Pinterest-advertenties: een gids met alles wat u moet weten om te beginnen. - DeLaatbusiness

Pinterest-advertenties: een gids met alles wat u moet weten om te beginnen.

20 min


132
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Met zes miljoen adverteerders op Facebook alleen, is het gemakkelijk om het te zien als het go-to advertentieplatform. Maar met alle concurrentie te kampen, moet er een andere optie zijn om te overwegen. Pinterest advertenties zijn het antwoord.

Ze zijn onderbenut – vergeleken met een gigantisch platform zoals Facebook, Pinterest heeft slechts 1,5 miljoen merken die elke maand contact maken met gebruikers – maar biedt geweldige kansen om voor meer mensen te staan.

Sinds de lancering heeft Pinterest een gestage groei doorgemaakt in zijn gebruikersgroep en blijft het product-updates beschikbaar stellen die de gebruikerservaring verbeteren.

Dit is een gids om u te helpen bij het navigeren door de ins en outs van Pinterest en om advertenties te maken die zichtbaar zijn voor uw publiek en om hen ertoe te brengen uw product te kopen.

Laten we beginnen!

Wat u zult leren van deze handleiding

 • Waarom zou je Pinterest-advertenties gebruiken?
 • Hoe een zakelijk account in te stellen
 • Hoe de prestaties van Pinterest-advertenties met Buyable Pins te verbeteren
 • Wijzigingen die de prestaties van uw Pinterest-advertentie verbeteren
 • Hoe B2B-bedrijven Pinterest-advertenties gebruiken
 • Hoe kleine bedrijven Pinterest-advertenties gebruiken

Waarom u Pinterest-advertenties zou moeten gebruiken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Pinterest meer dan een platform voor sociale media – het is meer een zoekmachine, zoals Google. Met sociale media leggen gebruikers primair contact met elkaar en delen ze content. Met Pinterest zoeken gebruikers naar inspiratie en maken ze boards die ze later opnieuw kunnen bekijken met vastgezette inhoud die hen interesseert.

Omdat Pinterest-advertenties worden weergegeven als gepromote pinnen – pinnen die worden gesponsord door een bedrijf, is het voor gebruikers eenvoudiger om de producten te vinden en kopen die ze willen hebben.

Hier is een gewone pincode:

pinterest-advertenties

Hier is een gepromote pin:

pinterest-advertenties

Het verschil is gesponsorde pinnen en vermeldt het merk dat het product sponsort en linkt naar een verkooppagina terwijl normale pinnen dit niet doen.

Maar voordat u de kracht van Pinterest-advertenties kunt ontsluiten, is het belangrijk om te begrijpen waarom deze advertenties deel moeten uitmaken van uw reclamestrategie.

Sinds de lancering in 2010 is Pinterest gestaag uitgegroeid tot het op twee na populairste sociale platform in de VS onder volwassenen .

Het oorspronkelijke concept was simpel: vervang fysieke plakboeken en prikborden door digitale borden om het voor gebruikers eenvoudiger te maken om inhoud op internet te bewaren. Sinds zijn bescheiden begin is Pinterest uitgegroeid tot een plek voor gebruikers om uitgebreide verlanglijstjes te maken en voor merken om hun producten te presenteren en het kopen van producten eenvoudig en gemakkelijk te maken.

Met meer dan 250 miljoen actieve maandelijkse gebruikers op het platform , valt niet te ontkennen dat Pinterest een centrum is geworden voor bedrijven om rechtstreeks in contact te komen met hun publiek.

Hier zijn zeven redenen waarom u Pinterest in uw advertentiestrategie moet opnemen of het risico loopt dat uw klantacquisissie omhoog schiet:

 1. Het platform blijft groeien. Er zijn momenteel 40% meer mensen op Pinterest vergeleken met vorig jaar . De kans om een ​​groter segment van uw doelgroep te bereiken is enorm.
 2. Gebruikers zijn gemotiveerd om te kopen. Vijftig procent van de mensen koopt productennadat ze een gesponsorde pin hebben gezien.
 3. Er is toegang tot een groter marktsegment. Zevenenzestig procent van de mensen ontdekt nieuwe merken en producten tijdens het surfen op Pinterest.
 4. Er is potentieel voor een wereldwijd bereik voor uw producten. Vijftig procent van de gebruikers en 75% van de nieuwe aanmeldingen komt van buiten de VS De grootste groep gebruikers van buiten de VS bevindt zich in Brazilië, India en Turkije .
 5. Gebruikers hebben meer beschikbaar inkomen. 35% van de gebruikers verdient meer dan $ 75.000 per jaar.
 6. Actieve gebruikers spenderen veel tijd aan het vastzetten. Hoe langer gebruikers op het platform aanwezig zijn, des te groter is uw kans om bekend te worden en nieuwe klanten te werven. Actieve gebruikers spenderen ongeveer 34 minuten aan het gebruik van de site invergelijking met Facebook, Instagram en zelfs Twitter.
 7. Gebruikers gebruiken Pinterest als een winkelgids. Drieënnegentig procent van de gebruikers gebruikt Pinterest om te plannen wat ze zullen kopen. Bovendien is Pinterest het belangrijkste winkelplatform voor millennials .

Nu de voordelen van Pinterest-advertenties duidelijk zijn, laten we eens kijken hoe u aan de slag kunt.

Hoe een Pinterest Business Account in te stellen

Om Pinterest-advertenties met gebruikers te delen en analyses bij te houden, hebt u een zakelijk account nodig.

Als u een persoonlijk account heeft dat u wilt converteren:

Ga naar de bedrijfsconversiesite en voer het e-mailadres in van het account dat u wilt converteren om uw persoonlijke account te converteren:

pinterest-advertentiesVul vervolgens uw bedrijfsprofiel in. Vermeld uw bedrijfslogo, bedrijfstype en een beschrijving van wie u bent en wat uw bedrijf doet.

pinterest-advertentiesBron ]

Als u nieuw bent bij Pinterest en een gloednieuw account wilt opzetten:

Ga naar de startpagina van Pinterest en selecteer “maak een zakelijk account” onderaan de pagina:

pinterest-advertentiesVoer uw e-mailadres, een nieuw wachtwoord, bedrijfsnaam en bedrijfstype in om een ​​nieuw account aan te maken:

pinterest-advertentiesVoltooi uw bedrijfsprofiel en ga akkoord met de servicevoorwaarden.

De laatste stap is om je eerste bord te maken. Om het gebruikers gemakkelijker te maken uw inhoud te vinden, zoals blogs, speciale aanbiedingen, nieuwe producten en meer – maak eerst een zakelijk bord en voeg vervolgens relevante pinnen toe. Voor bloginhoud die u bijvoorbeeld op uw eerste bord hebt geplaatst, kunt u vervolgens functieafbeeldingen voor elk blogbericht maken en een samenvatting van het bericht in de beschrijving opnemen om de interesse van gebruikers te wekken.

pinterest-advertenties

Bron ]

pinterest-advertenties

Bron ]

Hoe Pinterest-advertenties en -campagnes te maken

Nu bent u klaar om advertenties te maken met uw zakelijke account. Het advertentieproces van Pinterest is vergelijkbaar met dat van Facebook en Instagram, omdat je campagnes, advertentiegroepen kunt maken, je biedingsbedrag kunt instellen en de resultaten kunt bijhouden.

Voordat we ingaan op de details van het maken van uw eerste advertentie, laten we eens kijken naar de manier waarop campagnes zijn gestructureerd .

Er zijn drie niveaus:

 • Campagne. Hier bepaalt u het doel van uw campagne .
 • Advertentiegroep. Hier beslist u over uw budget , waar uw advertenties worden weergegeven , uw doelgroep en hoe lang de advertenties worden weergegeven. Afhankelijk van het doel kunt u ook in elke campagne meer dan één advertentiegroep hebben. Als u bijvoorbeeld een kledingverkoper bent, kan uw campagne zich richten op het genereren van verkeer naar uw website, terwijl elke advertentiegroep zich specifiek op specifieke producten richt – een groep voor damesjurken en een andere voor herenpakken.
 • Gepromote pinnen. Dit is het eindresultaat van uw campagne en wat gebruikers zien .

pinterest-advertenties

Bron ]

Als u uw eerste advertentie wilt maken, gaat u naar het dashboard van uw Advertentiebeheerderom aan de slag te gaan. Klik onder ‘Advertenties’ op ‘Overzicht’.

U kunt al uw campagnes vanaf hier volgen. Klik op ‘Advertentie maken’ om aan de slag te gaan.

pinterest-advertentiesKies vervolgens uw campagnedoelstelling op basis van het resultaat dat u wilt dat uw advertenties hebben:

pinterest-advertentiesU kunt uit vier doelen kiezen, afhankelijk van of u bewustzijn voor uw merk en producten wilt vergroten of meer aandacht wilt genereren, zodat mensen specifieke actie ondernemen, zoals uw site bezoeken of uw app downloaden:

 • Merk bewustzijn
 • Videoweergaven
 • Verkeer
 • App-installatie

Kies vervolgens of u een nieuwe campagne maakt of een bestaande update.

Zodra u dat hebt gedaan, stelt u uw budgetlimieten in en beslist u of deze campagne is onderbroken of klaar is om live te worden gestart:

pinterest-advertentiesDe volgende stap is om de details van de advertentiegroep op te geven. Begin door een bestaande advertentiegroep te kiezen of een nieuwe te maken:

pinterest-advertentiesSelecteer vervolgens je doelgroep.

Afhankelijk van wat u adverteert, kunt u hier specifiek informatie krijgen om ervoor te zorgen dat alleen de meest relevante leads uw advertenties te zien krijgen:

pinterest-advertentiesVoor uw eerste advertentie moet u eerst een doelgroep maken:

pinterest-advertentiesNadat u een doelgroep heeft gemaakt en gekozen, geeft u op wie u de advertenties wilt targeten.

Houd er rekening mee dat u meerdere advertentiegroepen kunt instellen, dus wees zo specifiek mogelijk om ervoor te zorgen dat de juiste mensen uw advertenties te zien krijgen:

pinterest-advertentiesBepaal vervolgens de advertentieplaatsing.

U kunt instellen dat uw advertentie wordt weergegeven wanneer gebruikers door hun feed bladeren of vergelijkbare pinnen verkennen. Of u kunt uw advertentie in zoekresultaten weergeven wanneer gebruikers naar specifieke termen zoeken. Of u kunt uw advertenties op beide plaatsen weergeven om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan uw merk en producten.

pinterest-advertentiesAls u uw advertenties nog doelgerichter wilt maken, geeft u de interesses en zoekwoorden op die aan uw merk en product zijn gekoppeld:

pinterest-advertenties

pinterest-advertenties

Stel nu uw biedingsbedrag in, afhankelijk van uw budget.

Het veld ‘Budget van advertentiegroep’ is een vervolgkeuzemenu waarmee u kunt kiezen tussen het instellen van een dagbudget of een levensbudget. Een dagbudget is het maximumbedrag dat u voor de advertentiegroep wilt uitgeven. Een levensbudget geeft het totale budget aan dat u wilt uitgeven zolang de advertentie wordt weergegeven.

pinterest-advertentiesTip: naarmate u meer details invoert, wordt het veld “Potentiële doelgroepgrootte” aan de zijkant van het scherm automatisch aangepast om u te laten zien hoeveel maandelijkse gebruikers uw advertentie mogelijk zal bereiken.

pinterest-advertenties

De laatste stap bij het maken van uw campagne en advertentiegroepen is het selecteren van de pinnen die u in uw advertentiegroep wilt weergeven.

Deze opgeslagen pinnen worden de gepromote pinnen die uw publiek ziet.

pinterest-advertentiesPinterest schetst criteria die je gesponsorde pinnen moeten volgen om te garanderen dat ze worden gezien:

 • Sparen sparen aan uw eigen profiel
 • Gebruik geen pinnen die zijn opgeslagen op geheime borden
 • Plaats bestemmings-URL’s in elke Pin
 • Gebruik geen verkortkoppelingen voor links in de bestemmings-URL of beschrijving
 • Neem geen video’s of GIF’s van derden op
 • Volg de advertentiestandaarden van Pinterest

De laatste stap bij het maken van Pinterest-advertenties is om uw advertentie te laten beoordelen.

De beoordeling duurt niet langer dan 24 uur, dus plan uw campagne dienovereenkomstig, zodat u niet wacht op beoordeling gedurende de tijd dat uw advertentie moet worden weergegeven.

Een gids voor advertentietypen en indelingen

Gepromote pinnen zijn slechts een voorbeeld van de soorten advertenties die u op Pinterest kunt uitvoeren. Er zijn ook:

Gepromote app-pins

Deze zien eruit als standaard gepromote pinnen, maar het verschil is dat gebruikers apps rechtstreeks van Google Play en de App Store kunnen downloaden.

pinterest-advertenties

Deze Pinterest-advertenties bevatten een downloadknop die gebruikers rechtstreeks linkt naar Google Play of de App Store zodat gebruikers meer te weten komen over het product voordat het wordt gedownload. Wanneer u een campagne voor een gesponsorde app-pen maakt, selecteert u ‘App-installatie’ als uw campagnedoelstelling.

Het voordeel van gesponsorde app-pins is de extra bekendheid die uw app krijgt bij een ander publiek. Tachtig procent van het Pinterest-verkeer komt van mobiele apparaten , wat de kans vergroot dat gebruikers apps downloaden die ze tegenkomen tijdens het browsen.

pinterest-advertentiespinterest-advertentiesGesponsorde video’s

Deze pinnen komen in de vorm van korte video’s – 30 tot 90 seconden – die gebruikers kunnen bekijken, die uw merk en producten laten zien.

Bron ]

U kunt standaardbreedtevideo’s gebruiken die hetzelfde formaat hebben als pinnen of max. Breedte-pinnen gebruiken die even groot zijn als twee pinnen. Beide videotypen worden automatisch afgespeeld wanneer ten minste de helft van de advertentie zichtbaar is.

Dit advertentietype is ook een prima manier om een ​​nieuw product te introduceren. Video zorgt ervoor dat mensen stoppen met scrollen en kijken, waardoor uw kansen dat iemand iets koopt, worden verbeterd.

Een gids voor het gebruik van afbeeldingen op Pinterest

Pinterest is een visuele zoekfunctie, wat inhoudt dat wanneer gebruikers naar inhoud zoeken, de resultaten verschijnen als afbeeldingen versus tekst. Dit is handig omdat gebruikers met minder moeite precies kunnen vinden wat ze zoeken.

Zoeken werkt op twee manieren op Pinterest. Ten eerste kunnen gebruikers typen wat ze zoeken in de Pinterest-zoekbalk:

pinterest-advertenties

Of gebruik Google:

pinterest-advertenties

Wanneer de resulterende pinnen verschijnen, kunnen gebruikers doorbladeren en op pinnen klikken totdat ze precies vinden waarnaar ze op zoek zijn.

De andere manier om te zoeken is met de ” Shop the Look Pins ” -functie – we zullen dit meer in een minuut verkennen. Wanneer gebruikers op een punaise klikken, bevindt zich een zoekpictogram in de rechterbenedenhoek van de punaise:

pinterest-advertenties

Wanneer gebruikers hierop klikken, licht een deel van de pin op zodat gebruikers zich ergens anders op de pin kunnen verplaatsen om meer vergelijkbare afbeeldingen te vinden.

pinterest-advertenties

Bron ]

Sterke afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn een essentieel onderdeel van Pinterest, dus hier zijn een paar tips om in gedachten te houden wanneer u kiest welke u wilt gebruiken. Er is een toenemende hoeveelheid visuele inhoud op Pinterest en de enige manier waarop gebruikers met de jouwe omgaan is als jouw afbeeldingen opvallen.

Dit is wat je moet weten:

 • Gebruik heldere, warme kleuren zoals rood, oranje en bruin om het aantal klikken op uw pinnen te vergroten . Ook krijgen afbeeldingen met 50% kleurverzadiging – de kleurintensiteit van de afbeelding – 10x meer repons in vergelijking met afbeeldingen met meer verzadiging.
 • Gebruik afbeeldingen die licht en luchtig zijn. Afbeeldingen met gemiddeld licht krijgen 20X meer repins dan donkere afbeeldingen .
 • Maak close-ups van uw product. Het is gemakkelijker voor gebruikers om ingezoomde afbeeldingen te zien omdat te veel witruimte afbeeldingen combineert met andere afbeeldingen om hen heen.
 • Gebruik de regel van derden . Wanneer u uw afbeeldingen opdeelt in drieën over de verticale en horizontale as, zorg er dan voor dat het grootste deel van de afbeelding zich in het bovenste of onderste derde deel van het frame bevindt of naar rechts of links. Beelden met deze compositie zijn aantrekkelijker voor het oog dan beelden die vierkant in het midden zitten.
 • Laat wat ruimte voor tekst. Je Pin zal meer opvallen en meer repins krijgen als er wat tekst in zit. In plaats van tekst over uw afbeelding te laten lopen, kunt u de afbeelding bijsnijden en verschuiven zodat er ruimte is voor de tekst en de afbeelding zichtbaar is.

Nu hebt u uw advertentie en afbeeldingen die opvallen en duidelijk maken aan gebruikers wat u aanbiedt en wat ze vervolgens moeten doen.

Pinterest-analyse: basisbegrippen leren

Nu is het tijd om bij te houden hoe uw advertenties presteren. Ga hiervoor naar uw Ads Manager-dashboard en klik op de koppeling Analytics:

pinterest-advertenties

Via het dashboard kunt u alle campagnes zien die u heeft uitgevoerd, hoe vaak de advertenties zijn gezien, opgeslagen, aangeklikt en leuk gevonden.

pinterest-advertenties

Bron ]

 

En als u nog meer details wilt zien over hoe uw pinnen presteerde, klik dan op “Meer>” in elk van de grafieken bovenaan het dashboard. Als u bijvoorbeeld klikt op de tabel ‘Mensen die u bereikt’, ziet u hoeveel mensen uw advertenties hebben gezien en hoeveel mensen erop hebben geklikt in de afgelopen 7, 14 en 30 dagen.

U kunt zelfs overuren bijhouden om uit te zoeken waar uw doelgroep vandaan komt en voor welke typen inhoud zij zich waarschijnlijk zullen bezighouden. Gebruik deze gegevens om uw advertenties te verbeteren, zodat u betere betrokkenheid en succespercentages behaalt.

Hoe de prestaties van Pinterest-advertentie met verkoopbare pinnen te verbeteren

In het niet al te verre verleden vonden gebruikers het prettig dat visueel zoeken het voor hen gemakkelijk maakte om de producten te vinden waarnaar ze op zoek waren. De klantervaring was echter onsamenhangend, want zodra een gebruiker een product vond dat ze leuk vonden, moesten ze het platform verlaten om het te kopen.

Pinterest reageerde met de introductie van Buyable Pins – ook bekend als Shop the Look Pins. Dit zijn pins waarmee gebruikers direct vanaf een pin kunnen kopen, zonder ooit Pinterest te verlaten.

pinterest-advertenties

Bron ]

 

Laten we eens nader bekijken wat Buyable Pins precies zijn, hoe u ze kunt gebruiken en hoe deze uw Pinterest-advertenties beïnvloeden.

Wat zijn de te koop pinnen van Pinterest?

Pinterest’s Buyable Pins zijn een eenvoudige, snelle en veilige manier voor gebruikers om aankopen te doen zonder Pinterest te verlaten.

Koopbare pinnen hebben een blauwe “Buy It” -tag die direct naast de rode knop “Opslaan” op pinnen verschijnt. Gebruikers kunnen de prijs van het artikel zien en doorgaan met betalen wanneer ze besluiten om te kopen – en dat allemaal in Pinterest.

pinterest-advertentiesBron ]

Als je ooit een manier hebt gevonden om impulsaankopen te stimuleren, zijn Buyable Pins de oplossing. Terwijl gebruikers door Pinterest browsen, borden maken en ideeën opdoen, kunnen ze uw product, de prijs en alles kopen met een paar snelle tikken of klikken op hun mobiele apparaat. Ze hoeven niet eens hun betaalinformatie opnieuw in te voeren bij elke aankoop, waardoor het proces snel verloopt, voordat ze de kans krijgen om zichzelf eruit te praten.

Met de hulp van Shopify, BigCommerce en Salesforce Commerce Cloud zijn Buyable Pins op Pinterest gemeengoed geworden. Van de 175 miljard Pins op het platform kiezen meer retailers voor het aanbieden van Buyable Pins .

Hoe Pinterest de informatie van kopers veilig houdt

Pinterest biedt gebruikers een eenvoudige, snelle en veilige afhandeling, speciaal ontworpen voor mobiele gebruikers. Normaal gesproken kunnen kassa’s en aankopen op mobiel omslachtige en uitputtende taken zijn, dus Pinterest heeft de ervaring veranderd.

Pinterest slaat geen financiële informatie van kopers op – een veilige afhandeling stuurt de betalingsinformatie rechtstreeks naar de leverancier. Apple Pay is een optie voor gebruikers om veilig aankopen te doen op Buyable Pins en Braintree werkt achter de schermen om andere methoden voor veilige betaling te helpen.

pinterest-advertenties

Waarom Pinterest Buyable Pins een game-wisselaar zijn

Pinterest is in de kern een fascinerende – en verslavende – mix van het maken van een verlanglijstje, etalages en receptenjachten. Als het gaat om het maken van borden met het doel om producten te verkopen, fungeert Buyable Pin als een krachtig hulpmiddel. Stelt u zich eens de inkomsten voor die alleen al in de kersttijd zouden kunnen ontstaan, wanneer mensen wanhopig op zoek zijn naar dat geschenk op het laatste moment.

Flyaway Bluejay, een e-commerce winkel gespecialiseerd in ambachtelijke producten, gebruikte Buyable Pins om gebruikers van Pinterest te bereiken die niet bekend waren met het merk .

De resultaten van deze aanpak toonden aan dat Buyable Pins een directe invloed hadden op de toename in verkoop en leads. Concreet:

pinterest-advertenties

Bron ]

Wat geweldig is aan dit experiment – behalve dat gebruikers direct op Pinterest kunnen kopen – kunnen gebruikers blijven winkelen op Pinterest nadat ze iets hebben gekocht. Er is minder risico dat ze het platform verlaten en nooit meer terug komen en doorverwijzen naar een externe site om hun aankoop te voltooien.

De voordelen voor marketeers zijn enorm. En hier is een van de grootste en beste delen van koopbare pinnen: Pinterest neemt geen deel aan uw verkopen. Er is geen commissie. Je houdt elke dollar die je verdient aan de verkoop die je krijgt van Buyable Pins. Hoewel dat de potentie heeft om verder te gaan als Buyable Pins veel succes ziet, gebruiken marketeers deze nu zonder nadelen.

Wijzigingen die de prestaties van uw advertentie op Pinterest zullen verbeteren

Terwijl Pinterest blijft groeien, groeit de functionaliteit die het biedt ook. Laten we eens kijken naar enkele van de recente updates die het maken van advertenties op Pinterest gemakkelijker voor u maken. Bij goed gebruik helpen de volgende updates u om uw advertentieprestaties te verbeteren (dwz meer klikken, spelden, aankopen, enz.):

Product Pins

Shoppable Pins hebben nu actuele prijs- en voorraadinformatie. Dus wanneer gebruikers op de rode zoektag op een van uw pinnen klikken, zien ze de kosten en hoeveel items op voorraad zijn.

Als u de meeste informatie in pinnen weergeeft, ontstaat er een gevoel van urgentie, zodat gebruikers eerder geneigd zijn om te kopen dan te zeggen dat ze later terugkomen en alleen vergeten.

pinterest-advertentiesBron ]

Productpennen vervangen langzaam koopbare pinnen zodat gebruikers hun aankopen kunnen doen op winkelsites. Pinterest heeft experimenten uitgevoerd met deze nieuwe functie en heeft geconstateerd dat “klikken op producten naar winkelsites met 40% zijn toegenomen.”

Shopping-aanbevelingen

Style en Home Pins bevatten nu ook een productaanbevelingsgedeelte onder elke Pin-gebruikers die vinden:

pinterest-advertenties

Bron ]

Wanneer gebruikers in deze feed klikken, vinden ze meer shoppable pins gerelateerd aan hun oorspronkelijke zoekopdracht. Zorg ervoor dat uw advertenties hier worden weergegeven door afbeeldingen van hoge kwaliteit te gebruiken die een beroep doen op uw doelgroep: eerst begrijpen welke productfuncties ze zoeken en afbeeldingen gebruiken die deze details weergeven – en trefwoorden opnemen waarnaar uw doelgroep zoekt.

De functie Campagne onderbreken

Nu kunt u advertenties maken zonder ze meteen te hoeven starten. Hiermee kunt u uw campagnes van tevoren plannen en voorbereiden, zodat u niet altijd achter elkaar hoeft te tracken om onderweg advertenties te maken.

U kunt van tevoren campagnes en advertentiegroepen maken en deze ter beoordeling verzenden zodra u klaar bent.

Plaatsingsopties

U heeft nu de flexibiliteit om te kiezen waar u uw advertenties wilt promoten. Je kent je publiek het beste, waar ze hun tijd doorbrengen in Pinterest en hoe ze daarbinnen zoeken.

Kies of u uw Pinterest-advertenties wilt weergeven terwijl gebruikers op de site browsen en tijdens het zoeken. Afhankelijk van het type doelgroep dat u kiest, geeft uw plaatsing u een betere kans om de juiste mensen te bereiken.

Analytics

Upgrades naar het analytics-dashboard betekenen dat u :

 • Controleer hoe goed uw advertenties presteren en pas ze aan in toekomstige advertenties
 • Identificeer en breng het bewustzijn naar je best presterende pinnen
 • Gebruik uw aantal maandelijkse weergaven om te zien hoeveel invloed u heeft

Laten we eens kijken naar voorbeelden van hoe bedrijven Pinterest-advertenties gebruiken om hun bedrijf te laten groeien.

Hoe B2B-bedrijven Pinterest-advertenties gebruiken

Hoewel het technisch gezien geen sociale media zijn, wordt Pinterest al snel een go-to-place voor gebruikers om te winkelen in vergelijking met platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter.

In een enquête van Cowen en Company is de op een na populairste activiteit op Pinterest winkelen – met bladerpinnen waarmee het de populairste activiteit op Pinterest is. Geen enkele andere platform komt dicht in de buurt van de dominantie die Pinterest heeft in de winkelruimte.

pinterest-advertentiesBron ]

Hoewel Pinterest niet hetzelfde bereik heeft als andere platforms, gebruikt 93% van de gebruikers Pinterest om te plannen wat ze kopen . Bovendien gebruikt 63% van de millenniumgebruikers Pinterest om nieuwe merken en producten te ontdekken.

Maar wat als u een B2B-bedrijf bent? De voordelen voor eindgebruikers zijn duidelijk, maar hoe zit het met het gebruik van Pinterest-advertenties voor zakelijke klanten? Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn waarop grote B2B-merken Pinterest kunnen gebruiken om verbinding te maken met hun doelgroepen.

Casestudy: VISA – gesponsorde videoadvertenties

Momenteel gebruikt slechts 1 op de 4 B2B-merken Pinterest . Dit biedt grote merken een geweldige kans om hun bereik te vergroten, omdat er niet veel concurrentie is.

VISA is een voorbeeld van een B2B-bedrijf dat Pinterest-advertenties gebruikt. In deze specifieke advertentie kunnen gebruikers zien hoe eenvoudig het is om vluchten met VISA te boeken:

Bron ]

Bedrijven die op zoek zijn naar eenvoudige manieren om trips voor hun werknemers te boeken, vinden de advertentie door te bladeren door reisinhoud op Pinterest. Deze advertentie is slechts 12 seconden lang, maar het is voldoende om kijkers te laten zien hoe VISA een pijnpunt oplost en dat snel doet.

Voordat u uw advertentiecampagne maakt, gebruikt u uw analysedashboard om te zien welke van uw pinnen de meeste repins en shares hebben. Hoe je pionnen op zichzelf presteren, zonder enige vorm van boost, vertelt je hoe goed ze het doen voor een groot publiek.

Verander deze pinnen in gesponsorde video Pinterest-advertenties door korte video-uitleggers te maken.

Advertentietips voor B2B-bedrijven

 • Creëer boards die je publiek leuk zal vinden.

Pinterest-borden groeperen inhoud met hetzelfde thema. DAVIDsTEA – die partnerschappen heeft met bedrijven – categoriseert bijvoorbeeld de borden op basis van seizoensgebonden thee, koken met thee, cocktails met thee en nog veel meer. De boards van DAVIDsTEA zijn zorgvuldig samengevoegd om de soorten informatie op te nemen die hun publiek leuk vindt. Zorg er niet alleen voor dat je geweldige kaarten maakt, maar zorg ervoor dat je alle inhoud op je kaarten koppelt aan je website of een bestemmingspagina – uiteraard binnen de rede – dus je herhaalt zowel je berichten als je organisatie.

pinterest-advertenties

 • De visuele inhoud omhoog.

Pinterest heeft alles te maken met de visuals. Van infographics tot grafieken en adviesgidsen. Uw merk moet uw visuele inhoud vergroten om uw doelgroep te bereiken. General Electric (GE) is een geweldig voorbeeld van een bedrijf dat Pinterest gebruikt om hun producten te laten zien. GE heeft een bord met de naam “Badass Machines”die verschillende technologieën illustreert die door het bedrijf worden geproduceerd. Voorbeelden zijn windmachines, vliegtuigmotoren en locomotieven. Hoewel elk bedrijf foto’s van hun producten kan plaatsen, doet GE het iets anders: ze plaatsen visueel verbluffende afbeeldingen die gefilterd worden door een bewerkingsprogramma of die op een interessante manier worden genomen. De combinatie van de twee versterkers op hun Pinterest-pagina, terwijl ze hun merk op een nieuwe, coole manier promoten. Dit is iets wat elke B2B-organisatie kan doen, ongeacht het product of de service.

pinterest-advertenties

 • Breng een gezicht naar uw organisatie.

Soms wil je publiek meer weten over jou, je processen en je prestaties voordat ze zich aanmelden of vastleggen. Terwijl je kunt laten zien waar je het over hebt op platforms als Facebook, laten studies zien dat Pinterest-gebruikers iets meer tijd doorbrengen op het platform in vergelijking met Facebook – 34 minuten versus 33 minuten. Als je een meer supportende schare fans hebt, moet je je inhoud op zo’n manier aanpassen dat je herkenbaar bent. Stel dat u bijvoorbeeld uw bedrijfscultuur of een nieuw gezicht in uw organisatie wilt promoten. Gebruik Pinterest om deze informatie te delen. Wistia, een video- hostingtool, deelt content zoals de huisdieren van werknemers van het bedrijf en achter de schermen beelden van hun jaarlijkse evenement WistiaFest.

pinterest-advertenties

 • Focus op trends.

Gebruik Pinterest om de trends of patronen in uw branche weer te geven en wat u doet om vooruitgang te boeken op basis van deze trends. Het promoten van trends in de sector in Pinterest geeft uw publiek verschillende perspectieven in hun huidige strategieën en wat u kunt doen om hen te helpen. IBM heeft bijvoorbeeld een forum met de naam ‘ Tech in Healthcare ‘ dat laat zien hoe verschillende soorten gegevens hen helpen betere beslissingen te nemen.

pinterest-advertenties

Hoe kleine bedrijven Pinterest-advertenties gebruiken

Pinterest-advertenties zijn niet alleen voor grote bedrijven met enorm veel volgers en een enorm advertentiebudget. Ook kleinere bedrijven kunnen hiervan profiteren.

Kleine bedrijven kunnen sterke, betrokken aanhangers op het platform creëren, net als grote bedrijven.

Velen kunnen profiteren van advertenties op Pinterest, zelfs als ze niet passen in een voor de hand liggende Pinterest-niche van interesse. Omdat Pinterest enorm veel invloed heeft op wat zijn gebruikers kopen , wil je het niet verwaarlozen.

Laten we eens kijken hoe kleine bedrijven de kunst van Pinterest-advertenties onder de knie hebben om sterke, betrokken volgen te creëren en producten te verkopen.

NewChic – gepromote pinnen

Newchic is een online modewinkelketen. Ze gebruiken Pinterest-advertenties om hun accessoires zoals portemonnees en sjaals te promoten:

pinterest-advertenties

Deze advertenties gebruiken beide de Shop the Look Pin-functie en koppelen gebruikers aan de betaalpagina voor het product:

pinterest-advertentiesVanaf hier kunnen gebruikers hun aankoop in enkele stappen voltooien. Het voordeel voor kleinere bedrijven die deze optie gebruiken, is de mogelijkheid om klanten te verkopen. U zult merken dat klanten in dit voorbeeld de mogelijkheid hebben om het product op Pinterest te delen en 8% korting krijgen op hun volgende aankoop.

Dit helpt om Newchic voor gelijkaardige Pinterest-klanten te krijgen als degenen die ze al hebben gekocht en biedt huidige klanten een stimulans om terug te komen.

Bovendien kunnen klanten op de Newchic-site in de toekomst meer producten kopen om te kopen.

Reclametips voor kleine bedrijven

 • Optimaliseer uw bedrijf bio.

De Mojo Spa in Illinois heeft een zeer uniek, onderscheidend merk. Ze creëren goed-voor-je-cosmetica in een betaalbare prijsklasse en de maker van het bedrijf noemt zichzelf de “Willy Wonka van schoonheid.” Hun Pinterest doet een opmerkelijk werk door de grillige en heerlijk eigenzinnige aard van hun merk te vangen terwijl ze hun producten tegelijkertijd. Voor het geval dat gebruikers niet bekend zijn met hun merk, geven ze je een samenvatting van wie ze zijn in hun profielbio:

pinterest-advertenties

 • Creëer themaborden.

Veel van de planken van Mojo Spa zijn uitgesproken vrouwelijk, passend bij hun site. Hun unieke interesseborden (zoals hun bord met Alice in Wonderland ) zijn boeiend en in tegenstelling tot wat je van de meeste andere bedrijven ziet. Deze borden gaan niet over het verkopen van producten; ze gaan over het vestigen van hun merk. Omdat ze weten dat deze inhoud interessant zal zijn voor hun doelgroep, was dit een geniale zet. Dit maakt hen ook apart, en het is vrijwel zeker een deel van de reden dat ze meer dan 833.000 volgers hebben.

pinterest-advertenties

 • Deel uw oplossing.

Gezondheid en fitness zijn een van de meest populaire inhoudscategorieën op Pinterest. New Yorkse studio Kettlebell Kickboxing heeft een sterk profiel op Pinterest opgebouwd omdat ze fantastisch werk verrichten om te beschrijven waarom potentiële klanten zouden moeten komen om zich bij hen aan te sluiten in hun profiel. Ze leggen hun programma uit en waarom het gebruikers in slechts een paar woorden ten goede komt. Hun borden versterken dit ook. Hun Kettlebell Boxing Board bevat bijvoorbeeld artikelen en bronnen over waarom het programma zo goed werkt.

pinterest-advertenties

Laatste gedachten

Nu ben je klaar om Pinterest te veroveren. Begin met uit te zoeken wie je publiek is en welke soorten inhoud ermee resoneert. Gebruik deze informatie om gerichte campagnes te maken en verschillende soorten advertenties te testen.

Vergeet niet dat u geen groot merk hoeft te zijn of een enorm marketingbudget hebt om ervoor te zorgen dat Pinterest-advertenties voor u werken. Gebruik uw creativiteit en de unieke eigenschappen van uw merk om uw producten onder de aandacht te brengen en met uw doelgroep in contact te komen .

Als u een groter merk en een aanzienlijk budget hebt, besteed dan meer aandacht aan de trends en patronen waarop gebruikers reageren binnen uw branche. Wanneer u branchetrends met Pinterest-advertenties promoot, geeft u uw publiek een ander platform om u en uw producten te ontdekken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format