Mobile-First Storytelling: hoe u uw bedrijfsverhaal op het kleine scherm kunt vertellen - DeLaatbusiness

Mobile-First Storytelling: hoe u uw bedrijfsverhaal op het kleine scherm kunt vertellen

11 min


144
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Laten we gewoon doorgaan met het skinny: wilt u uw marketinginspanningen (en bedrijfsresultaten) in 2019 naar een hoger niveau tillen? Dan moet je de kunst van mobiel-eerst vertellen beheersen! 

De trend voor mobielvriendelijke marketing neemt alleen maar toe naarmate Google  mobiel-indexering introduceerde , wat inhoudt dat het de positie van een site zal aanpassen op basis van hoe gemakkelijk te gebruiken op mobiele apparaten.

Dit dwingt veel merken en bedrijven om opnieuw na te denken over hoe ze verhalen vertellen in deze mobielvriendelijke wereld.

Het slechte nieuws is dat veel van de eerder opgedoken tactieken en strategieën die marketeers gebruiken je niet langer zullen dienen in een meer mobiel-gecentreerde wereld. Wat in het verleden voor u heeft gewerkt, zal in de toekomst misschien niet voor u werken.

Het goede nieuws is dat dezelfde klassieke principes voor het vertellen van verhalen nog steeds springlevend zijn … We moeten alleen een aantal nieuwe manieren gebruiken om uw bedrijfsverhalen op het kleine scherm te vertellen.

En in deze post vertellen we je precies hoe je het moet doen als een professional.

Technologie is echter niet het enige dat deze gedragsveranderingen stuurt.

De werkelijke omgeving waarin mobiele gebruikers uw verhalen consumeren, is ook anders .

Met een laptop of desktop zitten mensen meestal aan een bureau, met een koptelefoon in en meestal (relatief) gefocust.

Op mobiele apparaten is dat niet het geval.

Mensen zijn op pad, delen een koffie met vrienden en voeren een gesprek terwijl ze tegelijkertijd door hun telefoon bladeren.

Gebruikers op mobiel hebben minder geduld en kortere aandachtsspanne dan ooit.

Dus hoe overleven we in deze nieuwe mobielgerichte wereld?

Het “Mobiel-eerst” -landschap begrijpen

In dit artikel verkennen we de 3 pijlers van storytelling die als eerste mobiele apparatengebruiken om u te laten zien hoe u op maat gemaakte mobiele verhalen kunt vertellen die aantrekkelijk zijn en waarmee u uw publiek kunt inspireren .

Voordat we in een wereld van mobiele telefoons duiken in de kneepjes van het vertellen, laten we eens kijken naar wat de regels zijn.

Wat Google wil

Google heeft de afgelopen paar jaar gestreefd naar een ‘mobiel-eerst’-indexering en is steeds strenger geworden in het afdwingen hiervan.

Vanaf 2018 betekent dit dat ze de mobiele versies van uw site indexeren voor de desktopversies van uw site. Zelfs als u sterk afhankelijk bent van betaald verkeer om uw producten te verkopen, moet u dit in gedachten houden.

Google houdt ook afzonderlijke ‘kwaliteitsscores’ bij in zijn advertentieplatform voor mobiele en desktop-platforms.

U moet een goede mobiele ervaring hebben om uw advertenties concurrerend te houden.

Wat Facebook / Instagram wil

Allereerst, het maakt niet uit wat de ontwikkelaars op Facebook willen, het is belangrijk om de realiteit van het platform te erkennen. Er is een overweldigende meerderheid aan mobiele gebruikers.

Bekijk deze gegevens van Statista . De totalen tellen op tot meer dan 100% omdat deze goed is voor het gebruik van meerdere apparaten.

Dus bijna iedereen die Facebook gebruikt, benadert het vanaf hun mobiele apparaten. Dat betekent dat elk bedrijf met uitzondering van mobiele apparaten uit hun advertentiecampagnes zichzelf in de voet schiet .

Houd er rekening mee dat Facebook en Instagram beide zeer visuele platforms zijn. We zullen in de moeren en bouten graven om er het beste van te maken in de drie pilaren.

Mobile-First Storytelling Pillar # 1 – Short But Sweet Text

De grootste impact die het mobiel-eerste internet zal hebben, is schrijven.

Over het algemeen zul je veel meer moeten doen met veel minder woorden om te slagen op mobiel.

Hoewel je minder ruimte hebt en minder woorden om mee te werken, zijn je woorden waardevoller dan ooit.

Leesbaarheid eerst

Ben je ooit op je smartphone aan het surfen geweest en beland op een site die niet mobielvriendelijk is? Het laadt precies zoals het zou op een laptop of desktop. Maar op je telefoon zie je alleen wat warrige zwarte lijnen die tekst kunnen zijn … maar je moet knijpen en zoomen om iets te zien. Dit is een verschrikkelijke ervaring voor mobiele gebruikers en vereist veel meer moeite van hen om rond te blijven hangen.

Uw eerste prioriteit bij het vertellen van verhalen voor mobiel is ervoor te zorgen dat uw site en uw bericht gemakkelijk te lezen zijn op een mobiel scherm. Het ontwerp en de bruikbaarheid van uw site moeten naadloos zijn voor uw bezoeker, zodat zij zich zorgen kunnen maken over het verhaal dat u vertelt en niet hoe het moet worden gelezen.

Bekijk deze advertentie van Squarespace, de tekst is heel eenvoudig en duidelijk. Ze communiceren de kracht van hun tool in slechts een paar korte woorden en versterken hun tekst met krachtige beelden.

mobile-first storytelling ad example squarespace

Hier zijn een paar snelle tips voor de leesbaarheid van advertenties en het ontwerp van bestemmingspagina’s:

 • Gebruik slechts twee lettergroottes: als u drie of meer lettergrootten gebruikt, ziet uw site er rommelig uit op een mobiel scherm.
 • Verdeel je tekst met veel headers en kogels: houd in gedachten dat mensen zich ook anders gedragen op mobiel dan op een desktop. Ze scannen veel sneller naar informatie. Dus zorg ervoor dat je je tekst vaak opsplitst met koppen en kogels om je belangrijkste punten gemakkelijk te laten opvallen.
 • Gebruik korte zinnen: een lange zin op mobiel kan het hele scherm in beslag nemen en het lezen bemoeilijken. Zorg ervoor dat je je zinnen kort houdt om een ​​gemakkelijke leeservaring te maken.
 • BeThumb-vriendelijk: in het ideale geval moet uw mobiele site gemakkelijk te navigeren zijn met alleen uw duim om omhoog en omlaag te scrollen en te klikken.

Headlines

Koppen zijn altijd essentieel geweest voor het welslagen van online inhoud of copywriting. De verschuiving naar een mobiel-eerste internet zal alleen maar de noodzaak van een goede kop verhogen.

Bekijk deze advertentie van Headspace die een eenvoudige belofte aflegt en die zorgt voor urgentie die laat zien hoe deze binnenkort eindigt. Ze versterken het met de druipende afbeelding van de ijshoorn.

mobile-first storytelling-advertentie, een voorbeeld van een headspace

Koppen voor uw inhoud moeten deze basisregels volgen:

 • Een beroep doen op emoties – Je zult snel een emotionele band moeten creëren om de aandacht van je publiek te trekken. Zorg ervoor dat uw kop het gevoel kan geven dat u wilt.
 • Roep uw publiek op – Maak in uw kop duidelijk voor wie de inhoud is bedoeld.
 • Zeg wat erin zit voor hen – Uw kop moet duidelijk maken wat uw lezers zullen krijgen / leren nadat zij uw inhoud / kopie hebben gelezen. Maak meteen duidelijk wat de waarde van het artikel is.
 • Stel een vraag – Het is bewezen dat het aantonen van een vraag die de nieuwsgierigheid van uw doelgroep accuraat weergeeft en vergroot, een klik is.
 • Creëer urgentie: je hebt maar een paar seconden om de aandacht van je publiek te trekken en ze aan te zetten tot actie. Probeer een gevoel van FOMO te creëren (angst om te missen) om je publiek bezig te houden met je verhalen.

Maak de inhoud interactief en boeiend

In plaats van alleen maar meer tekst op uw marketing te plaatsen om uw boodschap over te brengen, vertel dan uw verhaal met interactieve inhoud.

Er zijn veel tools om interactieve content te maken, maar vaak zijn ze duur, omvangrijk en verwarrend om te implementeren. Ik ben altijd een grote fan geweest van dingen die eenvoudig en elegant zijn in hun ontwerp en gebruik.

Online quizzen zijn een van de meest populaire vormen van interactieve inhoud. Je ziet ze allemaal op Facebook: “Welk Harry Potter-personage ben jij?” Of “Wat is jouw geestendier?” Enzovoort. Maar er is veel meer over quizzen dan het simpele klik-aas dat je rond je Facebook-feed ziet cirkelen.

Ze zijn een krachtige manier om het publiek op uw site te betrekken en te begrijpen.

mobile-first storytelling interactive content-voorbeeld

Het beste van alles is dat online quizzen er geweldig uitzien op mobiele apparaten met grote afbeeldingen en korte tekst. In plaats van te worstelen om veel tekst te consumeren, zijn ze geïntrigeerd en betrokken bij elke vraag en wordt hun eigen verhaal aan hen onthuld in de inzichten die je ze geeft in je quizresultaten.

Denk verder dan uw advertenties en bestemmingspagina’s

Houd rekening met je hele ervaring met een storytelling die voor het eerst mobiel is. Denk na over wat ze zullen zien nadat uw gebruikers een conversie hebben uitgevoerd of een actie hebben ondernomen. Zijn uw bedankpagina’s geoptimaliseerd voor mobiel? Zijn de e-mails die u naar follow-up stuurt ingesteld om gemakkelijk voor mobiel te worden gebruikt? Als u een leadmagneet levert, is dat dan iets dat gemakkelijk kan worden genoten van een smartphone?

Mobile-First Storytelling Pillar # 2 – Laat je publiek het verhaal zien

Zoals we in het laatste deel hebben geleerd, moeten we bij het vertellen van verhalen voor mobiel krachtige ervaringen creëren om de aandacht van ons publiek te trekken met veel minder woorden om mee te werken. Dit is een grote uitdaging en we kunnen niet alleen op goede copywriting rekenen om te slagen.

Dit is waar visual storytelling binnenkomt.

Gebruik Visual Storytelling

Visual storytelling maakt gebruik van dezelfde strategieën en formules van klassieke verhalen, maar brengt de boodschap visueel over in plaats van met tekst. Visuals kunnen subtiele signalen in de hoofden van uw publiek aanbrengen en de juiste ideeën, emoties en verlangens inspireren om actie te ondernemen.

Visual storytelling is de perfecte aanvulling op de mobielvriendelijke tekst en koppen die je schrijft.

Gebruik visuele verhalen om:

 • Versterk emoties – Wat zijn de emoties die u in uw krantenkoppen en kopieert? Hoe kan je visuals creëren om die emotie te verbeteren en op één lijn te krijgen?
 • Toon een proces of resultaat – Visuals zoals vóór / na afbeeldingen, of stripillustraties kunnen een proces laten zien dat zich ontvouwt en veel informatie snel overbrengen.

Bekijk deze advertentie van Daily Om. Het skelet valt je snel in de ogen en trekt je aan met zijn enigszins vreemde oriëntatie.

voorbeeld van mobiel-eerste verhaal, afbeelding vangen

Kijk hoe Interseller dit op hun mobiele startpagina doet door een gecompliceerd systeem en een probleem in één afbeelding te tonen, vervolgens naar beneden te bladeren en het contrast met eenvoud en eenvoud te contrasteren met de volgende.

Hierdoor kunnen ze de hoeveelheid kopie die ze nodig hebben om het probleem en de oplossing te verklaren, drastisch verminderen, maar toch krijgen ze nog steeds het kerngevoel van tevredenheid dat ze willen overbrengen.

mobiel first storytelling-voorbeeld interseller

Gebruik de 3 Act Formula

Er zijn veel verhalende raamwerken die er zijn. Sommige zijn erg betrouwbaar, maar kunnen te complex en omvangrijk zijn voor microverhalen die u op mobiele apparaten wilt vertellen.

Een van de meest gebruikte (en effectieve),  The Hero’s Journey , kan worden gedestilleerd van zijn klassieke 12-stappenformule in een eenvoudige 3-Act-formule om de essentie van storytelling te dekken.

Hier is een overzicht van de 3 Act Formula:

 • Akte 1 – De ‘oude’ of de huidige wereld wordt beschreven en een probleem of confrontatie dat ontstaat voor de held.
 • Akte 2 – Dit is de reis. De held moet een les of een vaardigheid leren om de uitdaging te overwinnen.
 • Daad 3 – Een belangrijke beslissing wordt genomen, of een ‘nieuwe manier’ om naar dingen te kijken wordt ontdekt. De held ziet hun angst onder ogen en ze leven nog lang en gelukkig.

Deze structuur concentreert zich op het conflict en zijn resolutie. Het conflict is wat ons interesseert en de oplossing is wat ons op het einde een gevoel van opluchting en voldoening geeft.

Aangezien je maar een paar regels kopie op mobiel hebt om je verhaal te vertellen, stel ik een kleine variatie voor. Laat uw kijkers de wereld zonder problemen vroeg zien om de wens te creëren uw advertentie verder te lezen of verdere actie te ondernemen. Verplaats Act 3 voor Act 2.

Hier is hoe dat eruit zou zien:

 • Akte 1 – De “oude” “oude wereld” met alle pijn en saaiheid van een probleem.
 • Daad 3 – Gelukkig ooit daarna, de wereld zonder het probleem.
 • Akte 2 – Presenteer je manier om tot de oplossing te komen en de reis die je klant met je zal maken.

Door Act 3 naar voren te verplaatsen, geef je je kijkers de kans om de positieve emoties te ervaren van het feit dat hun probleem is opgelost of dat hun wensen zijn vervuld.

U vraagt ​​misschien: “Hoe kan ik al die informatie in één afbeelding verwerken?” Laten we een voorbeeld bekijken om te zien hoe het is gebeurd.

Hier leest u hoe Digital Marketer’s advertentie voor hun gids over het bouwen van een rockstar-marketingteam deze 3-act-formule vastlegt:

voorbeeld van mobiele storytelling-advertenties

Ken het doel van uw beelden

Uw afbeeldingen moeten een doel ondersteunen dat u wilt bereiken. Zodra je je doel begrijpt, is het gemakkelijker om te bepalen welke emoties en berichten je wilt overbrengen om de actie te ondersteunen die je wilt dat je publiek neemt.

 • Vertel je persoonlijke verhaal – Laat je publiek zien dat je herkenbaar en mens bent. Persoonlijke afbeeldingen en kwetsbaarheid zijn hier belangrijk.
 • Een inspirerend manifest – Laat mensen enthousiast zijn over uw grote visie voor de wereld. Gebruik hoge energie, heldere kleuren en veel beweging.
 • Een praktische “how to” -gids – Leer iemand iets nuttigs. Gebruik minimale en praktische beelden die u helpen uw punten te verduidelijken en te versterken.
 • Productpromotie – Maak mensen enthousiast over uw aanstaande lancering. Breng een mengsel van pijn in verband met hun huidige probleem en kans op een beter leven zodra het is opgelost.

Mobile-First Storytelling Pillar # 3 – Gebruik video. Periode.

Als je op jongere demografische categorieën let, moet video een kernonderdeel van je marketingstrategie zijn.

Bijna de helft van de millennials bekijkt alleen video op hun apparaten. Zonder video zul je hun aandacht niet lang houden.

Facebook, Google en andere grote marketingplatforms zijn zich ook van deze trend bewust.

Youtube. is al de op één na grootste zoekmachine online en Google weegt de video-inzet zwaar in hun SEO-ranglijst. Facebook heeft in hun newsfeed veel meer video gepusht en moeten we Instagram (en Facebook) Story noemen?

Explainer en samenvattingsvideo’s

Er is een beetje een tegenspraak met de overgang naar een mobiel-eerste internet. Zoekmachines zijn dol op goede inhoud met een lange vorm, maar mobiele gebruikers zullen waarschijnlijk niet door een artikel met duizenden woorden bladeren op uw site.

Een goede tip als u veel van deze inhoud maakt, is het ontwikkelen van korte video’s voor uw inhoud die een mobiele gebruiker kan bekijken om een ​​samenvatting van uw inhoud te krijgen zonder alles te hoeven lezen.

Deze videostrategie kan op veel verschillende delen van uw site worden toegepast, waar u normaal gesproken alleen op een goede kopie zou kunnen vertrouwen:

 • Maak een korte uitlegvideo voor uw startpagina zodat mobiele bezoekers gemakkelijk meer over u te weten komen.
 • Maak een video bovenaan de verkooppagina’s om uw aanbieding te doen zonder uw publiek te dwingen de volledige kopie te lezen.
 • Voeg een samenvatting toe aan de top van inhoud met een lange vorm om het voor mobiele gebruikers gemakkelijk te maken om te leren.

Instagram-, Facebook- en Snapchat-verhalen

Verhalen op Facebook, Instagram en Snapchat zijn snel uitgegroeid tot een van de meest populaire vormen van content, vooral voor mobiel. Mensen genieten van hun dynamische gevoel en snel tempo.

Het beheersen van deze vorm van inhoud is essentieel voor marketeers die relevant willen blijven in een wereld van mobiele telefoons.

 • Stille verhalen maken – Als u advertenties of verhalen in deze indeling maakt, moet u ervoor zorgen dat u het punt zonder geluid kunt overbrengen. De meeste gebruikers zien uw verhalen in de “stille” modus, dus u moet ervoor zorgen dat u een volledig verhaal vertelt met alleen visuals.
 • Gebruik boemerang – Een boemerang werkt op dezelfde manier als een geanimeerde GIF-afbeelding. Het kost een korte videoclip en loopt heen en weer. Gebruik dit effect waarbij herhaling boeiend en interessant is (zoals meer koffie inschenken, een dansbeweging doen of door een plas spetteren)

Fotocredit: Mitsubishi

 • Vertel 95% van een verhaal – Soms is het vertellen van bijna al het verhaal boeiender dan het hele verhaal te vertellen.

Een goed voorbeeld is dit verhaal van Noom; we zien een hamer die op het punt staat om wat eieren te spetteren, en onze nieuwsgierigheid is gewekt. Maar aangezien we de eitjes niet zien breken, voelt het niet opgelost en willen we klikken om meer te weten te komen.

Er valt zoveel te bedekken en te beheersen als het gaat om het gebruiken van video in uw marketing en verhalen vertellen. Voor een diepere duik in het gebruik van video voor uw marketing, raad ik aan: De ultieme gids voor branding met Facebook Video

Ga leven

Hoewel mensen tegenwoordig over het algemeen een veel lagere tolerantie hebben voor veel tekstzware websites, staan ​​ze over het algemeen meer open voor ‘authentieke’ vormen van communicatie.

Wat ik hiermee bedoel, is dat je geen perfect gepolijste video hoeft te hebben om te slagen in mobiel vertellen.

Het gebruik van Facebook en Instagram voor video is een krachtige manier om video-inhoud te maken die boeiend is zonder een groot budget. Mensen zijn over het algemeen meer vergevingsgezind in een live video, dus zolang je boeiend en energiek bent, kun je een paar fouten maken zonder je publiek te verliezen.

Bron ]

Laten we zeggen dat je een fitnessmerk bent; film een ​​video zoals hierboven om kijkers te laten zien hoe uw product werkt en wie het gebruikt. Het idee is om je publiek enthousiast te maken en enthousiast om je product te proberen.

Door live “in de lucht” te zijn, kunt u ook dynamische feedback krijgen van uw publiek.

Stel je kijkers vragen en zoek uit waar ze meer van willen. Bekijk wat hen live spannend maakt en neem vervolgens die informatie om betere video’s te maken in ‘niet-live’-indelingen op basis van uw live gesprekken.

Conclusie

Storytelling voor het kleine scherm is jouw sleutel om op dit moment te strijden om aandacht in de snel veranderende wereld online. Zorg ervoor dat uw tekst, afbeeldingen en video’s allemaal zijn geoptimaliseerd om uw boodschap op mobiel over te brengen.

Onthoud de drie belangrijkste pijlers bij het maken van verhalen voor mobiel:

 1. Houd je tekst kort, to the point en emotioneel aantrekkelijk.

 2. Gebruik visuals om uw tekst te verbeteren en meer te zeggen.

 3. Gebruik video om uw boodschap over te brengen aan diegenen die niet willen lezen.

Door deze strategieën voor mobiel te gebruiken, kunt u een breder publiek bereiken en relevant blijven in de snel veranderende markt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format