen (verlaat niet zonder dit huis). Houd er rekening mee dat dit in wezen uw advertentie is. Dus alle  creatieve advertentieregels zijn van  toepassing : u wilt ervoor zorgen dat de waardeprop is duidelijk en meeslepend, korte krachtige kop, suggestieve woordloze afbeeldingen, enz. Enz. Vervolgens kunt u selecteren welke formuliervelden u moet gebruiken (hint: minder vereisten  betekent niet altijd =  meer conversies). Met de volgende optie kunt u in essentie een bedankpagina maken die mensen zullen zien nadat ze zich hebben aangemeld . Dus je kunt een paar details toevoegen over wat er daarna gebeurt, wie er follow-up van zal maken, etc. (Lees het uitstekende artikel van Karola over  hoe je de ROI kunt verhogen met Thank You-pagina’s  voor meer ideeën.) Je voert de velden aan de linkerkant in en het zal je een preview laten zien aan de rechterkant van hoe het eruit ziet. Als je klaar bent, klik je op Opslaan en je bent klaar om te gaan! Nu u weet hoe LinkedIn-advertentieplatform werkt, laten we ons verdiepen in het daadwerkelijk maken van afzonderlijke advertentiecampagnes . We beginnen met de meest gebruikelijke: tekstadvertenties.

Hoe u uw eerste tekstadvertentiecampagne kunt maken

Het advertentieplatform van LinkedIn is uitstekend voor een paar specifieke gevallen. Maar er zijn twee problemen waar we al naar hebben verwezen. De eerste is dat het bereik van LinkedIn  nergens in de buurt komt van  Google of Facebook (zoals blijkt uit hun aandeel in advertentie-inkomsten). En de tweede is dat, interessant genoeg, hun kosten per klik ook vaak duurder zijn. Wacht wat?! Het is eigenlijk een beetje logisch als je erover nadenkt. LinkedIn-advertenties bieden u de mogelijkheid om gatekeepers, als ze op de juiste manier worden uitgevoerd, te omzeilen om anderszins  moeilijk  te bereiken individuen te bereiken. Dat betekent dat het gebruik van hun tekstadvertenties voor directe contentpromotie (zoals op Twitter of Facebook) waarschijnlijk te duur is. Wanneer het echter goed is gedaan, is het een van de best betaalde sociale opties om nieuwe B2B-leads te  genereren . De eerste leadgenoptie die ze bieden, is een standaard tekstadvertentie (u vindt deze in het midden van de drie advertentie-opties in Campaign Manager). Nadat u op klikt, kunt u een naam, taal en conversie-optie invoeren. Vervolgens kunt u de advertentie-advertentie rechtstreeks bewerken. Om eerlijk te zijn, je opties zijn redelijk kort hier. Je hebt eigenlijk een klein beeld, kop en een kortkopiëringsgebied. Dit is hoe dat scherm eruit ziet: Gelukkig kunt u nu kiezen tussen verschillende advertentieformaten voor deze tekstadvertenties (tussen vierkant, hoog, horizontaal en lang). Dat is goed nieuws, want het geeft je een ander element om te testen. Anders zijn de ‘legacy’ vierkante advertenties een lastig te nageleren formaat). De oude vierkante advertentiepositie lijkt bijvoorbeeld op een AdWords-advertentie. Wat betekent dat het super duper is, heel klein. En het mist ook de bedoeling van de moordenaar die mensen zo snel mogelijk op AdWords omzet. Deze advertentie-indeling is om enkele redenen lastig:
 • De beeldadvertentie is minuscuul. U kunt dus ofwel een logo gebruiken (wat over het algemeen niet erg aantrekkelijk is voor mensen om te klikken) of u kunt het risico nemen om een ​​waardeaandrijving creatief te gebruiken (die waarschijnlijk te groot of te vaag is om meteen herkenbaar te zijn).
 • Je zit letterlijk vast tussen een rots en een harde plaats, waar de enige uitweg VEEL iteratie is.
Gelukkig is er één signaal dat u kunt gebruiken om de frequentie van advertenties af te stemmen: CTR. LinkedIn stopt met slecht presterende advertenties voor u (ze stopten bijvoorbeeld automatisch met het aanbieden van iets minder dan 0,015 CTR). Vandaag   adviseert AJ Wilcox de volgende reeksen op  MarketingLand :
 1. Pauzeer of kill off-advertenties met een CTR ten zuiden van 0,35%.
 2. Verhoog of verlaag de biedingen dienovereenkomstig (schaal versus efficiëntie) als de klikfrequentie tussen 0,35 en 1 procent ligt.
 3. Verhoog uw biedingen hoog om te kapitaliseren als de CTR ten noorden van één procent stijgt. AJ zegt dat je ongeveer ~ drie weken voor  ad vermoeidheid  begint in te nemen. Dus haal het zolang je kan!
Laten we een pictogram uploaden voor dit voorbeeld, zodat u kunt zien hoe het eruit ziet. Aan de rechterkant kunt u uw voorbeeldmethode aanpassen om te zien hoe uw advertentie er in verschillende instellingen en voorvertoningen van pagina’s uitziet. Nadat u uw eerste advertentie hebt gemaakt, kunt u deze eenvoudig meerdere malen dupliceren, schakel die variabelen (zoals de afbeeldingsadvertentie) om, zodat u kunt doorgaan met herhalen totdat de CTR-bereiken beginnen te vallen in overeenstemming met de bovenstaande aanbevelingen. U hebt nu enkele van de uitdagingen gezien waarmee u te maken krijgt door te landen op het perfecte advertentieformaat. Historisch gezien werd dat nog moeilijker door je gebrek aan targetingopties. In het verleden was het bijvoorbeeld uw doel om een ​​doelgroepgrootte te vinden in het bereik van 60.000 – 600.000 (vergelijkbaar met hoe u  kruispunten of uitsluitingen  op Facebook gebruikt om ergens tussen 500.000 tot 1 miljoen gebruikers te bereiken). Vervolgens kunt u targeten op locatie tot aan de stad of de stad, en ook uw doelgroep verfijnen op basis van leeftijd, baan, vaardigheden, diploma’s, bedrijfsgrootte, anciënniteit en meer . Dit maakt het echter vaak  ongelofelijk uitdagend  om (1) voldoende mensen te bereiken om zinvolle resultaten te genereren versus (2) het ‘juiste’ publiek om te zetten tegen een prijs die logisch is. Genadig, LinkedIn’s nieuwe Matched Audiences geeft je nu meer controle: Dus als u bezoekers van een website wilt targeten voor retargeting, selecteert u een doelgroep die u heeft gemaakt (zoals eerder in deze handleiding). Als u een geüploade lijst met accounts of e-mails heeft, kunt u die lijst hier ook selecteren. Deze beslissing vereenvoudigt ook uw ad-creatieve dilemma dat we eerder hebben behandeld. Bijvoorbeeld, uw logo gespat over LinkedIn zou absoluut niets betekenen voor een koud, nieuw publiek. Als u het echter beheert tegen mensen die uw site al meerdere keren hebben bezocht, kunt u mogelijk uw CTR redden met enige merkherkenning. Nadat u een nieuwe doelgroep heeft geselecteerd of gemaakt en deze heeft opgeslagen, stelt u het budget in: Hier geeft Linkedin u suggesties over wat u kunt bieden op basis van wat anderen bieden op vergelijkbare doelgroepen. Je moet  bijna altijd  beginnen met dat voorgestelde bereik (anders riskeer je het bereik van je campagne te beperken   – wat  bijna altijd  een probleem zal zijn met LinkedIn-advertenties). U kunt ook een startdatum selecteren door deze van tevoren in te plannen of onmiddellijk te starten. Nadat u een budget heeft ingesteld, klikt u op Volgende en vult u uw creditcardgegevens in: En boem, uw campagne is live! Er is echter een laatste ‘advertentie’-optie die er niet uitziet of aanvoelt als een standaardadvertentie. Laten we het bekijken. 

Het verzenden van gerichte berichten met gesponsorde berichten

Gesponsorde InMail-advertenties zijn, letterlijk, berichten die u rechtstreeks naar individuen kunt verzenden . De eerste stap is om uw campagnenaam en optionele conversietracking te kiezen: Vervolgens selecteert u de afzender als u niet persoonlijk (die nog steeds een echte persoon met een echte live-profiel, enz. Zou moeten zijn): LinkedIn raadt ook aan om ervoor te zorgen dat de afzender (en uw bericht) relevant is. ( Adem! ) Dit betekent dat uw verzender een eerste-graadsverbinding met iemand moet zijn en dat de boodschap ook contextueel relevant is voor iets dat deze twee mensen gemeen hebben. Pro tip:  u kunt deze InMail-campagnes per persona scheiden en hebt vervolgens verschillende afzenders met verschillende berichten die zijn gericht op verschillende soorten kopers. Hootsuite raadt bijvoorbeeld  aan te splitsen door een rol of zelfs een bedrijfsgrootte  die u kunt matchen met verschillende vertegenwoordigers van de binnendienst.) Als je die twee hindernissen eenmaal hebt gewist (wat geen sinecure is), kun je beginnen met het maken van het bericht : LinkedIn beveelt wederom aan om een ​​gemoedelijk, vriendelijk bericht te sturen. Het doel is hier om een ​​verbinding te maken, niet noodzakelijk een  conversie . Denk aan de manier waarop u een e-mail stuurt naar een B2B-koper. Uw doel is om hen ertoe te brengen de e-mail te openen en deze daadwerkelijk te lezen. Ze sluiten zich niet aan voor een duur coachingpakket op basis van uw overtuigende e-mailexemplaar.  Dat betekent dat je niet ‘verkoopt’ in het lichaam van de boodschap, maar alleen maar probeert om de deur te openen. Dus concentreer u gewoon op het schrijven van iets dat wordt geopend en wek voldoende interesse om u een kans te geven (door op een link te klikken). Vervolgens, als je een landing page en concrete CTA toe te voegen, kun je het opnemen in de volgende stap. Nogmaals, u kunt de bestaande advertentie dupliceren die u zojuist hebt gemaakt om na verloop van tijd te verfijnen, te verfijnen en te testen. Dit zal (a) kunt u veel sneller en veel variaties maken (b) u in staat stellen informele gesplitste tests uit te voeren om te zien welke berichtenvarianten in de beste nummers trekken. Wanneer u klaar bent, kunt u opnieuw een keuze maken uit een groot aantal verschillende targetingopties, waaronder ‘top of the funnel’, op interesses gebaseerde of aangepaste (‘matched’) degenen om follow-up te geven aan personen die u al bij naam kennen. En dan, natuurlijk, wordt het testen! De truc met sociale advertenties is dat het onmogelijk is om te weten wat het beste werkt – totdat u ze uitprobeert. Dus begin klein, voer een aantal echte live tests uit, en voer daarna opnieuw uit. We horen graag uw vorderingen en ervaringen met LinkedIn-advertenties in de reacties. Anders, als je een opfriscursus wilt volgen op een aantal basisbegrippen voor LinkedIn, lees hieronder! Terug naar boven  

LinkedIn-advertenties: Aan de slag (stapsgewijze zelfstudie)

Moment van de waarheid: gebruik je LinkedIn-advertenties? Als ik een weddenschap moest plaatsen, zou ik kunnen raden dat de meeste mensen die dit bericht lezen, geen advertentiecampagne op LinkedIn hebben uitgevoerd. Als je dat niet hebt gedaan, ben je in de meerderheid – slechts een van mijn klanten heeft ooit een LinkedIn-campagne geleid. Dat is jammer; LinkedIn-advertenties kunnen van grote waarde zijn voor bepaalde bedrijven , vooral als ze op de juiste manier worden gebruikt. En die ene klant? Ze kregen resultaten waar ze heel blij mee waren. Wil je hetzelfde? Blijf gewoon lezen! We gaan u alles geven wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met LinkedIn-advertenties, inclusief een stapsgewijze zelfstudie. We hebben veel gesproken over Facebook-advertenties , Twitter-advertenties , gepromote pinnen en Instagram-advertenties , maar LinkedIn-advertenties krijgen niet veel aandacht – op geen enkele site. We gaan dat nu veranderen!

Hoe zien LinkedIn-advertenties eruit?

LinkedIn Ads werkt op een biedsysteem zoals andere advertentieplatforms en laat u een advertentie weergeven aan de doelgroep van uw keuze. U kunt specifieke doelgroepen targeten en uw budget beheren . Dit lijkt op wat we op andere platforms hebben gezien. De advertentieszelf hebben echter iets andere formaten dan we gewend zijn. De formaten omvatten:
 • Gesponsorde inhoud , vergelijkbaar met Facebook Ads; uw inhoud, zoals links naar een bericht of een statusupdate, wordt weergegeven in gebruikersfeeds. Deze advertenties worden naadloos weergegeven en worden alleen als advertenties gemarkeerd door het kleine ‘Promoted in the right right’. Ze kunnen worden weergegeven op mobiele apparaten, tablets en desktops.
hoe LinkedIn-advertenties te maken
 • Gesponsorde inmail, waarmee u privéberichten massaal aan de inboxen van uw publiek kunt leveren. Ze kunnen op alle plaatsingen worden weergegeven. LinkedIn-advertenties
 • Tekstadvertenties, vergelijkbaar met advertenties in de zijbalk van Facebook; deze zullen klein en kort zijn, naast de feed van de site. Deze advertenties zijn alleen beschikbaar voor bureaubladplaatsing.
LinkedIn-advertenties Net als Facebook zullen advertenties die u het meest direct voor gebruikers plaatsen, waarschijnlijk de beste resultaten opleveren. Deze advertenties zijn de gesponsorde inhoud en gesponsorde in-mailformaten, die naadloos in het platform passen en dus een iets grotere kans hebben op betrokkenheid van gebruikers.

Welk advertentietype moet ik gebruiken?

Elk advertentietype als verschillende voordelen en gevallen van beste gebruik. Gesponsorde inhoud is ideaal als u veel aandacht wilt besteden aan uw inhoud, zoals blogposts of bedrijfsaankondigingen, om betrokkenheid te stimuleren. Het is ook handig als je wilt meer volgelingen voor uw on-site Company pagina . Het formaat van de eigenlijke advertentie stelt u in staat om waardevolle informatie te delen die u kan helpen bij het genereren van leads en koesteren, naast merkbekendheid. LinkedIn-advertenties Tekstadvertenties zijn het meest effectief als u uw advertentie aan zoveel mogelijk mensen wilt laten zien. Ze kunnen nuttig zijn bij het genereren van conversies en zijn het meest effectief wanneer u zeer gerichte campagnes gebruikt . Een goed voorbeeld is een MS-programma dat reclame maakt voor potentiële studenten. U kunt ook tekstadvertenties uitvoeren, zelfs als u geen bedrijfspagina hebt. Sponsored Inmail voelt zeer persoonlijk aan omdat u inhoud rechtstreeks aan de inbox van een gebruiker levert ; hun interesse wordt automatisch gewekt en ze krijgen een melding van een bericht. U kunt een CTA-knop toevoegen aan de berichten , zodat u effectief conversies kunt genereren, ongeacht of u downloads van uw e-boek of registraties probeert te krijgen voor uw volgende evenement. Het andere grote voordeel van gesponsorde in-mail-advertenties is dat ze alleen worden geleverd aan gebruikers die daadwerkelijk actief zijn op LinkedIn .

Wie moet LinkedIn-advertenties gebruiken?

LinkedIn is een professioneel platform, waardoor het anders is dan alle andere platforms die we op deze site bespreken. Mensen gebruiken voornamelijk deze site om: Mensen die deze site gebruiken doen dit niet noodzakelijk om te genieten; het is een professionele site, zoals een professioneel netwerkevenement, en het moet als zodanig worden behandeld. Mensen zullen niet geïnteresseerd zijn in producten met emotionele aantrekkingskracht ; ze zijn geïnteresseerd in software voor hun bedrijf en onderwijs om hun loopbaan en telefoonbeantwoording te verbeteren. Hierdoor zullen B2B-bedrijven de beste resultaten op het platform hebben. In zeer zeldzame gevallen, sommige B2C-bedrijven die professionele diensten aan consumenten aanbieden (zoals advies, training of opleiding). De uitzondering hierop is als u LinkedIn-advertenties gebruikt om nieuwe werknemers te werven of te vinden; in dit geval zou elk bedrijf de advertenties met groot succes kunnen gebruiken.

Hoe LinkedIn-advertenties te maken

Om LinkedIn-advertenties te maken, begint u bij uw campagnebeheerder die u hier kunt vinden . U wordt eerst gevraagd om te kiezen welk type campagne u wilt. In tegenstelling tot andere platforms, KUNT je NIET meerdere plaatsingen tegelijkertijd kiezen , maar dat is goed; elk van deze advertentie-indelingen is zo verschillend dat ze totaal verschillende advertenties vereisen. Het maken van de advertenties is bijna volledig hetzelfde, met een paar kleine verschillen in advertentiemateriaal. Voor dit voorbeeld zullen we kijken naar het maken van gesponsorde inhoud. Als u nog geen advertentieaccount hebt gemaakt, wordt u hierom gevraagd, tenzij u tekstadvertenties uitvoert (waarvoor geen pagina is vereist). Als u dit doet, zoek dan naar de bedrijfsnaam en selecteer deze. U kiest vervolgens de taal waarin u uw advertentie wilt weergeven en om een ​​campagnenaam in te voeren. Bepaal vervolgens of u gebruikers naar uw inhoud of naar uw pagina wilt sturen (u hebt de mogelijkheid om een ​​”Follow” CTA toe te voegen) of als u de leadgen-formulieren van LinkedIn wilt gebruiken. Op het volgende scherm kunt u een bedrijfsupdate kiezen om te sponsoren of een nieuwe te maken. Voeg tekst toe om een ​​nieuwe aan te maken. U kunt ook een afbeelding uploaden. Vervolgens kies je je targeting. Targetingopties omvatten targeting door:
 • Plaats
 • Bedrijfsnaam, maat of branche
 • Functietitel
 • Job functie
 • Graden
 • Vakgebieden
 • Vaardigheden
 • Leeftijd
 • Jarenlange ervaring
 • Geslacht
 • LinkedIn-groepen waren van
 • scholen
 • Baan anciënniteit
Na het richten, neem je twee beslissingen. De eerste is als u wilt dat uw advertenties worden getoond op het publieksnetwerk van LinkedIn, wat betekent dat het op de partnersites van LinkedIn wordt getoond. Je zult ook kiezen of je LinkedIn Audience Expansion wilt inschakelen, die op dezelfde manier werkt als de Lookalike Audiences van Facebook, en je inhoud laat zien aan mensen die lijken op je doelgroep. Als u bijvoorbeeld werknemers van Home Depot als doelgroep heeft, kan Audience Expansion uw advertentie ook weergeven aan medewerkers van Lowes. Vervolgens stelt u uw budget. LinkedIn-advertenties kosten meer dan andere sites zoals Facebook-advertenties, met het aanbevolen bod voor CPC dat hoger is dan $ 8 en meer dan $ 44 voor CPM. U stelt uw dagbudget en uw maximumbod in. U zult ook een startdatum en een einddatum instellen als u ervoor kiest. Je kunt ook een totaalbudget kiezen , wat ik aanraad om te doen. Dat is het. Uw advertentie kan worden ingediend ter goedkeuring. U ziet kleine verschillen in het gedeelte Advertenties van verschillende advertenties. Met tekstadvertenties kunt u bijvoorbeeld headlines, afbeeldingen en beschrijvingen kiezen,zoals hierboven te zien is. Terug naar boven   

7 LinkedIn Ads-strategieën die u moet gebruiken

LinkedIn Ads heeft een aantal ongelooflijke functies en targetingmogelijkheden naast zijn ontvankelijke publiek. Ik heb B2B-klanten gehad die zelfs betere resultaten behaalden op LinkedIn dan op Facebook of Instagram Ads en tegen lagere kosten. Wilt u eigenlijk die resultaten te krijgen, maar je  moet worden met behulp van de juiste strategieën, net zoals je zou doen met een ander platform. Alleen omdat het een B2B-platform is, wordt uw advertentie niet automatisch relevant of betekent dit dat mensen geïnteresseerd zijn, dus test de onderstaande strategieën om meer resultaten te zien en grip te krijgen op uw campagnes. Ik heb al deze strategieën zelf gebruikt of ze van een klant tot groot succes uitgevoerd.

1. Krijg persoonlijk met dynamische advertenties 

De nieuwe dynamische advertenties van LinkedIn zijn een krachtige kans voor marketeers, en ze zijn net uitgerold naar de meeste adverteerders . Met deze advertenties kunt u ongelooflijk gepersonaliseerde advertenties schalen, waardoor hun aandachtsmogelijkheden en hun effectiviteit toenemen. De dynamische advertenties van LinkedIn personaliseren de advertentie die een gebruiker ziet op basis van hun openbaar beschikbare informatie, inclusief hun naam, bedrijfsnaam en profiel. Deze advertenties schreeuwen bijna “HEY LOOK AT ME”. Ze hebben jouw foto en jouw naam, en dat genoeg zal je pauzeren. Als u uw eigen dynamische advertentiecampagnes wilt maken, moet u een nieuwe campagne maken en het advertentieproduct ‘Dynamische advertentie’ kiezen.  Volger- en Jobadvertenties onder de optie Dynamische advertenties hebben vooraf ingestelde sjablonen die indien nodig automatisch de gebruikersinformatie invullen. Deze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen automatisch worden vertaald. Aangepaste tekst wordt helaas niet automatisch vertaald. Afgezien van deze kleine verschillen, is het maken van campagnes hetzelfde als andere advertentiecampagnes.

2. Maak gebruik van op inhoud gestileerde advertenties om merkbewustzijn op te bouwen

Als je door LinkedIn bladert, zie je veel meer veel langere berichten dan je je ooit zou kunnen voorstellen op Facebook, laat staan ​​andere platforms met karaktertellingen zoals Twitter of Instagram. Het is niet alleen omdat je  langer kunt typen, maar omdat LinkedIn-gebruikers vaak meer bereid zijn om met langere inhoud om te gaan als het relevant en waardevol voor hen is. Advertenties die contentmarketinginspanningen bevorderen, kunnen daar goed presteren op LinkedIn, vooral wanneer u een koud publiek target en een relatie wilt opbouwen voordat u ze raakt met leadgenererende advertenties of agressieve verkoopadvertenties. Hiermee kunnen gebruikers uw bedrijf leren kennen en waarde wegnemen van wat u aanbiedt, waardoor er een positieve associatie overblijft die later kan worden benut. LinkedIn-advertenties Wanneer u inhoud op LinkedIn promoot, kunt u hier creatief worden, maar houd u aan de volgende aanbevolen procedures:
 • De “Learn More” CTA is de beste gok. CTA’s vergroten immers de effectiviteit van elk marketingelement en vergroten de kans dat gebruikers klikken. Het benadrukt ook dat dit een leerklik is en geen aankoopkoppeling.
 • Promoot inhoud die u promoot. U hoeft niet per se een 10 tien redenen waarom we het beste bedrijf ooit zijn, te promoten of te promoten, maar het feit dat u op zijn minst meerdere vermeldingen heeft over wat u doet en hoe u kunt helpen pijnpunten of problemen op te lossen, is een pre. . Dit hoeft niet agressief verkoopgericht te zijn, maar u moet het algemene merkbewustzijn in gedachten houden.
 • Vergeet niet om correct te richten. Ik heb gemerkt dat met content-gebaseerde advertenties sommige klanten uiteindelijk voor een veel algemener, vager publiek gaan dan normaal. Tijdens het gieten van een breder net kun je meer vis vangen (en de inhoud is een uitstekend net!), Het doet je niet veel goed als je op zoek bent naar zalm maar 60% forel krijgt. Target gebruikers die u uiteindelijk zou willen converteren, omdat bijna alle andere klikken uiteindelijk verspilling van advertentie-uitgaven zijn.

3. Gebruik uw advertentie om merkcultuur of sociale missies te markeren

Op dit moment wil iedereen kopen voor, werken met en werken voor merken op een missie. Een ethische, morele, wereld-vredesverbeterende missie, dat is. We geven allemaal om bedrijven die ethische beslissingen nemen en die geven om hun gemeenschap, inclusief hun werknemers. Als gevolg hiervan is het gebruik van merkbekendheid voor advertentiecampagnes die de merkcultuur of de missie of het sociale beleid van uw merk benadrukken, een uitstekende manier om te gaan. Dit is waar, ongeacht of u nieuwe werknemers of nieuwe klanten wilt vinden. Als u zich afvraagt ​​hoe u dit precies moet doen, bekijkt u de advertentie van Fifth Third Bank. Ze vermelden hun producten of diensten niet of hebben mooie CTA’s, maar kondigen eenvoudigweg aan dat ze samenwerken met een paar andere organisaties om een ​​fonds op te zetten ter ondersteuning van minderheids- en vrouwenbedrijven. Ze doen goede dingen in de wereld en ze gebruiken het om naamsbekendheid te vergroten en hun reputatie te verbeteren.

4. Aanbieding voorstellen voor onmiddellijke waarde in zijbalkadvertenties

Dit is een belangrijke strategie voor alle advertentiecampagnes, maar het lijkt te worden vergeten in LinkedIn. Zelfs als u op inhoud gebaseerde advertenties gebruikt, moet u de lezers onmiddellijk uitleggen waarom uw advertentie belangrijk voor hen is. Als het jouw product is dat je promoot, goed, leg uit waarom het belangrijk is. Als het een stukje inhoud is, nog steeds geweldig! Leg uit wat gebruikers eruit kunnen halen. Dit geldt echt voor alle advertenties, ongeacht plaatsing, maar het is vooral belangrijk in de zijkolomadvertenties waar uw tekst echt alles is. Dit is waar uw copywriting-vaardigheden een rol gaan spelen. U wilt waardevoorstellen aanbieden die opvallen, u hopelijk onderscheiden van uw concurrentie en die onvermijdelijk beantwoorden, maar waarom vragen stellen aan gebruikers altijd vragen over elke actie die u wilt dat ze ondernemen. De advertenties in de onderstaande screenshot doen dit allemaal goed. “Vind betere manieren om technologie in het bedrijfsleven te gebruiken” is eenvoudig maar duidelijk. Het is onmiddellijk waardevol voor de doelgroep (ik !, die vreselijk is in technologie en een bedrijf runt) en het verklaart waarom ik zou moeten klikken. (Ik deed). De Takumi-advertentie laat ook zien dat het promoten van content goed werkt, en het onderscheidt zich door ‘de toekomst van influencer marketing’ te noemen, wat een andere draai biedt dan alleen ‘influencer marketing’. Interessant genoeg werkt deze meer beknopte, gedetailleerde advertentie eigenlijk het best dan de feedadvertentie hieronder, die als onhandig, slecht geschreven wordt weergegeven en niet goed uitlegt waarom gebruikers een demo moeten aanvragen. Natuurlijk klinkt “merk op schaal” geweldig, maar waarom dit bedrijf? En waarom heeft iemand deze service nodig? Dit betekent niet dat je elk aantal tekens moet maximaliseren, omdat je dat niet doet. De onderstaande advertentie van Chase laat dat zien. Het appelleert meteen aan een pijnpunt van ondernemers (die niet genoeg tijd hebben) en biedt vervolgens hun producten aan als een oplossing. Het is een waardevoorstel dat sterker gemaakt wordt door een beroep te doen op het pijnpunt ervoor en het duurt nog lang niet.

5. Ben zeker om Besluitvormers te richten

Er is een aflevering van het kantoor waar Pam een ​​nieuwe bureaustoel wil hebben. Hier is het ding – ze kon elke advertentie ter wereld zien voor de beste stoelen ooit, en het zou niet uit maken, want zij is niet de beslisser. Michael is, dus hij moet degene zijn die die advertenties ziet. Dit is eigenlijk een veel voorkomende fout op LinkedIn Ads. Te veel bedrijven zijn erop gericht hun publiek groot te houden of proberen elke persoon te bereiken die ooit hun product zou kunnen gebruiken, en ze verspillen uiteindelijk advertentie-uitgaven aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn maar uiteindelijk niet de beslissers zijn. Hoewel het klopt dat sommige van deze niet-beslissers het product of de dienst aan de juiste persoon kunnen aanbieden, zal de advertentie een stuk effectiever zijn als hij de juiste persoon vanaf het begin vindt. Dit kan moeilijk zijn om te doen, maar LinkedIn heeft functie-targetingfuncties die het gemakkelijker maken. Als u sociale-mediasoftware wilt verkopen aan een bedrijf, wilt u bijvoorbeeld niet de stagiair van sociale media targeten; je wilt in contact komen met de CMO of de social media-manager. Ga voor de meest senior posities mogelijk. Ik wil er ook op wijzen dat u in deze sectie gemakkelijker ‘besluitvormers’ zult vinden wanneer u zich richt op freelancers, micro-agentschappen of andere extreem kleine bedrijven waar slechts 1-3 mensen kunnen werken. In deze gevallen heeft iedereen doorgaans meer een stem in wat er gebeurt en waarom.

6. Wees strategisch over het opnemen of uitsluiten van bedrijfsvolgers

Wanneer u uw targetingcriteria instelt, ziet u de optie om gebruikers op te nemen of uit te sluiten die uw bedrijf al volgen. Er zijn goede redenen om beide te doen. Als u besluit de huidige bedrijfsvolgers op te nemen, kunt u gebruikmaken van die warmere verbinding. Gebruikers zullen meer geneigd zijn om zich met de advertentie bezig te houden en kunnen een positief sociaal bewijs achterlaten. “Ik heb deze cursus eerder gedaan, het was geweldig!” Is een opmerking die een lange weg kan gaan naar het aanmoedigen van andere gebruikers die voor het eerst willen converteren of meer willen leren. Als u nieuwe producten of services vrijgeeft of extra verkopen wilt ontvangen voor een promotie, profiteert die relatie u daar ook; warme leads zetten altijd vaker om. Het uitsluiten van uw huidige bedrijfsvolgers kan echter de nauwkeurigheid van uw targeting verhogen. Als u een videocampagne wilt draaien die is ontworpen om naamsbekendheid te vergroten, hoeft u die advertentie echt niet te laten zien aan bestaande gebruikers. U kunt uiteindelijk betalen voor klikken of acties waarvan u niet veel profijt trekt, wat van invloed is op uw advertentie-uitgaven en uw plaatsingen. Overweeg wat je doelen zijn wanneer je deze beslissing neemt. Op inhoud gebaseerde advertenties kunnen goed presteren wanneer u uw doelgroep opneemt, maar als u een strak budget hanteert en op zoek bent naar specifieke resultaten van nieuwe potentiële klanten of leads, moet u zich houden aan uitsluiting.

7. Vertel een verhaal met uw advertenties om conversies te verhogen

Als copywriter is dit een van mijn favoriete copywriting- en advertentiestrategieën aller tijden. En het is een echte strategie naast een copywriting-techniek,  omdat u de kracht van een verhaal gebruikt om een ​​specifieke, strategische impact te creëren op de manier waarop klanten uw bedrijf of product bekijken en onthouden. Veel mensen hebben de misvatting dat storytelling geen plaats heeft in B2B-marketing, maar ik ben het daar fel mee oneens. Degene die zei dat zaken persoonlijk waren, is tenslotte helemaal verkeerd, en bijna iedereen die een bedrijf heeft gebouwd, is ontslagen, ingehuurd of zelfs is overgestapt voor een kleine verhoging, kan je dat vertellen. We kunnen onze zakelijke beslissingen anders en over een langere periode onderzoeken, maar denk nooit een seconde dat die beslissingen nooit emotioneel zijn. Een goed voorbeeld van hoe verhalen te gebruiken om echt indruk te maken, is de advertentie hieronder van Georgetown University. Ze koppelen een videoadvertentie met verleidelijke advertentietekst, stellen een vraag en beantwoorden deze vervolgens onmiddellijk door een exclusieve inside-look aan te bieden van wat uw ervaring ook zou kunnen zijn. Als een huidige student praat over wat ze leuk vinden aan het programma, hoe het hun leven beïnvloedt en wat ze leren, wordt het des te reëler. Je kunt jezelf in dat klaslokaal voorstellen, praten met die professoren, die lessen leren. Het wordt meer echt, en deze school wordt plotseling een hoogtepunt, want in een halve seconde had je dat mentale beeld. En dat beeld is nu een herinnering die gevangen zit in de hoop en opwinding die gepaard gaat met een potentiële grote toekomst. Verhalen vertellen kan eenvoudig zijn, maar het moet waar mogelijk een soort emotie gebruiken. Deze advertentie legt de emoties vast van hoop en opwinding. Video advertentie campagnes zijn bijzonder effectieve mediums voor het vertellen van verhalen, omdat je alles van de verlichting tot de achtergrondmuziek kunt gebruiken om allemaal naar die ene impact en geheugen toe te werken. Ze geven je ook meer ruimte om een ​​volledig verhaal te vertellen voordat een klant de aandacht verliest. Terug naar boven 

Conclusie

LinkedIn-advertenties zijn misschien niet de perfecte pasvorm voor alle bedrijven, maar ze kunnen een goede optie zijn voor de juiste bedrijven. B2B-bedrijven en bedrijven die nieuwe werknemers willen inhuren, kunnen dankzij deze advertenties terecht voor hun doelgroep terechtkomen. Het belangrijkste is om te onthouden dat u deze advertenties aan een professionele doelgroep laat zien omdat het een professionele website is; mensen gebruiken het platform om te netwerken, op zoek te gaan naar werk, op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers en contact te leggen met branchegenoten. Uw inhoud – en uw kopie – moet dienovereenkomstig worden gemaakt. Logica (met strategieën zoals functies / voordelen) en beknoptheid zullen zwaar wegen als u wilt dat gebruikers klikken. Wat denk je? Heeft u LinkedIn-advertenties gebruikt? Heb je ooit op een klik geklikt? Welke best practices werken voor u? Laat een reactie achter en laat ons weten wat je ervan vindt!

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *