Meer volgers krijgen op Instagram: 13 Betrouwbare manieren om je publiek te laten groeien - DeLaatbusiness

Meer volgers krijgen op Instagram: 13 Betrouwbare manieren om je publiek te laten groeien

13 min


146
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagram kan een zeer gericht, visueel marketingkanaal zijn voor uw merk en een kans om een ​​loyaal publiek op te bouwen dat groeit met uw bedrijf.

Meer dan 500 miljoen Instagram-gebruikers bladeren elke dag door de app, waardoor ze thuiskomen bij een aantal van de meest geëngageerde doelgroepen in de buurt.

Maar zoals elk sociaal netwerk dat er is, zijn er goede manieren om het te gebruiken, verkeerde manieren om het te gebruiken en slimme manieren om het te gebruiken.

In dit bericht laten we je zien hoe je Instagram op de meest effectieve manier kunt gebruiken om betrokkenheid te vergroten en een enorme volgtijd te krijgen – een die vol zit met echte fans, geen inactieve valse accounts.

Meer volgers krijgen op Instagram

1. Gebruik de juiste Instagram-hashtags

Je doel op Instagram is om je huidige publiek te engageren en tegelijkertijd je volgers te laten  groeien. Het plaatsen van nieuwe, interessante en boeiende foto’s voldoet aan de eerste vereiste, maar om te beginnen met groeien, zult u vinden dat hashtagging van uw foto’s van groot belang is. Als u uw foto’s hashtet, kunnen mensen eenvoudig uw foto’s vinden die op zoek zijn naar die specifieke termen.

Dus welke hashtags moet je gebruiken?

Net als bij Twitter en andere sociale sites gebruiken gebruikers op Instagram bepaalde hashtags over anderen. Als u de juiste hashtags in uw foto’s gebruikt, zult u veel vaker nieuwe gebruikers bereiken en worden ontdekt.

Hier zijn de huidige top 20 hashtags op Instagram volgens Websta :

 1. #love (1.271.692.015)
 2. #instagood (742.795.562)
 3. #foto van de dag (507,358,504)
 4. #fashion (487,010,088)
 5. #mooi (463.668.566)
 6. #gelukkig (427.528.663)
 7. #cute (418,686,470)
 8. # like4like (417.887.839)
 9. #tbt (413.049.020)
 10. #followme (392.011.012)
 11. #picoftheday (380,504,677)
 12. #follow (371.102.705)
 13. #me (348,193,980)
 14. #art (343.874.151)
 15. #selfie (337,204,715)
 16. #summer (324,498,110)
 17. #instadaily (323,307,593)
 18. #repost (309.603.537)
 19. #friends (307,567,075)
 20. # nature (303.040.276)

Als je in de bovenstaande lijst keek en zei: “Maar geen van die van toepassing op mijn producten of merk”, heb je waarschijnlijk gelijk.

Het gebruik van hashtags is één ding, het gebruik van de juiste tags is een heel ander ding.

Populaire tags, zoals de hierboven genoemde, zullen u waarschijnlijk extra betrokkenheid en likes opleveren, maar ze zullen niet leiden tot meer betrokkenheid op lange termijn, nieuwe geïnteresseerde volgers en vooral verkoop.

Als u uw foto’s correct wilt taggen, moet u de meest relevante hashtags vinden en gebruiken. Dit betekent het doen van het juiste onderzoek om ervoor te zorgen dat je hashtags gebruikt die niet alleen je merk beschrijven, maar ook op Instagram worden gezocht.

Om relevante hashtags te vinden, wil je een gratis online tool zoals IconoSquare  of  Websta gebruiken  om te starten.

Hieronder heb ik Websta gebruikt om relevante, gerelateerde en populaire hashtags voor mijn merk voor herenaccessoires te vinden door te zoeken naar belangrijke hashtags die nauw verwant zijn aan mijn merk.

Bij het zoeken naar de hashtag #MensFashion kon ik bijvoorbeeld de volgende lijst met aanvullende zoekwoordhash-tags samen met het aantal keren dat ze zijn gebruikt (populariteit) trekken.

hoe je hashing-tags voor herenkleding instagram kunt vinden

Je kunt ook meer gerelateerde hashtags en hun populariteit vinden als je rechtstreeks naar een van je doelzoekwoorden zoekt in de Instagram-app.

Gebruik deze oefening om verschillende zoekwoorden uit te proberen die uw merk en producten beschrijven, en bouw daarbij uw hashtag-zoekwoordenlijst op.

Houd er rekening mee dat Instagram maximaal 30 hashtags per bericht toestaat. Bovendien veranderen de populaire woorden in de loop van de tijd, dus zorg ervoor dat u uw hashtag-zoekwoorden elke paar maanden opnieuw bezoekt om er zeker van te zijn dat u de best mogelijke voorwaarden gebruikt.

Je kunt ook hashtag-ideeën van concurrenten of soortgelijke accounts stelen die het soort volgers hebben dat je wilt hebben, maar je wilt uiteindelijk je eigen groepen hashtags maken om die te gebruiken die betrekking hebben op je specifieke account.

Protip # 1: Hier is een truc die ik gebruik voor mijn e-commercebedrijven. Voor elk product en elke productcategorie voor mijn winkels heb ik het onderzoek gedaan om te zien welke de meest populaire hashtags op Instagram zijn rond die productcategorieën. Ik bedacht 15-20 populaire hashtags voor elke categorie producten die ik verkoop, evenals een basis van 5-10 populaire tags die mijn merk- en productaanbod in het algemeen beschrijven. Ten slotte heb ik ook een lijst gemaakt van populaire lokale specifieke hashtags die betrekking hebben op mijn merk.

Bijvoorbeeld:

(Merkzoekwoord Hashtags)

#mybrandname #mensfashion #mensaccessories #mensgoods #fashion #mensstyle #instafashion #menswear

(Hashtags voor productcategoriën)

#bugatchisocks #happysocks #corgisocks #socks #sockswag #socksoftheday #sockgame #sockswagg #socksofinstagram #happysockday #sockwars #funsocks #happysockday

(Locatie specifieke Hashtags voor zoekwoorden)

#Toronto #TorontoFashion #TorontoFashionBloggers

Al deze groepen hashtags voor zoekwoorden worden opgeslagen op een pagina op Evernote. Dit maakt het gemakkelijk en efficiënt wanneer ik onderweg ben om een ​​nieuwe Instagram-afbeelding te plaatsen, geoptimaliseerd voor de meest relevante zoekwoorden.

Ik kan gemakkelijk mijn Evernote openen en mijn standaard merk-, product- en locatiespecifieke hashtags kopiëren om met elke foto te posten. Met sommige planningshulpmiddelen voor Instagram kunt u bijschriftsjablonen opslaan die u kunt gebruiken om uw hashtag-groepen op te slaan.

herenmode hashtags in instagram-berichten

Als u al het werk doet voordat u de meest toepasbare en populaire hashtags hebt onderzocht, georganiseerd en opgeslagen, bespaart u veel tijd onderweg, vergroot u uw betrokkenheid en helpt u nieuwe volgers bij elkaar te krijgen.

Protip # 2: als je een tijdje op Instagram hebt gepost en het gevoel hebt dat je al deze kansen hebt gemist om je publiek op te bouwen met trefwoordhash-tags, maak je geen zorgen. Je kunt nog steeds teruggaan en een opmerking plaatsen met je nieuwe hashtag-trefwoordenlijsten en kijken hoe de likes en volgers aankomen.

Hashags gebruiken in Instagramverhalen

Hashtagging op Instagram-berichten is een gegeven, maar je zou ook hashtags in je Verhalen moeten gebruiken om de kans te krijgen gezien te worden door gebruikers die die specifieke hashtag volgen.

Je kunt Hashtag Stickers gebruiken (die je kunt vinden in het menu Stickers bij het maken van een verhaal) of gewoon hashtag rechtstreeks in je bijschriften plaatsen om een ​​kans te krijgen om in een Hashtag-verhaal te verschijnen.

Nu gebruikers hashtags kunnen volgen, hebben je verhalen de kans om gezien te worden door zowel mensen die die hashtag volgen als door iedereen die het gewoon bekijkt.

hashtags gebruiken in verhalen

2. Gebruik de juiste filters op Instagram

Keyword hashtags zijn niet het enige waar u op moet letten. De Instagram-gemeenschap reageert op bepaalde fotofilters gunstiger dan andere. Het gebruik van deze voorkeursfilters kan van invloed zijn op uw betrokkenheid.

Hier zijn de 10 meest populaire meest populaire filters op Instagram volgens Iconosquare :

 1. Normaal (geen filter)
 2. Clarendon
 3. Juno
 4. Leeuwerik
 5. Ludwig
 6. katoenen stof
 7. Valencia
 8. X-Pro II
 9. Lo-fi
 10. amaro

TrackMaven deed een recente studie op Instagram-accounts om te zien hoe filters de betrokkenheid beïnvloedden en ontdekte dat Mayfair, Hefe en Ludwig de meeste interactie hadden.

beste instagram-filters voor betrokkenheid

Maar belangrijker dan de favoriete filters van de algemene Instagram-community, zijn de favoriete filters van uw specifieke publiek. Overweeg deze aangepaste grafiek die filtergebruik correleert met betrokkenheid van mijn eigen Instagram-account:

beste instagram-filters voor betrokkenheid

U kunt IconoSquare gebruiken om de prestaties van uw eigen account te bekijken om te begrijpen wat wel en niet op dit moment voor u werkt.

3. Plaats op Instagram op de juiste momenten

Naast het toevoegen van de juiste hashtags en het gebruik van de beste filters, moet u ook de timing van uw berichten overwegen.

Een gerichte aanpak is om te analyseren wat wel en niet in het verleden voor u heeft gewerkt. Door het optimalisatiegedeelte van IconoSquare te bezoeken , krijgt u een gedetailleerde analyse van uw boekingsgeschiedenis versus betrokkenheid. In dit rapport worden ook de beste tijden van de dag en de dagen van de week weergegeven.

De donkere cirkels geven aan wanneer u gewoonlijk media post. De lichtgrijze cirkels geven aan wanneer uw community heeft gereageerd. De grootste lichtgrijze cirkels vertegenwoordigen de beste tijden om te plaatsen.

beste tijden om op instagram te posten

Je kunt ook veel goed inzicht krijgen van Instagram Analytics for Business-accounts, onder de sectie Volgers.

beste tijden om op instagram te posten

U kunt overwegen om een planningstool voor sociale media te gebruiken om uw berichten te plannen en automatisch te publiceren voor wanneer uw doelgroep het meest betrokken is.

4. Steel de volgers van je concurrenten op Instagram

Een van de beste manieren om nieuwe volgers te vinden en aan te trekken, is door de Instagram-accounts van je naaste concurrenten op te zoeken en in contact te komen met hun publiek. Deze mensen hebben al enige interesse getoond in de producten die je meedraagt ​​door simpelweg het account van je concurrenten te volgen.

Dus hoe steel je effectief de volgers van je concurrenten?

Je kunt de volgers van je naaste concurrenten stelen door met hen in contact te komen. Er zijn verschillende manieren om contact te maken met Instagram-gebruikers, en hoe meer werk je doet, des te meer volgers en herhaalde betrokkenheid je eruit haalt.

De drie soorten engagement op Instagram zijn:

 • Volg een gebruiker
 • Zoals een foto
 • Reageer op een foto

Ik voerde een informele test uit met mijn zakelijke account om te zien hoe de volgers van mijn concurrenten reageerden op mijn marketingvoortgang. Ik richtte me op de volgers van een nabije, lokale concurrent. Omdat ik weet dat veel van zijn volgers lokaal zijn, heb ik mijn stad aan mijn profiel toegevoegd om meer bekendheid te creëren tussen mijn merk en de mensen die ik target.

Ik begon met het volgen van 100 volgers van mijn concurrenten. Later volgde ik nog eens 100, maar ik nam ook de tijd om een ​​van hun foto’s leuk te vinden. Eindelijk volgde ik een derde groep van 100 en vond zowel als commentaar op één foto van elk account ..

Dit waren de resultaten:

 • Volgen: 14% follow-up
 • Volg + Like: 22% follow-up
 • Volg + Like + Commentaar: follow-up van 34%

Hoewel het vele variabelen zijn en de test verre van wetenschappelijk was, waren de resultaten duidelijk. Hoe meer je inbrengt en met mensen omgaat, hoe meer je eruit haalt.

Opmerking : hoewel het tegen de servicevoorwaarden van Instagram is, gebruiken sommige ondernemers automatisering om hetzelfde proces hierboven te volgen. House of Hannie bespreekt deze tactiek en de voors en tegens ervan in de aflevering van Shopify Masters hieronder.

Sjabloon pictogram

Verkoop meer met winkelen op Instagram

Begin met het toevoegen van producten aan uw berichten en verhalen om betrokkenheid in verkoop om te zetten met het winkelen op Instagram verkoopkanaal.

Kom meer te weten

5. Betaal voor gesponsorde berichten en productrecensies

Al deze geoptimaliseerde berichten naar uw account zijn geweldig, maar als u echt een impact wilt maken, moet u profiteren van influencer marketing op Instagram , waardoor uw merk zichtbaar wordt voor een breder publiek.

Dus hoe doe je dat?

Ten eerste is deze, in tegenstelling tot de bovenstaande tactiek om je account te laten groeien, meestal niet gratis. Maar als het goed wordt gedaan, is het een goede prijs.

Om aan de slag te gaan, moet u een lijst met grote accounts in uw niche maken. Als u bijvoorbeeld schoonheidsproducten verkoopt, wilt u grote accounts van beautybloggers vinden.

Mogelijk volgt u deze accounts al, maar zo niet, dan zult u ze moeten vinden. Een van de beste manieren is om het eerder genoemde Webstagram te gebruiken en te zoeken naar enkele van de dichtstbijzijnde hashtag-zoekwoorden die je aan het begin van dit bericht hebt gevonden. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert voor uw zoekwoorden, wordt niet alleen de gerelateerde zoekwoorden weergegeven, maar worden ook de beste Instagram-accounts met die zoekwoorden weergegeven.

Er zijn een paar dingen waarnaar moet worden gezocht in de resultaten van het profiel:

 • Een groot aantal volgers – meestal 20k tot 200k
 • Een e-mailadres in het profiel

Als er een e-mailadres in het profiel staat, betekent dit meestal dat ze openstaan ​​voor gesponsorde berichten of een shoutout in een gesponsord verhaal.

U kunt ze e-mailen en hun hun gesponsorde postprijzen vragen. In het algemeen heb ik vastgesteld dat de gemiddelde snelheid ongeveer $ 20- $ 50 per bericht is, afhankelijk van de grootte van het volgende.

Als u echter een uniek en origineel product verkoopt, kunt u overwegen om uw product te verzenden en beoordelen. Hoe natuurlijker en minder reclame-achtig de afbeelding, hoe groter de betrokkenheid en respons meestal.

Je hebt niet per se influencers nodig met een massale aanhang, maar eerder met een hoge betrokkenheid (likes en comments ten opzichte van de grootte van de volgers), die veel  influencer-marktplaatsen  kunnen bieden.

instagram gesponsorde post

6. Gebruik geotags op Instagram voor lokale vindbaarheid

Naast hashtags kun je je Instagram-berichten en -verhalen ook vindbaar maken door je locatie te taggen, in de stad waar je bent of in de locatie waar de foto of video is gemaakt.

Locaties hebben niet alleen hun eigen feed op Instagram, maar ook hun eigen verhaal, net als hashtags waaraan u kunt bijdragen wanneer u de locatiesticker gebruikt in uw eigen verhalen.

geotagging op instagram

Lokale bedrijven kunnen de meeste waarde halen uit locatietags door deze regelmatig in deze feeds te plaatsen en zich ook bezig te houden met berichten van potentiële klanten die zich fysiek in de buurt bevinden.

7. Organiseer je verhalen in Hoogtepunten

Wanneer een potentiële volgeling op je profiel belandt, heb je een korte tijd om hen te overtuigen je te volgen.

Een manier om dit te doen, is door de functie “Hoogtepunten” in uw profiel te gebruiken om uw Instagramverhalen op een manier te organiseren die communiceert waar uw account over gaat.

Aangezien Verhalen een levensduur van 24 uur hebben, kunnen Hoogtepunten worden gebruikt om ze een tweede leven te geven en anderen ertoe te verleiden je te volgen, zodat ze in de toekomst geen meer Verhalen missen.

hoogtepunten van het verhaal op Instagram

Gebruik Story Highlights om:

 • Maak trailers die plagen waar je account over gaat
 • Organiseer je verhalen in thema’s (zoals landen waar je naartoe bent geweest voor reisaccounts)
 • Leg je producten uit via foto’s en video’s
 • Promoot uw producten met swipe-up links (u heeft minimaal 10K volgers en een Instagram Business-account nodig om dit met uw verhalen te doen)

8. Vraag om meer volgers

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het verdient het om gezegd te worden: wees niet bang om af en toe je publiek te vragen om je te volgen.

Op dezelfde manier waarop YouTubers hun kijkers vragen om ze aan het einde van hun video’s te volgen, kun je kijkers vragen om je te volgen voor meer inhoud.

Soms kunnen mensen echt genieten van wat je op Instagram hebt uitgebracht, maar hebben ze een duwtje nodig voordat ze je echt volgen. Soms moet u de gebruikers van een platform eraan herinneren dat ze zich kunnen abonneren om meer te krijgen in de opmerkingen van een bericht.

Je kunt dit ook in je bijschriften doen of zelfs verwerken in je inhoud door te pitchen wat je publiek krijgt als ze je volgen of een hint geven op inhoud die opkomt die ze niet willen missen.

9. Spring op trends voor meer volgers

Wanneer de gelegenheid zich voordoet, kan het afstemmen van uw inhoud op trending topics of hashtags de vindbaarheid en betrokkenheid verbeteren.

U kunt bijvoorbeeld de golf van een trending-onderwerp of -gebeurtenis, zoals een vakantie, op een relevante manier gebruiken om uw betrokkenheid en bereik te vergroten. Of u kunt deelnemen aan een van de vele hashtag-vakanties die er zijn, zoals #NationalCoffeeDay (valt op 1 oktober in 2018). Markeer relevante gebeurtenissen in uw agenda, zodat u relevante inhoud van tevoren kunt voorbereiden.

Zorg ervoor dat u op zinvolle wijze deelneemt aan het gesprek en vraag uzelf bij twijfel af of uw doelgroep daadwerkelijk op de trend let.

10. Voer een weggevertje uit om Instagram-volgers aan te trekken

Een van de beste soorten reacties die je op een post op social media kunt krijgen, niet alleen op Instagram, is een opmerking waarbij een gebruiker een vriend tagt. Deze opmerkingen dragen niet alleen bij aan de betrokkenheid van je bericht, wat het gunstig maakt voor het Instagram-algoritme, maar elke tag brengt je een nieuw publiekslid dat door een aanbeveling is gekomen en wie je als volger zou kunnen overhalen.

Een manier om dit gedrag aan te moedigen, is door relateerbare inhoud te plaatsen die smeekt om 1: 1 te delen (bijv. Een sportschool-meme die u vraagt ​​een vriend te taggen die de dag van de piste overslaat). Maar een betrouwbaarder manier om uw publiek te laten taggen, is door een weggevertje te geven dat uw publiek aanmoedigt om een ​​vriend te taggen en uw account te volgen.

Bekijk zeker onze post over het organiseren van een weggevertje voor meer informatie , volg Instagram- promotierichtlijnen  en alle wettelijke vereisten voor het houden van een wedstrijd die van toepassing is in jouw land van gebruik.

Ter inspiratie, hier is een voorbeeld van een succesvolle product weggever vanaf de 5e die mensen stimuleert om hun account te volgen en een vriend te taggen voor de kans om twee gratis producten te winnen voor beiden.

voorbeeld van een instagram-wedstrijd

11. Wees consistent met je Instagram-berichten

De meeste van uw volgers volgen u niet voor wat u in het verleden hebt gepost, maar voor de belofte van wat u in de toekomst zult posten. Je publiek wil weten wat ze gaan krijgen als ze op die vervolgknop klikken.

Het hebben van een feed met een consistent thema dat doorloopt, waarbij u in een consistent tempo publiceert, kan net zo’n grote impact hebben op het kweken van een volgnummer als veel van de andere groeistrategieën die we hierboven hebben behandeld. Zelfs een eenvoudig patroon kan nieuwe volgers verleiden, zolang het op het eerste gezicht wordt gecommuniceerd met iedereen die op je profiel belandt.

Overweeg je Instagram bio en je laatste 9 berichten als je eerste indruk op Instagram. Communiceren ze effectief enige mate van consistentie via persoonlijkheid, filters, kleuren of lay-out?

De lay-out van uw raster is een vaak onderschatte manier om creatief te worden met de esthetiek van uw feed, terwijl u een ritme toevoegt aan uw publicatiestrategie en consistentie die de moeite van het volgen waard is.

Veel accounts die deze aanpak toepassen, kunnen vaak minder moeite doen om content te maken door zich te richten op het converteren van bezoekers in volgers, het maken van tekstafbeeldingen of andere inhoud met een snellere doorlooptijd en het stroomlijnen van de algehele productie van hun Instagram-inhoud.

U kunt een hulpprogramma zoals Later gebruiken om gemakkelijk het uiterlijk en de lay-out van uw feed van tevoren te plannen en in te plannen. Sonnet Insurance is slechts één voorbeeld van hoe ver sommige merken gaan met de esthetiek van hun Instagram-lay-out.

voorbeeld van een instagram rasterindeling

12. Houd je Instagram nauwlettend in de gaten in de tijd

Het is niet genoeg om meer volgers op Instagram te krijgen als je ze net zo snel verliest. Houd de snelheid waarmee je groeit in de gaten, en ook hoe betrokken je algemene activiteiten zijn.

Social Blade is een geweldige gratis tool voor het analyseren van de groei van je volgers (of je concurrenten), en laat zien dat volgers zijn toegevoegd en verloren in de loop van de tijd en op specifieke dagen.

meet je instagram volgt met sociale mes

Met een Instagram Business-account krijgt u ook een Instagram Analytics-dashboard dat kosteloos waardevol inzicht biedt dat u nergens anders vindt. U kunt zien hoeveel mensen uw profiel bekijken, hoeveel mensen uw berichten hebben bereikt, wat uw meest in het oog springende berichten zijn en waar de meeste van uw volgers vandaan komen.

U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen waar u tekortschiet en waar u meer kunt doen.

Zoek naar patronen in de posts die het meest boeiend waren en probeer dat te repliceren in je toekomstige content.

13. Gebruik de Instagram-tools tot je beschikking

Er zijn honderden Instagram-tools beschikbaar die jou en je Instagram-strategie kunnen helpen , maar ik heb drie belangrijke tools genoemd om je te helpen je publiek op te bouwen en in de loop van de tijd met hen in contact te komen:

 • Later schema en publiceer je je Instagram-berichten automatisch van je computer of mobiel apparaat.
 • IconoSquare : informatie, analyses en inzichten in uw account en volgers.
 • Webstagram : zoek de beste hashtags voor uw berichten en mensen voor uw gesponsorde berichten.

U kunt meer vinden in onze lijst met beste Instagram-tools , evenals enkele apps om u te helpen bij het maken en bewerken van uw inhoud.

Als je eenmaal een groot aantal volgers hebt opgebouwd op Instagram, wil je misschien ook deze tactieken bekijken om geld te verdienen op Instagram .

Laat een Instagram groeien die aansluit op uw bedrijf

In deze post hebben we gesproken over de meest effectieve manieren om Instagram te gebruiken om een ​​gerichte volgeling op te bouwen, maar het is niet altijd een getallenspel. Zoals bij elk sociaal netwerk, is de meest succesvolle strategie in het algemeen authentiek en sociaal.

Als u zich richt op betrokkenheid, niet alleen op volgers, kan Instagram een ​​prima plek zijn voor uw producten en merk, wat kan leiden tot een gezonde stroom inkomsten voor uw e-commercebedrijf.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *